Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ η ηγεσία της 17Ν
  • [02] Επαφές Καραμανλή στην Αλβανία
  • [03] Συνεχίζονται οι απεργίες των ιατρών του ΙΚΑ
  • [04] Επίθεση Παλαιστίνιων καμικάζι στο Τελ Αβίβ
  • [05] Kατολίσθηση στο νότιο Εκουαδόρ
  • [06] Σεισμική δόνηση στη Ταϊβαν
  • [07] ''Πρέπει να πέσει ο Χουσεΐν'' λέει ο Πάουελ
  • [08] Κυνήγι μαγισσών του αμερικανικού Κογκρέσου
  • [09] Επίθεση παλαιστίνιων καμικάζι στο Τελ Αβίβ
  • [10] H φορολογική μεταρρύθμιση επί τάπητος
  • [11] Σπάει το μονοπώλιο αγοράς αυτοκινήτων
  • [12] Νίκη της ΑΕΚ στο φιλικό με Χάιντουκ
  • [13] ΠΑΟ: Τραυματίστηκε ο Βλάοβιτς
  • [14] ''Πονοκέφαλος'' οι αυτοσχέδιες συνταγές

    [01] Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ η ηγεσία της 17Ν

    Πηγή: NET 105,8 fm 18/7/2002 10:01:00 πμ

    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της ''17Ν'' μετά τη χθεσινή προσαγωγή του 63χρονου καθηγητή Αλέκου Γιωτόπουλου ο οποίος εμφανιζόταν ως Μιχάλης Οικονόμου, και φέρεται ότι ανήκει στην ηγετική ομάδα της οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψη του έγινε ενώ πήγαινε με ιπτάμενο δελφίνι από τους Λειψούς, όπου είχε το εξοχικό του, στην Πάτμο και με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

    Ερευνες προς όλες τις κατευθύνσεις

    Αργά χθες το βράδυ αστυνομικοί έκαναν έρευνα σε διαμέρισμα, στην περιοχή του Βύρωνα, όπου έμενε ο 60χρονος με τη Γαλλίδα σύζυγό του και σύμφωνα με πληροφορίες βρήκαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, γραφομηχανή και έντυπο υλικό το οποίο εξετάζεται από την αντιτρομοκρατική.

    Σύμφωνα με πληροφορίες τη νύχτα προσήχθησαν στην αντιτρομοκρατική ακόμη 4 άτομα ενώ σήμερα αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις εναντίον των αδελφών του Σάββα Ξήρου, Χριστόδουλου και Βασίλη, καθώς και εναντίον του 26χρονου Διονύση Γεωργιάδη. Τις επόμενες ώρες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

    Παράλληλα, σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον καταζητούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα για τον οποίον διαψεύστηκε ότι είχε σχέση με την ΕΥΠ.

    Εν τω μεταξύ χθες οι αρχές γνωστοποίησαν ότι ένα από τα 45άρια που βρέθηκαν στη γιάφκα του Παγκρατίου , χρησιμοποιήθηκε από τη ''17Ν'', σε επτα δολοφονίες μεταξυ των οποίων αυτές του Παύλου Μπακογιάννη και του Στίβεν Σόντερς.

    Την ίδια ώρα ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Σάββα Ξηρού,ο οποίος ζήτησε πλέον από τον πατέρα του τη συνδρομή δικηγόρου κι έτσι ενδέχεται εντός της ημέρας να τον επισκεφτεί στον Ευαγγελισμό ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Αγιοστρατίτης.

    Ο ηλικιωμένος ιερέας Τριαντάφυλλος Ξηρός, αναχωρώντας χτες από το νοσοκομείο, είπε ότι έχουν αφαιρεθεί οι γάζες από τα μάτια του γιου του και πως η όραση του βελτιώνεται σταδιακά.

    Ζητείται ψυχραιμία

    "Είμαστε ακόμη στην αρχή και θα φθάσουμε μέχρι το τέλος'' δήλωσε χθες ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας και επανέλαβε ότι πρέπει να σταματήσει η σεναριολογία και η ονοματολογία.

    "Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, η τελευταία σύλληψη μπορεί να οδηγήσει στον πυρήνα της 17Ν,αλλά πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι, ώστε οι αρχές να συνεχίσουν απερίσπαστες το έργο τους", δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο αντιπρόεδρος της Βουλής Κώστας Γείτονας.

