Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρώτος στόχος ο εντοπισμός του ενοικιαστή
  • [02] Σε αστυνομικό κλοιό οι ''νονοί της νύχτας''
  • [03] Νέα απεργία στα ιατρεία του ΙΚΑ αύριο
  • [04] Στα ύψη ο υδράργυρος
  • [05] Σε λειτουργία από αύριο το ''Αττικό Νοσοκομείο''
  • [06] Γαλλία: Απόπειρα δολοφονίας κατά Σιράκ
  • [07] Πολύνεκρη επίθεση στο Κασμίρ
  • [08] Επίθεση Ισραηλινών στη Γάζα
  • [09] Τραγικό δυστύχημα στη Ρουμανία
  • [10] Στην Κύπρο αύριο ο νέος αρχηγός της ΕΘ. ΦΡ.
  • [11] Χάλκινο μετάλλιο τα κορίτσια της ρυθμικής
  • [12] Μεταγραφές τέλος στον Ολυμπιακό;
  • [13] Νικηφόρο το πρώτο φιλικό για τον ΠΑΟ
  • [14] Φεστιβάλ Βιβλίου στην Αλεξανδρούπολη

    [01] Πρώτος στόχος ο εντοπισμός του ενοικιαστή

    14/7/2002 6:48:00 μμ

    Στον εντοπισμό του Δημήτρη Κουφοντίνα, που φέρεται ως ενοικιαστής της γιάφκας της 17 Νοέμβρη στο Παγκράτι εστιάζονται τώρα οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Στο μεταξύ ο αρμόδιος εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης αναμένεται ίσως και σήμερα, να επισκεφτεί και πάλι τον Σάββα Ξηρό, του οποίου η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας εξελίσσεται ομαλά, προκειμένου να ολοκληρώσει την προανακριτική διαδικασία.

    Ο άνθρωπος ''κλειδί''

    Οι διωκτικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 45χρονου, Δημήτρη Κουφοντίνα, γνωστός τελευταία και ως Δημήτρης Λαμπρόπουλος, αλλά και της μυστηριώδους γυναίκας που μαζί με το Σάββα Ξηρό, αποτελούσαν την τριάδα του επιχειρησιακού σκέλους της 17 Νοέμβρη και είχαν υπό την καθοδήγησή τους άλλα 10 περίπου άτομα.

    Ο 45χρονος αποτελεί σύμφωνα με τους επιτελείς των ερευνών, τον συνδετικό κρίκο των ομάδων κρούσης με την ηγεσία. Τα ίχνη του Κουφοντίνα, συντρόφου της πρώην συζύγου του Σάββα Ξηρού, χάνονται μετά την έκρηξη στον Πειραιά, ενώ φέρεται να έχει διαρρήξει τους δεσμούς του με την οικογένεια του εδώ και χρόνια, καθώς κανένας από τους συγγενείς του δεν τον έχει δει.

    Καλά στην υγεία του ο Ξηρός

    Εν τω μεταξύ, από χθες το απόγευμα ο Σάββας Ξηρός, η υγεία του οποίου είναι αρκετά καλή, αναρρώνει στο δωμάτιο-οχυρό 1031 του Ευαγγελισμού.

    Ο καθηγητής οφθαλμολογίας Γεώργιος Θεοδοσιάδης, χαρακτήρισε επιτυχή την χειρουργική επέμβαση που πραγματοποίησε με την ομάδα του, στον δεξιό οφθαλμό του Σάββα Ξηρού, ενώ τόνισε ότι ήταν επιβεβλημένη η μεταφορά του τραυματία από τον Ευαγγελισμό στο Γενικό Κρατικό.

    Ο κ. Θεοδοσιάδης εξήγησε ότι είχε προκληθεί μεγάλη αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και υπήρχε αιμορραγία στο υαλοειδές, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο τραυματίας θα δει ικανοποιητικά.

    Σε ότι αφορά τη βλάβη στον αριστερό οφθαλμό του Σάββα Ξηρού ο κ. Θεοδοσιάδης υποστήριξε ότι το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό και θα αντιμετωπιστεί εν καιρώ.

