Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-10-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 17Ν: Ποινική δίωξη στον Γιάννη Σερίφη
  • [02] Θεατές-όμηροι σε θέατρο της Μόσχας
  • [03] Αρμάδα του ΝΑΤΟ ''οργώνει'' τη Μεσόγειο για ύποπτα πλοία
  • [04] Επιτάχυνση και ενημέρωση δημοτικών αρχόντων για Γ' ΚΠΣ

    [01] 17Ν: Ποινική δίωξη στον Γιάννη Σερίφη

    23/10/2002 8:10:00 μμ

    Ποινική δίωξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17Ν» άσκησαν σήμερα οι Aρχές σε βάρος του Γιάννη Σερίφη, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί την Κυριακή. Η νέα αυτή εξέλιξη φέρνει ενδεχομένως στην επιφάνεια συνδετικά στοιχεία της οργάνωσης με παλαιότερους τρομοκρατικούς πυρήνες. Εν τω μεταξύ, σήμερα απαγγέλθηκαν νέες κατηγορίες στους Θεολόγο Ψαραδέλλη και Βασίλη Τζωρτζάτο, οι οποίοι θα απολογηθούν την Παρασκευή. Αυτήν την ώρα απολογείται ο Βασίλης Ξηρός, ενώ σειρά έχει αύριο ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

    Ποιοί ''κάρφωσαν'' τον Γιάννη Σερίφη

    Τον Γιάννη Σερίφη εμπλέκουν στις απολογίες τους οι Σάββας κι Χριστόδουλος Ξηρός και ο εξάδελφος του Παύλος Σερίφης, ο οποίος τον εντάσσει στον ιστορικό πυρήνα της 17Ν αναφέροντας ότι ήταν παρών στη δολοφονία του σταθμάρχη της CIA στην Ελλάδα Ρίτσαρντ Γουέλς, αδίκημα το οποίο όμως έχει παραγράφει λόγω προέλευσης 20ετίας.

    Οι αδελφοί Ξηροί τον αναφέρουν στις απολογίες τους, ως ένα από τους ανθρώπους που στρατολόγησε το 1982 τον Χριστόδουλο Ξηρό στης 17Ν.

    [02] Θεατές-όμηροι σε θέατρο της Μόσχας

    23/10/2002 10:17:00 μμ

    Ομάδα ενόπλων εισέβαλε σε θέατρο της Μόσχας κατά τη διάρκεια παράστασης. Σύμφωνα με δημοσιογράφους, που βρίσκονται μέσα στο θέατρο, οι ένοπλοι είναι περίπου 20 Τσετσένοι, οι οποίοι μπήκαν τρέχοντας στην αίθουσα και πυροβόλησαν αρκετές φορές στον αέρα. Το θέατρο είναι χωρητικότητας περίπου 1000 ατόμων, όμως εκείνη την ώρα ήταν μέσα περίπου 700, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι ένοπλοι άφησαν ελεύθερα τα μικρά παιδιά, καθώς και όλους τους Μουσουλμάνους. Επέτρεψαν ακόμη σε όλους τους θεατές να κάνουν τηλεφωνήματα.

    Αστυνομικές δυνάμεις καθώς και η ειδική μονάδα Αλφα βρίσκονται επιτόπου, ενώ σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού πρακτορείου ακούστηκαν πυροβολισμοί έξω από το θέατρο, που μάλλον προέρχονταν από μέσα.

    Το πρακτορείο Ιντερφαξ, μετέδωσε ότι ένα νεαρό αγόρι που έγινε μάρτυρας της σύλληψης των ομήρων δήλωσε ότι οι οπλοφόροι ζητούσαν να "τελειώσει ο πόλεμος", δίνοντας έτσι την πρώτη ένδειξη που συνδέει την ομηρία αυτή με τον πόλεμο στην Τσετσενία.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ- BBC

