Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-11-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ώρα των αποφάσεων για το Κυπριακό
  • [02] Ανεστάλη η απεργία!
  • [03] Νέες ρυθμίσεις για τους εκπαιδευτικούς
  • [04] Αποχή από το συσσίτιο κρατουμένων της 17Ν
  • [05] Αλλαγές στα δρομολόγια ΗΣΑΠ
  • [06] Λιγοστεύουν οι ελπίδες
  • [07] Εξάρθρωση σπείρας Ελλήνων - Αλβανών
  • [08] Εγκατάλειψη βρέφους στις Σέρρες
  • [09] Πτώση αεροσκάφους στις Φιλιππίνες
  • [10] Κυνήγι φανατικών ισλαμιστών στην Ιορδανία
  • [11] Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή
  • [12] Στόχευε Αμερικανούς ο βομβιστής στο Μπαλί
  • [13] Σλοβενία: Την 1η Δεκεμβρίου ο τελικός νικητής
  • [14] Ξεκινούν οι εφοριακοί έλεγχοι
  • [15] Δεν έφτασε ακόμα η ώρα της εκτόξευσης

    [01] Η ώρα των αποφάσεων για το Κυπριακό

    11/11/2002 10:54:00 πμ

    Πυρετώδεις διαβουλεύσεις πραγματοποιούνται σε Αθήνα και Λευκωσία, καθώς στις 5.00 το απόγευμα κοινοποιείται το σχέδιο του γγ του ΟΗΕ Κόφι Αναν για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος. Ο πρωθυπουργός έχει διαδοχικές συσκέψεις και βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον Κύπριο πρόεδρο. Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται σύσκεψη του Κώστα Σημίτη με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Στη συνέχεια ο Γ. Παπανδρέου θα ενημερώσει τους κυρίους Κακλαμάνη, Πάγκαλο, Παπούλια και Σαμαρά

    Οι πρώτες αντιδράσεις

    Μετά τη χθεσινοβραδινή τρίωρη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι "Είναι μια ιστορική στιγμή", και ότι επιδιώκεται μια λύση που θα σέβεται τις αποφάσεις του ΟΗΕ και την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν δεν υπάρξει λύση έως την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης, οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις θα προχωρήσουν, διευκρίνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

    Ο κ. Παπανδρέου, επικαλούμενος και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, απέκλεισε το ενδεχόμενο να υποβληθεί λύση εκτός των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη επίδειξης ψυχραιμίας και σύνεσης. Επανέλαβε ότι δεν είναι γνωστό το ολοκληρωμένο σχέδιο Ανάν και διευκρίνισε ότι θα υπάρξει αξιολόγησή του, καταρχήν από τον πρόεδρο Κληρίδη με τον οποίο, όπως είπε, υπάρχει στενή συνεργασία, ενώ ανέφερε ότι επικοινώνησε και με τους κύπριους πολιτικούς αρχηγούς.

    Οι προτάσεις Ανάν θα αποτελέσουν, κατ΄ αρχήν, τη βάση για περαιτέρω διαπραγματεύσεις και θα πρέπει να στηρίζονται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας τονίζει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα "Χάντελσμπλατ", ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Επίσης θα πρέπει να περιέχουν εγγυήσεις για την ελεύθερη διακίνηση, το δικαίωμα εγκατάστασης και τις απρόσκοπτες οικονομικές συναλλαγές. Τέλος ο κ. Σημίτης ο χαρακτηρίζει ''μάλλον απίθανο'' το ενδεχόμενο συμφωνίας μέχρι τη σύνοδο της Κοπεγχάγης.

    Το όποιο σχέδιο λύσης του Κυπριακού, από εδώ και πέρα, θα είναι χειρότερο από τις ιδέες Γκάλι, εκτιμά, εξ άλλου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Σημερινή", ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Φόβους ότι το σχέδιο Ανάν περιέχει απαράδεκτα στοιχεία για την Τουρκία και τους τουρκοκυπρίους εξέφρασε, από την πλευρά του, ο Ραούφ Ντενκτάς, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο του τουρκικού Λαϊκού Ρεμπουπλικανικού Κόμματος, Ντενίζ Μπαϋκάλ.

    Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί στην Κύπρο, είναι η τοποθέτηση του συμβούλου του Γλαύκου Κληρίδη και γενικού εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη, σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά δύο κράτη, η διάσπαση της κυριαρχίας και ο θάνατος της κυπριακής δημοκρατίας.

    Την ίδια ώρα ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου χαρακτήρισε την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση κακή επιλογή, σε κακή χρονική στιγμή.

