Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξετυλίγεται ο μίτος της 17Ν
  • [02] Στόχος μας η πάταξη της τρομοκρατίας
  • [03] Στη Λεττονία σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών
  • [04] Σήμερα η Οργανωτική Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ
  • [05] Να ακυρωθεί η επιστράτευση ζητά η ΠΝΟ
  • [06] Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για ΕΛΠΕ
  • [07] Αναμένεται πτώση των βάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
  • [08] Πολύνεκρο δυστύχημα σε εργοστάσιο της Ν.Κορέας
  • [09] Την ανατροπή του Χουσεΐν οργανώνουν οι ΗΠΑ
  • [10] Τυφώνας έπληξε την Κίνα
  • [11] Σήμερα η ανακοίνωση του πληθωρισμού
  • [12] Στην Αρσεναλ ο Πασκάλ Σιγκάν
  • [13] Αρης:Εξώδικο στον Κράους
  • [14] Εκλεισε ξένους ο Παναθηναϊκός
  • [15] Γρηγορότερα... το ''γρήγορο'' φαγητό
  • [16] Παγκόσμιο ρεκόρ τρώγοντας χοτ-ντογκ!
  • [17] Η Εθνική ανσάμπλ στη ΝΑΣΑ

    [01] Ξετυλίγεται ο μίτος της 17Ν

    5/7/2002 8:49:00 πμ

    Μέλη της 17 Νοέμβρη δίνουν στοιχεία για τη οργάνωση και καταδίδουν συντρόφους τους, εκμεταλλευόμενοι την διάταξη περί αμνήστευσης, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι κινήθηκαν αυτόβουλα, ενώ κάποιοι άλλοι κλήθηκαν στην Ασφάλεια προκειμένου να εξεταστούν. Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έδωσε κατάθεση και η πρώην σύζυγος του Ξηρού, Αγγελική Σωτηροπούλου. Πληροφορίες μιλούν για προσαγωγές τουλάχιστον 6 υπόπτων, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες οι αρχές να προχωρήσουν σε συλλήψεις. Εντός και εκτός Αττικής συνεχίζονται οι έρευνες.

    Νέα στοιχεία

    Στο μεταξύ τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν σε αυτοκίνητο που είχε χρησιμοποιηθεί στην δολοφονία του εφοπλιστή Κωστή Περατικού το 1997 στον Πειραιά, ταυτίζονται με τα αποτυπώματα του Σάββα Ξηρού, ο οποίος έχει ήδη έχει αναγνωριστεί από αυτόπτη μάρτυρα ώς ένας από τους δολοφόνους.

    Επιβεβαιώνεται λοιπόν η σχέση του βομβιστή με τη 17Ν, της οργάνωσης που ευθύνεται μεταξύ άλλων τρομοκρατικών ενεργειών, για τη δολοφονία 23 ανθρώπων και τραυματισμό πολύ περισσότερων τα τελευταία 27 χρόνια.

    Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Φώτης Νασιάκος ανακοίνωσε ότι ο ίδιος ο Ξηρός είχε νοικιάσει, με ψεύτικο όνομα, ως Γρηγόρης Μπουφτσής, το διαμέρισμα της οδού Πάτμου 84.

    Το στοιχείο αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα κλειδιά του διαμερίσματος-γιάφκας βρέθηκαν επάνω στον τραυματισμένο Ξηρό, τον αναγορεύει σε κεντρικό πρόσωπο της Οργάνωσης και όχι σε κάποιο περιφερειακό μέλος, χαμηλά στην ιεραρχία.

