Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-11-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεντεύξεις Παπανδρέου σε CNN International -C-SPAΝ
  • [02] Επιθέσεις εναντίον Iσραηλινών στη Κένυα
  • [03] Σαρόν-Νετανιάχου για την αρχηγία του Λικούντ
  • [04] Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στις Φιλιππίνες
  • [05] Χαμάς και Τζιχάντ σε ''μαύρη λίστα'' στο Καναδά
  • [06] Ελληνικές μάχες στο κύπελλο UEFA
  • [07] Champion League: Νίκες των φιλοξενούμενων

    [01] Συνεντεύξεις Παπανδρέου σε CNN International -C-SPAΝ

    28/11/2002 10:23:00 πμ

    Στο Κυπριακό αλλά και στη στάση της Ελλάδας σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου σε συνεντεύξεις που έδωσε στο CNN International και στο τηλεοπτικό δίκτυο C-SPAΝ, λίγο πριν αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον.

    Ο υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στο Κυπριακό, τόνισε ότι η Ελλάδα δέχεται θετικά την ιστορική, όπως την χαρακτήρισε, πρωτοβουλία του γ.γ του ΟΗΕ και εκτίμησε ότι οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά σε μια ενωμένη χώρα που διαιρέθηκε το 1974 με τη στρατιωτική εισβολή και κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου από την Τουρκία.

    Η Ελλάδα στηρίζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

    Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι παρατηρείται αυξανόμενη υποστήριξη για την επίλυση του Κυπριακού και από τους Τουρκοκύπριους και επικαλέσθηκε τη μεγάλη διαδήλωση στο βόρειο τμήμα που έστειλε μήνυμα υπέρ της λύσης και υπέρ της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι ο κ. Ντενκτάς καθυστερεί σκόπιμα και δεν προχωρεί με την ταχύτητα που θα έπρεπε.

    Η Ελλάδα, συνέχισε, επιθυμεί μια λύση όσο το δυνατόν ταχύτερα, μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, αλλά αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, πρέπει να διατηρηθεί η δυναμική για λύση και η Τουρκία να διατηρηθεί σε μια ευρωπαϊκή πορεία, που είναι σημαντική για την Ελλάδα, την Κύπρο και την ΕΕ.

    Για το θέμα του Ιράκ, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Ελλάδα στηρίζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και θεωρεί πολύ εποικοδομητική και αποτελεσματική την προσωπική συμβολή του Κόλιν Πάουελ στην ομόφωνη έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ψηφίσματος για το Ιράκ, που στέλνει ένα σαφές μήνυμα για τα όπλα μαζικής καταστροφής, με το οποίο ο Σαντάμ Χουσεΐν πρέπει να συμμορφωθεί.

    Επίσης, τόνισε ότι θα πρέπει να αναμένουμε την έκθεση του Χανς Μπλιξ και η ελπίδα είναι ότι δεν θα χρειασθεί στρατιωτική δράση, αλλά ότι θα επικρατήσει μια διπλωματική λύση.

    Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι "θα εξετάσουμε τις επιλογές μας όταν έλθει η ώρα" και σημείωσε ότι η Ελλάδα, ως σύμμαχος των ΗΠΑ και ως επόμενος πρόεδρος της ΕΕ, θα βρίσκεται σε στενή επαφή με την Ουάσινγκτον, συνεργαζόμενη με τους εταίρους της στην ΕΕ για τις σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν.

    Ο Γ. Παπανδρέου στο C-SPAΝ

    Ο κ. Παπανδρέου έδωσε συνέντευξη και στο τηλεοπτικό δίκτυο C-SPAΝ, η οποία περιελάμβανε και ερωτήσεις ακροατών απ' όλη την Αμερική. Στη διάρκειά της υπογράμμισε τη σημασία της διεύρυνσης της ΕΕ και την ευκαιρία που προσφέρει στους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους η επικείμενη ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Επίσης, μίλησε για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και την ανάγκη εφαρμογής από την Τουρκία των κριτηρίων της Κοπεγχάγης.

    Ο υπουργός Εξωτερικών ευχήθηκε να υπάρξει ειρηνική λύση του προβλήματος του Ιράκ και επισήμανε τη συνεισφορά της ΕΕ στην διαδικασία ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

    Ακόμη, αναφέρθηκε στο μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης και την καταδίκη του αντισημιτισμού, και τέλος, μίλησε για την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, τις ολυμπιακές προετοιμασίες, την προτεραιότητα που δίδεται στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και την προώθηση της ολυμπιακής εκεχειρίας.

