Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χάνεται η εξεταστική στα ΑΕΙ
  • [02] Xωρίς μπλε λεωφορεία αύριο
  • [03] Στενότερη συνεργασία Ελλάδας και Κίνας
  • [04] Γ.Γ. Νέας Γενιάς: ''Διακοπές και εθελοντισμός''
  • [05] Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Κ.Καραμανλή
  • [06] Τέλος η προσωποκράτηση για χρέη στο δημόσιο
  • [07] Σε επέμβαση υποβλήθηκε ο Παπαμιχαήλ
  • [08] Διακοπή νερού στην Ανατολική Αττική
  • [09] Επίσκεψη Στεφανόπουλου στη Μελβούρνη
  • [10] Ανεβαίνει ο υδράγυρος!
  • [11] Και νέος γύρος αίματος
  • [12] Νέες προκλήσεις Ντενκτάς
  • [13] Προσπάθειες για εκτόνωση της κρίσης
  • [14] Επίσκεψη Ράμσφελντ στο Λονδίνο
  • [15] Kρίσιμη η τουρκική σύνοδος της Παρασκευής
  • [16] Νέος απολογισμός νεκρών στη βόρεια Συρία
  • [17] Αναχώρηση Μουμπάρακ για ΗΠΑ
  • [18] Πτώση ελικοπτέρου στα βόρεια της Χιλής
  • [19] Στη Βουλή η ασφαλιστική μεταρρύθμιση
  • [20] Για έναν πιο ανταγωνιστικό ΟΤΕ
  • [21] Παραίτηση Γιαννακόπουλου από ΚΑΕ ΠΑΟ
  • [22] ΑΕΚ-ΟΣΦΠ τα δίνουν όλα για τον τίτλο
  • [23] Στη Γιουγκοσλαβία ο Μπάγεβιτς
  • [24] Ελληνικές διακρίσεις στο Παγκόσμιο Εφήβων Αρσης Βαρών
  • [25] Ο Σαρ στην Γαλατασαράι
  • [26] Κολύμβηση: Τρίτος ο Δρυμωνάκος
  • [27] Προσοχή στη διατροφή σας το καλοκαίρι
  • [28] Σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι γιατροί
  • [29] Ελληνικό Φεστιβάλ: ''Το τραγούδι των ορυχείων''
  • [30] Ημερίδα για το Διαδίκτυο στην Ελλάδα
  • [31] ''Χρυσό'' σε ελληνικό ελαιόλαδο
  • [32] Διαψεύδεται η εγκυμοσύνη της Μαντόνα
  • [33] Το αερόστατο του Φόσετ σε νέες περιπέτειες

    [01] Χάνεται η εξεταστική στα ΑΕΙ

    5/6/2002 6:54:00 μμ

    Συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής περιόδου (περίπου μέχρι τις 15 Ιουλίου) αποφάσισαν πριν από λίγο οι διδάσκοντες στα πανεπιστήμια προεξοφλώντας έτσι την απώλεια της εξεταστικής περιόδου. Ακόμη οι διδάσκοντες άφησαν στο Σύλλογο κάθε Σχολής να αποφασίσει αν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των φοιτητών που βρίσκονται στο πτυχίο.

    [02] Xωρίς μπλε λεωφορεία αύριο

    5/6/2002 5:34:00 μμ

    Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο τα μπλε λεωφορεία της Αττικής από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στη γενική συνέλευση του κλάδου.

    [03] Στενότερη συνεργασία Ελλάδας και Κίνας

    5/6/2002 3:27:00 μμ

    Στις μεγάλες δυνατότητες για οικονομική και εμπορική συνεργασία μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας αναφέρθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην ομιλία του σε επιχειρηματικό φόρουμ στο Πεκίνο. "Η Ελλάδα και η Κίνα έχουν ένα κοινό όραμα για ένα νέο κόσμο, στον οποίο η φτώχεια και οι ασθένειες εξαλείφονται, τα ανθρώπινα δικαιώματα γίνονται σεβαστά, το περιβάλλον προστατεύεται, η εκπαίδευση και η τεχνολογία είναι προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες", τόνισε ο πρωθυπουργός. Σήμερα και για μία ημέρα ο κ. Σημίτης βρίσκεται στην πόλη Ξιάν. Αύριο ο πρωθυπουργός αναχωρεί με την ελληνική αντιπροσωπεία για τη Σαγκάη-- δεύτερο μεγάλο σταθμό της επίσκεψής του στην Κίνα-- το β' μέρος της οποίας έχει έντονο οικονομικό ενδιαφέρον.

    Αναφερόμενος στις οικονομίες των δύο χωρών ο πρωθυπουργός είπε οτι και οι δύο πέτυχαν ''ένα μικρό θαύμα'', προσθέτοντας ότι υπάρχουν δυνατότητες προσέγγισης των δύο πλευρών στον οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό τομέα. Ακόμη προέβη στην εκτίμηση ότι οι προσεχείς Ολυμπιάδες της Αθήνας και του Πεκίνου διανοίγουν ένα πεδίο δυναμικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής και επισκέφθηκε την Εδρα Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο, όπου συζήτησε με τον πρύτανη, καθηγητές που διδάσκουν την ελληνική γλώσσα και φιλοσοφία, αλλά και φοιτητές, οι οποίοι μάλιστα μιλησαν μαζί του στα ελληνικά.

    Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Πεκίνο ολοκληρώθηκε χθες με ξενάγησή του στην ''απαγορευμένη πόλη'' και στα θερινά ανάκτορα.

    [04] Γ.Γ. Νέας Γενιάς: ''Διακοπές και εθελοντισμός''

    5/6/2002 8:53:00 πμ

    Για τρίτη κατά σειρά χρονιά, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και τα ΕΛΤΑ, υλοποιούν το πρόγραμμα ''Διακοπές και εθελοντισμός'', το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Yπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. Στο πρόγραμμα, που αρχίζει την 1η Ιουλίου και λόγω της μεγάλης συμμετοχής φέτος θα διαρκέσει έως τις 30 Αυγούστου, θα πάρουν μέρος 300 νέοι και νέες απ' όλη τη χώρα, που θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν εθελοντική εργασία στα ΕΛΤΑ και παράλληλα να κάνουν τις διακοπές τους σε μια από τις νησιωτικές ή παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας. Το φετινό πρόγραμμα παρουσίασαν χθες ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής και ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς Γιώργος Σακελλίων.

    H διαμονή, τα έξοδα διατροφής και μετακίνησης των εθελοντών καλύπτονται από το πρόγραμμα.

    Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα απασχολούνται έξι ώρες την ημέρα και στο τέλος του προγράμματος θα πάρουν πιστοποιητικό επικυρωμένο από τη ΓΓ Νέας Γενιάς.

    Στην εκδήλωση αναφέρθηκε η ανάγκη άμεσης ανταπόκρισης των νέων σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δραστηριοτήτων που μπορούν να προσφέρονται στο κοινωνικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό τομέα.

    Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη του ρόλου των νέων στην προσφορά κοινωφελών υπηρεσιών, η ενίσχυση της εθελοντικής προσφοράς, ιδιαίτερα και ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004 και η αναβάθμιση και βελτίωση τα παρεχομένων υπηρεσιών από τα ΕΛΤΑ.

    Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι έχουν γεννηθεί κατά τα έτη από 1972 έως και 1984, είναι Ελληνες πολίτες ή υπήκοοι κράτους της ΕΕ και γνωρίζουν καλά ελληνικά, έχουν απολυτήριο τίτλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και γνωρίζουν μια ξένη γλώσσα.

    Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, από την Παρασκευή 7 Ιουνίου μέχρι και την Τετάρτη 19 Ιουνίου.

