Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στάση εργασίας στη ΔΕΗ
  • [02] Απεργία ταξί την Τετάρτη
  • [03] Εργο ανάσα για το κυκλοφοριακό
  • [04] Επίσκεψη Καραμανλή σε νοσοκομείο
  • [05] Ακαρπη η αποστολή του Πάουελ στη Μ.Ανατολή
  • [06] Συνεδρίαση των ''15'' για το Μεσανατολικό
  • [07] Συντριβή Μπόινγκ σε περιοχή της Ν. Κορέας
  • [08] Κολομβία: Απόπειρα δολοφονίας πολιτικού
  • [09] Σχέδια των ΗΠΑ για νέες επιδρομές κατά Αλ Κάιντα
  • [10] Μικρασιατική Καταστροφή: έναυσμα εκδηλώσεων
  • [11] Πανελλήνιο Συνέδριο τεχνητής νοημοσύνης

    [01] Στάση εργασίας στη ΔΕΗ

    15/4/2002 11:36:00 πμ

    Τρίωρη στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει από τις 12 έως τις 3 μετά το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ.

    [02] Απεργία ταξί την Τετάρτη

    15/4/2002 11:34:00 πμ

    Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν την Τετάρτη τα ταξί όλης της χώρας. Τα ταξί της Αττικής δεν θα κυκλοφορήσουν και την Πέμπτη.

    [03] Εργο ανάσα για το κυκλοφοριακό

    15/4/2002 11:27:00 πμ

    Ταχύτερη είναι από σήμερα η οδική σύνδεση της Αθήνας με τα βόρεια προάστια. Ο ανισόπεδος κόμβος της λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του Μεγάρου του ΟΤΕ στο Μαρούσι προσθέτει τέσσερις ακόμα λωρίδες κυκλοφορίας στην άνοδο και στην κάθοδο του μεγαλύτερου οδικού άξονα της πρωτεύουσας.

    [04] Επίσκεψη Καραμανλή σε νοσοκομείο

    15/4/2002 11:11:00 πμ

    Το Δημόσιο Θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων, επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής. Ο Κώστας Καραμανλής σε δηλώσεις του έκανε λόγο για εικόνα ντροπής , για έλλειψη ιατρικών μηχανημάτων και έλλειψη υποδομών. Η κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης , τόνισε , κρίνεται με πράξεις και όχι με κούφιες υποσχέσεις και λόγια , που μένουν στα χαρτιά.

    [05] Ακαρπη η αποστολή του Πάουελ στη Μ.Ανατολή

    15/4/2002 8:35:00 πμ

    Χωρίς ορατό αποτέλεσμα οι διαβουλεύσεις του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών στη Μέση Ανατολή. Οι συνομιλίες του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό χαρακτηρίστηκαν ''ενδελεχείς και πλήρεις'', όμως το Ισραήλ δεν παρέχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των δυνάμεών του από τα παλαιστινιακά εδάφη. Στο μεταξύ ο Αραφάτ δήλωσε προετοιμασμένος να αποδεχθεί την πρόταση του Ισραήλ για τη διεξαγωγή περιφερειακής διάσκεψης για το Μεσανατολικό, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για τερματισμό των επιχειρήσεων στη δυτική Οχθη.

    ''Χρήσιμη και εποικοδομητική'' χαρακτήρισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ τη συνομιλία που είχε χθες με τον Γιάσερ Αραφάτ στο πολιορκημένο αρχηγείο του τελευταίου στη Ραμάλα.

    Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο "Fox News", ο Αραφάτ δήλωσε πρόθυμος να συμμετάσχει σε μια άμεση ειρηνευτική διάσκεψη και θα αποδεχθεί κάθε πρωτοβουλία που θα ανακοινωθεί από τον πρόεδρο Μπους. Εκπρόσωπος του Αραφάτ άφησε ανοιχτό νέας συνάντησης του Πάουελ με τον Παλαιστίνιο ηγέτη για αύριο Τρίτη.

    Εκπρόσωπος του Σαρόν δήλωσε ότι προτάθηκε στον Κόλιν Πάουελ μια περιφερειακή ειρηνευτική διάσκεψη υπό την αιγίδα της Ουάσιγκτον και με τη συμμετοχή κρατών όπως το Μαρόκο, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, η Ιορδανία και το Ισραήλ μαζί με παλαιστινιακές αντιπροσωπείες.

    Ομως ο κορυφαίος Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ χαρακτήρισε την ισραηλινή πρόταση ''σκέτο χάσιμο χρόνου''.

    Εν τω μεταξύ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κ. Πάουελ συνεχίζει την περιοδεία του στην περιοχή επισκεπτόμενος σήμερα τη Βηρυτό και τη Δαμασκό, όπου αναμένεται να συζητήσει το θέμα της ασφάλειας της βορείας μεθορίου του Ισραήλ. Ο Κόλιν Πάουελ θα επιστρέψει στην Ιερουσαλήμ αργά το απόγευμα.

    [06] Συνεδρίαση των ''15'' για το Μεσανατολικό

    15/4/2002 8:45:00 πμ

    Το Μεσανατολικό αναμένεται να απασχολήσει τη σημερινή σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο και τη χώρα μας εκπροσωπεί ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Εν τω μεταξύ η κοινή πρωτοβουλία του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου και του Τούρκου ομολόγου του Ισμαήλ Τζεμ να επισκεφθούν το Ισραήλ και την Παλαιστίνη θα πραγματοποιηθεί πιαθανότατα την Τετάρτη.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα εξετάσουν σήμερα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, έπειτα από την αιφνιδιαστική πρόταση του ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν για περιφερειακή διάσκεψη για την ειρήνευση στην περιοχή.

