Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτεταμένες έρευνες για την απώλεια οπλισμού
  • [02] Στον ανακριτή σήμερα ο Κονδύλης
  • [03] Ισραήλ: Πολύνεκρη έκρηξη σε λεωφορείο
  • [04] Βυθίστηκε ποταμόπλοιο στην Κίνα
  • [05] Χάλκινο για την Ελλάδα στα 4Χ200μ. ελεύθερο

    [01] Εκτεταμένες έρευνες για την απώλεια οπλισμού

    Πηγή: NET 105,8 fm 4/8/2002 10:50:00 πμ

    Σε εξέλιξη οι έρευνες στην Κω για την εξιχνίαση της απώλειας οπλισμού σε αποθήκη στρατοπέδου του νησιού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, «ύστερα από την ολοκλήρωση της καταμέτρησης του οπλισμού σε Μονάδα της νήσου Κω, διαπιστώθηκε η απώλεια 3 τυφεκίων G3A3, 3 οπλοπολυβόλων ΗΚ11 και 17 πιστολίων 0,45''. Οι έρευνες, από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές συνεχίζονται». Εκεί βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος ενημερώνει συνεχώς τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για την πορεία των ερευνών.

    Απόδοση διοικητικών ευθυνών έπειτα από ΕΔΕ

    Φωτό αρχείου

    Η κλοπή εκτιμάται πως σημειώθηκε την Πέμπτη, πριν αποκαλυφθεί το βράδυ της Παρασκευής, και εικάζεται ότι έγινε με τη μέθοδο του ριφιφί από διπλανή αποθήκη ιματισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποκάλυψη έγινε ύστερα από ανώνυμο τηλεφώνημα στο αστυνομικό τμήμα της Κω. Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο το τηλεφώνημα να έγινε μέσα από τη μονάδα, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο τα όπλα να έχουν κλαπεί από κακοποιούς, οι οποίοι θα επιδιώξουν να τα πουλήσουν στην αγορά.

    Αν και οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης επεσήμανε πως δεν πρέπει να συνδέονται τα πάντα με την τρομοκρατία. Τα περισσότερα μέλη της "17Ν" βρίσκονται στον Κορυδαλλό, ενώ θα οδηγηθούν στις φυλακές και εκείνα που διαφεύγουν, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Τύπου.

    Για μείζον πολιτικό θέμα κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία και ζητά την ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης και την άμεση ενημέρωση του ελληνικού λαού.

    Στο μεταξύ, υπό περιορισμό βρίσκεται όλο το προσωπικό της μονάδας και έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες, ενώ ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος Στέφανος Ανδριάνης έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση.

    [02] Στον ανακριτή σήμερα ο Κονδύλης

    4/8/2002 10:48:00 πμ

    Απολογείται σήμερα στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο Σωτήρης Κονδύλης ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ομολόγησε τη συμμετοχή του σε ενέργειες της ''17 Νοέμβρη''. Χθες, για πρώτη φορά, οι ήδη προφυλακισμένοι για την υπόθεση δέχτηκαν επισκέψεις οικείων τους στις φυλακές Κορυδαλλού. Απόλυτα συμβατές με το σωφρονιστικό κώδικα και τις διεθνείς συμβάσεις οι συνθήκες κράτησης των κατηγορουμένων, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος. Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα ο Αβραάμ Λεσπέρογλου.

    Στον εισαγγελέα ο Λεσπέρογλου

    Αβραάμ Λεσπέρογλου

    Μετά την αναίρεση από τον Αρειο Πάγο της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου για την απόπειρα δολοφονίας κατά του αστυφύλακα Γιώργου Ψαρουδάκη, το 1982, στα Εξάρχεια, ο Αβραάμ Λεσπέρογλου, ο οποίος συνελήφθη αργά χθες βράδυ, στο σπίτι του στο Περιστέρι,θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα. Σημειώνεται ότι στη δίκη ο Λεσπέρογλου είχε αθωωθεί.

    Στο μεταξύ, οι έρευνες των αστυνομικών αρχών επικεντρώνονται στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τόμας Μίλερ, σε δήλωσή του στο ''Βήμα της Κυριακής'' απαντά στο ερώτημα εάν στην πρεσβεία των ΗΠΑ κρατείται ο Κουφοντίνας. "Μακάρι να τον είχαμε", αναφέρει ο κ.Μίλερ και χαρακτηρίζει αυτά τα σενάρια τρελά και ανεύθυνα. Επισημαίνει δε ότι φοβάται πως ο Κουφοντίνας και ενδεχομένως και άλλοι μη συλληφθέντες μπορούν να πραγματοποιήσουν νέα επίθεση.

    [03] Ισραήλ: Πολύνεκρη έκρηξη σε λεωφορείο

    4/8/2002 10:47:00 πμ

    Οχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 50 τραυματίσθηκαν, οι 20 από τους οποίους σοβαρά, από έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο, κοντά στην πόλη Σαφέντ στο βόρειο Ισραήλ. Η ένοπλη πτέρυγα της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς, ανέλαβε την ευθύνη με τηλεφώνημά της στο Γαλλικό Πρακτορείο. Τέσσερα σπίτια στη Δυτική Όχθη που ανήκουν στις οικογένειες Παλαιστινίων καμικάζι κατέστρεψε σήμερα ο ισραηλινός στρατός, ενώ ένοπλος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε τα ξημερώματα στη βόρεια ακτή της Λωρίδας της Γάζας, ενώ προσπαθούσε να μπει από τη θάλασσα σε εβραϊκό οικισμό.

