Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Σημίτη - Αγγελοπούλου
  • [02] Ιός ήταν και πέρασε!
  • [03] Σώοι οι τέσσερις Έλληνες ναυτικοί
  • [04] Αίρεται ο αποκλεισμός του Αραφάτ
  • [05] Νέος αντιπρόεδρος στη Βενεζουέλα
  • [06] Γκάλοπ της Φιγκαρό δίνει προβάδισμα στο Σιράκ
  • [07] Αρνητική δημοσκόπηση για τον Τόνι Μπλερ
  • [08] Υεμένη: Εκρηξη δίπλα στην πρεσβεία των ΗΠΑ
  • [09] Πολύνεκρο τροχαίο στο Τζαρκάντ της Ινδίας
  • [10] Σήμερα η τελευταία έκθεση Παπαδήμου
  • [11] Τρεις συντάξεις προβλέπει η μεταρρύθμιση
  • [12] Εντυπωσίασε η Ελλάδα
  • [13] ''Ιφιγένεια εν Αυλίδι'' από το Εθνικό Θεάτρο

    [01] Συνάντηση Σημίτη - Αγγελοπούλου

    29/4/2002 8:10:00 πμ

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, θα έχει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ''Αθήνα 2004'' Γιάννα Αγγελοπούλου για να προετοιμάσουν την επόμενη συνεδρίαση της διϋπουργικής επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαϊου. Η κα Αγγελοπούλου, θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την πορεία των ολυμπιακών έργων και ειδικά για το σχέδιο ''λειτουργικότητας της πόλης κατά τη διάρκεια των αγώνων'' το οποίο έχει ζητήσει η συντονιστική επιτροπή της ΔΟΕ.

    Το συγκεκριμένο σχέδιο αναμένεται να εγκριθεί κατά την επόμενη επίσκεψη της ΔΟΕ στις αρχές Ιουνίου.

    Η λειτουργία της πόλης κατά τη διάρκεια των Αγώνων, θεωρείται από τη ΔΟΕ ως άμεση προτεραιότητα, καθώς ο συντονισμός των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και φορέων για τις ανάγκες και τα προβλήματα και η άμεση επίλυσή τους αποτελεί βασικό συστατικό για μια πετυχημένη διοργάνωση.

    [02] Ιός ήταν και πέρασε!

    29/4/2002 9:45:00 πμ

    Κανονικά λειτουργούν από σήμερα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα φροντιστήρια, μετά την άρση των προληπτικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων. Κανονικά λειτουργούν και τα ιατρεία του ΙΚΑ καθώς η Ομοσπονδία των Γιατρών του Ιδρύματος μετέθεσε για τις 16 και 17 Μαΐου τις προγραμματισμένες για σήμερα και αύριο απεργιακές της κινητοποιήσεις.

    [03] Σώοι οι τέσσερις Έλληνες ναυτικοί

    29/4/2002 9:13:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Καλά στην υγεία τους είναι οι 10 ναυτικοί, τρεις Έλληνες και επτά αλλοδαποί, καθώς και ο Παναγιώτης Βεντούρης, ιδιοκτήτης του φορτηγού πλοίου Sea Fighter σημαίας Αγίου Βικεντίου, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά χθες το βράδυ ενώ έπλεε 50 ναυτικά μίλια ανατολικά από το λιμάνι Σφαξ της Τυνησίας. Ολοι τους περισυνελέγησαν σώοι από άλλο πλοίο που είχε σπεύσει στην περιοχή. Oι τέσσερις Έλληνες αναμένεται να αποβιβαστούν σήμερα στην Τυνησία, προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

    [04] Αίρεται ο αποκλεισμός του Αραφάτ

    29/4/2002 9:05:00 πμ

    Την πρόταση Μπους που προβλέπει την άρση της πολιορκίας του αρχηγείου του Αραφάτ στη Ραμάλα και την απελευθέρωση του, αποδέχθηκαν χθες οι Ισραηλινοί, με αντάλλαγμα την ανάθεση της φυλάκισης των έξι Παλαιστίνιων που καταζητούνται από το Ισραήλ, σε παλαιστινιακή φυλακή υπό αμερικανική ή βρετανική ευθύνη. Εντούτοις η εξέλιξη αυτή δε σήμανε τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων, καθώς σήμερα τα ξημερώματα επτά Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίστηκαν στη διάρκεια της ισραηλινής επιδρομής στη Χεβρώνα.

