Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-11-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διπλωματικός μαραθώνιος για το Κυπριακό
  • [02] Πρόγραμμα κοινωνικής επανένταξης φυλακισμένων
  • [03] Πλαστά ευρώ στην αγορά
  • [04] Βερολίνο: Συνάντηση Χριστοδουλάκη-Αϊχελ
  • [05] Τσοχατζόπουλος: Έκκληση για συμπίεση των τιμών
  • [06] Υπερίσχυσε η Ντόρτμουντ της Λοκομοτίβ
  • [07] Αποκλειστική συνέντευξη Αντινόρι στη ΝΕΤ
  • [08] Δραματική αύξηση των κρουσμάτων του AIDS
  • [09] Ο Χρ. Παπαδημητρίου μιλάει για τους χάκερς
  • [10] ΙΝΚΑ: Προσοχή στα εορτοδάνεια!
  • [11] Χωρίζουν Nίκολας Κέιτζ - Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ

    [01] Διπλωματικός μαραθώνιος για το Κυπριακό

    26/11/2002 10:33:00 μμ

    Στο ζενίθ οι διεργασίες για το Κυπριακό, την ώρα που η Τουρκία δεν έχει ακόμα αποσαφηνίσει τη στάση που θα κρατήσει επί του σχεδίου Ανάν. Ο Ραούφ Ντενκτάς διέψευσε τη χθεσινή πληροφορία ότι πρόκειται να αποδεχθεί το σχέδιο και ζήτησε πίστωση χρόνου. Την ίδια ώρα, ο Ρετζέπ Ερντογάν χαρακτήρισε διαπραγματεύσιμο το σχέδιο του γ.γ. του ΟΗΕ. Δεν υπάρχει περίπτωση αναβολής της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, ό,τι κι αν συμβεί στην Κοπεγχάγη, δηλώνει ο Γκίντερ Φερχόϊγκεν. Κύκλο σημαντικών επαφών ξεκινά σήμερα στις ΗΠΑ, ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ήδη συναντήθηκε με την σύμβουλο Aσφαλείας Κοντολίσα Ράις.

    Διάσταση απόψεων Αγκυρας - Ντενκτάς

    Ραούφ Ντενκτάς

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο κ. Παπανδρέου με τη σύμβουλο για θέματα Ασφαλείας του προέδρου Μπους, Κοντολίζα Ράις. "Στόχος της συνάντησης ήταν να ζητήσουμε και την συμβολή των ΗΠΑ", ανέφερε, μιλώντας πριν από λίγο στη ΝΕΤ, ο Έλληνας υπουργός. Αναφερόμενος στην στάση της άλλης πλευράς, μίλησε για μια δυναμική υπέρ της ένταξης που αναπτύσσεται στους Tουρκοκύπριους, επισημαίνοντας ότι και στην Τουρκία ακούγονται φωνές που κάνουν λόγο για μια μεγάλη ευκαιρία.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο, η συνάντηση που θα έχει ο κ. Παπανδρέου με τον Αμερικανό ομόλογο του Κόλιν Πάουελ.

    Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι ''το Κυπριακό είναι ζήτημα μεγάλης σημασίας για τις ΗΠΑ".

    " Δεν τίθεται θέμα να δεχτούμε το σχέδιο, η ασθένειά μου παρεμπόδισε τις επαφές μου με την κυβέρνηση και το λαό. Ελπίζω σύντομα να έχω αυτή την ευκαιρία", είπε μιλώντας από τη Νέα Υόρκη όπου αναρρώνει ο Ραούφ Ντενκτάς, στον τηλεοπτικό σταθμό Μπαϊράκ, αφήνοντας και πάλι ανοιχτό το θέμα του χρόνου μιας επίσημης απάντησης.

    Σημαντικές χαρακτηρίζει τις απόψεις Ντενκτάς, ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αμπτουλάχ Γκιούλ, τονίζοντας ότι η Αγκυρα τις λαμβάνει υπόψην.

