Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-10-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοιγμα συνεργασίας ΠΑΣΟΚ προς Συνασπισμό
  • [02] Λαμπρές εκδηλώσεις για την επέτειο του ''ΟΧΙ''
  • [03] Επαφές Σημίτη για την Ελληνική προεδρία
  • [04] Συμπληρωματική κατάθεση του Παύλου Σερίφη
  • [05] Στη Νότια Αφρική ο κ. Στεφανόπουλος
  • [06] Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του ιππόδρομου
  • [07] Στάσεις εργασίας στην Ολυμπιακή
  • [08] Ρωσία: Ερωτηματικά για το αέριο
  • [09] Μπους: ''Επέμβαση και χωρίς απόφαση ΟΗΕ''
  • [10] Νίκη Ρουγκόβα στις δημοτικές του Κοσόβου
  • [11] Καθηλώθηκαν τα τρένα στη σήραγγα της Μάγχης
  • [12] Στην εντατική ο Πατριάρχης Αλέξιος της Ρωσίας
  • [13] ΑΕΚ: Στην αποστολή ο Γεωργάτος
  • [14] Αισιοδοξία Κόλλια για θετικό αποτέλεσμα
  • [15] Με καλή ψυχολογία στη Κωσταντινούπολη ο ΠΑΟ

    [01] Ανοιγμα συνεργασίας ΠΑΣΟΚ προς Συνασπισμό

    29/10/2002 10:34:00 πμ

    Συνεχίζεται ο προβληματισμός αλλά και ο φιλολογικός προς το παρόν διάλογος που άνοιξε με τις δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ αλλά και του Συνασπισμού, για τη συγκρότηση κεντροαριστερού συνασπισμού εξουσίας, μετά τ΄ αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών. Ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας με συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα " Εθνος", κάνει άνοιγμα προς τον Συνασπισμό για τη δημιουργία κλίματος συνεργασίας, τονίζοντας ότι ο διάλογος θα γίνει με την ηγεσία του Συνασπισμού και η συζήτηση θα περιλαμβάνει και το εκλογικό σύστημα.

    Οσον αφορά το νέο εκλογικό νόμο ο κ. Πρωτόπαπας, τονίζει ότι θα είναι σαφώς δικαιότερος και πιο σύγχρονος από τον σημερινό.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Μανίκας , ο οποίος με δηλώσεις του στη ΝΕΤ 105,8, τόνισε ότι χρειάζεται νέα κουλτούρα τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΝ για δημιουργία πολιτικών συμμαχιών εξουσίας.

    Ο κ. Μανίκας, πρόσθεσε επίσης πως ο εκλογικός νόμος σίγουρα αποτελεί σημαντικό εργαλείο και το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί να ανοίξει τον φάκελο αυτό όπου ο καθένας αβίαστα θα μπορέσει να διατυπώσει τις απόψεις του.

    Θέτοντας το θέμα του εκλογικού νόμου και της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής ως προϋποθέσεις για τη συνεργασία των δύο κομμάτων, ο Δημήτρης Παπαδημούλης στέλεχος του ΣΥΝ, με δηλώσεις του στη ΝΕΤ 105,8, επισήμανε ότι μέχρι τώρα υπάρχουν δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη πρόταση συνεργασίας.

    Στην Ελλάδα διαμορφώνεται ένας πόλος προόδου, απέναντι σε έναν πόλο συντήρησης, δήλωσε χθες και ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης εκτιμώντας ότι το γεγονός αυτό θα επηρεάσει καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

    [02] Λαμπρές εκδηλώσεις για την επέτειο του ''ΟΧΙ''

    29/10/2002 8:50:00 πμ

    Με την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και την αντίστοιχη των μαθητών στην Αθήνα, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 62η επέτειο από το "ΟΧΙ" του Ελληνικού λαού εναντίον των ξένων κατακτητών. Μετά την παρέλαση ο κ.Στεφανόπουλος δήλωσε ότι πριν 62 χρόνια εκφράστηκαν κατά το γνησιότερο τρόπο τα υψηλόφρονα αισθήματα του λαού.

    Τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος επισήμανε ότι η ισχύς και η αποφασιστικότητα είναι τα στοιχεία που προσδιορίζουν τη σημερινή Ελλάδα, η οποία είναι ικανή να αντεπεξέρχεται σε διεθνείς κρίσεις και να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε όλες τις προκλήσεις του μέλλοντος.

    Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής δήλωσε, μετά την παρέλαση, ότι είναι επιτέλους καιρός να κοιτάξουμε μπροστά, να αφήσουμε πίσω όλα εκείνα που πλήγωσαν τους Ελληνες στο παρελθόν και τις διαχωριστικές γραμμές που δίχασαν το λαό μας.

    [03] Επαφές Σημίτη για την Ελληνική προεδρία

    29/10/2002 8:43:00 πμ

    Με το Βρετανό ομόλογό του Τόνι Μπλερ, συναντήθηκε χθες στο Λονδίνο, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στο πλαίσιο επαφών που θα έχει με τους Ευρωπαίους ηγέτες ενόψει της ανάληψης της Ελληνικής προεδρίας στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, η ατζέντα της Ελληνικής προεδρίας, η παράνομη μετανάστευση, το θέμα του ασύλου και οι διεθνείς εξελίξεις. Σε δήλωσή του ο κ.Σημίτης επισήμανε την έλλειψη προτάσεων από τους Τουρκοκυπρίους για άρση του αδιεξόδου στην Κύπρο.

    Επίσης ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ευρώπη πρέπει να επιδείξει θετική στάση στο θέμα της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, ενώ είπε οτι στις Βρυξέλλες έγινε ένα μεγάλο βήμα για τον ευρωστρατό, το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Πράγα.

    Ο κ.Σημίτης, συζήτησε επίσης με τον Βρετανό πρωθυπουργό για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στο μουσείο της Ακρόπολης ζητώντας από τον Βρετανό ομολογό του να εξεταστεί σοβαρά το θέμα.

    Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού από την πλευρά του τόνισε ότι ο Τόνι Μπλερ, ήγειρε στον Ελληνα ομόλογό του το θέμα των Βρετανών που έχουν καταδικαστεί στην Ελλάδα για φωτογραφήσεις αεροσκαφών. Ο κ. Σημίτης, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη στο θέμα, αλλά εναπόκειται στα δικαστήρια να αποφασίσουν.

    Αύριο Τετάρτη ο κ. Σημίτης θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς στην Αθήνα, για τα αποτελέσματα της συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

    [04] Συμπληρωματική κατάθεση του Παύλου Σερίφη

    29/10/2002 8:56:00 πμ

    Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί στον εφέτη ειδικό ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο, ο Παύλος Σερίφης, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στις δραστηριότητες της οργάνωσης ''17 Νοέμβρη''. Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε και ο Γιάννης Σερίφης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση και διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής. Ο κ. Ζερβομπεάκος μετέβη το περασμένο διήμερο στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να πάρει συμπληρωματικές απολογίες απο τους Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και Σάββα Ξηρό, οι οποίοι πήραν όμως τετραήμερη προθεσμία για να απολογηθούν για τις νέες κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν, αναφορικά με τις σχέσεις τους με τη 17Ν.

    [05] Στη Νότια Αφρική ο κ. Στεφανόπουλος

    29/10/2002 8:55:00 πμ

    Πενθήμερη επίσημη επίσκεψη στη Νότιο Αφρική θα πραγματοποιήσει από σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος μετά από πρόσκληση του Αφρικανού ομολόγου του. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αναμένεται να συζητηθούν οι σχέσεις Ελλάδας-Νότιας Αφρικής σε όλους του τομείς, ενώ ο κ. Στεφανόπουλος θα έχει επαφές με την ελληνική παροικία.