    [02] Σε αστυνομικό κλοιό οι ''νονοί της νύχτας''

    Πηγή: NET 105,8 fm 14/7/2002 4:06:00 μμ

    Καίριο πλήγμα στις συμμορίες των νονών της νύχτας που επί σειρά ετών λυμαίνονταν την περιοχή της πρωτεύουσας και όχι μόνο, καταφέρουν οι Διωκτικές Αρχές, οι οποίες για πρώτη φορά έχουν στη διάθεσή τους πλειάδα αξιοποιήσιμων στοιχείων. Για πολλά χρόνια οι Αρχές δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τη νοσηρή αυτή κατάσταση στη ρίζα της, από τη στιγμή που κανένα από τα θύματα των μπράβων και εκβιαστών δεν ήταν διατεθειμένο να προβεί σε συγκεκριμένη καταγγελία και όλα επαφίονταν στις επ΄ αυτοφώρω συλλήψεις.

    Με το νέο νόμο όμως για το οργανωμένο έγκλημα, δόθηκε η δυνατότητα για "μυστικές" καταθέσεις μαρτύρων, με τις οποίες και άνοιξε η πολύκροτη υπόθεση.

    Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους νονούς της νύχτας ξεκινούν από εκβιασμούς και "προστασία" και φτάνουν σε δολοφονίες, εκτέλεση "συμβολαίων θανάτου", ένοπλες επιθέσεις, εκρήξεις, και πάσης φύσεως λαθρεμπόριο.

    Από την υπόθεση αναδείχθηκε και μια άλλη δυσάρεστη πτυχή της εγκληματικής δράσης των εκβιαστών, αυτής της διασύνδεσής τους με κρατικούς λειτουργούς.

    Συγκεκριμένα, βαρύ πλήγμα δέχθηκε το Λιμενικό Σώμα μετά την αποκάλυψη ότι φουσκωτά σκάφη του Σώματος χρησιμοποιούνταν από τους λαθρέμπορους για να μεταφέρονται με τη συνεργασία αξιωματούχων και κάτω από τη μύτη των διωκτικών αρχών, τόνοι λαθραίων τσιγάρων.

    Δέκα από τους συνολικά 44 κατηγορούμενους για υποθέσεις εκβιασμού, απόπειρας ανθρωποκτονιών, εκρήξεων και άλλων αδικημάτων που σχετίζονται με κυκλώματα της νύχτας ζήτησαν και έλαβαν την περασμένη Πέμπτη από τον 11ο τακτικό ανακριτή, προθεσμίες για να απολογηθούν.

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο Γιάννης Γεωργιάδης, 39 ετών, άεργος, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή χρηματικής εγγύησης, έξι συγκατηγορούμενοί του, μεταξύ των οποίων και ο αστυνομικός Αλέξανδρος Κόλιας, 36 ετών. Αύριο απολογούνται στον ανακριτή έξι κατηγορούμενοι λιμενικοί.

    Πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές δίνουν μια ευρύτερη διάσταση στην υπόθεση, καθώς, σύμφωνα με αυτές, εμπλέκονται επώνυμοι και μη, οι οποίοι εμφανίζονται ως ευυπόληπτοι επιχειρηματίες.

    [03] Νέα απεργία στα ιατρεία του ΙΚΑ αύριο

    14/7/2002 3:19:00 μμ

    Ταλαιπωρία αναμένει αύριο τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, τα ιατρεία του οποίου θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας λόγω της 24ωρης απεργίας των γιατρών. Η απεργία θα επαναληφθεί και την Παρασκευή 19 Ιουλίου.

    [04] Στα ύψη ο υδράργυρος

    14/7/2002 1:16:00 μμ

    Τυχεροί θα πρέπει να θεωρούνται όσοι ξεκίνησαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς ο υδράργυρος έχει χτυπήσει "κόκκινο". Σήμερα το θερμόμετρο, στις περισσότερες περιοχές της χώρας ξεπέρασε τους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ η συνέχεια αναμένεται ακόμα... θερμότερη. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, αύριο και την Τρίτη το θερμόμετρο θα δείξει 40 βαθμούς Κέλσιου και δεν αναμένεται να πέσει κάτω από τους 37 ως το τέλος της εβδομάδας.

    Μόνο στα βορειοδυτικά από το βράδυ της Τρίτης θα φυσήξει δροσερότερα και πιθανόν στα ηπειρωτικά να βρέξει τοπικά και... ευεργετικά.

    Το σίγουρο είναι πάντως ότι οι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων θα υποφέρουν από τη ζέστη περισσότερο απ΄ όλους.

