Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η ανάκριση του ''Αρη''
  • [02] Κορύφωση της εξόδου των αδειούχων
  • [03] 24ωρη απεργία γιατρών του ΙΚΑ
  • [04] Στάση εργασίας των ιδιοκτητών ταξί
  • [05] Συνελήφθη και ο τέταρτος δράστης της ληστείας
  • [06] Θανατηφόρο τροχαίο στη Λ. Φυλής
  • [07] Ισραηλινοί σκότωσαν μέλος της Χαμάς
  • [08] Πρόσκληση Ιράκ στους επιθεωρητές ΟΗΕ
  • [09] Πολύνεκρες συγκρούσεις στο Αφγανιστάν
  • [10] Συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς
  • [11] Υπό περιορισμό οι πυρκαγιές στην Κύπρο
  • [12] ΙΟΒΕ:Σταθεροί οι ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης
  • [13] Η Φιορεντίνα υποβαθμίζεται λόγω χρεών

    [01] Συνεχίζεται η ανάκριση του ''Αρη''

    2/8/2002 11:31:00 πμ

    Στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανακρίνεται ο Σωτήρης Κονδύλης ο οποίος συνελήφθη χθες στον Βύρωνα ως ύποπτος για συμμετοχή στη ''17Ν''. Σύμφωνα με τις απολογίες άλλων συλληφθέντων, είχε το κωδικό όνομα ''Αρης'' και φέρεται να συμμετείχε στη συμπλοκή των Σεπολίων, σε δολοφονίες και άλλες ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης, κυρίως μετά το 1990. Στο μεταξύ, στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκαν χθες ο Πάτροκλος Τσελέντης και ο Νίκος Παπαναστασίου, που είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος μετά τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

    Ανάγκη επίσπευσης διαδικασιών

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες ο Κονδύλης φέρεται να έχει ομολογήσει τη συμμετοχή του σε τρεις ενέργειες της οργάνωσης: στη συμπλοκή στα Σεπόλια, στη ληστεία στην τράπεζα Εργασίας στο Περιστέρι και στη δολοφονία του Τούρκου Ομέρ Σιμπαχίογλου.

    Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα για την προκήρυξη που δημοσιεύτηκε την Τεταρτη και φερει την υπογραφή της ''17Ν'', αν και οι αρχές εκτιμούν πως είναι πλαστή.

    Την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών, ώστε να αρχίσουν οι πρώτες δίκες μέσα στο προσεχές 18μηνο επισήμανε στη ΝΕΤ 105,8 ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος.

    Τη διενέργεια έρευνας, σχετικά με τις καταγγελίες που διατύπωσε ο συνήγορος του Αλέκου Γιωτόπουλου Γιάννης Ραχιώτης στη ΝΕΤ για τις συνθήκες κράτησης του πελάτη του διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. ''Όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί και η διαμόρφωση των χώρων κράτησης έγιναν με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των κρατουμένων'', ανέφεραν πήγες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    Οι κανόνες του κράτους δικαίου επιβάλλεται να τηρούνται χωρίς καμία εξαίρεση, δηλώνει στο σταθμό μας ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ, Αντώνης Ρουπακιώτης.

    [02] Κορύφωση της εξόδου των αδειούχων

    2/8/2002 8:31:00 πμ

    Έξοδος-«μαμούθ» των αδειούχων του Αυγούστου αναμένεται το Σαββατοκύριακο. Για τη διευκόλυνση των οδηγών η Τροχαία θα λάβει έκτακτα μέτρα στις εθνικές οδούς. Μεγάλη κίνηση αναμένεται και στα λιμάνια, καθώς οι αδειούχοι προτιμούν κατά κύριο λόγο για τις διακοπές τους τα νησιά. Από το λιμάνι του Πειραιά θα αποπλεύσουν έως την Κυριακή 135 πλοία. Την Τετάρτη, αναχώρησαν 25.000 ταξιδιώτες και χθες περίπου 27.000.