    Στο κρησφύγετο βρέθηκαν προκηρύξεις της 17 Νοέμβρη, η σημαία-λάβαρο και η σφραγίδα με το αστέρι της Οργάνωσης, ένας υπολογιστής, όπλα, εκρηκτικά, ρουκέτες, μπαζούκας, ακαριαία φιτίλια, περούκες και άλλα μέσα μεταμφίεσης καθώς και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

    Πολλά και μεγάλα ερωτηματικά στις αρχές έχει προκαλέσει η ανακάλυψη μέσα στο "στρατηγείο" της 17Ν, ενός οπλοπολυβόλου τύπου "ούζι". Οι αρχές προβληματίζονται αναφορικά με την προέλευση του όπλου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα απο τα όπλα, που είχαν κλαπεί από το Λιμεναρχείο της Ραφήνας τη δεκαετία του '80, και η κλοπή είχε τότε χρεωθεί στον Μιχάλη Πρέκα και κατ' επέκταση στην οργάνωση Αντικρατική Πάλη.

    Ερχεται λοιπόν για μία ακόμα φορά στην επιφάνεια το ερώτημα για τα "συγκοινωνούντα δοχεία" και το κατα πόσο η οργάνωση - φάντασμα 17Ν, συνδέεται άμεσα η έμμεσα με άλλες μικρές τρομοκρατικές ομάδες.

    Πάντως, σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες που διαρρέουν, μέχρι αυτή τη στιγμή οι έρευνες δεν έχουν αποδόσει καρπούς όσον αφορά για το "DNA" της Οργάνωσης, δηλαδή το μοιραίο 45άρι και τη γραφομηχανή με την οποία γράφονταν οι προκυρήξεις.

    Τέλος ο κ. Νασιάκος τόνισε ότι έχουν δεχθεί μεγάλο αριθμό τηλεφωνημάτων στα τηλέφωνα 170 και 1964 από ανθρώπους που αναγνώρισαν τον Ξηρό από τις φωτογραφίες και έδωσαν σημαντικές πληροφορίες.

    Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ υπογράμμισε ότι η έρευνα και η καταγραφή των ευρημάτων στο διαμέρισμα συνεχίζεται με την καθοδήγηση και εποπτεία του αρμόδιου επί θεμάτων τρομοκρατίας Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Διώτη.

    Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Σε όλες τις εφόδους που έχουν γίνει σε σπίτια έχουν εντοπιστεί ευρήματα τα οποία κρίνονται ως σοβαρά και αξιολογούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

    Οι έρευνες έχουν επεκταθεί και στην Πάτρα, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή της Αχαϊας, για πιθανές διασυνδέσεις των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη.

    Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στην αχαϊκή πρωτεύουσα κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας από την Αθήνα και διεξάγει έρευνες σε συγκεκριμένους χώρους. Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν ζητήσει τη συνδρομή δικαστικού λειτουργού.

    Ερευνες και εκτός νομού Αττικής

    Προς όλες τις κατευθύνσεις συνεχίζεται η έρευνα για την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη. Είκοσι πέντε άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή, προσήχθησαν σήμερα, στην αντιτρομοκρατική μετά την έφοδο των αστυνομικών στη γιάφκα της Πάτμου. Για 6 από αυτούς -πέντε άντρες και μία γυναίκα- σχηματίστηκε δικογραφία και κρατούνται.

    Χθες το πρωί, αιφνιδιαστικά εμφανίστηκε στην Αντιτρομοκρατική η πρώην σύζυγος του τραυματία Σάββα Ξηρού, Αγγελική Σωτηροπούλου, η οποία διαμένει στην περιοχή του Λαυρίου και έχει ένα 13χρονο αγόρι, πατέρας του οποίου είναι ο Ξηρός.

    Επίσης από τους αστυνομικούς πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε δύο σπίτια στην Αίγινα και το Λαύριο, χωρίς, όμως μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό τι στοιχεία βρήκαν σε αυτά οι αστυνομικοί. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, εντόπισαν στην Αθήνα έναν Σουδανό φίλο του Ξηρού, με τα στοιχεία Αμίν Ντουράν. Ο Ξηρός γνωρίστηκε μαζί του το 1993, όταν είχε μεταβεί στο Σουδάν όπου διατηρούσε παγοποιείο.