    Για αυτό αψήφησαν σήμερα την κίνηση στους δρόμους και την ταλαιπωρία της διαδρομής για να φτάσουν σε κάποια παραλία.

    [05] Σε λειτουργία από αύριο το ''Αττικό Νοσοκομείο''

    Πηγή: ΝΕΤ 14/7/2002 4:25:00 μμ

    Ανοίγει αύριο τις πύλες του το υπερσύγχρονο "Αττικό Νοσοκομείο" στο Χαϊδάρι. Οπως εκτιμάται, το νέο νοσηλευτικό ίδρυμα θα εξυπηρετήσει πάνω από 600 χιλιάδες κατοίκους των δυτικών συνοικιών, ενώ θα στελεχωθεί με γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι θα είναι αρχικά αποσπασμένοι, έως ότου ολοκληρωθούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Για τα 14 εξωτερικά ιατρεία που θα λειτουργήσουν, ήδη κλείνονται ραντεβού.

    [06] Γαλλία: Απόπειρα δολοφονίας κατά Σιράκ

    14/7/2002 7:33:00 μμ

    Απόπειρα δολοφονίας κατά του Γάλλου προέδρου Ζακ Σιράκ σημειώθηκε το απόγευμα, στη διάρκεια της παρέλασης της 14ης Ιουλίου στα Ηλύσια Πεδία. O Μαξίμ Μπρουνερί, 25 χρονών, μέλος ακροδεξιάς φοιτητικής κίνησης πυροβόλησε εναντίον του Ζακ Σιράκ την ώρα που αυτός προσερχόταν στις εορταστικές εκδηλώσεις στο κέντρο του Παρισιού. Ο δράστης, ο οποίος ήταν οπλισμένος με καραμπίνα συνελήφθη κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου λίγα λεπτά αφού είχε περάσει από το σημείο εκείνο η αυτοκινητοπομπή του Γάλλου προέδρου.

    Σύμφωνα με τον Πατρίκ Ντεβετζιάν, υπουργό αρμόδιο για τις Εσωτερικές Ελευθερίες, ο νεαρός πυροβόλησε κατά του γάλλου προέδρου, και αμέσως μετά προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο France 2 μετέδωσε ότι ο Μαξίμ Μπρουνερί ομολόγησε ότι ήθελε να δολοφονήσει τον Ζακ Σιράκ. ''Ηθελα να αλλάξω τον κόσμο'', φέρεται να είπε ο νεαρός στην αστυνομία.

    Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ο Μπρουνερί είναι ενεργό μέλος της άκρας δεξιάς, γνωστός για τη βιαιότητά του και καταγεγραμμένος στα μητρώα της αστυνομίας. Νωρίτερα ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης είχε αναφέρει ότι ο εν λόγω νεαρός είναι γνωστός για τις σχέσεις του με νεοναζιστικά κινήματα και χούλιγκανς.

    Οπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας έβγαλε την καραμπίνα από μία θήκη κιθάρας αμέσως μόλις η ανοιχτή λιμουζίνα του Σιράκ έκανε τον κύκλο της Αψίδας του Θριάμβου, κηρύσσοντας έτσι την έναρξη της παρέλασης.

    Μόλις είδαν την κίνηση αυτή οι παριστάμενοι άρχισαν να φωνάζουν, με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία και να συλλάβει τον άνδρα αφού προηγουμένως τον αφόπλισε, χωρίς εκείνος να προβάλει αντίσταση.

    Μετά το επεισόδιο η καθιερωμένη ετήσια παρέλαση για την πτώση της Βαστίλης στις 14 Ιουλίου 1789, συνεχίστηκε χωρίς άλλα απρόοπτα.

    [07] Πολύνεκρη επίθεση στο Κασμίρ

    Πηγή: ΝΕΤ 14/7/2002 3:35:00 μμ

    Τουλάχιστον 27 άνθρωποι, ανάμεσα τους αρκετές γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στην υπό ινδικό έλεγχο περιοχή Τζαμμού του Κασμίρ κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι ισλαμιστές, που είχαν μεταμφιεστεί σε ινδούς κληρικούς. Η αστυνομία και ο στρατός έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ήταν οκτώ. Οι ένοπλοι δράστες αρχικά πέταξαν χειροβομβίδες και στη συνέχεια άρχισαν να πυροβολούν το συγκεντρωμένο πλήθος.

    Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η νέα αυτή επίθεση θα αναζωπυρώσει την ένταση μεταξύ της Ινδίας κιαι του Πακιστάν, που τον περασμένο Μάϊο βρέθηκαν γι' άλλη μια φορά στα πρόθυρα πολεμικής σύγκρουσης.

    Η επίθεση σημειώθηκε παραμονές της προγραμματισμένης επίσκεψης στη περιοχή της νότιας Ασίας του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, ενώ προχθές οι Ηνωμένες Πολιτείες με ανακοίνωση τους εξέφραζαν ικανοποίηση για τη μείωση των επιθέσεων που εξαπολύουν ισλαμιστές εναντίον ινδικών στόχων.

    Από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός των Εξωτερικών Τζακ Στρόου που αναμένεται κι αυτός τις επόμενες μέρες στην Ινδία, στο πλαίσιο των διπλωματικών προσπαθειών για εκτόνωση της κρίσης στο Κασμίρ,δήλωσε ότι του προκαλεί φρίκη η τρομοκρατική επίθεση, την ευθύνη για την οποία δεν έχει αναλάβει καμία οργάνωση.

    Ωστόσο η ινδική αστυνομία υποπτεύεται ότι την ευθύνη φέρει η ακραία φιλοπακιστανική οργάνωση Λασκάρ - ε - Τάιμπα.

    Σύμφωνα με τους αστυνομικούς οι δράστες εισέβαλαν σε ινδουιστικό ναό ντυμένοι ως ινδουιστές ιερείς κι άρχισαν να πυροβολούν τους πιστούς που βρίσκονταν μέσα. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν αλλά αυτοί κατάφεραν να ξεφύγουν και χάθηκαν μέσα σε κοντινό δάσος.

    Ο πρωθυπουργός της Ινδίας καταδίκασε την επίθεση και συγκάλεσε επειγόντως κυβερνητική σύσκεψη, ενώ ανάλογη ήταν και η αντίδραση του Πακιστάν.

    [08] Επίθεση Ισραηλινών στη Γάζα

    14/7/2002 7:15:00 μμ

    Ισραηλινά στρατιωτικά ελικόπτερα εκτόξευσαν σήμερα δύο πυραύλους εναντίον οικήματος όπου στεγάζονται υπηρεσίες των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας και ένα γραφείο της οργάνωσης Φατάχ του Γιάσερ Αραφάτ στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Χθες Ισραηλινοί στρατιώτες συνέλαβαν Παλαιστίνιο, ύποπτο για επικείμενη βομβιστική επίθεση. Μετά το επεισόδιο ο ισραηλινός στρατός διατάχθηκε εκ νέου να βρίσκεται σε συναγερμό.

    Νέος κύκλος επαφών ισραηλινών - παλαιστινίων

    Εν τω μεταξύ το πράσινο φως για να αρχίσει νέος κύκλος συναντήσεων του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Σιμόν Πέρες με παλαιστίνιους αξιωματούχους, έδωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου. "Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στην ισραηλινή και την παλαιστινιακή αντιπροσωπεία μέσα στις επόμενες ημέρες", προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Επικεφαλής της ισραηλινής επιτροπής θα είναι ο Αριέλ Σαρόν και θα συμμετέχουν, εκτός από τον Πέρες, οι υπουργοί Αμυνας και Οικονομικών, Μπενιαμίν Μπεν Ελιέζερ και Σιλβάν Σαλόμ.

    Ηδη ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε, στις 7 και 8 Ιουλίου στην Ιερουσαλήμ, με τους παλαιστίνιους υπουργούς Οικονομικών Σαλάμ Φαγιάντ, Εσωτερικών Αμπντελ Ραζάκ αλ-Γιάχια και Αυτοδιοίκησης Σαέμπ Ερεκάτ.

    [09] Τραγικό δυστύχημα στη Ρουμανία

    14/7/2002 6:21:00 μμ

    Πέντε άτομα σκοτώθηκαν και δέκα περίπου τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί όταν τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε πολωνούς μαθητές ηλικίας 12-17 ετών ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε συστάδα δέντρων έξω από την πόλη Ντέβα της Ρουμανίας, 350 χιλιόμετρα δυτικά του Βουκουρεστίου. Οπως δήλωσε η αστυνομία, τέσσερις από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Στο λεωφορείο επέβαιναν 43 άτομα, που πήγαιναν για διακοπές στο Μπούργκας της Βουλγαρίας, οπως ανακοίνωσε το τουριστικό πρακτορείο Skierniewice.

