Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών
  • [02] Μίνι-καύσωνας ''προ των πυλών''
  • [03] Κατέστρεψαν γραπτά εξετάσεων του ΔΙΚΑΤΣΑ
  • [04] Εργασίες στη Λ. Μεσογείων
  • [05] Σε χέρια ιδιωτών τα ΚΤΕΟ
  • [06] Υποψήφιος ΝΔ για Ν. Ψυχικό
  • [07] Αμερικανικά μαχητικά έπληξαν ιρακινό στόχο
  • [08] Συγκρούσεις στο διαφιλονικούμενο Κασμίρ
  • [09] Πιέσεις για παραίτηση στον Τούρκο υπ. Οικονομίας
  • [10] Πακιστάν: Επίθεση σε χριστιανικό σχολείο
  • [11] Προεκλογική εκστρατεία Σρέντερ
  • [12] Αφορισμός γυναικών-ιερέων
  • [13] Εκθέσεις φορολογικών ελέγχων
  • [14] Η άφιξη του Οδυσσέα στο νησί των Φαιάκων
  • [15] Αντί για Αυστραλία, το διαδίκτυο τους έστειλε... Καναδά!
  • [16] Ο έρωτας ανθεί στα... ''σεπαρέ''

    [01] Διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών

    5/8/2002 4:05:00 μμ

    Διορίζονται 427 μόνιμοι εκπαιδευτικοί εκπαιδευτικών τεχνικών κλάδων και ειδικοτήτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από

    τον πίνακα Α προσωρινών αναπληρωτών του άρθρου 138 του Ν.2725/1999 (16μηνίτες) και από τους πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ έτους 2000,

    για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σχολικών μονάδων που ανήκουν σε δυσπρόσιτες περιοχές. Ειδικότερα, διορίζονται 427 εκπαιδευτικοί των κλάδων: ΠΕΟ9 Οικονομολόγων, ΠΕ10 Κοινωνιολόγων, ΠΕ12 Μηχανικών, ΠΕ13 Νομικών Πολιτικών Επιστημών, ΠΕ14 Πτυχιούχων Ιατρικής κλπ, ΠΕ17 Τεχνολόγων, ΠΕ18 Πτυχιούχων λοιπών τμημάτων ΤΕΙ, ΤΕ01 Πτυχιούχων ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ και ΔΕ01 Πτυχιούχων κατώτερων τεχνικών και επαγγελματικών σχολών.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τον κατάλογο των ονομάτων στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας: http://www.ypepth.gr/.

    [02] Μίνι-καύσωνας ''προ των πυλών''

    5/8/2002 6:45:00 μμ

    Συνεχής θα είναι η άνοδος του υδραργύρου, ο οποίος, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, την Τετάρτη θα αγγίξει τους 40 βαθμούς. Από την Πέμπτη, πάντως, αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Αιτία αυτής της τροπής του καιρού, οι θερμές αέριες μάζες που μεταφέρονται στην Ελλάδα από την Κεντρική Μεσόγειο και την Αφρική.

    [03] Κατέστρεψαν γραπτά εξετάσεων του ΔΙΚΑΤΣΑ

    Πηγή: NET 105,8 fm 5/8/2002 4:51:00 μμ

    Διάρρηξη στα γραφεία του ΔΙΚΑΤΣΑ, όπου φυλάσσονταν τα γραπτά των εξετάσεων Παθολογίας και Χειρουργικής για την αναγνώριση ισοτιμίας πτυχίων Ιατρικής σχολών του εξωτερικού, πραγματοποίησαν άγνωστοι το Σάββατο. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι άγνωστοι διαρρήκτες εισήλθαν στον τρίτο όροφο και κατέστρεψαν 147 από τα περίπου 1000 γραπτά σκίζοντας την πρώτη σελίδα στην οποία αναγράφεται το όνομα του εξεταζομένου.

    Τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων εξετάσεων επρόκειτο να ανακοινωθούν την Πέμπτη 8 Αυγούστου. Κατόπιν τούτου, η ανακοίνωσή τους θα καθυστερήσει ενώ μετά την ολοκλήρωση έρευνας το υπουργείο Παιδείας θα λάβει τις αποφάσεις του σχετικά με την τύχη των συγκεκριμένων εξετάσεων.

    Πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου αναφέρουν ότι αν ο αριθμός των κατεστραμμένων γραπτών είναι περιορισμένος θα κληθούν για επανεξέταση μόνον εκείνοι στους οποίους ανήκουν τα κατεστραμμένα γραπτά. Σε αντίθετη περίπτωση, οι εξετάσεις θα επαναληφθούν για όλους τους υποψηφίους.