    Όσον αφορά τα ευρήματα της γιάφκας αυτά ξεπερνάνε τα χίλια, ενώ αυτή τη στιγμή καταγράφονται από τους ερευνητές αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, προκειμένου στη συνέχεια να μεταφερθούν στα γραφεία της υπηρεσίας και να εξεταστούν.

    Βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του Ξηρού

    Βραδεία αλλά σταθερή βελτίωση εμφανίζει η κατάσταση της υγείας του Σάββα Ξηρού ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ''Ευαγγελισμός''.

    Σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε χθες αργά το μεσημέρι, ο ασθενής έπαψε να βρίσκεται πλέον υπό καταστολή, ενώ το πρωί οι γιατροί κατάφεραν να τον αποσυνδέσουν από τον αναπνευστήρα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η γενικότερη κατάστασή του είναι καλή, έχει επαφή με το περιβάλλον και επικοινωνεί με τους γιατρούς.

    [02] Στόχος μας η πάταξη της τρομοκρατίας

    5/7/2002 9:21:00 πμ

    Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις απυήθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για το θέμα της τρομοκρατίας, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί ραγδαίες εξελίξεις. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η αποκάλυψη της γιάφκα της 17Ν στην οδό Πάτμου είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς εδώ και χρόνια. "Αυτή τη στιγμή αξιοποιούμε τις δυνατότητες που έχουμε δημιουργήσει, ενεργούμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα, προκειμένου να έχουμε ένα συντριπτικό χτύπημα κατά της τρομοκρατίας. Στόχος μας είναι η ριζική πάταξη της τρομοκρατίας".

    Ικανοποίηση εξέφρασαν οι πολιτικοί αρχηγοί

    ''Ηρθε η ώρα για μια συντριπτική απάντηση στη μάστιγα της τρομοκρατίας και απαιτείται αποφασιστικότητα, σοβαρότητα και απόλυτη υπευθυνότητα απ' όλους'' τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

    ''Να σταματήσει ο μπαμπούλας της τρομοκρατίας" ζήτησε από την Πάτρα η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

    ''Ν' αφήσουμε τις αρχές να κάνουν απερίσπαστα τη δουλειά τους'' επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    Στο πλευρό της Ελλάδας οι ΗΠΑ

    "Oι αμερικανικές αρχές με όλες τους τις δυνατότητες είναι έτοιμες, ικανές και πρόθυμες να βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές στις έρευνες. Πρόκειται, βέβαια, για καθαρά ελληνική υπόθεση", δήλωσε χθες βράδυ ο Αμερικανός πρέσβης Τόμας Μίλερ και συνέχισε, "ότι ο δικός μας ρόλος είναι να προσφέρουμε τη βοήθειά μας, όταν μας το ζητήσουν οι ελληνικές αρχές. Δίνω και πάλι συγχαρητήρια στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Νασιάκο και εν τέλει στον πρωθυπουργό, καθώς η τελική ευθύνη ανήκει σε εκείνον".

    [03] Στη Λεττονία σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών

    5/7/2002 9:39:00 πμ

    Στην πρωτεύουσα της Λεττονίας, Ρίγα, μεταβαίνει σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Μαγκριώτης, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των υποψηφίων προς ένταξη χωρών στο ΝΑΤΟ, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    [04] Σήμερα η Οργανωτική Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ

    5/7/2002 9:35:00 πμ

    Με την πολιτική ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη αρχίζουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι,οι εργασίες της οργανωτικής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ στη σκιά των ραγδαίων εξελίξεων στο μέτωπο της τρομοκρατίας. Συμφωνα με εγκυρες πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει ότι θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2004, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα είναι παρών και ενεργός στους αγώνες και περαν του 2004, εάν και εφόσον το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές.

    Όσον αφορά τις οργανωτικές αλλαγές, ο πρωθυπουργός αναμένεται να υπογραμμίσει ότι θα βοηθήσουν στη δημιουργία του νέου ΠΑΣΟΚ και στο άνοιγμά του στην κοινωνία και θα σημειώσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει σε ομάδες, σε μηχανισμούς και σε πρόσωπα αλλά ανήκει στον ελληνικό λαό.