    [06] Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του ιππόδρομου

    29/10/2002 10:51:00 πμ

    Ο Δημήτρης Ναστούλης, 23 ετών, που συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στην περιοχή του Ζωγράφου, για την ανθρωποκτονία του Ευάγγελου Πανολιάσκου, φέρεται ως ο δράστης και της δολοφονίας του Δημήτρη Μιχαηλίδη, που έγινε έξω από τον ιππόδρομο Παλαιού Φαλήρου στις 24 Μαϊου του 2002. Εξεταζόμενος ο Ναστούλης ομολόγησε τη δολοφονία σε βάρος του Μιχαηλίδη και ισχυρίστηκε ότι προέβη σ΄αυτή λόγω των προσωπικών διαφορών που είχαν σχετικά με τη διεξαγωγή των ιπποδρομιών. Η αστυνομία αναζητά έναν συνεργό του.

    [07] Στάσεις εργασίας στην Ολυμπιακή

    29/10/2002 9:36:00 πμ

    Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν αύριο και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή Αεροπορία αντιδρώντας στην απόφαση της διοίκησης της εταιρίας για αναστολή των δρομολογίων προς την Αυστραλία. Οι πιλότοι της Ολυμπιακής μαζί με τους τεχνικούς έχουν εξαγγείλει για αύριο τρίωρη στάση εργασίας, από τις οκτώ έως τις έντεκα το πρωί, ενώ τις ίδιες ώρες, αλλά την Πέμπτη, έχει εξαγγείλει στάση εργασίας η Ένωση Ιπταμένων Συνοδών και Φροντιστών. Η διοίκηση της Ολυμπιακής έχει προσφύγει στο πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας να κηρυχθούν οι κινητοποιήσεις παράνομες και καταχρηστικές. Το δικαστήριο αναμένεται να απαντήσει αργά το απόγευμα.

    [08] Ρωσία: Ερωτηματικά για το αέριο

    29/10/2002 11:57:00 πμ

    Πολλά ερωτηματικά εξακολουθεί να προκαλεί στην διεθνή κοινότητα η χρήση και το είδος των τοξικών αέριων που χρησιμοποίησαν οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις στη Μόσχα για την εξουδετέρωση των Τσετσένων ανταρτών στην προσπάθεια τους για την απελευθέρωση των ομήρων. Οι ρωσικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει τον τύπο του χημικού που χρησιμοποίησαν οι ειδικές δυνάμεις κατά την εισβολή στο θέατρο, αλλά από αμερικανικές πηγές έγινε γνωστό ότι ήταν ένα αέριο με βάση το όπιο.

    Τα πρώτα εξιτήρια

    Δυτικοί ιατροί, οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία της υγείας μερικών εκ των ομήρων, υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για αέριο νεύρων αλλά για παράγωγο του οπίου. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ενδεχόμενη έκθεση σε υπερβολική δόση του αερίου αυτού μπορεί να προκαλέσει θάνατο ή κώμα.

    Οι συγκεκριμένες ουσίες έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί από τους Ρώσους, εναντίον των Μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν, χρησιμοποιούνται δε και από τους αναισθησιολόγους στα χειρουργεία στη ΝΕΤ 105,8 ο διδάκτωρ Πυρηνικής Φυσικής Θεόδωρος Λιόλιος.

    Οπως υποστηρίζει ο Βρετανός εμπειρογνώμονας επί θεμάτων ασφαλείας Μάικλ Γιάρντλε, το αέριο που χρησιμοποιήθηκε στο θέατρο της Μόσχας μπορεί να είναι το BZ, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί από τους Αμερικανούς στον πόλεμο του Βιετνάμ, το οποίο είναι άχρωμο, άοσμο και έχει παραισθησιογόνες συνέπειες. Σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού στρατού, οι παρενέργειες διαρκούν 60 ώρες.

    Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας (FSB), για τις διασυνδέσεις και τις επαφές που είχαν οι Τσετσένοι τρομοκράτες πριν αλλά και κατά την διάρκεια της κατάληψης του θεάτρου στη Μόσχα.