    [02] Επιθέσεις εναντίον Iσραηλινών στη Κένυα

    28/11/2002 11:33:00 πμ

    Διπλή τρομοκρατική επιθέση εναντίον ισραηλινών στόχων σημειώθηκε το πρωι στη Κένυα. Στην πρώτη επίθεση, ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά ανατινάχθηκε στην είσοδο του ξενοδοχείου Παραντάις της Μόμπασα (ισραηλινής ιδιοκτησίας), στο οποίο διαμένουν κυρίως Ισραηλινοί τουρίστες. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Μομπάσα υπάρχουν έντεκα νεκροί και δεκαπέντε τραυματίες. Μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν και έξι Κενυάτες. Λίγο νωρίτερα εκτοξεύθηκαν δύο πύραυλοι εναντίον αεροπλάνου των ισραηλινών γραμμών χωρίς όμως να βρουν το στόχο τους.

    Επίθεση αυτοκτονίας στην είσοδο του ξενοδοχείου

    Η έκρηξη, σημειώθηκε τη στιγμή που κατευθύνονταν στο ξενοδοχείο 2 ή 3 λεωφορεία με ισραηλινούς τουρίστες.

    "Αμέσως μετά την άφιξη ενός γκρουπ τουριστών είδα ένα λευκό αυτοκίνητο τύπου Pajero να αναπτύσσει ταχύτητα και να κατευθύνεται προς την πύλη του ξενοδοχείου. Μέσα ήταν τρία άτομα μάλλον αραβικής καταγωγής. Αμέσως μετά άκουσα μία ισχυρή έκρηξη και το ξενοδοχείο τυλίχτηκε στiς φωτιές", δήλωσε ένας υπάλληλος που δουλεύει ως μπάρμαν σε ξενοδοχείο απέναντι από το Παραντάις.

    ''Μπορώ να δω οκτώ νεκρούς στην αίθουσα υποδοχής του ξενοδοχείου .Οι περισσότεροι φαίνεται ότι ήταν ενήλικοι'' δήλωσε στο Ρόιτερ αυτόπτης μάρτυρας. Μεταξύ των νεκρών είναι και μία μικρή Κενυάτισα.

    Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο μικροί Ισραηλινοί.

    Η επίθεση στο αεροπλάνο

    Πριν την επίθεση στο ξενοδοχείο δύο πύραυλοι εκτοξεύτηκαν κατά ενός Boeing 757, της ισραηλινής εταιρίας Αρκια στο οποίο επέβαιναν 260 άτομα και δέκα μέλη πληρώματος, χωρίς να βρουν το στόχο τους.

    Η επίθεση έγινε λίγο μετά την απογείωση του αεροπλάνου από το αεροδρόμιο της Μομπάσα. Παρότι σήμανε συναγερμός και το αεροδρόμιο τέθηκε σε επιφυλακή, μετά από πτήση μίας ώρας πάνω από τη Μομπάσα χωρίς προβλήματα, αποφασίστηκε τελικά το αεροσκάφος να συνεχίσει κανονικά το ταξίδι του προς το Τελ Αβίβ.

    Η ισραηλινή αεροπορική εταιρία "El Al" μετά την επίθεση αποφάσισε να ματαιώσει μέχρι νεωτέρας εντολής όλες τις πτήσεις της από το εξωτερικό προς το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

    Την ευθύνη των επιθέσεων δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής καμία οργάνωση.

    Ο πρεσβευτής της Κένυα στο Ισραήλ, πάντως δήλωσε ότι δεν έχει αμφιβολία ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται η Αλ-Κάιντα.

    Το 1998 οι ΗΠΑ είχαν κατηγορήσει την οργάνωση το Οσάμα μπιν Λάντεν Αλ - Κάιντα για τις βομβιστικές επιθέσεις που είχαν σημειωθεί στις πρεσβείες της χώρας στην πρωτεύουσα της Κένυας Ναιρόμπι και στην πρωτεύουσα της Τανζανίας Νταρ Ελ Σαλάμ. Που βρήκαν το θάνατο 224 πολίτες.

    Αμέσως μετά την επίθεση, τα ευρωπαικά χρηματιστήρια κινήθηκαν πτωτικά.

    [03] Σαρόν-Νετανιάχου για την αρχηγία του Λικούντ

    28/11/2002 10:09:00 πμ

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν και ο σκληροπυρηνικός εσωκομματικός του αντίπαλος Μπενιαμίν Ντενιάχου διεκδικούν σήμερα την αρχηγία του Λικούντ στις εκλογές που διεξάγονται μεταξύ των 305.000 μελών του κόμματος. Η εσωκομματική ψηφοφορία θα αρχίσει στις 10.00 και θα ολοκληρωθεί στις 22.00 (ώρα Ελλάδος).

    Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Σαρόν προηγείται με 22% του Νετανιάχου στις προτιμήσεις των μελών του Λικούντ και αναμένεται να εξασφαλίσει άνετα τη νίκη που θα του δώσει το δικαίωμα να ηγηθεί του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές της 28ης Ιανουαρίου.

    Το Λικούντ έχει ενισχύσει τις θέσεις του στις προτιμήσεις των ισραηλινών ψηφοφόρων μετά την έναρξη της παλαιστινιακής Ιντιφάντα πριν από δύο χρόνια, καθώς η ισραηλινή κοινή γνώμη έχει στραφεί προς τα δεξιά με αποτέλεσμα η νίκη του 74χρονου Σαρόν στις σημερινές εσωκομματικές εκλογές να του εξασφαλίζει και το προβάδισμα για την επανεκλογή του στην πρωθυπουργία. ''Πιστεύω ότι θα εκλεγώ στην ηγεσία του κόμματος, αλλά και στην πρωθυπουργία σε δύο μήνες'' τόνισε ο Σαρόν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μααρίβ. Η

    [04] Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στις Φιλιππίνες

    28/11/2002 8:57:00 πμ

    Καναδάς και Αυστραλία έκλεισαν σήμερα προσωρινά τις πρεσβείες τους στις Φιλιππίνες μετά από αξιόπιστες πληροφορίες των διπλωματικών αποστολών τους που έκαναν λόγο για σχέδιο επίθεσης από ισλαμιστές τρομοκράτες. ''Μέχρι νεωτέρας'' απόφασης, έκλεισε επίσης και το γραφείο του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που βρίσκεται στο ίδιο δεκαώροφο κτίριο με την πρεσβεία της Αυστραλίας, χωρίς όμως να διευκρινιστεί η αιτία. Η κυβέρνηση του Καναδά, με ανακοίνωση της μέσω του Ιντερνετ, ζήτησε επίσης από τους Καναδούς υπηκόους να αποφύγουν να μεταβούν στις Φιλιππίνες.

    [05] Χαμάς και Τζιχάντ σε ''μαύρη λίστα'' στο Καναδά

    Πηγή: ΑΠΕ 28/11/2002 8:38:00 πμ

    Ο Καναδάς πρόσθεσε άλλες έξι οργανώσεις, μεταξύ των οποίων την παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ και το ριζοσπαστικό κίνημα της Χαμάς, στη ''μαύρη λίστα'' που περιλαμβάνει όσες θεωρούνται ύποπτες για τρομοκρατικές ενέργειες. Επί μακρό χρονικό διάστημα ο Καναδάς αρνιόταν να περιλάβει στον κατάλογο τη Χαμάς, εκτιμώντας ότι μία πτέρυγα της οργάνωσης αυτή είχε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η αμερικανική κυβέρνηση από την πλευρά της έχει βάλει στη μαύρη λίστα περισσότερες από 40 ομάδες και οργανώσεις μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

    [06] Ελληνικές μάχες στο κύπελλο UEFA

    28/11/2002 8:26:00 πμ

    Στην μάχη του κυπέλλου UEFA, ρίχνονται απόψε Παναθηναικός, ΑΕΚ, και ΠΑΟΚ. Στις 7.30 το απόγευμα ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στην Τσεχία την Σλόβαν Λίμπερετς. Τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Σλάβια Πράγας θα μεταδώσει απ' ευθείας στις 9 το βράδυ η ΕΤ-1, ενώ η αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Μακάμπι Χάϊφα θα μεταδοθεί, επίσης απ' ευθείας, στις 9.15 από την τηλεόραση της ΝΕΤ.

    [07] Champion League: Νίκες των φιλοξενούμενων

    28/11/2002 8:01:00 πμ

    Με τις μεγάλες εκτός έδρας νίκες της Αρσεναλ της Μπαρτσελόνα και της Ιντερ, και την ισοπαλία του Αγιαξ στη Βαλένθια ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης των ομίλων του Champion League. H Αρσεναλ με τρία γκολ του Τιερί Ανρί, επιβλήθηκε της Ρόμα στο Ολίμπικο, ενώ η Ιντερ πέρασε ένα εύκολο βράδυ στο Νιόυκαστλ φιλοδωρώντας τους ανθρακωρύχους με τέσσερα γκολ. Η Μπαρτσελόνα κράτησε το αήττητο που έχει φέτος σε αγώνες για το Champion League και στο Λεβερκούζεν νικώντας με 2-1 την Μπαγερ και τέλος ένας Αγιαξ που φέτος δικαιολογεί το όνομά του στην Ευρώπη πήρε το "Χ" στη Βαλένθια.