    Αναφερόμενος στο νέο όραμα αναμένεται να τονίσει ότι τα μεγάλα προβλήματα, όπως οι λαθρομετανάστευση, η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι πανευρωπαϊκά και η λύση τους μπορεί και πρέπει να είναι μόνο σοσιαλιστική.

    Επίσης ο κ. Σημίτης θα ασκήσει έντονη κριτική στη λαϊκίστικη δεξιά και στην κρατικίστικη αριστερά, τονίζοντας ότι οι συνταγές που προτείνουν για τη λύση των προβλημάτων είναι συνταγές αποτυχίας, αδυναμίας και καταστροφικές για το μέλλον της χώρας.

    [05] Να ακυρωθεί η επιστράτευση ζητά η ΠΝΟ

    5/7/2002 11:13:00 πμ

    Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για την πολιτική επιστράτευση που επέβαλε η κυβέρνηση στους ναυτικούς των εμπορικών πλοίων προ ημερών. Η Ομοσπονδία ζητά, με την προσφυγή της, να ανασταλεί και να ακυρωθεί το μέτρο, ως αντίθετο στις Διεθνείς Συμβάσεις, το Κοινοτικό Δίκαιο και το Σύνταγμα.

    [06] Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για ΕΛΠΕ

    5/7/2002 9:37:00 πμ

    Σήμερα αποφασίζει το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την προσφυγή της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια με την οποία ζητείται να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η 15νθήμερη απεργία που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ.

    Εξάλλου, εκτεταμένη λαθρεμπορία καυσίμων καταγγέλλει ο σύνδεσμος των βενζινοπωλών και ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση που να τους επιτρέπει να προμηθεύονται καύσιμα απευθείας από τα διυλιστήρια.

    [07] Αναμένεται πτώση των βάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

    5/7/2002 9:25:00 πμ

    Μικρή πτώση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία με τις επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ η διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών θα αρχίσει στις 15 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 26 του μηνός. Οπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Θανάσης Τσουροπλής, στη βαθμολογία 12 ως 14,9 που καθορίζει και τη βάση των βάσεων κάθε επιστημονικού πεδίου, οι μαθητές σημείωσαν μικρότερες βαθμολογίες από πέρυσι σε 11 από τα 22 συνολικά εξεταζόμενα μαθήματα.

    [08] Πολύνεκρο δυστύχημα σε εργοστάσιο της Ν.Κορέας

    5/7/2002 10:26:00 πμ

    Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη που σημειώθηκε σε μικρό εργοστάσιο κατασκευής όπλων στην πόλη Πουσάν της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας εκφράζοντας παράλληλα φόβους ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες εκρήξεις. Η έκρηξη σημειώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο εργοστάσιο της αμυντικής βιομηχανίας, "Πουνγκσάν" και ήταν πολύ ισχυρή με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια και σε γειτονικά κτίρια. "Τρεις εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δεν μπορούν πάντως να προσεγγίσουν τον τόπο της έκρηξης, καθώς εκφράζονται φόβοι για νέες εκρήξεις επειδή στο εργοστάσιο είναι αποθηκευμένες ποσότητες πυρομαχικών.

    [09] Την ανατροπή του Χουσεΐν οργανώνουν οι ΗΠΑ

    5/7/2002 10:19:00 πμ

    Πολυμέτωπη επίθεση με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών προβλέπει αμερικανικό σχέδιο επέμβασης στο Ιράκ σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των New York Times.Το σχέδιο προβλέπει επίθεση από ξηρά, θάλασσα και αέρα με στόχο την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους

    Τι αναφέρουν οι New York Times

    Αμερικανικό απόρρητο στρατιωτικό σχέδιο για ενδεχόμενη εισβολή στο Ιράκ προβλέπει μια ολομέτωπη επίθεση πιθανότατα από το έδαφος του Κουβέιτ με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων πεζοναυτών και στρατιωτών, σύμφωνα με την έγκυρη αμερικανική εφημερίδα.

