Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Σημίτη σήμερα
  • [02] Ομιλία Καραμανλή στην ΑΣΟΕΕ
  • [03] Κρήτη: Έρευνες για το θάνατο των γυναικών
  • [04] Αλλαγές στις προσλήψεις του Δημοσίου
  • [05] Σώοι οι 27 μαθητές στην Ικαρία
  • [06] Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΕΟΤ
  • [07] Συνεχίζονται οι διπλωματικές επαφές Πάουελ
  • [08] Παρέλυσε η Ιταλία από τη γενική απεργία
  • [09] Τραγικός ο απολογισμός στην Ινδία
  • [10] Αλβανία: Έρευνες για τη δράση του Κλόσι
  • [11] Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες εκλογές στο Α.Τιμόρ
  • [12] Ιστορική αλλαγή για το PKK
  • [13] Συνομιλίες για το Κυπριακό

    [01] Επαφές Σημίτη σήμερα

    16/4/2002 7:38:00 μμ

    Είναι στο χέρι του ΠΑΣΟΚ να βελτιώσει την εικόνα του τόνισε σήμερα ο Κώστας Λαλιώτης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι υποχρέωση κάθε στελέχους να συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση. Στη συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκε και ο επιτελικός ρόλος του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στον επικοινωνιακό σχεδιασμό του κόμματος.

    Συνάντηση με Βάσω Παπανδρέου

    Λίγο νωρίτερα ο Κώστας Σημίτης συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου και την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου η οποία εξερχόμενη, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στην επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

    Συνάντηση Σημίτη-Παπαρήγα για μεσανατολικό

    Εν τω μεταξύ, ενημερωτική συνάντηση για τη στάση και τις ενέργειες της Ελλάδας όσον αφορά το Μεσανατολικό είχαν ο πρωθυπουργός και η γγ του ΚΚΕ, κατόπιν αιτήματός της.

    Η κ. Παπαρήγα αμέσως μετά δήλωσε ότι το ΚΚΕ δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβερνητική παρέμβαση και στάση τόσο αυτόνομα, όσο και στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών. Βέβαια, είπε η κ. Παπαρήγα, η ελληνική κυβέρνηση έχει εκφράσει την επιθυμία της να σταματήσει ο πόλεμος του Ισραήλ και έχει διακηρύξει την ανάγκη ύπαρξης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

    Οπως ανέφερε η Γραμματέας του ΚΚΕ εξέφρασε την ανησυχία της και για το θέμα του ευρωστρατού και σημείωσε ότι οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να παραμερίσουν το γνωστό αγγλοτουρκικό χαρτί, το οποίο συνδέει τον ευρωστρατό με την αναγνώριση προβλημάτων-συνόρων στο Αιγαίο.

    Το πρωί, ο κ. Σημίτης, συναντήθηκε με την υφυπουργό Οικονομικών Ροδούλα Ζήση και τον υπουργό Αιγαίου Νίκο Σηφουνάκη, ο οποίος εξερχόμενος δήλωσε ότι συζητήθηκαν ''θέματα καθημερινής τριβής''.

    [02] Ομιλία Καραμανλή στην ΑΣΟΕΕ

    16/4/2002 7:34:00 μμ

    Σε εκδήλωση της ΔΑΠ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μίλησε το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ενόψει των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών που θα διεξαχθούν αύριο. Ο κ. Καραμανλής επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι έχει χωριστεί σε αυτόνομα βιλαέτια και αναζητά σενάρια υπονόμευσης της Ν.Δ και αφανισμού της αριστεράς.

    [03] Κρήτη: Έρευνες για το θάνατο των γυναικών

    16/4/2002 3:39:00 μμ

    Στην Κρήτη μεταβαίνει σήμερα κλιμάκιο του κέντρου ελέγχου ειδικών λοιμώξεων για να εξετάσει τις περιπτώσεις των δυο γυναικών που προσβλήθηκαν από ίωση και έχασαν τη ζωή τους. Στο μεταξύ, σε παθολογικά αίτια οφείλεται ο θάνατος του εικοσάχρονου καταδρομέα Γιώργου Φωναζάκη, ο οποίος ασθένησε κατά τη διάρκεια απογευματινής πορείας της Μονάδος του σε ορεινή περιοχή της Αγίας Ρούμελης στη νότια Κρήτης.

    Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Μανώλη Φραγκούλη ο θάνατος του Γεωργίου Φωναζάκη οφείλεται σε εκ γενετής στένωση ολοκλήρου της αορτής.

    Ο κ. Φραγκούλης απέδωσε τον αιφνίδιο θάνατο του άτυχου νέου σε παθολογικά αίτια, πρόσθεσε ωστόσο ότι εντόπισε στον 20χρονο μέτρια ποσότητα περικαρδιακού υγρού και θα ερευνήσει το ενδεχόμενο μήπως είχε προηγηθεί κάποια ιογενής νόσος.

    Προς στιγμήν, ο θάνατος του εικοσάχρονου νεαρού αναστάτωσε τις υγειονομικές αρχές της Κρήτης, αφού συνδέθηκε με τον πρόσφατο θάνατο δύο γυναικών από επιπλοκές γρίπης.

    [04] Αλλαγές στις προσλήψεις του Δημοσίου

    16/4/2002 7:33:00 μμ

    Υπέρ ενός νέου συστήματος επιλογής προσωπικού, με το οποίο θα δίνεται έμφαση στον τίτλο σπουδών, την εμπειρία του αντικειμένου, στην γνώση ξένης γλώσσας και του ηλεκτρονικού υπολογιστή, τάχθηκε σήμερα στην εισήγηση του ο υπουργός Εσωτερικών, Κώστας Σκανδαλίδης.

    Στην αναμόρφωση του τρόπου επιλογής προσωπικού και στα κριτήρια των προσλήψεων στο δημόσιο, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης στην επιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία συνεδρίασε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα τον τρόπο προσλήψεων.

    Πιο συγκεκριμένα, για θέσεις που αφορούν ακριτικούς νομούς, νησιά ή παραμεθόριες περιοχές, προτάσσονται οι μόνιμοι κάτοικοι , οι οποίοι δηλώνουν πως θα υπηρετήσουν τουλάχιστον για δέκα χρόνια σε αυτές.

    Προτείνεται επίσης, η δυνατότητα γραπτής δοκιμασίας (τεστ) με την οποία θα βαθμολογούνται οι γενικότερες και πρακτικές γνώσεις και οι δεξιότητες των υποψηφίων.

    Για τις θέσεις της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης βαθμολογούνται τα παρακάτω κριτήρια:

    Αριθμός ανήλικων παιδιών Χρόνος ανεργίας Εμπειρία στο αντικείμενο Ηλικία Αρχαιότητα τίτλου σπουδών Τίτλος σπουδών

    Γενικότερα στους διαγωνισμούς προωθείται το σύστημα των πολλαπλών επιλογών, ενώ το σύστημα των γραπτών δοκιμασιών περιορίζεται μόνο σε κλάδους ειδικών απαιτήσεων (π.χ. ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, φοροτεχνικοί κλπ).

    Έτσι, αποκλείεται κάθε βαθμός υποκειμενικότητας των εξεταστών, μειώνεται αισθητά ο χρόνος βαθμολόγησης, ενώ προβλέπεται η επέκταση της αυτόματης βαθμολόγησης και σε άλλες περιπτώσεις.

    Επίσης καταργείται ο περιορισμός υποβολής της αίτησης του υποψηφίου στην περιοχή μιας μόνο νομαρχίας γιατί έτσι αποφεύγεται ο προσανατολισμός στα μεγάλα αστικά κέντρα και καλύπτονται θέσεις σε παραμεθόριες ή νησιωτικές περιοχές.

    Καταργείται επίσης η εντοπιότητα στο επίπεδο νομού γιατί αλλοιώνει το αξιοκρατικό αποτέλεσμα του διαγωνισμού, αποστερεί το δικαίωμα διορισμού σε επιτυχόντες με υψηλότερη βαθμολογία κλπ.

    Τέλος οι μη αποδεχόμενοι το διορισμό τους αναπληρώνονται απ ευθείας από τον επόμενο στον πίνακα κατάταξης χωρίς να προηγηθεί δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως συμπληρωματικού πίνακα διοριστέων, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται σαφώς η διαδικασία.

