Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκίνησαν οι επαφές των Παπανδρέου-Τζεμ
  • [02] Σημίτης: Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω
  • [03] Μέτρα Τροχαίας ενόψει της πασχαλινής εξόδου
  • [04] Έκτακτα δρομολόγια πλοίων
  • [05] Διαμάχη για σύσταση της ''Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ''
  • [06] Αίτημα για μεταφορά του ''Φάιναλ Φορ''
  • [07] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αραφάτ-Σολάνα
  • [08] Αλγερία:Πολύνεκρες επιθέσεις ενόπλων ισλαμιστών
  • [09] Νέες τεχνολογίες και ψηφιακή οικονομία
  • [10] Τρία τα χρυσά για την ελληνική άρση βαρών
  • [11] ΟΣΦΠ-Περιστέρι: 97-58
  • [12] ΠΑΟ-Ιωνικός: 5-3
  • [13] Ψυχραιμία για την αντιμετώπιση της ίωσης

    [01] Ξεκίνησαν οι επαφές των Παπανδρέου-Τζεμ

    24/4/2002 11:08:00 μμ

    Με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο, καθώς και με προσωπικότητες Ισραηλινών και Παλαιστινίων, συναντήθηκε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στο Ισραήλ μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ στο πλαίσιο ειρηνευτικής πρωτοβουλίας. Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας αναμένεται να συναντηθούν αύριο με το Γιάσερ Αραφάτ στη Ραμάλα και με τον Αριέλ Σαρόν στο Τελ Αβίβ, με σκοπό να μεταφέρουν συμβολικό μήνυμα για την επαναφορά των δυο πλευρών σε διαδικασίες διαλόγου και ειρήνης.

    Δεν επετράπη η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια

    Αργά το βράδυ θα έχουν πάντως μια συνάντηση και με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Χαβιέ Σολάνα, ο οποίος χαρακτήρισε χρήσιμη την επίσκεψή τους στη Μέση Ανατολή, ενώ δήλωσε "σοκαρισμένος" από τις συνθήκες διαβίωσης του Αραφάτ, με τον οποίο συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα στη Ραμάλα.

    Το Ισραήλ εξέφρασε την αντίθεσή του στην προσγείωση ενός ελληνικού στρατιωτικού αεροσκάφους το οποίο θα αναχωρούσε σήμερα το πρωί με συνεργεία διάσωσης τα οποία θα μετέβαιναν στην Τζενίν και τη Ναμπλούς, της δυτικής όχθης του Ιορδάνη, στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανέμενε μέχρι σήμερα την άδεια των ισραηλινών αρχών για να αναχωρήσει η ανθρωπιστική αποστολή για τα παλαιστινιακά εδάφη. Μέχρι στιγμής, αυτή δεν έχει δοθεί και το αεροπλάνο δεν θα αναχωρήσει. Το C-130 θα αναχωρούσε σήμερα το πρωί με έξι μέλη της ΕΜΑΚ και κλιμάκιο του ΕΚΑΒ.

    Τα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής θα μετέβαιναν στην Τζενίν και τη Ναμπλούς που έχουν υποστεί καταστροφές από την εισβολή των Ισραηλινών δυνάμεων για να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις ανεύρεσης τυχόν επιζώντων Παλαιστινίων και ανάσυρσης πτωμάτων. Επίσης, το αεροπλάνο θα μετέφερε ένα ασθενοφόρο και ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα.

    [02] Σημίτης: Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω

    Πηγή: NET 105,8 fm 24/4/2002 10:16:00 μμ

    Τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, που άρχισε τις εργασίες του στις 20:00. Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τόνισε ότι "η χώρα μας έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, δεν γυρίζει πίσω και κανένας δεν θα επιτρέψει να μας γυρίσουν πίσω στο παρελθόν" και υπογράμμισε ότι η κοινή πορεία και η ενότητα της δημοκρατικής παράταξης διασφαλίζουν σταθερά την πορεία της κοινωνίας προς το μέλλον απέναντι σε συντηρητικές δυνάμεις, μέσα στις οποίες βρίσκονται ακροδεξιά στοιχεία τα οποία άλλοτε είναι φανερά και άλλοτε ελλοχεύουν.