    [05] Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Κ.Καραμανλή

    5/6/2002 10:53:00 μμ

    Mε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, ενώ άυριο αναμένται να μεταβεί στις ΗΠΑ. Εξ' άλλου ο κ. Καραμανλής σε συνέντευξη του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι χθες, μίλησε για όλους και για όλα. Αναφερόμενος στο θέμα των πρόωρων εκλογών είπε πως δεν πρόκειται να ζητήσει κάτι τέτοιο και ούτε συσχετίζει το θέμα με το αποτέλεσμα των εκλογών του Οκτωβρίου, αλλά ''πετά το μπαλάκι'' στην κυβέρνηση, από την οποία ζητά να αναλάβει την πρωτοβουλία και να τις επισπεύσει, ώστε να μην παρατείνεται η ''ακυβερνησία''. "Θέλω να προλάβω αυτά που βλέπουμε συνήθως σε κόμματα που βρίσκονται στην εξουσία", είπε χαρακτηριστικά.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για φαινόμενα αλαζονείας που παρατηρούνται στο κυβερνών κόμμα, και τα οποία -όπως είπε- έχουν προκαλέσει αλγεινή εντύπωση. Εκτίμησε ότι ακόμη κι αν αλλάξει αρχηγό το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αντιστραφούν τα πράγματα διότι ''δεν είναι πια το ζήτημα τόσο πολύ προσωπικών χαρακτηριστικών, αλλά η συλλογική εικόνα κόπωσης-αποκοπής από την κοινωνία.

    Ο κ. Καραμανλής απέδωσε την απόφαση του Αλέκου Παπαδόπουλου να αποσυρθεί από την πολιτική στην πορεία αποσύνθεσης της κυβέρνησης και στην έλλειψη συντονισμού και εσωτερικής συνεργασίας.

    Επίσης, δήλωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα επιστροφής του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ''δεν έχει αλλάξει κάτι'', αλλά για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο άφησε ανοιχτή την πόρτα με τον όρο να διαλύσει το κόμμα. "Εμείς ακολουθούμε τον δικό μας δρόμο" ήταν η απάντηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο άνοιγμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και συμπλήρωσε: "εκπλήσσομαι, που ανοίγουν θέματα τα οποία δεν έχουν τεθεί".

    Σε ότι αφορά τα ανοίγματα προς την Αριστερά ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι δεν επιχειρεί να προσελκύσει ψηφοφόρους, αλλά να στείλει το μήνυμα της συνεργασίας σε ζητήματα θεσμών για τη διαφάνεια στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική και ενός σταθερού αξιοκρατικού συστήματος παιδείας.

    [06] Τέλος η προσωποκράτηση για χρέη στο δημόσιο

    5/6/2002 5:42:00 μμ

    Σύντομα, όπως όλα δείχνουν, θα καταργηθεί το μέτρο της προσωποκράτησης για χρέη προς το δημόσιο, το ΙΚΑ και το ΤΕΒΕ. Το εκτο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικράτειας εκρινε ότι με τη μέχρι τώρα ισχύουσα διάταξη του κώδικα διοικητικής δικονομίας παραβιάζονται διατάξεις του συντάγματος που κατοχυρώνουν την προστασία και ελευθερία του πολίτη. Η υπόθεση παραπέμφθηκε για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

    [07] Σε επέμβαση υποβλήθηκε ο Παπαμιχαήλ

    5/6/2002 5:35:00 μμ

    Στην Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, νοσηλεύεται, απο χθες, ο ηθοποιός Δημήτρης Παπαμιχαήλ, που υποβλήθηκε απο την ομάδα του καθηγητή Παναγιώτη Σουκάκου, σε επανορθωτική χειρουργική επέμβαση στο αριστερό του γόνατο. Η επέμβαση ήταν απολύτως επιτυχής και, όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Καραντώνης, η μετεγχειρητική πορεία του Δημήτρη Παπαμιχαήλ είναι λίαν ικανοποιητική.

    Ο κ. Παπαμιχαήλ θα παραμείνει στο νοσοκομείο για λίγες μέρες, για να επιστρέψει στη συνέχεια στα καλλιτεχνικά του καθήκοντα, χωρίς το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε.

    [08] Διακοπή νερού στην Ανατολική Αττική

    5/6/2002 9:59:00 πμ

    Από την ΕΥΔΑΠ ανακοινώθηκε ανακοινώνεται ότι λόγω απαραιτήτων τεχνικών εργασιών, για την επισκευή βλάβης σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης, θα σημειωθεί από αύριο τις 11 το βράδυ έως τις 9 το πρωί της Παρασκευής, πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής νερού στο δίκτυο ύδρευσης των περιοχών Κορωπίου, Καλυβίων, Κουβαρά και Κερατέας.

    [09] Επίσκεψη Στεφανόπουλου στη Μελβούρνη

    5/6/2002 9:49:00 πμ

    Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί από χθες ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, στη Μελβούρνη. Σήμερα ο κ. Στεφανόπουλος επισκέφθηκε τους μαθητές του δίγλωσσου σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας Alphington Grammar, τονίζοντας πως "άνθρωπος αγράμματος, ξύλο απελέκητο". Η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, δεν πρόκειται για χαμένο αλλά για κερδισμένο χρόνο, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Τον κ. Στεφανόπουλο καλωσόρισαν ο διευθυντής του σχολείου και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας κ. Γεώργιος Φουντάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του οργανισμού και στην προσφορά του καθώς και στους στόχους του σχολείου.

    Ο κ. Φουντάς δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ελληνική πολιτεία που στήριξε οικονομικά την Ελληνική Κοινότητα "σε δύσκολα χρόνια".

    Οι μαθητές πρόσφεραν στον κ. Στεφανόπουλο ανθοδέσμη και δώρα ανάμεσα στα οποία και ένα κοάλα, ενώ εκείνος τους χάρισε μια εντυπωσιακή έκδοση της Ιλιάδας και αναχώρησε με τους ήχους του συρτάκι που έπαιζε η μαθητική ορχήστρα.

    Επόμενός του σταθμός ήταν το δίγλωσσο κολέγιο "Αγιος Ιωάννης" της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής όπου και πάλι τον υποδέχθηκαν θερμά οι εκατοντάδες μαθητές του κρατώντας ελληνικές σημαίες ενώ τον καλωσόρισε ο διευθυντής του Κολεγίου και ο Επίσκοπος Αριανζού κ. Ιωσήφ, παρουσία και του επισκόπου Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ.

    Ο Επίσκοπος κ. Αριανζού σημείωσε ότι η Αρχιεπισκοπή έχει "πρωτεύων ενδιαφέρον" για την παιδεία και αναφέρθηκε στα κολέγια "Αγιος Ιωάννης" και "Αγιοι Ανάργυροι" στη Μελβούρνη καθώς και αυτά που έχει στο Σίδνεϊ, την Αδελαίδα, την Πέρθη.

    Τέλος, επαφές με την ομογένεια της Μελβούρνης θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    [10] Ανεβαίνει ο υδράγυρος!

    5/6/2002 8:56:00 πμ

    Την ανηφόρα αναμένεται να τραβήξει από σήμερα ο υδράργυρος, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας θα έχουμε την πρώτη μεγάλη ζέστη του καλοκαιριού, με το θερμόμετρο να φτάνει την Πέμπτη και την Παρασκευή στους 35 και 36 βαθμούς Κελσίου. Η ζέστη θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή, οπότε αναμένεται να δροσίσει, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις την προσεχή εβδομάδα θα έχουμε τον πρώτο καύσωνα για το 2002.

    [11] Και νέος γύρος αίματος

    5/6/2002 7:48:00 μμ

    Στον αέρα βρίσκονται για μια ακόμη φορά οι ειρηνευτικές προσπάθειες στη Μέση Ανατολή, μετά την πολύνεκρη επίθεση καμικάζι που σημειώθηκε το σήμερα πρωί στο βόρειο Ισραήλ. Από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου δίπλα σε λεωφορείο στην περιοχή Μεγκίντο, σκοτώθηκαν 18--13 εκ των οποίων στρατιώτες-- και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 40 ισραηλινοί πολίτες, 20 από τους οποίους σοβαρά. Την πιθανότητα παραμερισμού του Αραφάτ από την εξουσία αφήνει να εννοηθεί ο Λευκός Οίκος.

