Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Και ο ''Αρης'' στα χέρια της αστυνομίας
  • [02] Δίχως ταξί το ''Ελευθέριος Βενιζέλος''
  • [03] Ικανοποίηση ΝΔ από την πορεία συνδυασμών της
  • [04] Ληστεία τράπεζας στη Κρήτη
  • [05] Ενημέρωση Τσοβόλα για την τρομοκρατία
  • [06] Τα προβλήματα του Αιγαίου επί τάπητος
  • [07] Ελεύθερος ο Ζοζέ Μποβέ
  • [08] Σουδάν: Απελευθερώθηκε ακτιβιστής όμηρος
  • [09] Κονδύλια για ανάπτυξη της κτηνοτροφίας
  • [10] Η πρώτη προ-ολυμπιακή διοργάνωση για ιστιοπλοΐα
  • [11] Συνάντηση Σημίτη - Κουράκη
  • [12] Η Ολύμπια πρωταθλήτρια Ν. Αμερικής

    [01] Και ο ''Αρης'' στα χέρια της αστυνομίας

    1/8/2002 5:42:00 μμ

    Συνελήφθη λίγο νωρίτερα ο φερόμενος ως "Αρης" της "17 Νοέμβρη", δραστήριο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς έβγαινε από το σπίτι του επί της οδού Ωλένης 5Α, στην περιοχή του Βύρωνα. Στο μεταξύ, την εκτίμησή τους ότι η προκήρυξη που δημοσιεύθηκε χθες στην ''Ελευθεροτυπία'' και φέρεται ότι συντάχθηκε από μέλη της ''17Ν'' δεν είναι γνήσια, εξέφρασαν ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας, χωρίς ωστόσο να έχει εκδοθεί μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση για τη γνησιότητα ή μη.

    Πολλά τα ερωτηματικά λόγω ύφους και γραφής

    Αυτή τη στιγμή, ο "Αρης" ανακρίνεται στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για τον 41χρονο Σωτήρη Κονδύλη. Ο συλληφθείς θεωρείται ένα από τα βασικά στελέχη της οργάνωσης και φέρεται να έχει συμμετάσχει στη συμπλοκή των Σεπολίων το 1991 καθώς και σε άλλες ενέργειες της "17Ν".

    Αναφορικά με την πεντασέλιδη "προκήρυξη", που δεν έχει το γνωστό αστέρι, ούτε το ύφος των προηγούμενων κειμένων της οργάνωσης, παραδόθηκε χθες το πρωί στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία και εξετάζεται η γνησιότητά της, κάτι που αντικειμενικά δεν είναι εύκολο να διαπιστωθεί με τρόπο απόλυτο.

    Μεταξύ άλλων οι συγγραφείς της "προκήρυξης" παραδέχονται ότι η οργάνωση έχει δεχθεί "ένα σοβαρό πλήγμα", απειλούν με αντίποινα αν δεν γίνουν δίκαιες δίκες -σε αντίθετη περίπτωση, απειλούν με απαγωγές επωνύμων με σκοπό την ανταλλαγή με υπόδικους, τονίζουν ότι ''η αστυνομία χτύπησε στο κέντρο αλλά είμαστε ακόμη ζωντανοί'' και προσθέτουν ότι ''δεν είμαστε ληστές και έχουμε βοηθήσει πολλούς ανθρώπους με τα χρήματα που είχαμε αποσπάσει από τις ληστείες''.

    Επίσης, αναφέρουν ότι "η αστυνομία βρήκε βίντεο με τον Κώστα Περαττικό στη γιάφκα της οδού Δαμάρεως, το οποίο όμως δεν δόθηκε στη δημοσιότητα από τις Αρχές", ενώ τονίζουν ότι ο "αγώνας" θα συνεχιστεί παρόλο το χτύπημα που δέχτηκαν από τους μηχανισμούς καταστολής και υπογραμμίζουν ότι κάποια από τα άτομα που δεν έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, αλλά έχουν αναφερθεί τα ονόματα τους από τις Αρχές ως ύποπτοι, δεν είναι μέλη της 17Ν.

    Μ. Χρυσοχοϊδης: Η ''17 Νοέμβρη'' είναι στον Κορυδαλλό

    Το θέμα της γνησιότητας της φερόμενης ως ανακοίνωση της "17Ν" απασχόλησε χθες και το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη του οποίου δέχθηκαν τη διαβεβαίωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης ότι είναι μια πλαστή προκήρυξη. Τη διαβεβαίωση αυτή φέρεται να έδωσε και προσωπικά ο κ. Χρυσοχοϊδης στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο οποίος ενημέρωσε για το θέμα τα μέλη του οργάνου.

