Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταγραφή ζημιών από τη χθεσινή νεροποντή
  • [02] Στενεύει ο κλοιός γύρω από την ''17Ν''
  • [03] Καταθέσεις νομοσχεδίων στη Βουλή
  • [04] Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Ρώμης
  • [05] Συναντήσεις της Ιρλανδής προέδρου
  • [06] Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ρέντη
  • [07] Έκρηξη αερίου σε ορυχείο στην Κίνα
  • [08] Στο έλεος της φωτιάς τα δάση του Β. Κεμπέκ
  • [09] Βαθαίνει η πολιτική κρίση στην Τουρκία
  • [10] Δεν γνωρίζει ο Μπους για την τύχη του Μπιν Λάντεν
  • [11] Συνάντηση Φάγιαντ-Πέρες στην Ιερουσαλήμ
  • [12] ΕΠΑΕ: Αύριο η ετήσια Γενική Συνέλευση
  • [13] Τένις: Νέα άνοδος της Δανιηλίδου
  • [14] Ημικρανία προκαλούν τα πολύωρα ταξίδια
  • [15] Βέλγιο:Απαγορευμένες ορμόνες σε αναψυκτικά
  • [16] Αλματώδης αύξηση της πειρατείας στο internet
  • [17] Ατυχη αρχή για το αφγανικό λαχείο

    [01] Καταγραφή ζημιών από τη χθεσινή νεροποντή

    9/7/2002 10:19:00 πμ

    Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισε η καταγραφή των ζημιών στο Ρέντη, το Μοσχάτο και το Φάληρο, καθώς και στις άλλες συνοικίες της Αθήνας, που επλήγησαν απο τις χθεσινές πλημμύρες. Ωστόσο, η ξαφνική νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα εκτός από τις υλικές καταστροφές να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας και να τραυματιστεί σοβαρά μία γυναίκα. Μετ' εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κηφισού και στην Πειραιώς, καθώς και στις οδικές συγκοινωνίες, τον ηλεκτρικό και το Μετρό.

    Ενας νεκρός, μία τραυματίας, αρκετοί εγκλωβισμένοι

    Κανονικά εκτελούνται πλέον τα δρομολόγια του ηλεκτρικού απο Πειραιά μέχρι Κηφισιά.

    Στο Μετρό δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από Ομόνοια προς Σεπόλια και αντίστροφα. Για την εξυπηρέτηση του κοινού από την Αττικό Μετρό έχουν δρομολογηθεί μπλε λεωφορεία στο τμήμα αυτό.

    Από τη σφοδρή νεροποντή έχασε τη ζωή του ο 35χρονος Αλβανός υπήκοος Γεώργιος Περτούφι, ο οποίος καταπλακώθηκε από τοίχο στο Βοτανικό, ενώ θύμα της θεομηνίας έπεσε και μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου "Αγιος Σάββας".

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε χθες 1500 κλήσεις και επενέβη σε 216 περιπτώσεις για διάσωση και απεγκλωβισμούς ατόμων που κινδύνευαν από τα νερά.

    Τρεις άνθρωποι, όπως δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Παναγιώτης Φούρλας μεταφέρθηκαν ημιθανείς στο νοσοκομείο.

    Τις πληγείσες από τη νεροποντή περιοχές του Ρέντη και του Μοσχάτου επισκέφθηκε χθες ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιάννης Τσακλίδης, ο οποίος τόνισε ότι οι πληγέντες θα λάβουν τις αποζημιώσεις που προβλέπει ο νόμος. Οπως είπε στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός "μέχρι να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα θα υπάρχουν προβλήματα''

    ''Δεν υπήρξε πρόβλεψη για το φαινόμενο'', δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης υποστηρίζοντας ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού.

    ''Για αδυναμία του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών'' μίλησε η ΝΔ.

    [02] Στενεύει ο κλοιός γύρω από την ''17Ν''

    9/7/2002 9:00:00 πμ

    Τα ευρήματα από τα δύο κρησφύγετα των τρομοκρατών εξετάζουν οι αρχές ώστε να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες, ενώ ζήτημα χρόνου είναι πλέον η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά συγκεκριμένων προσώπων, με στόχο το τελικό χτύπημα στη 17 Νοέμβρη. O Σάββας Ξηρός που νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο στο 10ο όροφο του νοσοκομείου, προκειμένου να καταθέσει στον αρμόδιο εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη.