    H παλαιστινιακή ισλαμική οργάνωση Τζιχάντ ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο λεωφορείο στο βόρειο Ισραήλ. "Οι Ταξιαρχίες της Ιερουσαλήμ, η στρατιωτική πτέρυγα της Ισλαμικής Τζιχάντ, ανακοίνωσε με τηλεφώνημα εκπροσώπου της στο δίκτυο αλ Μανάρ ότι είναι υπεύθυνη για την επιχείρηση αυτή", ανακοίνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολλάχ.

    Ο αρχηγός της αστυνομίας στην περιοχή, Γιακόβ Μπορόσκι δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά στο λεωφορείο που εκτελούσε τη διαδρομή Τελ Αβίβ-Τιβεριάδα. Η ισραηλινή τηλεόραση μετέδωσε εικόνες φρίκης με το λεωφορείο εντελώς κατεστραμμένο και τους πυροσβέστες να προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες για να απομακρύνουν νεκρούς και τραυματίες από τα συντριμμια.

    Η νέα βομβιστική επίθεση σημειώθηκε τη στιγμή που ο αρχηγός της CIA, Τζορτζ Τένετ πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή για να βοηθήσει στην εκτόνωση της κρίσης και στην επανάληψη των ισραηλινο-παλαιστινιακών συνομιλιών. Το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν για να εξετάσει την κατάσταση. Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Αβί Πάζνερ κατηγόρησε πάντως την Παλαιστινιακή Αρχή και τον Γιάσερ Αραφάτ ότι ενθαρρύνει τις τρομοκρατικές οργανώσεις να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους. Και ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των ισραηλινών. Στις 10 Απριλίου σε ανάλογη επίθεση στον ίδιο τομέα είχαν χάσει τη ζωή τους οχτώ επιβάτες και ο βομβιστής αυτοκτονίας.

    Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν έντονα τη νέα επίθεση. Από ελληνικής πλευράς, ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης κάλεσε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να καθήσουν στο τραπέζι του διαλόγου.

    Επίθεση ισραηλινών μαχητικών

    Ισραηλινά μαχητικά ελικόπτερα άνοιξαν σήμερα πυρ με πολυβόλα εναντίον στόχων στην Τζενίν, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Μονάδες αρμάτων μάχης ήταν παρούσες κοντά στις κύριες οδικές προσβάσεις στην πόλη. Εκπρόσωπος του στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία. Αυτή η στρατιωτική επιχείρηση πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά την επίθεση αυτοκοτνίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που προκάλεσε 16 νεκρούς, κοντά στη Χάιφα, σε απόσταση 15 χλμ. από την Τζενίν. Στην Τζενίν οι καταστηματάρχες κατέβασαν τα ρολά και οι κάτοικοι κατέφυγαν στα σπίτια τους φοβούμενοι αντίποινα από τον ισραηλινό στρατό.

    [12] Νέες προκλήσεις Ντενκτάς

    5/6/2002 6:37:00 μμ

    Την επέκταση των χωρικών υδάτων του ψευδοκράτους στα 12 ναυτικά μίλια ενέκρινε η ψευδοβουλή του καθεστώτος Ντενκτάς. Σύμφωνα με τουρκοκυπριακές πηγές η ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος, αυτή την περίοδο, έχει σχέση με το θέμα του πετρελαίου, που διαπιστώθηκε ότι υπάρχει στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου και για το οποίο η κυπριακή κυβέρνηση προχωρεί σε συμφωνίες με τις γειτονικές χώρες, όπως η Συρία, ο Λίβανος, το Ισραήλ και η Αίγυπτος.

    [13] Προσπάθειες για εκτόνωση της κρίσης

    5/6/2002 6:33:00 μμ

    Τη μεσολάβηση της Τουρκίας πρώτεινε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Μπουλέντ Ετζεβίτ ''για να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό κλίμα'' προκειμένου να αρχίσει διάλογος μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν σχετικά με το Κασμίρ, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή της Αγκυρας. Νωρίτερα πυρά πυροβολικού αντάλλαξαν Ινδικά και Πακιστανικά στρατεύματα στη μεθόριο των δύο χωρών στο Κασμίρ, καθώς οι ηγέτες των δύο χωρών δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν χθες στον τερματισμό των εχθροπραξιών παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν στη σύνοδο για την περιφερειακή ασφάλεια της Ασίας,στην Αλμάτι.

    Σε επιστολές που εστειλε στις 24 Μαίου στον πρόεδρο του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ και στον πρωθυπουργό της Ινδίας Ατάλ Μπιχάρι Βατζπαγί ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρει ότι η χώρα του είναι πρόθυμη ''να αναλάβει ρόλο για να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό κλίμα'' προκειμένου να υπάρξει διάλογος μεταξύ των δύο χωρών που είναι πυρηνικές δυνάμεις, τόνισε η ίδια πηγή προς το Γαλλικό Πρακτορείο. "Οι διαφορές πρέπει να επιλυθούν με ειρηνικό τρόπο'',υπογραμμίζει ο Ετζεβίτ, η χώρα του οποίου εκ παραδόσεως διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με το Πακιστάν όσο και με την Ινδία.

    Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο Ισλαμαμπάντ δήλωσε σήμερα ότι ένα μέλος της ινδικής πρεσβείας στην πακιστανική πρωτεύουσα κατηγορήθηκε για κατασκοπεία, χαρακτηρίστηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο και διατάχθηκε η απέλασή του. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο ο Κούλουαντ Σινγκ έχει αναμειχθεί σε δραστηριότητες ασυμβίβαστες με την ιδιότητά του και πρέπει να αναχωρήσει απο την χώρα μέσα σε επτά ημέρες.

    Ταυτόχρονα το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε την πρόταση της Ινδίας για κοινές περιπολίες κατά μήκος των διαφιλονικούμενων συνόρων με το Κασμίρ προκειμένου να αποτραπεί η διείσδυση εξτρεμιστών και υποστήριξε ότι ''είναι απίθανο να εχει αποτέλεσμα''. "Η πρόταση δεν είναι νέα. Με δεδομένη την κατάσταση στις σχέσεις Ινδίας-Πακιστάν, οι μηχανισμοί της κοινής περιπολίας είναι απίθανο να εχουν αποτέλεσμα", προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Ο ινδός πρωθυπουργός Ατάλ Μπιχάρι Βατζπαγί κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Αλμάτι ανέφερε ότι η Ινδία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο για κοινές περιπολίες κατά μήκος των συνόρων με το Κασμίρ αν το Πακιστάν σταματήσει τις διασυνοριακές διεισδύσεις εξτρεμιστών που εχουν τις βάσεις τους στο Πακιστάν. "Εάν το Πακιστάν αποφασίσει ότι δεν θα υποστηρίζει τις διεισδύσεις τότε και οι δύο χώρες μπορεί να επεξεργαστούν ένα μηχανισμό για κοινές περιπολίες", τόνισε. Οι δύο γειτονικές χώρες εχουν αναπτύξει στα σύνορά τους περισσότερο απο ένα εκατομμύριο στρατιώτες.

    Μάχες και διπλωματία

    Ο Αμερικανός αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Ρίτσαρντ Αρμιταζ, αναμένεται να φτάσει σήμερα στο Πακιστάν, σε μία προσπάθεια να αμβλυνθεί η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες αναφορικά με την επαρχία του Κασμίρ, τόνισαν αμερικανικές πηγές. Ο Αρμιταζ αναμένεται να έχει την Πέμπτη συνομιλίες με πακιστανούς επισήμους στο Ισλαμαμπάντ και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Νέο Δελχί.

    Η Ουάσινγκτον εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ινδία και το Πακιστάν εν τέλει θα κατορθώσουν να αποφύγουν μία επικίνδυνη αντιπαράθεσή τους, υπογραμμίζοντας πως η ένταση βλάπτει την αντιτρομοκρατική εκστρατεία, κάτι που θα μπορούσε κάλλιστα να εκμεταλλευθεί η Αλ Κάιντα.

    Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται στην περιοχή και ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, Ντόλαντ Ράμσφελντ. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιχείρησε να μεσολαβήσει για την πραγματοποίηση συνάντησης ανάμεσα στον πρόεδρο του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ και τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ατάλ Μπιχάρι Βατζπαγί, δίχως όμως η προσπάθειά του να στεφθεί με επιτυχία. Κατά τη διάσκεψη στην Αλμάτι ο πρόεδρος της Ρωσίας ζήτησε από την Ινδία και το Πακιστάν να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση για να αποφύγουν το ενδεχόμενο ενός πολέμου, ο οποίος θα μπορούσε να είναι καταστροφικός, καθώς οι δύο δυνάμεις διαθέτουν πυρηνικά όπλα. Ο Πούτιν συνέκρινε μάλιστα την τεταμένη κατάσταση στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ με την κρίση του 1962 ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, όταν οι ΗΠΑ είχαν απειλήσει να πραγματοποιήσουν επίθεση στην Κούβα.

    Ο Πρόεδρος Πούτιν κάλεσε και τους δύο ηγέτες στη Μόσχα για απευθείας συνομιλίες, όμως μέχρι στιγμής την πρόσκληση αποδέχθηκε μόνο ο στρατιωτικός ηγέτης του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ.

    [14] Επίσκεψη Ράμσφελντ στο Λονδίνο

    5/6/2002 10:26:00 πμ

    Ο Aμερικανός Yπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ έφτασε σήμερα στο Λονδίνο, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τον Κόλπο και την Ασία. Ο Ράμσφελντ θα συναντηθεί με τον Bρετανό ομόλογό του Τζέφ Χουν για να συζητήσουν την κρίση Ινδίας-Πακιστάν, τον νέο ρόλο του ΝΑΤΟ και το μέτωπο κατά της τρομοκρατίας. Στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να μετάσχει στην συνάντηση των υπουργών Αμυνας της Συμμαχίας την Πέμπτη και την Παρασκευή.

    Στη βελγική πρωτεύουσα ο Ράμσφελντ θα συναντηθεί και με τον ρώσο ομόλογό του,Σεργκέι Ιβανόφ, που θα παραστεί στην πρώτη σύνοδο του Μικτού Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

    Ο Αμερικανός Υπουργός Αμυνας θα επισκεφτεί στη συνέχεια τη Γερμανία και το Ταλίν της Εσθονίας όπου θα συναντηθεί με τους ομολόγους του των χωρών της Βαλτικής.

    Ο Ράμσφελντ θα ολοκληρώσει την περιοδεία του με επισκέψεις στην Ινδία και το Πακιστάν, αλλά το ακριβές χρονοδιάγραμμα της περιοδείας του στην Ασία δεν έχει ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας.

    [15] Kρίσιμη η τουρκική σύνοδος της Παρασκευής

    Πηγή: ΑΠΕ 5/6/2002 4:49:00 μμ

    Υπό όρους θα συμμετάσχουν οι αρχηγοί των τουρκικών πολιτικών κομμάτων στη σύσκεψη της Παρασκευής. Eνας από τους όρους είναι να προσέλθει και ο πρωθυπουργός Ετσεβίτ, ο οποίος δηλώνει αισιόδοξος για τη συμμετοχή του, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Εν τω μεταξύ, μαχητικό αεροσκάφος F-16 κατέπεσε σήμερα κοντά στη Σμύρνη με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πιλότος.

    Ετοιμος να αναλάβει τα καθήκοντα του δηλώνει ο Ετσεβίτ

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ, δήλωσε πως ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να συμμετάσχει στη κρίσιμη σύνοδο ηγετών πολιτικών κομμάτων η οποία θα γίνει την Παρασκευή και θα έχει αντικείμενο τις προσπάθειες ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. ''Η κατάσταση της υγείας μου βελτιώνεται ταχέως. Συνεχίζω να εκτελώ τα πρωθυπουργικά μου καθήκοντα χωρίς διακοπή'', αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Ετζεβίτ ο οποίος αναρρώνει στο σπίτι του από τις 27 Μαΐου, οπότε εξήλθε από το νοσοκομείο.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 17 Μαΐου-- για δεύτερη φορά μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο--με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβους για κενό εξουσίας που θα μπορούσε να υπονομεύσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

    Στη δήλωσή του ο Ετζεβίτ εκφράζει ακόμη την ελπίδα ότι τις προσεχείς ημέρες θα μπορέσει να φέρει σε πέρας αποτελεσματικότερα τα καθήκοντά του.

    Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, που είναι 77 ετών, απουσιάζει από την πολιτική ζωή για περίπου ένα μήνα ύστερα από τις δύο διαδοχικές νοσηλείες του.

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ, συγκάλεσε την σύνοδο της Παρασκευής σε μία προσπάθεια να αρθεί το προφανές αδιέξοδο στις προσπάθειες της τουρκικής κυβέρνησης να υπάρξει πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στο να βελτιωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να ληφθούν μέτρα εκδημοκρατισμού προκειμένου να προετοιμαστεί η χώρα για τις ενταξιακές συνομιλίες.

    Ερωτηθείς σχετικά με τα σχόλια που έκανε αυτή την εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτης του Κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης, με τα οποία φάνηκε ότι εντείνονται οι διαφορές απόψεων σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις για την ένταξη στην ΕΕ, ο Ετζεβίτ υποβάθμισε τις διαφορές στους κόλπους της τρικομματικής κυβέρνησης συνασπισμού.

    Υπενθυμίζουμε ότι ο Μπαχτσελί είχε κάνει σαφές την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα υποχωρήσει από την αντίρρησή του για κατάργηση της θανατικής ποινής και την χαλάρωση των απαγορεύσεων στην χρήση της κουρδικής γλώσσας.

    Πτώση τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους

    Τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος, τύπου F 16, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στις 10:16 το πρωί στην περιοχή Τσίγλι της Σμύρνης, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο χειριστής, υποσμηναγός Ογούζ Γιενέν, σύμφωνα με τηλεγράφημα του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου "Ανατολή". Το αεροσκάφος έπεσε σε σημείο κοντά στην αεροπορική βάση Τσίγλι και το χώρο εκπαίδευσης αλεξιπτωτιστών.

    [16] Νέος απολογισμός νεκρών στη βόρεια Συρία

    5/6/2002 2:09:00 μμ

    Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την κατάρρευση του φράγματος Ζαϊζούν στη βόρεια Συρία, μετέδωσε σήμερα το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Η Συρία ζήτησε σήμερα από τον ΟΗΕ επείγουσα βοήθεια για τα θύματα της καταστροφής. Το χωριό Ζαϊζούν και τα 140 σπίτια του βυθίσθηκαν στα νερά του ομώνυμου φράγματος, που βρίσκεται στην επαρχία Γαμπ, 90 χιλιόμετρα βορειο-δυτικά της Χαμά.

    Τέσσερα ακόμη χωριά καταστράφηκαν ''κατά 80%'' και οι κάτοικοί τους διέφυγαν ή μεταφέρθηκαν στα γύρω υψώματα, σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφων του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που βρίσκονται στον τόπο της καταστροφής.

    Δεκαπέντε συνεργεία διάσωσης, δύο ασθενοφόρα και ένα πυροσβεστικό όχημα βρίσκονται επί τόπου.

    [17] Αναχώρηση Μουμπάρακ για ΗΠΑ

    5/6/2002 11:41:00 πμ

    Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ αναχώρησε σήμερα από το Κάιρο, με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω Λονδίνου όπου θα πραγματοποιήσει ολιγόωρο σταθμό για να συναντηθεί με τον βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος θα έχει την Παρασκευή και το Σάββατο συνομιλίες στο Καμπ Ντέιβιντ με τον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους για το Μεσανατολικό κατά τη διάρκεια των οποίων θα υπογραμμίσει τη σημασία που έχει η προώθηση της ιδέας ανακήρυξης παλαιστινιακού κράτους.

