Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλάζει η αξιολόγηση στο δημόσιο
  • [02] Απεργίες και στάσεις εργασίας αύριο
  • [03] Τοποθετήσεις για άνοιγμα ΝΔ
  • [04] Συνεχίζεται η απεργία διοικητικών του ΙΚΑ
  • [05] Συναντήσεις και επαφές Σημίτη
  • [06] Αναμονή για αποστολή ΟΗΕ στη Τζενίν
  • [07] Παρενέργειες από το απεμπλουτισμένο ουράνιο
  • [08] Ενωμένο το Μαυροβούνιο με τη Σερβία
  • [09] Σφοδρός καύσωνας πλήττει το Κουβέιτ

    [01] Αλλάζει η αξιολόγηση στο δημόσιο

    30/4/2002 11:18:00 πμ

    Το νέο σύστημα αξιολόγησης για τις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης στην αρμόδια επιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο κ. Σκανδαλίδης εισηγείται να καθιερωθούν στο Δημόσιο δείκτες αποδοτικότητας τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για τις υπηρεσίες. "Στόχος μας είναι η πραγματική αξιοκρατία στο Δημόσιο", δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο υπουργός Εσωτερικών. Ένας αξιόλογος υπάλληλος που έχει τα προσόντα θα μπορεί μέσα σε 12 χρόνια από την πρόσληψή του να γίνει διευθυντής και σε 17 γενικός διευθυντής.

    [02] Απεργίες και στάσεις εργασίας αύριο

    30/4/2002 10:13:00 πμ

    Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για αύριο 1 Μαΐου. Τα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα μείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας, ενώ ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το Μετρό δεν θα λειτουργήσουν από τις 5:00 μέχρι τις 9:00. Προβλήματα και στις πτήσεις της Ολυμπιακής, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 14:00. Τέλος, οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ θα εκτελέσουν ένα δρομολόγιο ανα προορισμό

    Σύμφωνα με απόφαση της ΑΔΕΔΥ, θα απεργήσουν και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, ενώ η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. Προβλήματα εξάλλου θα υπάρχουν και στις συναλλαγές με τον ΟΤΕ και τα ΕΛΤΑ, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν με 24ωρες απεργίες.

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα νοσοκομεία όλης της χώρας, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά.

    Με στάση τεσσάρων ωρών θα συμμετάσχουν και οι ναυτεργάτες, με αποτέλεσμα τα πλοία όλων των κατηγοριών και τα επιβατηγά να μείνουν δεμένα στα λιμάνια από τις 9.00 έως τις 13:00. Επίσης, όπως ανακοίνωσε το Σωματείο Ναυτεργατών Ρίου-Αντιρρίου και Αιγίου ''Ο Αγιος Νικόλαος'', τα μέλη του συμμετέχουν στην τετράωρη στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 13:00 που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στο πλαίσια του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς. Κατά το διάστημα αυτό θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά από πλοία ασφαλείας, τόσο στη γραμμή Ρίου-Αντιρρίου όσο και Αιγίου-Αγίου Νικολάου Δωρίδας.

    Ανοικτά θα παραμείνουν τα καταστήματα, τα οποία θα κλείσουν την Τρίτη του Πάσχα.

    Συγκεντρώσεις και ομιλίες για την εργατική πρωτομαγιά

    Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους στην Αθήνα να πάρουν μέρος στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στις 10:30 μπροστά στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. Θα ακολουθήσει διαδήλωση προς την πρεσβεία του Ισραήλ, αφού η φετινή πρωτομαγιά είναι επικεντρωμένη στην αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό λαό.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά αύριο στις 10:00 στο Πασαλιμάνι καθώς φέτος η πρωτομαγιάτικη εκδήλωση στον Πειραιά έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα γιατί συμπληρώνονται 90 χρόνια από την ίδρυση του Εργατικού Κέντρου της πόλης.

    [03] Τοποθετήσεις για άνοιγμα ΝΔ

    Πηγή: NET 105,8 fm 30/4/2002 8:29:00 πμ

    Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί το άνοιγμα Καραμανλή στην Αριστερά και σε ευρύτερους πολιτικούς χώρους. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., Δημήτρης Σιούφας, δεν απέκλεισε να υπερψηφίσει το κόμμα του για την προεδρία της Δημοκρατίας προσωπικότητα προερχόμενη από το χώρο της Αριστεράς. "Είναι υπερβολικό να λέμε πως όταν γίνουμε κυβέρνηση θα έχουμε αριστερούς υπουργούς" , υπογράμμισε ο Μιλτιάδης Έβερτ.

    Την εκτίμηση ότι θα σημειωθούν αντιδράσεις από τον κόσμο της Αριστεράς εξέφρασε στην ΝΕΤ 105,8 το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Νεονάκης. "Ματαιοπονούν όσοι πιστεύουν ότι το ΚΚΕ θα κάνει παραχωρήσεις αρχών", δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα. ''Δεν υπάρχει καμία συνεργασία με τη ΝΔ'' , υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ και υποψήφιος δήμαρχος Φώτης Κουβέλης.

    [04] Συνεχίζεται η απεργία διοικητικών του ΙΚΑ

    30/4/2002 8:14:00 πμ

    Σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιεί από χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων, εργαζομένων στο ΙΚΑ, με αίτημα τη διενέργεια άμεσων προσλήψεων προσωπικού και τη χορήγηση οικονομικού κινήτρου στους εργαζόμενους του Ιδρύματος, προκειμένου, όπως υποστηρίζει να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες. Κανονικά όμως, λειτουργούν τα ιατρεία του ΙΚΑ, αφού οι γιατροί ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους για τις 16 και 17 Μαΐου.

