Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-10-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλαγές στα δρομολόγια ΗΣΑΠ
  • [02] Παράνομη η στάση εργασίας των πιλότων ΟΑ
  • [03] Σημίτης: Νίκησε η Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • [04] Νομάρχες από σήμερα
  • [05] Καραμανλής: ''Πολιτικά μηνύματα έδωσαν οι εκλογές''
  • [06] Παπουτσής: Ολοι μαζί να αλλάξουμε σελίδα
  • [07] Την ψήφο των πολιτών στο δεύτερο γύρο ζήτησε ο Τζαννετάκος
  • [08] Γεννηματά: Δέσμευσή μας η βελτίωση της ζωής των πολιτών
  • [09] Παπαρήγα: Ανοδος του ΚΚΕ σε 31 Νομαρχίες
  • [10] Ικανοποιημένη από τα ποσοστά η Μπακογιάννη
  • [11] Με μηνύσεις απειλεί ο Καρατζαφέρης
  • [12] Απόλυτη ικανοποίηση του Β. Παπαγεωργόπουλου
  • [13] Κωνσταντόπουλος για τα ποσοστά Μ. Γλέζου
  • [14] Τί έδειξαν τα exit polls
  • [15] Φλωράτος: ''Νικητής η μεγάλη πλειοψηφία των Πατρινών''
  • [16] Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών της τραγικής επίθεσης
  • [17] Ακυρες οι εκλογές στη Σερβία λόγω αποχής
  • [18] Συλλήψεις εξτρεμιστών στη Σαουδική Αραβία
  • [19] Αξιέπαινη εμφάνιση Κρομμύδα στο Τρίαθλο
  • [20] Εκατοντάδες συμμετέχοντες στον Classic Marathon

    [01] Αλλαγές στα δρομολόγια ΗΣΑΠ

    14/10/2002 11:05:00 πμ

    Χωρίς στάση στη Νέα Ιωνία θα πραγματοποιούνται από την Τετάρτη τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ που κατευθύνονται προς τον Πειραιά, λόγω έργων ανάπλασης του σταθμού.

    [02] Παράνομη η στάση εργασίας των πιλότων ΟΑ

    14/10/2002 8:47:00 πμ

    Παράνομη και καταχρηστική κηρύχθηκε απο το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η 4ωρη στάση εργασίας, την οποία είχαν εξαγγείλει για αύριο Τρίτη οι χειριστές της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ετσι, θα διεξαχθούν κανονικά τα δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Να υπενθυμίσουμε ότι η απεργία είχε κηρυχθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της διοίκησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας να διακόψει τις πτήσεις της εταιρίας προς την Αυστραλία.

    [03] Σημίτης: Νίκησε η Τοπική Αυτοδιοίκηση

    14/10/2002 12:27:00 πμ

    Συγχαρητήρια σε όλους τους εκλεγμένους νομάρχες και δημάρχους έδωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με δηλώσεις του, επισημαίνοντας ότι θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης ανεξαρτήτως πολιτικών παρατάξεων. Στόχος της κυβέρνησης, είπε, είναι η κατοχύρωση της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι εκλογές διεξήχθησαν ομαλά και με επιτυχία, ενώ τις χαρακτήρισε σημαντικές γιατί πραγματοποιήθηκαν όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

    Στην υπηρεσία των πολιτών

    Με την ολοκλήρωση των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, ανέφερε, ότι έγινε σαφές πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται όλο και πιο ισχυρή, ενώ κυρίαρχο θέμα για την κυβέρνηση είναι η Αυτοδιοίκηση να είναι αποτελεσματική, ώστε να βρίσκεται στην υπηρεσία των πολιτών.

    Ο κ. Σημίτης τόνισε επίσης ότι κατά τις σημερινές εκλογές αναδείχθηκε ένα ισχυρό ρεύμα για αυτόνομη τοπική Αυτοδιοίκηση το οποίο αντιστρατεύεται και αρνείται μια αυτοδιοίκηση που θα λειτουργεί ως μηχανισμός εξουσίας και θα εξυπηρετεί προσωπικές ή κομματικές σκοπιμότητες.

    Κάλεσε τη ΝΔ να αξιολογήσει με νηφάλιο τρόπο τις πολιτικές της και τα παρεπόμενα αυτών των πολιτικών.

    Παράλληλα, έκανε άνοιγμα και προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις ενόψει του β' γύρου, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα στην Υπερνομαρχία Αθηνών έχει καθοριστική σημασία για όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Τέλος έκανε λόγο για ισχυρή παρουσία του κ. Γλέζου και αξιοσημείωτη παρουσία του κ. Παφίλη.

    [04] Νομάρχες από σήμερα

    14/10/2002 10:07:00 πμ

    Ο νέος χάρτης της αυτοδιοίκησης έχει αρχίσει ήδη να διαμορφώνεται καθώς προχωράει με ταχείς ρυθμούς η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων. Όπως όλα δείχνουν ως τώρα σε 16 Νομαρχίες οι πολίτες εξέλεξαν από τον πρώτο γύρο τον νομάρχη της αρεσκείας τους, καθώς έχει καταμετρηθεί πάνω από 90% των ψήφων. Αυτοί λοιπόν, θα αρχίσουν από σήμερα δουλειά, προκειμένου να κάνουν πράξη όσα υποσχέθηκαν κατά την προεκλογική τους εκστρατεία.