    Ο κ. Γείτονας, χαρακτήρισε επίσης "εθνικό στίγμα τη δράση της 17Ν", τονίζοντας πως "η εξάρθρωσή της αποτελεί ικανή αλλά όχι αναγκαία συνθήκη για τη στάση των πολιτών απέναντι στην αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης".

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8, "ότι η υστερία κι η τρομολαγνεία που συνοδεύει τις αποκαλύψεις για τη 17Ν, αυτή τη φορά δεν προέκυψε από το κράτος, αλλά από την ίδια την κοινωνία, προσθέτοντας ότι εφ όσον υπάρχουν πολιτικές αναφορές τότε η εφαρμογή των κανόνων του κράτους δικαίου, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα".

    Εκκληση στα ΜΜΕ να αποφύγουν τη σεναριολογία και την παραπληροφόρηση και να περιοριστούν στην επίσημη ενημέρωση των αρμοδίων, έκανε εκ νέου η ΕΣΗΕΑ.

    Τη στήριξη του στις προσπάθειες για την εξάρθρωση της "17Ν" ανακοινωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι πρέπει να διευκρινισθεί από τις εισαγγελικές αρχές η νομική διαδικασία που ακολουθείται.

    Στο θέμα των ερευνών για την υποθεση της ''17Ν'' αναφερθηκε χθες και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ τονιζοντας ότι πρόκειται για επιχείρηση των ελληνικών Αρχών και ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται "πολύ καλά" με τις ελληνικές υπηρεσίες.

    [02] Επαφές Καραμανλή στην Αλβανία

    18/7/2002 8:43:00 πμ

    Επαφές με την πολιτειακή και την πολιτική ηγεσία της Αλβανίας είχε χτες στα Τίρανα ο Κώστας Καραμανλής. Τα θέματα που συζητήθηκαν, αφορούν την ευρωπαϊκή προοπτική τής Αλβανίας, καθώς και την ανασυγκρότηση και τον εκδημοκρατισμό των χωρών των δυτικών Βαλκανίων. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε την ανάγκη σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

    [03] Συνεχίζονται οι απεργίες των ιατρών του ΙΚΑ

    18/7/2002 9:53:00 πμ

    Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται αύριο στα ιατρεία του ΙΚΑ, λόγω της 24ωρης απεργίας των γιατρών του Ιδρύματος, οι οποίοι σήμερα συνεδριάζουν προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις τους.

    [04] Επίθεση Παλαιστίνιων καμικάζι στο Τελ Αβίβ

    18/7/2002 9:11:00 πμ

    Τρεις ισραηλινοί σκοτώθηκαν και σαράντα άτομα τραυματίστηκαν στο Τελ Αβίβ, μετά από επίθεση με εκρηκτικά δύο Παλαιστίνιων καμικάζι, οι οποίοι επίσης βρήκαν ακαριαίο θάνατο. Οι παράλληλες επιθέσεις, έγιναν ένα 24ωρο μετά την ενέδρα Παλαιστινίων κοντά στον υπερ-ορθόδοξο εβραϊκό οικισμό Ιμάνιουελ, στη Δυτική όχθη, που ουσιαστικά οδήγησε σε κατάρρευση τη σχετική ηρεμία που επικρατούσε τον τελευταίο μήνα στην περιοχή. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Τζιχάντ, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ''Αλ-Μανάρ''. Την επίθεση αυτοκτονίας καταδίκασαν η Παλαιστινιακή Αρχή, ο Αμερικανός πρόεδρος, καθώς και ο γγ του ΟΗΕ.

    Δηλώσεις Μπους

    Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους με γραπτή του δήλωση υπογράμμισε ότι καταδικάζει την επίθεση αυτοκτονίας και προειδοποίησε ότι οι ''τρομοκρατικές ενέργειες'' είναι επίσης επιθέσεις στις διεθνείς προσπάθειες να μπουν θεμέλια για την ίδρυση του παλαιστινιακού κράτους.

    ''Αυτές οι τρομοκρατικές ενέργειες αποτελούν επίσης επιθέσεις στις προσπάθειες μας να αναβιώσει η ελπίδα των παλαιστινίων..." δήλωσε ο κ. Μπους τονίζοντας ότι οι ελπίδες των λίγων δεν επιτρέπεται να κρατούν υπό ομηρία τις ελπίδες των πολλών.