    ''Κατάντια'', χαρακτήρισε ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας την τακτική ορισμένων μέσων ενημέρωσης να αναφέρονται σε πρόσωπα που δήθεν εμπλέκονται στην τρομοκρατία τονίζοντας ότι οι έρευνες διεξάγονται μέσα στο πλαίσιο του συντάγματος και των νόμων.

    "Οι άγνωστοι και κακόγουστοι σεναριογράφοι, αλλά και εκείνοι που διακινούν τα κατάπτυστα αυτά σενάρια, ελπίζω να με αφήσουν απερίσπαστο στο πνευματικό μου έργο" δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Τύπου ο συγγραφέας και πρέσβης της Ελλάδας στην Ουνέσκο, Βασίλης Βασιλικός αναφερόμενος σε δημοσίευμα που τον εμπλέκει στην τρομοκρατία.

    Νέα παρέμβαση στο θέμα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας έκανε χθες η ΕΣΗΕΑ και κάλεσε τους δημοσιογράφους να μην υποδύονται ρόλους που δεν τους ανήκουν.

    Τα συγχαρητήρια τους έδωσαν χθες οι ΗΠΑ στην ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχία που σημειώθηκε την τελευταία εβδομάδα στις έρευνες για την εξάρθρωση της 17Ν.

    [03] Καταθέσεις νομοσχεδίων στη Βουλή

    9/7/2002 10:21:00 πμ

    Το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών συζητείται τα απόγευμα στην ολομέλεια της Βουλής. Επίσης κατατίθεται και το νομοσχέδιο για τη μεταφορά του συντελεστή δόμησης, το οποίο σε πρώτη φάση ανοίγει τον δρόμο για την προώθηση περίπου 50.000 οικοδομικών αδειών, "εγκλωβισμένων" επί χρόνια.

    [04] Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Ρώμης

    9/7/2002 9:40:00 πμ

    Εγκαινιάζεται το απόγευμα -ταυτόχρονα- σε τηλεδιάσκεψη, από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον Ιταλό ομόλογο του Σϊλβιο Μπερλουσκόνι, το υποθαλάσσιο καλώδιο που διασυνδέει τα ηλεκτρικά δίκτυα των δυο χωρών. Το καλώδιο ξεκινά από την περιοχή Γκαλοτίνα της Ιταλίας και καταλήγει στον Αραχθο, όπου εκεί την ώρα των εγκαινίων θα βρίσκεται ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, καθώς και η διοίκηση της ΔΕΗ. Το υποθαλάσσιο καλώδιο ισχύος 500 Μεγαβάτ θα διαχειρίζεται κοινή εταιρεία της ΔΕΗ και της ιταλικής ΕΝΕΛ.

    [05] Συναντήσεις της Ιρλανδής προέδρου

    9/7/2002 10:20:00 πμ

    Με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου η πρόεδρος της Ιρλανδίας, Μαίρη Μακαλίζ, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Νωρίτερα η Ιρλανδή πρόεδρος συναντήθηκε διαδοχικά με τους αρχηγούς των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

    [06] Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ρέντη

    Πηγή: ΕΤ-1 8/7/2002 11:57:00 μμ

    Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 22:00, σε εργοστάσιο πλαστικών ειδών, πίσω από το γήπεδο του Φωστήρα, στον Αγιο Γιάννη Ρέντη. Το φλεγόμενο εργοστάσιο, ιδιοκτησίας Ηλία Λαδικού, περικύκλωσαν 13 οχήματα με 40 άνδρες της Πυροσβεστικής, καταφέρνοντας να αποτρέψουν επέκταση της πυρκαγιάς από το δεύτερο όροφο του εργοστασίου. Δεν απειλείται κανένα παράπλευρο οίκημα και ήδη το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς.

    [07] Έκρηξη αερίου σε ορυχείο στην Κίνα

    9/7/2002 9:05:00 πμ

    Φωτό Αρχείου

    Τριανταεννέα ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη αερίου στο ορυχείο Ντιγκνσένγκ στην επαρχία Χεϊλονγκζιάνγκ, της βορειοανατολικής Κίνας. Οπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα αγνοούνται και άλλοι τέσσερις ανθρακωρύχοι. Πάντως, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την κυβέρνηση για το εάν λειτουργούσε νόμιμα ή όχι το ορυχείο.

