Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης στο στρατό
  • [02] Ρογκ: ''Πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια''
  • [03] Ρόδος: Νέα στέγη για το υποκατάστημα ΙΚΑ
  • [04] Επίθεση Καραμανλή για την αγροτική πολιτική
  • [05] Ν. Σερβίας: πρόωρες δημοτικές εκλογές σε τρεις δήμους
  • [06] Οικονομική ενίσχυση της Γιουγκοσλαβίας
  • [07] Αυξήσεις στα φάρμακα
  • [08] Ενα βήμα πριν το μετάλλιο η Χριστίνα Θαλασσινίδου
  • [09] ΠΛΟΕΣ 4:Παρουσιάζοντας το ''Ατελιέ της Καλλιθέας''
  • [10] Σεμινάριο Πνευστών Οργάνων στα Καλάβρυτα

    [01] Βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης στο στρατό

    26/7/2002 7:37:00 μμ

    Το ακριτικό Καστελόριζο επέλεξε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, προκειμένου να κηρύξει την επίσημη έναρξη του προγράμματος βελτίωσης συνθηκών διαβίωσης στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο κ. Παπαντωνίου εγκαινίασε σήμερα ένα σύγχρονο γυμναστήριο σε μονάδα του νησιού, ενώ γνωστοποίησε ότι μέχρι το τέλος του 2003 θα έχουν ήδη κατασκευαστεί 60 γυμναστήρια σε όλες τις παραμεθόριες περιοχές. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των συνθηκών διαβίωσης των στρατευμένων, ο κ. Παπαντωνίου υποστήριξε ότι προωθούνται κατασκευή βιβλιοθηκών, κέντρα Ιντερνετ, εφαρμογή προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, ενίσχυση των απόρων και λειτουργία γραμμής ψυχολογικής στήριξης για όσους την έχουν ανάγκη.

    Δεσμεύσεις Παπαντωνίου για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων του νησιού

    Το μεσημέρι ο δήμαρχος του Καστελόριζου Παύλος Πανηγύρης παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Γιάννου Παπαντωνίου. Στην προσφώνησή του ο κ. Πανηγύρης εξήρε τη συμβολή του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων του ακριτικού μας νησιού καθώς το υπουργείο έχει διαθέσει ένα λεωφορείο για την κάλυψη των αναγκών της αεροπλοΐας καθώς και ένα απορριμματοφόρο.

    Παράλληλα ο κ. Πανηγύρης ζήτησε την παρέμβαση του κ. Παπαντωνίου προς τους συναδέλφους του υπουργού για την επίλυση δύο κρίσιμων θεμάτων για το Καστελόριζο. Συγκεκριμένα έθεσε:

    - την τελωνειακή σύνδεση του νησιού καθώς με το υφιστάμενο καθεστώς δεν επιτρέπονται οι διανυκτερεύσεις - γεγονός που λειτουργεί αρνητικά στην οικονομική ανάπτυξη του Καστελόριζου - παρότι αποτελεί το τελευταίο σύνορο της ΕΕ, και

    - τη μείωση της φορολογίας των τουριστικών σκαφών.

    Ο κ. Παπαντωνίου αφού δήλωσε ότι η παρουσία του στο Καστελόριζο αποδεικνύει τη συμπαράσταση της πολιτείας προς τους ακρίτες μας, διαβεβαίωσε ότι θα εξαντλήσει όλα τα όρια για να εξευρεθεί σύντομα λύση στα δύο θέματα.

    Η επίσκεψη στο Καστελόριζο επεφύλαξε μία έκπληξη και μία περιπέτεια

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επιφύλαξε μια έκπληξη σε ένα φαντάρο όταν ο τελευταίος με παράπονο και με θάρρος-σύμφωνα με τους παριστάμενους-είπε στον κ. Παπαντωνίου ότι θα απολυόταν αύριο εάν δεν είχε ολιγοήμερη φυλακή. Ο κ. Παπαντωνίου χάρισε την ποινή στο θαρραλέο φαντάρο και του έδωσε τις δέουσες συμβουλές για την πορεία του ως πολίτης. Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχε ο κ. Παπαντωνίου με τους στρατεύσιμους της μονάδας του Καστελόριζου, όπου εγκαινίασε το γυμναστήριο.