    [03] 24ωρη απεργία γιατρών του ΙΚΑ

    2/8/2002 8:12:00 πμ

    Νέα ταλαιπωρία αναμένει σήμερα τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ καθώς οι γιατροί του Ιδρύματος πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση 5.500 συμβασιούχων συναδέλφων τους. Τα ιατρεία και τα θεραπευτήρια του ΙΚΑ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, για την εξυπηρέτηση εκτάκτων περιστατικών. Οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν στις 5, 12 και 13 Αυγούστου.

    [04] Στάση εργασίας των ιδιοκτητών ταξί

    2/8/2002 8:10:00 πμ

    Δίωρη στάση εργασίας από τις 17:30 έως τις 19:30 θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι ιδιοκτήτες των ταξί, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο συνάδελφου τους, ο οποίος υπέστη χθες έμφραγμα, σε έλεγχο της τροχαίας για παράβαση, στο αεροδρόμιο των Σπάτων. Οι συνάδελφοί του διαμαρτύρονται για τους υπερβολικούς και ακραίους, όπως τους χαρακτηρίζουν, ελέγχους της Τροχαίας στα ταξί που πραγματοποιούν κούρσες από και προς το αεροδρόμιο.

    [05] Συνελήφθη και ο τέταρτος δράστης της ληστείας

    2/8/2002 11:20:00 πμ

    Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της αστυνομίας συνελήφθη το πρωί ο οδηγός της σπείρας στην περιοχή της Αγίας Γαλήνης, που λήστεψε την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος στο Τυμπάκι. Πρόκειται για τον Μανώλη Σκαρλάτο, κάτοικο της περιοχής, και φαίνεται πως αυτός γνώριζε και έδωσε τις πληροφορίες στους υπολοίπους για τα χρήματα στην Τράπεζα. Από την αστυνομία -που πιστεύει ότι υπάρχει και 5ος συνεργός- δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις. Και οι τέσσερεις οδηγούνται σε λίγο στον Εισαγγελέα.

    Οι τρεις από την συμμορία φορώντας μάσκες και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες του υποκαταστήματος και προσπάθησαν να αρπάξουν 310.000 ευρώ που προορίζονταν για την πληρωμή συντάξεων.

    Την ώρα της ληστείας, ο ταμίας πάτησε το συναγερμό και υπήρξε άμεση αστυνομική κινητοποίηση. Βγαίνοντας από την Τράπεζα οι ληστές αντάλλαξαν πυρά με τους αστυνομικούς οι οποίοι κατάφεραν διαδοχικά να συλλάβουν τους τρεις από την συμμορία. Πρόκειται για τους Σπύρο Γιατζόγλου, 43 ετών, απο την Καβάλα και τους Παναγιώτη Κωνσταντίνου και Αλέξανδρο Φραγκόπουλο, 31 ετών και οι δύο, από το Μενίδι. Εκτιμάται ότι οι επίδοξοι ληστές είχαν συνεργάτες που γνώριζαν για την μεταφορά του ποσού στην Τράπεζα για την πληρωμή συντάξεων.

    [06] Θανατηφόρο τροχαίο στη Λ. Φυλής

    2/8/2002 8:50:00 πμ

    Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν οι πυροσβέστες που έφτασαν λίγο μετά τις τρεις και μισή τα ξημερώματα στη Λεωφόρο Φυλής, όπου μισή ώρα πριν ο οδηγός οχήματος που εκκινήτο στη Λεωφόρο έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού. Το αυτοκίνητο αμέσως τυλίχτηκε στις φλόγες. Οι επτά πυροσβέστες με τα δυο διασωστικά οχήματα που έφτασαν στο σημείο, μέσα σε λίγα λεπτά κατάφεραν να περιορίσουν και να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο. Στη συνέχεια με διασωστικά εργαλεία, κατάφεραν να ανασείρουν, απο τις άμορφες καμένες λαμαρίνες, απανθρακωμένο τον οδηγό του οχήματος.

