Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα θετικά δεδομένα για το ΠΑΣΟΚ
  • [02] Σεισμός τάραξε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά
  • [03] Υποχωρεί η κακοκαιρία
  • [04] Επίσκεψη Λοβέρδου στη Βοσνία
  • [05] Αυστραλία: Προσάραξη ελληνικού πλοίου
  • [06] Πάουελ: Επίσκεψη-εξπρες σε Ινδία-Πακιστάν
  • [07] OHE: Απέκρυψαν θανάτους αμάχων οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν
  • [08] Β. Ιρλανδία: Ταραχές στο Μπέλφαστ
  • [09] Η Qwest παραδέχεται λογιστικά ''λάθη''
  • [10] Νικήτρια γυρίζει η εθνική πόλο ανδρών
  • [11] Μπιτς βόλεϊ: Ελληνική Νίκη στον μικρό τελικό
  • [12] Καταδύσεις: Δυο προκρίσεις στον τελικό
  • [13] Γιγάντιαια έρευνα για σχέση καρκίνου-σόγιας

    [01] Νέα θετικά δεδομένα για το ΠΑΣΟΚ

    29/7/2002 9:23:00 πμ

    Θετικές επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα είχε για το ΠΑΣΟΚ η επιτυχής αντιμετώπιση του ζητήματος της 17Ν. Μετά τη μείωση της διαφοράς στην πρόθεση ψήφου μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κατά 5,5 μονάδες, η κοινή γνώμη εμφανίζεται να θεωρεί το ΠΑΣΟΚ ικανότερο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά σειρά σημαντικών θεμάτων της χώρας. Επίσης στο ερώτημα ποιόν από τους πολιτικούς αρχηγούς θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κώστας Σημίτης και ο Κώστας Καραμανλής, συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό προτίμησης και συγκεκριμένα 37,2%. Τα παραπάνω δημοσιεύονται σήμερα στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Ημερησία.

    Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης έχουν ως εξής:

    Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει άνοδο κατά 1,9% συγκριτικά με τις αρχές του μηνός και φθάνει στο 31,9%, ενώ η ΝΔ παρουσιάζει πτώση 1,4% και φθάνει στο 37,4%. Η διαφορά μειώνεται στις 5,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι των 8,8 και 6,3 που είχαν καταγράψει οι δημοσκοπήσεις της ίδιας εταιρίας στο διάστημα 16/6 - 4/7 και τον Φεβρουάριο. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,6%,το ΔΗΚΚΙ με 3,0% και ο ΣΥΝ με 2,6%.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στις αστικές περιοχές καταγράφεται ισοδυναμία στην πρόθεση ψήφου μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με 32,9%, ενώ στις ημιαστικές και αγροτικές περιοχές η ΝΔ προηγείται με 44,2% έναντι 30,4% του ΠΑΣΟΚ.

    Ωστόσο, στην παράσταση νίκης δηλαδή στο ερώτημα αν είχαμε εκλογές ποιο κόμμα νομίζετε ότι θα ερχόταν πρώτο, το 54,3% απαντά η ΝΔ, το 25,8% το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 19,5% δεν απαντά.

    Εξάλλου,το 63,9% πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να πατάξει την τρομοκρατία, το 28,6% ότι προσπαθούν να αποκρύψουν τους ενόχους και το 7,5% δεν απαντά.

    Πρώτος στη δημοτικότητα παραμένει ο Πρόεδρος Κ. Στεφανόπουλος και ακολουθούν ο Απ. Κακλαμάνης και η Γ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

    Από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πρώτος σε δημοτικότητα έρχεται ο Γ.Παπανδρέου και ακολουθούν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, του οποίου η δημοτικότητα από 27,3% ανήλθε στο 57,8%.

    Στη ΝΔ προηγείται η κα Ντόρα Μπακογιάννη και ακολουθούν οι Γ. Σουφλιάς και Θ. Ρουσόπουλος.

    Επίσης στο ερώτημα από πού προέρχεται η 17 Νοέμβρη, το 32,3% εκτιμά ότι είναι όργανο μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, το 17,4% ότι προέρχεται από την άκρα Αριστερά, το 9,8% ότι είναι πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, το 6,6% ότι η οργάνωση προέρχεται από το ΠΑΚ και το ΠΑΣΟΚ και το 1,7% από την άκρα Δεξιά.

