Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-05-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ηρεμία στον Πειραιά μετά τα βίαια γεγονότα
  • [02] Αγωνία φοιτητών: θα χαθεί η εξεταστική;
  • [03] Κορύφωση της έντασης στο Κασμίρ
  • [04] Νέα εισβολή Ισραηλινών στη Χεβρώνα
  • [05] Σύνοδος για τους λαθρομετανάστες στη Ρώμη
  • [06] Προκλητικές κινήσεις Ντενκτάς
  • [07] Κατεστάλη εξέγερση σε φυλακές της Βαρκελώνης
  • [08] Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στη βόρεια Ιαπωνία
  • [09] ΗΠΑ: ο αντιτρομοκρατικός αγώνας δεν τελείωσε
  • [10] Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,9 Ρίχτερ
  • [11] Aνατροπή λεωφορείου στο Περού
  • [12] Μικρός μαθητής στο σχολείο με όπλο στην τσάντα
  • [13] Μις Υφήλιος 2002 η Ρωσίδα Ο. Φεντόροβα

    [01] Ηρεμία στον Πειραιά μετά τα βίαια γεγονότα

    30/5/2002 8:42:00 πμ

    Ηρεμία επικρατούσε τις πρώτες πρωινές ώρες στο λιμάνι του Πειραιά μετά τα χθεσινά γεγονότα μεταξύ απεργών μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού που ανήκουν σε δύο σωματεία, οι οποίοι εμπόδιζαν επιβάτες και αυτοκίνητα να μπουν στα πλοία, σε μια προσπάθεια να περιφρουρήσουν την απεργία τους, η οποία όμως είχε κηρυχθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο. Οι απεργοί ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού και με αγανακτισμένους πολίτες που ήθελαν να ταξιδέψουν. Στη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν πέντε απεργοί, οι οποίοι όπως αποδείχθηκε δύο μόνο ανήκαν στα σωματεία που απεργούν και οι υπόλοιποι ήταν ένας καθηγητής και δύο σπουδαστές των ΤΕΙ.

    Σε πεδίο μάχης το πρώτο λιμάνι της χώρας

    Ανάλογα επεισόδια σημειώθηκαν και αργά το βράδυ, ωστόσο, τα πλοία είχαν αποπλεύσει κανονικά, αν και ορισμένα οχήματα που επρόκειτο να επιβιβαστούν, έμειναν στον προβλήτα.

    Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης τόνισε ότι κανένας ναυτικός από τα πλοία που επρόκειτο να αναχωρήσουν χθες δεν απεργούσε και ότι κάποιοι που θέλησαν να ματαιώσουν τα δρομολόγια, αντιμετωπίσθηκαν με εντολή της εισαγγελίας που ήδη γνώριζε ότι η 24ωρη απεργία είχε κριθεί παράνομη και καταχρηστική.

    Για μαύρη σελίδα του κυβερνητικού αυταρχισμού και της καταστολής, έκανε λόγο το ΚΚΕ.

    Ο Συνασπισμός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποκύπτει στις πιέσεις των εφοπλιστών.

    Κατά την 24ωρη χθεσινή απεργία της ΑΔΕΔΥ υπολειτούργησε ο δημόσιος τομέας.

    [02] Αγωνία φοιτητών: θα χαθεί η εξεταστική;

    30/5/2002 10:25:00 πμ

    Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν στις 11 το πρωί οι πανεπιστημιακοί, διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων. Εν τω μεταξύ, πολλά πανεπιστήμια της χώρας παραμένουν κλειστά για 2η εβδομάδα, ενώ αύριο θα γίνουν νέες συνελεύσεις, στις οποίες θα αποφασιστεί, αν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των διδασκόντων ή όχι.

    [03] Κορύφωση της έντασης στο Κασμίρ

    30/5/2002 10:10:00 πμ

    Πιθανή είναι η χρήση πυρηνικών όπλων για το Πακιστάν, όπως δήλωσε εχθές ο νέος πρεσβευτής του στον ΟΗΕ, Μουνίρ Ακράμ. Ο κ. Ακράμ σε συνέντευξή του υποστήριξε οτι η χώρα του δεν θα επιτεθεί μεν πρώτη, αλλά εφ' όσον δεχθεί επίθεση από την Ινδία θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο. Εντωμεταξύ σήμερα δύο αντάρτες εισέβαλαν σε αστυνομικό καταυλισμό στο Κασμίρ, σκότωσαν τρεις Ινδούς αστυνομικούς και τραυμάτισαν πολλούς άλλους προτού παγιδευτούν από τις δυνάμεις ασφαλείας.

