Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-05-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ηλεκτρονικά διόδια στην Αττική οδό
  • [02] Μαραθώνια Πορεία για τον λαό της Παλαιστίνης
  • [03] Ταλαιπωρία στο Ρίο-Αντίρριο
  • [04] Συναντήσεις Σημίτη με Παπανδρέου-Βενιζέλο
  • [05] Στη Γιουγκοσλαβία από αύριο ο πρωθυπουργός
  • [06] Συνάντηση Αλβαρο Ντε Σότο με Γλαύκο Κληρίδη
  • [07] Συνεργασία Ελλάδας-Κίνας στον τουρισμό
  • [08] Οι Αραβες προτιμούν την Ελλάδα για τουρισμό
  • [09] Βήματα προόδου οι οδηγίες του ΕΚΟΦΙΝ
  • [10] Πρεμιέρα για δηλώσεις μισθωτών συνταξιούχων
  • [11] Διαψεύδει ο ''Γερμανός'' δημοσίευμα για Μανασή
  • [12] Προτάσεις του ΕΒΕΘ για κονδύλια του Γ' ΚΠΣ
  • [13] Γερμανία:Μείωση της βιομηχανικής παραγωγής
  • [14] Νέος διοικητής στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου
  • [15] Αγωνία για τον πρωταθλητή Ελλάδας στο ποδόσφαιρο
  • [16] Χωρίς τον Φόρεστ ο Ολυμπιακός την Πέμπτη
  • [17] Ο αγώνας για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ από την ΕΤ-1
  • [18] Εληξε η κατάληψη στου Χαριλάου
  • [19] Κέρδισε εντυπώσεις η ΕΡΤ στις Κάννες

    [01] Ηλεκτρονικά διόδια στην Αττική οδό

    8/5/2002 5:43:00 μμ

    Λωρίδες αυτόματης διέλευσης των οχημάτων, που θα λειτουργούν με κάρτα ή πιστωτική χρέωση καθιερώνονται σταδιακά στα διόδια. Η αρχή θα γίνει απο τα διόδια της Αττικής οδού, όπου από τις 15 Μαΐου θα αρχίσουν να λειτουργούν, στους σταθμούς διοδίων των τμημάτων του νέου αυτοκινητοδρόμου που έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία, λωρίδες απ' όπου οι οδηγοί θα περνούν χωρίς να σταματούν, ή χρησιμοποιώντας πιστωτικές κάρτες. Στην πρώτη περίπτωση, ο λογαριασμός θα αποστέλλεται στο σπίτι όπως της κινητής τηλεφωνίας. Οι πιστωτικές κάρτες θα στοιχίζουν 30 ευρώ και θα αντιστοιχούν σε ισάριθμης αξίας διελεύσεις.

    [02] Μαραθώνια Πορεία για τον λαό της Παλαιστίνης

    8/5/2002 4:51:00 μμ

    "Η Παλαιστίνη αγωνίζεται για τον κόσμο-Ο κόσμος πρέπει να αγωνιστεί για την Παλαιστίνη". Αυτό είναι το σύνθημα της Μαραθώνιας Πορείας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου σε ένδειξη συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό. Η διεξαγωγή της Πορείας αποτελεί πρωτοβουλία φιλειρηνικών και κοινωνικών οργανώσεων και έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες παρόμοιες πορείες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Παράλληλα με τη Μαραθώνια Πορεία που θα ξεκινήσει από τον Τύμβο του Μαραθώνα, μία δεύτερη, με αθλητές και γνωστούς ορειβάτες, θα ξεκινήσει από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με προορισμό την πρεσβεία του Ισραήλ.

    Παράλληλες εκδηλώσεις και σε ευρωπαϊκές χώρες

    Ειδικά για τις 12 Μαΐου, έχει μετατεθεί εκτάκτως η διεθνώς γνωστή πορεία για την ειρήνη που πραγματοποιείται στην Ιταλία εδώ και 40 χρόνια, από την Περούτζια στην Ασίζη, τον Οκτώβριο.

    Οι ευρωπαϊκές εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό πραγματοποιούνται επίσης μία μέρα μετά το μεγάλο συλλαλητήριο των φιλειρηνικών δυνάμεων του Ισραήλ που έχει οριστεί για το προσεχές Σάββατο 11 Μαΐου, στο Τελ Αβίβ.