    Τέλος στο ερώτημα πώς θα χαρακτηρίζατε τα μέλη της 17Ν,το 74% απαντά ότι είναι τρομοκράτες, το 19% κοινωνικοί επαναστάτες και το 7% λέει ότι δεν ξέρει. Η δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις, διεξήχθη από τις 11 έως τις 23 Ιουλίου, σε δείγμα 1.200 ατόμων.

    [02] Σεισμός τάραξε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

    29/7/2002 8:16:00 πμ

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες στις 8.16 το βράδυ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο κοντά στην Κεφαλονιά. Οπως ανακοίνωσε το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 15 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, την Αχαΐα και την Ηλεία, ενώ δεν αναφέρθηκαν ζημιές. Oι σεισμολόγοι, πάντως, εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί. Μάλιστα, ο καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης εξέφρασε στη ΝΕΤ 105,8 FM την εκτίμηση ότι πρόκειται για την κύρια δόνηση.

    [03] Υποχωρεί η κακοκαιρία

    29/7/2002 9:50:00 πμ

    Αστατος θα είναι και σήμερα ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ υφεση των φαινομένων προβλέπεται από το βράδυ. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν σε περιοχές της χώρας προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα. Ιδιαίτερα επλήγησαν οι νομοί Χαλκιδικής, Ροδόπης, Ευβοίας, Φθιώτιδας και Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Στη Χαλκιδική η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να απεγκλωβίσει περίπου 50 άτομα τα οποία είχαν εγκλωβιστεί σε κάμπινγκ στην περιοχή του δήμου Τορώνης, καθώς η στάθμη του νερού είχε ανέβει επικίνδυνα. Στην περιοχή της Αττικής η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 30 κλήσεις για παροχή βοήθειας στις περιοχές Νέου Ηρακλείου, Κηφισιάς, Χολαργού και Μοσχάτου.

    [04] Επίσκεψη Λοβέρδου στη Βοσνία

    29/7/2002 9:47:00 πμ

    Σε εφαρμογή τίθεται το ελληνικό σχέδιο για ανασυγκρότηση των Βαλκανίων. Σήμερα υπογράφεται στο Σεράγεβο συμφωνία οικονομικής βοήθειας απο την Ελλάδα προς τη Βοσνία. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λομβέρδος, ο οποίος χθες επισκέφθηκε την ελληνική ειρηνευτική δύναμη, η οποία εδρεύει σε στρατόπεδο στο χωριό Βίσοκο έξω απο το Σεράγεβο. Από εκεί ο Λοβέρδος έκανε αναφορά στο κοινό έργο που επιτελούν στη Βοσνία τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η ελληνική στρατιωτική δύναμη που εδρεύει στη χώρα. Ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι στόχος αυτής της βοήθειας είναι η ανάπτυξη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης έτσι ώστε να δημιουργηθούν ''κάποτε οι συνθήκες έτσι ώστε να γίνει ένα κράτος πραγματικό και να πάρει τη θέση του στην Ευρώπη και στη διεθνή κοινότητα''.

    Ο ίδιος χαρακτήρισε ''όχι παράλογες'' τις αμφιβολίες που εκφράζονται για το αν το θεσμικό πλαίσιο του Ντέιτον μπορεί να λειτουργήσει, αλλά υπογράμμισε την αισιοδοξία του ότι σε λίγο καιρό, βοηθούντων όλων των στρατιωτικών και πολιτικών δυνάμεων, θα μπορέσει τελικά η Βοσνία-Ερζεγοβίνη να καταστεί αυτόνομο κράτος.

    Από την πλευρά του ο διοικητής της ΕΛΒΥΒ αντισυνταγματάρχης Α. Κραγκάρης, αναφέρθηκε λεπτομερώς στην αποστολή της ελληνικής ειρηνευτικής δύναμης και ενημέρωσε τον υφυπουργό Εξωτερικών ότι μέχρι το τέλος του έτους πρόκειται να μειωθεί η δύναμη κατά το ήμισυ (κατά περίπου 50 άνδρες) σύμφωνα με τις αποφάσεις της SFOR.