    Ναι στη χρήση πυρηνικών λέει το Πακιστάν

    Oυδέποτε δέχτηκε το Πακιστάν το δόγμα "να μη χρησιμοποιήσει πρώτο" πυρηνικά όπλα εναντίον της γειτονικής χώρας υπογράμμισε ο κ. Ακράμ, αν και τόνισε οτι η χώρα του δεν πρόκειται να προβεί σε αυτή την πράξη αν δεν δεχθεί πρώτα επίθεση από την Ινδία. Ο νέος πρεσβευτής του Πακιστάν είπε οτι καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της Ινδίας είναι περισσότερες από αυτές του Πακιστάν, όποιος θα ζητούσε από το Πακιστάν να αποκλείσει τη χρήση πυρηνικών όπλων-- παρά μόνο εάν αυτά χρησιμοποιούνταν πρώτα εναντίον του-- θα ήταν σαν να ζητούσε στην πραγματικότητα να δεχτεί το Πακιστάν τη χρήση (συμβατικής) βίας για την Ινδία. "Εφόσον η χρήση βίας είναι παράνομη, δεν θα δεχτούμε ούτε τη χρήση πυρηνικών όπλων" επισήμανε ο Πακιστανός διπλωμάτης και συνέχισε λέγοντας οτι η Ινδία δεν θα πρέπει να έχει την άδεια να σκοτώσει κάνοντας χρήση συμβατικών όπλων, ενώ τα "χέρια" του Πακιστάν θα είναι δεμένα όσον αφορά την προσφυγή σε άλλα μέσα για την υπεράσπιση του.

    Ο Ακραμ τόνισε ότι το Πακιστάν έχει διαμηνύσει στη διεθνή κοινότητα ότι δεν θα ξεκινήσει τον πόλεμο. "Ωστόσο το Πακιστάν έχει αποσαφηνίσει επίσης ότι αν μας κηρύξουν τον πόλεμο, εάν η Ινδία επιτεθεί στο Πακιστάν, θα αντιδράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις εναντίον της Ινδίας". "Η διεθνής κοινότητα, προφανώς, ορθά ανησυχεί για την πρόσφατη ένταση" πρόσθεσε υποστηρίζοντας ότι το Πακιστάν ελπίζει πως θα πρυτανεύσει η κοινή λογική και ότι η Ινδία δεν θα καταφύγει στη χρήση βίας. "Ομως είμαστε έτοιμοι. Και αν μας επιτεθούν θα απαντήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις" κατέληξε.

    Επιδρομή ανταρτών στο Κασμίρ

    Εντωμεταξύ, τρεις Ινδοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα όταν δύο αντάρτες εισέβαλαν σε αστυνομικό καταυλισμό στο Κασμίρ. Οι αντάρτες -- που τελικά αποκλείστηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας στο κυλικείο του στρατοπέδου -- και οι αστυνομικοί αντάλλασσαν πυρά κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας, ενώ οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας ετοιμάζονταν να εισβάλουν στο κτίριο. Όπως ανέφερε ένας αστυνομικός στο πρακτορείο Ρόιτερ οι αντάρτες υποστηρίζονταν από βολές ρουκετών που εκτοξεύονταν από ένα γειτονικό λόφο.

    Να σημειώσουμε οτι εκατοντάδες αστυνομικοί και άνδρες των ειδικών δυνάμεων ζουν στο στρατόπεδο που απέχει περίπου 170 χιλιόμετρα ανατολικά του Τζάμου, της χειμερινής πρωτεύουσας του κρατιδίου Τζάμου και Κασμίρ.

    [04] Νέα εισβολή Ισραηλινών στη Χεβρώνα

    30/5/2002 11:39:00 πμ

    Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις εισέβαλαν τα ξημερώματα στην αυτόνομη παλαιστινιακή ζώνη της Χεβρώνας και συνέλαβαν τέσσερις καταζητούμενους Παλαιστινίους, σύμφωνα με ανακοίνωση στρατιωτικής πηγής. Στην επιχείρηση μετείχαν περίπου 20 θωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης, με την κάλυψη ενός ελικοπτέρου. Οι ισραηλινές δυνάμεις αποχώρησαν από την παλαιστινιακή περιοχή μετά την σύλληψη των τεσσάρων Παλαιστινίων.

