Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-05-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΕΙ: Κλειστά για δεύτερη εβδομάδα
  • [02] Πυρκαγιά σε χαρτοβιομηχανία στα Καμίνια
  • [03] Επίσκεψη Στεφανόπουλου στην Αυστραλία
  • [04] Αύριο διαγωνίζονται Β'-Γ' Λυκείου
  • [05] Δίκη για την κατάρρευση της ''Φαράν''
  • [06] Προβάδισμα ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ
  • [07] ΑΔΕΔΥ: 24ωρη Πανελλαδική απεργία
  • [08] Ινδία-Πακιστάν: Η κρίση συνεχίζεται
  • [09] Σε ισραηλινό κλοιό και πάλι η Βηθλεέμ
  • [10] Έρευνες για τα μαύρα κουτιά του Μπόινγκ 747
  • [11] Κατάρρευση γέφυρας στον ποταμό Αρκάνσας
  • [12] Αεροπορικό δυστύχημα στην ανατολική Ινδονησία
  • [13] Αφιέρωμα ''50 χρόνια Δεύτερο Πρόγραμμα''
  • [14] Το φθινόπωρο του 2003 η ''Ελληνιάδα''
  • [15] Tο πρώτο φως του Σύμπαντος!

    [01] ΑΕΙ: Κλειστά για δεύτερη εβδομάδα

    27/5/2002 8:15:00 πμ

    Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην Ανώτατη Παιδεία σήμερα, καθώς τα περισσότερα ΑΕΙ κλείνουν, με συνέπεια να κινδυνεύουν οι εξετάσεις του Ιουνίου. Οι πανεπιστημιακοί ζητούν αύξηση 20% του βασικού μισθού και ενσωμάτωση των επιδομάτων, επέκταση του επιδόματος 25ετίας, αιτήματα που δεν αποδέχεται ο Υπουργός Οικονομίας &amp; Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.

    [02] Πυρκαγιά σε χαρτοβιομηχανία στα Καμίνια

    27/5/2002 11:39:00 πμ

    Υπο ελεγχο τέθηκε πριν απο λίγο η πυρκαγιά στην οδό Μουτσοπούλου 9 στα Καμίνια η οποία ξέσπασε στις 9.40 το πρωί σήμερα σε χαρτοβιομηχανία. Επί τόπου έσπευσαν 15 οχήματα και 45 πυροσβέστες. Στη περιοχή υπάρχουν βιομηχανίες πλαστικών και βενζινάδικα. Δεν υπήρξε κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς σε παρακείμενο κτίριο.

    [03] Επίσκεψη Στεφανόπουλου στην Αυστραλία

    Πηγή: NET 105,8 fm 27/5/2002 11:14:00 πμ

    Την Αυστραλία θα επισκεφθεί από τις 2 έως τις 12 Ιουνίου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος συνοδευόμενος από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας μας. Μεταξύ αυτών θα είναι και ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου κ. Κώστας Γαννιάρης. Ο προγραμματισμός των επαφών και των συναντήσεων των επιχειρηματιών στην Αυστραλία θα γίνει την Τρίτη σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Λοβέρδου.

    [04] Αύριο διαγωνίζονται Β'-Γ' Λυκείου

    27/5/2002 9:31:00 πμ

    Συνεχίζονται αύριο οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με τους μαθητές της Β' Λυκείου να διαγωνίζονται στα Αρχαία Ελληνικά, Κείμενα και στη Φυσική, μαθήματα κατευθύνσεων, ενώ οι μαθητές της Γ' Λυκείου θα διαγωνισθούν στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Γενικής Παιδείας.

    [05] Δίκη για την κατάρρευση της ''Φαράν''

    27/5/2002 8:57:00 πμ

    Με την κακουργηματική κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο πολιτικός μηχανικός του εργοστασίου της "Φαράν", που κατέρρευσε στο σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999 με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 8 εργαζόμενοι και ο πρόεδρος της εταιρείας Α. Δεσποτάκης.

    Στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου θα καθίσουν ο ιδρυτής της "Φαράν" Δημήτρης Κάτσικας, ο διευθύνων σύμβουλος Μ.Κάτσικας, τα μέλη του ΔΣ του εργοστασίου Νίκος Μάρκος και Νίκος Κάτσικας, καθώς και ο πολιτικός μηχανικός Ι.Κολιόπουλος.

    Σύμφωνα με το σκεπτικό του βουλεύματος: "οι κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι εξαιτίας των παραλείψεώς τους ήταν πιθανό να καταρρεύσει το κτίριο σε ενδεχόμενο σεισμό και να σκοτωθούν άνθρωποι. Το αποδέχθηκαν όμως αυτό έχοντας στόχο την επιδίωξη του κέρδους με το μικρότερο κόστος..."

    Επιπλέον , επισημαίνεται από τους δικαστές του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών: τ' αποτρεπτικά μέτρα που έλαβαν οι κατηγορούμενοι ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση κτιρίου σε περίπτωση σεισμού, σε καμία περίπτωση δεν ήταν σοβαρά, ώστε να τους δημιουργούν την πίστη ότι θ' αποφευγόταν το τραγικό αποτέλεσμα. Οι κατηγορούμενοι από την πλευρά τους έχουν αρνηθεί ότι ευθύνονται για την κατάρρευση μέρους του εργοστασίου της Φαράν, καθώς όπως υποστηρίζουν τα σχέδια ανέγερσής του εκπονήθηκαν το 1970 από άλλα πρόσωπα.

    [06] Προβάδισμα ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ

    Πηγή: NET 105,8 fm 27/5/2002 8:31:00 πμ

    Σταθερή πρωτιά εμφανίζει για τη Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση της "V-PRC" που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Τα Νέα". Η ΝΔ προηγείται έναντι του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου με 8,8%. Ο Κώστας Σημίτης προηγείται με βραχεία κεφαλή του Κώστα Καραμανλή για καταλληλότητα στην πρωθυπουργία. Σημειώνεται, ότι σε παλαιότερη μέτρηση της ίδιας Εταιρείας, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων στην πρόθεση ψήφου ήταν κατά μιάμιση μονάδα μικρότερη.

    [07] ΑΔΕΔΥ: 24ωρη Πανελλαδική απεργία

    27/5/2002 8:24:00 πμ

    Προβλήματα στο δημόσιο αναμένεται να δημιουργήσει η 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα, ενώ την Παρασκευή συνεδριάζει η ολομέλεια της ΓΣΕΕ προκειμένου να αξιολογήσει τις προτάσεις Χριστοδουλάκη για την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.

    [08] Ινδία-Πακιστάν: Η κρίση συνεχίζεται

    27/5/2002 11:11:00 πμ

    Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας ανάμεσα στις ινδικές και πακιστανικές δυνάμεις στην περιοχή του Κασμίρ. Ένας ινδός μεθοριακός φρουρός έχασε τη ζωή του και τρεις τραυματίστηκαν στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών πυροβολικού και όλμων κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου, που χωρίζει το Κασμίρ. Λόγω των συγκρούσεων, 350 ινδοί χωρικοί που ζουν στην περιοχή υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Σήμερα το βράδυ ο πακιστανός πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ θα μιλήσει από την πακιστανική τηλεόραση για την κατάσταση.

    Διεθνείς παρεμβάσεις

    Οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πυρηνικών δυνάμεων αναζωπυρώθηκαν αφότου το Πακιστάν ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, εμβέλειας 290 χλμ. τη δεύτερη μέσα σε 48 ώρες. Οι δύο χώρες έχουν συγκεντρώσει περίπου 1 εκατ. στρατιώτες στα σύνορά τους, έπειτα από την επίθεση του Δεκεμβρίου, ενώ η ένταση έχει αυξηθεί επικίνδυνα τον τελευταίο καιρό μετά την επίθεση εναντίον ινδικού στρατοπέδου στο Κασμίρ στις 14 Μαΐου και τις τελευταίες πυραυλικές δοκιμές του Πακιστάν, παρά τη διεθνή κατακραυγή.

