Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χειρουργήθηκε ο Ξηρός
  • [02] Υστατο αντίο στο ταξίαρχο Δεμένεγα
  • [03] Οι ΗΠΑ εξασφάλιζαν ασυλία για τους στρατιώτες τους
  • [04] Δώδεκα τραυματίες από χειροβομβίδα στο Πακιστάν
  • [05] Βίαιες συγκρούσεις στην Β. Ιρλανδία
  • [06] Φλερτάρει με μετάλλιο η εθνική ανσάμπλ
  • [07] ΑΕΚ: Τραυματίστηκε ο Μπορμπόκης
  • [08] Χωρίς τρεις ο Ολυμπιακός στη Γερμανία
  • [09] Νασιώκας καλεί..... γιατρούς του ΙΚΑ

    [01] Χειρουργήθηκε ο Ξηρός

    13/7/2002 7:10:00 μμ

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χειρουργική επέμβαση στο δεξί μάτι του Σάββα Ξηρού, όπως δήλωσε ο καθηγητής οφθαλμολογίας Γιώργος Θεοδοσιάδης. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο. Η επέμβαση είχε διάρκεια περίπου τέσσερις ώρες. Ο Ξηρός μεταφέρθηκε πίσω στον Ευαγγελισμό στις 4:30 το απόγευμα. Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την έρευση του ενοικιαστή της Δαμάρεως.

    Με επιτυχία η επέμβαση

    Επιτυχή χαρακτήρισε ο καθηγητής οφθαλμολογίας Γεώργιος Θεοδοσιάδης την χειρουργική επέμβαση που πραγματοποίησε με την ομάδα του, στον δεξιό οφθαλμό του Σάββα Ξηρού, ενώ τόνισε ότι ήταν επιβεβλημένη η μεταφορά του τραυματία από τον Ευαγγελισμό στο Γενικό Κρατικό.

    Ο κ. Θεοδοσιάδης εξήγησε ότι είχε προκληθεί μεγάλη αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και υπήρχε αιμορραγία στο υαλοειδές, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο τραυματίας θα δει ικανοποιητικά.

    Σε ότι αφορά τη βλάβη στον αριστερό οφθαλμό του Σάββα Ξηρού ο κ. Θεοδοσιάδης υποστήριξε ότι το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό και θα αντιμετωπιστεί εν καιρώ.

    Το σίριαλ της μεταφοράς Ξηρού

    Από νωρίς το πρωί μεγάλη ήταν η κινητικότητα και στα δύο νοσοκομεία που είχαν μετατραπεί σε φρούρια. Ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονταν ακροβολισμένοι σε διάφορα σημεία και ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ και της αντριτρομοκρατικής υπηρεσίας είχαν ζώσει όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς.

    Στις 9.15 για λόγους ασφαλείας δύο ασθενοφόρα, το ένα με τον Ξηρό, κατέφθασαν στο Γενικό Κρατικό συνοδεία περιπολικών, μοτοσυκλετιστών,οχημάτων της ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ενώ όλη τη διάρκεια της διαδρομής από το ένα νοσοκομεία στο άλλο η κίνηση ήταν ελεγχόμενη από τους άντρες της τροχαίας.

    Η μεταφορά του Σάββα Ξηρού έγινε μέσα σε τέσσερα λεπτά.

    Στις 10.15 έφτασαν οι γονείς του και η σύντροφός του Αλίσια και ενημερώθηκαν από τους ιατρούς για την επέμβαση που θα ακολουθούσε.

    Ο Ξηρός, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μεταφέρθηκε στις 4:30 το απόγευμα πίσω στον Ευαγγελισμό, από το Γενικό Κρατικό Αθηνών, όπου και χειρουργήθηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταφορά του δεν κράτησε παραπάνω από πέντε λεπτά.

    Συνεχίζονται οι έρευνες

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για τον εντοπισμό του ενοικιαστή της γιάφκας του Παγκρατίου, ο οποίος φέρεται ως υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης. Οι έρευνες επικεντρώνονται στον εντοπισμό του Δημήτρη Κουφοντίνα, που θεωρείται ο άνδρας, που με ψευδή στοιχεία είχε ενοικιάσει τα διαμέρισμα.

    Στο μεταξύ, συνεχίστηκε χθες η κατάθεση του 40χρονου στον αρμόδιο εισαγγελέα για θέματα τρομοκρατίας Ιωάννη Διώτη και το διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ξηρός έχει ομολογήσει τη συμμετοχή του στη ''17 Νοέμβρη'', καθώς και ενέργειες της οργάνωσης.

    Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωνε ότι η βαλλιστική εξέταση, στο 38αρι που βρέθηκε στη γιάφκα της οδού Πάτμου, έδειξε ότι χρησιμοποιήθηκε σε σωρεία εγκληματικών πράξεων της "17Ν".

    Μεταξύ άλλων έχει χρησιμοποιηθεί στις δολοφονίες του αστυφύλακα Χρήστου Μάτη στην ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στα Πετράλωνα, του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Ανδρουλιδάκη και του Κώστα Περατικού, στην επίθεση σε περιπολικό στη Φιλοθέη, στην ληστεία ταχυδρομικού ταμιευτηρίου στα Πατήσια , στην επίθεση εναντίον του εισαγγελέα Παναγιώτη Ταρασουλέα και στην συμπλοκή των Σεπολίων.

    Πρωτόπαπας: ''Όχι στα τηλεοπτικά σενάρια''

    Οι αστυνομικές αρχές είναι οι μόνες υπεύθυνες να αποφασίσουν ποιοί και πότε θα συλληφθούν για υποθέσεις τρομοκρατίας, τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας και κάλεσε τα ΜΜΕ να μην προτρέχουν με σενάρια και φήμες.

    Ο κ. Πρωτόπαπας, διαβεβαίωσε επίσης ότι οι όποιες κινήσεις γίνουν δεν θα παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους νόμους, ενώ αναφερόμενος στους τρομοκράτες υποστήριξε ότι κανένας δεν δικαιούται να συμπεριφέρεται σαν "Ρομπέν των δασών".

    Συγχαρητήρια, για τα βήματα που έχουν γίνει στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, έδωσε χθες στην ελληνική κυβέρνηση και τις διωκτικές αρχές ο υποδιευθυντής της Σκότλαντ Γιαρντ Ντέιβιντ Βένες. Ο βρετανός αξιωματούχος τόνισε ότι θα συνεχισθεί η άριστη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές μέχρι τη στιγμή που θα συλληφθούν και δικαστούν οι υπεύθυνοι της δολοφονίας του συνταγματάρχη Σοντερς.

    [02] Υστατο αντίο στο ταξίαρχο Δεμένεγα

    13/7/2002 1:59:00 μμ

    Το τελευταίο αντίο στον διοικητή της πολεμικής αεροπορίας της Κύπρου ταξίαρχο Στέλιο Δεμένεγα είπαν το πρωί συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί του. Στη νεκρώσιμο ακολουθία που έγινε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαλάνδρι παραβρέθηκαν οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας, Ελλάδας και Κύπρου, και η ηγεσία της πολεμικής μας αεροπορίας. Εν τω μεταξύ, το πρωί πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία και η κηδεία του ανθυποπλοίαρχου Νικόλαου Γεωργίου.

    [03] Οι ΗΠΑ εξασφάλιζαν ασυλία για τους στρατιώτες τους

    13/7/2002 7:50:00 μμ

    Φωτογραφία Αρχείου

    Oι Ηνωμένες πολιτείες πέτυχαν την εξαίρεση των Αμερικανών στρατιωτών που μετέχουν σε ειρηνευτικές αποστολές, από τη δικαιοδοσία του νεοσύστατου Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις τριών εβδομάδων, η απόφαση ψηφίστηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.Η απόφαση αυτή προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, κυρίως από τις χώρες που τάχθηκαν υπέρ της σύστασης του δικαστηρίου.

    Με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας εξασφαλίζεται για ένα χρόνο ασυλία ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου όλων των πολιτών που μετέχουν σε επιχειρήσεις διατήρησης της ειρήνης, χωρών που δεν έχουν υπογράψει την ιδρυτική συνθήκη της Ρώμης για το νέο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

    Με τον τρόπο αυτό παρακάμφθηκε η απειλή των Ηνωμένων Πολιτειών να προβάλουν βέτο για τη συνέχιση της ειρηνευτικής αποστολής στη Βοσνία, αν δεν εξασφάλιζαν ασυλία για τους αμερικανούς στρατιώτες, μέλη των ειρηνευτικών αποστολών.