    Στην Ελλάδα επιλέχθηκε η Μαραθώνια Πορεία, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής διότι είναι γεμάτη συμβολισμούς και ιστορικές μνήμες και αναδεικνύει το πολυδιάστατο μήνυμα του αγώνα των Παλαιστινίων σήμερα.

    Ενός αγώνα, που είναι όχι μόνο για την επιβίωση και την ελευθερία ενός λαού, αλλά και για την τιμή και την αξιοπρέπεια όλης της ανθρωπότητας, όπως επεσήμαναν. Ενός αγώνα για ένα διαφορετικό κόσμο που θα μπορέσει να έχει σταθερή και μόνιμη ειρήνη μόνο αν οικοδομηθεί με βάση το σύνθημα "οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη".

    Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν όλες οι παλαιστινιακές οργανώσεις της Αθήνας μαζί με 13 άλλες ελληνικές οργανώσεις, όπως το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, οι Πολίτες του Κόσμου, η Αδέσμευτη Κίνηση Ειρήνης κλπ.

    Η Μαραθώνια Πορεία θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί από τον Τύμβο του Μαραθώνα. Στην Αγία Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση και τελικά η πορεία προβλέπεται να καταλήξει στις 6 το απόγευμα στην πρεσβεία του Ισραήλ.

    [03] Ταλαιπωρία στο Ρίο-Αντίρριο

    8/5/2002 4:11:00 μμ

    Συνεχίζεται και σήμερα η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα. Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν όσοι επιστρέφουν μέσω Ρίου-Αντιρρίου, καθώς είναι κλειστό από τις 2.30 το μεσημέρι εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Μάλιστα η ουρά των αυτοκινήτων έχει φτάσει τα 12 χλμ. και όπως εκτιμούν οι λιμενικές αρχές η απαγόρευση του απόπλου θα ισχύσει έως αργα τη νυχτα. Η κίνηση των αυτοκινήτων έχει εκτραπεί μέσω της Ναυπάκτου και της Ιτέας προς την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Ομως στη Ναύπακτο η ουρά των αυτοκινήτων ξεπερνά τα έξι χιλιόμετρα.

    Αυξημένη είναι η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών -Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, ενώ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας.

    Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στις ακτοπλοϊκές, τις σιδηροδρομικές και τις εναέριες συγκοινωνίες.

    Τη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής επιτροπής για το μεγάλο θέμα των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και τις καθυστερήσεις στα διόδια ζητούν με επιστολή τους 24 βουλευτές της ΝΔ. Επίσης προτείνουν να κληθούν και να δώσουν εξηγήσεις οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ, Μεταφορών και Δημόσιας Τάξης.

    [04] Συναντήσεις Σημίτη με Παπανδρέου-Βενιζέλο

    8/5/2002 3:36:00 μμ

    Διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών και Πολιτισμού Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο είχε σήμερα ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των επαφών του με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αντικείμενο των συναντήσεων είναι η πορεία του κυβερνητικού έργου, καθώς οι δυο υπουργοί έχουν την ευθύνη για τα εξωτερικά θέματα και την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Δηλώσεις Παπανδρέου-Βενιζέλου

    Ο κ. Παπανδρέου αμέσως μετά αμφισβήτησε ότι υπάρχει κλίμα εσωστρέφειας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "όλοι μας έχουμε σημαντικές προτεραιότητες και δουλεύουμε για το κυβερνητικό έργο".

    O υπουργός χαρακτήρισε ιστορική ευκαιρία την επικείμενη επίσκεψη του Κόφι Ανάν στην Κύπρο, το πρόβλημα της οποίας, είπε, βρίσκεται σε κρίσιμη στιγμή και εφόσον λυθεί, θα βελτιωθούν ταχύτερα και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι βασικό θέμα της συζήτησης με τον πρωθυπουργό ήταν η Ολυμπιακή προετοιμασία και η προβολή της εικόνας της Ελλάδας στον 21ο αιώνα. Ο υπουργός επεσήμανε ότι "έχουμε μπροστά μας δυο πολύ κρίσιμα γοητευτικά και δημιουργικά χρόνια" και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση έχει και την ικανότητα και την ευελιξία και τον χρόνο για να καλύψει τα κενά που διαπιστώνουν οι δημοσκοπήσεις.