    [04] Εργασίες στη Λ. Μεσογείων

    5/8/2002 4:09:00 μμ

    Εργασίες ανύψωσης φρεατίων θα εκτελούνται από σήμερα ως την Παρασκευή, από τις 7 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα, στη Λεωφόρο Μεσογείων από τον ανισόπεδο κόμβο της Κατεχάκη ως την οδό Σαρανταπόρου στο Χολαργό και από το Σταυρό της Αγίας Παρασκευής ως την οδό Σουλίου. Οι οδηγοί καλούνται να ακολουθούν τα σήματα της τροχαίας.

    [05] Σε χέρια ιδιωτών τα ΚΤΕΟ

    5/8/2002 12:42:00 μμ

    Στην δημιουργία ιδιωτικών ΚΤΕΟ αναμένεται να προχωρήσει έως το τέλος του 2002 το υπουργείο Μεταφορών σε μια προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες για τον τεχνικό έλεγχο όλων των ΙΧ στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8, τα 58 ήδη υπάρχοντα δημόσια ΚΤΕΟ θα ασχολούνται αποκλειστικά με τον έλεγχο των οχημάτων δημοσίας χρήσεως, ενώ, στα νέα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, το παράβολο θα είναι ακριβότερο.

    [06] Υποψήφιος ΝΔ για Ν. Ψυχικό

    Πηγή: NET 105,8 fm 5/8/2002 4:07:00 μμ

    Την υποψηφιότητα του Παρασκευά Πασά - Χρήστου, δικηγόρου παρ' Αρείω Πάγω και επί 16 χρόνια προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νέου Ψυχικού, θα υποστηρίζει η ΝΔ για το Δήμο Ψυχικού, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογών Αυτοδιοίκησης Τζαννής Τζαννετάκης. Ο σημερινός Δήμαρχος Ψυχικού, Θανάσης Βεζυργιάννης, θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ για τη Νομαρχία Αθηνών.

    [07] Αμερικανικά μαχητικά έπληξαν ιρακινό στόχο

    5/8/2002 6:57:00 μμ

    Αμερικανικά αεροπλάνα έπληξαν στόχο αεράμυνας στο νότιο Ιράκ, ως αντίποινα για τις προσπάθειες κατάρριψης αμερικανικών και βρετανικών μαχητικών σκαφών, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό. Ο Σαντάμ Χουσεΐν πάντως κάλεσε τις ΗΠΑ να στείλουν αντιπροσωπεία του Κογκρέσο για να ερευνήσουν το οπλοστάσιό του. Την ίδια ώρα, χιλιάδες Ιρακινοί πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Βαγδάτης, διαδηλώνοντας εναντίον των αμερικανικών απειλών για ανατροπή του προέδρου της χώρας τους. Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπους δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του για να ανατρέψει τον Ιρακινό πρόεδρο.

    Πιθανές οι συνομιλίες ΟΗΕ-Ιράκ, υπό όρους

    Ιρακινοί αντιφρονούντες από την Αγγλία υποστηρίζουν ότι ο Ιρακινός ηγέτης διαθέτει βιολογικά όπλα όπως τον ιό Έμπολα. Την ίδια ώρα, το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ετοιμάζει μεγάλη ποσότητα εμβολίων ευλογιάς σε περίπτωση βιολογικού πολέμου λόγω επίθεσης των ΗΠΑ κατά του Ιράκ.

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αναν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εξεταστεί το ζήτημα των συνομιλιών ανάμεσα στο Ιράκ και τον επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ, αν το Ιράκ αποδεχτεί τις απαιτήσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το τί θα συζητηθεί. Ο Αναν εξέφρασε για άλλη μια φορά την ικανοποίησή του για την επιστολή που απέστειλε την περασμένη εβδομάδα η ιρακινή κυβέρνηση, επειδή με αυτή προσκαλεί για πρώτη φορά τον επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ Χανς Μπλιξ και την ομάδα του στη Βαγδάτη.

    Το Ιράκ επιμένει στη θέση να επισκεφθεί ο κ. Μπλιξ τη Βαγδάτη για να συζητήσει όλα τα ζητήματα που εκκρεμούν όσον αφορά τα ιρακινά όπλα μαζικής καταστροφής, τα οποία αποτελούν και το κλειδί για την αναστολή των κυρώσεων του ΟΗΕ που επιβλήθηκαν στο Ιράκ όταν αυτό εισέβαλε στο Κουβέιτ τον Αύγουστο του 1990.