    [10] Στην Κύπρο αύριο ο νέος αρχηγός της ΕΘ. ΦΡ.

    14/7/2002 4:00:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Στην Κύπρο μεταβαίνει αύριο ο νέος αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Αθανάσιος Νικολοδήμος και την Τρίτη θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του. Χθες ο αντιστράτηγος Νικολοδήμος συναντήθηκε στην Αθήνα με τον υπουργό αμυνας Σωκράτη Χάσικο και είχαν μια πρώτη συζήτηση για τα θέματα της αμυντικής θωράκισης της Κύπρου.

    [11] Χάλκινο μετάλλιο τα κορίτσια της ρυθμικής

    14/7/2002 12:05:00 μμ

    Για μία ακόμα φορά τα κορίτσια της ρυθμικής γυμναστικής μας έκαναν υπερήφανους, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Νέα Ορλεάνη. Η Χαρά Καριάμη, η Κλέλια Πανταζή, η Χαριτίνη Ιωάννου, η Λιάνα Χριστίδου και η Ζελια Κοντελια έλαβαν την τρίτη θέση, συγκεντρώνοντας 47.400 βαθμούς, θέση, πίσω από την πρώτη Ρωσία με 49.050 βαθμούς και τη δεύτερη τη Λευκορωσία με 47.675.

    Το εθνικό μας συγκρότημα αγωνίστηκε το Σάββατο στις κορδέλες και βαθμολογήθηκε με 22.100 (τεχνική 7.500, καλλιτεχνικό πρόγραμμα 7.900, εκτέλεση 7.500 και ποινή 0.80).

    Με αυτή την βαθμολογία, εκτός του χάλκινου μεταλλίου που κέρδισε, πήρε και το εισιτήριο για τον τελικό του συγκεκριμένου οργάνου, που θα γίνει σήμερα, έχοντας την 5η καλύτερη επίδοση. Πρώτη προκρίθηκε η Ρωσία με 23.500 βαθμούς, δεύτερη η Λευκορωσία με 22.950 και τρίτη η Βουλγαρία με 22.750.

    Να σημειώσουμε ότι η εθνική μας την Παρασκευή στα προκριματικά του οργάνου σχοινάκι-μπάλες προκρίθηκε με 25.300 βαθμούς που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση. Πρώτη προκρίθηκε η Ρωσία με 25.550 βαθμούς.

    Ικανοποίηση στην ελληνική αποστολή

    Ευτυχισμένος ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Δημητρόπουλος, που τόνισε ότι αυτή η επιτυχία αποδεικνύει ότι η ελληνική γυμναστική έχει παρόν, αλλά και μέλλον. Ο κ. Δημητρόπουλος σημείωσε ότι αυτό το μετάλλιο ήταν η αρχή και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η τα κορίτσια θα ανέβουν στο βάθρο και στα όργανα.

    Απόλυτα ικανοποιημένη ήταν και η προπονήτρια της εθνικής μας ομάδας, Μαρίνα Φατέεβα, υποστηρίζοντας ότι είναι μεγάλη τιμή το χάλκινο μετάλλιο, καθώς σημείωσε ότι είχαν δυσκολίες στην προετοιμασία που ξεκίνησε στις 10 Απριλίου, ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα για ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα.

    Η κ. Φατέεβα δήλωσε επίσης ότι αυτό το μετάλλιο είναι ακόμη ένα βήμα στο δρόμο για την διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

    Η πρωταθλήτριά μας Χαρά Καριάμη εξέφρασε την ικανοποίηση των κοριτσιών από το χάλκινο μετάλλιο και τόνισε ότι από τώρα θα δουλέψουν για το χρυσό στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση.

    [12] Μεταγραφές τέλος στον Ολυμπιακό;

    Πηγή: ΑΠΕ 14/7/2002 7:21:00 μμ

    Την πλήρη εμπιστοσύνη του στο υπάρχον έμψυχο δυναμικό εξέφρασε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, κατά την σημερινή αναχώρηση της ομάδας για το Τέγκερνζε της Γερμανίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των πρωταθλητών.