    [04] Δώδεκα τραυματίες από χειροβομβίδα στο Πακιστάν

    13/7/2002 7:18:00 μμ

    Τουλάχιστον 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων εννέα ευρωπαίοι πολίτες, τραυματίστηκαν σήμερα ελαφρά από έκρηξη χειροβομβίδας, που σημειώθηκε σε παραμεθόρια περιοχή του βορειοδυτικού Πακιστάν, ανακοινώθηκε από επίσημη πηγή. Οι τραυματίες φέρουν επιπόλαια τραύματα και δεν διατρέχουν κίνδυνο, σύμφωνα με τον γιατρό του τοπικού νοσοκομείου στο οποίο διακομίστηκαν. Σύμφωνα με την αστυνομία τα θύματα είχαν σταματήσει σε ένα αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή Μανσέρα σε απόσταση 150 χιλιομέτρων ανατολικά του Πεσαβάρ, όταν ένας άγνωστος πλησίασε και έρριξε μία χειροβομβίδα εναντίον τους. Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι οι τραυματίες είναι επτά Γερμανοί, δύο άνδρες και πέντε γυναίκες, ένας Αυστριακός, ένας Σλοβάκος και τρεις Πακιστανοί, από τους οποίους δύο παιδιά.

    [05] Βίαιες συγκρούσεις στην Β. Ιρλανδία

    13/7/2002 3:35:00 μμ

    Φωτογραφία Αρχείου

    Είκοσι αστυνομικοί και αρκετοί πολίτες τραυματίστηκαν σήμερα, στη Βόρεια Ιρλανδία, σε συγκρούσεις ανάμεσα σε καθολικούς διαδηλωτές και την αστυνομία. Εκατοντάδες καθολικοί πέταξαν πέτρες και αυτοσχέδιες βόμβες στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με πλαστικές σφαίρες. Τα επεισόδια ξέσπασαν, όπως αναμενόταν, σε γειτονιά καθολικών από όπου πέρασε η παρέλαση του τάγματος της Οράγης.

    Πρόκειται για τις παραδοσιακές παρελάσεις των προτεσταντών που κάθε χρόνο γιορτάζουν την νίκη του βασιλιά τους Γουλιέλμου της Οράγης, επί του καθολικού βασιλιά Ιακώβου του δευτέρου εν έτη 1690.

    Αν και φέτος τα επεισόδια ήταν μικρότερης έκτασης σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, τράνταξαν τους πολιτικούς κύκλους που ήλπιζαν ότι μια ειρηνική επέτειος θα μπορούσε να συμβάλει θετικά στην εύθραυστη ειρηνική διαδικασία.

    [06] Φλερτάρει με μετάλλιο η εθνική ανσάμπλ

    13/7/2002 12:26:00 μμ

    Υποθήκη για μετάλλιο έβαλε η εθνική ανσάμπλ με το "καλημέρα" του παγκοσμίου πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής που γίνεται στη Νέα Ορλεάνη. Το εθνικό μας συγκρότημα έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στην πρεμιέρα των αγώνων, εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του στο σχοινάκι με τις μπάλες και βαθμολογήθηκε με 25.300 βαθμούς (τεχνική 8.300, καλλιτεχνική αξία 8.500, εκτέλεση 8.500). Η βαθμολογία αυτή ήταν η δεύτερη καλύτερη, καθώς υψηλότερη πήρε μόνο η Ρωσία που βαθμολογήθηκε με 25.550. Τρίτη ήταν η Λευκορωσία με 24.725 βαθμούς.

    Με αυτή τη βαθμολογία η εθνική μας εξασφάλισε ουσιαστικά τη συμμετοχή της στον τελικό του συγκεκριμένου οργάνου που θα διεξαχθεί την Κυριακή, ενώ αν πραγματοποιήσει ανάλογη εμφάνιση και στις κορδέλες, θα είναι σίγουρα στα μετάλλια στο σύνθετο.

    Στις κορδέλες η εθνική μας θα αγωνιστεί αύριο στη δεύτερη μέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα αρχίσει στις 3:00 τα ξημερώματα Κυριακής, ώρα Ελλάδας.

    "Κάναμε καλή αρχή" δήλωσε η προπονήτρια της εθνικής μας Μαρίνα Φατέεβα και πρόσθεσε: "Η αλήθεια είναι ότι κουραστήκαμε πάρα πολύ και δουλέψαμε πάνω στους νέους κωδικούς. Ακόμη όμως τίποτα δεν έχει κριθεί. Πρέπει και στις κορδέλες να παρουσιάσουμε το καλό μας πρόσωπο και να αποφύγουμε τα λάθη. Μένουμε προσγειωμένες και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας".

    Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ήταν ο πρόεδρος της ΕΓΟ Δημήτρης Δημητρόπουλος, ο οποίος αμέσως μετά τον αγώνα αγκάλιασε και συνεχάρη μία-μία τις αθλήτριες και ανακοίνωσε πριμ 10 εκ. δραχμών, που αντιστοιχεί σε 1 εκ. σε κάθε αθλήτρια, ενώ τα υπόλοιπα θα μοιραστούν προπονήτριες και ιατρικό τιμ.

    [07] ΑΕΚ: Τραυματίστηκε ο Μπορμπόκης

    13/7/2002 3:10:00 μμ

    Σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στην Αυστρία η ΑΕΚ επικράτησε με 6-1 της Βίνερ Νόισταντ (ομάδα Δ΄ Κατηγορίας). Ωστόσο την καλή εμφάνιση της "Ενωσης" επισκίασε ο τραυματισμός του Βασίλη Μπορμπόκη. Ο παίκτης χτύπησε στο ξεκίνημα του αγώνα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο τραυματισμός του παίκτη είναι δεν είναι πολύ σοβαρός, ωστόσο θα παραμείνει εκτός προπονήσεων για μερικές ημέρες.

    Με την ΑΕΚ δεν αγωνίστηκε ο Ντέμης Νικολαϊδης για προληπτικούς κυρίως λόγους αφού πριν απο την έναρξη του παιχνιδιού ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις, ενώ αντίθετα, για πρώτη φορά έπαιξε ο Ολλανδός Μίχελ Κρέεκ, τον οποίο ο Μπάγεβιτς χρησιμοποίησε στη θέση του κεντρικού αμυντικού.

    Τα τέρματα του "δικεφάλου" πέτυχαν οι Ιβιτς (3), Λάκης (1), Μαλαδένης (1) και Τσάρτας (1).

    Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκης (5' Γεωργέας), Καψής (64' Μαϊστρέλλης), Κρέεκ (64' Κωστένογλου), Κασάπης (71' Ξενίδης), Ζαγοράκης (64' Κατσουράνης), Μαλαδένη (74' Κάππος), Λάκης (68' Ρουίς), Τσάρτας (68' Πέτκοφ), Κωνσταντινίδης (68' Κωστής), Ιβιτς (80 Πουρτουλίδης).

    [08] Χωρίς τρεις ο Ολυμπιακός στη Γερμανία

    13/7/2002 3:04:00 μμ

    Χωρίς τους Οφορίκουε, Πουρσανίδη και Ρόμπερτς που θα παραμείνουν στην Αθήνα και θα προπονούνται στις εγκαταστάσεις του Ρέντη με γυμναστή που θα ορίσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα αναχωρήσει το απόγευμα της Κυριακής για τη Γερμανία, η "ερυθρόλευκη" αποστολή, όπου θα πραγματοποιήσει και το δεύτερο και βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

    Οι ποδοσφαιριστές που θα βρεθούν στη Γερμανία είναι οι εξής: Αλβες, Αλεξανδρής, Αμανατίδης, Ανατολάκης, Αντζας, Βενετίδης, Γεωργίου, Γιάννου, Γιαννακόπουλος, Ελευθερόπουλος, Ζε Ελίας, Ζέτερμπεργκ, Καρεμπέ, Κατεργιαννάκης, Καστίγιο, Κόντης, Κωστούλας, Μαυρογενίδης, Νινιάδης, Ντρασένα, Πατσατζόγλου, Ζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Χούτος, Ανθούλης, Λύγκος, Μενδρινός, Μπενετάτος και Ντόβας. Στην Αθήνα θα παραμείνουν και οι νεαροί Τζανετάκης, Λυκούδης.

    [09] Νασιώκας καλεί..... γιατρούς του ΙΚΑ

    13/7/2002 12:44:00 μμ

    Ανοιχτή πρόσκληση σε διάλογο απηύθυνε στους γιατρούς του ΙΚΑ ο υφυπουργός Υγείας Εκτορας Νασιώκας, καλώντας τους παράλληλα να σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Ο κ.Νασιώκας μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 υποστήριξε επίσης ότι το νοσοκομείο του Χαϊδαρίου, που ανοίγει τις πύλες του την Δευτέρα, είναι το πλέον σύγχρονο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 13 July 2002 - 16:54:54 UTC