    Πάντως ικανοποίηση και αισιοδοξία επικρατεί στα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, αναφορικά με το περιεχόμενο του σχεδίου επίλυσης του Κόφι Ανάν, αλλά και την επίδρασή του στη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

    Τι προβλέπει το σχέδιο

    Τις βασικές αρχές του σχεδίου Ανάν μετέδωσε το Σάββατο το ΡΙΚ, επικαλούμενο απόλυτα αξιόπιστες διπλωματικές πηγές.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε το ΡΙΚ στη δημοσιότητα το νέο σχέδιο προβλέπει:

    Τη δημιουργία κράτους με το όνομα Κύπρος και με ενιαία διεθνή εκπροσώπηση.

    Την ειρήνη και την εφαρμογή της λύσης θα εγγυάται πολυεθνική δύναμη. Οι εγγυήσεις της Ζυρίχης θα συνεχίσουν να ισχύουν αλλά θα ενεργοποιούνται μόνο αν η πολυεθνική δύναμη αδυνατεί να εκτελέσει την αποστολή της.

    Για την εκτελεστική εξουσία προτείνεται η επιλογή ανάμεσα σε τρία συστήματα:

    -Στο βελγικό μοντέλο που προβλέπει εκ περιτροπής προεδρία και πρωθυπουργία,

    -Στο ελβετικό με έξι ελληνοκύπριους υπουργούς και τρεις τουρκοκύπριους ή τρεις ελληνοκύπριους και δύο τουρκοκύπριους,

    -και στο σύστημα της Ζυρίχης με εκτελεστικό πρόεδρο ,αντιπρόεδρο και δικαίωμα βέτο.

    Στο νομοθετικό πλαίσιο, προβλέπεται η καθιέρωση της Ανω Βουλής με ίση εκπροσώπηση, και της Κάτω Βουλής με αναλογία ελληνοκυπρίων-τουρκοκυπρίων δύο προς ένα . Για την έγκριση των νόμων θα απαιτείται η πλειοψηφία και των δύο σωμάτων. Σε περίπτωση αδυναμίας λειτουργίας του κεντρικού κράτους, μια επιτροπή από τρεις ελληνοκύπριους, τρεις τουρκοκύπριους και τρεις ξένους θα λαμβάνει δεσμευτικές αποφάσεις, εντός δέκα ημερών.

    Οι κύπριοι πολίτες θα έχουν πρωτογενή ιθαγένεια από το κεντρικό κράτος και δευτερογενή από τα δύο ομόσπονδα κρατίδια.

    Υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση θα παραμείνει το 27 με 30% του νησιού, με την επιστροφή στους Ελληνοκυπρίους της Μόρφου και της Αμμοχώστου, όχι όμως και του λιμανιού της πόλης.

    Υπολογίζεται ότι 35 χιλιάδες έποικοι θα εγκαταλείψουν τα κατεχόμενα.

    Παράλληλα, προβλέπεται η επιστροφή του 40% των προσφύγων, με βάση την απογραφή του 1960, υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση . Η επιστροφή προσφύγων υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση υπολογίζεται να φτάσει, σε 20 χρόνια, στο 20% του πληθυσμού του βόρειου κρατιδίου.

    Ο Κόφι Ανάν, σύμφωνα πάντα με τις πηγές του ΡΙΚ, προτείνει να τεθεί το σχέδιο λύσης σε δημοψήφισμα τον Μάρτιο, στα δύο τμήματα της Κύπρου, λίγο πριν την ένταξή της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [02] Ανεστάλη η απεργία!

    11/11/2002 8:49:00 πμ

    Κανονικά λειτουργούν σήμερα τα πρατήρια καυσίμων, μετά την απόφαση των ιδιοκτητών τους να αναβάλουν εως τις 25 Νοεμβριου. την προγραμματισμένη απεργία τους. Η κυβέρνηση δέχθηκε να συζητήσει το αίτημά τους για σφράγιση των δεξαμενών των πρατηρίων ταυτόχρονα με την εισαγωγή των ταμειακών μηχανών στις αντλίες.

    [03] Νέες ρυθμίσεις για τους εκπαιδευτικούς

    11/11/2002 9:47:00 πμ

    Πακέτο μέτρων για την επίλυση εργασιακών και οικονομικών προβλημάτων των εκπαιδευτικών προαναγγέλλει με συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής" ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου. Ειδικότερα, ο κ. Ευθυμίου αναφέρει ότι βάσει του νομοσχεδίου που θα έρθει σύντομα στη Βουλή και θα ισχύσει από τον Σεπτέμβριο του 2003, παρέχονται προνόμια μονίμων στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας, ενώ προβλέπονται 1.850 προσλήψεις εκπαιδευτικών για τα ολοήμερα σχολεία.