    Εκλέγονται από τον πρώτο γύρο οι ακόλουθοι υποψήφιοι Νομάρχες:

    Υποστηριζόμενοι από τη ΝΔ:

    Αιτωλοακαρνανίας: Σταμάτης Δ. 50,6%

    Ευρυτανίας: Κοντογιώργος Κ. 56,6%

    Θεσσαλονίκης: Ψωμιάδης Π. 50,1%

    Καστοριάς: Λιάντσης Κ. 55,8%

    Κορινθίας: Τάγαρης Ν. 51,9%

    Μαγνησίας: Πρίντζος Ι. 50,5%

    Μεσσηνίας : Δράκος Δ. 54,2%

    Πιερίας: Παπαστεργίου Γ. 57%

    Φθιώτιδας: Χειμάρας Αθ.52%

    Ανατολικής Αττικής: Κουρής Λ. 50,8%

    Δράμας- Καβάλας- Ξάνθης: Τάτσης Κ. 51,6%

    Υποστηριζόμενοι από ΠΑΣΟΚ ή ΠΑΣΟΚ- Συνασπισμό:

    Λασιθίου: Στρατάκης Α. 52,2%

    Γρεβενών : Ρίγκος Δ. 51,7%

    Θεσπρωτίας: Λιάκος Η. 50,7%

    Κοζάνης: Ανδρεάδης Ι. 50%

    Εβρου- Ροδόπης: Χατζόπουλος Χ. 50,6%

    [05] Καραμανλής: ''Πολιτικά μηνύματα έδωσαν οι εκλογές''

    14/10/2002 2:07:00 πμ

    Οι Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές είναι πολιτικές, τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμανλής, που πρόσθεσε ότι οι πολίτες με την ψήφο τους στέλνουν αυθεντικά πολιτικά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Τα μηνύματα αυτά, όπως δήλωσε ο κ. Καραμανλής είναι για μια αυτοδιοίκηση αδέσμευτη και ισχυρή, μαχητική και διεκδικητική απέναντι στην κεντρική εξουσία, στην οποιαδήποτε Κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε τα μηνύματα, καθώς είναι όμηρος της αλαζονείας και των αδυναμιών της, οριστικά αποκομμένη από τα προβλήματα της κοινωνίας. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες με την ψήφο τους απέδειξαν, ότι η Ν.Δ. αποτελεί τη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στον τόπο, τόνισε ο κ. Καραμανλής, που πρόσθεσε όμως ότι παραμένουν συνεπείς στις αρχές του μέτρου και της μετριοπάθειας, καθώς σήμερα νικητής είναι η αυτοδιοίκηση και ο λαός.

    [06] Παπουτσής: Ολοι μαζί να αλλάξουμε σελίδα

    14/10/2002 2:53:00 πμ

    "Από αύριο θα συνεχίσουμε τον αγώνα με το ίδιο ήθος, συνέπεια και αποφασιστικότητα. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την Αθήνα να την κάνουμε μια Ομορφη Πόλη", δήλωσε ο Χρήστος Παπουτσής από το κεντρικό εκλογικό του κέντρο. Παράλληλα, ο κ. Παπουτσής απηύθυνε πρόσκληση προς τους Αθηναίους, κυρίως "σε όλους τους ενεργούς πολίτες, που θέλουν την λειτουργία της πόλης με πλήρη διαφάνεια και σε όλους εκείνους που πιστεύουν σε μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, για να μπει η Αθήνα σε σύγχρονους ρυθμούς". Ολοι μαζί, πρόσθεσε ο Χρήστος Παπουτσής θα αλλαξουμε σελίδα στην πόλη μας, θα γυρίσουμε σελίδα στην Αθήνα μας και να δώσουμε όλη την προσοχή μας σε αυτόν το σκοπό, την επόμενη Κυριακή". "Πιστεύω βαθιά- κατέληξε- ότι η Αθήνα αξίζει καλύτερη διαχείριση από αυτήν που της επιφύλαξε η συντηρητική παράταξη τα τελευταία 16 χρόνια". Ο υποψήφιος δήμαρχος έκλεισε τη δήλωση του, ευχαριστώντας τα μέλη του συνδυασμού του, τους φίλους και τους πολίτες που εργάστηκαν και στήριξαν τον συνδυασμό για μια "Ομορφη Πόλη".

    [07] Την ψήφο των πολιτών στο δεύτερο γύρο ζήτησε ο Τζαννετάκος

    14/10/2002 1:42:00 πμ

    Τους πολίτες που δεν προτίμησαν τον εκλογικό του συνδυασμό στον πρώτο γύρο, κάλεσε ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς κ. Γιάννης Τζαννετάκος, να τον εμπιστευτούν στον δεύτερο γύρο με την ψήφο τους και να στείλουν μήνυμα σε μία κυβέρνηση, η οποία δεν σέβεται τη νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, διαθέτει καθεστωτική νοοτροπία και εφαρμόζει αντιλαϊκή πολιτική. Ο κ. Τζαννετάκος επισήμανε ότι η πρόταση του συνδυασμού βρήκε σημαντική αποδοχή, παρά τη σφοδρή επίθεση την οποία δέχθηκε κυρίως στο πρόσωπό του και πρόσθεσε ότι αντιμετώπισε μια πρωτοφανή και συκοφαντική επίθεση.