    Ο κ. Σημίτης επεσήμανε ακόμα ότι η πανταχόθεν έρπουσα απαξίωση της πολιτικής θολώνει τις διαχωριστικές γραμμές, τις αξίες, τις ιδέες, τις θέσεις και τα προγράμματα και οδηγεί στο μηδενισμό της προσπάθειας, του έργου και στην αποδυνάμωση της δημοκρατίας. "Χρειάζεται προσοχή", ανέφερε ο Πρωθυπουργός, και υποστήριξε ότι το διακύβευμα αυτή την περίοδο είναι πώς θα απαντήσουμε στα προβλήματα που θέτει η παγκοσμιοποίηση.

    "Από τη μία πλευρά", δήλωσε ο ίδιος, "υπάρχει η νεοφιλελεύθερη άποψη που αποδέχεται τους κανόνες της αγοράς άνευ όρων, καθώς και ένα κίνημα περιχαράκωσης και επανεθνικοποίησης που καλλιεργεί ακροδεξιά φαινόμενα άλλων εποχών. Από την άλλη όμως πλευρά, είναι ένας δρόμος εφικτός και οραματικός που δίνει λύσεις στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ευημερίας για όλους, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή είναι η μεγάλη ευθύνη της σοσιαλιστικής παράταξης", τόνισε ο κ. Σημίτης και ανέφερε ότι οι συντηρητικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη και τα ακροδεξιά στοιχεία που συμμετέχουν σε αυτές, δεν θέλουν την κοινωνική Ευρώπη.

    Ο Πρωθυπουργός κατέληξε ότι πρέπει να "χαράξουμε τολμηρές πολιτικές και να συσπειρώσουμε τους πολίτες στην κατεύθυνση της προώθησης της κοινωνικής πολιτικής". Σχετικά με αυτό, ο κ. Σημίτης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ, στηρίζει αυτό το δρόμο καθώς με την πολιτική του έχει δείξει απτά αποτελέσματα και καθώς "αγωνιζόμαστε για σταθερότητα, ευημερία, περισσότερη ασφάλεια και περισσότερη ελπίδα".

    [03] Μέτρα Τροχαίας ενόψει της πασχαλινής εξόδου

    24/4/2002 11:44:00 μμ

    Για την εξασφάλιση ομαλής και ακίνδυνης κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων κατά τις ημέρες των εορτών του Πάσχα η διεύθυνση Τροχαίας Αττικής προγραμμάτισε σειρά μέτρων, τόσο για το κέντρο της Αθήνας όσο και για τα πολυσύχναστα σημεία της περιφέρειας.

    Στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου κατά την έξοδο θα γίνει παραχώρηση μιας επιπλέον λωρίδας της αντιθέτου κυκλοφορίας στο ρεύμα εξόδου (προς Κόρινθο) από τη διασταύρωση Δαφνίου και μέχρι τα διόδια Ελευσίνας. Στον ίδιο εθνικό δρόμο κατά την είσοδο θα γίνει παραχώρηση μιας επιπλέον λωρίδας της αντιθέτου κυκλοφορίας στο ρεύμα εισόδου από τα διόδια μέχρι τη διασταύρωση Δαφνίου.

    Στους βασικούς οδικούς κόμβους θα γίνουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στα σημεία Δαφνίου-Διϋλιστηρίων-Ασπροπύργου-Μαγούλας και σε άλλα κρίσιμα σημεία που γίνονται έργα

    Στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας θα ληφθούν τα ίδια μέτρα, δηλαδή παραχώρηση λωρίδας του αντιθέτου ρεύματος κυκλοφορίας και παρεμβάσεις στους βασικούς οδικούς κόμβους Νέας Κηφισιάς, γέφυρα Βαρυμπόμπης, γέφυρα Κρυονερίου και σε άλλα ευαίσθητα σημεία που γίνονται έργα. Στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής θα γίνει μονοδρόμηση του ανισόπεδου κόμβου ανάλογα με το κυκλοφοριακό φόρτο.

    Στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου θα υπάρξει παραχώρηση μιας επιπλέον λωρίδας της αντιθέτου κυκλοφορίας από τη συμβολή της με την οδό Καλύμνου προς και μέχρι τον Ιερό Ναό Βάρης και αντίστροφα ανάλογα με το κυκλοφοριακό φόρτο.

    Τέλος, στη λεωφόρο Δημοκρατίας του δήμου Περάματος θα παραχωρηθεί μια επιπλέον λωρίδα της αντιθέτου κυκλοφορίας από τη διασταύρωση της με την οδό Κώστα Βάρναλη προς και μέχρι τέρμα (Πορθμείο) ανάλογα με το κυκλοφοριακό φόρτο.