    [04] Αποχή από το συσσίτιο κρατουμένων της 17Ν

    11/11/2002 9:44:00 πμ

    Στο τέλος της φτάνει η ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη και σήμερα ή αύριο, ο εφέτης ανακριτής Λεωνίδας Ζερβομπεάκος, θα παραδώσει τον ογκώδη φάκελο στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών Κυριάκο Καρούτσο, ο οποίος αφού τον μελετήσει θα προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο την ημερομηνία έναρξης της δίκης. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, σε συνέντευξή του την προσδιόρισε τους πρώτους μήνες του 2003. Στο μεταξύ, κρατούμενοι της 17 Νοέμβρη ξεκινούν από σήμερα 48ωρη αποχή από το συσσίτιο, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους στις φυλακές Κορυδαλλού. Στη συγκεκριμένη κίνηση δεν συμμετέχει για λόγους υγείας, ο Κώστας Τέλιος.

    [05] Αλλαγές στα δρομολόγια ΗΣΑΠ

    11/11/2002 9:28:00 πμ

    Δεν θα σταματούν από σήμερα οι συρμοί του ηλεκτρικού στον σταθμό του Αγίου Νικολάου, στην κατεύθυνση προς Πειραιά, λόγω εργασιών ανάπλασης του σταθμού.

    [06] Λιγοστεύουν οι ελπίδες

    11/11/2002 8:56:00 πμ

    Ακαρπες παραμένουν, μέχρι στιγμής, οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό δύο σπηλαιολόγων οι οποίοι αγνοούνται από το Σάββατο. Οι δύο σπηλαιολόγοι είναι παγιδευμένοι σε βάθος σχεδόν χιλίων μέτρων στο σπήλαιο Σάρχου, στο Ηράκλειο Κρήτης, που έχει πλημμυρίσει από τις καταρρακτώδεις βροχές.

    [07] Εξάρθρωση σπείρας Ελλήνων - Αλβανών

    11/11/2002 10:01:00 πμ

    Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται από χθες, επτά άτομα, μέλη σπείρας που εξέδιδε πλαστά έγγραφα, άδειες οδήγησης, δικαιολογητικά για έκδοση αδειών παραμονής. Το κύκλωμα, Ελλήνων και Αλβανών, πουλούσε έναντι μεγάλης αμοιβής τα πλαστά έγγραφα σε αλλοδαπούς. Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 35 πλαστές σφραγίδες, πλαστές άδειες οδήγησης, διαβατήρια, ψευδή δικαιολογητικά νομιμοποίησης αλλοδαπών, μεγάλος αριθμός ασυμπλήρωτων πιστοποιητικών και εντύπων.

    [08] Εγκατάλειψη βρέφους στις Σέρρες

    11/11/2002 9:55:00 πμ

    Ακρας υγείας, χαίρει, το μόλις πέντε ημερών βρέφος, που εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του, έξω από την πόρτα διαμερίσματος στις Σέρρες. Μετά από τις πρώτες βοήθειες και τη φροντίδα που δέχτηκε από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της νεογνολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σερρών, το αγοράκι, είναι καλά στην υγεία του και η περιπέτεια του έχει καταφέρει να συγκινήσει την κοινωνία των Σερρών. Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, έξω από το σπίτι της οποίας, αφέθηκε το βρέφος, έχει εκφράσει την επιθυμία της να το υιοθετήσει καθώς επίσης και άλλοι κάτοικοι της πόλης. Οι αρχές, συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των γονέων και έχουν επίσημα δεσμευτεί ότι σε ότι αφορά το θέμα της κηδεμονίας θα τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

    [09] Πτώση αεροσκάφους στις Φιλιππίνες

    11/11/2002 10:40:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Δεκατέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και δέκα αγνοούνται μετά από πτώση επιβατικού αεροσκάφους στη Μανίλα. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι έχουν διασωθεί από το πολεμικό ναυτικό και τα αλιευτικά σκάφη, ενώ εικάζεται ότι υπάρχουν άτομα εγκλωβισμένα στο αεροπλάνο, το οποίο έχει βυθιστεί. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Μεταξύ των θυμάτων, υπάρχουν πολλοί Αυστραλοί Νοτιοκορεάτες και Κινέζοι. Το αεροσκάφος της εταιρείας Λαογκαϊρ, εκτελούσε το δρομολόγιο Μανίλα - Λαοάγκ, μία πόλη στα βόρεια των Φιλιππίνων.

