Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξαφάνιση μυστήριο
  • [02] Έντονα καιρικά φαινόμενα
  • [03] Νικηφόρο τεστ για την εθνική μπάσκετ

    [01] Εξαφάνιση μυστήριο

    17/8/2002 8:01:00 μμ

    Αστυνομικοί, πυροσβέστες και κάτοικοι, ψάχνουν από το πρωί σε όλη την περιοχή της Τιθορέας Φθιώτιδας, για να βρουν τους τρεις ανθρώπους, η τύχη των οποίων αγνοείται από το πρωί. Πρόκειται για τους Γιώργο Τριανταφύλλου, 32 χρονών γεωργό, Γιώργος Πουρναράς 58 ετών επίσης γεωργός και ο 25χρονος εποχικός πυροσβέστης Βασίλης Αδάμος, οι οποίοι έφυγαν τα ξημερώματα προκειμένου να συναντήσουν κάποιον ο οποίος θα τους έδινε κυνηγόσκυλα. Σκοπός τους ήταν να πάνε στο δάσος και να τα δοκιμάσουν για να επιλέξουν κάποιο από αυτά για την κυνηγητική περιόδο που αρχίζει. Ο άνθρωπος αυτός όμως, δεν συναντήθηκε ποτέ μαζί τους. Νωρίς το πρωί ειδοποίησε ότι οι τρεις δεν πήγαν στον τόπο συνάντησης και οι συγγενείς τους ειδοποίησαν την αστυνομία.

    Εντατικές έρευνες

    Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα αυτοκίνητα των τριών ανδρών, κλειδωμένα στη διασταύρωση του Μπράλου. Μέσα στο αυτοκίνητο του Γιώργου Τριανταφύλλου υπήρχε το κινητό του τηλέφωνο. Ο Αδάμος έχει το τηλέφωνο μαζί του αλλά είναι κλειστό. Σημαντικό πρόβλημα υγείας, αντιμετωπίζει σύμφωνα με τους συγγενείς του ο Γιώργος Πουρνάρας.

    Η υπόθεση της εξαφάνισης περιπλέκεται από τρία περίεργα τηλεφωνήματα, που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό Σταρ κεντρικής Ελλάδας, όπου και προειδοποιούσαν για τις απαγωγές.

    Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό υποστήριξε ότι οι τρεις κυνηγοί έχουν απαχθεί από την "17Ν" και πρόσθεσε ότι θα απελευθερωθούν μόνον αν αφεθούν ελεύθεροι οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και Βασίλης Ξηρός.

    Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πάντως πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει σχέση με την τρομοκρατία. Στην αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, από νωρίς το πρωί γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί η εγκυρότητα των τηλεφωνημάτων.

    Την ίδια ώρα όμως, στο οροπέδιο που βρίσκεται μεταξύ της Οίτης, του Παρνασσού και του Καλλίδρομου διεξάγονται εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των τριών ανδρών. Ομάδες ανδρών της ΕΜΑΚ ,αστυνομικοί από τμήματα της Φθιώτιδας και ελικόπτερο της πυροσβεστικής ερευνούν όλη την περιοχή από την Αμφίκλεια μέχρι το Σκαμνό.

    Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση και διενεργούν παράλληλα με τις έρευνες την προανάκριση, αναζητώντας πληροφορίες και για το άτομο με το οποίο είχαν κανονίσει να συναντηθούν οι τρεις. Ο άνθρωπος αυτός σύμφωνα με πληροφορίες έχει προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα και καταθέτει ενώ οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του.

    [02] Έντονα καιρικά φαινόμενα

    17/8/2002 8:38:00 μμ

    Φωτογραφία Αρχείου

    Ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από πολύ ισχυρούς ανέμους ή και από χαλάζι θα εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θράκη , το Βόρειο Αιγαίο και πιθανόν στην ορεινή Πελοπόννησο, όπως ανακοίνωσε η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο καιρού.

    [03] Νικηφόρο τεστ για την εθνική μπάσκετ

    17/8/2002 8:27:00 μμ

    Φωτογραφία Αρχείου

    Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών επικράτησε 77-71 της αντίστοιχης της Πολωνίας, μετά από ένα αγώνα για γερά νεύρα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά το οποίο διεξάγεται στο Σεντερτάλιε της Σουηδίας. Η ελληνική ομάδα, που σημείωσε την δεύτερη σερί νίκη της, αγωνίστηκε χωρίς τον Θόδωρο Παπαλουκά, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάννης Ιωαννίδης δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση των διεθνών μας και τόνισε ότι η ομάδα του είχε πολλά κενά διαστήματα, ενώ δεν είχε κίνηση και καλές επιστροφές στην άμυνα. Ο κ. Ιωαννίδης υποστήριξε ότι είναι ακόμη νωρίς για να πούμε εάν το ρόστερ μας θα είναι ίδιο με αυτό που έχουμε τώρα, καθώς λείπουν και οι δύο σέντερ, Τσακαλίδης και Ρεντζιάς.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 22-19, 41-34, 63-49, 77-71.

    ΕΛΛΑΔΑ: Σιγάλας 4, Αλβέρτης 9(1), Φώτσης 15(2), Παπαδόπουλος 9, Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής 10, Χατζηβρέτας 2, Παπανικολάου 8, Κούβαρης, Χαρίσης 12 (1), Χατζής 8(1), Γλυνιαδάκης.

    ΠΟΛΩΝΙΑ: Κρίκαλα 7(1), Σρόκαμ 2, Τόμτσικ 10(2), Σέβτσικ 13, Γκρυτζνίσκι 5 (1), Σέσνιακ 4, Σαβάρσκι, Πλούτα 13(1), Βιεκέρα, Σιμπίλσκι7, Ντίλεβιτς 3, Μάτσρζακ 7(1).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 17 August 2002 - 20:53:17 UTC