Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-10-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κομματικές διεργασίες για το αποτέλεσμα
  • [02] Επίσκεψη Χρυσοχοϊδη στο Λευκό Οίκο
  • [03] Nέες απολογίες μελών της 17Ν
  • [04] Περιοδεία Σημίτη στην Ευρώπη για διεύρυνση ΕΕ
  • [05] Βυθίστηκε πλοίο στον Ατλαντικό
  • [06] Διαβουλεύσεις για ένταξη νέων χωρών στο ΝΑΤΟ
  • [07] Αδιάλλακτη η Β. Κορέα για τα πυρηνικά
  • [08] Ενώπιον του δικαστηρίου μέλη της Αλ Κάιντα
  • [09] Απειλή για βόμβα στο Χρηματιστήριο του Κουβέιτ
  • [10] ''Βασίλισσα'' εναντίον ''Βασίλισσας''
  • [11] Ανέβηκε η δημοτικότητα του Περουβιανού προέδρου

    [01] Κομματικές διεργασίες για το αποτέλεσμα

    22/10/2002 11:25:00 πμ

    Τα συμπεράσματα από την πρώτη ανάγνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων συζητούν τα κομματικά όργανα. Πρόσωπα, επιλογές, συμμαχίες και ανατροπές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων. Ο πρωθυπουργός έχει αυτήν την ώρα συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη. Θα ακολουθήσουν επαφές, τηλεφωνικές επικοινωνίες και συζητήσεις του Κώστα Σημίτη με συνεργάτες του προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που οδήγησαν σε απώλειες Δήμων και Νομαρχιών σε αγροτικές, ημιαστικές, αλλά και λαϊκές συνοικίες, όπως η Β' Αθηνών.

    Στη Χαριλάου Τρικούπη

    Την επόμενη εβδομάδα, θα συνεδριάσει το εκτελεστικό γραφείο του ΠΑΣΟΚ ενώ στα μέσα Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΠΑΣΟΚ, αν και έχει κερδίσει 23 Νομαρχίες, εντούτοις απώλεσε ορισμένα κάστρα του, γεγονός που αποδίδεται από την Χαριλάου Τρικούπη στους διαγκωνισμούς στελεχών, κυρίως στις τοπικές κοινωνίες.

    Μιλώντας νωρίτερα στη ΝΕΤ 105.8 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Νεονάκης δήλωσε πως τα εκλογικά αποτελέσματα δε θα ήταν ίδια, εάν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές.

    Στη Ρηγίλλης

    Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Κώστας Καραμανλής θα συναντηθεί στις 12 με τους νομάρχες που εξελέγησαν με τη σημαία της ΝΔ.

    Επίσημα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών, συγκεντρώνει σε εθνική κλίμακα ποσοστό 46% έναντι 40% του ΠΑΣΟΚ.

    " H κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει το μήνυμα, να σκεφτεί τι φταίει και να το διορθώσει " υπογράμμισε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο Αρης Σπηλιωτόπουλος.

    Από την πλευρά του, ο Γιώργος Βουλγαράκης, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 τόνισε ότι το κόμμα του θα πρέπει να προβληματιστεί για τα αίτια που την οδήγησαν στην ήττα της υπερνομαρχίας Αθηνών Πειραιά.

    Συμπεράσματα και για την Αριστερά

    Τα υπέρ και τα κατά της αναμέτρησης μετρούν και τα κόμματα της αριστεράς.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ και συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ.

    Στις 13.30 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    " Πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια διαμόρφωσης ένος νέου πολύχρωμου προοδευτικού ρεύματος" δήλωσε στην ΝΕΤ 105,8 ο επικεφαλής της ΑΕΚΑ Νίκος Μπίστης.

    [02] Επίσκεψη Χρυσοχοϊδη στο Λευκό Οίκο

    22/10/2002 10:26:00 πμ

    Τα αποτελέσματα στη μάχη κατά της τρομοκρατίας στην Ελλάδα αλλά και τους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης για το μέλλον, παρουσίασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στον βοηθό σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου Μπους, αρμόδιο για θέματα Τρομοκρατίας, στρατηγό Τζον Γκόρντον κατά τη συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο.