    [10] Κυνήγι φανατικών ισλαμιστών στην Ιορδανία

    11/11/2002 10:29:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας του ιορδανικού στρατού για τον εντοπισμό των φανατικών μουσουλμάνων, που ενέχονται στη δολοφονία του Αμερικανού διπλωμάτη πριν από δυο εβδομάδες. Δυνάμεις του ιορδανικού στρατού αναπτύχθηκαν και πάλι σήμερα στην πόλη Μάαν, προπύργιο των φανατικών μουσουλμάνων στην Ιορδανία, όπου συχνά γίνονται διαδηλώσεις υπέρ του Ιράκ. Τα ξημερώματα, ξέσπασαν νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε εκατοντάδες ένοπλους μασκοφόρους Ιορδανούς και την αστυνομία, χωρίς για την ώρα να έχουν ανακοινωθεί θύματα. Χθες πάντως, σε αντίστοιχες συγκρούσεις σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα.

    [11] Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή

    11/11/2002 9:04:00 πμ

    Πέντε Ισραηλινοί πολίτες σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν αργά χθες βράδυ, από τα πυρά Παλαιστινίου που μπήκε σε κιμπούτζ του βόρειου Ισραήλ. Λίγες ώρες αργότερα ισραηλινά ελικόπτερα κατέστρεψαν με πυραύλους ένα μηχανουργείο και σπίτια στη Γάζα.

    Σκληρά τα ισραηλινά αντίποινα

    Ισραηλινά ελικόπτερα πραγματοποίησαν σήμερα τα ξημερώματα επιδρομή με ρουκέτες ενάντια σε παλαιστινιακούς στόχους στην πόλη της Γάζας, δύο ώρες μετά την επίθεση από Παλαιστίνιο σε κιμπούτζ στο βόρειο Ισραήλ, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άμαχοι. Ο δράστης κατόρθωσε να διαφύγει μέσα στον πανικό που επικράτησε, ενώ Ισραηλινοί στρατιώτες εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να τον εντοπίσουν.Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του αλ-Ακσα, που συνδέεται με την Αλ Φατάχ του Γιάσερ Αραφάτ.

    Σε αντίποινα τα ισραηλινά ελικόπτερα έριξαν έξι ή επτά ρουκέτες σε ένα μηχανουργείο, το οποίο κατέστρεψαν ολοσχερώς, καθώς και πέντε γειτονικά σπίτια, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι μάρτυρες κι ανέφεραν πηγές της παλαιστινιακής ασφαλείας. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την επίθεση τονίζοντας πως ένα μόνο ελικόπτερο έριξε πυραύλους σε ένα εργαστήριο "που χρησίμευε για την κατασκευή όπλων" και πως η επίθεση σχετίζεται με την προηγούμενη επίθεση με όλμους εναντίον του εβραϊκού κιμπούτζ στο Γκους Κατίφ. Πάντως κανένας τραυματισμός δεν αναφέρθηκε από την ισραηλινή επίθεση.

    [12] Στόχευε Αμερικανούς ο βομβιστής στο Μπαλί

    11/11/2002 11:48:00 πμ

    "Τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό Αμερικανών" ήθελε να σκοτώσει ο Αμρόζι, --ο Ινδονήσιος που έχει παραδεχτεί ότι κατασκεύασε τη βόμβα της πολύνεκρης επίθεσης στο Μπαλί--ως αντίποινα για τις αμερικανικές επιδρομές σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Ο Αμρόζι δεν εξέφρασε καμία μεταμέλεια για την επίθεση της 12ης Οκτωβρίου, που κόστισε τη ζωή σε 190 ανθρώπους, ενώ τόνισε πως "δεν είναι ευτυχής" που τα περισσότερα θύματα ήταν Αυστραλοί κι όχι Αμερικανοί. Ο Αμρόζι τόνισε πως οι ΗΠΑ "καταπιέζουν το Ισλάμ" κι εξήγησε πως "επιτέθηκαν κατά του Ιράκ και του Αφγανιστάν, αλλά δεν ακολουθούν ισότιμη πολιτική όσον αφορά το Ισραήλ και τους Παλαιστινίους. Ο Αμρόζι, ήταν ο μηχανικός που συνέδεσε τη βόμβα στο παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη μπροστά από το νυχτερινό κέντρο στο Μπαλί.

    Βαριές κατηγορίες για τον Αμρόζι

    Στο μεταξύ, μαθητής του κρατούμενου μουσουλμάνου κληρικού, Αμπού Μπακάρ Μπασίρ ήταν ο Αμρόζι σύμφωνα με ανακοίνωση των ινδονησιακών αρχών. Όπως δήλωσε ο Μάντε Μάνγκου Παστίκα, επικεφαλής των ερευνών για την έκρηξη στο Μπαλί, ο Μπασίρ είναι επίσης ιδρυτής του μουσουλμανικού δικτύου της Τζεμάα Ισλαμίγια στη Μαλαισία.