    ''Πιστεύω ότι η επί της αρχής ανακοίνωση της δημιουργίας ενός κράτους και στη συνέχεια η έναρξη διαπραγματεύσεων για τον καθορισμό του συνοριακού καθεστώτος , της τύχης της Ιερουσαλήμ... αυτό θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό", είπε ο Χόσνι Μουμπάρακ στη συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα Νιού Γιόρκ Τάιμς.

    Ο αιγύπτιος πρόεδρος θα συναντηθεί με τους Υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ και Ντικ Τσέινι, πριν από τη συνάντησή του με τον Τζορτζ Μπους.

    Ο Χόσνι Μουμπάρακ συνοδεύεται από τον αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών Αχμεντ Μάχερ και τον πολιτικό του σύμβουλο Οσάμα αλ Μπαζ.

    Ο γιος του Γκαμάλ Μουμπάρακ βρίσκεται από την περασμένη Κυριακή στην Ουάσινγκτον για την προετοιμασία της επίσκεψης.

    [18] Πτώση ελικοπτέρου στα βόρεια της Χιλής

    5/6/2002 8:51:00 πμ

    Τουλάχιστον 8 άτομα έχασαν τη ζωή τους κι άλλα τέσσερα τραυματίσθηκαν χθες, κατά την πτώση ελικοπτέρου στα βόρεια της Χιλής, κοντά στα σύνορα με τη Βολιβία, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Το ελικόπτερο, ένα ρωσικό μοντέλο Καζάν, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο ανάμεσα στην πόλη Αρίκα, στα βόρεια της Χιλής, και στην Κοτσαμπάμπα στη Βολιβία, όταν συνετρίβη στο έδαφος.

    "Είναι μία ορεινή ζώνη και η πρόσβαση είναι εξόχως δύσκολη", δήλωσε ένας αστυνόμος της Αρίκα, ο οποίος δήλωσε πως αγνοείται εάν υπάρχουν επιζώντες.

    Το ελικόπτερο συνετρίβη κοντά στην κοινότητα Βισβ΄λιρι, ανατολικά της Αρίκα, σε απόσταση 1650 χλμ βορείως του Σαντιάγο.

    [19] Στη Βουλή η ασφαλιστική μεταρρύθμιση

    Πηγή: NET 105,8 fm 5/6/2002 7:30:00 μμ

    Μια νέα σελίδα στην ιστορία της κοινωνικής ασφάλισης ανοίγει με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Ρέππα. Όπως ανέφερε, με το νομοσχέδιο εξασφαλίζεται τόσο η οικονομική βιωσιμότητα της κοινωνικής ασφάλισης όσο και η προστασία των εργαζομένων. Η συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου, ενώ με 24ωρη απεργία την ημέρα της συζήτησής του αντιδρά η ΑΔΕΔΥ.

    Συγκερασμός απόψεων

    Με το νομοσχέδιο θεσμοθετείται η 37ετία ως δυνατότητα συνταξιοδότησης χωρίς όριο ηλικίας, ενώ με 35 έτη ασφάλισης υπάρχει δυνατότητα συνταξιοδότησης για τους άνδρες στα 65 χρόνια και για τις γυναίκες στα 60.

    Η δυνατότητα παροχής μειωμένης σύνταξης δίνεται με 3.500 ένσημα από τα 4.500 χιλιάδες που υπήρχαν μέχρι σήμερα.

    Για τις ασφαλισμένες μητέρες διατηρούνται οι υφιστάμενες ρυθμίσεις. Για τις νέες μητέρες ασφαλισμένες στο ΙΚΑ μετά την 1/1/2003 θεσμοθετείται η πριμοδότηση με πλεονασματικό χρόνο ασφάλισης ένα έτος για το πρώτο παιδί 1,5 για το δεύτερο και 2 για το τρίτο.

    Για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ από το 2004 θα υπολογίζεται ως βάση για την παροχή της σύνταξης η καλύτερη πενταετία της τελευταίας δεκαετίας. Για τους ασφαλισμένους στις ΔΕΚΟ και το Δημόσιο το ποσοστό αναπλήρωσης μειώνεται σταδιακά από το 2008.

    Επίσης, θεσμοθετείται η παροχή του 1% του ΑΕΠ ετησίως προς τα ταμεία. Δέσμευση του κράτους να εξασφαλίζει την πλεονασματική λειτουργία τους.

    Στο σύστημα επικουρικών ασφαλίσεων δίνεται η δυνατότητα συμβολαίων των ασφαλισμένων με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

    Για τους στρατιωτικούς και τα σώματα ασφαλείας θεσμοθετείται ως τρόπος υπολογισμού της σύνταξης η τελευταία πενταετία.

    Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ροβέρτος Σπυρόπουλος, δήλωσε πως οι νέοι ασφαλισμένοι από 1/1/2003 στρατιωτικοί, λιμενικοί, αστυνομικοί, αλλά και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, όχι μόνο δε θίγονται, αλλά τυγχάνουν ιδιαίτερα ευνοικών ρυθμίσεων.

    Οσον αφορά στους συνταξιοδοτόμενους από το 2008 έως το 20017, πρόσθεσε ο υφυπουργός, αυτοί είναι μια κατηγορία εργαζομένων που υφίστανται μια μείωση, που ωστόσο αντισταθμίζεται από άλλα μέτρα.

    Ο κ. Σπυρόπουλος αναφερόμενος στη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού με το 1% του ΑΕΠ, δήλωσε πως υπαρχει ρήτρα που αναπροσαρμόζει το ποσοστό ανά πενταετία προς τα πάνω, εφόσον κρίνεται αναγκαίο.

    Εξασφαλίζεται η σύνταξη για τις επόμενες γενιές, τονίζει ο Τηλέμαχος Χυτήρης.

    Κλείνει ένας κύκλος διαλόγου και ευθύνης, δήλωσε ο Δημήτρης Ρέππας χαρακτηρίζοντας θετικό τον ρόλο της ΓΣΕΕ. Το νομοσχέδιο αποτελεί τον άριστο συγκερασμό των απόψεων και οδηγεί σε ένα οικονομικά βιώσιμο και κοινωνικά επαρκές ασφαλιστικό σύστημα, υπογράμμισε ο υπουργός.

    Από την πλευρά της ΝΔ, ο αρμόδιος συντονιστής Νικήτας Κακλαμάνης είπε ότι η κυβέρνηση βάζει την κοινωνική ασφάλιση στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ελπίζοντας, όχι στην επιβίωσή της, αλλά στον περιορισμό της σίγουρης εκλογικής της ήττας. Για τον Συνασπισμό, δεν εξασφαλίζεται η τριμερής χρηματοδότηση, ενώ για το ΔΗΚΚΙ ανατρέπεται ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης.

    Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ και η αντιπολίτευση της ΓΣΕΕ προσανατολίζονται σε 24ωρη απεργία, την πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

    [20] Για έναν πιο ανταγωνιστικό ΟΤΕ

    5/6/2002 6:11:00 μμ

    Ευέλικτα τιμολογιακά προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των καταναλωτών αναμένεται να προσφέρει από το Σεπτέμβριο ο ΟΤΕ, προκειμένου να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό που έχει ήδη αναπτυχθεί στην σταθερή τηλεφωνία.

    Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ελευθέριος Αντωνακόπουλος, στόχος του ΟΤΕ παραμένει το τελικό πακέτο υπηρεσιών-τιμών που θα προσφέρει στον συνδρομητή να είναι το συμφερότερο γι' αυτόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΤΕ θα παρουσιάσει διάφορα προγράμματα με διαφορετικό κόστος για τον οικιακό χρήστη, τον κάτοικο της επαρχίας και τις επιχειρήσεις.