    Ο υποψήφιος υπερνομάρχης υποστήριξε ότι ο συνδυασμός ''Ελεύθερη Αυτοδιοίκηση τώρα'' διαθέτει τόσο πρόσωπα ικανά με πείρα και γνώση, όσο και την πληρέστερη και αποτελεσματικότερη πρόταση για την Αυτοδιοίκηση.

    Ο κ. Τζαννετάκος δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στους ψηφοφόρους του λεκανοπεδίου που στήριξαν με την ψήφο τους το συνδυασμό του.

    [08] Γεννηματά: Δέσμευσή μας η βελτίωση της ζωής των πολιτών

    14/10/2002 1:10:00 πμ

    Εμφανώς ικανοποιημένη η Φώφη Γεννηματά ευχαρίστησε ολόψυχα και ολόθερμα, όπως είπε, όλους τους πολίτες που τίμησαν με την ψήφο τους το συνδυασμό της με τον Γιάννη Σγούρο και Γιάννη Μίχα. Θέλω να τιμήσω, είπε, και όσους επέλεξαν να μην μας στηρίξουν και προτίμησαν άλλα προγράμματα και συνδυασμούς. Είμαστε, όμως, πραγματικά αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι μέσα στις επόμενες μέρες με πνεύμα συνεργασίας μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό και προοδευτικό ρεύμα, είπε.

    Η Φώφη Γεννημτά

    με την κόρη της Αιμιλία

    Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι η προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας είναι βαθιά πολιτική, αλλά συγχρόνως και ανθρώπινη υπόθεση. Αυτό το ρεύμα, εξήγησε, έχει πολλές φωνές, πολλά χρώματα και εκφράσεις και επισήμανε την πίστη της ότι με κοινή προσπάθεια μπορεί να εκφραστεί στην υπερνομαρχία της Αθήνας και του Πειραιά.

    Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε πραγματικά ότι στις 20 Οκτωβρίου θα νικήσουμε, κατέληξε.

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ποσοστό του κ. Καρατζαφέρη τόνισε πως αυτό είναι ευκαιριακό και ότι η ίδια αισθάνεται πραγματικά ήσυχη, γιατί ο ελληνικός λαός έχει ένα βαθύτατα δημοκρατικό φρόνημα που δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει να δημιουργηθούν ακροδεξιά κοινωνικά φαινόμενα στην Ελλάδα.

    Η ίδια πιστεύει, όπως είπε, ότι είναι η αρνητική ψήφος απογοητευμένων πολιτών, για τους οποίους οφείλουμε να κάνουμε κάτι εμείς, δηλαδή να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής τους. "Και για μας αυτό αποτελεί δέσμευση", κατέληξε η κ.Γεννηματά.

    [09] Παπαρήγα: Ανοδος του ΚΚΕ σε 31 Νομαρχίες

    14/10/2002 1:01:00 πμ

    Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι έχει καταγραφεί άνοδος των δυνάμεων που υποστήριξε το κόμμα της σε 31 Νομαρχίες και ανέφερε ότι σε έξι δήμους αναδείχθηκε νικητής υποψήφιος υποστηριζόμενος από τον Περισσό από τον πρώτο γύρο, ενώ υποψήφιοι του ΚΚΕ πέρασαν στο β' γύρο σε 25 δήμους. Επίσης, η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι το ΚΚΕ επιδιώκει τη συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων ώστε να δημιουργηθεί ένα ρεύμα κατά του δικομματισμού και του νεοφιλελευθερισμού, ο οποίος, όπως είπε, υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

    Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το ρεύμα αυτό δεν θα πρέπει να υποκύψει, αλλά να γίνει πόλος συσπείρωσης ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων.

    Τέλος, η ΓΓ του ΚΚΕ προέβλεψε ότι έρχεται νεοφιλελεύθερη λαίλαπα και γι αυτό και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να υπάρχει ένας αγωνιστικός πόλος συσπείρωσης που δεν θα υποκύψει στις πιέσεις.

    [10] Ικανοποιημένη από τα ποσοστά η Μπακογιάννη

    14/10/2002 12:59:00 πμ

    Θετικό και ικανοποιητικό χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη το ποσοστό του 47,5% που έδειξαν χθες οι κάλπες, τονίζοντας, ότι στο δεύτερο γύρο διαμορφώνεται η ευρεία πλειοψηφία που θα στηρίξει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Αθήνα. Η υποψηφία δήμαρχος για την Αθήνα κ. Ντόρα Μπακογιάννη σε δήλωση που έκανε από τα γραφεία του κόμματός της ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη που της έδειξαν, για την μεγάλη δύναμη, όπως είπε, για τη μεγάλη διαφορά και για το μεγάλο ποσοστό.

    «Είμαστε δυνατοί», σχολίασε. «Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα για την Αθήνα του αύριο και χαίρομαι γιατί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα συμμετέχουν και θα εκφράζονται όλες οι δυνάμεις που νοιάζονται για την Αθήνα», πρόσθεσε. «Την Κυριακή που έρχεται», είπε ολοκληρώνοντας τη δήλωσή της η κ. Μπακογιάννη, «οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι ψηφίζουν για την Αθήνα που μας ενώνει για την Αθήνα του αύριο».