    [05] Αυστραλία: Προσάραξη ελληνικού πλοίου

    29/7/2002 9:27:00 πμ

    Έλληνικό φορτηγό πλοίο που μεταφέρει κάρβουνο και 400 τόνους καυσίμων προσάραξε σήμερα το πρωί κοντά στον μεγάλο κοραλλιογεννή ύφαλο, βορειοανατολικά της Αυστραλίας. Σύμφωνα με τις υπεύθυνες λιμενικές αρχές δεν υπάρχει καμία διαρροή πετρελαίου από το πλοίο 'Doric Chariot', ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος εφόσον η φορτηγίδα πλησιάζει τον ύφαλο. Ρυμουλκά πλοία ήδη βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να τραβήξουν το πλοίο από το σημείο όπου έχει προσαράξει. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πόσα άτομα βρίσκονται πάνω σε αυτό.

    [06] Πάουελ: Επίσκεψη-εξπρες σε Ινδία-Πακιστάν

    29/7/2002 10:11:00 πμ

    Την ικανοποίηση του εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ επιστρέφοντας από την περιοδεία-αστραπή στην Ινδία και το Πακιστάν, με σκοπό να μειώσει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών. Παρά το γεγονός ότι και οι δυο χώρες αρνήθηκαν να κάνουν υποχωρήσεις ο Πάουελ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για επανάληψη του διαλόγου μεταξύ των δυο πλευρών για το Κασμίρ και άφησε να εννοηθεί ότι θα έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για την επενέναρξη του ως το τέλος του έτους, ίσως μετά τις τοπικές εκλογές στο ινδικό Κασμίρ και τις βουλευτικές εκλογές στο Πακιστάν που προβλέπονται τον Οκτώβριο.

    Ανέτοιμες για παραχωρήσεις δηλώνουν οι δυο πλευρές

    Αναχωρώντας από την πακιστανική πρωτεύουσα, ο Πάουελ κάλεσε τις δύο χώρες να εργαστούν μέσω του διαλόγου για την επίλυση του προβλήματος του Κασμίρ.

    Ο Πάουελ έμεινε μόνον πέντε ώρες στο Ισλαμαμπάντ, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Περβέζ Μουσάραφ και τον υπουργό Εξωτερικών Ιναμούλ Χακ.

    Ο αρχηγός της αμερικανικής διπλωματίας ζήτησε από τις δύο πλευρές ''μέτρα κατευνασμού'', αλλά πήρε την απάντηση ότι δεν είναι έτοιμες για νέες παραχωρήσεις.

    Ο Αμερικανός αξιωματούχος ζήτησε από την Ινδία να απελεθερώσει τους πολιτικούς κρατουμένους στο Κασμίρ και να δεχθεί διεθνείς παρατηρητές για τις τοπικές εκλογές που αναμένονται τον Οκτώβριο στη διαφιλονικούμενη περιοχή, αλλά πήρε αρνητική απάντηση.

    Προς την πακιστανική πλευρά υπογράμμισε ότι αν και οι διεισδύσεις φιλο-πακιστανών μαχητών στο ινδικό Κασμίρ έχουν μειωθεί δεν έχουν σταματήσει και προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην περιοχή.

    [07] OHE: Απέκρυψαν θανάτους αμάχων οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

    29/7/2002 9:37:00 πμ

    Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδεχομένως έχουν αποκρύψει στοιχεία σχετικά με το βομβαρδισμό περιοχής στο Αφγανιστάν όπου γινόταν γαμήλιο γλέντι, την 1η Ιουλίου και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 50 ατόμων. Την παραπάνω αποκάλυψη κάνει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα London Times.

    Εν τω μεταξύ, η σαουδαραβική εφημερίδα Ασάρκ Αλ-Αουσάτ υποστηρίζει σήμερα ότι το δίκτυο Αλ Κάιντα βρίσκεται πλέον υπό τη διοίκηση του Σάαντ Οσάμα Μπιν Λάντεν, πρωτότοκου γιου του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

    Καθάρισαν τα ίχνη τους...