    Επίσης τόνισε ότι το κυβερνητικό έργο είναι συλλογική προσπάθεια υπό την καθοδήγηση του Κώστα Σημίτη, ο οποίος ως προσωπικός εντολοδόχος του λαού είναι αυτός που το 2004 θα ζητήσει την ανανέωση της εντολής.

    Ο υπουργός Πολιτισμού χαρακτήρισε ως παθολογική κατάσταση τη γενικότερη συζήτηση περί επικοινωνιακής πολιτικής, ενώ αρνήθηκε ότι το αποτέλεσμα των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών μπορεί να αποτελέσει πολιτικό κριτήριο για γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

    Παράλληλα, μίλησε για κάποιους που παίζουν την κολοκυθιά προβλέποντας τον αριθμό των νομαρχιών και δήμων που θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ και επεσήμανε την ευθύνη της ηγεσίας, αλλά και της βάσης του ΚΚΕ του ΣΥΝ και των άλλων αριστερών κομμάτων ενόψει των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης φέρνοντας σαν παράδειγμα τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, όπου ακυρώθηκε το παραδοσιακό δίπολο Αριστερά -Δεξιά.

    [05] Στη Γιουγκοσλαβία από αύριο ο πρωθυπουργός

    8/5/2002 3:19:00 μμ

    Διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι πραγματοποιεί από την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της Γιουγκοσλαβίας. Ο κ. Σημίτης θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, Βόισλαβ Κοστούνιτσα και την ηγεσία της Σερβίας.

    [06] Συνάντηση Αλβαρο Ντε Σότο με Γλαύκο Κληρίδη

    8/5/2002 4:04:00 μμ

    Νέα εκτός προγράμματος συνάντηση είχε το μεσημέρι ο Κύπριος πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης με τον ειδικό σύμβουλο του Γ.Γ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Αλβάρο Ντε Σότο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και συζητήθηκε το πρόγραμμα της επικείμενης επίσκεψης του Κόφι Ανάν στη Λευκωσία.

    Πρόγραμμα επίσκεψης Κόφι Ανάν

    Ο κ. Ανάν αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο την Τρίτη 14 Μαΐου το απόγευμα και το πρωί της Πέμπτης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Κληρίδη. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Κόφι Ανάν αναμένεται να συναντηθεί στην κατεχόμενη Λευκωσία με τον Ραούφ Ντενκτάς, ενώ το βράδυ θα παρακαθήσει σε δείπνο που θα παραθέσει ο αναπληρωτής αντιπρόσωπος του στην Κύπρο Ζμπίγκνιεφ Βλόσοβιτς στην κατοικία του.

    Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο ο Αλβάρο ντε Σότο απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε ότι βασικός στόχος του Κόφι Ανάν είναι να ενθαρρύνει τις δυο πλευρές να προχωρήσουν σε συζήτηση, ώστε να φθάσουν σε κάποιου είδους συμφωνία ή περίγραμμα μέχρι το τέλος Ιουνίου.

    Βασικό όπλο στην προσπάθεια αυτή, είπε ο κ. ντε Σότο, είναι η πειθώ με την οποία ο Κόφι Ανάν θα προσπαθήσει να διαφοροποιήσει τα δεδομένα που επικρατούν σήμερα τις απευθείας συνομιλίες.

    Επίσης απέφυγε να σχολιάσει θέματα που αφορούν την υποβολή προτάσεων δηλώνοντας ότι τα Ηνωμένα Εθνη είναι έτοιμα για κάθε βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν στις δυο πλευρές, στο πλαίσιο της προσφοράς καλών υπηρεσιών. Αφησε ωστόσο σαφώς να νοηθεί ότι θα εξαρτηθεί από τις δυο πλευρές τι μορφή θα πάρει αυτή η προσφορά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    Αυτή την ώρα ο ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό συναντάται στα κατεχόμενα με τον Ραούφ Ντενκτάς.

    [07] Συνεργασία Ελλάδας-Κίνας στον τουρισμό

    8/5/2002 4:29:00 μμ

    Τα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα συζήτησαν ο Κινέζος υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιου Χουν Τσου, ο αντιπρόεδρος του Eθνικού Oργανισμού Tουρισμού της Κίνας, Σουν Γιαν και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στα γραφεία του ΕΟΤ. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες, μετά και την επίσκεψη εντός του Μαΐου στην Ελλάδα του α' αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Κίνας Κου Λι Λάνκινγκ και της αναμενόμενης επίσημης ανακοίνωσης ότι η Κινεζική Λαϊκή Δημοκρατία δέχεται την αίτηση που έχει κάνει η χώρα μας για να γίνει η Ελλάδα χώρα τουριστικού προορισμού.