    Στο επίκεντρο οι Ολυμπιακοί Αγώνες

    Εξετάσθηκαν επίσης η συνεργασία για την αντιμετώπιση της Διεθνούς Τρομοκρατίας, η προετοιμασία για την ασφαλή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, αλλά και ο ρόλος της Ελλάδας στην αποτροπή Τρομοκρατικής δράσης στα Βαλκάνια.

    " Νομίζω πως ήταν μια πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση και αναδείξαμε πραγματικά το ρόλο της χώρας στην προσπάθεια που γίνεται τον τελευταίο καιρό για την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή " δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης και τόνισε ότι ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

    " Εξηγήσαμε ότι έχουμε μεγάλες προσδοκίες να οργανώσουμε επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα αιώνα μετά την πρώτη ανάληψη των Αγώνων από τη χώρα μας ", σημείωσε ο υπουργός επισημαίνοντας τη διμερή προσπάθεια που γίνεται με τις ΗΠΑ στον τομέα ασφάλειας.

    Εμφανίσθηκε δε αισιόδοξος ότι η οργάνωση της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, θα στεφθεί με επιτυχία.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι πρέσβεις των δυο χωρών, Γιώργος Σαββαϊδης και Τόμας Μίλερ, ο διευθυντής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας υποστράτηγος Στέλιος Σύρρος, ο υπεύθυνος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων υποστράτηγος Κωνσταντινίδης και στελέχη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

    [03] Nέες απολογίες μελών της 17Ν

    22/10/2002 10:23:00 πμ

    Φωτό αρχείου

    Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν οι Ηρακλής Κωστάρης, Κώστας Καρατσώλης και Δημήτρης Κουφοντίνας για τις συμπληρωματικές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος τους. Χθες, συμπληρωματική απολογία στον ειδικό εφέτη Ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο, έδωσε στις φυλακές Κορυδαλλού, ο Πάτροκλος Τσελέντης, κατά την οποία αποδέχθηκε μόνο συμμετοχή στη ληστεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Πατησίων. Αρνήθηκε ωστόσο, οποιαδήποτε ανάμειξή του στην απόπειρα δολοφονίας του αμερικανού λοχία, Ρόμπερτ Τσαντ το 1984. Ο Βασίλης Ξηρός ζήτησε και πήρε προσθεσμία για να απολογηθεί αύριο, σχετικά με την συμπληρωματική δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του και αφορά την εκτόξευση ρουκέτας στην αμερικανική πρεσβεία το 1996, από την οποία είχαν τραυματιστεί 3 αστυνομικοί.

    [04] Περιοδεία Σημίτη στην Ευρώπη για διεύρυνση ΕΕ

    22/10/2002 9:37:00 πμ

    Ευρωπαϊκή περιοδεία ξεκινά την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την ένταξη της Κύπρου στη Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεθαύριο θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των "15", ενώ τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ. Παράλληλα, συνομιλίες για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν και σήμερα στο Λουξεμβούργο οι 15 υπουργοί Εξωτερικών των χωρών -μελών της Κοινότητας. Επαφές με την ελληνική κυβέρνηση για το Κυπριακό θα έχει ο Αλβάρο ντε Σότο, ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, που αναμένεται σήμερα από τη Λευκωσία στην Αθήνα.

    [05] Βυθίστηκε πλοίο στον Ατλαντικό

    22/10/2002 7:55:00 πμ

    Σώα είναι και τα 18 μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου "Γεώργιος Σ", στο οποίο σημειώθηκε εισροή υδάτων, ενώ έπλεε 120 μίλια από τις γαλλικές ακτές του Ατλαντικού ωκεανού. Οι καιρικές συνθήκες, που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν ιδιαίτερα άσχημες, καθώς στη περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα να κριθεί σκόπιμη επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερα και παραπλέοντα πλοία. Το πλήρωμα παρελήφθη από ελικόπτερα και μεταφέρθηκε στη γαλλική βάση Λανβοέκ, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Μπρεστ για προληπτικούς λόγους. Σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας τονίζεται ότι είναι καλά στην υγεία τους, οι δύο Ελληνες ναυτικοί, ο πλοίαρχος Νικόλαος Πονηρός 57 ετών και ο τεχνικός Βασίλειος Τσελέμπης.

