Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-05-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στήριξη των προσπαθειών της Γιουγκοσλαβίας
  • [02] Αυτοκτόνησε καταδρομέας
  • [03] Σεισμική δόνηση στη Ρόδο
  • [04] Σε αναμονή για την τύχη των 13 Παλαιστινίων
  • [05] Πολύνεκρο ναυάγιο με λαθρομετανάστες
  • [06] Αποκλεισμοί δρόμων στην ΠΓΔΜ
  • [07] Αποστολή ΗΠΑ για εκτόνωση σε Ινδία-Πακιστάν

    [01] Στήριξη των προσπαθειών της Γιουγκοσλαβίας

    11/5/2002 10:30:00 πμ

    Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα συμβάλει στην ομαλή ένταξη της Γιουγκοσλαβίας στη διεθνή κοινότητα και στην οικονομική της ανασυγκρότηση, έδωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος συναντήθηκε χθες στο Βελιγράδι με τον πρόεδρο της χώρας Κοστούνιτσα και τον Πατριάρχη Σερβίας Παύλο. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών.

    Αναφορικά με το κείμενο της Κωνσταντινούπολης για τον ευρωστρατό, ο κ. Σημίτης δήλωσε ότι όπως έχει σήμερα δεν είναι αποδεκτό, όταν ρωτήθηκε σχετικά με πληροφορίες ότι η Βρετανία δεν δέχεται αλλαγή του κειμένου και ότι αυτό θα έρθει στην προσεχή σύνοδο κορυφής στη Βαρκελώνη, ως έχει.

    [02] Αυτοκτόνησε καταδρομέας

    Πηγή: NET 105,8 fm 11/5/2002 10:18:00 πμ

    Στρατιώτης των καταδρομών αυτοκτόνησε χθες το βράδυ, στο κέντρο Εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο. Πρόκειται για τον 20χρονο Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο του Γεωργίου, ο οποίος σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, άφησε ιδιόχειρο σημείωμα, όπου εξηγεί τους λόγους της πράξης του

    [03] Σεισμική δόνηση στη Ρόδο

    Πηγή: NET 105,8 fm 11/5/2002 10:12:00 πμ

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5:27 στη Ρόδο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο ανατολικά της Ρόδου και σε απόσταση 460 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Αθήνας.

    [04] Σε αναμονή για την τύχη των 13 Παλαιστινίων

    Πηγή: NET 105,8 fm 11/5/2002 10:11:00 πμ

    Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται από το Συμβούλιο Γενικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης η απόφαση για το ποιες χώρες μέλη της θα φιλοξενήσουν τους 13 Παλαιστίνιους, οι οποίοι από χθες βρίσκονται στην Κύπρο μετά την απελευθέρωση τους από τον Ναό της Γέννησης στην Βηθλεέμ. Μέχρι στιγμής, οι χώρες που δέχονται κάποιους από αυτούς είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Όσον αφορά αυτούς που θα έλθουν στη χώρα μας θα ζουν σε καθεστώς ελευθερίας με κάποια μέτρα ασφαλείας.

    Νέες ισραηλινές επιχειρήσεις

    Αυτό τόνισαν από το Βελιγράδι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Από την πλευρά του, ο κ. Σημίτης εξήρε το ρόλο της Ελλάδας και της Κύπρου στην επίλυση του ζητήματος και τόνισε ότι η κίνηση αυτή γεννά ελπίδες αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Ικανοποιημένος από την εξέλιξη στο Ναό της Γέννησης δήλωσε και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους. Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Σιμόν Πέρες δήλωσε από τη Ρώμη ότι το Ισραήλ διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει την επανέκδοση των 13 Παλαιστίνιων εξόριστων, τους οποίους θεωρεί τρομοκράτες.

    Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός ολοκλήρωσε χθες βράδυ την αποχώρησή του από την αυτόνομη παλαιστινιακή ζώνη της Βηθλεέμ, μετά την έξοδο των Παλαιστινίων από το Ναό της Γέννησης. Εντούτοις, ισραηλινά άρματα μάχης και εκσκαφείς του ισραηλινού στρατού εισέβαλαν κοντά στην πόλη Ντέιρ-αλ-Μπάλαχ στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας καθώς και στο ανατολικό τμήμα της αυτόνομης παλαιστινιακής πόλης Τουλκάρεμ, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, γεγονός που οδήγησε τον Γιάσερ Αραφάτ να εκφράσει φόβους για ολομέτωπη επίθεση των Ισραηλινών στην περιοχή.

    Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Μπενιαμίν Μπεν Ελιέζερ συναντήθηκε με ανώτερους αξιωματικούς του στρατού και σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας υιοθετήθηκε σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει τακτικές επιχειρήσεις και περιορίζει την κατάληψη εδαφών.

    [05] Πολύνεκρο ναυάγιο με λαθρομετανάστες

    11/5/2002 10:56:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Τουλάχιστον 13 Αϊτινοί πρόσφυγες πνίγηκαν, ενώ άλλοι δύο είναι αγνοούμενοι όταν το πλοίο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε και βυθίστηκε σήμερα σε σχετικά μικρή απόσταση από τις Μπαχάμες. Χάρη στις προσπάθειες της αμερικανικής ακτοφυλακής, άλλοι 75 πρόσφυγες διασώθηκαν.

    Το ναυάγιο έγινε ενώ το υπερφορτωμένο πλοίο παράπλεε τη νήσο Γκρέιτ Ινάγκουα του παραπάνω νησιωτικού συγκροτήματος. Η αμερικανική ακτοφυλακή περιπολεί σε αυτήν τη θαλάσσια περιοχή για τα μικρά πλοία που μεταφέρουν περιοδικά πρόσφυγες από την φτωχή Αϊτή. Οι προσπάθειές της για την διάσωση κι άλλων τυχόν θυμάτων του ναυαγίου συνεχίζονται.

    [06] Αποκλεισμοί δρόμων στην ΠΓΔΜ

    Πηγή: ΑΠΕ 11/5/2002 10:27:00 πμ

    Πολλές χιλιάδες πολίτες στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας απέκλεισαν τις τελευταίες ώρες οδικές αρτηρίες της χώρας ύστερα από ανακοινώσεις των συνδικάτων στα οποία υπάγονται, ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ολοένα και πιο περιοριστική πολιτική στον συνταξιοδοτικό τομέα. Οι διαδηλωτές αποσύρθηκαν από τα μπλόκα τους, ωστόσο οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έκαναν από την πλευρά τους λόγο για ''προειδοποίηση'' προς την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

    [07] Αποστολή ΗΠΑ για εκτόνωση σε Ινδία-Πακιστάν

    11/5/2002 10:22:00 πμ

    Ειδικός απεσταλμένος θα φτάσει την ερχόμενη εβδομάδα σε Ινδία και Πακιστάν, προκειμένου να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο κρατών, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Σημειώνεται ότι δύο χώρες έχουν πυρηνικά όπλα, ενώ καθημερινά γίνεται ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ινδικών και πακιστανικών δυνάμεων στη μεθόριο του διαφιλονικούμενου κρατιδίου του Κασμίρ. Για το θέμα αυτό, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερκών Κόλιν Πάουελ είχε ήδη επικοινωνία τόσο με τον Πακιστανό πρόεδρο Περβέζ Μουσάραφ, όσο και με τον Ινδό ομόλογό του.

    Στο μεταξύ, ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η πακιστανική αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών υπόπτων που πιστεύεται ότι είναι οι δράστες της αιματηρής βομβιστικής επίθεσης η οποία σημειώθηκε πριν από τρεις ημέρες στο Καράτσι, ενώ ο πρόεδρος της χώρας στρατηγός Περβέζ Μουσάραφ θα προεδρεύσει σήμερα έκτακτης συνάντησης με θέμα την ασφάλεια.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 11 May 2002 - 8:54:13 UTC