    Στρέφουν τα μέτωπα των αντιποίνων τους οι Ισραηλινοί

    Ενας από τους νεκρούς είναι στέλεχος των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ Ακσα, που συνδέεται με το κίνημα Φατάχ, του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ. Τρεις άλλοι νεκροί είναι αστυνομικοί και οι υπόλοιποι άμαχοι.

    Αρκετά ισραηλινά άρματα μάχης εισήλθαν μέσα στην πόλη από πολλές εισόδους, ελικόπτερα έβαλλαν από αέρος ενώ ο στρατός ξεκίνησε έρευνες από σπίτι σε σπίτι, συλλαμβάνοντας κατοίκους στην μόνη πόλη, μαζί με την Ιεριχώ, που δεν είχε καταλάβει ως σήμερα ο στρατός του εβραϊκού κράτους.

    Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε πως "βρίσκεται σε εξέλιξη στρατιωτική επιχείρηση στη Χεβρώνα, για να καταστραφούν οι υποδομές των τρομοκρατών", αρνούμενος ωστόσο να δώσει άλλες λεπτομέρειες για την υφή της εισβολής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η εισβολή του ισραηλινού στρατού συνδέεται με την επίθεση εναντίον του οικισμού εβραίων εποίκων στην Αντόρα, κοντά στη Χεβρώνα, το περασμένο Σάββατο, όταν δύο Παλαιστίνιοι σκότωσαν τέσσερις Ισραηλινούς, μεταξύ των οποίων κι ένα κοριτσάκι πέντε ετών στο κρεβάτι του.

    Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές πηγές, η μορφή της σημερινής επιχείρησης δεν προσομοιάζει στις συνήθεις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στη Χεβρώνα, αλλά είναι η απαρχή για την κανονική κατάληψη της πόλης.

    Ικανοποίηση Μπους - Αποχώρηση στρατού από τη Δυτική Οχθη και άρση της πολιορκίας του Ναού της Γεννήσεως ζητά ο Αραφάτ

    Χθες τη νύχτα πάντως σημειώθηκε ένα σημαντικό βήμα που αλλάζει το υφιστάμενο τοπίο σε διπλωματικό επίπεδο, καθώς έγινε αποδεκτό από τις αντιμαχόμενες πλευρές το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Μπους που καλεί την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από το αρχηγείο του Αραφάτ ενώ παράλληλα ζητά για τον Παλαιστίνιο ηγέτη ελευθερία κινήσεων.

    Από την πλευρά τους οι Παλαιστίνιοι θα παραδώσουν σε αμερικανοβρετανική ομάδα ασφαλείας εκείνους τους Παλαιστινίους την έκδοση των οποίων ζητά το Ισραήλ. Πρόκειται για πέντε μέλη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP), τα οποία ενέχονται στη δολοφονία του υπουργού Τουρισμού του Ισραήλ Ρεχαβάμ Ζεεβί πέρυσι τον Οκτώβριο και κρατούνται στο αρχηγείο του Αραφάτ στη Ραμάλα, και του συνεργάτη του Παλαιστίνιου προέδρου Φουάντ Τσουμπάκι, που κατηγορείται από το Ισραήλ για λαθρεμπόριο όπλων για λογαριασμό της Παλαιστινιακής Αρχής.

    Αμερικανοί και Βρετανοί εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφαλείας αναμένονται σήμερα στα παλαιστινιακά εδάφη για να μελετήσουν τον τρόπο φυλάκισης τους.

    Εν τω μεταξύ, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Γιάσερ Αραφάτ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, κατόπιν της αποδοχής της παραπάνω πρότασης επέμεινε στην ανάγκη αποχώρησης των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Δυτική Οχθη και στην άρση της πολιορκίας του Ναού της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ.

    Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Ισραήλ να υιοθετήσει την πρόταση του, κάλεσε όμως παράλληλα τον Παλαιστίνιο πρόεδρο να αναλάβει αποφασιστική δράση κατά της τρομοκρατίας. ''Αυτή υπήρξε μία ελπιδοφόρα ημέρα για την περιοχή'', δήλωσε ο Τζορτζ Μπους στους δημοσιογράφους τους οποίους δέχθηκε στο ράντσο του. ''Ο πρόεδρος Αραφάτ είναι τώρα ελεύθερος να κυκλοφορεί και ελεύθερος να ασκήσει ηγεσία και περιμένουμε από αυτόν να το πράξει'', είπε. ''Ο κ. Αραφάτ οφείλει να δράσει. Ο κ. Αραφάτ οφείλει να κάνει τη δουλειά του. Οφείλει να κερδίσει τον σεβασμό μου ασκώντας ηγεσία'', πρόσθεσε.