    Όμως, ο κ. Μπλιξ έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι απόφαση του 1999 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τον εμποδίζει να αναλύσει τα στοιχεία που υπάρχουν για το οπλοστάσιο του Ιράκ, έως ότου επιστρέψουν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ στη χώρα αυτή, για να εξακριβώσουν τι έχει συμβεί από τότε που έφυγαν από τη χώρα, το Δεκέμβριο του 1998. Έκτοτε δεν τους έχει επιτραπεί να επιστρέψουν.

    [08] Συγκρούσεις στο διαφιλονικούμενο Κασμίρ

    5/8/2002 6:49:00 μμ

    Πυρά πυροβολικού και βαρέων όπλων αντηλλάγησαν μεταξύ των δυνάμεων Ινδίας και Πακιστάν κατά μήκος της γραμμής εκεχειρίας που χωρίζει τη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ. Εξάλλου, νωρίτερα, στο Ινδικό Κασμίρ εξτρεμιστές ισλαμιστές έριξαν χειροβομβίδα σε ομάδα των δυνάμεων ασφαλείας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 11 άτομα. Το επεισόδιο σημειώθηκε στην πόλη Ρατζούρι πίσω από το νοσοκομείο της περιοχής όταν σύμφωνα με την αστυνομία, εξτρεμιστές πέταξαν χειροβομβίδα σε ομάδα του προσωπικού ασφαλείας, που όμως έχασε το στόχο της και εξερράγη στο δρόμο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τα 11 άτομα. Λίγο μετά το επεισόδιο, η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή.

    Και τα δύο επεισόδια σημειώνονται λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές που προγραμματίζει η ινδική κυβέρνηση στο Τζαμού και το Κασμίρ, εκτιμώντας ότι θα ενισχύσει την πολιτική θέση της στην περιοχή, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Μουσουλμάνοι.

    [09] Πιέσεις για παραίτηση στον Τούρκο υπ. Οικονομίας

    5/8/2002 3:14:00 μμ

    Κεμάλ Ντερβίς

    Το κόμμα του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ κάλεσε σήμερα τον υπουργό Οικονομίας να παραιτηθεί ή να πάψει τις πολιτικές δραστηριότητές του για το σχηματισμό ενός κοινού μετώπου της τουρκικής αριστεράς, ενόψει των πρόωρων εκλογών που θα διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου. Ο Κεμάλ Ντερβίς, ένας τεχνοκράτης που διαδραματίζει ουσιώδη ρόλο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων οι οποίες υποστηρίζονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και έχουν στόχο να συγκρατηθεί η σοβαρή οικονομική κρίση που γνωρίζει η Τουρκία, προσπαθεί να ενώσει την κατατεμαχισμένη κεντροαριστερά στην οποία ανήκει επίσης το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς (DSP) του Ετζεβίτ.

    Ο Εμρεχάν Χαλιτσί, ο οποίος δηλώνει πιστός στον πρωθυπουργό, τόνισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι οι προσπάθειες αυτές είναι αντίθετες προς τα συμφέροντα του DSP και του κυβερνώντος τρικομματικού συνασπισμού. Ο Ντερβίς ''δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα ο τέταρτος εταίρος της κυβέρνησης και ο άνθρωπος που οργανώνει έναν αντικυβερνητικό σχηματισμό'', πρόσθεσε.

    Ο Χαλιτσί πίεσε τον υπουργό να επιλέξει ανάμεσα στο χαρτοφυλάκιό του και τις πολιτικές του δραστηριότητες. Οι υπερεθνικιστές που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό ζητούν επίσης την αποχώρηση του Ντερβίς από την κυβέρνηση.

    [10] Πακιστάν: Επίθεση σε χριστιανικό σχολείο

    5/8/2002 12:28:00 μμ

    Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον τέσσερις τραυματίστηκαν από επίθεση που δέχτηκε χριστιανικό σχολείο βορειοανατολικά του Ισλαμαμπάντ. Είναι η τρίτη φορά που η χριστιανική μειονότητα του Πακιστάν γίνεται στόχος επιθέσεων από τότε που η κυβέρνηση της χώρας δήλωσε υποστήριξη στην αμερικανική εκστρατεία κατά της τρομοκρατίας. Εν τω μεταξύ, λίγες εβδομάδες αφότου έγινε στόχος πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης, έκλεισε σήμερα για λόγους ασφαλείας το αμερικανικό προξενείο στο Καράτσι.