    Ανάδειξη της Ελλάδας σε επίσημο τουριστικό προορισμό

    Ο Ελληνας υφυπουργός υπογράμμισε ότι αναπτύσσεται μια πολύ εποικοδομητική συνεργασία σε θέματα που άπτονται του τουρισμού, επιβεβαιώνοντας το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει από την κινεζική πλευρά, αλλά και από την ελληνική, για την ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων.

    Η Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Γεωργακόπουλος, ενδιαφέρεται να προσελκύσει μαζικά Κινέζους τουρίστες, ενώ από την μεριά της η Κίνα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον θαλάσσιο τουρισμό και τις κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά. Ταυτόχρονα επέδειξε ενδιαφέρον για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα ξενοδοχειακών μονάδων, όπως επίσης και για τον συνεδριακό τουρισμό.

    Παράλληλα συζητήθηκε η αεροπορική σύνδεση του Πεκίνου με την Αθήνα, μια πρόταση που έκανε ο αντιπρόεδρος Σουν Γιαν, γεγονός που ενδιαφέρει άμεσα την Ελλάδα ώστε να υπάρξει καλύτερη σύνδεση των δυο χωρών.

    Από το 1997 η Κίνα άρχισε να αναπτύσσει τον εξωτερικό τουρισμό και πέρυσι 12 εκατομμύρια Κινέζοι ταξίδευσαν εκτός των συνόρων τους σε διάφορους προορισμούς ανά τον κόσμο.

    Στην Ευρώπη την ίδια περίοδο κατευθύνθηκαν 1.017.000 Κινέζοι, ενώ υπάρχει τάση για περαιτέρω αύξηση τους.

    Με την ανάδειξη της Ελλάδας ως επίσημου τουριστικού προορισμού για τους Κινέζους φιλοδοξία της ελληνικής τουριστικής ηγεσίας είναι να διοχετευτεί σημαντικό ρεύμα Κινέζων τουριστών στη χώρα μας.

    [08] Οι Αραβες προτιμούν την Ελλάδα για τουρισμό

    8/5/2002 3:24:00 μμ

    Εντονο ενδιαφέρον για την τουριστική Ελλάδα δείχνουν οι Αραβες, με προτίμηση τις κρουαζιέρες στις ελληνικές θάλασσες. Τη διαπίστωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Γιάννης Πατέλλης, ο οποίος -επικεφαλής ελληνικής αντιπροσωπείας- επισκέφθηκε επίσημα τη Διεθνή Τουριστική Εκθεση του Ντουμπάι, όπου συμμετέχει και η Ελλάδα, με περίπτερο του Οργανισμού. Το περίπτερο πλαισιώνουν πολλές τουριστικές επιχειρήσεις, η Ολυμπιακή Αεροπορία κ.α.

    Στενότερη συνεργασία

    Στην έκθεση, στην οποία συμμετέχουν 80 χώρες και την επισκέφθηκαν 15 επίσημες αντιπροσωπείες, ο κ. Πατέλλης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους των Αραβικών χωρών. Πολύ σημαντική ήταν η συζήτηση που είχε με το γενικό διευθυντή Τουρισμού του Ντουμπάι Χαλίντ Μπιν Σουλαϊέμ, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για τη στενότερη συνεργασία των δύο χωρών στον τουριστικό τομέα.

    Επισημαίνεται ότι οι πολίτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σαουδικής Αραβίας είναι υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και προτιμούν, εκτός από τις κρουαζιέρες, τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα πολυτελείας όπου διαμένουν πολλές ημέρες. Σημειώνεται ότι τα συγκροτήματα αυτά έχουν μόνιμους πελάτες από τις προαναφερθείσες χώρες.

    Ο πρόεδρος του ΕΟΤ, μετά την επίσημη επίσκεψή του στο Ντουμπάι, θα μεταβεί στην Κύπρο, όπου θα επισκεφθεί τη Διεθνή Τουριστική Εκθεση, στην οποία συμμετέχει και ο Οργανισμός.