    Από την άλλη πλευρά, διαπραγματεύσιμο χαρακτήρισε χθες από τη Λισσαβόνα, το σχέδιο Ανάν, ο νικητής των τουρκικών εκλογών Ταγίπ Ερντογάν.

    Νωρίτερα, σήμερα από το Ελσίνκι δήλωσε ότι αν η ΕΕ δεν ορίσει στη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης, ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, θα προκαλέσει τις υποψίες των Μουσουλμάνων ότι όντως είναι μια Χριστιανική Λέσχη.

    "Το σχέδιο Ντενκτάς, μπορεί να αποτελέσει βάση για διαπραγμάτευση αλλά θα χρειασθεί ανάλυση και διευκρινίσεις" δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Γιώργο Παπανδρέου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Γιασάρ Γιακίς.

    Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, τόνισε στον κ. Γιακίς, τη σημασία του να προωθηθεί η διαδικασία του ΟΗΕ για επίλυση του Κυπριακού πριν από τη Κοπεγχάγη, κάτι που θα διευκόλυνε τους Ευρωπαίους, στη διαμόρφωση θετικού μηνύματος για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, εφόσον η Αγκυρα επιδείξει και πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με τα κριτήρια της Κοπεγχάγης.

    Πρωτόπαπας για Κυπριακό

    « Υπάρχει ικανός χρόνος για να ξεκινήσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις επί του σχεδίου Ανάν» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι αν δεν επαρκέσει ο χρόνος λόγω της κωλυσιεργίας της Τουρκίας δεν σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις δεν θα συνεχιστούν και μετά τη σύνοδο της Κοπεγχάγης.

    Στο Βερολίνο έφθασε νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ σε μια προσπάθεια να ασκηθούν πιέσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Ο κ. Σεζέρ, θα έχει συνομιλίες με το Γερμανό Καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ και τον πρόεδρο Γιοχάνες Ράου.

    Έκκληση Φερχόιγκεν

    Επείγουσα έκκληση απηύθυνε νωρίτερα σήμερα προς Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη διεύρυνση της ΕΕ, Γκίντερ Φερχόιγκεν.

    « Οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ηγέτες μπορεί ακόμα να επιτύχουν την υπογραφή, πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο της Κοπεγχάγης τον Δεκέμβριο, ενός ''κειμένου αρχών'' σχετικά με την επανένωση της Κύπρου» είπε χαρακτηριστικά.

    [02] Πρόγραμμα κοινωνικής επανένταξης φυλακισμένων

    26/11/2002 10:56:00 μμ

    Tις δράσεις του προγράμματος ''Κοινωνία εντάσσουσα'' ανέλυσαν απόψε σε ειδική εκδήλωση ο πρόεδρος του ΔΣΑ και επικεφαλής της Αναπτυξιακής Σύμπραξης (14 φορείς) ''ΝΕΜΕΣΙΣ'' που θα το υλοποιήσει, Δημήτρης Παξινός, ο γ.γ. του υπ. Εργασίας Παν. Θεοφανόπουλος και εκπρόσωποι φορέων ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος. Το πρόγραμμα αφορά την κοινωνική επανένταξη των φυλακισμένων στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς και την κοινωνική-επαγγελματική υποστήριξη των αποφυλακισμένων

    Στο μήνυμά του ο κ. Πετσάλνικος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην επιτυχία του προγράμματος το οποίο, όπως σημείωσε, αποτελεί υπόδειγμα για το τι μπορεί να επιτύχει η συνεργασία ευρύτερων εταίρων. Ο υπουργός τόνισε τη σημασία της ψυχολογικής και προσωπικής στήριξης των φυλακισμένων που σηματοδοτεί το πρόγραμμα η οποία, όπως είπε, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της κτιριακής υποδομής των φυλακών αποτελούν εξυγιαντική παρέμβαση στο σωφρονιστικό σύστημα.

    Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ''Κοινωνία εντάσσουσα'' είναι ενταγμένο στην κοινοτική πρωτοβουλία EQUAL η οποία και το χρηματοδοτεί με επιβλέπoντα φορέα το υπουργείο Εργασίας και συνολικό κόστος 1.500.000 ευρώ.