    [04] Έκτακτα δρομολόγια πλοίων

    24/4/2002 11:26:00 μμ

    Με έκτακτα δρομολόγια πλοίων θα αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες μεταφοράς επιβατών ενόψει της εορτής του Πάσχα. Από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας εγκρίθηκαν 136 έκτακτα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά έχει διαθέσει τα παρακάτω τηλέφωνα: 010-4226000-4 (όλο το 24ωρο). Πληροφορίες για τα δρομολόγια των επιβατηγών πλοίων παρέχονται από τις πλοιοκτήτριες εταιρίες και τα ναυτικά πρακτορεία έκδοσης των εισιτηρίων, από τις καθορισμένες στήλες του ημερήσιου τύπου, από τον αριθμό κλήσης 143 του ΟΤΕ καθώς και από την ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στη διεύθυνση www.yen.gr.

    Από την Παρασκευή 26/4 μέχρι και την Κυριακή του Θωμά 12/5 θα εκτελεστούν επιπλέον 87 δρομολόγια προς τις Κυκλάδες, 10 προς τα Δωδεκάνησα, 5 προς Χίο-Μυτιλήνη, 23 προς Κρήτη, 8 προς Μήλο-Αγ.Νικόλαο-Σητεία-Ρόδο και 3 προς Ικαρία-Σάμο.

    Πιο συγκεκριμένα:

    Ενισχύθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά με επιπλέον προσωπικό για την ομαλή απο-επιβίβαση του αυξημένου αριθμού των επιβατών και τη φορτοεκφόρτωση των οχημάτων. Συγκροτήθηκαν κλιμάκια επιθεωρητών και διενεργούνται έκτακτες επιθεωρήσεις στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία που εκτελούν δρομολόγια με αφετηρία τα λιμάνια Πειραιά-Ραφήνας και Λαυρίου. Έχουν δοθεί εντολές στις Λιμενικές Αρχές για αυστηρούς ελέγχους τήρησης των δρομολογίων των Ε/Γ και Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων.

    Επιπλέον, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας επισημαίνει ότι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν παρακαλούνται:

    - να είναι έγκαιρα στο λιμάνι και οπωσδήποτε μία ώρα τουλάχιστον πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου,

    - να είναι εφοδιασμένοι οπωσδήποτε με εισιτήρια. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα επιτρέπεται η προσέγγιση και η επιβίβαση στο πλοίο, διότι απαγορεύεται η έκδοση εισιτηρίων στους χώρους του λιμανιού,

    - να επιβεβαιώσουν έγκαιρα την κράτηση της θέσης επιστροφής, με την άφιξή τους στο λιμάνι προορισμού τους, απευθυνόμενοι στα τοπικά ναυτικά πρακτορεία,

    - να διευκολύνουν το έργο του προσωπικού του λιμενικού σώματος ώστε να γίνει πλέον άνετη και γρήγορη η διακίνηση επιβατών και οχημάτων.

    Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων τα οποία δεν πρόκειται να ταξιδέψουν, να μην τα σταθμεύουν στις προβλήτες, γιατί η παραμονή τους εκεί θα δημιουργήσει προβλήματα.

    [05] Διαμάχη για σύσταση της ''Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ''

    Πηγή: NET 105,8 fm 24/4/2002 8:20:00 μμ

    Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη σύσταση ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία "Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ", η οποία θα χρηματοδοτεί και θα διαχειρίζεται τα έργα μετά τους Αγώνες του 2004.

    Ο Κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιαφάνεια και εξαπάτηση της Βουλής, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ σκανδαλολογεί και παραποιεί την πραγματικότητα. Ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ολυμπιακών αθλητικών έργων.

    [06] Αίτημα για μεταφορά του ''Φάιναλ Φορ''

    24/4/2002 8:39:00 μμ

    Την αντίθεσή της στη διεξαγωγή "Φάιναλ Φορ" στη Μπολόνια, καθώς συμπίπτει με τη Μ. Εβδομάδα, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ταυτόχρονα τονίζεται ότι τη διαμαρτυρία και την αντίθεσή τους οφείλουν να εκφράσουν ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού και ο πρόεδρος της ΦΙΜΠΑ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι "η διεξαγωγή των αγώνων θα μπορούσε να μεταφερθεί σε άλλες ημερομηνίες προκειμένου να μη θιγεί το θρησκευτικό συναίσθημα όλων των ορθοδόξων χριστιανών".