    [05] Σώοι οι 27 μαθητές στην Ικαρία

    Πηγή: ΑΠΕ 16/4/2002 1:38:00 μμ

    Από θαύμα σώθηκαν 27 μαθητές του Δημοτικού ,του Γυμνασίου και του Λυκείου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας όταν το σχολικό λεωφορείο, που τους μετέφερε έπεσε σε μια μάντρα, όταν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έσπασαν τα φρένα του. Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από το Μηλιωπό και τα γύρω χωριά για να μεταφέρει τους μαθητές στα σχολεία τους, αλλά σε μια απότομη στροφή έσπασαν τα φρένα. Δύο μαθητές και ο οδηγός μεταφέρθηκανστο νοσοκομείο Ικαρίας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν υποστεί μόνο μικροεκδορές, ενώ ο οδηγός ο οποίος έχει υποστεί νευρικό κλονισμό υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις. Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

    [06] Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΕΟΤ

    16/4/2002 3:18:00 μμ

    Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών για τουριστικά ζητήματα θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα 22 Απριλίου στα κεντρικά γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Αμερικής 2). Τη σχετική απόφαση ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Πατέλης. Το γραφείο θα λειτουργεί κάθε μέρα, ώρες γραφείου. Παράλληλα, ο κ. Πατέλης ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο των Παραολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στην Ελλάδα, έδωσε εντολή για τη δημιουργία τουριστικού Οδηγού για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Ακόμα ο ΕΟΤ θα εκδώσει τουριστικό οδηγό πέντε πόλεων που θα φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο).

    [07] Συνεχίζονται οι διπλωματικές επαφές Πάουελ

    16/4/2002 6:58:00 μμ

    Ολοκληρώνεται αύριο η διπλωματική αποστολή του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ με την δεύτερη συνάντηση που θα έχει με τον Γιάσερ Αραφάτ και την στάση που θα κάνει στο Κάιρο, προκειμένου να ενημερώσει την Αιγυπτιακή κυβέρνηση για τις επαφές του με την ισραηλινη και την παλαιστινιακή πλευρά. Σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχε την τρίτη κατά σειρά συνάντηση, με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν μετά το τέλος της οποίας δεν έγιναν δηλώσεις.

    Απειλές Χαμάς για δολοφνία Σαρόν

    Από την Ραμάλα, ο Παλαιστίνιος Υπουργός πληροφόρησης Γιάσερ Αμπεντ Ράμπο απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Πάουελ, ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ αμερικανών και παλαιστίνιων, δήλωσε ότι ''πριν από κάθε δήλωση για δήθεν πρόοδο'', θα πρέπει να εφαρμοσθούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ για άμεση αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από όλες τις πόλεις και τους προσφυγικούς καταυλισμούς.

    Το στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς ,σε αντίποινα για την σύλληψη του ηγέτη της Φατάχ Μαρουάν Μπαργκούτι, απείλησε ότι θα δολοφονήσει τον Αριελ Σαρόν και τους επικεφαλής του ισραηλινού στρατού.

    Την ίδια στιγμή, ισραηλινά στρατεύματα απαγόρευσαν την κυκλοφορία στον ανατολικό τομέα της Ιερουσαλήμ ενώ αποχώρησαν από την Τουλκαρεμ αφού συνέλαβαν 3 Παλαιστινίους και τραυμάτισαν 10.

    Εν τω μεταξύ ο ισραηλινός στρατός σε μια προσπάθεια απόκρουσης των κατηγοριών για σφαγή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενιν έκαναν λόγο για ''περίπου 50 παλαιστίνιους'', που σκοτώθηκαν στη διάρκεια μαχών.

    [08] Παρέλυσε η Ιταλία από τη γενική απεργία

    16/4/2002 3:50:00 μμ

    Εκατομμύρια Ιταλοί έλαβαν μέρος στη σημερινή γενική απεργία, που παρέλυσε σχεδόν την γειτονική χώρα. Η απεργία, την οποία εξήγγειλαν τα εργατικά συνδικάτα για να διαμαρτυρηθούν κατά των σχεδίων της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι για τη μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας, είναι η πρώτη μετά από 20 χρόνια και αφορά τα εργοστάσια, το δημόσιο τομέα, τις τράπεζες, τα σχολεία, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταχυδρομεία, όπως και τις υπηρεσίες υγείας, των οποίων η λειτουργία μειώθηκε στο ελάχιστο. Ακινητοποιημένα στα αεροδρόμια της Ρώμης και του Μιλάνου, παρεμείναν τα αεροπλάνα, αφού οι πτήσεις, που πραγματοποιήθηκαν ήταν ελάχιστες.