    Βία δίχως τέλος

    Η επιχείρηση αυτή έγινε μετά από πληροφορίες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών για την παρουσία στην πόλη των καταζητούμενων Παλαιστινίων, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τους συλληφθέντες είναι μέλη της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς.

    Οι ισραηλινές δυνάμεις εξακολουθούν πάντως τις επιχειρήσεις στην πόλη της Βηθλεέμ για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, όπως επίσης και στον προσφυγικό καταυλισμό Ντάισεχ.

    Εντωμεταξύ ''τους καθημερινούς εξευτελισμούς'' των Παλαιστινίων και την επιδείνωση του ''ανθρωπιστικού προβλήματος'' καταδίκασε σήμερα από το Κάιρο ο Αμερικανός απεσταλμένος στην Μέση Ανατολή, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Μπερνς. Ο κ. Μπερνς πρόσθεσε ότι τα δεινά και οι νεκροί είναι πολλοί και για τους Παλαιστίνιους και για τους Ισραηλινούς.

    [05] Σύνοδος για τους λαθρομετανάστες στη Ρώμη

    30/5/2002 11:39:00 πμ

    Οι υπουργοί Εσωτερικών 28 ευρωπαϊκών χωρών συναντώνται σήμερα στη Ρώμη για να αποφασίσουν κοινά μέτρα που θα επιτρέψουν τον καλύτερο έλεγχο των συνόρων τους, ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Η Σύνοδος αυτή, την οποία οργάνωσε η ιταλική κυβέρνηση, άρχισε στις 9.30 τοπική ώρα. Οι υπουργοί βρίσκονται από χθες στην ιταλική πρωτεύουσα, όπου ορισμένοι από αυτούς είχαν συνομιλίες με τον Ιταλό ομόλογό τους Κλάουντιο Σκαγιόλα πριν από το επίσημο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν τους.

    Για μία κοινά αποδεκτή λύση όλων των μελών-κρατών

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι συναντήθηκε με τους υπουργούς και επέμεινε ''στην ανάγκη να βρεθεί μία κοινή λύση για όλη την Ευρώπη''.

    Στη Σύνοδο της Ρώμης παίρνουν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι ομόλογοί τους των 12 υποψηφίων χωρών και ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

    [06] Προκλητικές κινήσεις Ντενκτάς

    30/5/2002 10:40:00 πμ

    Το καθεστώς Ντενκτάς προχωρεί σε επέκταση των χωρικών υδάτων των Κατεχομένων που ελέγχει ο Αττίλας στα 12 μίλια. Ο "Μπαϋράκ" μετέδωσε ότι το λεγόμενο υπουργικό συμβούλιο του ψευδοκράτους ενέκρινε σήμερα προσχέδιο για τον σκοπό αυτό, που θα κατατεθεί στη ψευδοβουλή για ψήφιση. Εκπρόσωπος του κατοχικού καθεστώτος δήλωσε ότι τα χωρικά ύδατα στα κατεχόμενα επεκτείνονται σε αντιστάθμισμα παρόμοιας απόφασης της κυπριακής κυβέρνησης. Δεν παρέλειψε μάλιστα να προσθέσει ότι το κατοχικό καθεστώς έχει ίσα δικαιώματα ως κυρίαρχη και ανεξάρτητη, όπως είπε, δημοκρατία.

    [07] Κατεστάλη εξέγερση σε φυλακές της Βαρκελώνης

    30/5/2002 10:27:00 πμ

    Ισχυρές δυνάμεις της ισπανικής αστυνομίας επενέβησαν και κατέστειλαν σήμερα εξέγερση περίπου 150 κρατουμένων σε φυλακές της Βαρκελώνης, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές. Τις πρώτες πρωινές ώρες εισέβαλαν στο κτίριο άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και χρησιμοποιώντας σφαίρες από καουτσούκ κατόρθωσαν να επιβάλουν την τάξη. Στη διάρκεια της εξέγερσης, που άρχισε χθες το βράδυ, τραυματίστηκαν δύο δεσμοφύλακες και πέντε κρατούμενοι, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Οι κρατούμενοι είχαν ανέβει στη στέγη των φυλακών και ζητούσαν από τη διεύθυνση να τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις για την εργασία που προσφέρουν στο σωφρονιστικό κατάστημα, όπως επίσης και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στο κτίριο όπου στεγάζονται 1100 τρόφιμοι.