    [21] Παραίτηση Γιαννακόπουλου από ΚΑΕ ΠΑΟ

    Πηγή: ΑΠΕ 5/6/2002 5:13:00 μμ

    Την απόφασή του να αποχωρήσει από τις τάξεις της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ανακοίνωσε σήμερα ο μεγαλομέτοχος των "πρασίνων", Παύλος Γιαννακόπουλος. Με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σπορ, ο "ισχυρός" άνδρας του "τριφυλλιού" επιβεβαίωσε την απόφασή του να σταματήσει την ενασχόλησή του με τον Παναθηναϊκό.

    "Η αλήθεια είναι ότι έχω κουραστεί. Είναι οριστικό και δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη. Για αυτό τη Δευτέρα συναντήθηκα με εκπροσώπους των οργανωμένων συνδέσμων και να τους ευχαριστήσω. Από εδώ και πέρα ψάχνουμε ανθρώπους που θα ανήκουν στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, θα αγαπούν την ομάδα και θα έχουν την οικονομική επιφάνεια για να αναλάβουν τη διοίκηση της ΚΑΕ", είπε ο κ. Γιαννακόπουλος ο οποίος διέψευσε πως έχουν γίνει επαφές με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, για την αγορά του πακέτου των μετοχών: "Εκτιμώ τον κ. Μελισσανίδη, αλλά η εταιρία θα παραδοθεί σε άνθρωπο που έχει δείξει την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό".

    [22] ΑΕΚ-ΟΣΦΠ τα δίνουν όλα για τον τίτλο

    5/6/2002 3:04:00 μμ

    Αύριο στις 8 το βράδυ θα γίνει -οριστικά- η στέψη του πρωταθλητή στην Α1 Μπάσκετ, καθώς ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων τα "ξίφη" τους στον πέμπτο (και τελευταίο) αγώνα της σειράς για τον τίτλο, σε μια αναμέτρηση χωρίς προγνωστικά. Ο γηπεδούχος "Δικέφαλος" έχει το ψυχολογικό πλεονέκτημα του ότι κατάφερε να "γυρίσει" το σκορ από το 0-2 στους δύο πρώτους τελικούς, ενώ ένα επιπλέον "όπλο", στην προσπάθειά της να στεφθεί πρωταθλήτρια για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια, είναι και το γεγονός ότι θα δώσει την αυριανή "μάχη" μπροστά στο κοινό της. Ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε η ΑΕΚ να πάρει 10.100 εισιτήρια και ο Ολυμπιακός 4.200. Εν τω μεταξύ αναστάτωση επικρατεί στις "τάξεις" του Ολυμπιακού, καθώς θα αγωνιστεί χωρίς τον Τζέιμς Φόρεστ. Ο Αμερικανός παίκτης βρέθηκε θετικός σε χρήση ινδικής κάνναβης σε έλεγχο που υποβλήθηκε μετά τον πρώτο τελικό στο ΟΑΚΑ. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται και η συμμετοχή του Φορντ.

    [23] Στη Γιουγκοσλαβία ο Μπάγεβιτς

    5/6/2002 2:47:00 μμ

    Κρίσιμο για τις μεταγραφικές εξελίξεις στην ΑΕΚ θεωρείται το δεύτερο ταξίδι του Ντούσαν Μπάγεβιτς στην Γιουγκοσλαβία, που ξεκινά σήμερα. Ο προπονητής της ΑΕΚ τηρεί "σιγή ιχθύος" ως προς τον αγώνα, αλλά και τους παίκτες που θα παρακολουθήσει στην Γιουγκοσλαβία. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανότερο να δει τον αγώνα Σαρντίτ-ΖΕΤΑ στο Σμεντέροβο, παρά το παιχνίδι Ομπιλιτς-Μλάντοστ στο Βελιγράδι. Τίποτα δεν θα πρέπει, όμως, να αποκλείεται. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι ο Μπάγεβιτς ψάχνει αρχικά για κεντρικούς αμυντικούς.

    Εν αναμονή για το θέμα Νικολαΐδη

    Οσον αφορά στο πολύκροτο θέμα του Ντέμη Νικολαΐδη δεν σημειώθηκε σήμερα κάποια εξέλιξη. Ο Μπάγεβιτς τον κάλεσε να παραμείνει στην ομάδα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από τον διεθνή επιθετικό της ΑΕΚ και το "θερμόμετρο της αγωνίας" ανεβαίνει στον "κιτρινόμαυρο" κόσμο. Φημολογείται, ότι πρόκειται να φθάσει εντός των ημερών στην Ενωση πρόταση για τον Νικολαΐδη από ευρωπαϊκή ομάδα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι το επιβεβαιωμένο.

    [24] Ελληνικές διακρίσεις στο Παγκόσμιο Εφήβων Αρσης Βαρών

    5/6/2002 1:57:00 μμ

    Την τέταρτη θέση στο σύνολο με 217.5 κιλά κατέκτησε η Χριστίνα Ιωαννίδη στην κατηγορία των 75 κιλών γυναικών στο Παγκόσμιο Εφήβων/Νεανίδων Αρσης Βαρών. Η Ελληνίδα αθλήτρια σήκωσε 95 κιλά στο αρασέ που της έδωσαν την 6η θέση και 122.5 κιλά στο ζετέ που της χάρισαν την 4η θέση. Το χρυσό μετάλλιο στο σύνολο κατέκτησε η Λίκερετς με 255 κιλά, ενώ η Ουγγαρέζα πήρε χρυσά και στο αρασέ και το ζετέ σηκώνοντας 112.5 και 142.5 κιλά αντίστοιχα.

    Στα 105 κιλά των ανδρών ο Πολωνός Μαρσιν Ντόλεγκα ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος με τρία χρυσά μετάλλια. Το πρώτο στο αρασέ με 197.5, επίδοση που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων αλλά και ανδρών, το δεύτερο στο ζετέ με 217.5 κιλά και το τρίτο στο σύνολο με 415 κιλά.

    Από ελληνικής πλευράς, στην κατηγορία των 105 κιλών, την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Αθανάσιος Τσιρίδης με 157.5 κιλά στο αρασέ (11η θέση), 200 κιλά στο ζετέ (4η θέση) και 357.5 κιλά στο σύνολο (8η θέση), ενώ ο Βασίλης Κωνσταντινίδης κατέλαβε την 12η θέση στο αρασέ με 152.5 κιλά, την 9η θέση στο ζετέ με 195 κιλά και την 11η θέση στο σύνολο με 347.5 κιλά.

    [25] Ο Σαρ στην Γαλατασαράι

    5/6/2002 1:53:00 μμ

    Με τη φανέλα της Γαλατασαράι, στο τουρκικό πρωτάθλημα, θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σενεγαλέζος αμυντικός της Μίλαν, Μοχάμεντ Σαρ. Οπως ανακοίνωσε σήμερα ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης, ο Σαρ δόθηκε από τη Μίλαν δανεικός για ένα χρόνο και αποτελεί την πρώτη μεταγραφή ξένου του Φατίχ Τερίμ, από τη στιγμή που επέστρεψε στον πάγκο της ''Γαλατά''.

    [26] Κολύμβηση: Τρίτος ο Δρυμωνάκος

    5/6/2002 10:37:00 πμ

    Ο πρωταθλητής μας της κολύμβησης, Γιάννης Δρυμωνάκος, πήρε την τρίτη θέση στα 200 μέτρα πεταλούδα, του διεθνούς μίτινγκ, που διεξάγεται στη Ρώμη, αφού κάλυψε την απόσταση σε 1:59.85. Την πρώτη θέση πήρε ο Γάλλος Φρανκ Εσπόζιτο με 1:56.37.

    [27] Προσοχή στη διατροφή σας το καλοκαίρι

    Aννα Κούρτη 5/6/2002 4:21:00 μμ

    Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία και πλησιάζει το καλοκαίρι, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης τροφοδηλητηριάσεων. Οι τροφοδηλητηριάσεις προέρχονται, από την κατανάλωση ακατάλληλων τροφίμων, που προετοιμάζονται ή διατηρούνται χωρίς την τήρηση των κανόνων υγιεινής, με συνέπεια την αλλοίωσή τους, λόγω επιμόλυνσης και ανάπτυξης μικροοργανισμών. Τα κύρια συμπτώματα τροφοδηλητηρίασης είναι εμετός, διάρροια, πυρετός ή αλλεργικές αντιδράσεις, τα οποία εμφανίζονται από μια ώρα έως δύο ή τρεις ημέρες μετά την κατανάλωση των ακατάλληλων τροφίμων και χρήζει πάντα ιατρικής παρακολούθησης.