    [05] Kατολίσθηση στο νότιο Εκουαδόρ

    18/7/2002 9:20:00 πμ

    Περισσότερα από 60 άτομα φέρονται να έχουν καταπλακωθεί από τόνους λάσπης, σε κατολίσθηση που έγινε στο νότιο Εκουαδόρ και σχεδόν εξαφάνισε τμήμα απομονωμένου αυτοκινητοδρόμου. Οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με τον επικεφαλής των ομάδων διάσωσης του Ερυθρού Σταυρού, Ντανιέλ Αρτεάγκα βρίσκονταν σε οχήματα, μεταξύ των οποίων είναι και δύο λεωφορεία, που κινούνταν στον αυτοκινητόδρομο, 270 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας του Εκουαδόρ, Κουίτο. Μέχρι στιγμής έχει ανασυρθεί το πτώμα ενός έφηβου κοριτσιού, ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους πως και οι υπόλοιποι αγνοούμενοι δεν αποκλείεται να έχουν βρει τραγικό θάνατο.

    [06] Σεισμική δόνηση στη Ταϊβαν

    18/7/2002 9:17:00 πμ

    Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημείωθηκε σήμερα στη νότιο Ταϊβαν, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Η δόνηση σημειώθηκε στις 12.52 τοπική ώρα (8.52 ώρα Ελλάδος) και το επίκεντρο της ορίζεται σε βάθος 82 χιλιομέτρων στο θαλάσσιο χώρο κοντά στη νησίδα Χσιάο Λιουτσίου, στο νοτιοανατολικό άκρο της Ταϊβάν. Η Ταϊβάν βρίσκεται στη σεισμική ζώνη του Ειρηνικού , η οποία περιλαμβάνει τις Αλεούτιες νήσους, την Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία και τη Νέα Ζηλανδία. Περίπου το 68% των σεισμικών δονήσεων παγκοσμίως σημειώνονται στην περιοχή αυτή.

    [07] ''Πρέπει να πέσει ο Χουσεΐν'' λέει ο Πάουελ

    18/7/2002 10:15:00 πμ

    ''Η ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν είναι ύψιστο ζήτημα ασφάλειας όσο και ζήτημα αρχής'' δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ τονίζοντας ότι η πιθανότητα το Ιράκ να αναπτύσσει όπλα μαζικής καταστροφής είναι μια τρομακτική απειλή για όλο τον κόσμο''. Ο κ. Πάουελ υπογράμμισε επιπλέον πως οι κίνδυνοι που προκαλεί η παρουσία του Σαντάμ Χουσεϊν είναι οι ίδιοι τόσο για τους γείτονες του όσο και για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υπογράμμισε πως είναι "αδιαμφισβήτητο" ότι ο Ιρακινός πρόεδρος θα μπορούσε την περασμένη δεκαετία να αποδείξει στη διεθνή κοινότητα ότι δεν επιδιώκει να κατασκευάσει τέτοιου είδους όπλα αλλά και να χρησιμοποιήσει τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου της χώρας του ''για καλούς σκοπούς'', ωστόσο ''διάλεξε να μην το κάνει''.

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους είναι "αποφασισμένος" να πείσει τους συμμάχους και φίλους της Ουάσινγκτον ότι το οπλικό πρόγραμμα του Ιράκ δημιουργεί κινδύνους καθώς και ότι πρέπει ''να γίνει οτιδήποτε είναι απαραίτητο προκειμένου να αλλάξει το πολιτικό καθεστώς''. Βέβαια κάτι τέτοιο θα το κάνει εφόσον σταθμίσει ''όλες τις επιλογές'' και αφού προηγουμένως είχε πάρει ''τη συμβουλή συμμάχων και φίλων''.