    [07] Ισραηλινοί σκότωσαν μέλος της Χαμάς

    2/8/2002 9:55:00 πμ

    Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τα ξημερώματα μέλος της Χαμάς στο χωριό Σάλεμ κοντά στη Ναμπλούς, ενώ κατέστρεψαν τα σπίτια στη Δυτική Όχθη δυο Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν πέρυσι σε αντιισραηλινές επιθέσεις. Στο μεταξύ, δεκάδες ισραηλινά άρματα μάχης εισέβαλαν σήμερα το πρωί στην παλαιστινιακή πόλη Νάμπλους, στη Δυτική οχθη, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες συνάντησαν αντίσταση και κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με Παλαιστίνιους σκοτώθηκαν τρεις Παλαιστίνιοι.

    Καταστροφή σπιτιών Παλαιστινίων

    Σύμφωνα με μαρτυρία του Ρίντια Ιστάγε, γείτονα του θύματος-μέλους της Χαμάς, ο Αμτζάντ Τζαμπούρ, πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από τους ισραηλινούς στρατιώτες μετά την παράδοσή του. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι ο Τζαμπούρ πυροβολήθηκε γιατί προσπάθησε να διαφύγει.

    Εξάλλου, ισραηλινοί στρατιώτες κατέστρεψαν αργά τη νύχτα τα σπίτια δυο Παλαιστινίων στην Τουλκάρεμ και τη Χεβρώνα οι οποίοι σκοτώθηκαν πέρυσι σε επιθέσεις στο Ισραήλ. Ο ένας από αυτούς, μέλος της Χαμάς, σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας στις 4 Μαρτίου του 2001 στη Νετάνια βορείως του Τελ Αβίβ κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις ακόμα άνθρωποι και ο άλλος, μέλος της ισλαμικής Τζιχάντ, σκοτώθηκε στις 4 Νοεμβρίου του 2001 μετά τα πυρά που άνοιξε εναντίον Ισραηλινών σκοτώνοντας δυο, στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

    Εντολή απέλασης Παλαιστινίων

    Στο μεταξύ, εντολή απέλασης εκδόθηκε το βράδυ για δύο Παλαιστινίους που ενέχονται σε τρομοκρατικές ενέργειες και κατηγορούνται από το Ισραήλ ότι επετέθησαν εναντίον ενός ισραηλινού λεωφορείου στη Δυτική Όχθη. Οι δύο άνδρες είναι μέλη της ίδιας οικογένειας, άλλα μέλη της οποίας έχουν κατηγορηθεί ως τρομοκράτες και ενέχονται στη βομβιστική επίθεση σε επιβατηγό λεωφορείο κοντά στον υπερορθόδοξο εβραϊκό οικισμό Εμανουέλ. Οι δύο απελαθέντες μπορούν να ασκήσουν έφεση στην απόφαση εντός 12 ωρών σε ειδική επιτροπή και στη συνέχεια στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ.

    Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίσθηκε στη διάρκεια συγκρούσεων στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου εισέβαλαν ισραηλινά άρματα μάχης και εκσκαφείς. Νεκρός είναι ο 20χρονος Αχμεντ Ελ Ντούρι και τραυματίας ένα 14χρονο αγόρι.

    [08] Πρόσκληση Ιράκ στους επιθεωρητές ΟΗΕ

    2/8/2002 9:22:00 πμ

    Το Ιράκ προσκάλεσε σήμερα τον επικεφαλής της ομάδας επιθεωρητών των Ηνωμένων Εθνών στη Βαγδάτη, για τεχνικές συνομιλίες, ενέργεια που πιθανολογείται ότι μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την επανάληψη των επιθεωρήσεων στο ιρακινό οπλοστάσιο. Σύμφωνα με επιστολή που στάλθηκε από το Ιρακινό υπουργό Εξωτερικών, Νατζί Σάμπρι, στο Γενικό Γραμματέα το ΟΗΕ, Κόφι Αναν, ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ, Χανς Μπλιξ και οι ειδικοί του είναι καλοδεχούμενοι στη Βαγδάτη για να συζητήσουν θέματα αφοπλισμού ''ώστε να δημιουργηθεί η βάση για το επόμενο στάδιο των επιθεωρήσεων''.