    Εξάλλου ο Τζορτζ Μπους εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επέλθει σύντομα λύση, ενώ ο Λευκός Οίκος, ανακοίνωσε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν θα επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα στις επόμενες εβδομάδες για συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο.

    Νέα προθεσμία ζήτησε το Ισραήλ από το Συμβούλιο Ασφαλείας σχετικά με το θέμα της μετάβασης εμπειρογνωμόνων στην Τζενίν

    Εν τω μεταξύ προθεσμία για άλλη μία ημέρα έδωσε αργά χθες βράδυ στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν το Συμβούλιο Ασφαλείας του οργανισμού, προκειμένου να βρεί λύση στο αδιέξοδο με το Ισραήλ για την αποστολή εμπειρογνωμόνων στη Δυτική Οχθη προκειμένου να εξακριβωθούν τα γεγονότα στην Τζενίν.

    Ο προεδρεύων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ανακοίνωσε χθες βράδυ πως αναμένει μία θετική απάντηση έως σήμερα, σχετικά με την άφιξη στη Μέση Ανατολή της επιτροπής που έχει επιφορτισθεί να χύσει άπλετο φώς στα τραγικά γεγονότα στη Δυτική Οχθη.

    Ο προεδρεύων Ρώσος πρεσβευτής Σεργκέι Λαβρόφ, προέβη στις σχετικές δηλώσεις μετά το πέρας της έκτακτης συνόδου του Συμβουλίου, που συνεκλήθη μετά τη νέα άρνηση του Ισραήλ να δώσει άδεια στην επιτροπή να μεταβεί στην περιοχή. Ωστόσο, ο Λαβρόφ αρνήθηκε να διατυπώσει κάποια εκτίμηση για το τί θα γίνει στην περίπτωση που το Ισραήλ επιχειρήσει να κωλυσιεργήσει ζητώντας κι άλλες αναβολές, ή αρνούμενο να δεχθεί την αποστολή.

    Εντούτοις, άλλοι διπλωμάτες του ΟΗΕ τόνισαν ότι βούληση του Αναν είναι να αποσταλεί η ομάδα των ειδικών του Οργανισμού στη Μέση Ανατολή, ανεξάρτητα από θετική, ή αρνητική απάντηση των Ισραηλινών.

    Σημειώνεται ότι η ισραηλινή κυβέρνηση ζήτησε ''νέα προθεσμία 24 ωρών'' για να δώσει τη συγκατάθεσή της στην έλευση διερευνητικής επιτροπής του ΟΗΕ σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν στη Δυτική Οχθη κατά την εκεί εισβολή των ισραηλινών στρατευμάτων.

    Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν ότι στην Τζενίν ο ισραηλινός στρατός διέπραξε σφαγές αμάχων, κατηγορία την οποία αρνείται το Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι έχασαν τη ζωή τους όχι περισσότεροι από 50 Παλαιστίνιοι, ένοπλοι και άμαχοι στη διάρκεια σφοδρών μαχών, στις οποίες σκοτώθηκαν 23 Ισραηλινοί στρατιώτες.

    [05] Νέος αντιπρόεδρος στη Βενεζουέλα

    29/4/2002 10:52:00 πμ

    Τον μέχρι σήμερα υπουργό Αμυνας Χοσέ Βισέντε, αποφάσισε να ορίσει ως νέο αντιπρόεδρο της Βενεζουέλας, ο πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβεζ. Ο πρώην αντιπρόεδρος Ντιοσντάντο Καμπέλο, δεν πρόκειται να φύγει από την κυβέρνηση, ανέφερε ο πρόεδρος Τσάβες χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τη νέα του θέση. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, δήλωσε ότι θα προκηρύξει δημοψήφισμα το 2004 και κάλεσε τους αντιπάλους του να προετοιμαστούν.

    [06] Γκάλοπ της Φιγκαρό δίνει προβάδισμα στο Σιράκ

    29/4/2002 9:42:00 πμ

    Η συντριπτική πλειονότητα των Γάλλων ψηφοφόρων, (74% - 81%) θα ψηφίσουν τον Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 5 Μαίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας Φιγκαρό. Στην ίδια δημοσκόπηση ο ακροδεξιός υποψήφιος Ζαν Μαρί Λεπέν φαίνεται να λαμβάνει ποσοστό που θα κυμανθεί από 19% - 26%.

    Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία IPSOS για τη εφημερίδα Φιγκαρό, ''η πρόθεση ψήφου κατά μέσο όρο '' κυμαίνεται στο 78% για τον Σιράκ και 22% για τον Λεπέν.