    Επιστρέφοντας η αποστολή από το Καστελόριζο στη Ρόδο μετέφερε επίσης ένα νεαρό πρόσκοπο ο οποίος είχε σπάσει το πόδι του και έπρεπε να διακομιστεί στο νοσοκομείο. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου διαβεβαίωσε το νεαρό πρόσκοπο ότι σε 40 λεπτά θα είναι στη Ρόδο, όπως και έγινε, αποδεικνύοντας έμπρακτα για άλλη μια φορά ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι δίπλα στους ακρίτες κάθε ώρα, κάθε στιγμή.

    Περί τρομοκρατίας και ''17Ν''

    Το πρωί ο υπουργός δεν παρέλειψε να απαντήσει στις προκλητικές δηλώσεις του νέου υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας περί υπόθαλψης της τρομοκρατίας από τη χώρα μας.

    Ο κ. Παπαντωνίου τόνισε ότι η επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να εξαρθρώσει τη "17Ν" έχει ενοχλήσει ορισμένους στο διεθνή χώρο, καθώς αναβαθμίζεται το διεθνές κύρος της χώρας μας και ενισχύεται αποφασιστικά ο αγώνας μας, για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων.

    Δηλώσεις υπουργού για τουρκικές προκλήσεις και Ευρωστρατό

    Ακόμα, σε ερώτηση αν η τουρκική αστάθεια δημιουργήσει προβλήματα σε ορισμένες αποφάσεις όπως για τον ευρωστρατό ή την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., ο κ. Παπαντωνίου ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα Τουρκίας στην υπόθεση της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε. Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώνονται ακολουθώντας το γράμμα και το νόημα της συνθήκης του Ελσίνκι, σύμφωνα με την οποία, η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε. είναι ανεξάρτητη από την επίλυση του πολιτικού προβλήματος.

    Όσον αφορά στο θέμα του ευρωστρατού, ο υπουργός Αμυνας δήλωσε ότι η αστάθεια στη γείτονα παίζει ρόλο, καθώς πρόκειται για συμφωνία μεταξύ ΝΑΤΟ, όπου συμμετέχει η Τουρκία, και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πάντως επανέλαβε ότι η χώρα μας θα επιδιώξει να βρεθεί λύση σύμφωνα με το κείμενο της Σεβίλλης.

    [02] Ρογκ: ''Πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια''

    26/7/2002 6:26:00 μμ

    Σημαντική εξέλιξη για την ασφαλή και επιτυχημένη διεξαγωγή των Αγώνων του 2004 χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ τις τελευταίες επιτυχίες της ελληνικής αστυνομίας στην προσπάθεια εξάρθωσης της τρομοκρατίας, μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Πολιτισμού, Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο κ. Ρογκ χαρακτήρισε δικαιολογημένη την ανησυχία της ΔΟΕ για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία όπως είπε πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα των διοργανωτών, υπενθυμίζοντας τα τραγικά γεγονότα στην Ολυμπιάδα του Μονάχου το '72.

    Βενιζέλος: ''Γνήσιος φίλος ο Ρογκ''

    Παράλληλα ο πρόεδρος της ΔΟΕ υποστήριξε ότι η γενική προετοιμασία των Αγώνων παρουσιάζει πολύ καλή πρόοδο, αν και υπάρχουν ακόμα εμπόδια και δυσκολίες για να ξεπεραστούν.

    Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ειλικρινή και γνήσιο φίλο της Ελλάδας τον κ. Ρογκ, τον ευχαρίστησε για την στήριξή του στην κοινή προσπάθεια της Ολυμπιάδας του 2004 και παραδέχθηκε και αυτός ότι οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα των συνομιλιών τους.

    [03] Ρόδος: Νέα στέγη για το υποκατάστημα ΙΚΑ

    26/7/2002 7:06:00 μμ

    Στο κτίριο του παλαιού νοσοκομείου της Ρόδου πρόκειται να μεταφερθούν οι διοικητικές και υγειονομικές υπηρεσίες του υποκαταστήματος ΙΚΑ, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Δημήτρης Ρέππας που προήδρευσε σε σύσκεψη τοπικών φορέων για την εξέταση προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους της περιοχής. Για τη μεταφορά των υπηρεσιών θα διατεθεί ποσό 1,7 εκατ. ευρώ, ενώ για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το υποκατάστημα, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι θα προσληφθούν 19 υπάλληλοι στη Ρόδο, 6 στην Κω και 2 στην Κάλυμνο. Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι θα εφαρμοστεί και στη Ρόδο το σύστημα με τα τηλεφωνικά ραντεβού, ώστε να μη σχηματίζονται καθημερινά οι ατέλειωτες ουρές των ασφαλισμένων. Επίσης, ο κ. Ρέππας ανακοίνωσε τη σύσταση γραφείων του ΤΑΞΥ στους δήμους Αφάντου και Πεταλούδων.