    [11] Με μηνύσεις απειλεί ο Καρατζαφέρης

    14/10/2002 12:37:00 πμ

    Στην δικαιοσύνη θα παραπέμπονται όσοι αποδίδουν στο πρόσωπο του τον χαρακτηρισμό του ναζιστή, του φασίστα και του ακροδεξιού, τόνισε ο υποψήφιος υπερνομάρχης κ. Καρατζαφέρης λίγο μετά την ανακοίνωση του ανέλπιστα υψηλού ποσοστού ψήφων που συγκέντρωσε κατά τον γύρο της Κυριακής, και πρόσθεσε ότι ο λαός θα τιμωρήσει τους σκευωρούς. Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι τιμά το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία και ότι είναι πολιτικός ηγέτης που δεν έχει σχέση με όσα του προσάπτουν, ενώ σημείωσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται με άξονα του συμφέρον του Έθνους εναντίον του συστήματος που ταλαιπωρεί το λαό και της νέας τάξης πραγμάτων.

    [12] Απόλυτη ικανοποίηση του Β. Παπαγεωργόπουλου

    14/10/2002 12:19:00 πμ

    Ως θρίαμβο της εντιμότητας απέναντι στη συκοφαντία προέβαλε την επανεκλογή του από τον πρώτο γύρο στον δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαγεωργόπουλος είπε ότι το αποτέλεσμα αποτελεί επιβράβευση της πολιτικής του, τονίζοντας πως οι Θεσσαλονικείς είπαν ναι στην ενότητα του λαού της πόλης και στην διεκδίκηση απέναντι στην κυβέρνηση των Αθηνών που, όπως υποστήριξε, αδιαφορεί για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης. Εκανε λόγο για ασχήμιες κατά την προεκλογική περίοδο υπονοώντας την απεργία των υπαλλήλων του δήμου που είχε σαν αποτέλεσμα την συσσώρευση σκουπιδιών και δήλωσε πως θα είναι δήμαρχος όλων των Θεσσαλονικέων.

    Παραδοχή ήττας από τον Σ. Βούγια

    Από την πλευρά του ο κ. Σπύρος Βούγιας παραδέχθηκε την ήττα του, τονίζοντας ότι έδωσε μια δύσκολη και όμορφη μάχη ενάντια σε όλους τους οιωνούς και κατάφερε να συσπειρώσει το 1/3 των θεσσαλονικέων. Είπε ότι ο στόχος του ήταν πολύ υψηλότερος και ανέφερε πως ο συνδυασμός του θα αναλύσει το αποτέλεσμα για να καταλήξει σε συμπεράσματα. Τέλος συνεχάρη τον κ. Παπαγεωργόπουλο και εξέφρασε την ευχή του ότι θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων του δήμου.

    [13] Κωνσταντόπουλος για τα ποσοστά Μ. Γλέζου

    14/10/2002 12:16:00 πμ

    Την ικανοποίησή του για τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι που υποστηρίχθηκαν από τον Συνασπισμό σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα για το ποσοστό του Μανώλη Γλέζου στην Αθήνα, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Ν. Κωνσταντόπουλος. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι τα ψηφοδέλτια που στήριξε το κόμμα του σε συνεργασία και με άλλες δυνάμεις, συνιστούν μία εντυπωσιακή παρουσία που αποτελεί την αφετηρία για μία πιο θετική συνεισφορά στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ανάπτυξη της χώρας.

    Για τον β γύρο

    Οσον αφορά στη στάση του ΣΥΝ στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι οι ίδιοι οι υποψήφιοι και οι συνδυασμοί τους θα καθορίσουν τη θέση τους με αυτοδιοικητικά κριτήρια ενώ θα γίνει σεβαστή η κρίση των πολιτών. Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην υποψηφιότητα του Μ. Γλέζου για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι το ποσοστό που συγκεντρώνει, δηλαδή γύρω στο 11%, αποτελεί μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι οι λαοί είναι προσηλωμένοι στη δημοκρατία και την ειρήνη. Ο λαός, πρόσθεσε, δεν θα επιτρέψει παιχνίδια με τη δημοκρατία και προς την κατεύθυνση αυτή ζήτησε να κινηθούν και τα δύο μεγάλα κόμματα.

    [14] Τί έδειξαν τα exit polls

    14/10/2002 8:25:00 πμ

    Παρά τον αυτοδιοικητικό τους χαρακτήρα, οι χθεσινές εκλογές έδωσαν το δικό τους στίγμα στο πολιτικό πεδίο, προκαλώντας συζητήσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων. Σημείο αναφοράς, όπως προέκυψε από τις δηλώσεις των στελεχών των κομμάτων μετά τη δημοσιοποίηση των exit polls, ήταν τα αποτελέσματα στην υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, τα οποία είχαν παρουσιάσει τον υποψήφιο της Ν.Δ να υπολείπεται σημαντικά της υποψήφιας του ΠΑ.ΣΟ.Κ, όπως και στους τρεις μεγάλους δήμους, να προηγούνται οι υποψήφιοι της Ν.Δ.

    Στη γλώσσα των αριθμών

    Σύμφωνα με τα exit pοllς της Κappa Research, στην Υπερνομαρχία Αθηνών -Πειραιώς η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό 41 έως 43%, ο Γιάννης Τζαννετάκος 27 - 29%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης 12 - 14%, ο Μανώλης Γλέζος 9 - 10% και ο Θανάσης Παφίλης 7 έως 8,5%.

    Στο Δήμο Αθηναίων, το ποσοστό της Ντόρας Μπακογιάννη αναμένεται να είναι από 48 - 50% και του Χρήστου Παπουτσή από 28 - 30%.