    Η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και η αποτελεσματικότητα που επέδειξε η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά από τους πολίτες, επεσήμανε ο Κ. Σημίτης.

    Νωρίτερα ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφερόμενος στο περιεχόμενο της προκήρυξης είχε δηλώσει ότι πρόκειται για αστειότητες, τονίζοντας ότι η ''17 Νοέμβρη'' είναι στον Κορυδαλλό.

    Προφυλακιστέος ο ''Νικήτας''

    Στα κελιά υψίστης ασφαλείας που έχουν δημιουργηθεί στην ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών μεταφέρθηκαν οι Πάτροκλος Τσελέντης και Νίκος Παπαναστασίου οι οποίοι μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

    Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Παπαναστασίου που φέρεται ως συνιδρυτής μαζί με τον Αλέκο Γιωτόπουλο της 17Ν αρνείται κάθε κατηγορία και κάθε ανάμειξη του σε τρομοκρατικές ενέργειες.

    Στο μεταξύ, σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες θα απολογηθεί ο Σάββας Ξηρός στον ειδικό εφέτη ανακριτή κ. Λεωνίδα Ζερβομπεάκο ο οποίος αναμένεται να τον επισκεφθεί στον Ευαγγελισμό. Στην περίπτωση που η υγεία του κρατουμένου δεν του επιτρέπει να απολογηθεί, θα δοθεί η σχετική προθεσμία από τον ειδικό εφέτη ανακριτή.

    Ποινική δίωξη άσκηθηκε και κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της διαρροής προανακριτικού υλικού, σχετικά με την υπόθεση της ''17 Νοέμβρη'' από τον Εισαγγελέας κ. Ιωάννη Καραίσκο.

    Ο Εισαγγελέας, απήγγειλε τις κατηγορίες της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και της παραβίασης απορρήτου προφορικής συνομιλίας.

    Την προανάκριση ανέλαβε να διενεργήσει Πταισματοδίκης, ενώ δεν αποκλείεται εάν κριθεί σκόπιμο να επιληφθεί και Εισαγγελέας.

    [02] Δίχως ταξί το ''Ελευθέριος Βενιζέλος''

    Πηγή: NET 105,8 fm 1/8/2002 7:22:00 μμ

    Μετ' εμποδίων αναχωρούν οι επιβάτες που δεν διαθέτουν δικό τους μεταφορικό μέσο από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" καθώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ταξί αρνούνται να δεχθούν πελάτες. Ώπως υποστηρίζουν, διαμαρτύρονται διότι οι έλεγχοι της Τροχαίας είναι πολύ αυστηροί και ευθύνονται, κατά τους ισχυρισμούς τους, για το θάνατο συναδέλφου τους το πρωί στην Τροχαία Κηφισιάς. Στις 10.00 το πρωί, η Αστυνομία του αεροδρομίου έλεγξε ιδιοκτήτη ταξί μετά από καταγγελία επιβάτη, διότι εισέπραξε 3 ευρώ επιπλέον από την πραγματική αξία της μίσθωσης. Ο άνδρας της αστυνομίας, αφού βεβαίωσε την παράβαση, αφαίρεσε τις πινακίδες από το συγκεκριμένο ταξί, και στη συνέχεια ο οδηγός ταξί πήγε στην Τροχαία Κηφισιάς να διαμαρτυρηθεί, όπου και υπέστη καρδιακό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να πεθάνει.

    [03] Ικανοποίηση ΝΔ από την πορεία συνδυασμών της

    1/8/2002 6:21:00 μμ

    Συνεδρίασε σήμερα το διαγραμματειακό όργανο της ΝΔ και εκτίμησε την πορεία προς τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές και ειδικότερα στην περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής. Όπως ανακοινώθηκε, από την ανάλυση της γενικότερης κατάστασης προέκυψε ότι η πορεία των συνδυασμών που στηρίζονται από τη ΝΔ σε όλους τους δήμους στην Αθήνα και τον Πειραιά είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. Επίσης, αναλύθηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται στον κυβερνητικό χώρο και εκτιμήθηκε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κυβερνητικοί υποψήφιοι στο λεκανοπέδιο είναι τεράστια και σε πολλές περιπτώσεις αξεπέραστα.

    Στη διάρκεια της συνεδρίασης του διαγραμματειακού οργάνου επισημάνθηκε η δυστοκία του ΠΑΣΟΚ για την ανεύρεση υποψηφίων για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, ενώ αντίστοιχα το ψηφοδέλτιο που στηρίζει η ΝΔ είναι "ένα ψηφοδέλτιο σύνθεσης που συσπειρώνει ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις σε μια πορεία νίκης".