    [09] Βήματα προόδου οι οδηγίες του ΕΚΟΦΙΝ

    8/5/2002 2:50:00 μμ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποδέχτηκε ευνοϊκά τις συμφωνίες στις οποίες κατέληξε το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών των "15", σε ότι αφορά τις προτεινόμενες oδηγίες περί του "διαφανούς" εμπορίου και των μεγάλων χρηματοοικονομικών ομίλων. Οι συμφωνίες αυτές σύμφωνα με την Επιτροπή αποτελούν σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση που είχε χαράξει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Βαρκελώνης το Μάρτιο, για την υιοθέτηση όλων των απαραίτητων μέτρων του σχεδίου δράσης περί των οικονομικών υπηρεσιών.

    Η oδηγία για τη λειτουργία των μεγάλων χρηματοοικονομικών ομίλων, όταν τελικά υιοθετηθεί, θα εισάγει συγκεκριμένη νομοθεσία για τον έλεγχο των ομίλων αυτών, των οποίων η λειτουργία -όπως αναφέρεται- είναι σημαντική για τη σταθερότητα του οικονομικού συστήματος.

    Συγκεκριμένα θα διασφαλίζει ότι το ίδιο κεφάλαιο δεν θα αποτελεί κεφάλαιο-βάση διαφορετικών εταιριών μέσα στον ίδιο όμιλο, θα εισάγει μεθόδους υπολογισμού της συνολικής κεφαλαιακής κατάστασης του ομίλου και θα εγγυάται την ύπαρξη μηχανισμών εσωτερικού ελέγχου του ομίλου. Επιπλέον, η οδηγία θα απαιτήσει από τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν ότι μια αρμόδια Αρχή θα είναι συνολικά υπεύθυνη. Τέλος η προτεινόμενη Οδηγία περί του "διαφανούς" εμπορίου έχει ως στόχο την προστασία των αγορών και των επενδυτών από δοσοληψίες που βασίζονται σε μη-δημοσιοποιημένες πληροφορίες, καθώς και από πρακτικές που οδηγούν στη χειραγώγηση της αγοράς.

    Η οδηγία αυτή περιέχει και συγκεκριμένες αναφορές για το ρόλο του Τύπου και προτείνει τη θέσπιση ποινών για ψευδείς πληροφορίες που δημοσιεύονται, αν και ο δημοσιογράφος γνωρίζει ότι είναι ψευδείς.

    [10] Πρεμιέρα για δηλώσεις μισθωτών συνταξιούχων

    8/5/2002 1:56:00 μμ

    Αρχισαν σήμερα να τρέχουν οι προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων απο τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Η υποβολή των δηλώσεων των φορολογούμενων γίνεται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού τους μητρώου. Έτσι σήμερα έληξη η προθεσμία για μισθωτούς και συνταξιούχους που το ΑΦΜ τελειώνει σε ένα.

    Οι προθεσμίες υποβολής αναλυτικά

    Aύριο λήγει η προθεσμία για όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει στο 2

    Στις 13 Μαϊου λήγει η προθεσμία για όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει στο 3 Στις 15 Μαϊου λήγει η προθεσμία για όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει στο 4 Στις 17 Μαϊου για όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει στο 5 Στις 21 Μαίου για όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει στο 6 Στις 23 Μαϊου για όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει στο 7 Στις 27 Μαίου για όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει στο 8 Στις 29 Μαίου για όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει στο 9

    Στις 31 Μαϊου για όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει στο 10, 20, 30, 40 και 50

    Στις 4 Ιουνίου για όσούς έχουν ΑΦΜ που λήγει στο 60, 70, 80, 90 και 00

    Δηλώσεις μέσω Internet

    Οι ίδιες προθεσμίες ισχύουν και για τους φορολογούμενους που θέλουν να υποβάλλουν τη δήλωσή τους μέσω Internet, στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση του TAXIS NET.

    Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο φορολογούμενος να έχει υποβάλει αίτηση στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση τουλάχιστον πέντε εργάσιμες ημέρες πριν απο την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης, προκειμένου να του αποδοθούν οι κωδικοί πρόσβασης στο taxis net.

    [11] Διαψεύδει ο ''Γερμανός'' δημοσίευμα για Μανασή

    8/5/2002 4:26:00 μμ

    O Ομιλος Εταιριών Γερμανός με ανακοίνωσή του διαψεύδει δημοσίευμα της εφημερίδας ''Καθημερινή'', το οποίο αναφέρει ότι ο μέχρι πρότινος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Νίκος Μανασής πρόκειται να αναλάβει ανώτατη διευθυντική θέση στον Ομιλο.

    Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ''καμία απολύτως αλλαγή δεν υπάρχει και δεν προγραμματίζεται στη διοίκηση του Ομίλου Εταιριών Γερμανός''.

    Τα τελευταία δύο χρόνια το δίκτυο καταστημάτων Γερμανός έγινε εμπορικός αντιπρόσωπος της Cosmote, αλλά και των εταιριών στις οποίες συμμετέχει ο ΟΤΕ στη Ρουμανία (Cosmorom), στη Βουλγαρία (Globul) και στην Αλβανία (AMC).

    Επίσης τον προηγούμενο μήνα ανακοινώθηκε η συμφωνία εμπορικής συνεργασίας για τη διάθεση υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας του ΟΤΕ από το δίκτυο των καταστημάτων του Ομίλου Εταιριών Γερμανός (450 σε έξι χώρες, με στόχο έως το 2003 να αυξηθούν σε 700).

    O κ. Νίκος Μανασής έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Cosmote και στη θέση του εξελέγη ο κ. Ελευθέριος Αντωνακόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ.

    [12] Προτάσεις του ΕΒΕΘ για κονδύλια του Γ' ΚΠΣ

    8/5/2002 3:11:00 μμ

    Τις προτάσεις του ενόψει της σύνταξης του Περιφερειακού Σχεδίου Ενεργειών Επαγγελματικής Κατάρτισης κατέθεσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι πρότασεις συντάχθηκαν μετά από σχετική πρόσκληση της Περιφέρειας, προκειμένου να συμβάλει στη διαμόρφωση των θεματικών αξόνων προτεραιότητας στον τομέα της κατάρτισης ανέργων. Στόχος της Περιφέρειας είναι η άμεση ένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας και τη προσφορότερη απορρόφηση των κονδυλίων του Γ΄ ΚΠΣ.

    Για τα θεματικά πεδία "Οικονομία- Διοίκηση" και "Πληροφορική" που αποτελούν τομείς ενδιαφέροντός του, το ΕΒΕΘ θεωρεί ότι θα ήταν σκόπιμο να δοθεί έμφαση σε θέματα ποιότητας, είτε πιστοποίηση είτε διοίκηση ολικής ποιότητας. Ειδικότερα, στη θεματική ενότητα "Πωλήσεις" προτείνει: Πωλήσεις μέσω Η/Υ, όπως tele- marketing ή πωλήσεις για προϊόντα τεχνολογίας, στην ενότητα "Υποστηρικτικές και Διοικητικές Υπηρεσίες με χρήση Η/Υ", προτείνει τη μηχανογραφημένη λογιστική.

    Στο θεματικό πεδίο "Πληροφορική" το Επιμελητήριο προτείνει την ενότητα του "Ηλεκτρονικού Επιχειρείν", που εκτός από τον αυτοματισμό γραφείου μπορεί να περιλαμβάνει εκπαίδευση σε νέους τομείς, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς και η διαχείριση και ασφάλεια τοπικών δικτύων και δικτύων ευρείας περιοχής.

    [13] Γερμανία:Μείωση της βιομηχανικής παραγωγής

    8/5/2002 2:59:00 μμ

    Σε βραδεία ανάκαμψη βρίσκεται η οικονομία της Γερμανίας μετά την απρόσμενη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάρτιο, λόγω, κυρίως, μείωσης της οικοδομικής δραστηριότητας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, η παραγωγή στα εργοστάσια, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, ορυχεία και εργοτάξια σημείωσε τον Μάρτιο μείωση 0,8% σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ενώ οι εκτιμήσεις οικονομολόγων έκαναν λόγο για αύξηση 0,4%. Τον Φεβρουάριο του 2002, η βιομηχανική παραγωγή είχε σημειώσει αύξηση 0,5%, σε μηνιαία βάση.

    Η έκθεση έδειξε ότι η παραγωγή στα εργοτάξια μειώθηκε 5,8% τον Μάρτιο μετά την -κατά 11,1%- αύξηση που είχε σημειώσει τον Φεβρουάριο.

    Η παραγωγή στον τομέα της μεταποίησης μείωθηκε 0,3%, σε μηνιαία βάση, λόγω κυρίως της κατά 0,7% μείωσης της παραγωγής κεφαλαιουχικών αγαθών.