    Το μήκους 120 μέτρων εμπορικό σκάφος που μεταφέρει 5.800 τόνους αργίλου, έχει μισοβυθιστεί καθώς έχει υποστεί ρήγμα με αποτέλεσμα να κατακλυστεί από νερά το μηχανοστάσιο του πλοίου.

    [06] Διαβουλεύσεις για ένταξη νέων χωρών στο ΝΑΤΟ

    22/10/2002 10:36:00 πμ

    Ο Aμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους ανακοίνωσε χθες βράδυ στον γγ του ΝΑΤΟ, Τζορτζ Ρόμπερτσον, πως "μέσα σε λίγες εβδομάδες" θα του γνωστοποιήσει έναν κατάλογο με τις χώρες που θα επιθυμούσε να ενταχθούν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

    Παράλληλα, αμερικανικές πηγές που δεν κατονομάζονται, δήλωσαν πως ο Μπους προτίθεται να μεταβεί στη Λιθουανία για να συναντηθεί με τους ηγέτες των χωρών της Βαλτικής μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Νοέμβριο στην Πράγα, γεγονός που μέχρι σήμερα αποτελεί το πλέον σαφές σήμα πως οι τρεις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες (Λιθουανία, Εσθονία, Λεττονία) θα κληθούν να ενταχθούν στη Συμμαχία.

    Ιδιαίτερα σημαντική η σύνοδος το Νοέμβριο

    Η ίδια πηγή αρνήθηκε να δώσει άλλες λεπτομέρειες για την πρώτη επίσκεψη του Μπους στη Λιθουανία, η οποία επιπλέον δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον Λευκό Οίκο.

    Πάντως, ούτε ο Μπους, ούτε ο Ρόμπερτσον έχουν αποκαλύψει ποιες από τις εννέα υποψήφιες χώρες θα κληθούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ κατά τη σύνοδο της 21ης-22ας Νοεμβρίου, όμως γίνεται συζήτηση για συνολικά επτά χώρες.

    Ο Ρόμπερτσον έχει χαρακτηρίσει την προσεχή σύνοδο ως "πιθανώς τη σημαντικότερη στην ιστορία του ΝΑΤΟ", κυρίως διότι θα δρομολογήσει τη μετάλλαξη της Συμμαχίας, η οποία πλέον εγκαταλείπει το δόγμα της αποτροπής μίας σοβιετικής επίθεσης κατά της Δυτικής Ευρώπης.

    "Πιστεύω πως θα έχουμε έναν μεγάλο αριθμό από νέα μέλη, μία σημαντική διεύρυνση, με νέες δυνατότητες για να αντισταθεί κατά της τρομοκρατίας και να αντιμετωπίσει τις άλλες προκλήσεις και τους εφιάλτες που θα μας παρουσιασθούν στο μέλλον, καθώς και τις νέες σχέσεις με τη Ρωσία και την Ουκρανία", τόνισε ο Ρόμπερτσον σε συνέντευξη Τύπου. Οι εννέα υποψήφιες χώρες για ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Λεττονία, η Εσθονία, η Λιθουανία,

    [07] Αδιάλλακτη η Β. Κορέα για τα πυρηνικά

    22/10/2002 9:52:00 πμ

    Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε σήμερα τις ΗΠΑ, παρά τις πιέσεις να απεμπολήσει το πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικών όπλων της, ότι θα προβεί σε απροσδιόριστης φύσεως "σκληρότερες αντενέργειες" εάν η Ουάσιγκτον δεν συμφωνήσει να προσέλθει σε συνομιλίες γύρω από αυτό το θέμα. "Εάν οι ΗΠΑ επιμείνουν στις κινήσεις τους για πίεση και καταναγκασμού της Βορείου Κορέας δια της βίας, τότε η τελευταία δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση παρά να αναλάβει σκληρότερες αντενέργειες", τονίζει σε άρθρο της η Ροντόνγκ Σινμούν, το επίσημο όργανο του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών.