    [03] Αρμάδα του ΝΑΤΟ ''οργώνει'' τη Μεσόγειο για ύποπτα πλοία

    23/10/2002 6:45:00 μμ

    Εμπορικό πλοίο, για το οποίο υπήρχαν υποψίες ότι μετέφερε επικίνδυνους τρομοκράτες της Αλ-Κάιντα, εντόπισε στη Μεσόγειο 70 ναυτικά μίλια νότια της Αττάλειας, η συμμαχική αρμάδα "Ακτιβ Ενετβούρ". Αξιωματούχοι του αμερικανικού πλοίου "USS Monterey" επιβιβάστηκαν στο "Τάρα", που πριν ήταν γνωστό με το όνομα "Κρίστι", πραγματοποίησαν έρευνα, ωστόσο τα έγγραφα του πλοίου ήταν εντάξει, ενώ δεν βρέθηκαν είδη λαθρεμπορίου. Το "Τάρα", με σημαία Τόνγκα, φέρεται να είναι ελληνικής και πακιστανικής ιδιοκτησίας, ξεκίνησε από την Κωστάντζα της Ρουμανίας μαζί με άλλα δύο πλοία, "SARA" και "TWILLINGER" με σημαία Τόνγκα και Σαν Τομέ αντίστοιχα, τα οποία κρατούνται ήδη στην Ιταλία.

    Δεν εμπλέκεται ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρία

    Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης προέβη σε ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα, ξεκαθαρίζοντας ότι στην υπόθεση δεν εμπλέκεται κανένα ελληνικό πλοίο, ούτε ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρία.

    Ο κ. Ανωμερίτης επεσήμανε ότι η πλοιοκτήτρια εταιρία είναι η Νova Spirit Inc. με έδρα το Ντελγουέρ των ΗΠΑ.

    Οσον αφορά τον Δημήτρη Κόκκο, ο οποίος αναφέρεται ως ιδιοκτήτης του "Τάρα", είπε ότι είναι γνωστός στο ΥΕΝ, ως εμπλεκόμενος σε υποθέσεις λαθρεμπορίας, δεν έχει συλληφθεί και ζει στη Ρουμανία. Ο υπουργός αναφέρει ότι μόνο το πλοίο SARA, με το προηγούμενο όνομά του RYNO διήλθε τράνζιτ από τον Πειραιά στις 6/5/2002 προερχόμενο από Τυνησία με προορισμό την Τουρκία.

    Το ΥΕΝ ζήτησε στοιχεία από τις ιταλικές Αρχές για τις υποθέσεις Πακιστανών λαθρομεταναστών στην Τεργέστη και τον Γέλα.

    Στη συμμαχική αρμάδα μετέχει και η ελληνική φρεγάτα "Μπουμπουλίνα" και η πυραυλάκατος ''Βλαχάβας'', όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.

    Σε αυτήν την επιχείρηση συμμετέχουν, στην παρούσα περίοδο, τα πλοία της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης Ατλαντικού, πλοία της ευρωπαϊκής ναυτικής δύναμης Μεσογείου, καθώς και άλλα πλοία εισφορές χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

    Η συγκεκριμένη δύναμη δρα στην ανατολική Μεσόγειο πραγματοποιώντας παρακολουθήσεις πλοίων που κρίνονται ως ύποπτα από το ΝΑΤΟ. Στο στόχαστρο της δύναμης βρίσκονται περίπου 20 πλοία κυρίως από τρίτες χώρες.

    [04] Επιτάχυνση και ενημέρωση δημοτικών αρχόντων για Γ' ΚΠΣ

    23/10/2002 8:39:00 μμ

    Στην επιτάχυνση των ρυθμών υλοποίησης του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης στρέφει την προσοχή του το Υπουργείο Οικονομίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της ανάπτυξης και, κυρίως, των αγροτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό τον υπουργό Νίκο Χριστοδουλάκη και με τη συμμετοχή του αρμόδιου υφυπουργού Χρήστου Πάχτα και εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων, υπογραμμίστηκε η ανάγκη άμεσης ενημέρωσης των νέων νομαρχών και δημάρχων που είναι ουσιαστικά οι φορείς υλοποίησης πολλών προγραμμάτων του Γ' ΚΠΣ. Σημειώνεται ότι εντός των ημερών προκηρύσσονται και τα δύο προγράμματα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 23 October 2002 - 20:53:53 UTC