    Βασικές συμβουλές

    Όταν αγοράζουμε:

    να ελέγχουμε τις συνθήκες διατήρησης των τροφίμων, ιδιαίτερα για τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης: (γαλακτοκομικά, αλλαντικά, κρέατα, κ.λ.π.) να ελέγχουμε τα βασικά χαρακτηριστικά των τροφίμων (χρώμα, οσμή) να μην επιλέγουμε προϊόντα ψύξης ή προϊόντα κατάψυξης, για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι δεν συντηρούνται σωστά να μην αφήνουμε τα τρόφιμα εκτεθειμένα στα έντομα ή στον ήλιο να τοποθετούμε τα τρόφιμα στο ψυγείο, όσο γίνεται πιο γρήγορα μετά την αγορά τους να ελέγχουμε και να τηρούμε τις σωστές συνθήκες διατήρησης για χυμούς-νερά.

    Όταν αγοράζουμε κατεψυγμένα:

    να ελέγχουμε τα ψυγεία των σημείων λιανικής πώλησης. Τα θερμόμετρα πρέπει να είναι σε σημεία ευδιάκριτα και να δείχνουν μια θερμοκρασία, ίση ή μικρότερη από -18Ο C. Σε αντίθετη περίπτωση ειδοποιείται ο υπεύθυνος του καταστήματος. να βεβαιωνόμαστε ότι τα προϊόντα που περιέχονται στα ψυγεία, δεν υπερβαίνουν τη γραμμή της μέγιστης φόρτωσης, γραμμή που πρέπει να υπάρχει στα εσωτερικά τοιχώματα του ψυγείου. να παρατηρούμε τις συσκευασίες πριν τις πάρουν. Δεν πρέπει να έχουν πρόβλημα (κτυπήματα, σχισίματα, ανοίγματα κ.λ.π.) ούτε πρέπει να καλύπτονται από στρώμα πάγου ή πάχνης. Σε τέτοια περίπτωση είναι πιθανόν να υπήρξε ένα τυχαίο ξεπάγωμα. Να ειδοποιούμε τον υπεύθυνο και να απαιτούμε την αντικατάσταση των συσκευασιών. Όταν διαπιστώνουμε ότι έχουν υπερβολικά πάγο ειδικά τα χύμα κατεψυγμένα μην τα αγοράζουν. να ελέγχουμε την ημερομηνία λήξης κατανάλωσης. Να διαλέγουμε τις νεώτερες συσκευασίες και να απορρίπτουν εκείνες που έχουν δυσδιάκριτη ημερομηνία. Το ευδιάκριτο της ημερομηνίας, είναι μια χάρη που οι βιομηχανίες οφείλουν στους πελάτες τους, εκτός από νομική υποχρέωση τους. να παίρνουμε τα κατεψυγμένα προϊόντα από τα ψυγεία, αφού έχουν τελειώσει τα ψώνια τους, λίγο πριν πληρώσουν. να τοποθετούμε όλα τα κατεψυγμένα προϊόντα σε μια σακούλα. Ο τρόπος αυτός δίνει διάρκεια ζωής στην ψύξη τους. Εάν η απόσταση του S/M είναι μεγαλύτερη από 15/20 λεπτά, ας προμηθευτούν ειδικές τσάντες για κατεψυγμένα προϊόντα. Απουσία τέτοιων μπορούν να διπλώσουν τα κατεψυγμένα σε εφημερίδα. μόλις φθάνουμε σπίτι, να τοποθετούμε αμέσως τα προϊόντα στην κατάψυξη. Εάν δεν χρησιμοποιούμε όλο το περιεχόμενο της συσκευασίας, μην το ξεπαγώνεται όλο. να ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες χρήσης, που υπάρχουν στην ετικέτα της κάθε συσκευασίας. να χρησιμοποιούμε τις αισθήσεις μας, για την ποιότητα των τροφίμων. Οι αλλοιώσεις στο χρώμα ή στο άρωμα είναι σημάδια μιας όχι άριστης ποιότητας.

    Όταν μαγειρεύουμε:

    να μην χρησιμοποιούμε τα ίδια εργαλεία στα νωπά τρόφιμα και στα έτοιμα φαγητά να μη πιάνουμε νωπά τρόφιμα και αμέσως μετά έτοιμα φαγητά, χωρίς να πλύνουμε τα χέρια μας να ψήνουμε τα προϊόντα κρέατος, πουλερικών και ψαριών κανονικά να μην καπνίζουμε, τρώμε ή πίνουμε όταν προετοιμάζουμε νωπά προϊόντα κρέατος, πουλερικών και ψαριών να μην διατηρούμε τα έτοιμα φαγητά περισσότερο από τον χρόνο που προβλέπει ο κατασκευαστής εάν πρόκειται να ζεστάνουμε φαγητό που διατηρείται με ψύξη, τότε θα πρέπει να το θερμαίνουμε στους 80ο C εάν πρόκειται να σερβίρουμε ζεστό φαγητό, τότε θα πρέπει να το διατηρούμε στους 60ο C, έως την ώρα του σερβιρίσματος

    Όταν τρώμε έξω:

    να επιλέγουμε καταστήματα που φαίνονται ότι εφαρμόζουν μέτρα υγιεινής, τα οποία είναι απαραίτητα για την προστασία των τροφίμων (καθαροί χώροι και τουαλέτες, τακτοποιημένα ψυγεία, απουσία εντόμων και παρουσία με καθαρά ρούχα εργασίας). να ζητάμε πάντα τα τρόφιμα που γίνονται από κρέας (και ιδιαίτερα τα κοτόπουλα), να είναι καλοψημένα να μην καταναλώνουμε λαχανικά που φαίνεται ότι δεν έχουν πλυθεί καλά.

    Πηγή: ΙΝΚΑ

    [28] Σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι γιατροί

    5/6/2002 5:20:00 μμ

    Σε νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρούν από την Παρασκευή οι γιατροί του ΙΚΑ, οι οποίοι προγραμματίζουν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στις 7, 10, 13, 18, 21, 25 και 28 Ιουνίου διεκδικώντας την μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων συναδέλφων τους και την χορήγηση επιδόματος βιβλιοθήκης. Από την επόμενη εβδομάδα σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά με οικονομικά και ασφαλιστικά αιτήματα.

    [29] Ελληνικό Φεστιβάλ: ''Το τραγούδι των ορυχείων''

    5/6/2002 8:43:00 πμ

    Φλαμένκο διαφορετικό, χωρίς πολυπληθή θίασο, στην πιο αυθεντική του μορφή, με μια χορεύτρια, έναν κιθαρίστα και μια τραγουδίστρια, στο ''Τραγούδι των ορυχείων'', ανεβαίνει στον Λυκαβηττό την Κυριακή, 9 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ελληνικού Φεστιβάλ. Μυστικισμός, κατ'ευθείαν απο τη "ρίζα" του φλαμένκο που μιλά για τη σχέση της μουσικής με το σώμα, με τραγούδια του καημού και της χαράς των ανθρακωρύχων της Μούρθια.

    Οι τρεις καλλιτέχνες, Ροθίο Μπαθάν (τραγούδι), Πάκο Χαβιέρ Χιμένο (κιθάρα) και Νάντια Μαρκέθ (χορός,) έχουν εμφανιστεί και στο Διεθνές Φεστιβάλ Τραγουδιού των Ορυχείων, που πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο στην πόλη Ουνιόν της νότιας Ισπανίας.