    Ακαρπες οι ενέργειες για κλείσιμο των παράνομων ορυχείων

    Το νέο δυστύχημα ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε περισσότερους από 235 μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην Κίνα. Χαρακτηριστικό είναι πως η έκρηξη σημειώθηκε την ημέρα που υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης υποσχόταν πως θα πατάξει τους ιδιοκτήτες επισφαλών, ή παράνομων ορυχείων.

    Μάλιστα έχουν αποβεί άκαρπες οι όποιες ενέργειες γίνονται προκειμένου να κλείσουν οι παράνομες στοές στην Κίνα. Πολλά ορυχεία που έχει διαταχθεί να κλείσουν, ξανανοίγουν έπειτα με την ανοχή και την προστασία των τοπικών κυβερνήσεων.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη χρονιά έχασαν τη ζωή τους 7.000 ανθρακωρύχοι.

    [08] Στο έλεος της φωτιάς τα δάση του Β. Κεμπέκ

    9/7/2002 9:20:00 πμ

    Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν λάβει οι 43 πυρκαγιές που μαίνονται στα δάση του Βόρειου Κεμπέκ. Οπως αναφέρει η υπηρεσία δασοπυρόσβεσης της γαλλόφωνης περιοχής του Καναδά, σε πολλές περιπτώσεις τα πυροσβεστικά αεροπλάνα αδυνατούν να πετάξουν λόγω του πυκνού καπνού, ενώ δεν αναμένεται βροχή μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Οι φωτιές ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη από σπίθες κεραυνών και προχωρούν σαν τείχος 200 χλμ προς τις ακτές, καταστρέφοντας 50 μέτρα δάσους το λεπτό.

    [09] Βαθαίνει η πολιτική κρίση στην Τουρκία

    9/7/2002 9:09:00 πμ

    Η πολιτική κρίση που ξέσπασε στην Τουρκία με το κύμα παραιτήσεων στη Δημοκρατική Αριστερά του πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετζεβίτ έχει στρέψει την προσοχή όλων στα επόμενα βήματα του μέχρι χθες αντιπροέδρου της κυβέρνησης Χουσαμετίν Οζκάν, ο οποίος με την παραίτησή του άνοιξε το δρόμο για τη διάσπαση στη Δημοκρατική Αριστερά. Εάν οι εκλογές πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο η "κίνηση" Οζκάν δεν θα προλάβει να μετεξελιχθεί σε πολιτικό κόμμα και συνεπώς θα τεθεί θέμα εκλογικής συνεργασίας με άλλο πολιτικό κόμμα. Επειδή όμως οι εξελίξεις σηματοδοτούν εκτός από τις πρόωρες εκλογές και το ενδεχόμενο σχηματισμού νέας κυβέρνησης, δεν αποκλείεται η ομάδα Οζκάν να μετάσχει στο νέο σχήμα.

    Πρόωρες εκλογές ζητά ο Μεσούτ Γιλμάζ

    Υπέρ της προοπτικής σχηματισμού νέας κυβέρνησης συνηγορούν εξάλλου και τα όσα δήλωσε χθες το βράδυ ο ηγέτης της Μητέρας Πατρίδας Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα έχει εισέλθει σε "φάση κρίσης". Ο Γιλμάζ πρότεινε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στα τέλη Σεπτεμβρίου.

    Το κύριο ερώτημα ως προς τις διαστάσεις που θα πάρει τελικά η διάσπαση στους κόλπους της Δημοκρατικής Αριστεράς, είναι το τι θα πράξει ο υπουργός εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ, ο οποίος επέστρεψε τη νύχτα από τις διακοπές του και αναμένεται να έχει σήμερα επαφές τόσο με τον Ετζεβίτ, όσο και με την ομάδα Οζκάν.

    Ενδεχόμενη παραίτηση του Τζεμ από τη Δημοκρατική Αριστερά, θεωρείται βέβαιο ότι θα παρασύρει και άλλες παραιτήσεις, ενώ θα διευκολύνει τόσο το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, όσο και την συμπαράταξη του Κεμάλ Ντερβίς με όσους έχουν ως στόχο το σχηματισμό νέας κυβέρνησης έτσι ώστε να γίνουν όλα όσα απαιτούνται με βάση τα κριτήρια της Κοπεγχάγης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τούρκος πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει σήμερα ανακοινώσεις για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα.