    Τα απογοητευτικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση στοιχείων για την απασχόληση και ανεργία στη Γερμανία σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε τον Απρίλιο κατά 6.000, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση.

    [14] Νέος διοικητής στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου

    8/5/2002 3:08:00 μμ

    Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου βρίσκεται ενώπιον μιας μεγάλης πρόκλησης που αφορά την πλήρη εναρμόνιση του χρηματοπιστωτικού τομέα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αυτό δήλωσε ο νέος διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλος Χριστοδούλου αναλαμβάνοντας σήμερα τα καθήκοντά του.

    Ο κ. Χριστοδούλου δήλωσε ότι από την 1η Ιουλίου θα πρέπει να υπάρξει πλήρης αυτοτέλεια της Κεντρικής Τράπεζας, τονίζοντας ότι οι τρεις σημαντικότεροι τομείς στους οποίους θα επικεντρωθεί θα είναι η διατήρηση της νομισματικής σταθερότητας, η ομαλή λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και η τήρηση των προθεσμιών για την εναρμόνιση. Ο απερχόμενος διοικητής Αυξέντης Αυξεντίου είπε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί το έργο των συνεργατών του και εξήρε την πορεία του κ. Χριστοδούλου, ο οποίος, όπως είπε, είναι καλός γνώστης των οικονομικών πραγμάτων του τόπου.

    [15] Αγωνία για τον πρωταθλητή Ελλάδας στο ποδόσφαιρο

    8/5/2002 6:47:00 μμ

    Σε εξέλιξη η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που θα κρίνει την ομάδα που θα υποβιβαστεί, που θα βγει στο ΟΥΕΦΑ και φυσικά τον Πρωταθλητή Ελλάδας για τη σεζόν 2001-2002.

    Ο Ολυμπιακός νικάει 4-0 τον Αρη στο Χαριλάου και η ΑΕΚ 3-0 τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

    Στα υπόλοιπα παιχνίδια: Αθηναϊκός Αστέρας-Παναθηναϊκός 0-1, Αιγάλεω-Ακράτητος 1-0, Ηρακλής -Πανιώνιος 0-1, Ιωνικός Παναχαϊκή 0-0 και Σκόντα Ξάνθη-ΟΦΗ 1-0.

    Ολα τα παιχνίδια μεταδίδονται από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

    [16] Χωρίς τον Φόρεστ ο Ολυμπιακός την Πέμπτη

    8/5/2002 5:25:00 μμ

    Δεν θα συμμετάσχει τελικά ο Τζέιμς Φόρεστ στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής σειράς των πλέι οφ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, την Πέμπτη. Ο Αμερικανός δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο δάκτυλο του χεριού και δεν κατάφερε να προπονηθεί ούτε σήμερα, κάτι που οριστικοποιεί την απουσία του από την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ.

    Κατά τα άλλα, ο Σλόμπονταν Σούμποτιτς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, καθώς οι παίκτες γύρισαν ξεκουραστεί από το μικρό διάλειμμα για τις γιορτές του Πάσχα και αισιοδοξούν ότι θα μπορέσουν να "αρπάξουν" το πλεονέκτημα έδρας από τους πρωταθλητές Ευρώπης. Στο πλευρό τους θα βρίσκονται περίπου 1.500 "ερυθρόλευκοι" οπαδοί.

    [17] Ο αγώνας για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ από την ΕΤ-1

    8/5/2002 5:21:00 μμ

    Φέγενορντ και Ντόρτμουντ διεκδικούν απόψε το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Το μεγάλο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στην Ολλανδία στην έδρα της Φέγενορντ θα αρχίσει στις δέκα παρά τέταρτο, και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1.

    [18] Εληξε η κατάληψη στου Χαριλάου

    8/5/2002 12:20:00 μμ

    Προς εκτόνωση βαίνει η κρίση στον Αρη, καθώς πριν από λίγο οι οπαδοί, που είχαν κάνει από χθες κατάληψη στο Χαριλάου, άρχισαν να αποχωρούν μπροστά τον ορατό κίνδυνο της τιμωρίας της ομάδας. Ετσι το παιχνίδι του Αρη με τον Ολυμπιακό (17.30) αναμένεται να διεξαχθεί κανονικά. Οι οπαδοί του Αρη μπροστά στις συνέπειες που θα είχε η ομάδα τους, αν δεν γινόταν ο αγώνας, θεώρησαν σκόπιμο να μην δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα και να εκδηλώσουν με διαφορετικό τρόπο, τη δυσαρέσκεια και την αντίδρασή τους προς τον ιδιοκτήτη της ομάδας Γιάννη Ζαχουδάνη.