    [03] Πλαστά ευρώ στην αγορά

    26/11/2002 8:05:00 μμ

    Πριν ένα χρόνο όλοι διαβεβαίωναν για το αδύνατο παραχάραξης του ευρώ, τελικά όμως και το νέο μας νόμισμα έπεσε "θύμα" της βιομηχανίας των παραχαρακτών. Χθες, στην Πιερία κατασχέθηκαν 20.000 πλαστά ευρώ, η μεγαλύτερη ποσότητα που εντοπίστηκε στη χώρα μας από την ημέρα που κυκλοφόρησε το νέο νόμισμα. Τρεις Βούλγαροι υπήκοοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς στα διόδια της Λεπτοκαρυάς, καθώς είχαν στην κατοχή τους 400 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Οι αλλοδαποί, τα ονόματα των οποίων δεν έγιναν γνωστά, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

    [04] Βερολίνο: Συνάντηση Χριστοδουλάκη-Αϊχελ

    Πηγή: ΑΠΕ 26/11/2002 9:51:00 μμ

    Συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Χανς Αϊχελ, πραγματοποιεί απόψε ο Ελληνας υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, που έφτασε σήμερα το απόγευμα στο Βερολίνο, αρχίζοντας από τη γερμανική πρωτεύουσα έναν κύκλο συναντήσεων με τους ομολόγους της Ευρωζώνης, στο πλαίσιο του λεγόμενου "γύρου των πρωτευουσών" ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας στην ΕΕ από 1ης Ιανουαρίου 2003.

    Αναφορικά με το περιεχόμενο της συνάντησης Χριστοδουλάκη-Αϊχελ δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής πληροφόρηση, εικάζεται όμως βάσιμα ότι περά από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της επίσκεψης, στην ατζέντα των συνομιλιών βρίσκονται οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, η λεγόμενη στρατηγική της Λισαβόνας και το Σύμφωνο Σταθερότητας, του οποίου οι αυστηρές προδιαγραφές ως προς την τήρηση του 3% επί του ΑΕΠ, ως όριο του ετήσιου ελλείμματος του προϋπολογισμού, έχουν δημιουργήσει προβλήματα στη δημοσιονομική πολιτική αρκετών χωρών, όπως της Γερμανίας και της Γαλλίας, αναζωπυρώνοντας ορισμένες "σκέψεις" για μία πιο "ευέλικτη" ερμηνεία του.

    Ο κ. Χριστοδουλάκης αναμένεται να ενημερώσει τους Ελληνες ανταποκριτές απόψε αργά το βράδυ, μετά το κοινό δείπνο που θα έχει με τον Αϊχελ, ενώ αύριο πιθανολογείται πως θα επισκεφθεί διαδοχικά τους ομολόγους του στο Παρίσι και τη Μαδρίτη.

    [05] Τσοχατζόπουλος: Έκκληση για συμπίεση των τιμών

    26/11/2002 11:12:00 μμ

    "Να σταθούν με υπευθυνότητα" κάλεσε τους παράγοντες της αγοράς ο υπουργός Ανάπτυξης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε απόψε με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε ότι "διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι για τις τιμές στην αγορά εν όψει μάλιστα των εορτών", προκειμένου, όπως τόνισε, "να υπάρξει μια ήρεμη αγορά και να ικανοποιήσουν και οι καταναλωτές τις εορταστικές τους επιθυμίες".

    Η εξέλιξη των τιμών στην αγορά και η παράταση που εξασφάλισε η χώρα μας για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας ήταν τα δύο βασικά θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ανάμεσα στον κ. Σημίτη και τον υπουργό Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλο.

    Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την παράταση που έλαβε η χώρα μας σχετικά με την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ενώ σε ό,τι αφορά την πορεία των τιμών έκανε έκκληση στις παραγωγικές τάξεις να συμβάλλουν στην προσπάθεια συμπίεσης και πρόσθεσε ότι το Υπουργείο παρακολουθεί στενά τη διαμόρφωσή τους και μέχρι στιγμής εκτιμά ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την πορεία του πληθωρισμού.