    [07] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αραφάτ-Σολάνα

    Πηγή: NET 105,8 fm 24/4/2002 8:01:00 μμ

    Ο Ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας Χαβιέρ Σολάνα και ο ειδικός απεσταλμένος των "15" για την Μέση Ανατολή Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος συναντήθηκαν το απόγευμα με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Γιάσερ Αραφάτ στην Ραμάλα. Στην συνέχεια, οι κ.κ. Σολάνα και Μορατίνος θα συναντηθούν με την ισραηλινή πολιτική ηγεσία, με στόχο την εξεύρεση τρόπου αντιμετώπισης της κρίσης.

    Πάουελ: Η αποστολή του ΟΗΕ συμφέρει το Ισραήλ

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ δήλωσε σήμερα ενώπιον του Κογκρέσου ότι είναι "προς το συμφέρον του Ισραήλ'' να αποδεχτεί μια αποστολή του ΟΗΕ στην Τζενίν, για να διαλύσει τις ''εικασίες για σφαγές'' στο παλαιστινιακό αυτό στρατόπεδο.

    "Μια επιτροπή που θα ερευνήσει τα γεγονότα πρέπει να σταλεί αποκλειστικά στην Τζενίν", τόνισε ο αρχηγός της αμερικανικής διπλωματίας. Ο Πάουελ, που δεν επέμεινε όμως στην άμεση αποστολή της επιτροπής αυτής, σημείωσε οτι έχουν γίνει "πολλές καταστροφές στην περιοχή". Ο Αμερικανός υπουργός είπε επίσης ότι τηλεφώνησε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριελ Σαρόν χθές βράδυ, και στη συνέχεια μεταβίβασε τις "ανησυχίες" του στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν και πρόσθεσε ότι από χθές το Ισραήλ συνομιλεί με τον ΟΗΕ για αυτό το ζήτημα.

    Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις

    Ωστόσο, αν και η συνάντηση των Ευρωπαίων αξιωματούχων με τον Γιάσερ Αραφάτ αποτελεί ένα δείγμα ευελιξίας από την πλευρά της ισραηλινής κυβέρνησης, η κατάσταση απέχει πολύ από το να έχει εισέλθει στον δρόμο της εξομάλυνσης. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Σαρόν, δεν αποκλείεται να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, οι οποίες μάλλον θα επεκταθούν στην Λωρίδα της Γάζας.

    Ήδη σήμερα αναφέρθηκε διείσδυση των ισραηλινών δυνάμεων σε περιοχή κοντά στην Πόλη της Γάζας, ενώ σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών κοντά στον Ναό της Γέννησης στην Βηθλεέμ με τρείς τραυματίες, και κοντά στην Τζενίν, όπου σκοτώθηκε ένας δεκαπεντάχρονος Παλαιστίνιος.

    Στη Ραμάλα Ισραηλινοί στρατιώτες διέλυσαν βίαια διαδήλωση 150 Παλαιστίνιων που προσπάθησαν να πλησιάσουν το αρχηγείο του Αραφάτ

    [08] Αλγερία:Πολύνεκρες επιθέσεις ενόπλων ισλαμιστών

    Πηγή: ΑΠΕ 24/4/2002 9:26:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Δεκαέξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων οκτώ παιδιά, δολοφονήθηκαν χθες τη νύχτα στη Φεϊντζά, στην περιοχή Τιαρέτ, 340 χλμ. δυτικά του Αλγερίου, ανακοίνωσε επίσημη αλγερινή πηγή. Τα θύματα, τα οποία δέχθηκαν επίθεση από ένοπλους ισλαμιστές ενώ κοιμόντουσαν, ανήκαν σε οικογένειες βοσκών στην περιοχή Ρεκμπέτ Ελ Χαλούφ, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

    Περίπου 80 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε τέτοια επεισόδια βίας στην Αλγερία από τις αρχές Απριλίου, σύμφωνα με τους επίσημους υπολογισμούς. Στη δυτική Αλγερία δρα η ''Ένοπλη Ισλαμική Ομάδα'' (GIA).

    [09] Νέες τεχνολογίες και ψηφιακή οικονομία

    24/4/2002 9:30:00 μμ

    Σε εκδήλωση που οργάνωσε το απόγευμα το υπουργείο Ανάπτυξης για το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Κοινωνία της πληροφορίας", υπουργός Α. Τσοχατζόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι "η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα θα βελτιώσει την παραγωγικότητα και ασφαλώς θα συμβάλει στη διατήρηση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας".