    [04] Επίθεση Καραμανλή για την αγροτική πολιτική

    26/7/2002 2:34:00 μμ

    Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, για την αγροτική πολιτική, ύστερα από τις μειωμένες επιδοτήσεις που θα λάβουν, κατά περίπου 40 δραχμές το κιλό, οι βαμβακοπαραγωγοί από την ΕΕ. Ο κ. Καραμανλής, που προηγουμένως συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΣΥΔΑΣΕ και της ΓΕΣΑΣΕ, έκανε λόγο για απόπειρα εμπαιγμού των αγροτών από τον πρωθυπουργό, καθώς μετά από ένα ακόμη Βατερλό της πολιτικής του, υπόσχεται νέους μελλοντικούς αγώνες.

    " Για μια ακόμη φορά", δήλωσε ο κ. Καραμανλής," ο πρωθυπουργός αποδεικνύει την τεράστια απόσταση που χωρίζει τον ίδιο και την κυβέρνησή του από την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι Ελληνες αγρότες.

    "Ο κ. Σημίτης" πρόσθεσε ο Κώστας Καραμανλής, " τάσσεται κατά της εθνικοποίησης της ΚΑΠ και την ίδια στιγμή εμφανίζεται να ζητάει την άδεια της Ε.Ε για καταβολή εθνικής ενίσχυσης".

    Επίσης,ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για απόπειρα παραπληροφόρησης και τόνισε ότι η αγροτική πολιτική χρειάζεται πριν από όλα σχέδιο άμεσης εφαρμογής για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων.

    Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας είπε ότι συμφωνεί με τα όσα είπε ο κ. Σημίτης χθες, αλλά εξέφρασε φόβους ότι μπορεί να ανοίξει έτσι το παράθυρο μετά απο πιέσεις άλλων χωρών στην ΕΕ για επανεθνικοποίηση της αγροτικής πολιτικής.

    Ο πρόεδρος της ΣΥΔΑΣΕ Γιάννης Πίτας, τόνισε ότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί 200 με 285 δραχμές ανά κιλό βάμβακος και πως η τελική τιμή είναι 240 δραχμές, σημειώνοντας ότι οι Ελληνες αγρότες ζητούν τις επιπλέον 40 δραχμές που τους είχαν υποσχεθεί. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι τα περί χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους μπορεί να είναι παρελκυστική πολιτική και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο.

    Ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ κ. Γωνιωτάκης έκανε λόγο για αλυσίδα λαθών στην αγροτική πολιτική, για μη σωστή διαχείριση και έλεγχο και μειωμένες υποδομές.

    [05] Ν. Σερβίας: πρόωρες δημοτικές εκλογές σε τρεις δήμους

    26/7/2002 7:48:00 μμ

    Την Κυριακή 28 Ιουλίου διεξάγονται σε τρεις δήμους της Ν.Σερβίας (Πρέσεβο, Μπουγιάνοβατς, Μεντβέτζια) πρόωρες δημοτικές εκλογές, οι οποίες χαρακτηρίζονται σημαντικές για την εξέλιξη της ειρηνευτικής συμφωνίας στην περιοχή αυτή, η οποία επιτεύχθη πέρυσι το καλοκαίρι μεταξύ της κυβέρνησης του Βελιγραδίου και των Αλβανών αυτονομιστών, με τη μεσολάβηση του ΝΑΤΟ. Οι συγκρούσεις στην κοιλάδα του Πρέσεβο μεταξύ των γιουγκοσλαβικών κυβερνητικών δυνάμεων και των Αλβανών ανταρτών της περιοχής (UCPMB) ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2000 και έληξαν τον Ιούνιο 2001 με την υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας η οποία προβλέπει σειρά μεταρρυθμίσεων, μεταξύ άλλων και τη διεξαγωγή των πρόωρων δημοτικών εκλογών στην περιοχή, στην οποία κατοικούν περίπου 100.000 άνθρωποι, εκ των οποίων 70.000 είναι Αλβανοί.

    Εκτιμήσεις

    Το ενδιαφέρον είναι κυρίως επικεντρωμένο στον δήμο του Μπουγιάνοβατς, στον οποίο υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να εκλεγεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης, δήμαρχος Αλβανός. Ο υποψήφιος του αλβανικού κόμματος «Κόμμα Δημοκρατικής Δράσης» Ναγκίμπ Αρίφι, δήλωσε ότι αναμένει να αποσπάσει ποσοστό 60% των ψήφων στο Δήμο του Μπουγιάνοβατς. Κύριος αντίπαλος του Αρίφι είναι ο υποψήφιος του σερβικού μπλοκ «Συνασπισμός για το Μπουγιάνοβατς» Νόβιτσα Μανοΐλοβιτς.

