Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-01-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισχυρός σεισμός στον Αμβρακικό κόλπο
  • [02] Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία λόγω θυελλωδών ανέμων
  • [03] Πρωτοχρονιά στη σκιά της τρομοκρατίας
  • [04] Πολύνεκρη έκρηξη στο Μεξικό

    [01] Ισχυρός σεισμός στον Αμβρακικό κόλπο

    1/1/2003 10:57:00 πμ

    Σεισμική δόνηση σημειώθηκε με την εκπνοή του 2002, στις 10:22 χθες βράδυ, στον Αμβρακικό κόλπο, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν ζημιές. Η δόνηση είχε μέγεθος 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ή 4,8 Ρίχτερ, κατά το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και το επίκεντρο εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα βόρεια της Αμφιλοχίας.

    [02] Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία λόγω θυελλωδών ανέμων

    1/1/2003 11:14:00 πμ

    Επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες, με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ μετά το απόγευμα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Λόγω των θυελλωδών ανέμων δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Από το βράδυ και από τα δυτικά αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

    [03] Πρωτοχρονιά στη σκιά της τρομοκρατίας

    1/1/2003 11:38:00 πμ

    Υπό τον φόβο πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων, υποδέχτηκαν τη νέα χρονιά στην Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, αλλά και σε πολλές πόλεις της Ευρώπης. Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στη Νέα Υόρκη 500.000 άνθρωποι υποδέχθηκαν το νέο έτος στην φημισμένη Τάιμς Σκουέαρ. Ο δήμαρχος και ο επίτιμος προσκεκλημένος του, ο τετραπληγικός ηθοποιός Κρίστοφερ Ρίβ, πάτησαν ακριβώς τα μεσάνυχτα το κουμπί που ανάβει την κρυστάλλινη σφαίρα που σημαίνει το πέρασμα στο νέο έτος. Την ίδια ώρα επίλεκτοι σκοπευτές είχαν ακροβολισθεί στα γύρω κτίρια, ενώ είχαν κινητοποιηθεί επίσης αστυνομικοί με πολιτικά και πυροτεχνουργοί.

    Αντίστοιχο ήταν και το σκηνικό στο Λονδίνο, όπου στην πλατεία Τραφάλγκαρ απαγορεύθηκε η πρόσβαση στο κοινό εξαιτίας των απειλών για τρομοκρατική επίθεση. Ακόμη και τη στιγμή της αλλαγής του χρόνου ελικόπτερα πετούσαν πάνω από τη βρετανική πρωτεύουσα.

    Στη μουδιασμένη από τις τρομοκρατικές απειλές ατμόσφαιρα ήρθε να προστεθεί και ο φόβος της κακοκαιρίας σε ορισμένες περιοχές της Βρετανίας, καθώς εκδόθηκαν περισσότερες από 70 προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα για την κεντρική Αγγλία και την Ουαλία.

    Στο ιστορικό κέντρο του Βερολίνου στην πύλη του Βρανδεμβούργου ένα εκατομμύριο Γερμανοί υποδέχθηκαν το 2003 σε ένα μαραθώνιο μεταμεσονύχτιο πάρτι, αψηφώντας το δριμύ ψύχος, που έφθανε τους -8 βαθμούς Κελσίου.

    Την έλευση του νέου χρόνου στο παραδοσιακό κέντρο των πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων της γαλλικής πρωτεύουσας, τα Ηλύσια Πεδία, υποδέχθηκαν περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι υπό την προστασία 7.000 αστυνομικών.

    [04] Πολύνεκρη έκρηξη στο Μεξικό

    1/1/2003 10:52:00 πμ

    Φωτο Αρχείου

    Δεκαοχτώ άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και περισσότεροι από 30 τραυματίσθηκαν, μετά από ισχυρή έκρηξη, που κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε ανάφλεξη πυρίτιδας στον λιμένα Βερακρούθ, στο ανατολικό Μεξικό, όπως ανακοινώθηκε από τις τοπικές αρχές. "Η έκρηξη σημειώθηκε σε υπαίθρια αγορά, όπου συνήθως πωλούνται προϊόντα όπως η πυρίτιδα", που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή πυροτεχνημάτων για τη γιορτή της Πρωτοχρονιάς, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Χοσέ Γκουτιέρες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 1 January 2003 - 11:12:05 UTC