    [08] Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στη βόρεια Ιαπωνία

    30/5/2002 9:28:00 πμ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη βόρεια Ιαπωνία δίχως να προκαλέσει θύματα ή ζημιές, όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το επίκεντρο της δόνησης ήταν ανοικτά των ακτών της επαρχίας Αομόρι, περίπου 600 χλμ βόρεια του Τόκιο. Στην ανακοίνωση της Μετεωρολογικής υπηρεσίας τονίζεται ότι ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 60 χιλιομέτρων από τον πυθμένα της θάλασσας. Κανένα από τα κέντρα προπόνησης των ποδοσφαιρικών ομάδων που μετέχουν στο Μουντιάλ δεν βρίσκεται κοντά στην περιοχή της δόνησης, όπως ανακοίνωσαν οι ιαπωνικές Αρχές.

    [09] ΗΠΑ: ο αντιτρομοκρατικός αγώνας δεν τελείωσε

    30/5/2002 9:27:00 πμ

    Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ δήλωσε ότι ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας, που άρχισε ο πρόεδρος Μπους μετά την 11η Σεπτεμβρίου, "βρίσκεται πολύ μακριά από το να τερματιστεί και πρέπει να είμαστε σε θέση να επιδείξουμε την ισχύ μας σε μεγάλες αποστάσεις". Την ίδια ώρα, νέες αποκαλύψεις για την τρομοκρατική δράση της Αλ Κάιντα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά πρόκειται για κασέτες με συνομιλίες επίδοξων τρομοκρατών, που προετοίμαζαν επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Απόρρητα έγγραφα του FBI λένε ότι κάποιοι γνώριζαν

    Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η ένταση στις Ηνωμένες Πολιτείες από την δημοσιοποίηση από το περιοδικό "TIME" απόρρητων εγγράφων του FBI, σύμφωνα με τα οποία η πράκτορας Ρόουλεϊ προειδοποιούσε τους ανωτέρους της επί εβδομάδες πριν από τις 11 Σεπτεμβρίου, ότι έχει στοιχεία για τρομοκρατικό χτύπημα κι εκείνοι την αγνοούσαν.

    Πριν από λίγες μέρες, με γράμμα της στο διευθυντή του FBI, κατηγόρησε την υπηρεσία πως επίτηδες δεν έλαβε μέτρα για να αποτρέψει το τρομοκρατικό χτύπημα στους δίδυμους πύργους.

    [10] Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,9 Ρίχτερ

    30/5/2002 10:29:00 πμ

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 Ρίχτερ συγκλόνισε σήμερα το πρωί την Ταϊβάν σπέρνοντας τον πανικό στους κατοίκους, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Από την δόνηση σείστηκαν τα κτίρια στην πρωτεύουσα Ταϊπέι με αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι να βγουν πανικόβλητοι στους δρόμους. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε απόσταση 24 χιλιομέτρων ανοικτά των ακτών της νήσου Ιλάν. Χθες είχε συγκλονίσει την Ταϊβάν άλλος σεισμός μεγέθους 6,2 Ρίχτερ δίχως και πάλι να προκληθούν θύματα ή ζημιές.

    [11] Aνατροπή λεωφορείου στο Περού

    30/5/2002 9:50:00 πμ

    Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 38 τραυματίστηκαν στο Περού όταν ένα λεωφορείο ανατράπηκε στις Ανδεις, στη Χουλιάκα, κοντά στα σύνορα με τη Βολιβία, όπως ανέφεραν οι αστυνομικές Aρχές της περιοχής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του, όταν έσκασε ένα από τα λάστιχα του. Οι τραυματίες είπαν ότι το όχημα κινούνταν με μέτρια ταχύτητα τη στιγμή του δυστυχήματος. Την περασμένη Κυριακή 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε σπίτι, κοντά στα σύνορα με τη Χιλή.

