Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον ανακριτή αύριο ο Κονδύλης
  • [02] Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η έξοδος αδειούχων
  • [03] Κλοπή πολεμικού υλικού από την Κω
  • [04] Απεργούν τη Δευτέρα οι γιατροί του ΙΚΑ
  • [05] Ερευνες για εμπρησμό στη ΔΟΥ Κορωπίου

    [01] Στον ανακριτή αύριο ο Κονδύλης

    3/8/2002 11:04:00 πμ

    Αύριο θα απολογηθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο Σωτήρης Κονδύλης, ο αποκαλούμενος "Αρης" της ''17Ν'', ο οποίος ομολόγησε τη συμμετοχή του σε ενέργειες της "17Ν" και εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για έξι κακουργήματα. Εν τω μεταξύ έρευνα για τυχόν παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων των κρατουμένων διεξήχθη από τον αντεισαγγελέα Εφετών Πειραιώς μετά τις καταγγελίες του Γιωτόπουλου διαμέσου του συνηγόρου του για τις συνθήκες κράτησής του.

    Ομολόγησε για τη συμμετοχή του

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. κ. Οικονόμου, ο Κονδύλης, του Κλεομένη και της Αλεξάνδρας, γεννημένος την 1/7/61 στη Βαλαώρα Ευρυτανίας και κάτοικος Βύρωνα, ομολόγησε ότι από κοινού με άλλα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης συμμετείχε:

    στη ληστεία του υποκαταστήματος της Τράπεζας Εργασίας στο Περιστέρι (18/7/90), στη συμπλοκή αστυνομικών-τρομοκρατών στα Σεπόλια (20/11/91), στη δολοφονία του Τούρκου διπλωμάτη Ομέρ Σιμπαχίογλου στο Π. Φάληρο (4/7/94) και στην εκτόξευση ρουκέτας κατά της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα (15/2/96).

    Σε βάρος του Κονδύλη ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής κατά συναυτουργία, ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, ληστεία από κοινού και έκρηξη. Ο Κονδύλης, που σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θέλησε να έχει μαζί του δικηγόρο, φέρεται να αποδέχθηκε ενώπιον του εισαγγελέα τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

    Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε ότι οι Αρχές αναζητούν τον Δ. Κουφοντίνα με σκοπό τη σύλληψή του και κάλεσε τους πολίτες να καταθέσουν ότι γνωρίζουν στα τηλέφωνα 170 και 1964, ή στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, ευχαριστώντας το κοινό, παράλληλα, για την μέχρι τώρα συνδρομή του.

    Από την αντιτρομοκρατική έχουν στηθεί μπλόκα όλες αυτές τις ημέρες σε διάφορα σημεία όπου σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίστηκε ο Κουφοντίνας, αλλά ο 44χρονος δεν εντοπίστηκε πουθενά.

    Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα για την προκήρυξη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη και φέρει την υπογραφή της ''17Ν'', αν και οι Αρχές εκτιμούν πως είναι πλαστή, ενώ από το μικροσκόπιο της αστυνομίας περνούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των ατόμων που έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της τρομοκρατικής δράσης.

    Από την περασμένη Τρίτη βρίσκονται στους Λειψούς και στην Πάτμο κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας τα οποία διεξάγουν έρευνες για να εξακριβώσουν ποιά άτομα επισκέπτονταν στο εξοχικό του τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και αυτό γιατί πιστεύουν ότι άτομο από το στενό περιβάλλον του καθοδηγητή της "17Ν" είχε σχέσεις ή τουλάχιστον γνώριζε για τη δραστηριότητα της οργάνωσης.

    Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν από ένα αποτύπωμα που βρέθηκε στη γιάφκα της οδού Πάτμου, το οποίο δεν ταυτοποιείται με αποτύπωμα των μελών της οργάνωσης που έχουν συλληφθεί, βρέθηκε όμως ένα ίδιο στο σπίτι του Γιωτόπουλου στους Λειψούς.