    [10] Δεν γνωρίζει ο Μπους για την τύχη του Μπιν Λάντεν

    9/7/2002 10:23:00 πμ

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στον Λευκό Οίκο, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι δεν γνωρίζει εάν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι ζωντανός, υποστήριξε όμως ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σημειώνουν ''προόδους'' στον πόλεμο που διεξάγουν κατά της τρομοκρατίας σε ολόκληρο τον κόσμο. ''Κάνουμε σημαντικές προόδους'', δυσχεραίνοντας τη λειτουργία των εγκληματικών τρομοκρατικών δικτύων'', είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. Σε ερώτηση εάν ο Μπιν Λάντεν βρίσκεται ακόμα στη ζωή, απάντησε: ''Δεν γνωρίζω αν είναι νεκρός ή ζωντανός. Δεν έχουμε ακούσει γι' αυτόν εδώ και καιρό'', είπε. ''Μπορεί να είναι ζωντανός. Αν είναι, θα τον πιάσουμε. Αν δεν είναι, τον πιάσαμε'', πρόσθεσε.

    [11] Συνάντηση Φάγιαντ-Πέρες στην Ιερουσαλήμ

    Πηγή: ΑΠΕ 8/7/2002 11:49:00 μμ

    Σιμόν Πέρες

    Συνάντηση πραγματοποιείται απόψε ανάμεσα στον Παλαιστίνιο υπουργό Οικονομικών Σαλάμ Φάγιαντ και τον αρχηγό της ισραηλινής διπλωματίας Σίμον Πέρες. Αυτό δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Παλαιστίνιος ανώτερος αξιωματούχος, δίχως να δώσει άλλες διευκρινήσεις για την πρώτη ανάμεσα στον κ. Πέρες και ένα μέλος της νέας παλαιστινιακής κυβέρνησης, που ανέλαβε τα καθήκοντα στις 9 Ιουνίου.

    Η συνάντηση γίνεται μετά από περίπου δυο μήνες διακοπής των επαφών ανάμεσα στα δυο μέρη, ενώ ο ισραηλινός στρατός έχει ανακαταλάβει επτά από τις οκτώ μεγάλες παλαιστινιακές πόλεις της Δυτικής Όχθης μετά την έναρξη της επιχείρησης "κλειστός δρόμος" στα εδάφη αυτά, στις 19 Ιουνίου, έπειτα από μια σειρά παλαιστινιακών βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας.

    Ανώτεροι παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν σήμερα ότι ο Παλαιστίνιος υπουργός Εσωτερικών Αμπντέλ Ραζάκ αλ Γιάχια θα έπρεπε επίσης να συμμετάσχει στη σύνοδο που ανακοινώθηκε για τις "επόμενες 24 ώρες". Η παρουσία του όμως στη συνάντηση δεν αναφέρθηκε.

    [12] ΕΠΑΕ: Αύριο η ετήσια Γενική Συνέλευση

    9/7/2002 10:18:00 πμ

    Τέσσερα είναι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΑΕ, που θα γίνει αύριο, στις 14.00, σε ξενοδοχείο της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε η Ενωση. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΠΑΕ, με θέμα την τροποποίηση διατάξεων του καταστατικού της Ενωσης.

    Τα τέσσερα θέματα είναι τα εξής:

    Επικύρωση πληρεξούσιων αντιπροσώπων Εκλογή γραμματέα Συνέλευσης Εγκριση διοικητικού απολογισμού Εγκριση οικονομικού απολογισμού.

    Στο μεταξύ, η ΠΑΕ Αρης κατέθεσε στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΑΕ καταγγελία της σύμβασης με τον Γερμανό προπονητή Μπερντ Κράους, για ασυνέπεια στις επαγγελματικές υποχρεώσεις του.

    Παράλληλα, η ΠΑΕ υποστηρίζει, ότι ο Κράους έκανε δυσφημιστικές δηλώσεις για την ομάδα.