    Χουσεΐν: ''Οι ΗΠΑ δεν θα με νικήσουν''

    Χθες πάντως ο πρόεδρος του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα με την ευκαιρία της 34ης επετείου από την επανάσταση, που έφερε στην εξουσία το κόμμα του Μπάαθ, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους δεν θα μπορέσουν ποτέ να τον νικήσουν, αυτόν ή την κυβέρνησή του. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι κι αν ακόμα οι εχθροί του έλθουν από όλο τον κόσμο και καλέσουν τους διαβόλους, ως συμμάχους, και πάλι δεν θα τον νικήσουν. Ο πρόεδρος του Ιράκ εκθείασε τον ιρακινό λαό για την αντίστασή του στην αδικία και την επιθετικότητα εναντίον της χώρας του.

    Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν για να ανατρέψουν τον ιρακινό ηγέτη.

    Τέλος τη Δευτέρα το ιρακινό κοινοβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τη στήριξη των πολεμικών προετοιμασιών για την άμυνα οιασδήποτε αμερικανικής επίθεσης εναντίον της ιρακινής κυβέρνησης.

    [08] Κυνήγι μαγισσών του αμερικανικού Κογκρέσου

    Πηγή: NET 105,8 fm 18/7/2002 9:26:00 πμ

    Η πρώτη επίσημη έκθεση του αμερικανικού Κογκρέσου μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου, δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, προτρέπoντας τις αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας να είναι πιο επιθετικές στο κυνήγι των ύποπτων για τρομοκρατία. Το διάστημα που ακολούθησε τις περυσινές τρομοκρατικές επιθέσεις η CIA, το FBI και η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, δέχτηκαν σκληρή κριτική επειδή δεν μοιράστηκαν πληροφορίες που διέθεταν για τους εμπλεκόμενους υπόπτους. Επίσης επικρίθηκαν για μη αξιολόγηση και απώλεια αποδεικτικών στοιχείων, καθώς επίσης και για ανεπαρκή τεχνολογικό εξοπλισμό.

    Εν τω μεταξύ, έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στο Κογκρέσο η πρώτη έκθεση για την "Εθνική Στρατηγική για την Ασφάλεια της Πατρίδας" που παρουσίασε ο πρόεδρος Μπους, ενώ τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επιφύλαξαν επικριτικά δημοσιεύματα, καθώς, με αφορμή την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ο Μπους ζητά μεταξύ άλλων την περιστολή ορισμένων πολιτικών δικαιωμάτων και τη λαϊκή συνδρομή για τον εντοπισμό των τρομοκρατών.

    [09] Επίθεση παλαιστίνιων καμικάζι στο Τελ Αβίβ

    16/7/2002 11:50:00 μμ

    Δύο Παλαιστίνιοι καμικάζι πιθανολογείται ότι ανατινάχθηκαν στο Τελ Αβίβ, προκαλώντας το θάνατο περίπου έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία. "Ηταν δύο καμικάζι", δήλωσε στην ισραηλινή ραδιοφωνία ο Γιόσι Σεντμπον, διοικητής της αστυνομίας του Τελ Αβίβ. Από την έκρηξη τραυματίσθηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι. Ορισμένες πηγές μάλιστα ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών στους 30.

    Πάντως εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από "πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση".

    "Φαίνεται πως έχουμε μία πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση, δηλαδή έναν καμικάζι και έναν εκρηκτικό μηχανισμό", δήλωσε ο Ραανάν Γκισίν στο CNN. Αγνωστος που τηλεφώνησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων υποστήριξε ότι την ευθύνη για την επίθεση στο Τελ Αβίβ αναλαμβάνει η οργάνωση Τζιχάντ.

    [10] H φορολογική μεταρρύθμιση επί τάπητος

    18/7/2002 8:48:00 πμ

    Το δεύτερο πακέτο των μέτρων που θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο για την φορολογική μεταρρύθμιση είναι το θέμα συζήτησης της Κυβερνητικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει σήμερα υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Στο πακέτο αυτό περιλαμβάνονται σημαντικές ελαφρύνσεις σε ότι αφορά το φόρο κληρονομιών και μεταβιβάσεων, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που προκύπτουν από τις υπεράκτιες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Το φορολογικό νομοσχέδιο κινείται στη σωστή κατεύθυνση, καθώς περιλαμβάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Οδυσσέας Κυριακόπουλος.