    Ρόμα - Αρσεναλ 1- 3

    Εντυπωσιακή νίκη, με τη "σφραγίδα" του Τιερί Ανρί, πέτυχε η Αρσεναλ στην πρεμιέρα της Β΄ φάσης του Champion League (Β΄ όμιλος). Οι "κανονιέρηδες" επικράτησαν 3-1 της Ρόμα στο "Ολύμπικο" με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γάλλο σούπερ σταρ που πέτυχε χατ-τρικ. Στο 4ο λεπτό ο Αντόνιο Κασάνο έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Σουηδού γκολκίπερ της Αρσεναλ, Σααμπάν, ανοίγοντας το σκορ.

    Ομως, η αντίδραση της Αρσεναλ ήταν ακαριαία και δύο λεπτά αργότερα (6΄) ο Τιερί Ανρί με εξαιρετικό πλασέ από το ύψος της περιοχής, ισοφάρισε. Το δεύτερο ημίχρονο σημαδεύθηκε από μία φάση: στο 64΄ ο διαιτητής Μίχελ αρνήθηκε πεντακάθαρο πέναλτι σε ανατροπή του Γκίγκου από τον Σααμπάν.

    Εξι λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα του Λούζνι, ο Ανρί με αριστερό πλασέ έγραψε το 2-1, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 76΄ με απευθείας φάουλ "καθάρισε" το ματς για την Αρσεναλ.

    Οι συνθέσεις:

    ΡΟΜΑ: Αντονιόλι, Πανούτσι, Σάμουελ, Ζεμπινά, Καντελά, Λίμα (73΄ Μπατιστούτα), Εμερσον, Καφού, Τότι, Κασάνο (65΄ Μοντέλα), Ντελβέλκιο (57΄ Γκίγκου)

    ΑΡΣΕΝΑΛ: Σααμπάν, Κόουλ, Σιγκάν, Κάμπελ, Λούζνι, Λιούνγκμπεργκ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Βιεϊρά, Πιρές (79΄ Φαν Μπρόνκχορστ), Βιλτόρ (85΄ Κίον), Ανρί.

    Διαιτητής: Λούμπος Μίχελ (Σλοβακία)

    Νιουκάστλ - Ιντερ 1-4

    Σημαντική εκτός έδρας νίκη με 4-1 επί της Νιούκαστλ στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ" πέτυχε σήμερα η Ιντερ και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της για την δεύτερη φάση του Champion League. Δεν θα ήταν υπορβολή να πούμε πως ολόκληρο το ματς κρίθηκε υπέρ της Ιντερ στα πέντε πρώτα λεπτά.

    Η αρχή έγινε με τον Μορφέο ο οποίος στο 2ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Μιλάνου. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 5ο λεπτό ο Μπέλαμι έκανε ένα σκληρό φάουλ στο Ματεράτσι και ο διαιτητης της αναμέτρησης του έδειξε την κόκκινη κάρτα. Ετσι, με δέκα παίκτες και πίσω στο σκορ, οι Αγγλοι ήταν πολύ δύσκολο να αντιδράσουν και έφυγαν απο το γήπεδο με τα κεφάλια σκυμμένα.

    Τα υπόλοιπα τέρματα της Ιντερ πέτυχαν οι Αλμέιδα (35΄), Κρέσπο (45΄) και Ρεκόμπα (81΄) ενώ για τους "ανθρακωρύχους" μείωσε ο Σολάνο στο 72΄.

    Οι συνθέσεις:

    ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Γκίβεν, Γκρίφιν, Ο΄ Μπράιεν, Νταμπίζας, Χιούς, Σολάνο, Ντάιερ, Σπιντ, Βιάνα (46΄ Ρομπέρ), Μπέλαμι, Σίρερ

    ΙΝΤΕΡ: Τόλντο, Ζανέτι, Ματεράτσι (15΄ Κόρντομπα), Καναβάρο, Πασκουάλε, Μορφέο, Αλμέιδα, Εμρέ, Μπουρούκ (66΄ Νταλμά), Κρέσπο (81΄ Ρεκόμπα), Βιέρι

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στεφάν Μπρε (Γαλλία)

    Λεβερκούζεν - Μπαρτσελόνα 1-2

    Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον δέυτερο γύρο του Champion League και η Μπαρτσελόνα. Οι Ισπανοί επικράτησαν της Λεβερκούζεν στην "Μπάι Αρίνα" με 2-1 και έβαλαν στο σακούλι της πρόκρισης τους πρώτους τρεις βαθμούς.