    Στην κρίση παρενέβησαν το Σάββατο και οι πρόεδροι ΗΠΑ και Ρωσίας, ζητώντας από τον Πακιστανό Πρόεδρο Μουσάραφ να σταματήσει να υποστηρίζει τους ισλαμιστές αντάρτες στο Κασμίρ και να προσέλθει σε ειρηνευτικό διάλογου, που όπως πρότεινε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να διεξαχθεί τον Ιούνιο.

    [09] Σε ισραηλινό κλοιό και πάλι η Βηθλεέμ

    27/5/2002 10:50:00 πμ

    Ανακατέλαβαν τη Βηθλεέμ οι ισραηλινές δυνάμεις σήμερα τα ξημερώματα, μόλις 24 ώρες ύστερα από την αποχώρησή τους από την πόλη, σύμφωνα παλαιστινιακές πηγές. Aρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κατέλαβαν θέσεις στρατηγικής σημασίας στη Βηθλεέμ, ενώ στρατιώτες πραγματοποίησαν έρευνες σε σπίτια. Οι στρατιώτες επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ αναπτύχθηκαν και στην πλατεία της Φάτνης αποκλείοντας τις προσβάσεις προς το Ναό της Γεννήσεως. Δεν έγινε πάντως καμία αναφορά συγκρούσεων με Παλαιστινίους.

    Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις

    Ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν επίσης και στον προσφυγικό καταυλισμό Ντέισεχ, συλλαμβάνοντας αρκετά μέλη της Φατάχ που κατηγορούνταν για αντιισραηλινές επιθέσεις. Παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν και σε δύο χωριά στην περιοχή της Καλκίλια.

    Πάντως υπέρ της "ταχείας ανακήρυξης ενός Παλαιστινιακού κράτους σε προσωρινές βάσεις" τάχθηκε εχθές σε συνέντευξη του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ, στην γερμανική εφημερίδα "Welt am Sonntag". Να σημειωθέι οτι ο κ. Φίσερ την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ.

    [10] Έρευνες για τα μαύρα κουτιά του Μπόινγκ 747

    27/5/2002 9:01:00 πμ

    Σκάφη του πολεμικού ναυτικού της Ταϊβάν έχουν σταλεί για να εντοπίσουν τα μαύρα κουτιά του Μπόινγκ 747-200 των Αερογραμμών της Κίνας, προκειμένου να διαπιστωθεί το πώς και το γιατί το αεροσκάφος έσπασε σε τέσσερα κομμάτια, ενώ βρισκόταν εν πτήσει το Σάββατο με 225 επιβαίνοντες. Περισσότερα από 80 πτώματα έχουν ανασυρθεί μέχρι σήμερα, χωρίς κανέναν επιζώντα.

    Σήμερα τα μέσα ενημέρωσης στην Ταϊβάν επικεντρώνουν τις υποθέσεις τους για τα αίτια της καταστροφής σε τρείς πιθανότητες: σε τρομοκρατική ενέργεια, σε κόπωση του μετάλλου, ή σε μηχανικό πρόβλημα και/ή σε λάθος αντίληψη.

    Τρία από τα τμήματα του αεροσκάφους έπεσαν προς τα νοτιοδυτικά μετά την διάσπασή του, ενώ το τέταρτο τμήμα έπεσε προς την αντίθετη κατεύθυνση, όπως συνάγεται από τα στοιχεία των στρατιωτικών ραντάρ.

    Ο Υπουργός Μεταφορών, Λιν Λινγκ Σάν, τόνισε ότι "δύο ναρκαλιευτικά βρίσκονται εν πλω προς τη ζώνη όπου έχουν γίνει αισθητά ασθενή σήματα που προέρχονται από τα μαύρα κουτιά. Μολαταύτα, προτεραιότητά μας παραμένουν οι έρευνες για πιθανούς επιζώντες".

    Χθες έγιναν αισθητά ασθενή σήματα από βάθος 50 μ στα βόρεια της νήσου Πενγκχού, τα οποία προέρχονται από τα μηχανήματα καταγραφής των συνομιλιών του πληρώματος και των στοιχείων της πτήσης.

    Επίσης, το Υπουργείο Αμυνας της Ταϊβάν απέκλεισε τις φήμες που ήλθαν στο φως της δημοσιότητας, ότι το Μπόινγκ 747-200 που συνετρίβη στη θάλασσα, επλήγη από κινεζικό πύραυλο.

