Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιθώριο μέχρι την Τρίτη για την απολογία
  • [02] Η Γη θα δεχθεί την ''επίσκεψη'' αστεροειδή

    [01] Περιθώριο μέχρι την Τρίτη για την απολογία

    17/8/2002 10:19:00 πμ

    Προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να απολογηθεί εκ νέου, έδωσαν στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο ο εφέτης-ανακριτής και ο εισαγγελέας οι οποίοι, χθες, του ανακοίνωσαν το συμπληρωματικό σε βάρος του κατηγορητήριο, έτσι όπως προέκυψε από την απολογία του Σάββα Ξηρού. Ο Γιωτόπουλος, για μια ακόμα φορά, αρνήθηκε κάθε κατηγορία και ζήτησε 30 ημερες προθεσμία, επικαλούμενος τους περιορισμούς που του επιβάλλονται στις επαφές με το συνήγορό του ο οποίος, σχολιάζοντας την τετραήμερη προθεσμία άφησε αιχμές για συνοπτικές διαδικασίες.

    Επίσης ο συνήγορος του Γιωτόπουλου, κ. Ραχιώτης τόνισε ότι οι συνθήκες κράτησης του πελάτη του αποτελούν παραβίαση του Συντάγματος και επισήμανε ότι υπόδικος δεν σημαίνει και ένοχος και μάλιστα όταν αυτός αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες.

    Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος αναμένεται να απολογηθεί μέχρι τις έξι το απόγευμα της Τρίτης.

    Εν τω μεταξύ στοιχεία προσπαθούν να συλλέξουν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής ώστε να προχωρήσουν στη σύλληψη υπόπτων που κατά τους υπευθύνους των ερευνών, ανήκουν στον επιχειρησιακό τομέα της πρώτης γενιάς της ''17 Νοέμβρη''.

    Οι άνθρωποι της αντιτρομοκρατικής έχουν ενδείξεις για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση, αλλά δεν έχουν επαρκή στοιχεία, ώστε να προβούν στη σύλληψή τους.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι υπεύθυνοι της έρευνας, έχουν καταλήξει και σε συγκεκριμένη γυναίκα, αναφορικά με την περιβόητη ''Αννα'', την οποία παρακολουθούν, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία που να επιτρέπουν τη σύλληψή της.

    Μετά την απολογία του Γιωτόπουλου θωρείται πολύ πιθανόν να ακολουθήσουν συμπληρωματικές καταθέσεις και των άλλων κατηγορουμένων, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν και κλητεύσεις μαρτύρων.

    Την ίδια ώρα σε εξέλιξη παραμένει η επιχείρηση των διωκτικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Δημήτρη Κουφοντίνα.

    [02] Η Γη θα δεχθεί την ''επίσκεψη'' αστεροειδή

    17/8/2002 10:12:00 πμ

    Ενας αστεροειδής διαμέτρου 800 μέτρων θα περάσει κοντά από τη Γη τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή και θα είναι μάλιστα ορατός με απλά κιάλια. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA, ο αστεροειδής με την ονομασία 2002 ΝΥ40, η τροχιά του οποίου δεν συνιστά απειλή για τον πλανήτη, θα περάσει σε απόσταση περίπου 455.000 χιλιομέτρων από τη Γη...

    ''Ενα τόσο κοντινό πέρασμα συμβαίνει κάθε 50 χρόνια περίπου'' διευκρίνισε ο Ντον Γέομανς, υπεύθυνος του προγράμματος NEO (αντικείμενα πλησίον της Γης) της NASA, από την Πασαντίνα της Καλιφόρνιας.

    Ο 2002 ΝΥ40 θα είναι ορατός από το βόρειο ημισφαίριο με κιάλια ή μικρά τηλεσκόπια σαν μικρή φωτεινή γραμμή που θα κινείται κατά οκτώ μοίρες την ώρα.

    Για τους Αμερικανούς η καλύτερη ώρα για να τον παρατηρήσουν θα είναι μετά τη δύση του ηλίου το βράδυ του Σαββάτου ενώ για τους Ευρωπαίους πριν από τα ξημερώματα της Κυριακής.

    ''Εδώ και δεκαετίες δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος σύγκρουσης με τον 2002 ΝΥ40'', ανέφερε ο αστρονόμος Τζον Τζορτζίνι. ''Αφού κάνουμε τις μετρήσεις μας θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις κινήσεις του αστεροειδούς για τους επόμενους αιώνες'' πρόσθεσε.

    Ενας άλλος αστεροειδής διαμέτρου επίσης 800 μέτρων, ο 2001 CU11, είχε περάσει κοντά από τη Γη στις 31 Αυγούστου 1925 όμως την εποχή εκείνη κανείς δεν το γνώριζε. Ο αστεροειδής αυτός ανακαλύφθηκε επισήμως 77 χρόνια αργότερα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 17 August 2002 - 8:53:41 UTC