    Στον Πειραιά προηγείται ο Χρήστος Αγραπίδης με ποσοστό από 47 - 50%, ενώ ο Μανώλης Μπεντενιώτης συγκεντρώνει ποσοστό από 32 έως 34 %.

    Στη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος εμφανίζεται να προηγείται με 51 - 53% για το δήμο και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για τη νομαρχία με ποσοστό από 48 έως 50 %.

    Αναλυτικά τα ποσοστά των exit polls

    Συγκεκριμένα:

    Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς

    Φώφη Γεννηματά 42 - 43,5%

    Γιάννης Τζαννετάκος 26,5 - 27,5%

    Γιώργος Καρατζαφέρης 12,5 - 14%

    Μανώλης Γλέζος 9,5 - 11%

    Αθανάσιος Παφίλης 7,5 - 8,5%

    Νομαρχία Θεσσαλονίκης

    Παναγιώτης Ψωμιάδης 48,5 - 50%

    Γρηγόρης Χατζησάββας 33 - 35%

    Γιώργος Ρόκκος 7,5 - 9%

    Μιχάλης Τρεμόπουλος 4,5 - 5,5%

    Mαριάννα Μπρεκάση 1 - 2%

    Νομαρχία Αχαΐας

    Δημήτρης Κατσικόπουλος 48,5 - 51%

    Βασίλης Μπεκίρης 33,5 - 35%

    Βασίλης Ασπρούλιας 5 - 6%

    Νικόλαος Τσούκαλης 4 - 5%

    Ευστάθιος Κεραμιδάς 2 - 4%

    Βασίλης Χατζηλάμπρου 2 - 3%

    Νομαρχία Ηρακλείου

    Δημήτρης Σαρρής 36,5 - 38,5%

    Μιχαήλ Γαλενιανός 29,5 - 32%

    Ευριπίδης Κουκιαδάκης 20,5 - 22%

    Αλέκος Δαριβιανάκης 4 - 5,5%

    Μιχαήλ Φαρσάρης 3,5 - 5%

    Μιχαήλ Ασπορδαλάκης 3 - 5%

    Δήμος Αθήνας

    Ντόρα Μπακογιάννη 47,5 - 49%

    Χρήστος Παπουτσής 27,5 - 29,5%

    Γιάννης Δημαράς 9,5 - 10,5%

    Σπύρος Χαλβατζής 6 - 7%

    Φώτης Κουβέλης 5,5 - 6,5%

    Μάκης Βορίδης 1 - 2%

    Αρτέμης Αναπλιώτης 0,5 - 1%

    Δήμος Θεσσαλονίκης

    Βασίλης Παπαγεωργόπουλος 52 - 54%

    Σπύρος Βούγιας 29,5 -31,5%

    Αγάπιος Σαχίνης 7 - 9%

    Αναστάσιος Κουράκης 5,5 - 6,5%

    Τασία Θεοδωροπούλου 1 - 1,5%

    Ιωάννης Κουριαννίδης 1 - 1,5

    Δήμος Ηρακλείου

    Ιωάννης Κουράκης 41,5 - 43%

    Γρηγόρης Ροκαδάκης 27 - 29%

    Κων/νος Ασλάνης 19,5 - 22%

    Δημήτρης Ξηριτάκης 5 - 6%

    Στέλιος Ορφανός 5,5 - 7%

    Δήμος Πάτρας

    Ευάγγελος Φλωράτος 37,5 - 40,5%

    Αντρέας Καράβολας 37 - 40%

    Παναγιώτης Κοσιώνης 19 - 22%

    Γρηγόρης Ηλίας 2 - 4%

    Δήμος Πειραιώς

    Χρήστος Αγραπίδης 47,5 - 49%

    Μανώλης Μπεντενιώτης 29,5 - 32%

    Κων/νος Τζατζάνης 6 - 7%

    Θεόδωρος Δρίτσας 6,5 - 7,5%

    Στέλλα Αλφιέρη 1,5%

    Νικόλαος Λεγάκης 1,5 - 2%

    Χρήστος Χαρίτος 1,5 - 2%

    Είναι η πρώτη φορά που τα exit polls δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών "απλώνονται" σε τόσες περιοχές της χώρας. Το αντιπροσωπευτικό δείγμα που έχει ερωτηθεί από τους ερευνητές της Kappa Research ανέρχεται στους 14.000 ψηφοφόρους υπερνομαρχιών και δήμων από όλη την χώρα.

    [15] Φλωράτος: ''Νικητής η μεγάλη πλειοψηφία των Πατρινών''

    14/10/2002 2:24:00 πμ

    "Το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα δεν αφήνει αμφιβολίες, ότι εμείς θα είμαστε πλέον οι νικητές των εκλογών. Αυτό για μας αποτελεί δικαίωση, παράλληλα όμως και αναγνώριση ότι εμείς και μόνο αποτελούμε εγγύηση για το μέλλον της Πάτρας", δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ευάγγελος Φλωράτος. Έτσι νικητής των εκλογών, πρόσθεσε, αναδεικνύεται απόψε η μεγάλη πλειοψηφία των Πατρινών, που μας έφερε στην πρώτη θέση.

