Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργάσιμος ο Ξηρός
  • [02] Συνεχίζουν τις περιηγήσεις τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι
  • [03] Τρεις θανάτοι από ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Αλλαγή Παλαιστινιακής ηγεσίας ζητούν οι ΗΠΑ
  • [05] Βόλεϊ: Ελλάδα - Γαλλία 2-3
  • [06] Αναπροσαρμογές συμβολαίων σε Ελευθερόπουλο - Αλεξανδρή
  • [07] Στον Πανιώνιο ο Κοπιτσής

    [01] Συνεργάσιμος ο Ξηρός

    12/7/2002 9:07:00 μμ

    Την συμμετοχή του σε τρομοκρατικές ενέργειες φέρεται να έχει ομολογήσει ο Σάββας Ξηρός, που δίνει στοιχεία για την υπόθεση. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στην Εισαγγελία Αθηνών η δικογραφία. Ο βομβιστής αναμένεται αύριο να μεταφερθεί από τον Ευαγγελισμό στο Γενικό Κρατικό, προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση στο δεξί του μάτι. Σε 7 επιθέσεις της "17Ν" χρησιμοποιήθηκε το 38άρι περίστροφο που βρέθηκε στην οδό Πάτμου όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας αστυνομικός υποδιευθυντής Λ. Οικονόμου.

    Οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς

    Συνεργάσιμος και αποκαλυπτικός φαίνεται πως είναι στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα Διώτη, ο Σάββας Ξηρός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματίας βομβιστής παραδέχθηκε ότι είναι μέλος της 17Ν και έδωσε στοιχεία, που αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά στον εντοπισμό και άλλων μελών της οργάνωσης.

    Ο Ξηρός, που μέχρι τώρα νοσηλεύεται σε δωμάτιο-φρούριο στον δέκατο όροφο του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, αναμένεται αύριο να μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση στο δεξί του μάτι. Όπως είναι φυσικό, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια και η κινητοποίηση της Αστυνομίας θα είναι γιγαντιαία.

    Οι εκτιμήσεις των αρχών αλλά και τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας συγκλίνουν πως τα μέλη της 17Ν συμμετείχαν στο ριφιφί στην τράπεζα Εργασίας στον Νέο Κόσμο. Οι έρευνες της Αστυνομίας στρέφονται πλέον και σε υποθέσεις του κοινού εγκλήματος, αφού, όπως φαίνεται, οι τρομοκράτες για να χρηματοδοτήσουν τις δολοφονίες τους κατέφευγαν σε πολλές ληστείες.

    Εν τω μεταξύ, ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές ασφαλείας για τον εντοπισμό του ανθρώπου που ενοικίασε το διαμέρισμα-κρησφύγετο στο Παγκράτι. Οι αρχές έχουν εστιάσει τις έρευνες στην Αθήνα και στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, ο ενοικιαστής θεωρείται από τα ηγετικά στελέχη της "17Ν", όπως τουλάχιστον λειτουργεί η οργάνωση από τη δεκαετία του '80.

    Σε 7 υποθέσεις το 38άρη περίστροφο

    Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., τo περίστροφο 38 χιλιοστών Σμιθ εντ Γουέσον που βρέθηκε στο φερόμενο ως κρησφύγετο της οργάνωσης "17Ν", στην οδό Πάτμου, χρησιμοποιήθηκε σε 7 υποθέσεις:

    στους πυροβολισμούς εναντίον περιπολικού το 1982 στη Φιλοθέη, στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας Πετραλώνων το 1984, κατά την οποία σκοτώθηκε ο αστυνομικός Χρήστος Μάτης, στη ληστεία στη λεωφόρο Πατησίων το 1988, στη δολοφονία Ανδρουλιδάκη το 1989, σε επίθεση εναντίον του εισαγγελέα Ταρασουλέα το 1989, στη συμπλοκή στα Σεπόλια το 1991 και στη δολοφονία του Περατικού το 1997.

    Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. τόνισε ότι οι βαλλιστικές εξετάσεις συνεχίζονται με άλλες υποθέσεις αρχείου, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να έχουμε πληροφορίες και για τον υπόλοιπο οπλισμό της οργάνωσης.