    Στο δημοσίευμα -που επικαλείται πηγή που γνωρίζει το σχέδιο- αναφέρεται ότι η στρατιωτική επιχείρηση προβλέπει τη συμμετοχή αεροπορικών, χερσαίων και ναυτικών δυνάμεων που θα εισβάλουν από τρεις κατευθύνσεις με στόχο την ανατροπή του ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσείν.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, το σχέδιο προβλέπει τη συμμετοχή εκατοντάδων αεροσκαφών που σταθμεύουν σε οκτώ χώρες για την πραγματοποίηση μιας τεράστιας αεροπορικής επίθεσης για την καταστροφή εκατοντάδων στόχων, όπως αεροδρόμια, οδικές αρτηρίες και τηλεπικοινωνίες. Στην επιχείρηση θα μετάσχουν ειδικές δυνάμεις και πράκτορες της CIA που θα πλήξουν αποθήκες ή εργαστήρια κατασκευής όπλων μαζικής καταστροφής και τους πυραύλους εκτόξευσής τους, αναφέρουν οι Τάιμς. Το σχέδιο αυτό είναι προκαταρκτικό, ενώ ενδεικτικό είναι ότι δεν έχει ενημερωθεί ουδεμία από τις χώρες που κατονομάζονται στα έγγραφα για την παροχή βοήθειας στις αμερικανικές δυνάμεις.

    Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης σημειώνουν πάντως ότι δεν υπάρχει κάτι στο σχέδιο που να υποδηλώνει ότι είναι άμεση μία επίθεση στο Ιράκ. Το σχέδιο καταρτίστηκε από αξιωματικούς της Κεντρικής Διοίκησης στην Τάμπα της Φλόριδα, σημειώνει η εφημερίδα και προσθέτει ότι το σχέδιο αυτό δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη πρόοδος στον στρατιωτικό σχεδιασμό παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Μπους εξακολουθεί να δηλώνει δημοσίως ότι δεν έχει σχέδια στο γραφείο του για μία επέμβαση στο Ιράκ. Αξιωματούχοι δήλωσαν στην εφημερίδα, πάντως, ότι ούτε ο υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ ούτε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Τόμι Φρανκς έχουν ενημερωθεί για το σχέδιο αυτό.

    [10] Τυφώνας έπληξε την Κίνα

    5/7/2002 8:46:00 πμ

    Σαρωτικό πέρασμα από τις ανατολικές ακτές της Κίνας έκανε ο τυφώνας Ραμασάν. Ισχυροί άνεμοι και δυνατή βροχή προκάλεσαν προβλήματα σε διάφορες περιοχές, όχι όμως τόσο σοβαρά όσο οι αρχές περίμεναν. Φυτείες καλαμποκιού και σιταριού καταστράφηκαν, ενώ σε ορισμένες περιοχές έγινε διακοπή ρεύματος. Ο τυφώνας κατευθύνεται τώρα προς την Κορεατική Χερσόνησο.

    [11] Σήμερα η ανακοίνωση του πληθωρισμού

    5/7/2002 9:59:00 πμ

    Οι ευνοϊκές εξελίξεις στο μέτωπο της ευρωπαϊκής οικονομίας και κυρίως η άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου, αναμένεται να ενισχύσει τον καθοδικό κύκλο του πληθωρισμού στη χώρα μας.

    Το μεσημέρι, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία πρόκειται να ανακοινώσει τον πληθωρισμό του Ιουνίου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, διαμορφώθηκε οριακά πάνω από το 3% , έναντι 3,4% του Μαΐου.