    Ειρηνευτική επίλυση επιζητά η Αμερική

    "Η μόνη διέξοδος για τις ΗΠΑ είναι να προσφύγουν στον συμβιβασμό και στην ειρήνη και όχι στην πολιτική της πυγμής", τονίζεται στο ίδιο έγγραφο, που αναπαράγει και το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

    Ο Αμερικανός απεσταλμένος στη Σεούλ, σε σημερινές του δηλώσεις άφησε να διαφανεί πως οι ελπίδες για διάλογο με την Πιονγκγιάνγκ είναι ισχνές, τονίζοντας πως η Βόρειος Κορέα έχει απωλέσει κάθε αξιοπιστία. Μολαταύτα, ο πρεσβευτής Τόμας Χάμπαρντ δήλωσε πως η Ουάσιγκτον προσδοκά μία ειρηνική επίλυση του προβλήματος, και θα βασισθεί στις διπλωματικές πιέσεις για να πιέσει τον κομμουνιστικό Βορρά να εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

    [08] Ενώπιον του δικαστηρίου μέλη της Αλ Κάιντα

    22/10/2002 8:06:00 πμ

    Φωτό αρχείου

    Κατηγορίες για υποστήριξη της τρομοκρατικής οργάνωσης "Αλ Κάιντα" απηγγέλθησαν χθες σε έξι Υεμενο-αμερικανούς. Ο εισαγγελέας Μάικλ Μπατλ δήλωσε πως οι ένορκοι παρέδωσαν το δίπτυχο του κατηγορητηρίου για τους έξι υπόπτους, που αναφέρεται στη βοήθεια προς την τρομοκρατική οργάνωση "Αλ Κάιντα" και στην παροχή υλικής βοήθειας στην οργάνωση που οι ΗΠΑ κατηγορούν για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Οι κατηγορούμενοι είναι προγραμματισμένο να παρουσιασθούν σήμερα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπάφαλο.

    Αρνούνται τις κατηγορίες

    Στην περίπτωση που καταδικασθούν αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης 15 ετών για τις κατηγορίες της συνωμοσίας και 10 ετών για τις υπόλοιπες κατηγορίες.

    Οι αμερικανικές αρχές πέτυχαν την απαγγελία κατηγοριών πέντε εβδομάδες μετά τη σύλληψή τους στην Λακαουάνα, της Νέας Υόρκης, κοντά στο Μπάφαλο, μετά τις καταθέσεις δύο εξ αυτών, που τόνισαν ότι είχαν παρακολουθήσει εκπαίδευση σε ένα στρατόπεδο της "Αλ Κάιντα" στο Αφγανιστάν, την Ανοιξη του 2001.

    Οι συνήγοροι των έξι, του 29χρονου Σαχίμ Αλουάν, του 22χρονου Μουχτάρ αλ Μπάκρι, του 24χρονου Γιασέιν Τάχερ, του 26χρονου Φαιζάλ Γκάλαμπ, του 25χρονου Γιαχία Γκόμπα, και του 24χρονου Σαφάλ Μόσεντ, αντέτειναν πως οι πελάτες τους είχαν μεταβεί στο γειτονικό Πακιστάν για να επεκτείνουν τις θρησκευτικές σπουδές τους και πως δεν ήταν μέλη ενός "λανθάνοντος πυρήνος", της "Αλ Κάιντα" που σχεδίαζε επιθέσεις στις ΗΠΑ.

    Εν τω μεταξύ στο Μιλάνο, ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας Νταμπρουόζο, ανέφερε ότι 2.000 άνθρωποι εκπαιδευμένοι σε αφγανικά στρατόπεδα βρίσκονται πλέον στην Ιταλία. Μάλιστα οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν έναν ύποπτο για σχέσεις με την "Αλ Κάιντα", μέλος τυνησιακής οργάνωσης με έδρα την Ιταλία.