    Μέσω του προγράμματος αυτού, που εντάσσεται στο Γ' Κ.Π.Σ., θα διατεθούν 600 εκατ. ευρώ -350 στο δημόσιο τομέα και 250 στον ιδιωτικό-για την είσοδο των ελληνικών επιχειρήσεων στην ψηφιακή οικονομία και την ηλεκτρονική αναδιοργάνωση υπηρεσιών του δημόσιου τομέα.

    [10] Τρία τα χρυσά για την ελληνική άρση βαρών

    24/4/2002 9:52:00 μμ

    Τρία χρυσά μετάλλια πανυγηρίζει η ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αττάλειας. Δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Λεωνίδας Σαμπάνης, στην κατηγορία των 62 κιλών, καθώς με 140 κιλά στο αρασέ και 305 στο σύνολο ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Νωρίτερα, η Νατάσα Τσακίρη κρέμασε στο στήθος της ένα χρυσό και δύο ασημένια, στην κατηγορία των 63 κιλών.

    Φωτό αρχείου

    Στο ζετέ, ο 30χρονος πρωταθλητής του Παναθηναϊκού ήταν δεύτερος με 165 κιλά, 2,5 λιγότερα από τον Βούλγαρο Στεφάν Γκεοργκίεφ. Τα τρία μετάλλια του Λεωνίδα, ανεβάζουν στα 13 -8 χρυσά, 5 ασημένια- τη συνολική συγκομιδή του σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

    Η Τσακίρη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αρασέ, με επίδοση 105 κιλών, καθώς ήταν ελαφρύτερη από την μεγάλη πρωταγωνίστρια της κατηγορίας, την Ουκρανή Νατάλια Σκακούν, που είχε την ίδια επίδοση. Η 23χρονη πρωταθλήτριά μας πήρε τη δεύτερη θέση στο ζετέ με 125κ. και στο σύνολο με 230. Τα άλλα δύο χρυσά μετάλλια τα έχασε από τη Σκακούν, που με 135 κ. στο ζετέ πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ κατέκτησε το χρυσό και στο σύνολο με 240 κιλά. Το μετάλλιο της Τσακίρη αποκτά ιστορική σημασία αφού ήταν το 100ο της γυναικείας Αρσης Βαρών σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

    Παράλληλα, με το τέλος της σημερινής δεύτερης ημέρας στη διοργάνωση της Αττάλειας, η ελληνική αποστολή έχει ήδη συλλέξει 6 μετάλλια. Αύριο αγωνίζονται ο Γιώργος Τζελίλης (69κ., 20:00), η Μαρία Τάτση (69κ. Α΄ γκρουπ, 14:30) και οι Φιλιππία Κοχλιαρίδου, Θεανώ Ζαγκλιβέρη (75κ., 17:30).

    [11] ΟΣΦΠ-Περιστέρι: 97-58

    Πηγή: ΑΠΕ 24/4/2002 10:01:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Με το ένα πόδι στην τετράδα βρίσκεται ο Ολυμπιακός, μετά τη σημερινή εντός έδρας επικράτηση του, κόντρα στο Περιστέρι, με 97-58. Οι "ερυθρόλευκοι", που δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα από τους φιλοξενούμενους, θα προσπαθήσουν την Παρασκευή, στο κλειστό γήπεδο "Ανδρέας Παπανδρέου" του Περιστερίου, για την δεύτερη νίκη τους που θα τους φέρει νωρίτερα αντιμέτωπους με τον Παναθηναϊκό.

    Πάντως, αν δεν επιτευχθεί ο στόχος, οι δύο ομάδες θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για τη Μ. Δευτέρα και πάλι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Τα δεκάλεπτα: 27-16, 49-35, 68-45, 97-58.

    [12] ΠΑΟ-Ιωνικός: 5-3

    Πηγή: ΑΠΕ 24/4/2002 8:33:00 μμ

    Πριν ξεκινήσει... τελείωσε, ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Ιωνικό. Το γεγονός ότι οι "πράσινοι" προηγήθηκαν 4-0 πριν καν συμπληρωθούν τα πρώτα 25 λεπτά, μετέτρεψε το υπόλοιπο σε τυπική διαδικασία, σε αυτήν την εξ αναβολής συνάντηση για την 23η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' εθνικής. Ο Παναθηναϊκός τώρα περιμένει ένα στραβοπάτημα είτε της ΑΕΚ είτε του Ολυμπιακού, ώστε να προλάβει το "τρένο" του Τσάμπιονς Λιγκ την τελευταία αγωνιστική.