    Είναι η πρώτη φορά που η Ινδονησία συνδέει τον Μπασίρ με τη Τζεμάα Ισλαμίγια, μία ομάδα που δραστηριοποιείται στη Νοτιοανατολική Ασία και συνδέεται με το δίκτυο της Αλ Κάιντα. "Ο Αμπού Μπακάρ είναι σημαντικός κήρυκας κι έχει πολλούς μαθητές. Ενας από αυτούς τους μαθητές του είναι και ο Αμρόζι", δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος, αναφερόμενος στον συλληφθέντα ύποπτο. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο Αμρόζι ομολόγησε πως ο ίδιος είχε μεσολαβήσει για να έλθει ο Μπασίρ και να κηρύξει σε μία ισλαμική σχολή στο χωριό του στην ανατολική Ιάβα.

    Ο Μπασίρ από την πλευρά του έχει αρνηθεί κατ΄εξακολούθηση πως έχει οποιονδήποε δεσμό με την Τζεμάα Ισλαμίγια

    [13] Σλοβενία: Την 1η Δεκεμβρίου ο τελικός νικητής

    11/11/2002 10:09:00 πμ

    Στο δεύτερο γύρο θα κριθεί η εκλογή του νέου προέδρου της Σλοβενίας, ενώ νικητής του πρώτου αναδείχτηκε ο νυν πρωθυπουργός της χώρας, Γιάνεζ Ντρνόβζεκ. Με καταμετρημένο το 92% των ψήφων και συμμετοχή 69,6% ,ο Ντρνόβζεκ, που ηγείται του κεντροαριστερού κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών, προηγείται με 44,4 % της κυριότερης αντιπάλου του, Μπάρμπαρα Μπρεζιγκάρ που συγκεντρώνει το 31,2%. Ο επί μία δεκαετία πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Γιάνεζ Ντρνόβζεκ, ο οποίος υποστηρίζεται από τον απερχόμενο πρόεδρο Μίλαν Κούτσαν, δήλωσε "ικανοποιημένος" από το αποτέλεσμα και τόνισε ότι είναι πανέτοιμος για την αναμέτρηση του δεύτερου γύρου, που θα διεξαχθεί την 1η Δεκεμβρίου.

    [14] Ξεκινούν οι εφοριακοί έλεγχοι

    11/11/2002 9:16:00 πμ

    Μπαράζ ηλεκτρονικών διασταυρώσεων στις φορολογικές δηλώσεις όλων των φορολογουμένων και των επιτηδευματιών, πρόκειται να πραγματοποιήσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών με τη συνδρομή του TAXIS, σε μια προσπάθεια εντοπισμού και περιορισμού της φοροδιαφυγής, καθώς και εξασφάλισης περισσοτέρων εσόδων για το Δημόσιο. Από το "κόσκινο" της Εφορίας θα περάσουν τα τιμολόγια, οι υψηλές επιστροφές ΦΠΑ, καθώς και τα ενοίκια που έχουν δηλωθεί από 900.000 και πλέον φορολογουμένους.

    [15] Δεν έφτασε ακόμα η ώρα της εκτόξευσης

    11/11/2002 10:36:00 πμ

    Ανέβαλε η NASA την προγραμματισμένη για σήμερα εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου Εντίβουρ, εξαιτίας διαρροής οξυγόνου στον θάλαμο του πληρώματος. Το Εντίβουρ επρόκειτο να εκτοξευθεί σήμερα στις 07.59, ώρα Ελλάδος, από το διαστημικό κέντρο Κένεντι, όμως υπάλληλοι του κέντρου επιθεώρησαν το διαστημικό λεωφορείο τρεις ώρες πριν την εκτόξευσή του και αποφάσισαν να αναβάλουν το ταξίδι του.

    Η NASA, πάντως, ανακοίνωσε πως η καθυστέρηση της εκτόξευσης θα είναι διάρκειας τουλάχιστον μίας ημέρας, όμως θα χρειασθούν αρκετές ώρες ακόμη για να διαπιστωθεί ποιο είναι το μέγεθος της διαρροής, και να αποφασισθεί εάν η πτήση θα ματαιωθεί για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Να σημειωθεί ότι το διαστημικό λεωφορείο και το επταμελές πλήρωμά του είχε προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 11 November 2002 - 9:58:28 UTC