Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-09-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η χαμένη αξιοπρέπεια της 17Ν
  • [02] Περιοδεία Καραμανλή στις Κυκλάδες
  • [03] Συνεδρίαση των Πρυτάνεων τη Δευτέρα
  • [04] Σύλληψη μέλους της Τζιχάντ
  • [05] Πιέσεις Αναν για λύση στο Κυπριακό
  • [06] ΗΠΑ: Απαγορεύονται οι ... μπαλωθιές
  • [07] Υποπτοι ''τρομοκράτες'' συνελήφθησαν στη Γερμανία
  • [08] Η ασφάλεια βασικός στόχος της κυβέρνησης

    [01] Η χαμένη αξιοπρέπεια της 17Ν

    7/9/2002 10:46:00 πμ

    Σε ανασκευή της απολογίας του, προχώρησε χθες ο Σάββας Ξηρός μία μόλις ημέρα μετά την παράδοση του Δημήτρη Κουφοντίνα στην Γενική Ασφάλεια Αθηνών. Σε μία προσπάθεια να περισώσει την αξιοπρέπεια της 17Ν, ο Σάββας Ξηρός, εξέδωσε μέσω του δικηγόρου του κ. Αγιοστρατίτη ανακοίνωση, την οποία συνυπογράφουν και τα αδέλφια του Χριστόδουλος και Βασίλης, στην οποία υποστηρίζει ότι οι απολογίες είναι προϊόν ενός και μόνο εγκεφάλου και παράλληλα, ζητεί να καταμεριστούν ευθύνες εντός και εκτός της οργάνωσης, αρχής γενομένης από τα πρόσωπα.

    Ο δικηγόρος των αδελφών Ξηρού Γιώργος Αγιοστρατίτης, δήλωσε ότι οι πελάτες του ευθυγραμμίζονται με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, χωρίς να ανακαλούν όσα έχουν παραδεχθεί ότι διέπραξαν, προανήγγειλε, όμως, εκπλήξεις.

    Το έλαβαν το μήνυμα, ήταν το σχόλιο του Δημήτρη Κουφοντίνα μέσω της δικηγόρου του Ιωάννας Κούρτοβικ, μόλις πληροφορήθηκε τη δήλωση του Σάββα Ξηρού. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε και πήρε από τον ειδικό εφέτη ανακριτή προθεσμία για να απολογηθεί αύριο. Μέχρι τότε εξακολουθεί και κρατείται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

    ''Η αλλαγή υπερασπιστικής τακτικής, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να επηρεάσει τη δικονομική εξέλιξη της υπόθεσης'' παρατήρησε ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης.

    [02] Περιοδεία Καραμανλή στις Κυκλάδες

    7/9/2002 10:48:00 πμ

    Περιοδεία στις Κυκλάδες πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί σήμερα τα νησιά Σαντορίνη, Σίφνο και Σύρο, ενώ αύριο θα μεταβεί στη Μήλο και στην Κίμωλο.

    [03] Συνεδρίαση των Πρυτάνεων τη Δευτέρα

    7/9/2002 10:40:00 πμ

    Στη μεθαυριανή έκτακτη συνεδρίαση των Πρυτάνεων όλης της χώρας θα καθοριστεί η περαιτέρω στάση των Πανεπιστημιακών στην πολύμηνη αποχή τους. Στο μεταξύ, κλειστά συνεχίζουν να παραμένουν τα περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας, καθώς χθες σε αποχή αποφάσισαν να προβούν και τα μέλη του διδακτικού-ερευνητικού προσωπικού του ΑΠΘ. Η εξεταστική περίοδος του Σεπτεμβρίου βρίσκεται πλέον στον αέρα.

    [04] Σύλληψη μέλους της Τζιχάντ

    7/9/2002 11:15:00 πμ

    Ισχυρές μονάδες του ισραηλινού πεζικού, με την υποστήριξη 40 αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, εισέβαλαν τη νύκτα στην υπό παλαιστινιακό έλεγχο πόλη Ντέιρ ελ Μπάλαχ, στην κεντρική λωρίδα της Γάζας. Οι ισραηλινές δυνάμεις, έλαβαν θέσεις στην περιοχή χωρίς να συναντήσουν αντίσταση. Οι στρατιωτικοί, που έκαναν έρευνες σε σπίτια, συνέλαβαν τον Μάχερ Μπασίρ, μαχητικό στέλεχος της ισλαμικής Τζιχάντ, του ριζοσπαστικού κινήματος που είναι υπεύθυνο για σειρά αντιισραηλινών επιθέσεων στα κατεχόμενα και επιθέσεων αυτοκτονίας στο Ισραήλ.