    Στη ''μαύρη λίστα'' η ισλαμιστική οργάνωση Τζαμάα Ισλοαμίγια

    Εν τω μεταξύ, η Ουάσινγκτον πρόκειται να εγγράψει στη μαύρη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις την ισλαμιστική οργάνωση Τζαμάα Ισλοαμίγια, την οποία καθυποδεικνύει ως υπεύθυνη για την επίθεση στο Μπαλί της Ινδονησίας, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 190 άτομα στις 12 Οκτωβρίου, όπως τόνισε χθες Αμερικανός αξιωματούχος.

    Η Τζαμάα, που πιστεύεται ότι διατηρεί δεσμούς με το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα, φιλοδοξεί να εγκαθιδρύσει ένα θεοκρατικό ισλαμικό κράτος, που θα καλύπτει τη Μαλαισία, την Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη, το Μπρουνέι και τη νήσο Μιντανάο, στις νότιες Φιλιππίνες, όπως έχει υποστηρίξει η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης, η οποία πρόσφατα συνέλαβε πάνω από 30 μέλη της οργάνωσης αυτής.

    Από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 κατά των ΗΠΑ, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει εγγράψει στον κατάλογο με τις απαγορευμένες οργανώσεις περίπου 50 ονόματα τρομοκρατικών ομάδων και φυσικών προσώπων.

    [09] Απειλή για βόμβα στο Χρηματιστήριο του Κουβέιτ

    22/10/2002 10:15:00 πμ

    Εκκενώθηκε σήμερα το χρηματιστήριο του Κουβέιτ μετά από τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση βόμβας, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας στο κτίριο δήλωσαν στο Ρόιτερ ότι έλαβαν τηλεφώνημα αγνώστου που προειδοποιούσε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στο Χρηματιστήριο. Πυροτεχνουργοί της αστυνομίας με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών ερευνούν το κτίριο. Πριν από έξι μήνες το χρηματιστήριο του Κουβέιτ είχε εκκενωθεί και πάλι μετά από ανάλογο τηλεφωνημα που αποδείχτηκε όμως ότι ήταν φάρσα. Οι αρχές του Εμιράτου είχαν ανακοινώσει πάντως πριν λίγες ημέρες ότι ανακάλυψαν πυρήνα Ισλαμιστών που είχαν διασυνδέσεις με την "Αλ Κάιντα", μετά την επίθεση δύο Κουβεϊτιανών εναντίον Αμερικανών πεζοναυτών που μετείχαν σε εκπαιδευτική άσκηση.

    [10] ''Βασίλισσα'' εναντίον ''Βασίλισσας''

    22/10/2002 11:18:00 μμ

    Με στόχο το θαύμα, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει σήμερα στο φημισμένο ''Σαντιάγκο Μπερναμπέου'' την Ρεάλ Μαδρίτης και θα προσπαθήσει για μια καλή εμφάνιση, και εάν είναι δυνατόν, ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη ''Βασίλισσα''. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς που εμφανίστηκε ευδιάθετος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, παραδέχθηκε ότι είναι πολύ δύσκολο για την ομάδα του να κερδίσει μέσα στο 'Μπερναμπέου", επεσήμανε όμως ότι περιμένει από τους παίκτες του να έχουν καλή απόδοση και να προσπαθήσουν για το καλύτερο κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.

    Χωρίς Φίγκο και Ραούλ η Ρεάλ

    "Είναι υπερβολικό να λέμε ότι θα κερδίσουμε τη Ρεάλ, όμως στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Εχουμε καλή ψυχολογία και δεν πρέπει οι παίκτες να επηρεάζονται από τυχόν οικονομικά προβλήματα. Εχουμε πιάσει καλή απόδοση στα προηγούμενα παιχνίδια και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι", τόνισε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ αναφερόμενος στην μακρά διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος δήλωσε ότι το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία.

