Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από σήμερα εκπτώσεις
  • [02] Δεν τίθεται θέμα επιστράτευσης
  • [03] Συγνώμη, λάθος!
  • [04] Απαλλάχθηκε ο Πινοσέτ λόγω άνοιας!
  • [05] Επίθεση σε αστυνομικούς στο Αλγέρι

    [01] Από σήμερα εκπτώσεις

    1/7/2002 10:25:00 μμ

    Έως τις 31 Αυγούστου θα διαρκέσουν οι θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, που ξεκίνησαν σήμερα. Οι καταστηματάρχες υποχρεούνται να αναγράφουν διπλές τιμές για κάθε προϊόν, που προσφέρεται στον καταναλωτή με μειωμένη τιμή.

    [02] Δεν τίθεται θέμα επιστράτευσης

    1/7/2002 9:06:00 μμ

    Αβέβαιο παραμένει το μέλλον και της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, καθώς οι Πανεπιστημιακοί καθηγητές απειλούν να συνεχίσουν την αποχή τους και το Σεπτέμβριο, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα οικονομικά τους αιτήματα. Ο υπουργός παιδείας επανέλαβε πως όλα τα αιτήματα τους ικανοποιούνται νομοθετικά, εκτός από το οικονομικό, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα για επιστράτευσή.

    [03] Συγνώμη, λάθος!

    1/7/2002 10:32:00 μμ

    φωτο αρχείου

    Τουλάχιστον 30 άμαχοι πολίτες σκοτώθηκαν τα ξημερώματα σήμερα από λάθος βομβαρδισμό που εξαπέλυσε αμερικανικό αεροσκάφος στην επαρχία Ουρουζγκάν, στο νότιο Αφγανιστάν. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το αεροπλάνο βομβάρδισε σπίτι σε χωρίο της επαρχίας, την ώρα που γινόταν γαμήλια τελετή μέσα σε αυτό. Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε το βομβαρδισμό, υποστηρίζοντας ότι πραγματοποιήθηκε σε απάντηση επίθεσης με αντιαεροπορικά πυρά, ενώ εκπρόσωπος της αμερικανικής διοίκησης δήλωσε ότι τουλάχιστον μία βόμβα έχασε το στόχο της από λάθος.

    Το συμβάν θα διερευνηθεί απο την κεντρική στρατιωτική διοίκηση για τις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, μετά τις 7 0κτωβρίου του 2001 δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου συμπληρώνοντας ότι μετά από την ημερομηνία αυτή θα θα γίνουν νέες επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα.

    [04] Απαλλάχθηκε ο Πινοσέτ λόγω άνοιας!

    1/7/2002 10:53:00 μμ

    Έκλεισε οριστικά η υπόθεση σε βάρος του πρώην δικτάτορα της Χιλής Αουγκούστο Πινοσέτ ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες για δολοφονίες και απαγωγές. Οι πέντε δικαστές του Δεύτερου Τμήματος του ανώτατου Δικαστηρίου--της ανώτατης δικαστικής αρχής της χώρας--χαρακτήρισαν τη διαδικασία κατά του Πινοσέτ ως "μη γενόμενη" με τέσσερις θετικές και μια αρνητική ψήφο, όπως δήλωσε ο γραμματέας του δικαστηρίου Κάρλος Μενέσες.

    Η ετυμηγορία αυτή επικυρώνει την απόφαση της 9ης Ιουλίου του εφετείου του Σαντιάγο. Το τελευταίο είχε αναστείλει--επειδή οι γιατροί είχαν διαγνώσει σημάδια "άνοιας" στον πρώην δικτάτορα--τη διαδικασία που είχε ανοίξει σε βάρος του για τα εγκλήματα που είχε διαπράξει η στρατιωτική ομάδα "Καραβάνι του θανάτου" τις εβδομάδες που ακολούθησαν το πραξικόπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 1973.

    "Τα διανοητικά προβλήματα του Πινοσέτ, κατά τη γνώμη των δικαστών, δεν επιτρέπουν να λάβει χώρα μια διαδικασία σε βάρος του", δήλωσε τέλος ο Μενέσες.

    [05] Επίθεση σε αστυνομικούς στο Αλγέρι

    1/7/2002 7:50:00 μμ

    Ένας αστυνομικός δολοφονήθηκε και ένας τραυματίστηκε σήμερα από τις σφαίρες μελών ένοπλης οργάνωσης στο Αλγέρι, όπως ανακοίνωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφάλειας της χώρας. Τα θύματα ρύθμιζαν την κυκλοφορία στο σταυροδρόμι Φρανκλίνος-Ρούσβελτ, κοντά στο Μέγαρο του Λαού στο Αλγέρι, όταν χτυπήθηκαν με αυτόματα όπλα από ένοπλους ισλαμιστές.

    Η νέα αυτή επίθεση αποτελεί συνέχεια της επίθεσης που αποδίδεται σε ένοπλους ισλαμιστές και έγινε την Παρασκευή το βράδυ στο Ευκαλίπτους, λαϊκή συνοικία στα νοτιανατολικά προάστια του Αλγερίου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκατρείς επιβάτες ενός λεωφορείου.

    Να σημειωθεί ότι εδώ και μερικές εβδομάδες οι αστυνομικοί έχουν γίνει ο στόχος των ένοπλων ομάδων στο Αλγέρι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 1 July 2002 - 20:55:57 UTC