    O εκπρόσωπος του Yπουργείου Αμυνας της Ταϊβάν τόνισε ότι "οι ένοπλες δυνάμεις δεν έκαναν καμία άσκηση ή δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου στην περιοχή, την ώρα που έγινε το δυστύχημα. Η Κομμουνιστική Κίνα το αρνείται. Νομίζω ότι η άρνηση αυτή είναι αξιόπιστη. Με βάση τις δικές μας εκτιμήσεις, μπορούμε επίσης να πούμε ότι είναι απολύτως αδύνατο".

    [11] Κατάρρευση γέφυρας στον ποταμό Αρκάνσας

    27/5/2002 8:47:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Τμήμα οδικής γέφυρας κατέρρευσε χθες, όταν πρόσκρουσε φορτηγό πάνω στα υποστυλώματά της, με αποτέλεσμα να αγνοούνται αρκετοί εγκλωβισμένοι οδηγοί κι επιβάτες, στον ποταμό Αρκάνσας. Τα συνεργεία διάσωσης ανέσυραν τρία πτώματα από τα βυθισμένα αυτοκίνητα. Η τροχαία της Οκλαχόμα εκτιμά πως έξι με έντεκα άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι, και πιστεύεται πως είναι νεκροί, μέσα στα αυτοκίνητά τους, που έπεσαν από ύψος 30μ. από την Διαπολιτειακή γέφυρα 40.

    Διακόπηκε η οδική κυκλοφορία

    Επίσης, η αστυνομία τόνισε πως προσπαθεί να διαπιστώσει την ταυτότητα των πρώτων τριών πτωμάτων, δύο γυναίκες κι έναν άντρα και αναμένεται στις επόμενες ώρες να ανασυρθούν κι άλλα αυτοκίνητα από βάθος 3.5μ.

    Περίπου εννέα οχήματα έπεσαν στο νερό μετά την πρόσκρουση σε κάποιο απροστάτευτο τμήμα της γέφυρας μίας άδειας φορτηγίδας, της οποίας ο κυβερνήτης προφανώς υπέστη κάποια αιφνίδια κρίση κι έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένα τμήμα του καταστρώματός της, μήκους 150μ, 60 χλμ νοτίως της πόλεως Τάλσα.

    Τα συνεργεία διάσωσης κατόρθωσαν κι ανέσυραν από το σημείο του δυστυχήματος ένα όχημα, ένα ημιφορτηγάκι, μία τροχοβίλα κι ένα τρέιλερ αλόγων με τρία νεκρά άλογα μέσα.

    Λόγω της κατάρρευσης διακόπηκε η οδική κυκλοφορία στη μεγαλύτερη αρτηρία από ανατολικά προς τα δυτικά των ΗΠΑ και η ποτάμια κυκλοφορία στην Οκλαχόμα.

    Ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Οκλαχόμα, Φρανκ Κίτινγκ, που επισκέφθηκε το σημείο της τραγωδίας, δήλωσε πως ακόμη είναι άδηλος ο αριθμός των νεκρών.

    [12] Αεροπορικό δυστύχημα στην ανατολική Ινδονησία

    Πηγή: ΑΠΕ 27/5/2002 10:31:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Έξι άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν, συνετρίβη το Σάββατο στην περιοχή της ζούγκλας στην στην ανατολική Ινδονησία, μετέδωσε το πρακτορείο Ανταρα. Το αεροσκάφος της ιδιωτικής εταιρίας Trigana Air Service μετέφερε τέσσερα μέλη του πληρώματος και δύο επιβάτες: μια γυναίκα και την τρίχρονη κόρη της.

    Τα συντρίμμια του αεροσκάφους βρέθηκαν διασκορπισμένα στις πλαγιές βουνού που καλύπτονται από ζούγκλα, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ναμπίρε.

    Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την πόλη Ναμπίρε με προορισμό την πόλη Εναροτάλι της κεντρικής Ινδονησίας.

    Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ, μετά την απογείωσή του υπό καταρρακτώδη βροχή.