    Στον δήμο του Πρέσεβο αναμένεται να επικρατήσει για μία ακόμη φορά ο υποψήφιος του Κόμματος Δημοκρατικής Δράσης, ενώ στο δήμο της Μεντβέτζια αναμένεται να επανεκλεγεί ο σημερινός δήμαρχος, ο οποίος υποστηρίζεται από το σερβικό μπλοκ.

    Την εκλογική διαδικασία θα επιτηρήσουν 80 παρατηρητές του ΟΑΣΕ.

    [06] Οικονομική ενίσχυση της Γιουγκοσλαβίας

    26/7/2002 7:13:00 μμ

    Με 250 εκ. ευρώ ενισχύει η χώρα μας τη Γιουγκοσλαβία για την ανάπτυξη επενδύσεων. Στο πλαίσιο του Ελληνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων (ΕΣΟΑΒ), που υπέγραψαν χθες στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γιουγκοσλαβίας, θα διατεθούν επιπλέον 15 εκ. ευρώ για το Κοσσυφοπέδιο. Τα κονδύλια που προορίζονται για την Ο.Δ. Γιουγκοσλαβίας αποτελούν την μερίδα του λέοντος από τα συνολικά 550 εκατ. ευρώ (περίπου 187 δισ. δρχ.) που προβλέπει το ΕΣΟΑΒ για τις συνολικά έξι λήπτριες χώρες (Ο.Δ. Γιουγκοσλαβίας, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη).

    Τόσο ο κ. Λοβέρδος όσο και οι πολιτικοί εκπρόσωποι της λήπτριας χώρας, οι οποίοι και ευχαρίστησαν την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για τη βοήθεια που τους παρέχεται, τόνισαν ότι κοινός στόχος όλων των πλευρών είναι η ανάπτυξη της περιοχής και των φιλικών σχέσεων μεταξύ των λαών και η προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού των χωρών της Βαλκανικής.

    Ο αντιπρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Miroljub Labus υποστήριξε ότι, κατά τα πρώτα δύο χρόνια, το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων που θα λάβει η χώρα του από το ΕΣΟΑΒ θα αξιοποιηθούν για την κατασκευή υποδομών (κυρίως για την ανακατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Λέσκοβατς-Βράνια), όπως και για την κατασκευή διαμερισμάτων για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και για υποδομές στον τομέα της υγείας.

    [07] Αυξήσεις στα φάρμακα

    26/7/2002 4:29:00 μμ

    Αυξήσεις τιμών σε 167 φάρμακα που παράγονται στην χώρα μας, αλλά και σε 258 νέα σκευάσματα, περιλαμβάνει το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης. Το 70% των φαρμάκων, που οι τιμές τους αυξάνονται από 1,3 έως 50%, ανήκουν στην κατηγορία των λεγόμενων φθηνών, που κοστίζουν μέχρι 3 ευρώ. Πρόκειται για φάρμακα που ενδείκνυνται για ασθένειες όπως σχιζοφρένεια, αναιμία, καρδιακές αρρυθμίες, επιληψία, καθώς και παυσίπονα, κολλύρια, διουρητικά, αντισυλληπτικά, αγχολυτικά κ.α.

    [08] Ενα βήμα πριν το μετάλλιο η Χριστίνα Θαλασσινίδου

    26/7/2002 7:45:00 μμ

    Η Ελληνίδα αθλήτρια κατάκτησε την τέταρτη θέση στον τελικό του ελεύθερου σόλο με 95.100 βαθμούς. Το χρυσό μετάλλιο κατάκτησε η Γαλλίδα Βιρζινί Ντεντιέ με 99.200 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση του τελικού βρέθηκε η Ρωσίδα Αναστάσια Νταβίντοβα με 97.900 βαθμούς, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ισπανίδα Γκέμα Μενγκουάλ μ 97.100 βαθμούς. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι 12 αθλήτριες που πήραν μέρος στον τελικό τερμάτισαν με την ίδια σειρά με την οποία προκρίθηκαν το πρωί από τα ημιτελικά. Αύριο Σάββατο στις 9.30 ώρα Γερμανίας θα πραγματοποιηθούν τα προκριματικά του ελεύθερου ντουέτου και το απόγευμα στις 16.15 οι τελικοί.