    Η FSB τις επόμενες ημέρες θα εξετάσει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν οι ένοπλοι Τσετσένοι με πολλές πρεσβείες στην Μόσχα καθώς και τα τηλεφωνήματα των ενόπλων στο εξωτερικό. Το Κρεμλίνο δεν αποκάλυψε με ποιες πρεσβείες ήλθαν σε επαφή οι ένοπλοι Τσετσένοι ούτε το περιεχόμενο των συνομιλιών.

    Εν τω μεταξύ, τριακόσιοι-έντεκα πολίτες που κρατούνταν παραμένουν ακόμα νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Μόσχας. Δεκαέξι από αυτούς νοσηλεύονται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι γιατροί έδωσαν σήμερα εξιτήρια σε 333 ανθρώπους.

    Υποστήριξη Βρετανίας-ΗΠΑ στον Πούτιν

    Την ίδια στιγμή στη Ρωσία πληθαίνουν οι αντιδράσεις και οι φωνές διαμαρτυρίας για τη χρήση του δηλητηριώδους αερίου. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν και άλλοι αξιωματούχοι υπεραμύνθηκαν της μεθόδου που ακολούθησαν οι ειδικές δυνάμεις, υποστηρίζοντας ότι ήταν αναγκαία για την αποφυγή μιας μεγαλύτερης τραγωδίας, καθώς οι Τσετσένοι αυτονομιστές ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά.

    Οι ρωσικές αρχές δέχονται και τα πυρά του ιατρικού κόσμου της χώρας, καθώς δεν αποκαλύπτουν-για λόγους ασφαλείας, όπως λένε- τον τύπο του αερίου που χρησιμοποιήθηκε κατά την εισβολή.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες κυβερνήσεις έχουν ζητήσει από τη Μόσχα να δώσει λεπτομέρειες για το αέριο χωρίς να έχουν πάρει απάντηση, μέχρι στιγμής.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, έσπευσε να υποστηρίξει τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, για τη σκληρή στάση που κράτησε, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν εύκολες, ανώδυνες και εκ του ασφαλούς λύσεις σε μια τέτοια κρίση.

    Ο Λευκός Οίκος πάντως κάλυψε την Ρωσική κυβέρνηση καθώς επέρριψε τις ευθύνες για τους θανάτους στο θέατρο της Μόσχας στους Τσετσένους τρομοκράτες και όχι στη Ρωσική ηγεσία. ''Εργαζόμαστε για να εξακριβώσουμε όλα τα γεγονότα και τις συνθήκες'', δήλωσε ο εκπρόσωπος Αρι Φλάισερ, αλλά ''ο πρόεδρος έχει την πεποίθηση ότι αυτούς που πρέπει να κατηγορήσει είναι οι τρομοκράτες''.

    [09] Μπους: ''Επέμβαση και χωρίς απόφαση ΟΗΕ''

    Πηγή: ΑΠΕ 29/10/2002 9:57:00 πμ

    Ανεβάζει τους τόνους ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους έναντι της Βαγδάτης, προειδοποιώντας ότι η Ουάσινγκτον θα προχωρήσει στην ανάληψη δράσης για τον αφοπλισμό του Ιράκ, αν τα Ηνωμένα Εθνη δεν επιδείξουν ''τη βούληση ή το θάρρος '' να το κάνουν. Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Νέο Μεξικό ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου για το Κογκρέσσο, ο Μπους τόνισε αναφερόμενος στον Σαντάμ Χουσέιν ότι ''έχει κάνει τον ΟΗΕ να μοιάζει ανόητος''.

    Οι ΗΠΑ πιέζουν για απόφαση

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες με την υποστήριξη της Βρετανίας προσπαθούν εδώ και επτά εβδομάδες να πείσουν το Συμβούλιο Ασφαλειας να εγκρίνει μία νέα απόφαση με στόχο τον πλήρη αφοπλισμό του Ιράκ.