    Στη σύσκεψη, ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε ότι το κόμμα του βρίσκεται στο επίκεντρο μιας επικοινωνιακής επίθεσης του ΠΑΣΟΚ.

    [04] Ληστεία τράπεζας στη Κρήτη

    1/8/2002 2:15:00 μμ

    Τρεις ληστές εισέβαλαν στις 8.30 το πρωί στην Εθνική Τράπεζα στο Τυμπάκι της Κρήτης και άρπαξαν 330 χιλιάδες ευρώ. Ομως ταμίας της τράπεζας κατά τη διάρκεια της ληστείας ενεργοποίησε το συναγερμό με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι αστυνομικές δυνάμεις και να τους περίμενουν έξω από την τράπεζα. Βγαίνοντας οι ληστές πυροβόλησαν ανεπιτυχώς κατά των αστυνομικών που ανταπέδωσαν τα πυρά. Δύο ληστές συνελήφθησαν, ενώ βρέθηκε και ο σάκος με τα χρήματα. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του τρίτου δράστη και ενός συνεργού τους, όπως δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Αντώνης Μπαγιαρτάκης.

    [05] Ενημέρωση Τσοβόλα για την τρομοκρατία

    1/8/2002 2:10:00 μμ

    Ενημέρωση και απαντήσεις για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την τρομοκρατία έλαβε σήμερα ο αρχηγός του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας ο οποίος συναντήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης με τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη. "Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στις παρυφές του φαινομένου για την πάταξη της βίας, σημείωσε αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Τσοβόλας ο οποίος καταδίκασε την "κρατική και την ατομική βία".

    "Θεωρούμε ότι η τρομοκρατία είναι ένα έντονο πολιτικό θέμα και αν θέλουμε να την χτυπήσουμε ριζικά, συνέχισε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, πέρα από τους μηχανισμούς καταστολής, οι μεγάλες δυνάμεις και οι εθνικές κυβερνήσεις θα πρέπει να αλλάξουν την στάση τους ώστε να αρθεί η κοινωνική αδικία και παράλληλα να εφαρμόσουν το διεθνές δίκαιο για να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα."

    [06] Τα προβλήματα του Αιγαίου επί τάπητος

    1/8/2002 12:57:00 μμ

    Οι προτάσεις του υπουργείου Αιγαίου για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τις άγονες γραμμές, και άλλα θέματα αρμοδείοτητας του υπουργείου συζητήθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού Αιγαίου Νίκου Σηφουνάκη με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Οι λεπτομέρειες για τη ρύθμιση αυτών των δρομολογίων, όπως είπε ο κ. Σηφουνάκης εξερχόμενος, θα ανακοινωθούν αργότερα, μετά τη μελέτη και συνεκτίμηση των σχετικών προτάσεων των υπουργείων Αιγαίου και Εθνικής Οικονομίας.

    [07] Ελεύθερος ο Ζοζέ Μποβέ

    1/8/2002 2:20:00 μμ

    Ο Ζοζέ Μποβέ, ο γνωστός Γάλλος συνδικαλιστής και υπέρμαχος του κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης, που είχε φυλακισθεί για τρεις μήνες, από τις 19 Ιουνίου, γιατί είχε προκαλέσει ζημιές σε εστιατόριο της αλυσίδας ΜακΝτόναλντς, αποφυλακίσθηκε σήμερα εν μέσω ζητωκραυγών από τους εκατοντάδες συγκεκτρωμένους οπαδούς του. Ο Μποβέ αποφυλακίσθηκε νωρίτερα, γιατί επέδειξε καλή συμπεριφορά αλλά και της πρόσφατης απονομής χάρης από τον πρόεδρο της Γαλλίας σε όσους είχαν διαρπάξει μικροαδικήματα.

    Ο Μποβέ ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποστηρίξη του, η οποία όπως είπε ''μετέτρεψε την αφόρητη ποινή του σε κίνημα αντίστασης''.

    '' Ο αγώνας μας μόλις τώρα αρχίζει. Πρέπει να αποκηρύξουμε τις αυταρχικές ενέργειες της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ζαν Πιέρ Ραφαρέν, που βάζουν στη φυλακή τους συνδικαλιστές ηγέτες'', δήλωσε ο Μποβέ απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωθέντες οπαδούς του.