    Είναι ένα φεστιβάλ που θεσμοθέτησαν το 1961 οι ίδιοι οι ανθρακωρύχοι κατ'αρχήν ως φεστιβάλ τραγουδιού, το 1980 πρόσθεσαν διαγωνισμό κιθάρας και το 1995 πρόσθεσαν και το χορό, ολοκληρώνοντας τις τρεις εκδοχές του φλαμένκο.

    [30] Ημερίδα για το Διαδίκτυο στην Ελλάδα

    5/6/2002 7:08:00 μμ

    Τη σημασία που έχει το διαδίκτυο ως το πιο σημαντικό μελλοντικό μέσο επικοινωνίας στην καθημερινή ζωή, καθώς και την πολιτική που εφαρμόζει το υπουργείο Μεταφορών στον τομέα αυτό, ανέπτυξε ο Χρίστος Βερελής, στη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε το υπουργείο με θέμα ''e επικοινωνώ - Το Ίντερνετ στην Ελλάδα''. Ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί ένα αντιπροσωπευτικό όργανο με τη συμμετοχή φορέων και προσωπικοτήτων, προκειμένου να ενημερωθούν και να προστατευθούν οι πολίτες από τις αρνητικές επιπτώσεις του διαδικτύου, ενώ τόνισε την προσπάθεια του υπουργείου για την παροχή δυνατότητας σύνδεσης στο διαδίκτυο με ικανοποιητικές ταχύτητες για όλους τους πολίτες.

    Στόχος η δικτύωση κάθε σπιτιού, εργασιακού και εκπαιδευτικού χώρου

    "Στόχος μας είναι να υπάρξει πρόσβαση στο διαδίκτυο για το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και πληροφόρηση για τις πλευρές εκείνες που ενδέχεται να επηρεάσουν την οικογένεια και τη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών", τόνισε ο κ. Βερελής.

    Στη σημασία του διαδικτύου και στο πρόγραμμα ''Κοινωνία της Πληροφορίας'' αναφέρθηκε στην ομιλία του και ο υφυπουργός Μεταφορών Σπύρος Βούγιας, σημειώνοντας ότι στόχος του υπουργείου είναι να εξαπλωθεί το Ίντερνετ σε κάθε σπίτι, σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα, αποτελώντας το μοχλό εκσυγχρονισμού της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι τα προσεχή πέντε χρόνια προβλέπεται η παρουσία του 100% των ελληνικών επιχειρήσεων στο διαδίκτυο, η ενεργοποίηση κέντρων τηλεϊατρικής και τηλεκπαίδευσης στις απομακρυσμένες περιοχές και η χρήση των διαδικτυακών εφαρμογών από την τοπική αυτοδιοίκηση.

    Ο κ. Βούγιας ανέφερε επίσης ότι από το Γ' ΚΠΣ προβλέπεται η διάθεση κονδυλίων 1,2 τρισ. δρχ. στο πρόγραμμα ''Κοινωνία της Πληροφορίας'' για να ενισχυθεί η εξάπλωση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας, με ταυτόχρονα μέτρα μείωσης του κόστους σύνδεσης και χρήσης.

    Στη διάρκεια της ημερίδας υπήρχε απευθείας σύνδεση μέσω Ιντερνετ με το αμφιθέατρο των Τοπογράφων της Πολυτεχνικής σχολής Θεσσαλονίκης, απ' όπου έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις, ενώ μαθητές δημοτικών σχολείων από το Μεσολόγγι, τις Σάπες, τις Σέρρες, τον Πειραιά, τη Μηχανιώνα και την Καρδίτσα παρουσίασαν εργασίες τους και συνδέθηκαν ζωντανά μέσω του διαδικτύου με μαθητές σχολείου της Σουηδίας.

    [31] ''Χρυσό'' σε ελληνικό ελαιόλαδο

    5/6/2002 5:43:00 μμ

    Το καλύτερο λάδι του κόσμου για το 2002 είναι ελληνικό. Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (φορέας του ΟΗΕ με έδρα τη Μαδρίτη), ύστερα από σχετικό διαγωνισμό ανάμεσα στους ελαιοπαραγωγούς όλου του κόσμου, επέλεξε ως το καλύτερο λάδι για το 2002, το ''εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο'' της Σητείας, το οποίο παράγει, συσκευάζει και διαθέτει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Σητείας. Σε σχετική τελετή, του απενεμήθη το έπαθλο (χρυσό μετάλλιο) ''Μάριο Σολίνας'' ενώ, παράλληλα, του παρέχεται η δυνατότητα διάθεσης στις διεθνείς αγορές.

    Στο διαγωνισμό πήραν μέρος εκατοντάδες προϊόντα απ' όλες τις ελαιοπαραγωγικές χώρες που είναι μέλη του ΟΗΕ, ανάμεσά τους και πολλά ελληνικά ελαιόλαδα. Το ελαιόλαδο της ΕΑΣ Σητείας βραβεύτηκε ως το καλύτερο λάδι με το χαρακτηριστικό ''έντονο φρουτώδες''-μια από τις κατηγορίες που κατατάσσονται τα λάδια.

    Ειδικά βραβεία αναγνώρισης πήραν και άλλα δύο ελληνικά λάδια: ένα της εταιρίας ''Μινέρβα'' και το λάδι του παραγωγού Μποτζάκη από το Ηράκλειο Κρήτης.

    Ένα από τα "χαρακτηριστικά" του λαδιού της Σητείας που του δίνει μια ιδιαιτερότητα, είναι η ικανή ποσότητα που παράγεται το διακριθέν προϊόν. Το πρώτο χρυσό βραβείο πήρε το λάδι που υπήρχε σε 44.000 κιλά - τη μεγαλύτερη ποσότητα απ' όλα τα διαγωνισθέντα. Όλο σχεδόν το λάδι της Σητείας ανήκει σ' αυτή την κατηγορία και είναι δε και ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης).

    [32] Διαψεύδεται η εγκυμοσύνη της Μαντόνα

    5/6/2002 4:22:00 μμ

    Η Λιζ Ρόζενμπεργκ, εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων της Μαντόνα, διέψευσε τις πληροφορίες ότι η Μαντόνα είναι έγκυος στο τρίτο της παιδί. Ο πατέρας της 43χρονης τραγουδίστριας Τόνι Τσικόνε φέρεται ότι δήλωσε στην εφημερίδα της Κυριακής People ότι η κόρη του περιμένει παιδί. Ωστόσο η εκπρόσωπος της διάσημης σταρ Λιζ Ρόζενμπεργκ δήλωσε ότι η πληροφορία είναι εσφαλμένη. Να θυμίσουμε ότι η Μαντόνα είναι ήδη μητέρα δυο παιδιών, του Ρόκο και της Λούρδης.

    [33] Το αερόστατο του Φόσετ σε νέες περιπέτειες

    5/6/2002 8:31:00 πμ

    Ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Στιβ Φόσετ θα επιχειρήσει για έκτη φορά την προσεχή εβδομάδα να πραγματοποιήσει τον περίπλου της γης με αερόστατο. Ομάδα τεχνικών του 58χρονου Φόσετ έφτασε σήμερα στο Νόρθαμ, κοντά στο Περθ, για να προετοιμάσει το ταξίδι. Τον περασμένο χρόνο ο Φόσετ απογειώθηκε με το αερόστατό του από το Νόρθαμ και υποχρεώθηκε να προσγειωθεί λόγω έλλειψης οξυγόνου στη Βραζιλία έχοντας ολοκληρώσει μόνο τα δύο τρίτα του ταξιδιού.

    Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 25 απόπειρες για τον γύρο του κοσμου με αερόστατο και ο Φόσετ έφτασε πιό κοντά από όλους στην επιτυχία.

    Ο ριψοκίνδυνος αμερικανός δισεκατομμυριούχος έχει πάντως στο ενεργητικό του αρκετές επιτυχίες: Ανέβηκε στο Εβερεστ, διέσχισε κολυμπώντας την Μάγχη και ολοκλήρωσε μια πορεία 1.864 χιλιομέτρων με έλκηθρο που τραβούσαν σκυλιά, κατά μήκος της Αλάσκας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 5 June 2002 - 17:18:43 UTC