    [11] Προεκλογική εκστρατεία Σρέντερ

    5/8/2002 6:23:00 μμ

    Ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ άρχισε σήμερα τη προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του, τρεις εβδομάδες νωρίτερα απ' ότι είχε προγραμματιστεί, με ομιλίες που αφορούν θέματα που καλύπτουν από τους φόβους για ανεργία μέχρι το Ιράκ. Επτά εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, ο Σρέντερ μίλησε σε περίπου 10.000 συγκεντρωμένους σε κεντρική πλατεία στη γενέτειρά του, το Ανόβερο, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και ηγετικά στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματός του. Ο Σρέντερ θα επισκεφθεί 47 πόλεις τις προσεχείς εβδομάδες, καθώς το κόμμα του επιδιώκει να πάρει τις πρωτοβουλίες από τη συντηρητική αντιπολίτευση.

    Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκπρόσωπος του Εντμουντ Στόιμπερ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, επέκρινε τον Σρέντερ επειδή συμπεριέλαβε στη προεκλογική του εκστρατεία το Ιράκ την ώρα που όπως ανέφερε η διεθνής κοινότητα πιέζει τη Βαγδάτη να επιτρέψει την επιστροφή των επιθεωρητών όπλων των Ηνωμένων Εθνών.

    Από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι σε προσωπικό επίπεδο ο Σρέντερ είναι δημοφιλέστερος του Στόμπερ, αλλά η υποστήριξη προς το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έχει μειωθεί καθώς η οικονομία πέρυσι παρουσίασε σημάδια εξασθένησης.

    [12] Αφορισμός γυναικών-ιερέων

    5/8/2002 5:08:00 μμ

    Το Βατικανό αφόρισε επτά γυναίκες που χειροτονήθηκαν ιερείς τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια τελετής στην Αυστρία και αρνήθηκαν να μετανοήσουν, ανακοινώθηκε σήμερα από την Αγία Έδρα. Ένας Αργεντίνος επίσκοπος, που δεν αναγνωρίζεται από το Βατικανό, χειροτόνησε τις γυναίκες από την Αυστρία, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε πάνω σε πλοιάριο και παρακολούθησαν περί τα 300 άτομα. Το Βατικανό τις προειδοποίησε το περασμένο μήνα να μετανοήσουν και τους έδωσε διορία 12 ημερών.

    ''Επειδή οι γυναίκες δεν έδωσαν καμία ένδειξη ότι διορθώθηκαν η μετανόησαν για το σοβαρότερο αδίκημα που είχαν διαπράξει αφορίστηκαν'', αναφέρεται σε δελτίου Τύπου που διένειμε στους δημοσιογράφους ο καρδινάλιος Τζόσεπ Ράτζινγκερ, δεξί χέρι του Πάπα. Ο ίδιος είχε νωρίτερα χαρακτηρίσει τη χειροτονία ως "προσβολή στην αξιοπρέπεια των γυναικών", υποστηρίζοντας πως οι γυναίκες έχουν ένα συγκεκριμένο ρόλο στην εκκλησία ο οποίος είναι διακριτικός και αναντικατάστατος.

    Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος και η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία αντιτίθενται στη χειροτονία γυναικών με το επιχείρημα ότι ο Ιησούς επέλεξε μόνο άνδρες για να γίνουν Απόστολοί του. Το Βατικανό είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι η χειροτονία των επτά γυναικών ήταν "σχισματική" και "τραυμάτισε" την εκκλησία.

    [13] Εκθέσεις φορολογικών ελέγχων

    5/8/2002 4:37:00 μμ

    Ως το τέλος Αυγούστου, οι εφορίες θα πρέπει να έχουν παραδώσει στο υπουργείο Οικονομικών τις εκθέσεις για τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων, την επιβολή προστίμων και τα στοιχεία των παραβατών. Το υπουργείο Οικονομικών ζητεί τα στοιχεία των επιχειρήσεων που διέπραξαν φοροδιαφυγή μεγάλης έκτασης και εξέδωσαν πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία. Οι σχετικοί πίνακες θα συνοδεύσουν το νέο προϋπολογισμό, κατά την ψήφισή του στη Βουλή.