    Επίσης, ο κ. Φλωράτος τόνισε ότι "με αξιοπρέπεια και σεβασμό οι συνεργάτες μου και εγώ κάναμε έναν έντιμο προεκλογικό αγώνα βασισμένο στο εμφανές έργο που παρήχθη και στην προοπτική για το μέλλον της Πάτρας. Αυτό θα ισχύει και μετά τις εκλογές σε αντίθεση με άλλους που προτίμησαν, τις ξεπερασμένες μεθόδους των επιθέσεων λάσπης του παρελθόντος. Είναι πλέον βέβαιο ότι η κοινωνία της Πάτρας μας εμπιστεύεται και αυτό θα ολοκληρωθεί πανηγυρικά την επόμενη Κυριακή. Οι πόρτες της Δημαρχίας παραμένουν άνοιχτες για να υπογράψουμε ένα συμβόλαιο τιμής για το μέλλον και το αύριο της πόλης. Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να συμμετάσχουν στην οικοδόμηση της Σύγχρονης Πόλης".

    [16] Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών της τραγικής επίθεσης

    14/10/2002 11:20:00 πμ

    Ένας Έλληνας τραυματίας και ένας αγνοούμενος συγκαταλέγονται μεταξύ των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης στο Μπαλί της Ινδονησίας όπου 190 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 309 τραυματίστηκαν, ενώ 220 άνθρωποι ακόμα αγνοούνται. Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους Aμερικανούς υπηκόους που ζουν στην Ινδονησία να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τη χώρα και διέταξε την αποχώρηση όλων των Aμερικανών υπαλλήλων που δεν απασχολούνται σε υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης, την ώρα που η Τζακάρτα κάνει λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

    Η επόμενη ημέρα

    Σύμφωνα με κατάλογο των νεκρών που δημοσίευσε η εφημερίδα The Jakarta Post νεκρός είναι ο ομογενής Ντέιβιντ Μαχαιρίδης, ο οποίος καταγράφεται ως Αυστραλός πολίτης. Επίσης τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Μπαλί η 27χρονη ομογενής από τη Μελβούρνη, Σοφία Καραγιάννη. Στους τραυματίες περιλαμβάνεται και ο Έλληνας Ιωάννης Καλιγάς από την Κρήτη ο οποίος νοσηλεύεται ενώ φέρεται να αγνοείται και ένας ακόμη Έλληνας αγνώστων λοιπών στοιχείων.

    Πάντως η πλειονότητα των ξένων υπηκόων που τραυματίσθηκαν κατά τις βομβιστικές επιθέσεις στο τουριστικό θέρετρο του Μπαλί, είτε έχουν απομακρυνθεί από την Ινδονησία, ή έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, τόνισαν σήμερα επίσημες πηγές κι εθελοντές.

    Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκαν πτήσεις μεταγωγικών c-130 της αυστραλιανής πολεμικής αεροπορίας, που μετέφεραν ιατρικές ομάδες, και απομάκρυναν πάνω από 200 υπηκόους της χώρας σε μία αερογέφυρα προς την πόλη Ντάργουιν.

    Στο μεταξύ, έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης της Ινδονησίας για την έλλειψη αποτελεσματικών μέτρων ασφαλείας διατυπώνουν οι εφημερίδες στην Τζακάρτα. ''Το Μπαλί δέχτηκε επίθεση'' γράφει η Τζακάρτα Ποστ, τονίζοντας ότι ''μέχρι το περασμένο Σάββατο, ελάχιστοι άνθρωποι στην Ινδονησία είχαν λάβει σοβαρά υπόψιν την απειλή της τρομοκρατίας''.

    Στα πρωτοσέλιδα των περισσοτέρων εφημερίδων εκφράζεται ο αποτροπιασμός για την επίθεση στο τουριστικό θέρετρο, αλλά ταυτόχρονα διατυπώνονται και επικρίσεις για την ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας. ''Η επίθεση στο Μπαλί ήταν ένα δυνατό χαστούκι στο πρόσωπο της κυβέρνησης'' γράφει η ''Media Indonesia'', προειδοποιώντας ότι ''καταστρέφεται η εικόνα της χώρας''.

    Η εφημερίδα επικρίνει επίσης και την υπηρεσία Πληροφοριών που φάνηκε ανίκανη να αποτρέψει την τρομοκρατική απειλή. Ανάλογες επικρίσεις είχε διατυπώσει χθες εναντίον της Υπηρεσίας Πληροφοριών και ο αντιπρόεδρος της χώρας, Χάμζα Χαζ.

    Η μεγάλης κυκλοφορίας φιλο-ισλαμική εφημερίδα ''Republika'' υποστηρίζει πάντως ότι πίσω από την επίθεση μπορεί να είναι ξένες μυστικές υπηρεσίες ''προκειμένου να αποδείξουν τις κατηγορίες τους ότι η Ινδονησία έχει δώσει άσυλο στους τρομοκράτες''

    Συλλυπητήρια από τον Τζορτζ Μπους

    Την αλληλεγγύη του εξέφρασε τηλεφωνικά ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους στον Αυστραλό πρωθυπουργό Τζον Χάουαρντ σήμερα τα ξημερώματα. Ο πρόεδρος είπε πως ο αμερικανικός λαός είναι αλληλέγγυος προς τον αυστραλιανό λαό σε τούτες τις δύσκολες στιγμές'', τόνισε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Τζίμι Ορ, τονίζοντας πως ο Μπους πρότεινε και την αποστολή έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας. ''Οι δύο ηγέτες δήλωσαν περισσότερο από ποτέ αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας και πως οι δύο χώρες τους θα συνεργασθούν με την κυβέρνηση της Ινδονησίας ώστε να καταστεί βέβαιο πως οι αυτουργοί της επίθεσης αυτής θα συρθούν ενώπιον της δικαιοσύνης'', πρόσθεσε ο Ορ.