    ''Τα Ηνωμένα Εθνη έχουν δαπανήσει πολύ χρόνο για διαβουλεύσεις ως προς την απόφαση για τον αφοπλισμό του Ιράκ και ήρθε η ώρα να αποφασίσουν. ''Ηρθε η ώρα για τα μέλη του Συμβουλίου να υψώσουν το χέρι και να δηλώσουν την ψήφο τους'', είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Αρι Φλάισερ, στους δημοσιογράφους.

    Η Ουάσινγκτον έχει χαρακτηρίσει την τρέχουσα εβδομάδα ''καθοριστική'' για τη λήψη απόφασης ,δίχως όμως να θέσει κάποιο χρονοδιάγραμμα. Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν πάντως ότι έχει υπάρξει πρόοδος στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και εκτιμούν πως το χάσμα με τα άλλα μέλη του σώματος έχει μειωθεί.

    ''Πιστεύουμε πως κάνουμε προόδους. Πιστεύουμε πως έχουμε μειώσει τον αριθμό των σημείων διαφωνίας σε ορισμένα βασικά προβλήματα'', δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ. ''Ολοι επιθυμούν μία ισχυρή απόφαση'', πρόσθεσε.

    Η Γαλλία επανέλαβε πάντως ότι δεν πρόκειται να ενδώσει στις αμερικανικές πιέσεις για υπερψήφιση του "αυστηρού" σχεδίου ψηφίσματος, που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

    ''Απορρίπτουμε κάθε διάταξη αυτόματης προσφυγής στη χρήση βίας'' δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ ντε Βιλπέν μιλώντας στο BBC και πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την κρίση στο Ιράκ θα πρέπει να είναι ομόφωνη.

    Ο Βιλπέν τόνισε ότι εάν οι ΗΠΑ λάβουν μονομερώς απόφαση επί του θέματος, δεν θα δώσουν με αυτό τον τρόπο το σκληρό μήνυμα που απαιτείται, προκειμένου το Ιράκ να τηρήσει τις υποχρεώσεις του.

    Από τα υπόλοιπα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Ρωσία και η Κίνα έχουν επίσης διατυπώσει επιφυλάξεις για το σχέδιο ψηφίσματος που έχουν καταθέσει οι ΗΠΑ.

    Στη Νέα Υόρκη ο επικεφαλής των επιθεωρητών των Ηνωμένων Εθνών, Χανς Μπλιξ, και ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, Μοχάμεντ Αλ Μπαραντέϊ, ενημέρωσαν το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις εξελίξεις στο θέμα των επιθεωρήσεων του ιρακινού οπλοστασίου.

    [10] Νίκη Ρουγκόβα στις δημοτικές του Κοσόβου

    29/10/2002 9:05:00 πμ

    Η "Δημοκρατική Ένωση Κοσόβου", του προέδρου της περιοχής, Ιμπραχίμ Ρουγκόβα, ήταν ο μεγάλος νικητής των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν στη περιοχή του Κόσοβου το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το βράδυ στην Πρίστινα, η αποστολή του ΟΑΣΕ. Με καταμετρημένο το 87% των ψήφων, το κόμμα του Ρουγκόβα, νίκησε σε 18 από 30 συνολικά δήμους.

    Δεύτερο, με μεγάλη διαφορά, έρχεται το "Δημοκρατικό Κόμμα Κοσόβου", του Χάσιμ Θάτσι, πρώην πολιτικού ηγέτη του UCK, το οποίο επικράτησε σε επτά δήμους, ενώ το τρίτο σε δύναμη αλβανικό κόμμα του Κοσόβου, η "Συμμαχία για το μέλλον του Κοσόβου", του Ράμους Χαραντινάϊ, επικράτησε μόνο σε έναν δήμο.

    Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 58%, ενώ μόλις το 14% των Σέρβων προσφύγων που είναι εγκατεστημένοι στην Σερβία και στο Μαυροβούνιο, προσήλθαν στις κάλπες.