    [06] Υπερίσχυσε η Ντόρτμουντ της Λοκομοτίβ

    Πηγή: ΑΠΕ 26/11/2002 11:37:00 μμ

    Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η Ντόρτμουντ τις υποχρεώσεις της για τον τρίτο όμιλο της Β΄ φάσης του Champion's League. Η ομάδα του Ματίας Ζάμερ επικράτησε στην Μόσχα της Λοκομοτίβ με 1-2 και πήρε τους πρώτους τρεις βαθμούς στην δύσκολη προσπάθεια που ξεκινάει για πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο αφού και οι δύο ομάδες έπαιξαν επιθετικά και κυνήγησαν το γκολ. Πρώτη τα κατάφερε η Λοκομοτίβ που στο 31ο λεπτό κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τέρμα του Ιγκνάσεβιτς μετά απο εκπληκτική προσπάθεια του Πιμένοφ, ο οποίος τράβηξε πάνω του τέσσερις αμυντικούς πριν δώσει έτοιμο γκολ στον συμπαίκτη του.

    Ομως τα πανηγύρια των Ρώσων κράτησαν μόνο για δύο λεπτά, αφού στο 33΄ ο Φρίγκς μετά απο πάσα του Ροσίτσκι ισοφάρισε.

    Η ορεξάτη Ντόρμουντ δεν σταμάτησε εκεί, αφού στο 43ο λεπτό ο Κόλερ εκμεταλεύτηκε την πολύ καλή χαμηλή σέντρα του Ντέντε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Οβτσινίκοφ. Ετσι, οι Γερμανοί πήραν την νίκη απέναντι στην ομάδα που πιθανότατα θα είναι ο ρυθμιστής του πολύ δύσκολου 3ου ομίλου.

    Οι συνθέσεις:

    ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ Μ.: Οβτσινίκοφ, Νιζεγκορόντοφ, Λεκτσέτο, Ιγκνάσεβιτς, Πασίνιν, Σενίκοφ, Γεβσέγιεφ, Μαμίνοφ (46΄ Ομπράντοβιτς), Λόσκοφ, Ομπιορά (65΄ Μπουζνίκιν), Πιμένοφ (74΄ Ανταμου).

    ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Λέμαν, Μέτζελντερ, Βερνς, Ρόιτερ, Κελ (89΄ Μαντουνι), Χάινριχ, Ντέντε, Φριγκς, Ροσίτσκι (90΄ Ρέινα), Εβερτον (82΄ Ρίκεν), Κόλερ

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρενέ Τέμινκ (Ολλανδία).

    [07] Αποκλειστική συνέντευξη Αντινόρι στη ΝΕΤ

    26/11/2002 8:01:00 μμ

    Την πρώτη εβδομάδα του 2003 θα γεννηθεί το πρώτο κλωνοποιημένο βρέφος δήλωσε ο Ιταλός γενετιστής Σεβερίνο Αντινόρι σε συνέντευξη που έδωσε στον ανταποκριτή της ΝΕΤ, Δημήτρη Δεληολάνη. Ο Αντινόρι ανέφερε ότι η πατέντα της κλωνοποίησης είναι έτοιμη, ωστόσο δεν την έχει καταθέσει ακόμα, γιατί -όπως είπε- είναι πολλοί αυτοί που προσπαθούν να την οικειοποιηθούν. Ο αμφιλεγόμενος επιστήμονας υποστήριξε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχει, "η Ελλάδα και άλλες χώρες προτίθενται να άρουν τις απαγορεύσεις περί κλωνοποίησης", παρά το γεγονός ότι έχουν θεσπίσει νομικό πλαίσιο για το θέμα.

    Η αποκλειστική συνέντευξη του Αντινόρι θα μεταδοθεί στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ στις 21.00.