    [08] Σουδάν: Απελευθερώθηκε ακτιβιστής όμηρος

    1/8/2002 1:48:00 μμ

    Ελεύθερος αφέθηκε ένας Γερμανός υπάλληλος οργάνωσης αρωγής ο οποίος απήχθη στις αρχές της εβδομάδας στο νότιο Σουδάν, ενώ δυο συνάδελφοί του, που επίσης έχουν συλληφθεί όμηροι, είναι σώοι, αλλά παραμένουν στα χέρια των απαγωγέων τους, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση World Vision. Οι τρεις όμηροι, δυο Γερμανοί και ένας Κενυάτης, απήχθηκαν το πρωί της Δευτέρας σε ενέδρα στο κέντρο υγείας της οργάνωσης στο Βάατ, της επαρχίας του Ανω Νείλου. Ενας ακόμα υπάλληλος της οργάνωσης, ο 46χρονος Κενυάτης Τσάρλς Κίμπε, είχε σκοτωθεί στην ενέδρα εκείνη.

    [09] Κονδύλια για ανάπτυξη της κτηνοτροφίας

    1/8/2002 4:05:00 μμ

    Ποσό 24,6 δισ. δρχ (72,1 εκατ. ευρώ) θα διατεθεί από το Γ' ΚΠΣ για την εφαρμογή τριών προγραμμάτων (σύνολο έργων) στην ελληνική κτηνοτροφία. Τα προγράμματα προωθούν έργα υποδομής για την ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας. Την ίδια ώρα, με απόφαση του υπουργού Γεωργίας κ. Γ. Δρυ, θα διατεθούν μέσω του ΕΛΓΑ 5 δισ. δρχ, για την καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες που επλήγησαν απο την κακοκαιρία του περασμένου χειμώνα.

    Τι προβλέπουν τα προγράμματα

    Με το πρώτο πρόγραμμα, εισάγεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, ο θεσμός των ''κτηνοτροφικών πάρκων'', οργανωμένων χώρων κτηνοτροφικής παραγωγής, στα πρότυπα των βιομηχανικών ζωνών.

    Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι νομαρχίες και οι δήμοι, οι οποίοι θα επιχορηγηθούν με το 100% των δαπανών για τη δημιουργία οργανωμένων χώρων (οδική πρόσβαση, δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτρικών, αποβλήτων κα) ώστε να εγκατασταθούν κτηνοτροφικές μονάδες. Σε πρώτη φάση θα διατεθούν 3 δισ. δρχ (8,3 εκατ. ευρώ).

    Το δεύτερο πρόγραμμα, που έχει προϋπολογισμό 35,5 εκατ. ευρώ, αφορά μετεγκατάσταση πτηνο-κτηνοτροφικών μονάδων και την επεξεργασία αποβλήτων. Στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

    Το τρίτο πρόγραμμα αφορά την αξιοποίηση βοσκοτόπων και έχει προϋπολογισμό 28 εκατ. ευρώ (περίπου 10 δισ. δρχ.).

    Τα προβλήματα των αγροτών της Μακεδονίας επί τάπητος

    Εν τω μεταξύ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στη περιοχή της Πέλλας συζήτησαν εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και ομοσπονδιών του νομού Πέλλας με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης σε συνάντησή τους στα Γιαννιτσά.

    Για το ζήτημα του βαμβακιού ο υπουργός τους ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει όλες τις δυνατότητες κι έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτρέψει την οικονομική ενίσχυση των βαμβακοπαραγωγών από εθνικούς πόρους.

    Για την επιστροφή του ΦΠΑ ο κ. Πασχαλίδης επικοινώνησε με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Φωτιάδη και συζήτησαν τρόπους σύννομης ρύθμισης του θέματος.

    Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης είπε ακόμα ότι οι νέοι αγρότες, ηλικίας μέχρι 40 χρονών, που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα 2002 και να πάρουν οικονομική ενίσχυση και χαμηλότοκο δάνειο πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις στους δήμους μόνιμης κατοικίας τους μέχρι τις 20 Αυγούστου.

    Η ενίσχυση της πρώτης εγκατάστασης κυμαίνεται από 15.000 έως 20.000 ευρώ, ενώ τα χαμηλότοκα δάνεια επιδοτούνται για 6 χρόνια σε ποσοστό 60%-80%.