    Χιλιαδες Ιταλοί στους δρόμους

    Στη Φλορεντία, 300.000 ως 400.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα το πρωί εναντίον της κοινωνικής πολιτικής της δεξιάς κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    "Είμαστε 400.000", δήλωσε ο γραμματέας της αριστερής εργατικής συνομοσπονδίας CGIL στην Τοσκάνη, υπογραμμίζοντας πως η συμμετοχή ξεπέρασε τις προβλέψεις των οργανωτών που περίμεναν 200.000 ανθρώπους.

    Η διαδήλωση στη Φλορεντία είναι η σημαντικότερη στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας. Σύμφωνα με τα συνδικάτα, το μεσημέρι είχαν επίσης συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν 200.000 άνθρωποι στη Ρώμη και 150.000 στο Τορίνο.

    Τα εργατικά συνδικάτα διαμαρτύρονται για το κυβερνητικό σχέδιο μερικής αναστολής του άρθρου 18 του εργασιακού καθεστώτος, το οποίο σήμερα επιτρέπει στους υπαλλήλους που απολύθηκαν άδικα να ζητήσουν πίσω τη δουλειά τους.

    Ωστόσο, σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση, οι εργαζόμενοι που θα απολύονται θα λαμβάνουν οικονομική αποζημίωση.

    Η εργοδοσία διαμαρτυρόταν ότι το άρθρο 18 καθιστούσε ουσιαστικά αδύνατο γι' αυτούς να προβούν στην απόλυση εργαζομένων.

    Η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

    "Αυτή θα είναι μια απεργία υπέρ των δικαιωμάτων και κατά της αυθαιρεσίας", δήλωσε ο Σέρτζιο Κοφεράτι, ηγέτης της μεγαλύτερης συνομοσπονδίας εργατικών συνδικάτων, της CGIL.

    Τον περασμένο μήνα η CGIL είχε διοργανώσει μαζική πορεία διαμαρτυρίας στη Ρώμη, στην οποία μετείχαν περίπου 2 εκατομμύρια Ιταλοί.

    Η απεργία, η οποία γίνεται επίσης σε διαμαρτυρία για την οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι γενικότερα, συνοδεύτηκε από διαδηλώσεις στις βασικές πόλεις της Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης, της Φλωρεντίας, της Μπολόνια, του Μιλάνου, της Νάπολης και του Παλέρμο.

    Παρέλυσαν τα αεροδρόμια

    Τα αεροδρόμια της Ρώμης και του Μιλάνου παρέλυσαν σχεδόν σήμερα το πρωί και η εναέρια κυκλοφορία περιορίστηκε στο ελάχιστο λόγω της γενικής απεργίας.

    Στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμη, από τις 11.00 ως τις 19.00 (ώρα Ελλάδας) έχουν προβλεφθεί μόνον έξι εσωτερικές πτήσεις, προερχόμενες ή με προορισμό τη Σικελία και τη Σαρδηνία, και 15 διηπειρωτικές πτήσεις.

    Στο σύνολο των αεροδρομίων της χερσονήσου, ο εθνικός αερομεταφορέας Alitalia ακύρωσε 271 από τις 374 πτήσεις του.

    Οι ξένες αεροπορικές εταιρείες επλήγησαν επίσης από την απεργία. Η Air France ακύρωσε 9 πτήσεις από τις 11 που προβλέπονταν, η Iberia 3, η Lufthansa 5 και η British Airways 4.

    Τα αεροδρόμια του Μιλάνου Λινάτε και Μαλπένσα περιόρισαν επίσης τις πτήσεις τους γύρω στις 11.00 (ώρα Ελλάδας). Οι περισσότερες πτήσεις ακυρώθηκαν και διατηρήθηκαν μόνο λίγες με προορισμό τη Σικελία και τη Σαρδηνία και μερικές διηπειρωτικές.

    Ωστόσο ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε το Σαββατοκύριακο στην Ενωση εργοδοτών ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τα σχέδια της ανεξάρτητα από τις διαμαρτυρίες.

    [09] Τραγικός ο απολογισμός στην Ινδία

    Πηγή: ΑΠΕ 16/4/2002 2:11:00 μμ

    Ο απολογισμός των συγκρούσεων των τελευταίων εβδομάδων μεταξύ ινδουιστών και μουσουλμάνων στο κρατίδιο Γκουζαράτ της δυτικής Ινδίας ξεπερνά τους 2.000 νεκρούς, την ώρα που οι αρχές κάνουν λόγο για 850 νεκρούς, ανακοίνωσαν σήμερα μη κυβερνητικές οργανώσεις. Από την έναρξη των βίαιων επεισοδίων στις 27 Φεβρουαρίου, δυτικοί διπλωμάτες στο Νέο Δελχί εκτιμούν επίσης ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από εκείνο που ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση του Γκουζαράτ.