    Μπαράζ εκρήξεων το περασμένο Σάββατο

    Να θυμίσουμε ότι η έκρηξη έγινε στην καρδιά της τουριστικής περιοχής Κούτα Μπιτς, κοντά στο δημοφιλές νάιτκλαμπ "Σάρι", το οποίο υπέστη και τις περισσότερες ζημιές. Η ισχύς της ήταν τόση, ώστε στο σημείο που είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός προκλήθηκε κρατήρας βάθους δύο μέτρων και πλάτους 4,5 μέτρων. Όλα τα τζάμια σε ακτίνα 500 μέτρων γύρω από το Σάρι έσπασαν ενώ τουλάχιστον 15 αυτοκίνητα καταστράφηκαν.

    Μία ακόμη έκρηξη σημειώθηκε στο Σανούρ, κοντά στο αμερικανικό προξενείο, ευτυχώς δίχως ανθρώπινες απώλειες, ενώ νωρίτερα ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός είχε εκραγεί κοντά στο προξενείο των Φιλιππίνων, στο λιμάνι του νησιού Σουλαβέσι.

    Κατηγορούν την Αλ-Κάιντα

    Μετά από μία πρώτη εκτίμηση των γεγονότων, οι υπουργοί Εξωτερικών της Αυστραλίας και της Νέα Ζηλανδίας, κατηγόρησαν τοπικές ισλαμικές οργανώσεις για τις δύο εκρήξεις, που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ-Καιντα του Οσίμα-Μπιν-Λάντεν.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Αλεξάντερ Ντάουνερ, είπε ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση για τις επιθέσεις αυτές. Ωστόσο, οι χώροι που επελέγησαν, δεν αφήνουν αμφιβολίες ότι για τις εκρήξεις ευθύνονται τρομοκράτες, πιθανόν με δεσμούς με την οργάνωση Αλ Κάιντα, υποστήριξε ο υπουργός μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ''Nine TV''. ''Η οργάνωση για την οποία ανησυχούμε πολύ στην Ινδονησία είναι η Τζαμάα Ισλαμίγια (JI), που ασφαλώς έχει πολλούς δεσμούς με την Αλ Κάιντα'', είπε, προσθέτοντας ότι τρομοκράτες της JI είναι γνωστό πως εκπαιδεύτηκαν στο Αφγανιστάν. ''Δεν είναι η μοναδική οργάνωση για την οποία ανησυχούμε αλλά είναι η κυριότερη'' κατέληξε ο υπουργός.

    Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, κ. Χάουαρντ, θα προεδρεύσει σε λίγες ώρες ειδικής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που θα επιληφθεί του ζητήματος. Η Αυστραλία εξέδωσε ήδη ταξιδιωτική οδηγία για την Ινδονησία.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας που εξέδωσε και αυτή με τη σειρά της ταξιδιωτική οδηγία συμβουλεύοντας τους πολίτες της χώρας να μην επισκεφθούν το Μπαλί ενώ συμβούλευσε όσους βρίσκονται ήδη εκεί να τηρούν χαμηλούς τόνους και να παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις. Ο Νεοζηλανδός υπουργός Εξωτερικών, Φιλ Γκοφ, είπε ότι πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις κρύβεται ενδεχομένως μια ριζοσπαστική μουσουλμανική οργάνωση που είχε απειλήσει ότι θα προχωρούσε σε τέτοιες ενέργειες στην Ιάβα πριν από δύο εβδομάδες.

    Ταξιδιωτική οδηγία προς τους υπηκόους τους να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στο Μπαλί εξέδωσαν επίσης η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Βρετανία

    [17] Ακυρες οι εκλογές στη Σερβία λόγω αποχής

    14/10/2002 12:14:00 πμ

    Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα

    Λιγότερο από το 50% των Σέρβων ψηφοφόρων προσήλθε στις κάλπες για τις επαναληπτικές εκλογές για την προεδρία, γεγονός που καθιστά άκυρη των εκλογή και οδηγεί σε περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας την περιοχή. Στον σημερινό δεύτερο γύρο των εκλογών συμμετείχε το 45,4% των εκλογέων, σύμφωνα με εκτίμηση της ανεξάρτητης υπηρεσίας CESID, που έχει την ευθύνη για την παρακολούθηση της εκλογικής διαδικασίας.

    Για να θεωρηθεί έγκυρη η εκλογική διαδικασία θα έπρεπε η συμμετοχή να φθάσει τουλάχιστον στο 50% του εκλογικού Σώματος. Το Κέντρο για τις Ελεύθερες Εκλογές και τη Δημοκρατία ανακοίνωσε ότι ο μετριοπαθής εθνικιστής Βόισλαβ Κοστούνιτσα, Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας, πήρε το 66,7% των ψήφων, έναντι 31,3% του φιλελεύθερου οικονομολόγου Μίρολιουμπ Λάμπους. Ωστόσο η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί, αφού η συμμετοχή δεν έφθασε το όριο του 50%.

    Πολιτική αστάθεια

    "Δεν υπάρχει απολύτως καμία πιθανότητα να ξεπεράσει το 50% το ποσοστό της συμμετοχής. Σε αυτές τις εκλογές είναι σαφές ότι δεν επιτεύχθηκε ο στόχος, δεν εκλέχθηκε πρόεδρος", δήλωσε ο Ζόραν Λούκιτς, εκπρόσωπος της υπηρεσίας CESID.