    [13] Αφιέρωμα ''50 χρόνια Δεύτερο Πρόγραμμα''

    27/5/2002 11:21:00 πμ

    Ένα εορταστικό αφιέρωμα για τα πενήντα χρόνια λειτουργίας του Δεύτερου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, αρχίζει σήμερα και μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου, δίνοντας τα μικρόφωνά του σε δημιουργούς που συνέβαλαν στην ιστορία του. Ήταν απόγευμα Κυριακής της 11ης Μαΐου του 1952 όταν ακούστηκε η πρώτη φράση που έστειλε ο πομπός του Ε.Ι.Ρ. στον αέρα: ''Ακούτε το Δεύτερο Πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών. Αγαπητοί μας ακροατές, καλή σας ημέρα και καλή μας αρχή...''.

    [14] Το φθινόπωρο του 2003 η ''Ελληνιάδα''

    27/5/2002 11:01:00 πμ

    Ο κορυφαίος αθλητικός και πολιτιστικός θεσμός των αποδήμων Ελλήνων, θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2003, στη Θεσσαλονίκη η "1η Ελληνιάδα''. Ο Υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης επεσήμανε ότι η "Ελληνιάδα'' θα αποτελέσει ευκαιρία, αλλά και πρόκληση, για τους απόδημους νέους από το χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού αλλά και για την ίδια τη Θεσσαλονίκη που θα κληθεί να φιλοξενήσει το νέο θεσμό.

    Η ''Ελληνιάδα'' αποτελεί ουσιαστικά ένα αθλητικό και πολιτιστικό φεστιβάλ που θα πραγματοποιείται ανά διετία και στη διάρκειά του θα παρουσιαστούν τα ταλέντα, οι δεξιότητες και οι επιτυχίες των αποδήμων στον αθλητικό και καλλιτεχνικό χώρο.

    Τη διοργάνωση θα διαχειρίζεται η συνώνυμη εταιρεία ''Ελληνιάδα'' (αστική μη κερδοσκοπική με έδρα τη Θεσσαλονίκη και πρόεδρο του Δ.Σ της τον πρόεδρο του Αθλητικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Στέλιο Αγγελούδη), που θα χρηματοδοτηθεί αρχικά από το Υπουργείο Πολιτισμού με 600 εκατομμύρια δραχμές ετησίως, τη γενική γραμματεία Αθλητισμού με 200 εκατομμύρια δραχμές ετησίως, καθώς και το Υπουργείο Εξωτερικών και τη γενική γραμματεία απόδημου Ελληνισμού.

    Τέλος, το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου του 2002 θα διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη η ''Προελληνιάδα'' (σειρά πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων με πρωταγωνιστές απόδημους Έλληνες).

    [15] Tο πρώτο φως του Σύμπαντος!

    27/5/2002 9:20:00 πμ

    Το γιγαντιαίο τηλεσκόπιο που έχει τοποθετηθεί στην έρημο της Χιλής κατέγραψε το πρώτο φως που εξέπεμψε το Σύμπαν πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, κάτι που σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς επιβεβαιώνει την επιστημονική θεωρία για την αρχή του κόσμου και τη Μεγάλη Εκρηξη-το Big Bang. Οι φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή του το προσωπικό που εργάζεται για το τηλεσκόπιο CBI είναι οι πιο λεπτομερείς στην ιστορία και παρέχουν ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία στις θεωρίες, για τη δημιουργία της ενέργειας και της ύλης.

    H ακτινοβολία που καταγράφηκε από το τηλεσκόπιο έχει ταξιδέψει μέσα στο Διάστημα για περίπου 14 δισεκατομμύρια χρόνια, από τότε δηλαδή που δημιουργήθηκαν τα πρώτα σωματίδια.

    Με τη Μεγάλη Εκρηξη τα σωματίδια αυτά έμελλαν να εξαπλωθούν σε εκατομμύρια γαλαξίες για να οδηγήσουν τελικά στη διαστολή του Διαστήματος.

    Το τηλεσκόπιο CBI αποτελείται από 13 γιγαντιαίες αντέννες, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε υψόμετρο περίπου 5.000 μέτρων στην έρημο της Χιλής Ατακάμα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 27 May 2002 - 9:34:23 UTC