    Η κυβέρνηση του Γκουζαράτ κατηγορήθηκε για συνέργια με την ινδουιστική άκρα δεξιά που επιδόθηκε σε αντίποινα κατά μουσουλμάνων, μετά την "τυφλή" επίθεση μουσουλμάνων σε τρένο που μετέφερε ινδουιστές προσκυνητές. Σύμφωνα με αξιωματούχους του κρατιδίου, η διαφορά στον αριθμό των θυμάτων οφείλεται στο ότι οι τοπικές αρχές δεν συμπεριέλαβαν και αγνοούμενου μεταξύ των νεκρών.

    [10] Αλβανία: Έρευνες για τη δράση του Κλόσι

    Πηγή: NET 105,8 fm 16/4/2002 12:28:00 μμ

    Παντέλι Μάικο

    Ο Αλβανός πρωθυπουργός Παντέλι Μάικο ζήτησε χθες το απόγευμα να συγκροτηθεί μια κοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία θα εξετάσει όλες τις κατηγορίες που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες εναντίον του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών της χώρας Φατός Κλόσι, ο οποίος φέρεται ως οργανωτής μιας απόπειρας δολοφονίας κατά του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σαλί Μπερίσα το Μάιο του 2000 στην πόλη Αυλώνα.

    Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν απο την αντιπολίτευση ως οργανωτής διάφορων επεισοδίων βίας εναντίον στελεχών της αντιπολίτευσης και επίσης για τη ''δολοφονία του αιώνα'' της χώρας, όπως θεωρείται η δολοφονία του βουλευτή Αζέν Χαϊντάρι.

    [11] Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες εκλογές στο Α.Τιμόρ

    16/4/2002 4:17:00 μμ

    Αναμφισβήτητο προβάδισμα στις πρώτες προεδρικές εκλογές, που διεξάγονται στο Ανατολικό Τιμόρ, έχει ο πρώην ηγέτης των ανταρτών Σανάνα Γκουσμάο, σύμφωνα με μια προκαταρκτική καταμέτρηση των ψήφων. Η Ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε πως ο Γκουσμάο κέρδισε 11 από τις 12 περιφέρειες στις οποίες έχει ολοκληρωθεί ως τώρα η καταμέτρηση των ψήφων, και απομένει μόνον άλλη μία περιφέρεια. Ο Γκουσμάο αναμενόταν να πετύχει στις εκλογές της Κυριακής συντριπτική νίκη επί του μοναδικού αντιπάλου του, του Φρανσίσκο Χαβιέρ ντο Αμαράλ. Η περιφέρεια που έχασε είναι μία από τις πιο αραιοκατοικημένες της χώρας. Σύμφωνα με υπολογισμό του Ρόιτερ, ο Γκουσμάο κερδίζει το 79,4% των ψήφων με καταμετρημένο το 89%.

    [12] Ιστορική αλλαγή για το PKK

    Πηγή: ΑΠΕ 16/4/2002 4:01:00 μμ

    Τον τερματισμό όλων των δραστηριοτήτων του και τη μετονομασία του σε KADEK (Κονγκρέσο για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία στο Κουρδιστάν), αποφάσισε το το PKK-Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν. Η ιστορική ανακοίνωση έγινε σήμερα από έναν εκπρόσωπο του κόμματος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 8ου συνεδρίου του στις Βρυξέλλες. Ο ηγέτης του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν, που κρατείται στη φυλακή του Ιμραλί, ορίσθηκε πρόεδρος του νέου κόμματος.

    "Το PKK ολοκλήρωσε την αποστολή του και όλες οι δραστηριότητές του τερματίζονται. Το KADEK είναι ο μόνος νόμιμος διάλογος του PKK", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

    [13] Συνομιλίες για το Κυπριακό

    Πηγή: ΑΠΕ 16/4/2002 2:49:00 μμ

    Νέα συνάντηση πραγματοποιείται το απόγευμα μεταξύ του προέδρου Κληρίδη με το Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό. Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση του τρίτου γύρου των συνομιλιών. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 4 το απόγευμα παρουσία του Ειδικού Διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλβαρο ντε Σότο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 16 April 2002 - 16:55:44 UTC