    Συγχαρητήρια από τον Βενές

    Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ έδωσε ο υπαρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ, Ντέιβιντ Βενές, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Αθηνά και πήρε μέρος σε συσκέψεις για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Ο κ. Βένες δήλωσε ότι "εμπιστευόμαστε τον επαγγελματισμό της ΕΛ.ΑΣ., που θα οδηγήσει σε μια αποτελεσματική πρόοδο για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας" και υπογράμμισε ότι θα είναι μακρά η διαδικασία στο δρόμο για την δικαιοσύνη.

    Ο υπαρχηγός τόνισε ότι η Σκότλαντ Γιάρντ παραμένει στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να χρησιμοποιηθούν οι εξελιγμένες εγκαταστάσεις της για την ανεύρεση περισσότερων αποδεικτικών στοιχείων. Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι εξελίξεις στην τρομοκρατία βρίσκονται στην αρχή και πρέπει να διανυθεί σημαντικό χρονικό διάστημα και επισήμανε πως οι έρευνες και οι ανακρίσεις είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών.

    Ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία σχετίζεται με την πορεία των ερευνών ή τον αριθμό και το είδος των πειστηρίων που έχουν εξευρεθεί, και επεσήμανε πως οι έρευνες δεν πραγματοποιήθηκαν μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες.

    "Θα είμαστε παρόντες μέχρι το τέλος", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενές. "Η έως τώρα άριστη συνεργασία μας είναι αναγκαίο να συνεχιστεί μέχρι να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δολοφόνοι του συνταγματάρχη Σόντερς", δήλωσε τέλος, από τη Βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα, ο υπαρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ.

    Δέσμευση του πρωθυπουργού για εξάρθρωση της 17Ν

    Ο κ. Σημίτης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου διαβεβαίωσε ότι θα συλληφθούν όλοι οι υπεύθυνοι της "17Ν" και θα δοθεί πλήρης δημοσιότητα στο θέμα''.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι η πάταξη της τρομοκρατίας θα προχωρήσει μέχρι τέλους και η "17Ν" θα απομυθοποιηθεί.

    "Κοινούς εγκληματίες'', χαρακτήρισε τους τρομοκράτες ο Χρήστος Πρωτόπαπας τονίζοντας ότι η τρομοκρατία είναι απειλή για την κοινωνία και την δημοκρατία. "Δεν μπορεί να εμφανίζονται οι τρομοκράτες ως Ρομπέν των Δασών ή κοινωνικοί αγωνιστές", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος., τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι έκαναν φόνους και ληστείες, πέρα από τις τρομοκρατικές ενέργειες, και δεν πρέπει να υπάρχει η εντύπωση ότι είχαν ιδεολογικές αντιλήψεις.

    "Η ΝΔ αντιμετωπίζει με ευθύνη το θέμα της τρομοκρατίας αλλά και με δικαίωση τις τρέχουσες εξελίξεις'', δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής, προσθέτοντας ότι είναι δεδομένη η συμπαράστασή της στο έργο της αστυνομίας σε μια εθνική υπόθεση. Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει οριστική ιδεολογική συντριβή του φαινομένου.

    Παράνομη και αντισυνταγματική χαρακτήρισαν τα μέλη της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων Αθήνας την συνεχιζόμενη κράτηση και απομόνωση του Σάββα Ξηρού στον Ευαγγελισμό. Υποστήριξαν ότι μετά από δύο εβδομάδες, έχει παρέλθει κάθε προθεσμία εντός της οποίας οι δικαστικές αρχές όφειλαν να έχουν εκδώσει ένταλμα και να έχουν απευθύνει τις κατηγορίες.

    Επίσης, κατηγόρησαν μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ ότι διαρρέουν κατευθυνόμενες φήμες και σενάρια, σπιλώνοντας ανυποψίαστους πολίτες αλλά και όσους συμμετείχαν στον αντιδικτατορικό αγώνα.

    Μοναδική ευκαιρία καταπολέμησης της τρομοκρατίας, χαρακτήρισε τις προσπάθειες των αρχών για την εξάρθρωση της ''17 Νοέμβρη'', ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στην εκδήλωση της ομάδας ''Ως εδώ''. Τόνισε δε ότι ο εντοπισμός των ενόχων και η προσαγωγή τους στη δικαιοσύνη θα πρέπει να γίνει σε πνεύμα δικαίου.