    Ο Σερβοέλληνας τεχνικός εξέφρασε την άποψη ότι οι απουσίες των Φίγκο και Ραούλ δεν πρόκειται να επηρεάσουν τους "μερένγκες" και επεσήμανε ότι υπάρχουν παίκτες, όπως ο Στιβ ΜακΜάναμαν, που είναι έτοιμοι να τους αντικαταστήσουν και να αποδείξουν την αξία τους.

    Οσο για τη Σαββατιάτικη ήττα της "Βασίλισσας" από τη Σανταντέρ, ο Μπάγεβιτς είπε: "Είδα το ματς στο βίντεο. Πρέπει να ήταν το χειρότερο παιχνίδι της Ρεάλ τα τελευταία χρόνια. Μακάρι να το επαναλάβει και αύριο, αλλά το βλέπω πολύ δύσκολο".

    Ο προπονητής της "Ενωσης" ρωτήθηκε και για την ψυχολογία της ομάδας του, σε μια από τις δυσκολότερες έδρες της Ευρώπης. "Εχουμε παίκτες που έχουν αντιμετωπίσει μεγάλους αντιπάλους", τόνισε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και συνέχισε: "Χρειάζεται διαφορετική νοοτροπία στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε κάθε αγώνα υπάρχουν στοιχεία που σε βοηθούν να αποκτήσεις εμπειρίες, αλλά όλα εξαρτώνται από τον εαυτό σου".

    Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Χέρμπερτ Φάντελ, ο οποίος ''σφυρίζει'' για πρώτη φορά ματς Ελληνικής ομάδας στα Κύπελλα Ευρώπης. (Το 1998, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων, είχε διευθύνει τον αγώνα Ελλάδα-Σουηδία 2-0).

    Στο άλλο παιχνίδι του 3ου ομίλου, η Ρόμα υποδέχεται στο ''Ολίμπικο'' τη Γκενκ και λογικά δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα για να φθάσει στη νίκη και στους τρεις βαθμούς.

    [11] Ανέβηκε η δημοτικότητα του Περουβιανού προέδρου

    22/10/2002 10:02:00 πμ

    Η δημοτικότητα του Περουβιανού προέδρου Αλεχάνδρο Τολέδο αυξήθηκε έπειτα από την παραδοχή πως είναι ο πατέρας ενός εξώγαμου 14χρονου κοριτσιού, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες. Η υπόθεση που αφορά την Θαράι, την κόρη της οικονομολόγου Λουκρέσια Ορόθκο, η οποία είχε δεσμό με τον Τολέδο όταν εκείνος είχε χωρίσει την σύζυγό του Ελιάνε Κάρπ, είχε ρίξει την δημοτικότητα του προέδρου μόλις στο 14% την περασμένη Παρασκευή. Εντούτοις, μία νέα σφυγμομέτρηση που δημοσιεύθηκε χθες έδειξε πως η δημοτικότητα του Τολέδο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις προ ενός έτους, έχει αυξηθεί κατά 6 μονάδες, στο 20%, αφότου παραδέχθηκε πως η Θαράι είναι κόρη του.

    Την Παρασκευή το βράδυ ο Τολέδο είχε εμφανισθεί στην τηλεόραση για να ανακοινώσει στο έθνος ότι αναγνωρίζει την Θαράι ως κόρη του.

    Ο πρόεδρος έχει άλλη μία κόρη, την 20χρονη Σαντάλ, από το γάμο του με την Καρπ, την βελγικής καταγωγής σύζυγό του, την οποία ξανανυμφεύθηκε προ δύο ετών εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας.

    Η υπόθεση της εξώγαμης κόρης του Τολέδο κατέστη ''κρατική υπόθεση'', όταν ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χοσέ Σίλβα παραδέχθηκε πως είχε συναντηθεί κρυφά με τον πρόεδρο, τη στιγμή που το ανώτατο δικαστικό όργανο είχε απορρίψει άλλη μία δικαστική απόφαση, η οποία διέταζε τον Τολέδο να πραγματοποιήσει εξετάσεις DNA.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 22 October 2002 - 9:15:56 UTC