    Σύμφωνα με την London Times η προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι δεν επιβεβαιώνεται από στοιχεία ο ισχυρισμός των ΗΠΑ ότι το μαχητικό της άνοιξε πυρ όταν δέχθηκε εχθρικά πυρά.

    Μάλιστα, υπογραμμίζει η βρετανική εφημερίδα, αμέσως μετά το αιματηρό συμβάν οι συμμαχικές δυνάμεις έφθασαν στον τόπο της τραγωδίας και ''καθάρισαν την περιοχή'', απομακρύνοντας τα ενοχοποιητικά στοιχεία όπως σφαίρες και ίχνη αίματος.

    Πάντως αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το αμερικανικό μαχητικό άρχισε να "γαζώνει" το έδαφος όταν οι καλεσμένοι στο γάμο έριξαν πυροβολισμούς στον αέρα ακολουθώντας το παραδοσιακό έθιμο τους.

    Κληρονομική διαδοχή στην ηγεσία της Αλ Κάιντα;

    Στο μεταξύ η εφημερίδα Ασάρκ Αλ-Αουσάτ, επικαλούμενη "καλά πληροφορημένες πηγές" αναφέρει ότι η Αλ Κάιντα βρίσκεται υπό τη διοίκηση του Σάαντ Οσάμα Μπιν Λάντεν "μετά τις αμερικανικές επιθέσεις εναντίον θέσεων του δικτύου στο Αφγανιστάν".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η αποκάλυψη αυτή επιβεβαιώνει την υπόθεση ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός ή σοβαρά τραυματισμένος". "Ο Σάαντ είναι μια άγνωστη προσωπικότητα έξω από την Αλ Κάιντα", προσθέτει η εφημερίδα, η οποία τονίζει πάντως ότι είχε προβλεφθεί ότι σε περίπτωση θανάτου ή αδυναμίας του Οσάμα Μπιν Λάντεν να συνεχίσει να διοικεί την Αλ Κάιντα, θα τον διαδεχόταν ο μικρότερος γιός του ο 20χρονος Μοχάμεντ.

    Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έχει περίπου 20 παιδιά από διαφορετικούς γάμους.

    [08] Β. Ιρλανδία: Ταραχές στο Μπέλφαστ

    29/7/2002 8:22:00 πμ

    Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο του Μπέλφαστ μεταξύ ομάδων Προτεσταντών και δυνάμεων ασφαλείας. Οι ταραξίες έβαλαν φωτιά σε ένα λεωφορείο και σε άλλα οχήματα στο προτεσταντικό προάστιο Σάντι Ρόου, κοντά σε περιοχή όπου κατοικούν κυρίως φοιτητές. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε και σε υπαίθρια καταστήματα, ενώ οι πυροσβέστες εκτός από την κατάσβεση της είχαν πάρει εντολή να είναι έτοιμοι προκειμένου να επεμβούν και σε περίπτωση που η ατμόσφαιρα ηλεκτριστεί περαιτέρω. Η αστυνομία και ο στρατός ζήτησαν ενισχύσεις, ενώ ένα ελικόπτερο έκανε εναέρια περιπολία στην περιοχή βοηθώντας και στο συντονισμό της επιχείρησης των δυνάμεων ασφαλείας. Ανάλογα επεισόδια είχαν σημειωθεί και το βράδυ του Σαββάτου στην εν λόγω περιοχή όπου κάηκαν αρκετά εμπορικά καταστήματα. Περίπου 12 άτομα συνελήφθησαν.

    [09] Η Qwest παραδέχεται λογιστικά ''λάθη''

    29/7/2002 8:12:00 πμ

    Η εταιρία Qwest Communications International Inc.που υπόκειται σε λογιστικό έλεγχο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι χρησιμοποίησε ακατάλληλες λογιστικές μεθόδους την περίοδο 1999-2001 και για αυτό θα επαναδημοσιοποιήσει τα οικονομικά στοιχεία της. Η Qwest, επικρατέστερη εταιρία τηλεπικοινωνιών σε 14 πολιτείες από τη Μινεσότα έως την Ουάσινγκτον, θα αποσύρει επίσης και τις προβλέψεις της για το 2002, αφού όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση όλοι οι τομείς της έχουν υποστεί πλήγμα.