    [11] Καθηλώθηκαν τα τρένα στη σήραγγα της Μάγχης

    29/10/2002 9:01:00 πμ

    Τουλάχιστον 1000 επιβάτες καθηλώθηκαν σε Βρετανία και Γαλλία, καθώς οι σιδηροδορομικές συγκοινωνίες μέσω της σήραγγας της Μάγχης διακόπηκαν λόγω του αλατιού από τα τρικυμισμένα κύματα που έφεραν χθες στο εσωτερικό της οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Τα βραχυκυκλώματα στις γραμμές τάσης σταμάτησαν έξι συρμούς κοντά στη γαλλική είσοδο, μέσα στην υπόγεια σιδηροδρομική οδό που συνδέει τη Βρετανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο. Αλλοι επτά συρμοί ακύρωσαν το δρομολόγιό τους. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία για να διανυκτερεύσουν, καθώς η λειτουργία των τραίνων Eurostar σταμάτησε στις 19.30, ώρα Ελλάδος, χθες, κι αναμένεται να αποκατασταθεί σήμερα το πρωί.

    [12] Στην εντατική ο Πατριάρχης Αλέξιος της Ρωσίας

    29/10/2002 10:07:00 πμ

    Ραγδαία επιδείνωση παρουσίασε τα ξημερώματα η υγεία του Ρώσου Πατριάρχη Αλέξιου II ,που νοσηλεύεται με καρδιολογικά προβλήματα σε νοσοκομείο του Αστραχάν, μετέδωσε το πρακτορείο Ιτάρ Τας επικαλούμενο ιατρικές πηγές. Ο 73χρονος Πατριάρχης της Ρωσίας,που πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Αστραχάν, μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται στην εντατική.

    [13] ΑΕΚ: Στην αποστολή ο Γεωργάτος

    29/10/2002 9:31:00 πμ

    Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς συμπεριέλαβε τελικά τον Γρηγόρη Γεωργάτο στους 21 παίκτες που κάλεσε στην αποστολή της ΑΕΚ, ενόψει του αυριανού κρίσιμου αγώνα με τη Γκενκ για την 5η ημέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει ο έμπειρος αμυντικός στο πόδι. Στην αποστολή μετέχουν κανονικά και οι Ντέμης Νικολαϊδης και Μαουρίτσιο Ράιτ, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Οι ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι οι εξής: Ατματσίδης, Γεωργάτος, Γεωργέας, Ιβιτς, Κασάπης, Κατσουράνης, Καψής, Κρέικ, Κωστένογλου, Κωνσταντινίδης, Λάκης, Μαϊστρέλλης, Μαλαδένης, Μπορμπόκης, Ναλιτζής, Νικολαιδης, Πριέτο, Ράιτ, Σεντένο, Τσάρτας και Χιώτης.

    [14] Αισιοδοξία Κόλλια για θετικό αποτέλεσμα

    29/10/2002 9:21:00 πμ

    Την αισιοδοξία του ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στο "Μπάι Αρένα" του Λεβερκούζεν και να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ εξέφρασε ο Γιάννης Κόλλιας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του σημερινού αγώνα. "Το παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν είναι σαν τελικός. Είναι καθοριστικό ματς, όμως με τη βοήθεια των φιλάθλων μας πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και γιατί όχι τη νίκη", δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Ολυμπιακού.

    [15] Με καλή ψυχολογία στη Κωσταντινούπολη ο ΠΑΟ

    29/10/2002 9:35:00 πμ

    Με ανεβασμένη την ψυχολογία, μετά την επικράτηση επί του Αρη, θα αναχωρήσει σήμερα το πρωί για την Κωσταντινούπολη η αποστολή του Παναθηναϊκού, ενόψει του πρώτου αγώνα με την Φενερμπαχτσέ, στο πλαίσιο του Β΄ γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο προπονητής των "πράσινων", Σέρτζιο Μαρκαριάν, συμπεριέλαβε 21 ποδοσφαιριστές στην αποστολή για την αναμέτρηση της Πέμπτης στο "Σουκρού Σαράκογλου". Ο Ουρουγουανός τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τους Μπαρτζώκα, Σαπάνη, Σαϊνιο και Λίνκαρ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 29 October 2002 - 10:10:59 UTC