    Η ομάδα του Μαρκαριάν προσέφερε γκολ και θέαμα για ένα ημίωρο και μετά έπαιξε χαλαρά, αφού δεν υπήρχε κανένας λόγος να "φορτσάρει". Το σκορ άνοιξε ο Κριστόφ Βαζέχα στο 10' που εκμεταλλεύθηκε ασταθή απόκρουση του Στρακόσια και "έσπρωξε" τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 15' μετά από έξοχο συνδυασμό Βαζέχα-Βλάοβιτς, ο Κροάτης βρέθηκε απέναντι στον γκολκίπερ του Ιωνικού και δεν δυσκολεύθηκε να "γράψει" το 2-0, πετυχαίνοντας το 13ο τέρμα του στη φετινή σεζόν.

    Το "καρέ" των γκολ συμπλήρωσαν οι Μίλτος Σαπάνης (19΄) και Ντανιέλ Σάριτς (24΄). Ο Κώστας Φρατζέσκος με απευθείας φάουλ-σήμα κατατεθέν, μείωσε στο 43΄, ενώ στο 53΄ ο Μακόρ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 4-2. Δύο λεπτά αργότερα, ο Αγγελος Μπασινάς πέτυχε το πέμπτο γκολ του Παναθηναϊκού, μετά από ασίστ του Βλάοβιτς, ενώ ο Ντελγκάδο διαμόρφωσε με πέναλτι το τελικό 5-3 στο 59΄. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Νασιμέντο, όταν ανετράπη από τον Στέφανο Κοτσόλη. Ο διαιτητής Τεροβίτσας (Αιτ/νίας) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Βλάχο, Κοτσόλη, Σάριτς.

    Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης (46΄Κοτσόλης), Σεϊταρίδης, Βόκολος (64΄ Κυργιάκος), Χένρικσεν, Μπασινάς, Σαπάνης, Πίτσος, Σάριτς, Κόλκα, Βαζέχα, Βλάοβιτς (74΄ Ολισαντέμπε).

    Ιωνικός: Στρακόσια, Νολ, Βλάχος (17΄ Μονταμπόρ), Νταρακλίτσας (59' Πάβλακ), Αφάς, Νασιμέντο (84` Αθανασιάδης), Βίλτσεθ, Ντελγκάδο, Φρατζέσκος, Μαρκομιχάλης, Μακόρ.

    [13] Ψυχραιμία για την αντιμετώπιση της ίωσης

    Πηγή: NET 105,8 fm 24/4/2002 11:37:00 μμ

    Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας για τη δημόσια υγεία επαναλαμβάνουν σε όλους του τόνους υπουργείο Υγείας και ειδικοί επιστήμονες. Ήδη, νωρίτερα το βραδυ, ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, μιλώντας στη ΝΕΤ, επανέλαβε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν μετά την εκδήλωση κρουσμάτων ιογενούς μυοκαρδίτιδας έχουν προληπτικό χαρακτήρα, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι σε λίγες μέρες θα υπάρξει ύφεση του φαινομένου.

    Επτά νέα κρούσματα

    Ακόμη, ο κ. Παπαδόπουλος διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ορισμένα μέσα ενημέρωσης ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει για εκδήλωση επικίνδυνης γρίπης το φθινόπωρο. "Θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη σοβαρότητα ορισμένα ζητήματα", τόνισε με έμφαση ο υπουργός.

    Σε ανάλογες δηλώσεις προέβη λίγο νωρίτερα και ο καθηγητής Γεώργιος Σαρόγλου, πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων, που ανακοίνωσε και την εκδήλωση 7 νέων κρουσμάτων. "Αν και τις επόμενες ημέρες ο αριθμός των περιστατικών κινηθεί στα ίδια επίπεδα, θα μπορούμε να μιλάμε για ύφεση του φαινομένου", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρόγλου.

    Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν το μεσημέρι, ύστερα από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο, και διακεκριμένοι καθηγητές καρδιολογίας, γνωστοποιώντας ότι από τις χίλιες περιπτώσεις ασθενών με ίωση, μόνο μία ενδεχομένως να εξελιχθεί σε μυοκαρδίτιδα. Παράλληλα με την έκκληση για ψυχραιμία, που φαίνεται ότι εισακούεται από τους πολίτες, οι επιδημιολόγοι συνιστούν σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής και αποφυγή του συνωστισμού σε μικρούς χώρους.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 24 April 2002 - 20:55:35 UTC