    [13] Τένις: Νέα άνοδος της Δανιηλίδου

    9/7/2002 10:24:00 πμ

    Οι συνεχείς επιτυχίες της Λένας Δανιηλίδου, βελτίωσαν ακόμη περισσότερο την θέση της πρωταθλήτριας μας στην Παγκόσμια κατάταξη. Μετά την ολοκλήρωση του Γουίμπλεντον, όπου αποκλείστηκε στον 4ο γύρο από την Τζένιφερ Καπριάτι (Νο 3 στον κόσμο), η Δανιηλίδου βρίσκεται στην 34η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 952 βαθμούς, κερδίζοντας 4 θέσεις σε μερικές εβδομάδες.

    Στην πρώτη θέση ανέβηκε η Αμερικανίδα, Σερένα Ουίλιαμς, που μετά τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις στο Ρολάν Γκαρός και το Γουίμπλεντον, έφτασε τους 5.742 βαθμούς, με δεύτερη την αδελφή της, Βένους που έχει 4.917 και 3η θέση, την Αμερικανίδα Καπριάτι, με 3.947 βαθμούς.

    [14] Ημικρανία προκαλούν τα πολύωρα ταξίδια

    Πηγή: ΑΠΕ 9/7/2002 9:32:00 πμ

    Όσοι υποφέρουν από ημικρανία πρέπει να αποφεύγουν, έαν βέβαια μπορούν, τις πολύωρες πτήσεις, ανακοίνωσε η φαρμακευτική επιθεώρηση "Apotheken Umschau". Ο ειδικός επί θεμάτων υγείας Αξελ Χέινζ επεσήμανε ότι είναι άμεσος ο κίνδυνος να εμφανισθεί οξεία κρίση ημικρανίας μετά από πτήση πέραν των τριών ωρών. Για να αποφευχθούν οι ημικρανίες, οι ασθενείς δεν πρέπει να φεύγουν από τους συνήθεις ρυθμούς τους, ιδιαίτερα στον ύπνο και να αποφεύγουν το αλκοόλ.

    Οι παγωμένες μάσκες έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στον έλεγχο του πόνου που προκαλείται κυρίως απο τις διαφορές της ατμοσφαιρικής πιέσεως κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

    Επίσης, ευεργετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει μια κρύα κομπρέσα ή ένα ειδικό επίθεμα παγωμένου ζελέ.

    [15] Βέλγιο:Απαγορευμένες ορμόνες σε αναψυκτικά

    9/7/2002 9:26:00 πμ

    ''Μικρές συγκεντρώσεις'' από την απαγορευμένη αυξητική ορμόνη ΜΡΑ, περιέχουν δύο δείγματα από αναψυκτικά που διανέμονται από την εταιρεία Bioland, η οποία θεωρείται ύποπτη για παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας για τις ορμόνες, ανακοινώθηκε χθες από τη βελγική υπηρεσία ασφαλείας τροφίμων (AFSCA). Τα δείγματα προέρχονται από ''παρτίδες που παραδόθηκαν το αργότερο το Μάιο του 2001'' και οι οποίες ''δεν βρίσκονται πλέον στην κυκλοφορία'', τονίζει η υπηρεσία στο ανακοινωθέν της, που αναμεταδίδεται από το πρακτορείο Belga. Ωστόσο, η υπηρεσία δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα των εταιρειών από τις οποίες προέρχονται τα ελεγχθέντα προϊόντα.

    Ανακοινώσεις από την Κομισιόν σύντομα

    Αλλα 18 δείγματα που επίσης ελέγχθησαν από παραγωγούς αναψυκτικών χυμών αποδείχθηκαν αρνητικά, ενώ άλλο ένα χρειάζεται να υποβληθεί σε συμπληρωματικούς ελέγχους, τονίζει η υπηρεσία.

    Επιπλέον η AFSCA τονίζει πως η Bioland έχει σταματήσει να διανέμει προϊοντα αναψυκτικών τους τελευταίους εννέα μήνες.

    Στο ανακοινωθέν της η υπηρεσία επισημαίνει πως η Κομισιόν έχει ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των ερευνών και υπόσχεται πως εντός των ημερών θα ανακοινώσει περισσότερες πληροφορίες.

