Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-05-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Σημίτη σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία
  • [02] Βίαια επεισόδια στην Αιθιοπία
  • [03] Aμερικανική επιδρομή στο Ιράκ

    [01] Περιοδεία Σημίτη σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία

    26/5/2002 10:31:00 πμ

    Διήμερη περιοδεία στους Νομούς Φθιώτιδας και Ευρυτανίας πραγματοποιεί από χθες το πρωί ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, επικεφαλής κυβερνητικού και κομματικού κλιμακίου. Τη Γρανίτσα και τις Κορυσχάδες επισκέφθηκε το πρωί ο Πρωθυπουργός, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται στο Καρπενήσι.

    Χθες επισκέφθηκε τον νομό Φθιώτιδας, συγκεκριμένα τον Αγιο Κωνσταντίνο και την Αταλάντη.

    Επίσης, μιλώντας σε συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο της Λαμίας ο Πρωθυπουργός επανέλαβε κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα δεν δέχεται το κείμενο της Αγκυρας για τον Ευρωστρατό.

    Ακόμη, εξαπέλυσε δρυμία επίθεση κατα της Νέας Δημοκρατίας καταλογίζοντας της καιροσκοπισμό, μηδενισμό και συκοφαντία που αποβλέπουν στο να καλύψει την έλλειψη προγράμματος.

    Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις δημοτικές εκλογές πολιτική μάχη σε τοπικό επίπεδο, τονίζοντας την ανάγκη να φυσήξει νέος αέρας σε δήμους και νομαρχίες με συντηρητική ηγεσία.

    Στο κλιμάκιο που συνοδεύει τον πρωθυπουργό μετέχουν οι Υπουργοί Παιδείας και Γεωργίας κ.κ. Ευθυμίου και Δρυς, οι Υφυπουργοί Οικονομίας, Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ κ.κ. Πάχτας, Παπαδήμας και Τσακλίδης καθώς και ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης.

    [02] Βίαια επεισόδια στην Αιθιοπία

    26/5/2002 2:02:00 πμ

    Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ του Σαββάτου στη διάρκεια βίαιων επεισοδίων διαδηλωτών με την αστυνομία στην Αιθιοπία, όπως μετέδωσε ο κρατικός ραδιοσταθμός της χώρας. Δύο από τους νεκρούς και δύο από τους δεκάδες τραυματίες είναι αστυνομικοί. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 100, ενώ οι νεκροί είναι πάνω από 17.

    Εκατοντάδες εξαγριωμένοι πολίτες

    Τα επεισόδια είχαν αρχίσει από την Παρασκευή, όταν αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν για να διαλύσουν μια διαδήλωση που είχε απαγορευτεί η διεξαγωγή της.

    Εκατοντάδες εξαγριωμένοι πολίτες διαμαρτύρονταν για την απόφαση της κυβέρνησης της νότιας αιθιοπικής περιφερειακής διοίκησης, να αφαιρεθεί από την πόλη Αουάσα, όπου έγιναν τα επεισόδια, το καθεστώς της πρωτεύουσας της επαρχίας Σιντάμα.

    Υπενθυμίζεται ότι η Αιθιοπία έχει χωριστεί σε εννέα αυτόνομες περιφερειακές περιοχές.

    [03] Aμερικανική επιδρομή στο Ιράκ

    26/5/2002 2:00:00 πμ

    Τουλάχιστον 18 Ιρακινοί τραυματίστηκαν κατά την επιδρομή αμερικανικών και βρετανικών αεροσκαφών εναντίον "μη στρατιωτικών εγκαταστάσεων" στο νότιο Ιράκ, μετέδωσε χθες Σάββατο το επίσημο ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων ΙΝΑ επικαλούμενο δήλωση στρατιωτικού εκπροσώπου στη Βαγδάτη. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η επίθεση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

    Αεροσκάφος των ΗΠΑ συνετρίβη στο Ιράκ

    Παράλληλα από στρατιωτικές πηγές στο Κουβέιτ έγινε γνωστό ότι ένα μη επανδρωμένο αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος συνετρίβη χθες μετά από πτήση πάνω από το Ιράκ. Οι ίδιες πηγές εξέφρασαν την άποψη ότι το αεροσκάφος δεν καταρρίφθηκε, αλλά ότι η πτώση του οφείλεται σε μηχανική βλάβη. Δεν διευκρινίζεται πάντως το πού κατέπεσε το αεροσκάφος, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαίωση της είδησης από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 26 May 2002 - 8:54:21 UTC