    [10] Νικήτρια γυρίζει η εθνική πόλο ανδρών

    29/7/2002 10:05:00 πμ

    Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο παγκόσμιο λιγκ, η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε εκτός εδρας της Βραζιλίας με 12-8 (4-3, 3-3, 3-1, 2-1), σε αγώνα για την 6η και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης. Τα τέρματα της εθνικής μας, σημείωσαν οι Λούδης (3) Θεοδωρόπουλος (3), Τσίκλος (2), Μπλάνης (2), Μιτελούδης (1) και Χατζηδάκης (1). Παράλληλα η Ελλάδα, με 8 βαθμούς, κατέκτησε και την πρώτη θέση του 4ου διεθνούς τουρνουά πόλο νέων ανδρών "Σαμαρτζίδης Καπ" που διοργανώθηκε με επιτυχία στο Ηράκλειο Κρήτης. Η εθνική μας, στον τελευταίο αγώνα της, νίκησε 5-4 την Κροατία και ισοβάθμισε στην πρώτη θέση με την Ιταλία, αλλά λόγω της νίκης της στο μεταξύ τους παιχνίδι πήρε την πρωτιά. Το "χρυσό" γκολ της νίκης για την εθνική μας κόντρα στην Κροατία σημείωσε 2,30΄ πριν τη λήξη του 4ου επτάλεπτου ο Ν. Κοχίλας.

    [11] Μπιτς βόλεϊ: Ελληνική Νίκη στον μικρό τελικό

    29/7/2002 9:56:00 πμ

    Νέα μεγάλη επιτυχία για τις Εφη Σφυρή και Βάσω Καραντάσιου. Χθες λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό τους από τον τελικό του τουρνουά μπιτς βόλεϊ του World Tour, που διεξάγεται στη Ρόδο, το ελληνικό δίδυμο των επιτυχιών επικράτησε, στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, των Λίνστρα και Κάντζικ από την Ολλανδία (21-17, 25-23) και κατέκτησαν την τιμητική τρίτη θέση του τουρνουά.

    [12] Καταδύσεις: Δυο προκρίσεις στον τελικό

    29/7/2002 9:43:00 πμ

    O Θωμάς Μπίμης

    Την πρόκριση τους στον τελικό των καταδύσεων από βατήρα 3 μέτρων, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, που διεξάγεται στο Βερολίνο, εξασφάλισαν ο Νίκος Συρανίδης και ο Θωμάς Μπίμης.

    Ο πρώτος κατετάγη 9ος στον προκριματικό με 371,98 βαθμούς, ενώ ο Μπίμης ήταν 10ος με 370,38 βαθμούς. Ο τελικός θα διεξαχθεί την Δευτέρα (14.00).

    [13] Γιγάντιαια έρευνα για σχέση καρκίνου-σόγιας

    29/7/2002 9:07:00 πμ

    Περισσότεροι από 60.000 κάτοικοι της Σιγκαπούρης συμμετέχουν στην μεγαλύτερη μελέτη που έχει γίνει ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο και στόχος της οποίας είναι να αποδειχθεί εάν τα προϊόντα σόγιας μειώνουν τους κινδύνους εμφάνισης καρκίνου. Τα πρώτα αποτελέσματα, που αναμένονται σε περίπου 5 χρόνια, θα επιβεβαιώσουν ή θα διαψεύσουν τα αποτελέσματα μελέτης που έγινε με τη συμμετοχή 620 ατόμων και έδειξε ότι τα προϊόντα σόγιας μπορούν να προστατέψουν από τον καρκίνο.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα The Straits Times το κονδύλι για τη μελέτη, που διεξάγεται από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης σε συνεργασία με ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, παρέχουν τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ.

    Όλοι οι συμμετέχοντες είναι κινεζικής καταγωγής, ώστε το δείγμα να είναι ομογενές και επιλέχθηκαν το 1995 όταν ήταν 45-65 ετών. Υποχρέωση τους είναι να κάνουν τεστ ούρων και αίματος τακτικά ώστε να πιστοποιείται ότι καταναλώνουν τις ποσότητες σόγιες που αναφέρουν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 29 July 2002 - 8:54:57 UTC