    Καταστροφή σπιτιών οικογενειών Παλαιστινίων καμικάζι

    Η ένοπλη πτέρυγα της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς, Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ, ανέλαβε την ευθύνη με τηλεφώνημά της στο Γαλλικό Πρακτορείο για τη βομβιστική επίθεση στο λεωφορείο, στο βόρειο Ισραήλ ενώ με τηλεφώνημά της στη Βηρυτό, στον τηλεοπτικό σταθμό Αλ-Μανάρ της Χεζμπολάχ, τόνισε ότι πρόκειται για μια "νέα απάντηση στη δολοφονία του στρατιωτικού της ηγέτη Σάλαχ Σεχάντε", ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με 14 ακόμα Παλαιστινίους, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά, στις 22 Ιουλίου σε ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα.

    Όπως έγινε γνωστό από παλαιστινιακές πηγές, ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε σήμερα με δυναμίτιδα τέσσερα σπίτια στη Δυτική Όχθη που ανήκουν στις οικογένειες Παλαιστινίων καμικάζι. Η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε από τον ισραηλινό στρατό.

    Στο χωριό Ταλούζα, βορείως της Νάμπλους, ο στρατός κατέστρεψε το σπίτι της οικογένειας του Μασούρ Χασαϊντέχ, μέλους των Ταξιαρχικών του Αλ-Ακσα, δράστη της επίθεσης αυτοκτονίας στη δυτική Ιερουσαλήμ στις 21 Μαρτίου που προκάλεσε το θάνατο σε τρεις ανθρώπους. Στο χωριό Τελ, νοτίως της Νάμπλους, ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε το σπίτι της οικογένειας του Ασεμ Ριχάν, μέλους της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, ο οποίος σκοτώθηκε στην επίθεση εναντίον ισραηλινού λεωφορείου κοντά στον εβραϊκό οικισμό Εμανουέλ, στις 12 Δεκεμβρίου 2001, κατά την οποία σκοτώθηκαν οχτώ Ισραηλινοί. Ο πατέρας του, Γιουσέφ Ριχάν και τα τρία του αδέλφια συνελήφθησαν. Στη Χεβρώνα, ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε δυο σπίτια που ανήκουν στις οικογένειες των Τάρεκ Ντουφίς και Φάχντι αλ-Ντουέκ, μελών της Χαμάς, δραστών της επίθεσης στον εβραϊκό οικισμό Αντόρα στις 27 Απριλίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε Ισραηλινοί.

    Ένας ένοπλος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στη βόρεια ακτή της Λωρίδας της Γάζας, στον τομέα του εβραϊκού οικισμού Ντουγκίτ, ανέφερε σε ανακοίνωση του ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. Ο Παλαιστίνιος, που φορούσε στολή υποβρύχιας κατάδυσης, εντοπίστηκε από φυλάκιο του στρατού τη στιγμή που προσπαθούσε να πλησιάσει διά θαλάσσης στην περίμετρο ασφαλείας του οικισμού. Όπως υποστηρίζεται στην ανακοίνωση, ήταν οπλισμένος με ένα καλάσνικοφ και με χειροβομβίδες.

    Δεκάδες Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος διεξάγει μεγάλης κλίμακας εκκαθαριστική επιχείρηση στη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης. "Κρατική τρομοκρατία" χαρακτήρισαν την επιχείρηση οι Παλαιστίνιοι και ζήτησαν την άμεση άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει επιβάλει ο ισραηλινός στρατός στην πόλη.

    [04] Βυθίστηκε ποταμόπλοιο στην Κίνα

    Πηγή: ΑΠΕ 4/8/2002 11:29:00 πμ

    Ποταμόπλοιο βυθίστηκε στη νοτιοδυτική Κίνα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 22 άνθρωποι, αναφέρει η εφημερίδα ''Μόρνινγκ Νιους'' του Πεκίνου. Το ποταμόπλοιο, στο οποίο επέβαιναν 40 άτομα, προσέκρουσε σε βάρκα και αναποδογύρισε, στην πόλη Χετζιάνγκ της επαρχίας Σετσουάν. Οι διασώστες ανέσυραν ζωντανούς 15 από τους επιβάτες, ενώ αργότερα εντόπισαν τρία πτώματα. Αλλα 22 άτομα αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι ότι έχουν πνιγεί. Στο Χετζιάνγκ είχε σημειωθεί μία από τις χειρότερες ναυτικές τραγωδίες τα τελευταία χρόνια, τον Ιούνιο του 2000, όταν ένα πλοίο χτύπησε σε βράχια, ενώ στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη, και βυθίστηκε με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 130 άτομα.

    [05] Χάλκινο για την Ελλάδα στα 4Χ200μ. ελεύθερο

    4/8/2002 11:10:00 πμ

    Ιστορικές στιγμές ζει στο Βερολίνο η ελληνική κολύμβηση. Η ελληνική ομάδα των ανδρών στα 4Χ200μ. ελεύθερο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της Ελλάδας στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ο Θανάσης Οικονόμου, ο Νίκος Ξυλούρης, ο Γιάννης Κοκκώδης και ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησαν την τρίτη θέση στον τελικό του αγωνίσματος, με χρόνο 7.20.67, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Την πρώτη θέση πήρε η Ιταλία με 7.12.18, ενώ δεύτερη ήταν η Γερμανία με 7.17.59.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 4 August 2002 - 8:54:53 UTC