    [12] Στην Αρσεναλ ο Πασκάλ Σιγκάν

    5/7/2002 9:55:00 πμ

    Χάνει ο Ολυμπιακός τη μάχη για την απόκτηση του Πασκάλ Σιγκάν, καθώς ο Γάλλος αμυντικός της Λιλ ήρθε σε συμφωνία με την Αρσεναλ και πρόκειται υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την πρωταθλήτριας Αγγλίας. Αυτό υποστήριξε αργά χθες βράδυ ο ατζέντης του 28χρονου αμυντικού, Φρεντερίκ Ντομπραζέ. Πληροφορίες για το κόστος της μεταγραφής δεν διέρευσαν, πάντως ο γαλλικός Τύπος αναφέρει πως το κόστος δεν θα ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

    [13] Αρης:Εξώδικο στον Κράους

    5/7/2002 9:56:00 πμ

    Αποφασισμένοι να στείλουν μέχρι τη Δευτέρα εξώδικο στον Μπερντ Κράους, με το οποίο θα καταγγέλλουν τη συνεργασία τους με δική του υπαιτιότητα, αφού απουσιάζει αδικαιολόγητα από την προετοιμασία της ομάδας, είναι οι διοικούντες τον Αρη. Ο κ. Κράους έχει συμβόλαιο σε ισχύ, αλλά έφυγε μόνος του χωρίς να πάρει άδεια. "Με τη στάση του έδειξε ότι εγκαταλείπει την ομάδα και ότι αυτός θέλει να σπάσει το συμβόλαιό του με τον Αρη και όχι εμείς", δήλωσε ο προέδρος της διοικούσας επιτροπής του Αρη, Αλκέτα Παναγούλια.

    Σε ότι έχει να κάνει με τον Γιώργο Φοιρό, δεν είναι μυστικό ότι οι "κίτρινοι" βρίσκονται σε συνεχή επαφή μαζί του -μάλιστα χθες υπήρξε συνάντηση του Ελληνα τεχνικού με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ, Λάμπρο Σκόρδα, για να συζητήσουν θέματα προγραμματισμού, οργάνωσης και λειτουργίας της ομάδας- και ευθύς αμέσως διευθετηθεί και τυπικά το θέμα της λύσης της συνεργασίας με τον Μπερντ Κράους θα ανακοινώσουν την πρόσληψη του στον πάγκο της ομάδας. Οι πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν τον κ. Φοιρό να έχει συμφωνήσει στο να δουλέψει αμισθί τους πρώτους μήνες έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην ομάδα και βρεθεί νέος επενδυτής. Στο μεταγραφικό μέτωπο, πληροφορίες θέλουν τον Μιχάλη Πανόπουλο να είναι κοντά στο να ξαναφορέσει την κίτρινη φανέλα, εφόσον υπάρξει κοινή συνισταμένη με τη διοίκηση του Αρη στο οικονομικό σκέλος της συμφωνίας.

    [14] Εκλεισε ξένους ο Παναθηναϊκός

    5/7/2002 9:54:00 πμ

    Τους τρεις ξένους της για την αγωνιστική περίοδο 2002-2003 έκλεισε η ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για τους Βραζιλιάνους Αντρέ Λουίς Ντε Σίλβε Νασιμέντο και Κλέμπερ Ντε Ολιβέιρα Ζούνιορ, καθώς και για τον Πολωνό Νταβίντ Μιούρεκ.

    [15] Γρηγορότερα... το ''γρήγορο'' φαγητό

    5/7/2002 10:04:00 πμ

    Με μια "έξυπνη" κάρτα την οποία θα χρησιμοποιούν οι πελάτες για να παραγγέλνουν και να πληρώνουν το φαγητό τους στο υποκατάστημα της αλυσίδας εστιατορίων έτοιμου φαγητού Μακ Ντόναλντς στο Χονγκ Κονγκ, η εταιρία φιλοδοξεί να μειώσει το χρόνο αναμονής.

    Η ιδέα βασίζεται στις προπληρωμένες κάρτες "Octopus", που είναι πολύ δημοφιλείς στο Χονγκ Κονγκ καθώς οι πολίτες μεταξύ άλλων τις χρησιμοποιούν για να πληρώσουν τα εισιτήρια του λεωφορείου, του μετρό και του τρένου.