    [02] Συνεχίζουν τις περιηγήσεις τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι

    12/7/2002 8:00:00 μμ

    Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηνών συνεχίζουν και σήμερα την τις περιηγήσεις τους στην πρωτεύουσα. Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής επισκέφτηκε για δεύτερη φορά την Βαρβάκειο αγορά. Σε δηλώσεις του, ο κ. Παπουτσής κατηγόρησε τη δημοτική αρχή πως έχει εγκαταλείψει την κεντρική αγορά της Αθήνας.

    Από την πλευρά της, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε στον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του κλάδου. Η υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι η πρωτεύουσα έχει πάψει να αποτελεί κέντρο τουριστικού ενδιαφέροντος.

    Τέλος, ο Γιάννης Δημαράς, υποψήφιος του ΔΗΚΚΙ, επεσκέφθη το Ληξιαρχείο Αθηνών και το Μητρώο του Δήμου, όπου μεταξύ άλλων έθεσε το πρόβλημα της μηχανοργάνωσης των υπηρεσιών.

    [03] Τρεις θανάτοι από ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

    12/7/2002 10:48:00 μμ

    Τρεις νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ναρκωτικά, μέσα σε λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη. Ο πρώτος νεαρός, ο οποίος ήταν γνωστός με το όνομα Καπετανάκης και είχε ηλικία 26 χρόνων, βρέθηκε νεκρός το μεσημέρι σήμερα στο σπίτι του στην οδό Στρωμνίτσης στην Κάτω Τούμπα. Δίπλα στον 26χρονο βρέθηκαν τα σύνεργα της χρήσης και υπολείμματα ηρωίνης. Ο τραγικός κατάλογος συμπληρώθηκε αργά σήμερα το απόγευμα, με το θάνατο των αδελφών Χάρη και Αγγελου Κουβάτση, ηλικίας 26 και 30 ετών αντίστοιχα. Τα πτώματα των δύο αδελφών βρέθηκαν από περιοίκους στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, στη διασταύρωση των οδών Αγαπηνού και Ιπποδρομίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    Ο θάνατος και των τριών νεαρών αποδίδεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα που προκλήθηκε από χρήση ναρκωτικών.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο «μαζικός» θάνατος των τριών νέων οφείλεται είτε νοθευμένη είτε απόλυτα καθαρή παρτίδα ηρωίνης, που φέρεται να κυκλοφορεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

    [04] Αλλαγή Παλαιστινιακής ηγεσίας ζητούν οι ΗΠΑ

    12/7/2002 10:25:00 μμ

    Την αλλαγή της Παλαιστινιακής ηγεσίας προσδοκούν στις ΗΠΑ, τόνισε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ. Σε δηλώσεις του στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο "Αλ-Τζαζίρα", ο κ. Πάουελ σημείωσε ότι επί του παρόντος δεν έχουν για συνομιλητή τον πρόεδρο Γιάσερ Αραφάτ και αναμένουν να αναδειχθεί μια νέα ηγεσία, προκειμένου να συνεχιστούν οι συνομιλίες. Να σημειώσουμε ότι οι δηλώσεις του Πάουελ στα αγγλικά καλύπτονταν ηχητικά απο την αραβική μετάφρασή τους.

    Μόνον μέσω εκλογών μπορεί να αντικατασταθεί ο παλαιστίνιος πρόεδρος Γιάσερ Αραφάτ από την προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής, τόνισε η σύμβουλος του αμερικανού προέδρου επί θεμάτων Εθνικής Ασφάλειας Κοντολίζα Ράις, στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε, σήμερα, στην ισραηλινή κρατική τηλεόραση.

    Η κ. Ράις υποστήριξε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή πρέπει να προβεί σε σειρά μεταρρυθμίσεων και να αποκτήσει μία ηγεσία που να μην έχει συμβιβαστεί με υποθέσεις τρομοκρατίας, καθώς η παρούσα ηγεσία απέτυχε να την καταπολεμήσει.

    Η αξιωματούχος πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αλλάξει ένα πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, να υπάρχουν θεσμοί που να λογοδοτούν αλλά και να υπάρχουν αξιόπιστες υπηρεσίες ασφάλειας.