    Οι συνθήκες κράτησης σύμφωνες με τον σωφρονιστικό κώδικα

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κ. Αριστείδη Φραγκιαδάκη, Αντιεισαγγελέα Εφετών Πειραιώς και εποπτεύων των φυλακών Κορυδαλλού, η οποία διενεμήθη μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κρατούνται οι 13 υπόδικοι, λαμβανομένων υπόψιν της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης και των επιβαλλόμενων μέτρων ασφαλείας, είναι οι προβλεπόμενες από τον ισχύοντα σωφρονιστικό κώδικα και τα όποια μικροπροβλήματα θα διορθωθούν εντός των ημερών.

    Η έρευνα στις φυλακές Κορυδαλλού για τις συνθήκες κράτησης των συλληφθέντων για την τρομοκρατία, διατάχθηκε μετά από καταγγελία του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου ότι καταπατούνται βασικά ατομικά δικαιώματα.

    [02] Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η έξοδος αδειούχων

    3/8/2002 11:18:00 πμ

    Αυξημένη αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ειναι η κίνηση στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, λόγω της εξόδου των αδειούχων του Αυγούστου. Η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και έχει παραχωρήσει μία λωρίδα κυκλοφορίας στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του Δαφνίου και μέχρι την Ελευσίνα. Μια λωρίδα κυκλοφορίας θα παραχωρηθεί στους εκδρομείς και στο ύψος της Κακιάς Σκάλας. Ωστόσο στο πορθμείο του Ρίου τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρά 2,5 περίπου χιλιομέτρων.

    [03] Κλοπή πολεμικού υλικού από την Κω

    3/8/2002 10:25:00 πμ

    Φωτό αρχείου

    Πολεμικό υλικό εκλάπη από στρατιωτική μονάδα στην Κω, με τη μέθοδο του ριφιφί. Η κλοπή διαπιστώθηκε χθες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, από τους αξιωματικούς φρουράς, στη διαδικασία καταμέτρησης υλικού. Αμέσως ενημερώθηκε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας καθώς και ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ στην αποθήκη βρίσκονταν οπλοπολυβόλα, τουφέκια G3 και πιστόλια. Στις πέντε το πρωί έφτασε στο νησί ο στρατηγός-διοικητής της ΑΣΔΕΝ επικεφαλής κλιμακίου.

    Συνεχής η ενημέρωση του πρωθυπουργού

    Αυτή την ώρα κλιμάκιο αξιωματικών από την Αθήνα, καθώς και η διοίκηση της μονάδας κάνουν καταμέτρηση για να διαπιστωθούν οι ποσότητες που έχουν κλαπεί.

    Το προσωπικό έχει τεθεί σε περιορισμό, ενώ ομάδες της Αστυνομίας και της Στρατονομίας χτενίζουν την ευρύτερη περιοχή γαι την ανεύρεση του οπλισμού και των δραστών.

    Για την κλοπή ενημέρωσε τον υπουργό Εθνικής Αμυνας που μόλις είχε φτάσει στο νησί για διακοπές, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Αντωνακόπουλος. Αμέσως μετά ο κ. Παπαντωνίου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

    Σήμερα αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, προκειμένου να ενημερώσει

    Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα, εκλάπησαν τρία G3, δύο οπλοπολυβόλα και δεκαπέντε 45άρια.

    [04] Απεργούν τη Δευτέρα οι γιατροί του ΙΚΑ

    3/8/2002 11:24:00 πμ

    Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, μεθαύριο Δευτέρα καθώς οι γιατροί του Ιδρύματος έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, διεκδικώντας την μονιμοποίηση 5.500 συμβασιούχων συναδέλφων τους. Τα ιατρεία και τα θεραπευτήρια του ΙΚΑ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Σημειώνεται ότι οι γιατροί του ΙΚΑ έχουν εξαγγείλει και 48ωρη απεργία για τις 12 και 13 Αυγούστου.

    [05] Ερευνες για εμπρησμό στη ΔΟΥ Κορωπίου

    3/8/2002 11:21:00 πμ

    Σε εμπρησμό οφείλεται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε γραφεία του 4ου ορόφου της ΔΟΥ Κορωπίου, στην Αττική. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές, σε ολόκληρο τον όροφο της εφορίας. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας έσβησαν γρήγορα την πυρκαγιά αποτρέποντας κάθε κίνδυνο επέκτασής της. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, διασώθηκε μια γυναίκα, η οποία εργαζόταν στο κτίριο ως καθαρίστρια. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 3 August 2002 - 8:53:15 UTC