    Διπλωμάτες στο Βελιγράδι επισημαίνουν ότι οι πολιτικοί θα ρίξουν τώρα το βάρος των προσπαθειών τους στην επανάληψη των εκλογών για την προεδρία και όχι στις οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις που θεωρούνται απαραίτητες για να βγει η Γιουγκοσλαβία από την διεθνή απομόνωση.

    Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών είχε ψηφίσει το 55,5% των εκλογέων. Ο ακριβής χρόνος για την επανάληψη του δεύτερου γύρου των εκλογών δεν καθορίζεται από την εκλογική νομοθεσία της Σερβίας.

    Πάντως αν μέχρι το τέλος του χρόνου δεν εκλεγεί ο διάδοχος του σημερινού Προέδρου Μιλουτίνοβιτς, θα αναλάβει να εκτελέσει προσωρινά χρέη Προέδρου, η πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Νατάσα Μίτσιτς.

    [18] Συλλήψεις εξτρεμιστών στη Σαουδική Αραβία

    14/10/2002 10:17:00 πμ

    Ανησυχία εκφράζει η Σαουδική Αραβία για την ασφάλεια στην περιοχή του Κόλπου μετά την εξάρθρωση στο Κουβέιτ ενός πυρήνα εξτρεμιστών που πιστεύεται ότι διατηρούσαν εμμέσως σχέσεις με την Αλ Κάιντα. Ο υπουργός Εσωτερικών, πρίγκιπας Νάγιεφ δήλωσε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας SPA, ότι τέτοιοι πυρήνες αποτελούν απειλή για τα συμφέροντα όλων των μουσουλμανικών και αραβικών κρατών και υπονομεύουν τον αγώνα των Παλαιστινίων για ανεξαρτησία. Το Κουβέιτ ανακοίνωσε χθες ότι συλλαμβάνοντας εξτρεμιστές που είχαν σχέσεις με την Αλ Κάιντα απέτρεψε επιθέσεις εναντίον δυτικών στόχων.

    ''Χωρίς αμφιβολία η παρουσία στοιχείων της Αλ Κάιντα στο Κουβέιτ και σε άλλα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου μας ζημιώνει. Ελπίζαμε ότι, από τη στιγμή που είναι υπήκοοι του Κουβέιτ ή άλλων κρατών, θα έβαζαν το συμφέρον της χώρας τους πάνω από κάθε άλλη άποψη'', δήλωσε ο πρίγκιπας Νάγιεφ. ''Η Σαουδική Αραβία ανησυχεί από την παρουσία τέτοιων πυρήνων σε οποιαδήποτε από αυτές τις χώρες, όπως θα ανησυχούσε εάν δρούσαν στο βασίλειο'' πρόσθεσε ο Νάγιεφ.

    Οι συλλήψεις έγιναν μετά το θάνατο δύο μελών της ομάδας αυτής, που συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον Αμερικανών πεζοναυτών που έπαιρναν μέρος σε στρατιωτικές ασκήσεις σε νησί του Κουβέιτ. Από την επίθεση αυτή σκοτώθηκε ένας πεζοναύτης και ένας τραυματίσθηκε και το Κουβέιτ είχε κάνει λόγο για ''τρομοκρατική ενέργεια''.

    [19] Αξιέπαινη εμφάνιση Κρομμύδα στο Τρίαθλο

    14/10/2002 11:03:00 πμ

    Την 30η θέση κατέλαβε ο Βασίλης Κρομμύδας στον αγώνα Τριάθλου που έγινε στη Φουνσάλ της Πορτογαλίας και εντάσσεται στη σειρά του παγκοσμίου κυπέλλου της διεθνούς ομοσπονδίας (ITU). Από τους 61 αθλητές που ξεκίνησαν την επίπονη διαδικασία σε κολύμβηση (1.500 μέτρα ανοιχτής θαλάσσης), ποδηλασία (40 χλμ.) και τρέξιμο (10.000μ.) τερμάτισαν μόνο οι 44, ενώ ο Κρομμύδας κάλυψε την συνολική απόσταση σε 1 ώρα 49 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ισπανός Ιβάν Ράνα (1:46.11), ενώ δεύτερος ήταν ο Βρετανός Μαρκ Τζένκινς (1:46.14) και τρίτος ο Ισπανός Χοσέ Μερκάν (1:46.18)

    [20] Εκατοντάδες συμμετέχοντες στον Classic Marathon

    14/10/2002 11:00:00 πμ

    Περισσότεροι από 1000 δρομείς έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή στο Διεθνή Μαραθώνιο των Αθηνών, τον Athens Classic Marathon που θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου. Μια και βρισκόμαστε δύο βδομάδες πριν από την ημερομηνία λήξεως των συμμετοχών, οι διοργανωτές ελπίζουν ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων θα ξεπεράσει τελικά τους 2000. Ο αγώνας που διεξάγεται στην κλασσική διαδρομή είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη.

    Από τους αθλητές που δήλωσαν συμμετοχή οι 750 είναι ξένοι και οι 200 Έλληνες. Ακόμα βέβαια δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή οι καλοί Έλληνες μαραθωνοδρόμοι, καθώς και τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος που θα λάβουν μέρος φέτος. Ο ΣΕΓΑΣ έχει κάνει μια σειρά από επαφές και πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 14 October 2002 - 9:05:11 UTC