    [11] Σπάει το μονοπώλιο αγοράς αυτοκινήτων

    18/7/2002 9:02:00 πμ

    Τέλος στο καθεστώς των μονοπωλιακών σχέσεων στην αγορά αυτοκινήτων, δίνουν οι νέοι κανόνες ανταγωνισμού, που θα ισχύσουν στο σύνολο της Ευρωπαϊκής αγοράς. Η πώληση αυτοκίνητων διαφορετικών εταιριών θα μπορεί πλέον να γίνεται από ένα κατάστημα, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 η Επίτροπος Αννα Διαμαντοπούλου κι επεσήμανε ότι αυτό θα επιφέρει σημαντικές μειώσεις στις λιανικές τιμές των ΙΧ, στα ανταλλακτικά, αλλά και στις υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης.

    [12] Νίκη της ΑΕΚ στο φιλικό με Χάιντουκ

    18/7/2002 9:48:00 πμ

    Νικηφόρο ήταν το δυνατότερο ως τώρα φιλικό της ΑΕΚ, που συνεχίζει την προετοιμασία της στην Αυστρία. Η Ενωση επιβλήθηκε 2-1 της κροατικής Χάιντουκ Σπλιτ, χάρη σε γκολ που πέτυχαν ο Ντέμης Νικολαϊδης στο 27΄ και ο Βασίλης Λάκης στο 75΄. Για τον "Ντεμίνιο" αυτό ήταν το πρώτο φιλικό στο οποίο αγωνίστηκε και μάλιστα έμεινε στο τερέν 90 λεπτά και είχε αρκετά καλή απόδοση, αν και κουράστηκε προς το τέλος. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ξεκίνησε με τους: Μιχαηλίδη, Μπορμπόκη, Κασάπη, Κρέεκ, Ράιτ, Ζαγοράκη, Μαλαδένη, Λάκη, Τσάρτα, Ιβιτς και Νικολαϊδη, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Γεωργέας, Ξενίδης, Κωστένογλου, Καψής, Κατσουράνης, Πέτκοφ και Κωνσταντινίδης.

    [13] ΠΑΟ: Τραυματίστηκε ο Βλάοβιτς

    18/7/2002 9:45:00 πμ

    Κάκωση στους προσαγωγούς υπέστη ο Γκόραν Βλάοβιτς στη διάρκεια του χθεσινού φιλικού αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Νεφτοχίμικ. Ο Κροάτης επιθετικός θα υποβληθεί σήμερα σε λεπτομερέστερες εξετάσεις, όμως οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία μίας εβδομάδας από τις προπονήσεις.

    Κατά τ΄άλλα, μπορεί οι "πράσινοι" να νίκησαν με 2-0 την ομάδα της Βουλγαρίας, όμως ο Φερνάντο Σάντος δεν έδειξε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του.

    Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε ότι οι παίκτες του πρέπει να δουλέψουν στους τομείς που δεν λειτουργούν ακόμα αρκετά καλά, πρόσθεσε όμως: "Βλέπω ότι τα παιδιά δουλεύουν πολύ στις προπονήσεις. Σιγά-σιγά θα βελτιωθούμε και με ηρεμία θα είμαστε καλοί τότε που πρέπει".

    [14] ''Πονοκέφαλος'' οι αυτοσχέδιες συνταγές

    18/7/2002 9:36:00 πμ

    Περισσότεροι από 140 χιλιάδες Αυστραλοί μπαίνουν κάθε χρόνο στα νοσοκομεία λόγω των αναμίξεων φαρμάκων που κάνουν χρησιμοποιώντας ότι βρουν στο φαρμακείο του σπιτιού τους! Σύμφωνα με έρευνα του Αυστραλιανού Συμβουλίου για την Ασφάλεια και την Ποιότητα της Περίθαλψης, περισσότερες από τρεις στις 100 περιπτώσεις νοσηλείας ήταν συνέπεια της εμφάνισης κάποιας αντένδειξης των φαρμάκων.

    Εκπρόσωπος του Συμβουλίου δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό ABC της Αυστραλίας ότι μέρος του προβλήματος σχετίζεται με το πλήθος χαπιών που υπάρχουν σε ένα μέσο σπίτι. "Περιπλέκει περαιτέρω τα πράγματα όταν οι ασθενείς παίρνουν τα ίδια φάρμακα με τρεις διαφορετικούς χρωματισμούς" υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 20 July 2002 - 13:11:24 UTC