    Επανάληψη διαλόγου χωρίς όρους με ΟΗΕ, επιθυμεί η Βαγδάτη

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κανένα σχόλιο από την πλευρά του Χανς Μπλιξ, επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης, Τεκμηρίωσης και Επιθεώρησης του ΟΗΕ, γνωστή ως UNMOVIC. Ο Χανς Μπλιξ έχει δηλώσει πάντως ότι δεν προτίθεται να αναθεωρήσει λεπτομέρειες του ζητήματος του αφοπλισμού παρά μόνον όταν θα έχουν επιστρέψει οι επιθεωρητές στη Βαγδάτη και θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν τί έχει συμβεί στα τρία χρόνια που δεν έχουν γίνει επιθεωρήσεις.

    Αντιθέτως, δήλωσε ότι επιθυμεί να συζητήσει με την ιρακινή πλευρά για ''πρακτικά ζητήματα'', όπως οι διευκολύνσεις που θα έχουν οι επιθεωρητές.

    Από την πλευρά του, ο Ιρακινός αντιπρόεδρος, Ταχά Γιασίν Ραμαντάν ζήτησε την "άνευ όρων επανάληψη" του διαλόγου με τα Ηνωμένα Έθνη και κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι "εμποδίζει με κάθε τρόπο" τις συνομιλίες με τον διεθνή οργανισμό. "Το Ιράκ προφανώς πιστεύει ότι ένας διάλογος που θα βασίζεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας αποτελεί ασφαλή μέθοδο για μία συμβιβαστική εφαρμογή όλων αυτών των αποφάσεων", πρόσθεσε ο Ιρακινός αντιπρόεδρος.

    Ο Ραμαντάν κατηγόρησε εξάλλου την αμερικανική κυβέρνηση ότι "προσπαθεί με όλους του κυνικούς τρόπους να παρεμποδίσει την επανάληψη του διαλόγου μεταξύ του Ιράκ και της Γενικής Γραμματείας, στο πλαίσιο της πολιτικής της τρομοκρατίας και της επιθετικότητας εναντίον του Ιράκ". Ο Ιρακινός αντιπρόεδρος χαρακτήρισε "ψέματα" τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι η Βαγδάτη αναπτύσσει όπλα μαζικής καταστροφής, υποστηρίζοντας ότι "διατυπώνονται από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία για να αιτιολογηθεί η επίθεσή τους εναντίον του Ιράκ".

    [09] Πολύνεκρες συγκρούσεις στο Αφγανιστάν

    2/8/2002 9:03:00 πμ

    Αφγανοί της φυλής Παστούν

    Τουλάχιστον 50 στρατιώτες και πολίτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε Τατζίκους και Παστούν στο δυτικό Αφγανιστάν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ''Αφγανικός Ισλαμικός Τύπος'', επικαλούμενο πηγές από την πλευρά των Παστούν. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, δυνάμεις που ελέγχονται από τον Τατζίκο κυβερνήτη Ισμαήλ Χαν βρέθηκαν χθες αντιμέτωπες με άνδρες του πολέμαρχου Μοχάμαντ Καρίμ Χαν στην περιοχή Γκουριάν, 65 χλμ δυτικώς της πόλης Χεράτ.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο του πολέμαρχου Μοχάμαντ Καρίμ Χαν, που ανήκει στη φυλή των Παστούν, οι συγκρούσεις άρχισαν όταν οι Τατζίκοι επιτέθηκαν σε θέσεις που ελέγχουν οι Παστούν. Ο Μοχάμαντ Καρίμ Χαν κατηγορεί τις δυνάμεις του Ισμαήλ Χαν ότι πυρπόλησαν σπίτια στα οποία κατοικούν μέλη της φυλής των Παστούν, με συνέπεια πολλοί άμαχοι να βρουν τραγικό θάνατο στις φλόγες.