    Οι υγειονομικές αρχές του Βελγίου και της Ολλανδίας υποψιάζονται από την περασμένη εβδομάδα πως η Bioland, που έχει την έδρα της στην Αμβέρσα, έχει παραδώσει μελάσσα γλυκόζης που περιέχει την ορμόνη ΜΡΑ σε ολλανδούς χοιροτρόφους. Ενας από τους υπευθύνους της εταιρείας συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή για ''παραβίαση της νομοθεσίας περί ορμονών'', όπως έχει ανακοινώσει η εισαγγελία της Τούρνχαουτ, στο βόρειο Βέλγιο.

    [16] Αλματώδης αύξηση της πειρατείας στο internet

    9/7/2002 10:10:00 πμ

    Ανθηση παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η πειρατεία στον κυβερνοχώρο, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η εξιδεικευμένη εταιρεία Riptech. Οπως επισημαίνεται στη μελέτη οι επιθέσεις των πειρατών το πρώτο εξάμηνο του 2002 παρουσιάζουν αύξηση κατά 64% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2001. Μάλιστα τα τέσσερα πέμπτα των επιθέσεων αυτών προέρχονται από πειρατές (χάκερς) που βρίσκονται μόνον σε δέκα χώρες: στις ΗΠΑ, στη Γερμανία, στη Νότια Κορέα, στην Κίνα, στη Γαλλία, στον Καναδά, στην Ιταλία, στην Ταϊβάν, στη Βρετανία και στην Ιαπωνία.

    Αδύνατος ο εντοπισμός των ''κυβερνοτρομοκρατών''

    Ενας από τους συντάκτες της έκθεσης, ο Ελάντ Γιοράν, υπογραμμίζει πάντως ότι οι "κυβερνο-επιθέσεις" μπορεί να προέρχονται επίσης κι από χώρες όπου είναι γνωστό πως υποθάλπονται οι τρομοκράτες, ενώ στην έκθεση καταχωρούνται πολλές τέτοιες πράξεις ως δυνητικά επιτελέσιμες από το Ιράν, το Πακιστάν, την Αίγυπτο, το Κουβέιτ και την Ινδονησία. "Είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπίσουμε την "κυβερνοτρομοκρατία" που προέρχεται από εκείνες τις χώρες, γιατί μπορούν να δράσουν από τον διαδικτυακό χώρο κάποιου άλλου", προσθέτει ο Γιοράν.

    [17] Ατυχη αρχή για το αφγανικό λαχείο

    Πηγή: ΑΠΕ 9/7/2002 9:41:00 πμ

    Το πρώτο εθνικό λαχείο που κυκλοφόρησε στο Αφγανιστάν, μετά από μια και πλέον δεκαετία είχε μια πολύ άτυχη έναρξη, καθώς οι οργανωτές δεν κατόρθωσαν να παραδώσουν τα κέρδη εγκαίρως. Εκατοντάδες κυνηγοί της θεάς Τύχης, συγκεντρώθηκαν στο Εθνικό Στάδιο της Καμπούλ, με τους λαχνούς τους ανα χείρας μετά την ανακοίνωση των τοπικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων ότι πρέπει να βρίσκονται εκεί εγκαίρως για να δούν ποιοί απο τους λαχνούς έχουν κληρωθεί.

    ''Σημειώθηκαν κάποιες καθυστερήσεις'', δήλωσαν οι αξιωματούχοι χωρίς να προχωρήσουν σε λεπτομέρειες.

    Εξω από τις σιδερένιες πύλες του σταδίου οι κάτοχοι των λαχείων ήταν περισσότερο αναστατωμένοι παρά εξαγριωμένοι.

    ''Γιατί μας είπαν να έλθουμε έδω αφού δεν ήταν έτοιμοι;'', αναρωτήθηκε ένας απο τους κυνηγούς της τύχης.

    Ο Αλι Ζαφαρ, 15 χρόνων είχε τέσσερα λαχεία και δηλώνει ''ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου και να δω τι θα κερδίσω''.

    Ο πρώτος λαχνός ήταν ένα αυτοκίνητο Τογιότα Κορόλα, ο δεύτερος μια μοτοσυκλέτα, ο τρίτος μια ιαπωνική τηλεόραση, ένα κινεζικό ποδήλατο βαριάς κατασκευής και 30 δολάρια σε μετρητά, δηλαδή ένας μηνιαίος μισθός για την πλειοψηφία των Αφγανών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 9 July 2002 - 9:06:12 UTC