    Τα αποτελέσματα του τελικού στο ελεύθερο σόλο

    1. Ντεντιέ (Γαλλία) 99.100β.

    2. Νταβίντοβα (Ρωσία) 97.900

    3. Μενγκουάλ (Ισπανία) 97.100

    4. Θαλασσινίδου (Ελλάδα) 95.100

    5. Σεμιάκινα (Ουκρανία) 94.400

    6. Ζαφαλόν (Ιταλία) 93.300

    7. Σμιντ (Ελβετία) 91.500

    8. Γκλούσκοφ (Ισραήλ) 90.700

    9. Βαν Ντερ Βέλντεν (Ολλανδία) 90.300

    10.Ναντζεζντίνα (Λευκορωσία) 88.000-Ριμπάροβα (Τσεχία) 88.000

    12.Λιμπάλ (Γερμανία) 85.900

    [09] ΠΛΟΕΣ 4:Παρουσιάζοντας το ''Ατελιέ της Καλλιθέας''

    26/7/2002 7:29:00 μμ

    Σχεδόν σαράντα χρόνια μετά, τρεις εικαστικοί δημιουργοί, ο Βασίλης Σπεράντσας, ο Νίκος Στεφάνου και ο Αλέκος Φασιανός ξανασυναντώνται στο εικαστικό ίδρυμα του Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως, στον ετήσιο εικαστικό θεσμό "ΠΛΟΕΣ 4" στην Ανδρο. Οι τρεις δημιουργοί του περίφημου "Ατελιέ της Καλλιθέας" που άφησε εποχή την δεκαετία του εξήντα, παρουσιάζουν άγνωστα έργα τους, αλλά και αντιπροσωπευτικά έργα της προσωπικής τους εικαστικής πορείας.

    Πεντε χρόνια καλλιτεχνικής ιστορίας

    Το "Ατελιέ της Καλλιθέας", ένα νεοκλασικό σπίτι που ανήκε στην Εθνική Πινακοθήκη, δημιουργήθηκε το 1962 από τους τρεις εικαστικούς που μόλις είχαν επιστρέψει από το Παρίσι.

    Με τα έργα τους τάραξαν τα λιμνάζοντα εικαστικά ύδατα και διαμόρφωσαν μια νέα εικαστική πραγματικότητα διαφορετική από τις συνηθισμένες εικαστικές αισθητικές συμβάσεις. Το 1967 με την δικτατορία το "Ατελιέ" κλείνει.

    Στην πεντάχρονη πορεία του, το "Ατελιέ" θα γίνει πόλος έλξης διανοουμένων και ανθρώπων με πνευματικές ανησυχίες.

    Από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τα έργα εκείνης της περιόδου.

    [10] Σεμινάριο Πνευστών Οργάνων στα Καλάβρυτα

    26/7/2002 7:00:00 μμ

    Για 5η συνεχή χρονιά διοργανώνεται απο τις 2 έως τις 11 Αυγούστου το ''Διεθνές Σεμινάριο Πνευστών Οργάνων'' στα Καλάβρυτα με τη συνάντηση σημαντικών μουσικών απο όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια δεκαήμερη συνάντηση, όπου διάσημοι σολίστες μετέχουν σε συναυλίες και παράλληλα διδάσκουν σε master class, παρουσιάζοντας στους συμμετέχοντες τη σύγχρονη αντίληψη για την τεχνική και την αισθητική της μουσικής. Οι συναυλίες θα ξεκινήσουν με τους Big Band του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων υπό την διεύθυνση του Θανάση Ζέρβα, με σολίστ τον Αμερικάνο τρομπετίστα Vince di Martino.

    Την επομένη θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τους "Frankfurt Wind Band", από τη Δευτέρα 5 Αυγούστου έως την Πέμπτη θα δοθούν συναυλίες διαφόρων συνόλων στην κεντρική πλατεία και τον πεζόδρομο Καλαβρύτων, την Παρασκευή θα παιχθούν έργα Ελλήνων συνθετών για χάλκινα &amp; ξύλινα πνευστά και οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με συναυλίες των σχημάτων "Millennium Brass Quintet" και "Kalavrita 2002 Wind Band" το Σάββατο και την Κυριακή αντίστοιχα.

    Η συνάντηση διοργανώνεται απο τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης-Ποιότητας Ζωής του δήμου Καλαβρύτων και το Μουσικό Κέντρο Καλαβρύτων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 26 July 2002 - 16:54:25 UTC