Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα συσπείρωσης Σημίτη στην Κ.Ε ΠΑΣΟΚ
  • [02] Στην Κρήτη ο Βαρθολομαίος
  • [03] Εισβολή Ισραηλινών στην Τζενίν
  • [04] Καραμπόλα αυτοκινήτων στη νότια Κορέα
  • [05] Στην Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό

    [01] Μήνυμα συσπείρωσης Σημίτη στην Κ.Ε ΠΑΣΟΚ

    15/6/2002 10:59:00 πμ

    Εκκληση να τεθεί τέλος στην εσωστρέφεια απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι οι προσωπικές στρατηγικές καταλήγουν στην ενίσχυση της αρνητικής εικόνας για όλους. Ο πρωθυπουργός κάλεσε σε συσπείρωση όλους τους προοδευτικούς πολίτες απ' όλα τα κόμματα, ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, ώστε η Aυτοδιοίκηση να έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στη διαφάνεια, τον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη και τη σύγκλιση.

    Το κυβερνητικό έργο έχει ορίζοντα τετραετίας

    Ο κ. Σημίτης αναφερόμενος ειδικότερα στις δημοσκοπήσεις σημείωσε ότι διαφαίνεται μία δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, διαβεβαίωσε όμως ότι το κυβερνητικό έργο έχει ορίζοντα τετραετίας.

    Οσον αφορά στις δημοτικές εκλογές, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δώσει πολιτική απάντηση μέσα από τα αποτελέσματά τους.

    Τέλος, άσκησε έντονη κριτική στη ΝΔ, τονίζοντας ότι δεν έχει να προτείνει κανένα πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση και απλά μηδενίζει, καιροσκοπεί και συκοφαντεί για να καλύψει την προγραμματική ένδεια και το πολιτικό της κενό.

    Το μήνυμα της συνδιάσκεψης πρέπει να είναι "αντεπίθεση τώρα" δήλωσε ο Κώστας Λαλιώτης, τονίζοντας ότι "οι δημιουργικές πολιτικές πρέπει να πείθουν και να εμπνέουν τους πολίτες".

    Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Θοδωρής Ρουσόπουλος, δήλωσε ότι "είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του κ. Σημίτη βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης".

    "Δεν γνώριζα ότι ο κ. Ρουσόπουλος έχει και ψυχιατρικές γνώσεις", απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας.

    Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνονται σήμερα νωρίς μετά το μεσημέρι σήμερα.

    [02] Στην Κρήτη ο Βαρθολομαίος

    15/6/2002 11:33:00 πμ

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αρχίζει σήμερα εξαήμερη, ιδιωτικού χαρακτήρα, επίσκεψη στην Κρήτη. Πρώτος σταθμός επίσκεψης του κ. Βαρθολομαίου θα είναι το Ηράκλειο, ενώ αύριο θα επισκεφθεί τα Χανιά, όπου και θα αναγορευθεί επίτιμος δημότης. Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα περιοδεύσει σε χωριά των Χανίων και του Ρεθύμνου, ενώ θα μεταβεί και στην ακριτική Γαύδο.

    [03] Εισβολή Ισραηλινών στην Τζενίν

    15/6/2002 11:43:00 πμ

    Ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν σήμερα στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Οχθης, επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας και ερεύνησαν για ύποπτους Παλαιστίνιους μαχητές, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και ο ισραηλινός στρατός. Αρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και τζιπ εισέβαλαν στην πόλη πριν από τα ξημερώματα, ανοίγοντας πυρ με βαριά πολυβόλα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δυο ώρες αργότερα οι ισραηλινές δυνάμεις εξακολουθούσαν να βρίσκονται στην πόλη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

    Οπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, μια περίπολος εισήλθε στην Τζενίν ύστερα από πληροφορίες ότι Παλαιστίνιοι μαχητές σχεδίαζαν επίθεση από την πόλη αυτή. "Υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας. Λάβαμε πληροφορίες ότι κάποιοι ετοιμάζουν τρομοκρατική επίθεση από τη Τζενίν", δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, χωρίς όμως να αναφέρει εάν έγιναν συλλήψεις.

    [04] Καραμπόλα αυτοκινήτων στη νότια Κορέα

    15/6/2002 11:37:00 πμ

    Περίπου 18 αλλοδαποί εκφράζονται φόβοι ότι έχασαν τη ζωή τους όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούσθηκε σήμερα με άλλα οχήματα, ανάμεσα στα οποία ήταν και ένα βυτιοφόρο, στη νότια Κορέα, μετέδωσε η νοτιοκορεατική τηλεόραση. Χιλιάδες ξένοι τουρίστες επισκέπτονται τη νότια Κορέα, η οποία φιλοξενεί το Μουντιάλ από τις 31 Μαΐου ως τις 30 Ιουνίου. Η καραμπόλα σημειώθηκε στη βόρεια επαρχία Τσουνγκτσόν στην κεντρική Νότια Κορέα. Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, υπάρχουν περίπου 20 τραυματίες.

    [05] Στην Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό

    15/6/2002 11:17:00 πμ

    Με αλλαγές σε πολλά άρθρα ψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και την Τρίτη αρχίζει η συζήτησή του στην Ολομέλεια του Σώματος. Από τη συζήτηση επί των άρθρων αποχώρησαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο αντισυνταγματικό και πρόχειρο. Ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της ΟΤΟΕ, ανακοίνωσε και νέες τροποποιήσεις κυρίως στην αυτασφάλιση των τραπεζοϋπαλλήλων.

    Αντισυνταγματικό κρίνει το νομοσχέδιο η ΝΔ

    Για πολιτική ένδεια κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας.

    Ο εισηγητής του κόμματος Γεράσιμος Γιακουμάτος, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να λύσει το ασφαλιστικό αλλά μόνο να το κουκουλώσει και να το μεταθέσει. Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο βαθιά αντισυνταγματικό και πρόσθεσε ότι η ΝΔ περιμένει αλλαγές από την κυβέρνηση και θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

    Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζήτησε επίσης την απόσυρση του άρθρου 1 του νομοσχεδίου, που αναφέρεται στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.

    Αναμενόμενη, χαρακτήρισε την αποχώρηση της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Για σκοπιμότητα, κατηγόρησε την ΝΔ το ΚΚΕ, ενώ ο Συνασπισμός είπε ότι δεν βοηθάνε τέτοιες πρακτικές, οι οποίες δυσκολεύουν κάθε προσπάθεια αντίθεσης στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

    Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων

    Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

    ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη.

    Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Προβλήματα επίσης αναμένονται την ίδια μέρα στις πτήσεις της Ολυμπιακής και των άλλων εταιριών, καθώς η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία.

    Τη Δευτέρα, κλειστές θα είναι οι Τράπεζες, λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχει κηρύξει η ΟΤΟΕ. Τις απεργίες τους θα συνεχίσουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, καθώς και οι γιατροί του ΙΚΑ.

    Επίσης, σε 48ώρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων αποφάσισε, να προχωρήσει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία από την Τρίτη και την Τετάρτη 18 και 19 Ιουνίου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 15 June 2002 - 8:56:14 UTC