    Τον προηγούμενο μήνα, δυνάμεις πιστές σ' έναν άλλο πολέμαρχο από τη φυλή των Παστούν, τον Αμανουλάχ Χαν, συγκρούσθηκαν με δυνάμεις του Ισμαήλ Χαν στην περιοχή Σιντάντ, περίπου 120 χλμ νοτίως της Χεράτ.

    [10] Συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς

    2/8/2002 11:14:00 πμ

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς είχαν σήμερα την τελευταία τους συνάντηση πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού, στο πλαίσιο των απ' ευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό. Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Κληρίδης έδωσε απαντήσεις στο άτυπο έγγραφο για το εδαφικό, που είχε υποβάλει στην προηγούμενη συνάντησή τους ο Ραούφ Ντενκτάς. Η σημερινή συνάντηση έγινε υπό το φως της πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν στους δύο συνομιλητές να συναντηθούν μαζί του στο Παρίσι, στις έξι Σεπτεμβρίου, για αξιολόγηση της μέχρι τώρα κατάστασης.

    [11] Υπό περιορισμό οι πυρκαγιές στην Κύπρο

    2/8/2002 10:47:00 πμ

    Φωτό αρχείου

    Ύστερα από ολονύκτιες προσπάθειες τα πυροσβεστικά συνεργεία κατόρθωσαν να περιορίσουν σε ελεγχόμενη περιοχή τις τρεις μεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο νότιο ορεινό τμήμα της Κύπρου χθες το πρωί. Τα πυροσβεστικά συνεργεία, με τη συνδρομή πυροσβεστικών ελικοπτέρων, προσπαθούν να κατασβέσουν εστίες φωτιάς, προκειμένου να προλάβουν αναζωπύρωση, πριν αρχίσουν να φυσούν οι ισχυροί άνεμοι, που προβλέπει για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Οι πυρκαγιές είχαν εκδηλωθεί σε τρία σημεία κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου από τη Λεμεσό προς το ορεινό θέρετρο Πλάτρες και υπάρχουν μαρτυρίες ότι είναι έργο νεαρών μοτοσικλετιστών που κινούνταν στην περιοχή. Η Αστυνομία έχει συλλάβει επτά νεαρούς από τη Λεμεσό, τους οποίους ανακρίνει. Οι έξι είναι φοιτητές. Οι νεαροί αρνούνται τις κατηγορίες και ισχυρίζονται ότι είχαν σταματήσει για να σβήσουν τις φωτιές που είχαν αντιληφθεί σε διάφορα σημεία.

    Η φωτιά έχει καταστρέψει έκταση δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων με πευκόφυτη βλάστηση, αμπελώνες και δενδροκαλλιέργειες. Ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι οι καταστροφές που προκλήθηκαν στη γεωργία είναι πολύ μεγάλες. Καταστράφηκαν επίσης ένα εστιατόριο και ένα εργοστάσιο χάρτου, ενώ υπέστησαν ζημιές μερικά σπίτια. Προς στιγμή η φωτιά είχε απειλήσει ολόκληρα χωριά.

    Λόγω της πυρκαγιάς υπέστησαν ζημιές καλώδια και εγκατάστασης υψηλής τάσης, με αποτέλεσμα το ένα τρίτο της Κύπρου να μείνει χωρίς ηλεκτρισμό.

    [12] ΙΟΒΕ:Σταθεροί οι ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης

    2/8/2002 12:40:00 πμ

    H διατήρηση υψηλών ρυθμών μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας, υψηλότερων του μέσου ευρωπαϊκού και η ύπαρξη σημαντικών εισοδηματικών ανισοτήτων, είναι τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από την τριμηνιαία έκθεση του Iδρύματος Oικονομικών και Bιομηχανικών Eρευνών για την οικονομία, που δόθηκε στη δημοσιότητα. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η ανάπτυξη προήλθε κατά κύριο λόγο από την ενίσχυση της παραγωγικότητας και είχε σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος αλλά με βραδύτερους ρυθμούς από την άνοδο του AEΠ.