    [14] Η άφιξη του Οδυσσέα στο νησί των Φαιάκων

    5/8/2002 12:26:00 μμ

    Μια ξεχωριστή βραδιά, με μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, απόλαυσαν χθες εκατοντάδες Κερκυραίοι και επισκέπτες του νησιού. Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης, που έγινε στον Κόλπο της Παλαιοκαστρίτσας, ήταν η αναπαράσταση της άφιξης του ομηρικού ήρωα Οδυσσέα στο νησί των Φαιάκων.

    [15] Αντί για Αυστραλία, το διαδίκτυο τους έστειλε... Καναδά!

    5/8/2002 3:45:00 μμ

    Ένα ζευγάρι Βρετανών εφήβων αναχώρησε με προορισμό το Σίδνεϊ της Αυστραλίας αλλά βρέθηκε στο μικρό λιμάνι του Καναδά που έχει το ίδιο τοπωνύμιο! Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBC, οι δύο νεαροί Λονδρέζοι αγόρασαν τα αεροπορικά τους εισιτήρια μέσω Internet, πληκτρολογώντας ''Σίδνεϊ'' ως λέξη-κλειδί, χωρίς προφανώς να προσέξουν ότι το ίδιο τοπωνύμιο υπάρχει και σε άλλη χώρα. Όταν λοιπόν έπρεπε να αλλάξουν αεροπλάνο στο Χάλιφαξ, στην καναδική ακτή του Ατλαντικού, οι δύο 19χρονοι πίστεψαν ότι η πτήση τους απλώς είχε αλλάξει πορεία προς τον Καναδά, καθώς άκουγαν και άλλους επιβάτες να μιλούν για το Σίδνεϊ.

    ''Μόλις αποβιβαστήκαμε και είδαμε την πινακίδα ''Σϊδνεϊ Καναδάς'' αντιληφθήκαμε ότι δεν διαβάζαμε λάθος. Συνειδητοποιήσαμε ότι είμαστε στον Καναδά και νιώσαμε πράγματι χαμένοι'', είπαν η Εμα Ναν και ο φίλος της Ραούλ Σεμπαστιάν.

    Μετά τη σύγχυση και την έκπληξη του ζευγαριού, επικράτησε φρονιμότερη σκέψη. Μακριά από τον Ειρηνικό και τα καγκουρό, το ζευγάρι αποφάσισε ότι ήταν ευκαιρία να παραμείνει για μια εβδομάδα και να εξερευνήσει την περιοχή της Νέας Σκοτίας και να ''χορτάσει'' αστακό, την τοπική σπεσιαλιτέ.

    [16] Ο έρωτας ανθεί στα... ''σεπαρέ''

    5/8/2002 3:12:00 μμ

    Δύσκολη η ζωή για τους ερωτευμένους στην κλειστή κοινωνία της Ινδίας αλλά και στη Βομβάη, παρ' ό,τι είναι η οικονομική πρωτεύουσα της χώρας. Ορισμένοι κινηματογράφοι της πόλης, ωστόσο, δίνουν την ευκαιρία στα ζευγαράκια να παρακολουθούν αγκαλιασμένα την ταινία μακριά από τα περίεργα και επικριτικά βλέμματα. Για πρώτη φορά στη Βομβάη τρεις κινηματογράφοι τοποθέτησαν καθίσματα που τα ονομάζουν ''κλειστές γωνιές'' για όσα ζευγάρια θέλουν να δουν μαζί το φιλμ. Για τις θέσεις αυτές, οι ερωτευμένοι σινεφίλ και όχι μόνο, πληρώνουν το ίδιο εισιτήριο με τους άλλους θεατές. Τα καθίσματα είναι μεγαλύτερα, σχεδιασμένα για δύο άτομα και δίχως χώρισμα μεταξύ τους.

    Στη συντηρητική Ινδία, όπου η έκφραση ερωτισμού και τρυφερότητας σε δημόσιους χώρους είναι κατακριτέα, οι νέοι σπανίως τολμούν ακόμη και να κρατήσουν το χέρι του αγαπημένου τους προσώπου από φόβο μήπως κακοχαρακτηριστούν.

    ''Οι ρομαντικές γωνιές, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους σπουδαστές, είναι το ιδανικό μέρος και για τα παντρεμένα ζευγάρια που συχνά ζουν περιορισμένα, μέσα σε ένα δωμάτιο το οποίο μοιράζονται και με άλλα μέλη της οικογένειας, μη έχοντας περιθώρια να βρεθούν μόνα τους'', εκτιμούν ιδιοκτήτες κινηματογραφικών αιθουσών στη Βομβάη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 5 August 2002 - 16:55:22 UTC