Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-05-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πανελλάδικές εξετάσεις της Β και Γ Λυκείου
  • [02] Δηλώσεις Πρωτόπαπα περί τουρκικής στάσης
  • [03] Αισιοδοξία για την υγεία του Χρ. Λαμπράκη
  • [04] Ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ για λόγους υγείας
  • [05] Περιοδεία Σημίτη σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία
  • [06] Επίσκεψη Καραμανλή στα Δωδεκάνησα

    [01] Πανελλάδικές εξετάσεις της Β και Γ Λυκείου

    25/5/2002 11:44:00 πμ

    Με την εξέταση των μαθητών της Γ' τάξης του Εναίου Λυκείου στη Βιολογία, και της Β' τάξης στις Αρχές Φιλοσοφίας, τη Χημεία και την Τεχνολογία των Επικοινωνιών -ανάλογα με την κατεύθυνση- συνεχίστηκαν και σημερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

    Η ΕΡΤonline για τρίτη συνεχή χρονιά - μέσα από το ειδικό site http://www.ert.gr/exams2002 - μεταδίδει γρήγορα και έγκυρα τα θέματα και τις λύσεις των μαθημάτων.

    [02] Δηλώσεις Πρωτόπαπα περί τουρκικής στάσης

    25/5/2002 10:22:00 πμ

    Στην εκτίμηση ότι η Αγκυρα θα επιχειρήσει να ανοίξει δευτερεύοντα μέτωπα, προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πρωτόπαπας σχολιάζοντας τις νέες τουρκικές προκλήσεις, με την είσοδο στο FIR Αθηνών περίπου 10 σχηματισμών με 30 αεροσκάφη. Η Τουρκία βρίσκεται σήμερα σε πολύ δύσκολη θέση και βλέπει οτι κινδυνεύει να απομονωθεί στο πλαίσιο της διεθνούς κοινότητας, πρόσθεσε ο κ. Πρωτόπαπας τονίζοντας ότι η Ελλάδα, θα πρέπει να μείνει προσανατολισμένη στο κεντρικό της στόχο.

    ''Λαμβάνουμε τα μέτρα μας''

    Κεντρικοί στόχοι της χώρα μας είναι η επίλυση του Κυπριακού σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και η απρόσκοπτη ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: Εκεί θα δώσουμε τις μάχες μας.

    "Δεν θα ακολουθήσουμε την Τουρκία στην προσπάθεια που αναλαμβάνει, παίρνουμε τα μέτρα μας, κάνουμε όσα μπορούμε και πρέπει για την αντιμετώπιση των τουρκικών αντιδράσεων αλλά δεν φεύγουμε από την κεντρική μας κατεύθυνση", υπογράμμισε σχετικά ο κ. Πρωτόπαπας.

    Εν τω μεταξύ στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να επισκεφθεί τα κατεχόμενα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ για συνομιλίες με τον Ραούφ Ντενκτάς. Τέλος στο κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας κατέπλευσε χθες το απόγευμα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος ''Σισμίκ''.

    [03] Αισιοδοξία για την υγεία του Χρ. Λαμπράκη

    25/5/2002 10:37:00 πμ

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα η επέμβαση διάνοιξης του φραγμένου αγγείου της καρδιάς, που προκάλεσε το εκτεταμένο έμφραγμα του μυοκαρδίου στον πρόεδρο του ΔΟΛ κ. Χρήστο Λαμπράκη. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς έχει ήδη σταθεροποιηθεί, βρίσκεται υπό καταστολή και αναπνευστική υποστήριξη στη μονάδα εντατικής θεραπείας και οι θεράποντες ιατροί του πλέον αισιοδοξούν καθώς, όπως είπαν, η πρώτη μάχη κερδήθηκε.

    Οι γιατροί του νοσοκομείου, αφού εντόπισαν το φραγμένο αγγείο, το άνοιξαν με μπαλονάκι και στη συνέχεια τοποθέτησαν ειδικό νάρθηκα. Το μυοκάρδιο του ασθενούς επαναιματώθηκε σε ποσοστό 90%, σημάδι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, όπως εξήγησε και ο καθηγητής Καρδιολογίας κ. Κόκκινος. Οι πρώτες κρίσιμες ώρες από το εκτεταμένο οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και την πιθανότητα ενδεχομένως εγκεφαλικού επεισοδίου είναι κρίσιμες, είπε και αυτό που μας κάνει να αισιοδοξούμε είναι ότι αυτές οι κρίσιμες ώρες πέρασαν.

    [04] Ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ για λόγους υγείας

    25/5/2002 10:34:00 πμ

    Για το Φοίνιξ της Αριζόνας των Ηνωμένων Πολιτειών αναχωρεί σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση για την αποκατάσταση ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής. Συνεργάτες του εκφράζουν αισιοδοξία με βάση και τις ιατρικές γνωματεύσεις ότι η επέμβαση δεν θα επιφυλάξει κινδύνους.

    Τη Δευτέρα αναχωρεί για το Φοίνιξ και η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επιστρέψει στις 3 Ιουνίου.

    [05] Περιοδεία Σημίτη σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία

    25/5/2002 10:03:00 πμ

    Περιοδεία στους νομούς Φθιώτιδας και Ευρυτανίας πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, επικεφαλής κυβερνητικού και κομματικού κλιμακίου. Στο κλιμάκιο που συνοδεύει τον πρωθυπουργό μετέχουν οι Υπουργοί Παιδείας και Γεωργίας κ.κ. Ευθυμίου και Δρυς, οι Υφυπουργοί Οικονομίας, Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ κ.κ. Πάχτας, Παπαδήμας και Τσακλίδης καθώς και ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης. Ο κ. Σημίτης θα επισκεφθεί την Αταλάντη, τον Αγιο Κωνσταντίνο και τη Λαμία, όπου και θα μιλήσει σήμερα το βράδυ, ενώ την Κυριακή θα επισκεφθεί στην Ευρυτανία τη Γρανίτσα, τις Κορυσχάδες και το Καρπενήσι, όπου επίσης θα εκφωνήσει πολιτική ομιλία.

    [06] Επίσκεψη Καραμανλή στα Δωδεκάνησα

    25/5/2002 10:07:00 πμ

    Τα Δωδεκάνησα επισκέπτεται από χθες ο πρόεδρος της ΝΔ με πρώτο σταθμό τη Ρόδο, απ' όπου εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης. Για τα εθνικά μας θέματα τόνισε ότι αυτά βρίσκονται σε μια ουσιαστικής σημασίας καμπή, που γίνεται δυσκολότερη εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών και παραλήψεων της κυβέρνησης. Για την οικονομία ανέφερε ότι δεν μπορεί να βρει τους ρυθμούς που επιβάλλει η εποχή. Σήμερα ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί τη Λέρο, τους Λειψούς, την Πάτμο, την Κάλυμνο και την Κω.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 25 May 2002 - 9:17:20 UTC