    [08] Δραματική αύξηση των κρουσμάτων του AIDS

    26/11/2002 11:49:00 μμ

    Τουλάχιστον 40.000.000 άνθρωποι είναι σήμερα φορείς του AIDS παγκοσμίως και οι μισοί από αυτούς είναι γυναίκες, καθώς ο ιός προσβάλει πλέον τον ίδιο αριθμό ανδρών και γυναικών. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τη νέα έκθεση της υπηρεσίας του ΟΗΕ κατά του AIDS και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, ενόψει της 1ης Δεκεμβρίου, που έχει ανακηρυχθεί παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS. Στην ίδια έκθεση επισημαίνεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου η θανατηφόρα νόσος θα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 3,1 εκ. ανθρώπους και προβλέπεται αύξηση των κρουσμάτων στα επόμενα χρόνια, αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της ασθένειας.

    [09] Ο Χρ. Παπαδημητρίου μιλάει για τους χάκερς

    26/11/2002 8:56:00 μμ

    Συγκλονίζει την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ, η υπόθεση "Χαμένες Ταυτότητες", καθώς 30.000 Αμερικανοί πολίτες έπεσαν θύματα ληστών του κυβερνοχώρου, οι οποίοι εισχώρησαν σε αρχεία, υπέκλεψαν στοιχεία προσωπικών δεδομένων και "στράγγιξαν" τους πιστωτικούς λογαριασμούς χιλιάδων υπερχρεωμένων. "Τα συστήματα είναι ασφαλή, αλλά όχι απολύτως", δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο της ΝΕΤ Γιάννη Δάρρα ο κ. Χρήστος Παπαδημητρίου, καθηγητής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Berkcley και δάσκαλος του Bill Gates.

    Ψηφιακή εποχή, ψηφιακά εγκλήματα

    Αναστάτωση έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η δράση κυκλωμάτων χάκερς, που κατάφεραν να σπάσουν τους κωδικούς 30.000 τραπεζικών λογαριασμών και να "αρπάξουν" τις καταθέσεις ανύποπτων πολιτών. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου, συγγραφέα του βιβλίου "Το χαμόγελο του Touring", "όπως και για ένα κλειδαμπαρωμένο σπίτι, πάντα υπάρχουν αντικλείδια. Ειδικά στις ΗΠΑ, τα συστήματα δεν είναι πολύ ασφαλή, για να μην επωφελούνται οι τρομοκράτες και οι έμποροι ναρκωτικών".

    Η υπόθεση αυτή αποκαλύπτει ότι τα συστήματα ασφαλείας μπορούν να αποδειχθούν ανεπαρκή σε επιθέσεις πολυμήχανων απατεώνων, οι οποίοι μπορούν να στήσουν παγίδες σε χρήστες πιστωτικών καρτών, αλλά και να οικειοποιηθούν μέσω του Διαδικτύου πολύτιμα προσωπικά δεδομένα. Αν η παραχάραξη χαρτονομισμάτων είναι η μία όψη του προβλήματος της μεγάλης απάτης εις βάρος των καταναλωτών, η άλλη είναι σίγουρα οι κλοπές των τραπεζικών τους λογαριασμών μέσω των καρτών των Α.Τ.Μ. Τα συστήματα ασφάλειας των τραπεζών αποδεικνύονται ευάλωτα για τους χάκερς, ενώ εκτεταμένη είναι η κλοπή και μέσω του διαδικτύου.

    Τρίχρονη η δραστηριότητα των χάκερς

    Τρεις είναι μέχρι στιγμής οι κατηγορούμενοι της μεγαλύτερης στα χρονικά ληστείας στον κυβερνοχώρο, ενώ οι δράστες υπολογίζονται σε 20. Με λίγα χτυπήματα στο πληκτρολόγιο αυτοί οι άντρες πραγματικά άδειασαν τις τσέπες χιλιάδων Αμερικανών και στη συνέχεια, ιδιοποιήθηκαν τις ταυτότητές τους, στερώντας τους κάθε αίσθημα ασφάλειας.