    Το 10% των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν, αρνήθηκαν να αναφέρουν την προτίμηση τους.

    Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 26 - 27 Απριλίου, σε δείγμα 927 ενηλίκων ατόμων που είναι εγγεγραμμένα στους εκλογικούς καταλόγους.

    [07] Αρνητική δημοσκόπηση για τον Τόνι Μπλερ

    29/4/2002 9:13:00 πμ

    Αρνητική είναι η εικόνα που έχουν οι Βρετανοί για τον πρωθυπουργό τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Ντέιλι Τέλεγκραφ. Μόλις το 31% των Βρετανών ψηφοφόρων πιστεύει πως ο Τόνι Μπλερ είναι ''τίμιος και άξιος εμπιστοσύνης''. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό που συγκέντρωνε ο Μπλερ στην ίδια ερώτηση το 1998 ήταν 77%. Σύμφωνα με το 77% των ερωτηθέντων, ο Μπλερ δίνει πολύ συχνά την εντύπωση πως επιθυμεί να ικανοποιήσει όλους (έναντι 79% το 1998). Επίσης το 71% των Βρετανών, πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός βασίζεται υπερβολικά στους υπευθύνους επικοινωνίας του και στις δημόσιες σχέσεις (52% το 1998).

    [08] Υεμένη: Εκρηξη δίπλα στην πρεσβεία των ΗΠΑ

    29/4/2002 8:15:00 πμ

    Ισχυρή έκρηξη και πυκνές ανταλλαγές πυρών, σημειώθηκαν χθες βράδυ κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σανάα. Η έκρηξη σημειώθηκε την ημέρα ακριβώς που η πρεσβεία επαναλειτούργησε, έπειτα από μία εβδομάδα που παρέμεινε κλειστή, μετά τον νέο συναγερμό για τρομοκρατικές επιθέσεις από μέλη της Αλ Κάιντα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν η έκρηξη σημειώθηκε στο συγκρότημα, όπου βρίσκεται και η κατοικία του πρέσβη.

    [09] Πολύνεκρο τροχαίο στο Τζαρκάντ της Ινδίας

    29/4/2002 10:13:00 πμ

    Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίσθηκαν, στο κρατίδιο Τζαρκάντ της ανατολικής Ινδίας, όταν το φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν για να μεταβούν σε γαμήλιο γλέντι ανετράπη. Το δυστύχημα έγινε στην περιοχή Λατέχα, όταν ο οδηγός του φορτηγού έχασε τον έλεγχο του οχήματος σε μία στροφή. Το φορτηγό βγήκε από τον δρόμο και ανετράπη, με συνέπεια να ανασυρθούν τουλάχιστον νεκροί από τα συντρίμμια 15 άνθρωποι και τραυματιστουν 12. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία στην πρωτεύουσα του κρατιδίου Τζαρκάντ, Ράντσι, αλλά δεν είναι γνωστό εάν έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

    [10] Σήμερα η τελευταία έκθεση Παπαδήμου

    Πηγή: NET 105,8 fm 29/4/2002 10:23:00 πμ

    Την τελευταία του έκθεση για την ελληνική οικονομία, ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, παρουσιάζει σήμερα ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Ο νέος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τονίζει ιδιαίτερα την ανάγκη να τηρηθεί η δημοσιονομική πειθαρχία, ενώ επισημαίνει τον κίνδυνο πληθωριστικών πιέσεων. Σύμφωνα με την έκθεση, ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει τελικά το 3%,ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα είναι φέτος 3,5%.

    Συνάντηση Σημίτη - Χριστοδουλάκη

    Η πορεία της οικονομίας θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν στις επτά το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    [11] Τρεις συντάξεις προβλέπει η μεταρρύθμιση

    29/4/2002 10:05:00 πμ

    Τρεις συντάξεις από διαφορετικά Ταμεία θα μπορούν να εισπράττουν οι ασφαλισμένοι με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, δηλώνει σε συνέντευξή του στο Εθνος ο υφυπουργός Κονωνικών Ασφαλίσεων. Όπως τονίζει ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος οι ασφαλισμένοι εκτός από την κύρια και επικουρική, θα μπορούν να λαμβάνουν και μια έξτρα σύνταξη ή πρόσθετες παροχές από νέα συμπληρωματικά Ταμεία που θα δημιουργηθούν με πρωτοβουλία εργοδοτών και εργαζομένων. Ο υφυπουργός αποκαλύπτει επίσης ότι μελετάται η συγχώνευση των επικουρικών ταμείων, ενώ προβλέπονται ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τις μητέρες .