    Με μια τέτοια κάρτα οι πελάτες των Μακ Ντόναλντς θα μπορούν να πηγαίνουν στο ειδικά σχεδιασμένο μηχάνημα, όπου θα κάνουν την παραγγελία τους.

    Στη συνέχεια θα παίρνουν απόδειξη πληρωμής και με αυτή θα παραλαμβάνουν το φαγητό τους από το ταμείο του καταστήματος.

    Εάν το εγχείρημα των Μακ Ντόναλντς, στο Χονγκ Κονγκ κριθεί επιτυχημένο, δεν αποκλείεται να υιοθετηθεί από όλα τα εστιατόρια της αμερικανικής αλυσίδας "γρήγορου" φαγητού.

    [16] Παγκόσμιο ρεκόρ τρώγοντας χοτ-ντογκ!

    5/7/2002 10:07:00 πμ

    Ένας 24χρονος Γιαπωνέζος έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ του τρώγοντας 50,5 χοτ-ντογκ σε 12 λεπτά! Αν και μόλις 51 κιλά ο Τακέρου "Τσουνάμι'' Κομπαγιάσι κατάφερε να κερδίσει στον περίεργο διαγωνισμό, θέτοντας εκτός συναγωνισμού τους Αμερικανούς ''πεινασμένος'' Τσάρλς Χάρντι (162 κιλά) και τον Ερικ Μπούκερ (181 κιλά). Εκπλήσσοντας το κοινό ο 24χρονος κατάφερε χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική με πέρυσι να κερδίσει το έπαθλο: ''ένα χρόνο δωρεάν χοτ-ντογκ και μεγάλη ποσότητα μουστάρδας''.

    Βάσει μεθόδου

    "Χρησιμοποιώ τη μέθοδο Σάλομον. Κόβω τα χοτ-ντογκ στα δύο και έπειτα θέτω σε λειτουργία τους μύες του λαιμού, ώστε να είμαι σίγουρος πως το φαγητό θα φθάσει στο στομάχι μου" δήλωσε περήφανος ο νικητής.

    Οπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του για το διαγωνισμό "εκπαίδευε" το στομάχι του να δέχεται τεράστιες ποσότητες νερού, ενώ τη ''μεγάλη'' μέρα "δεν έφαγε τίποτα". Στο διαγωνισμό, που πρώτη φορά διοργανώθηκε το 1916 και από τότε επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την 4 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη από την αλυσίδα εστιατορίων "Nathan's Famous", συμμετείχαν 20 άτομα.

    [17] Η Εθνική ανσάμπλ στη ΝΑΣΑ

    5/7/2002 9:15:00 πμ

    Το ρεπό τους εκμεταλλεύθηκαν χθες τα κορίτσια του Εθνικού μας συγκροτήματος και επισκεύθηκαν το Κέντρο Ερευνών της ΝΑΣΑ που βρίσκεται σε προάστιο του Χιούστον μαζί με τις προπονήτριές τους και τα άλλα μέλη της αποστολής. "Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς αυτή η επίσκεψη στην ΝΑΣΑ" είπε η πρωταθλήτρια μας Χαρά Καρυάμη μετά την έξοδό της από διαστημόπλοιο που υπήρχε στο χώρο. Με τον ίδιο ενθουσιασμό εκφράστηκαν και οι άλλες κοπέλες της Εθνικής μας.

    ''Βόλτα'' με εξομοιωτή

    Η επίσκεψη στο κέντρο ερευνών της ΝΑΣΑ διήρκεσε τέσσερις ώρες και τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα διαστημόπλοια , αντικείμενα που χρησιμοποιούν οι αστροναύτες ενώ οι πιο τολμηροί έκαναν "βόλτα" με εξομοιωτή στο... διάστημα. Οι περισσότεροι φωτογραφήθηκαν στους χώρους του Ερευνητικού κέντρου και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας των διαστημοπλοίων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 5 July 2002 - 9:08:48 UTC