    [05] Πιέσεις Αναν για λύση στο Κυπριακό

    7/9/2002 10:57:00 πμ

    Αποφασισμένα να ασκήσουν πιέσεις προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό ή να συμφωνηθεί έστω το γενικό περίγραμμα λύσης, μέχρι τη λήψη της απόφασης για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση τον ερχόμενο Δεκέμβριο είναι τα Ηνωμένα Εθνη. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, αναμένει σημαντική πρόοδο μέχρι το νέο κύκλο συναντήσεων που θα έχει με τον πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς στις 3 και 4 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ήταν στις συνομιλίες στο Παρίσι ιδιαίτερα αυστηρός με τον Ραούφ Ντενκτάς για την έλλειψη προόδου επί των θεμελιακών θεμάτων, δηλαδή το εδαφικό, τη διοίκηση, την ασφάλεια και τις περιουσίες.

    Αναφορά στο Κυπριακό έκανε και κατά την χθεσινή του ομιλία στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι άμεση προτεραιότητα της Ελλάδας αποτελεί η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης με ένταξη της Κύπρου στο πρώτο κύμα των 10 χωρών.

    [06] ΗΠΑ: Απαγορεύονται οι ... μπαλωθιές

    7/9/2002 11:20:00 πμ

    Ευθύνη στους πυροβολισμούς που έριχναν οι χωρικοί σε γάμο σε χωριό του Αφγανιστάν, επιρρίπτει έκθεση των αμερικανικών στρατιωτικών αρχών για την επίθεση που δέχθηκαν από μαχητικό αεροσκάφος και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 48 άνθρωποι. Το πλήρωμα αντέδρασε ''σωστά και σεβόμενο τους κανόνες'' όταν επιτέθηκε σε έξι σημεία απ' όπου προέρχονταν τα αντιαεροπορικά πυρά που είχαν εντοπίσει οι αμερικανικές δυνάμεις, αναφέρεται στην έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.

    [07] Υποπτοι ''τρομοκράτες'' συνελήφθησαν στη Γερμανία

    6/9/2002 11:49:00 μμ

    Για το σχεδιασμό επιθέσεων με αφορμή την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου κατηγορούνται μια Αμερικανίδα και ο Τούρκος φίλος της, οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα από τη γερμανική αστυνομία. Στην κατοχή του 24χρονου Τούρκου υπηκόου-- που θεωρείται οπαδός του Οσάμα μπιν Λάντεν-- βρέθηκαν εκρηκτικά και χημικά όταν συνελήφθη κοντά στην τουριστική πόλη Χαϊδελβέργη μαζί με την 23χρονη φίλη του, σύμφωνα με αξιωματούχους του κρατιδίου.

    ''Έχουμε αποδείξεις ότι σχεδιαζόταν μια επίθεση για τις 11 Σεπτεμβρίου'', δήλωσε ο Τόμας Σέιμπλε, υπουργός Εσωτερικών του γερμανικού κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης (νοτιοδυτική Γερμανία). ''Φαίνεται πως είναι οπαδός του Οσάμα μπιν Λάντεν, είναι βαθιά θρησκευόμενος και τρέφει ένα μίσος για τους Αμερικανούς και τους Εβραίους''.