    [05] Βόλεϊ: Ελλάδα - Γαλλία 2-3

    12/7/2002 11:32:00 μμ

    Φωτογραφία Αρχείου

    Μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα, που κρίθηκε στο τάι-μπρέικ, η Εθνική ομάδα του βόλεϊ έχασε από τους Γάλλους με 3-2 σετ, στο πλαίσιο των αγώνων του παγκόσμιου Λιγκ. Οι τέσσερις χιλιάδες φίλαθλοι που βρέθηκαν στο κλειστό γήπεδο της Λαμίας παρακολούθησαν την εθνική μας να πιάνει κατά διαστήματα πολύ καλή απόδοση στο παιχνίδι της, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει την εκπληκτική γαλλική ομάδα. Η εθνική ομάδα αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάει το ματς στο πέμπτο σετ. Εκεί οι Γάλλοι ήταν λίγο καλύτεροι και κατάφεραν να διατηρήσουν το αήττητο μέχρι στιγμής στην διοργάνωση. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν πάλι την Κυριακή στην Λάρισα (21.00).

    Τα σετ του αγώνα: 27-29, 25-22, 20-25, 25-21, 13-15

    Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της εθνικής μας, Στέλιος Πουρσαλίκας τόνισε ότι ήταν ευχαριστημένος από την απόδοση των παιχτών του και ότι έπεσαν στην καλύτερη Γαλλία των τελευταίων χρόνων.

    [06] Αναπροσαρμογές συμβολαίων σε Ελευθερόπουλο - Αλεξανδρή

    Πηγή: ΑΠΕ 12/7/2002 9:42:00 μμ

    Στην αναπροσαρμογή των συμβολαίων του Αλέξη Αλεξανδρή και του Δημήτρη Ελευθερόπουλου προχώρησε σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο τερματοφύλακας των ερυθρολεύκων θα εισπράττει πλέον περίπου 700.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ το συμβόλαιο του να "μεγαλώνει" κατά 6 μήνες, καθώς η συνεργασία του με την ομάδα λήγει πλέον στις 30 Ιουνίου 2005. Όσον αφορά τον Αλεξανδρή, το συμβόλαιο του εξακολουθεί να ισχύει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, ωστόσο οι απολαβές του διεθνή άσου μέχρι τον Ιούνιο του 2003 θα ανέλθουν σε περίπου 600.000 ευρώ, θα είναι δηλαδή αυξημένες κατά 150.000 ευρώ.

    Δηλώσεις των ποδοσφαιριστών

    Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Ελευθερόπουλος τόνισε ότι αισθάνεται δικαιωμένος, καθώς ακούστηκαν πολλά αυτό το καλοκαίρι και ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τον προπονητή της ομάδας για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν.

    Ως αναγνώριση της προσφοράς του στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ εξέλαβε αυτή την κίνηση ο Αλεξανδρής, που υποστήριξε ότι στον Ολυμπιακό έχει περάσει τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια. Ο διεθνής επιθετικός σημείωσε ότι τώρα θα πρέπει όλοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την κατάκτηση του έβδομου πρωταθλήματος.

    [07] Στον Πανιώνιο ο Κοπιτσής

    12/7/2002 9:26:00 μμ

    Στον Πανιώνιο θα κλείσει την καριέρα του ο Χάρης Κοπιτσής. Ο έμπειρος αμυντικός, που είχε μείνει ελεύθερος από το Αιγάλεω, συναντήθηκε με τους διοικούντες την ΠΑΕ και "τα βρήκαν" αμέσως. Ο 33χρονος Κοπιτσής, που ξεκίνησε την καριέρα του στο Αιγάλεω και στην συνέχεια έκανε καριέρα στον Πανιώνιο και την ΑΕΚ, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό το οικονομικό μέρος της συμφωνίας. Ικανοποιημένος δήλωσε ο Κοπιτσής με την επιστροφή του στην ομάδα που τον ανέδειξε και τόνισε ότι ο Πανιώνιος φέτος έχει υψηλούς στόχους, που θα πρέπει να δουλέψουν για να τους υλοποιήσουν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 12 July 2002 - 20:54:40 UTC