    Η Λεβερκούζεν προηγήθηκε στο σκορ στο 39ο λεπτό με τον Μπερμπάτοφ και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0.

    Στο ημίχρονο ο Φαν Γκάαλ πέρασε στο παιχνίδι τους Σαβιόλα και Ρικέλμε με σκοπό να αλλάξει την ροή του παιχνιδιού και τα κατάφερε. Μόλις στο 48ο λεπτό οι δύο αλλαγές του Ολλανδού τεχνικού συνδυάστηκαν άψογα και η "Μπάρτσα" ισοφάρισε σε 1-1 με τον Σαβιόλα.

    Στο 60ο λεπτό μάλιστα οι Ισπανοί κέρδισαν πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Ρικέλμε. Ομως το σουτ του Αργεντινου ήταν αδύναμο και ο Μπούτ κατάφερε να απομακρύνει.

    Ομως ήταν η ημέρα του Φαν Γκάαλ σήμερα, αφού στο 75΄ πέρασε στον αγώνα τον Οφερμαρς και ο ίδιος παίκτης με προσωπικό γκολ στο 88΄ έδωσε την νίκη στους Καταλανούς.

    Οι συνθέσεις:

    ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Μπουτ, Πλασέντε, Ράμελοφ, Λούτσιο, Ζιβκοβιτς, Μπάμπιτς (66΄ Μπιρόφκα), Μπάλιτς, Μπαστουρκ, Σνάιντερ, Μπρντάριτς (55΄ Νόιβιλ), Μπερμπάτοφ (83΄ Σίμακ)

    ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπονάνο, Ράιζιγκερ, Πουγιόλ, Ναβάρο, Μεντιέτα (46΄ Σαβιόλα), Τσάβι, Κοκού, Γκάμπρι (46΄ Ρικέλμε), Ρόσεμπακ, Μότα (75΄ Οφερμαρς), Κλάιφερτ.

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύρος Βασσάρας

    Βαλένθια - Αγιαξ 1-1

    Με δύο γκολ που σημειώθηκαν στο τέλος του αγώνα, Βαλένθια και Αγιαξ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο "Μεστάγια", στην πρεμιέρα της Β΄ φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ (Β΄ όμιλος). Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις. Μοναδική εξαίρεση, η ευκαιρία του Τζον Κάριου που αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση και με τον Ντιντούλιτσα εξουδετερωμένο.

    Στο δεύτερο 45λεπτο η Βαλένθια ανέβασε "στροφές" και απείλησε άμεσα την εστία του Αυστραλού τερματοφύλακα του Αγιαξ. Από την άλλη πλευρά, όμως, οι φιλοξενούμενοι με τους Φαν ντερ Φάαρτ, Μίντο, Ιμπραϊμοβιτς, ήταν "κίνδυνος-θάνατος" στις αντεπιθέσεις.

    Σε μια από αυτές τις "φαρμακερέρες" αντεπιθέσεις, ο Φαν ντερ Φάαρτ τροφοδότησε με κάθετη μπαλιά τον Ιμπραϊμοβιτς και ο Σουηδός πλάσαρε ψύχραιμα τον Κανιθάρες και έφερε τον Αγιαξ "αγκαλιά" με τη νίκη.

    Ομως, οι "νυχτερίδες" δεν είχαν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μιγκέλ Ανχελ Ανγκούλο διαμόρφωσε με σουτ το τελικό 1-1 και "έσωσε την παρτίδα" για τους γηπεδούχους.

    Οι συνθέσεις των ομάδων:

    ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Κανιθάρες, Κούρο Τόρες, Πελεγκρίνο, Αγιάλα, Καρμπόνι (74΄ Φάμπιο Αουρέλιο), Ανγκούλο, Αλμπέλδα (84΄ Ντε λος Σάντος), Μπαράχα, Βιθέντε, Μίστα (67΄ Σάντσες), Κάριου

    ΑΓΙΑΞ: Ντιντούλιτσα, Τραμπελσί, Μπέργκντολμο, Κίβου, Μάξουελ, Γκάλασεκ, Πίενααρ (71΄ Ντε Γιονγκ), Φαν ντερ Φάαρτ, Λιτμάνεν (59΄ Ιμπραϊμοβιτς), Φαν ντερ Μέιντε, Μίντο (85΄ Μπουκαρί)

    Διαιτητής: Ζιλ Βεϊσιέρ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 28 November 2002 - 10:14:20 UTC