    [12] Εντυπωσίασε η Ελλάδα

    29/4/2002 8:21:00 πμ

    Η τελευταία μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής ανδρών - εφήβων, συνοδεύτηκε με το καλύτερο δυνατό φινάλε των Ελλήνων πρωταθλητών, οι οποίοι κατάφεραν να κατακτήσουν τρία χρυσά και δυο αργυρά μετάλλια. Ο Γιώργος Τσιόπουλος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα και το ασημένιο στις ασκήσεις εδάφους, ενώ στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Βλάσης Μάρας και Βασίλης Τσολακίδης στο αγώνισμα του μονόζυγου και δίζυγου αντίστοιχα. Αργυρό μετάλλιο στους κρίκους κατέκτησε και ο Αργυρός Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος.

    Μπήκε αναπληρωματικός.... και κατέκτησε το χρυσό!

    Έκλεψε την παράσταση ο 17χρονος Έλληνας πρωταθλητής Γιώργος Τσιόπουλος στο Ευρωπαϊκό Ενόργανης Εφήβων στην Πάτρα.

    Ανατρέποντας τα προγνωστικά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του άλματος.

    Ο Έλληνας αθλητής μπήκε σαν αναπληρωματικός στο συγκεκριμένο άθλημα, μετά την απόσυρση του Ρώσου Αντόν Γκολοτσούτσκοφ και πήρε το χρυσό, καθώς η προσπάθειά του βαθμολογήθηκε με 9.400 βαθμούς.

    Δεύτερος ήταν ο Τσέχος Μάρτιν Κονέτσκι με 9.312 και τρίτος ο Ολλανδός Τζέφρι Βαμς με 9.181.

    Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο για τον Γιώργο Τσιόπουλο, ο οποίος, λίγο νωρίτερα είχε κερδίσει το ασημένιο στον τελικό των ασκήσεων εδάφους, που βαθμολογήθηκε με 9.162.

    Πρώτος ήταν ο Ρουμάνος Αντριάν Ιονέσκου με 9.200 και τρίτος ο Ελβετός Πατρίκ Ντομίνγκες με 9.050

    Ασημένιο για το Δημοσθένη!

    Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Δημοσθένης Ταμπάκος.

    Ο Έλληνας "ασημένιος" Ολυμπιονίκης, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στους κρίκους κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής συγκεντρώνοντας 9.737 βαθμούς.

    Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Βούλγαρος Γιόρνταν Γιόβτσεφ που βαθμολογήθηκε με 9.750, ενώ τρίτος κατετάγη ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, Ούγγρος Σιλβέστερ Τσολάνι με 9.725.

    Νέα μεγάλη επιτυχία για το Μάρα

    Μετά το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο μονόζυγο, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γάνδης, ο Βλάσσης Μάρας ανέβηκε και πάλι στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

    Στον τελικό του μονόζυγου ο Ελληνας πρωταθλητής είχε τη ψυχολογία του νικητή.

    Απόλυτα ψύχραιμος με τη σιγουριά του καλύτερου, εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμα του και βαθμολογήθηκε με 9.182. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Μαρέ Φλοράντ με 9.712 και το χάλκινο ο Ιταλός Ιγκόρ Κασίνα με 9.687.

    [13] ''Ιφιγένεια εν Αυλίδι'' από το Εθνικό Θεάτρο

    29/4/2002 10:04:00 πμ

    Η πρώτη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου για το φετινό καλοκαίρι είναι η τραγωδία του Ευριπίδη ''Ιφιγένεια εν Αυλίδι''. Ο πρώτος σταθμός στην περιοδεία του Εθνικού θα είναι στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στις 20 Ιουλίου, ενώ στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου θα παρουσιαστεί στις 2 και 3 Αυγούστου. Το έργο παρουσιάζεται σε μετάφραση - σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου, μουσική διδασκαλία Μελίνας Παιονίδου και φωτισμούς Ελευθερίας Ντεκώ.

    Στους βασικούς ρόλους εμφανίζονται οι Μαρία Σκουλά (Ιφιγένεια), Ακύλας Καραζήσης (Αγαμέμνων), Νϊκος Χατζόπουλος (Μενέλαος), Μαρία Κεχαγιόγλου (Κλυταιμνήστρα), Αιμίλιος Χειλάκης (Αχιλλέας).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 29 April 2002 - 9:00:25 UTC