    Στην έκθεση αναφέρονται ακόμη τα εξής:

    H ελληνική οικονομία μετατρέπει την ανάπτυξη σε νέες θέσεις εργασίας με ρυθμούς βραδύτερους από την υπόλοιπη EE με αποτέλεσμα να διατηρείται υψηλή ανεργία. Tα ποσοστά συμμετοχής στην αγορά εργασίας παραμένουν από τα χαμηλότερα στην EE. - Kρίνεται ''σημαντική'' η υστέρηση στις δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης, στην ενίσχυση του ανθρώπινου κεφαλαίου και στη διάχυση των νέων τεχνολογικών εξελίξεων. Στις αγορές προϊόντων, οι αποφάσεις που ελήφθησαν για τη σταδιακή απελευθέρωση της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών, αν και με σημαντική καθυστέρηση, θεωρούνται σημαντικές. Στον τομέα της κοινωνικής συνοχής η Eλλάδα παρουσιάζει σημαντικές εισοδηματικές ανισότητες. Eπιπλέον σημαντικό τμήμα του πληθυσμού (22% έναντι 18% που είναι ο μέσος όρος της EE) κατατάσσεται κάτω από το όριο φτώχειας όπως αυτό προσδιορίζεται από την EE. Aρνητικό δεδομένο είναι και η εμμονή της φτώχειας, δηλαδή το υψηλό ποσοστό του πληθυσμού που αναμένεται να παραμείνει φτωχό για τρία συνεχόμενα έτη. Στις θετικές εξελίξεις περιλαμβάνεται η σταδιακή μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων και η μείωση του ποσοστού των ατόμων που εγκαταλείπουν πρόωρα την εκπαιδευτική διαδικασία.

    [13] Η Φιορεντίνα υποβαθμίζεται λόγω χρεών

    1/8/2002 6:42:00 μμ

    Μαύρη σελίδα η σημερινή για το ιταλικό ποδόσφαιρο, αφού μια από τις ιστορικές ομάδες της γειτονικής μας χώρας, η Φιορεντίνα, δεν κατάφερε να αποφύγει τη χρεωκοπία με αποτέλεσμα να πάρει την... άγουσα για τη Serie C, δηλαδή την τρίτη κατηγορία. Αυτή ήταν η απόφαση της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για το καμάρι της Φλωρεντίας, το οποίο "απεβίωσε", αφού ο πρόεδρος του συλλόγου, Βιτόριο Τσέκι Γκόρι, δεν κατάφερε να καλύψει το χρέος των 22 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να αποφύγει το "θάνατο"!

    Μαύρη μέρα στο ιταλικό ποδόσφαιρο...

    "Το σίγουρο είναι ότι την νέα χρονιά δεν θα αγωνιζόμαστε στην Serie B. Αυτό είναι επίσημο. Αυτή τη στιγμή το συμβούλιο εξετάζει το ενδεχόμενο να μας επιτραπεί να πάρουμε μέρος στην C1 ή την C2. Πρέπει τις επόμενες ώρες να δημιουργήσουμε νέο σύλλογο με κεφάλαιο 3,3 εκατομμύρια Ευρώ" είπε εκπρόσωπος της Φιορεντίνα, Ενρίκο Τζιάνι.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Φράνκο Καράρο, μίλησε για μαύρη μέρα στο ιταλικό ποδόσφαιρο. "Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για το ιταλικό ποδόσφαιρο. Μια παραδοσιακή δύναμη όπως η Φιορεντίνα έφτασε στην καταστροφή. Είναι μία ήττα για όλους μας. Είμαι κοντά στους οπαδούς και τους παίκτες", δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Φράνκο Καράρο.

    Σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν στην Ιταλία, οι ομάδες που δεν μπορούν να δώσουν τις απαραίτητες οικονομικές εγγυήσεις για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, παύουν πλέον να είναι επαγγελματικές και είναι αναγκασμένες να παίζουν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

    Να σημειωθεί ότι τη θέση της Φιορεντίνα στην Serie B θα πάρει η Τερνάνα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 2 August 2002 - 8:55:25 UTC