    "Το ρόστερ είναι πολύ δυνατό. Πιθανότατα δεν θα γίνει άλλη μεταγραφή. Οι στόχοι του Ολυμπιακού είναι πάντα οι ίδιοι. Πάμε στη Γερμανία για να προετοιμαστούμε για το καλύτερο", δήλωσε ο Ελληνας τεχνικός, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα Γεωργάτου τονίζοντας πως ήταν δική του επιλογή η μη απόκτηση του.

    Στην προετοιμασία αυτή όπως αναμενόταν δεν θα λάβουν μέρος οι Ρόμπερτς, Οφορίκουε και Πουρσανίδης.

    Οι ποδοσφαιριστές που θα βρεθούν στη Γερμανία είναι οι εξής: Αλβες, Αλεξανδρής, Αμανατίδης, Ανατολάκης, Αντζας, Βενετίδης, Γεωργίου, Γιάννου, Γιαννακόπουλος, Ελευθερόπουλος, Ζε Ελίας, Ζέτερμπεργκ, Καρεμπέ, Κατεργιαννάκης, Καστίγιο, Κόντης, Κωστούλας, Μαυρογενίδης, Νινιάδης, Ντρασένα, Πατσατζόγλου, Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Χούτος, Ανθούλης, Λύγκος, Μενδρινός, Μπενετάτος και Ντόβας.

    [13] Νικηφόρο το πρώτο φιλικό για τον ΠΑΟ

    14/7/2002 2:28:00 μμ

    Θετικό ήταν το πρώτο τεστ για τον Παναθηναϊκό, στην Αυστρία από όπου και συνεχίζει την προετοιμασία του εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η ομάδα του Φερνάντος Σάντος κέρδισε σε φιλικό αγώνα με 4-0 ομάδα επίλεκτων της περιοχής Βίλαχ. Τα τέρματα για τους πράσινους σημείωσαν οι Κόλκα (9'), Κωνσταντινίδης (15'), Βαζέχα (42') και Λυμπερόπουλος (64'). Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με τους Κοτσόλη, Σεϊταρίδη, Φύσσα (46' Πίτσο), Βόκολο, Γκούμα, Μπασινά (46' Χένρικσεν), Μπόατενγκ (66' Λίνκαρ), Λυμπερόπουλο (66' Κωνσταντίνου), Κόλκα (46' Σάριτς), Βαζέχα (46' Βλάοβιτς) και Κωνσταντινίδη.

    Δηλώσεις Σάντος

    Ο προπονητής του τριφυλλιού σημείωσε ότι ήταν μία πολύ καλή προπόνηση και προσπάθησαν να εφαρμόσουν όσα είχαν πει στην προπόνηση, κυρίως για τις στημένες φάσεις.

    Ο Φερνάντος Σάντος τόνισε ότι οι παίκτες του εμφανίστηκαν κουρασμένοι, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να τους προβληματίζει. Ο πορτογάλος προπονητής υποστήριξε ότι θα συνεχίσουν να δουλεύουν, καθώς δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν συνήθειες ετών, με προπόνηση μόνο λίγων ημερών.

    [14] Φεστιβάλ Βιβλίου στην Αλεξανδρούπολη

    14/7/2002 6:59:00 μμ

    Τις πύλες του, στην παραλία της Αλεξανδρούπολης, άνοιξε χθες το 11ο Φεστιβάλ Βιβλίου, με την συμμετοχή εκατό εκδοτών από όλη τη χώρα με 15.000 τίτλους ελληνικής και διεθνούς εκδοτικής παραγωγής. Τα εγκαίνια έγιναν από τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Φωτιάδη, παρουσία εκπροσώπων των αρχών και φορέων της περιοχής, ενώ όπως τονίστηκε, το φεστιβάλ διοργανώνεται στο πλαίσιο της δράσης του συνδέσμου εκδοτών βορείου Ελλάδος ''Εγνατία του βιβλίου και του Πολιτισμού''.

    Η δράση του συνδέσμου ''Εγνατία του βιβλίου και του πολιτισμού'', όπως τόνισε και ο πρόεδρος Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, έχει ως στόχο τη διέξοδο επικοινωνίας και τη δημιουργική απασχόληση των κατοίκων των παραμεθόριων περιοχών, ενώ ο θεσμός του φεστιβάλ μεταφέρει το βιβλίο παντού σε κάθε γωνιά του βορειοελλαδικού χώρου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 14 July 2002 - 16:53:57 UTC