    Ο Σέιμπλε δήλωσε πως η Αμερικανίδα, που εργάζεται σε ένα σουπερμάρκετ της αμερικανικής βάσης, έχει δείξει επίσης μίσος για τους Εβραίους. Η περιοχή της Χαϊδελβέργης φιλοξενεί το αρχηγείο του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη και είναι δημοφιλής προορισμός αμερικανών τουριστών και φοιτητών που σπουδάζουν στη Γερμανία

    [08] Η ασφάλεια βασικός στόχος της κυβέρνησης

    7/9/2002 10:08:00 πμ

    Η περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας η εξάρθρωση της τρομοκρατίας και η ασφάλεια του πολίτη, σε ένα επισφαλές διεθνές περιβάλλον είναι οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης έτσι όπως αναδείχθηκαν, στην ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 67ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο κ. Σημίτης, χαρακτήρισε επίσης την προσπάθεια αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, ως κορυφαία πρόκληση για τη χώρα, ενώ χαρακτήρισε τους τρομοκράτες λαθρεπιβάτες της αριστερής ιδεολογίας, χωρίς κανένα ιδεολογικό ελαφρυντικό για τα εγκλήματά τους.

    Οικονομική ανάπτυξη με στήριξη των εισοδημάτων

    Ο πρωθυπουργός, χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία την παράδοση του Δημήτρη Κουφοντίνα και επανέλαβε την αμετακίνητη βούληση της κυβέρνησής του για πλήρη εξάρθρωση όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων.

    Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας και στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, επισήμανε την αύξηση κατά 70% του κατά κεφαλήν εισοδήματος στη χώρα μας έναντι 64% στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς και στην αύξηση της παραγωγικότητας κατά 10 μονάδες πάνω από εκείνο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

    ''Αυτοί που επικαλούνται σήμερα με κροκοδείλια δάκρυα ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις, είναι εκείνοι που στο παρελθόν οδήγησαν την Ελλάδα σε ύφεση και απέδειξαν με την τότε πολιτική τους, όπως αποδεικνύουν σήμερα με τις παρατηρήσεις τους, ότι δεν είναι παρά μαθητευόμενοι μάγοι'', επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σημίτης.

    Ο πρωθυπουργός, τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση με την κοινωνική της πολιτική στηρίζει τα ασθενή εισοδήματα, διευκρίνισε όμως ότι θα συνεχισθεί η αυστηρή εισοδηματική πολιτική.

    Το πρόγραμμα του κ. Σημίτη στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται σήμερα με επισκέψεις στο Δικαστικό Μέγαρο (11.00) και το διυλιστήριο νερού στη Σίνδο (12.00), γεύμα εργασίας με κομματικά στελέχη της πόλης (14.30 - ''Μακεδονία Παλάς''), σύσκεψη με φορείς της Θεσσαλονίκης (19.00 - ''Μακεδονία Παλάς'', και δείπνο στις 21.30 στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδη.

    Πολιτικές αντιδράσεις

    Η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού ανέφερε ότι ο κ. Σημίτης επιμένει να κλείνει τα μάτια του μπροστά στα μεγάλα και υπαρκτά προβλήματα που βιώνουν καθημερινά οι Ελληνες πολίτες.

    Ο Συνασπισμός χαρακτήρισε απολογητική και αμήχανη την ομιλία του πρωθυπουργού, που δείχνει έλλειψη θάρρους, οράματος και προοπτικής για την πορεία του τόπου, ενώ σύμφωνα με το ΚΚΕ ο πρωθυπουργός μίλησε ως ουδέτερος και ανεύθυνος παρατηρητής των κοινωνικοοικονομικών εξελίξεων.

    Διαμαρτυρίες αγροτών και οπαδών του ... ΠΑΟΚ

    Την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού έξω απο το συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις αγροτών και οπαδών του ΠΑΟΚ ζητούσαν την παραίτηση του προέδρου της ομάδας τους.

    Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων δημιουργήθηκαν επεισόδια μεταξύ των συγκεντρωμένων και της αστυνομίας, όταν ομάδες διαδηλωτών, πέταξαν μπουκάλια και ξύλα εναντίον των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Επεισόδια σημειώθηκαν και στη συμβολή των οδών Αγγελάκη και Σβώλου, με μέλη εξωκοινοβουλευτικών σχημάτων. Η αστυνομία, συνέλαβε δύο άτομα, που εξακολουθούν να κρατούνται στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

    Σήμερα θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, αλλά και διαδηλώσεις από αγρότες και οργανώσεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, τα σωματεία εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια και τη Softex, καθώς και των Πρωτοβουλιών Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και Γένοβα 2001.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 7 September 2002 - 8:54:57 UTC