    [05] Συναντήσεις και επαφές Σημίτη

    30/4/2002 8:07:00 πμ

    Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, θα συναντηθεί το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας τους και θα τον ενημερώσει επί θεμάτων εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Ακολούθως, ο κ. Σημίτης θα προεδρεύσει σύσκεψης για την απορρόφηση του Γ' ΚΠΣ με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας, Μεταφορών και ΠΕΧΩΔΕ. Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει το Κέντρο Σχεδιασμού Πολιτικής και Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, με βασικό θέμα τη στρατηγική του κόμματος για τις δημοτικές εκλογές και κυρίως τη διαφαινόμενη συνεργασία ΝΔ-Αριστεράς.

    [06] Αναμονή για αποστολή ΟΗΕ στη Τζενίν

    Πηγή: NET 105,8 fm 30/4/2002 8:19:00 πμ

    Νέες διαβουλεύσεις θα έχει σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την ομάδα εμπειρογνωμόνων που ο Οργανισμός σχεδιάζει να στείλει στην Τζενίν, με στόχο να διερευνηθούν οι καταγγελίες για σφαγή άμαχων Παλαιστινίων στον προσφυγικό καταυλισμό. Παρά τις προσδοκίες, το Ισραήλ ανέβαλε χθες και πάλι να δώσει το πράσινο φως για την άφιξη στη Μέση Ανατολή της αποστολής, η οποία από την περασμένη Πέμπτη αναμένει στη Γενεύη για τη σχετική άδεια.

    Μελετάται η αμερικανική πρόταση

    Ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας περιμένει την κρίσιμη απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης, σε 48 ώρες θα μεταφερθούν στην Ιεριχώ οι 6 Παλαιστίνιοι που κρατούνται στη Ραμάλα για την δολοφονία του Ισραηλινού υπουργού Τουρισμού Ρεχαβάμ Ζεβί και θα φρουρούνται από Αμερικανούς και Βρετανούς, σύμφωνα με την πρόταση Μπους, την οποία και αποδέχθηκε το Ισραήλ ως αντάλλαγμα για να άρει την πολιορκία του αρχηγείου του Γιάσερ Αραφάτ στη Ραμάλα.

    Στο μεταξύ, χθες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ Αμερικανών, Βρετανών και Παλαιστινίων ειδικών σε θέματα ασφαλείας, προκειμένου να επεξεργασθούν το αμερικανικό σχέδιο για να επιτευχθεί η απελευθέρωση του Παλαιστίνιου ηγέτη. Την πεποίθηση ότι θα εξευρεθεί σύντομα μία λύση για την άρση της πολιορκίας του Ναού της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης εξέφρασε χθες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ μετά τη συνάντησή του στην Ουάσινγκτον με τον Γερμανό ομόλογό του Γιόσκα Φίσερ.

    Νέες ισραηλινές επιχειρήσεις για συλλήψεις υπόπτων

    Στο μεταξύ, ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν χθες βράδυ στον προσφυγικό καταυλισμό της Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας έναν Παλαιστίνιο, ενώ 7 ήταν οι νεκροί Παλαιστίνιοι από την πρωινή εισβολή ισραηλινών δυνάμεων στη Χεβρώνα, όπου εξαπέλυσαν νέο κύμα συλλήψεων υπόπτων για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ισραήλ.

    [07] Παρενέργειες από το απεμπλουτισμένο ουράνιο

    30/4/2002 10:21:00 πμ

    Στο προσκήνιο επανέρχεται το μεγάλο σκάνδαλο με τη χρήση βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου από τις αμερικανικές δυνάμεις. Με γενετικές δυσμορφίες γεννήθηκαν 7 παιδιά Ιταλών στρατιωτών που υπηρέτησαν στη Βοσνία και τη Σομαλία, καθαρίζοντας πεδία από οβίδες και νάρκες - όπως αποκάλυψε το δορυφορικό κανάλι της RAI και επιβεβαίωσε το Ιταλικό υπουργείο Αμυνας. Τα 7 νεογέννητα παρουσιάζουν τις ίδιες δυσπλασίες με τα παιδιά των Αμερικανών στρατιωτών που υποφέρουν από το σύνδρομο του Κόλπου.

    [08] Ενωμένο το Μαυροβούνιο με τη Σερβία

    30/4/2002 8:49:00 πμ

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ υποστήριξε χθες την απόφαση του Μαυροβούνιου ηγέτη Μίλο Ντζουκάνοβιτς να διατηρήσει ενωμένη τη χώρα του με τη γειτονική Σερβία για τουλάχιστον μία τριετία ακόμη. Η απόφαση αυτή έχει κοστίσει στον Ντζουκάνοβιτς την συμμαχία του πρωθυπουργού Φίλιπ Βουγιάνοβιτς, ο οποίος παραιτήθηκε προ ημερών, υπό την πίεση των υποστηρικτών της πλήρους ανεξαρτησίας του Μαυροβουνίου.

    [09] Σφοδρός καύσωνας πλήττει το Κουβέιτ

    30/4/2002 9:02:00 πμ

    Κύμα καύσωνα πλήττει το Κουβέιτ, όπου θερμοκρασίες σαν τους χθεσινούς 46 βαθμούς είχαν να σημειωθούν εδώ και 40 χρόνια στη χώρα αυτή του Περσικού κατά τον μήνα Απρίλιο. Εξάλλου, 42 βαθμούς αναμένουν οι μετεωρολόγοι μέσα στην εβδομάδα για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, γνωστά επίσης για το ζεστό και υγρό κλίμα τους. Το καλοκαίρι το θερμόμετρο φτάνει συχνά τους 50 βαθμούς Κελσίου σε όλες τις χώρες του Κόλπου, που πλήττονται από τους καυτούς ανέμους της αραβικής χερσονήσου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 30 April 2002 - 8:58:57 UTC