    [12] Μικρός μαθητής στο σχολείο με όπλο στην τσάντα

    30/5/2002 9:34:00 πμ

    Η υπεύθυνη ενός βρεφονηπιακού σταθμού του Ρίβερσαϊντ, κοντά στο Λος Αντζελες, εντόπισε ένα πιστόλι στα πράγματα ενός παιδιού ηλικίας 3 ετών που είχε στη φύλαξη της, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. Η νηπιαγωγός βρήκε το όπλο κατά τύχη, όταν άνοιξε το δέμα με το φαγητό του παιδιού, και ειδοποίησε αμέσως τη μητέρα του καθώς και τις αστυνομικές αρχές. Οπως διαπιστώθηκε, το παιδί αγνοούσε ότι μετέφερε ένα όπλο. Ο πατέρας του είχε βάλει το πιστόλι και μία ζακέτα μέσα στο σακίδιο του την προηγούμενη ημέρα και η μητέρα, χωρίς να ελέγξει το περιεχόμενο, το έδωσε στο παιδί της για να το πάρει μαζί του στο βρεφονηπιακό σταθμό. Το επεισόδιο αυτό προκάλεσε αναταραχή στους γονείς των υπόλοιπων παιδιών του σταθμού, η αστυνομία όμως δεν κίνησε τη διαδικασία για να παραπέμψει τους γονείς στη δικαιοσύνη.

    [13] Μις Υφήλιος 2002 η Ρωσίδα Ο. Φεντόροβα

    30/5/2002 11:01:00 πμ

    Η Οξάνα Φεντόροβα, η 24χρονη μελαχρινή καλλονή από την πόλη Πσκοφ της Ρωσίας, κέρδισε το τίτλο της ωραιότερης γυναίκας του κόσμου στο διαγωνισμό ομορφιάς ''Μις Υφήλιος'' που διεξήχθη στο Σάν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Την 2η θέση κατέλαβε η Μις Παναμάς Τζαστίν Πάζεκ και την 3η η Μις Κίνα Λινγκ Ζούο. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του διαγωνισμού που μετείχε η Κίνα. Η νικήτρια στέφθηκε με ένα στέμμα που ήταν διακοσμημένο με αληθινά διαμάντια και μαργαριτάρια και παράλαβε χρηματικό έπαθλο 250.000 δολαρίων.

    Η Οξάνα κοκκινίζει όταν λέει λάθος πράγματα, είπε

    Η Οξάνα Φεντόροβα είναι πτυχιούχος της Νομικής, εργάζεται στο υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας, και όπως δήλωσε φιλοδοξεί κάποτε να ανοίξει δική της νομική εταιρία. Οι πέντε φιναλίστ έπρεπε να απαντήσουν σε ερώτηση των κριτών, που θεωρείται ότι έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα. Η ερώτηση ήταν ''Τι είναι αυτό που σε κάνει να κοκκινίζεις;''. Η Φεντόροβα απάντησε: ''Οταν λέω λάθος πράγματα''.

    Η τελευταία της εμφάνιση με βραδινή τουαλέτα ήταν εντυπωσιακή καθώς παρουσιάσθηκε στην πασαρέλα με μια ολόλευκη αέρινη τουαλέτα με ουρά που ανέμιζε στο διάβα της προκαλώντας επιφωνήματα θαυμασμού από τους 6.000 θεατές των καλλιστείων, καθώς το λευκό δημιουργούσε μια εκτυφλωτική αντίθεση με τα κατάμαυρα μακριά μαλλιά της Οξάνα.

    Διαγωνισμός ομορφιάς με έντονο πολιτικό παρασκήνιο

    Ο φετινός διαγωνισμός για την Μις Υφήλιο είχε και έντονο πολιτικό παρασκήνιο καθώς η διεθνής πολιτική διείσδυσε σ αυτόν και λίγο έλειψε να θέσει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή του.

    Οι αραβικές χώρες απέσυραν τις υποψήφιες τους ύστερα από την φωτογράφηση της περασμένης εβδομάδας όταν η Μις Ισραήλ Γιαμίτ Χαρ Νόι εμφανίσθηκε με ένα φόρεμα που είχε τα χρώματα της σημαίας του Ισραήλ και κρατούσε έναν χάρτη που εμφάνιζε το Ισραήλ να εκτείνεται σε ολόκληρη την Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Οχθη. Επίσης η Μις Αίγυπτος εμφανίσθηκε με ένα φόρεμα πάνω στο οποίο ήταν γραμμένη η λέξη ''Ειρήνη'' σε 12 διαφορετικές γλώσσες.

    Τέλος η Μις Ινδία, η χώρα της οποίας βρίσκεται σε ανοικτή αντιπαράθεση με το γειτονικό Πακιστάν για το θέμα του Κασμίρ, αναγκάσθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ποία είναι η άποψη της για τα πυρηνικά όπλα. Καμία από τις προαναφερθείσες τρεις υποψήφιες δεν ήταν στην τελική πεντάδα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 30 May 2002 - 9:35:57 UTC