    [10] Η πρώτη προ-ολυμπιακή διοργάνωση για ιστιοπλοΐα

    1/8/2002 6:29:00 μμ

    Από τις 16 ως τις 23 Αυγούστου 2002 θα πραγματοποιηθεί στον Αγιο Κοσμά, η πρώτη προ-ολυμπιακή διοργάνωση του ''Αθήνα 2004'' για το άθλημα της ιστιοπλοΐας. Η δεύτερη προ-ολυμπιακή διοργάνωση για το ίδιο άθλημα θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2003, καθώς η ιστιοπλοΐα είναι το μοναδικό Ολυμπιακό άθλημα για το οποίο προβλέπεται να πραγματοποιούνται δύο προ-ολυμπιακές διοργανώσεις. Κύριος στόχος της διοργάνωσης είναι η γνωριμία των αθλητών με τον θαλάσσιο στίβο και τις κλιματολογικές συνθήκες καθώς οι ημέρες της διοργάνωσης συμπίπτουν απόλυτα με τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα διεξαχθούν οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες κατά το 2004.

    Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε προσωρινές εγκαταστάσεις, καθώς τα έργα για την κατασκευή του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και θα είναι έτοιμα για το δεύτερη προ-ολυμπιακή διοργάνωση του αθλήματος.

    H τηλεοπτική κάλυψη της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί μόνο από την ΕΡΤ, ενώ για τις ανάγκες των δημοσιογράφων θα διατεθούν συνολικά 6 σκάφη, 4 για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και 2 για τους φωτορεπόρτερ.

    [11] Συνάντηση Σημίτη - Κουράκη

    1/8/2002 12:33:00 μμ

    Για την πορεία των Ολυμπιακών αθλητικών προετοιμασιών και το υπό κατάθεση αθλητικό νομοσχέδιο ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Κουράκης, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου Ο κ. Κουράκης εξερχόμενος βεβαίωσε ότι όλα έχουν δρομολογηθεί και οι υπάρχουσες εκκρεμότητες αφορούν τα χρονικά όρια και περιθώρια παράδοσης των έργων, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα ''Ελλάδα 2004'' κάθε πρωτεύουσα νομού πρέπει να είναι εφοδιασμένη με πλήρεις αθλητικές εγκαταστάσεις.

    Σε ό,τι αφορά τη διαφωνία ως προς τη συμμετοχή ελληνικών ομάδων στο ''Στοίχημα'', ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι υπάρχει συγκεκριμένος νόμος και πρόβλεψη από τον κανονισμό του ΟΠΑΠ, βάσει των οποίων απαγορεύεται η συμμετοχή των ομάδων που παίζουν στο πρωτάθλημα αλλά επιτρέπεται όσων παίζουν σε διεθνείς φιλικές συναντήσεις ή διοργανώσεις, υπό τον έλεγχο της ΟΥΕΦΑ.

    Ο κ. Κουράκης ερωτηθείς αν υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό επειδή είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, απάντησε ότι δεν ετέθη τέτοιο θέμα και ότι την σχετική απόφαση θα λάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις αρχές Σεπτεμβρίου.

    [12] Η Ολύμπια πρωταθλήτρια Ν. Αμερικής

    1/8/2002 11:56:00 πμ

    Για τρίτη φορά στην ιστορία της η Ολύμπια της Παραγουάης κατάφερε να κερδίσει το την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της Νότιας Αμερικής σε επίπεδο συλλόγων το Κόπα Λιμπερταδόρες. Η Ολύμπια, η οποία είχε ηττηθεί στον πρώτο αγώνα μέσα στο γηπεδό της με 1-0 κατάφερε να νικήσει την Σάο Καετάνο μέσα στο Σάο Πάουλο με 2-1, οδηγώντας το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι, όπου επικράτησε με 4-2.

    Παρότι η Ολύμπια βρέθηκε πίσω στο σκορ όταν ο Αϊλτον έδωσε το προβάδισμα στους Βραζιλιάνους (32'). Οι Παραγουανοί, ωστόσο, αντέδρασαν και με τα γκολ των Γκαστόν Κόρντομπα (49') και Ρίχαρτ Μπαες (58') στο πρώτο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου έκαναν το 2-1 και ισοφάρισαν το συνολικό σκορ των αναμετρήσεων (2-2).

    Η Ολύμπια κατάφερε να "κρατήσει" μέχρι τέλους το αποτέλεσμα και να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι, παρά την αποβολή για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα του Βίκτορ Κιντάνα.

    Στη διαδικασία των πέναλτι, οι 40.000 θεατές της αναμέτρησης είδαν την Ολύμπια να μετατρέπει σε γκολ τα τέσσερα πρώτα χτυπήματά της, ενώ οι Μάρλον και Σερζίνιο της Σάο Καετάνο έστειλαν τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρικάρντο Ταβαρέλι, με αποτέλεσμα το τρόπαιο να καταλήξει στα χέρια των Παραγουανών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 1 August 2002 - 16:53:43 UTC