    [19] Κέρδισε εντυπώσεις η ΕΡΤ στις Κάννες

    8/5/2002 4:38:00 μμ

    Επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή της ΕΡΤ στη διοργάνωση της Διεθνούς Αγοράς Ντοκιμαντέρ των Καννών, που πραγματοποιήθηκε από 15 έως 19 Απριλίου. Μεγάλο ήταν και τον ενδιαφέρον των αγοραστών για τα προγράμματα της ΕΡΤ με έμφαση στα ντοκιμαντέρ, τα πολιτιστικά και τα προγράμματα με θέμα τον Ολυμπισμό, δεδομένου ότι η ΕΡΤ είναι Μέγας Χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Μεγάλο το αγοραστικό ενδιαφέρον

    Εντονο αγοραστικό ενδιαφέρον έδειξε η εταιρία διανομής Way Media Inter που ζήτησε τα δικαιώματα για την Κίνα των προγραμμάτων: "Βαλκάνιος Πραματευτής", "Φωτόσφαιρα", "Νάνα Μούσχουρη".

    Το κρατικό κανάλι SBS της Αυστραλίας για το αφιέρωμα στην Κατίνα Παξινού από τη σειρά "Παρασκήνιο", ενώ το ιδιωτικό κανάλι RTV-31 ζήτησε ολόκληρο το πακέτο των προγραμμάτων της ΕΡΤ για τρία χρόνια.

    Το ΡΙΚ της Κύπρου ενδιαφέρθηκε για τη σειρά "Σπορ Ιστορίες", το αφιέρωμα στην Κατίνα Παξινού καθώς και για τα αφιερώματα του Αθλητικού Τμήματος σχετικά με τις προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Καθώς και τη σειρά "Σκιές στο περιστύλιο".

    Το ιδιωτικό κυπριακό κανάλι "Σίγμα"για όλες τις τηλεοπτικές ψυχαγωγικές σειρές της ΕΡΤ, το κανάλι NEW TV του Λιβάνου για τη σειρά "Σπορ Ιστορίες" και "Ολυμπιακές Διαδρομές", το ισπανικό κανάλι Geoplaneta TV για το ντοκιμαντέρ της ΝΕΤ "Ταξιδεύοντας", η ισραηλινή εταιρία "YES" για τη συμπαραγωγή της ΕΡΤ και της ΓΕΣΕ "Γεια σου περήφανη κι αθανατη εργατιά", καθώς επισής και το τηλεοπτικό κανάλι YLE της Φινλανδίας για το αφιέρωμα στη Νάνα Μούσχουρη, ενώ η φινλανδική εταιρία ROMAN SCHATZOY για τις σειρές "Φωτόσφαιρα", "Ολυμπιακές Διαδρομές" και "Χαϊδεμένα Παιδιά".

    Το κρατικό κανάλι της Σλοβενίας για το αφιέρωμα στον "LEON STUKELJ" από τη σειρά "Σπορ Ιστορίες", η εταιρία Solis Producoes για το αφιέρωμα στην Κατίνα Παξινού και για όλα τα πολιτιστικά ντοκιμαντέρ του πακέτου της ΕΡΤ.

    Η Κορεάτικη εταιρία XENTERVISION για το α' και β' κύκλο του προγράμματος της ΕΤ-1 "ΜΙΚΡΟΦΙΛΜ". Η εταιρία διανομής για τις ασιατικές χώρες MIND SHARE εδιαφέρθηκε για τη σειρά "Σπορ Ιστορίες"και "Ολυμπιακές Διαδρομές", ενώ η ιαπωνική εταιρία AIA International ζήτησε μουσικά προγράμματα με γνωστούς Ελληνες τραγουδιστές, καθώς και το αφιέρωμα στη Νανά Μούσχουρη.

    Τέλος η γαλλική εταιρία France Television ενδιαφέρθηκε για τα δικαιώματα των Παράλληλων Ολυμπιακών και για κάθε πρόγραμμα που θα παραχθεί με αφορμή τους Ολυμπιακούς του 2004 και θα έχει ως θέμα τα άτομα με ειδικές ανάγκες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 8 May 2002 - 16:56:40 UTC