    Οι χάκερς εκμεταλλεύτηκαν την πρόσβαση στις ευαίσθητες πληροφορίες, με βοήθεια "εκ των έσω", όπως ακριβώς και μια συμμορία κλεφτών μαθαίνει τον συνδυασμό χρηματοκιβωτίου τράπεζας.

    Σύμφωνα με τις αρχες, όλα ξεκίνησαν περίπου πριν από τρία χρόνια, όταν ο Φίλιπς Κάμινγκς, υπάλληλος σε εταιρεία λογισμικού, έδωσε passwpords και κωδικούς για πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε άτομο που δεν έχει ακόμα εντοπιστεί. Ο Κάμινγκς έλαβε περίπου 30 δολάρια για κάθε κωδικό, τροφοδοτόντας με πληροφορίες περίπου 20 χάκερς που ξεκίνησαν αμέσως να διεισδύουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

    Ο Κάμινγκς, 33 ετών, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 500.000 δολάρια μετά την εκδίκαση της υπόθεσης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, όπου δεν μίλησε καθόλου. Ο δικηγόρος του δεν σχολίασε τις κατηγορίες. Σε περίπτωση που καταδικαζόταν, θα αντιμετώπιζε ποινή 30 ετών φυλάκισης για ηλεκτρονική απάτη και θα πλήρωνε πρόστιμο ύψους πολλών εκατομμυρίων.

    Επίσης, το FBI κατηγόρησε τους Λάινους Μπάπτιστ και Χακίμ Μοχάμεντ για την ίδια απάτη. Ο Μπάπτιστ φέρεται να μπήκε σε εκατοντάδες λογαριασμούς χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Κάμιγνκς. Ο δικηγόρος του Μπάπτιστ δεν σχολίασε την υπόθεση. Όσον αφορά στον Μοχάμεντ, αυτός παραδέχτηκε την ενοχή του για τροποποιήσεις τραπεζικών λογαριασμών προς ίδιον ώφελος.

    Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, Τζέιμς Κόρνεϊ, μέχρι και την Δευτέρα, οι απώλειες υπολογίζονταν περίπου 2,7 εκατ. δολάρια αλλά προειδοποίησε πως θα επηρεαστούν καταναλωτές από όλες τις πολιτείες. Όπως έγινε γνωστό, πάνω από 15.000 λογαριασμοί ληστεύθηκαν χρησιμοποιώντας κωδικούς της Ford Motor Credit Corp. και άλλων εταιρειών.

    [10] ΙΝΚΑ: Προσοχή στα εορτοδάνεια!

    26/11/2002 9:23:00 μμ

    Τη μαζική συμμετοχή των Ελλήνων καταναλωτών, ζητά το Ινστιτούτο Καταναλωτών, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αγοραστικής Αποχής την Παρασκευή. Σε ανακοίνωση του το ΙΝΚΑ, εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές στα εορτοδάνεια που ξεκίνησαν να προσφέρουν οι τράπεζες, εν όψει των Χριστουγέννων, επισημαίνοντας τον κίνδυνο υπερχρέωσης των καταναλωτών αν δε γίνει σωστή ιεράρχηση και αξιολόγηση των διαφόρων αναγκών. Στην ίδια ανακοίνωση, το ΙΝΚΑ επισημαίνει ότι το ημερομίσθιο στην Ελλάδα είναι το χαμηλότερο της ΕΕ και υπολείπεται κατά 64% του κοινοτικού μέσου όρου.

    [11] Χωρίζουν Nίκολας Κέιτζ - Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ

    26/11/2002 9:58:00 μμ

    Μόλις τρεις μήνες διάρκεια, είχε, όπως όλα δείχνουν, ο γάμος της Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και του Νίκολας Κέιτζ. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημοφιλή ηθοποιού στην τηλεοπτική εκπομπή Entertainment Tonight", η σχέση τους έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, γεγονός που δικαιολογεί την αίτηση διαζυγίου που έχουν υποβάλλει σε δικαστήριο του Λος Αντζελες. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί στη Χαβάη τον Αύγουστο έπειτα από σχέση ενός χρόνου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 26 November 2002 - 22:02:37 UTC