    Η μηνιαία συνάντηση των υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναμένεται να επαναβεβαιώσει την πολιτική των Δεκαπέντε απέναντι στην σύρραξη Ισραηλινών και Παλαιστινίων, που περιλαμβάνει και την αξίωσή της για άμεση κατάπαυση του πυρός και επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    Προ 12ημέρου, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης είχαν ξανασυνεδριάσει στο Λουξεμβούργο κι αποφάσισαν να μεταβεί στην περιοχή ο Ισπανός ομόλογός του Τζοσέπ Πίκε, καθώς και ο ύπατος αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Χαβιέρ Σολάνα.

    Αποκλείονται οι οικονομικές κυρώσεις από πλευράς ΕΕ κατά Ισραήλ

    Εν τω μεταξύ, η Γερμανίδα επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης αρμόδια για τις χρηματοοικονομικές υποθέσεις, Μικαέλα Σράιερ, αποκλείει την ιδέα να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις εναντίον του Ισραήλ, έπειτα από τις επιθέσεις του εβραϊκού κράτους στη Δυτική Οχθη, επιχειρηματολογώντας πως κάτι τέτοιο ''θα αποτελούσε κακό δείγμα''.

    Σε συνέντευξή της στην οικονομική εφημερίδα Χαντελσμπλάτ, η Σράιερ τονίζει πως η Ευρωπαϊκή Ενωση θα εξακολουθήσει να πορίζει οικονομική βοήθεια στην Αυτόνομη Παλαιστινιακή Αρχή του Γιάσερ Αραφάτ.

    ''Εάν η Ευρωπαϊκή Ενωση επιθυμεί να συνεισφέρει σε μία ειρηνική λύση των συγκρούσεων, θα πρέπει να λειτουργήσει με τρόπο εξισορροπητικό'', τόνισε η ίδια, προσθέτοντας όμως ότι ο αραβικός κόσμος θα πρέπει να κατανοήσει πως μολονότι θα βοηθήσει του Παλαιστινίους, η Ευρωπαϊκή Ενωση ''δεν επιθυμεί να εξασθενήσει το Ισραήλ''.

    Σύμφωνα με την ίδια, η Ευρωπαϊκή Ενωση από τον Μάιο του 2001, χορηγεί μηνιαίως 10 εκατ. ευρώ στην παλαιστινιακή Αρχή, προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί εκπαιδευτικών, γιατρών και αστυνομικών.

    [07] Συντριβή Μπόινγκ σε περιοχή της Ν. Κορέας

    15/4/2002 11:27:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Στους 54 ανέρχεται σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο αριθμός των επιβατών που διασώθηκαν μετά τη συντριβή του κινεζικού αεροσκάφους στη Νότια Κορέα. Το Μπόινγκ 767 των Κινεζικών Αερογραμμών που μετέφερε 166 άτομα συνετρίβη καθώς προσπαθούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Κιμχάε της πόλης Πουσάν, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας. Εξαιτίας της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε στην περιοχή, οι αρχές του αεροδρομίου είχαν κλείσει για περισσότερες από δύο ώρες το αεροδρόμιο, πριν το κινεζικό αεροσκάφος, το οποίο είχε απογειωθεί από το Πεκίνο με προορισμό τη Σεούλ, συντριβεί πάνω σε βουνοπλαγιά έξω από την πόλη.

    Επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες

    Δεν υπάρχει ακριβής αριθμός των θυμάτων, αλλά οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες θεωρούνται νεκροί. Την ώρα του δυστυχήματος επικρατούσε πυκνή ομίχλη και έβρεχε καταρρακτωδώς.

    Οι κινεζικές αρχές αερομεταφορών ανακοίνωσαν αρχικά πως το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση CA129 συνετρίβη σε μία πολυκατοικία κοντά στο αεροδρόμιο της Πουσάν, όμως οι αυτόπτες μάρτυρες διαψεύδουν την είδηση. Οι ίδιοι άνθρωποι δήλωσαν σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο πως το αεροσκάφος χτύπησε σε μία βουνοπλαγιά κοντά στις πολυκατοικίες, χωρίς κανένας στο έδαφος να πάθει το παραμικρό. Οι εικόνες από τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους κατεσπαρμένα πάνω σε μία βουνοπλαγιά, στην οποία επικρατεί ομίχλη.

    Στέλεχος της κινεζικής εταιρείας China Youth Travel Service δήλωσε πως ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονταν 54 νοτιοκορεάτες τουρίστες που επέστρεφαν από το Πεκίνο στην Πουσάν.

    Στο μεταξύ στο Πεκίνο, η Μπόινγκ ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη, είχε παραδοθεί στην κινεζική αεροπορική εταιρία πριν από 17 χρόνια. Είχε 39.541 ώρες πτήσης και 14.308 προσγειώσεις. Η Μπόινγκ ενημέρωσε την κινεζική εταιρία ότι θα συμβάλει στις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος. Πηγές της αεροπορικής βιομηχανίας αναφέρουν ότι τα Μπόινγκ 767 μπορούν να χρησιμοποιηθούν από 25 έως 30 χρόνια.

    Στο αεροπλάνο επέβαιναν 155 επιβάτες και 11μελές πλήρωμα.

    [08] Κολομβία: Απόπειρα δολοφονίας πολιτικού

    15/4/2002 10:20:00 πμ

    Απόπειρα δολοφονίας του βασικότερου διεκδικητή της προεδρίας της Κολομβίας, στις εκλογές της 26ης Μαϊου, του Αλβάρο Ουρίμπε, έγινε στην πόλη Μπαρανκίγια, όταν εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο την ώρα που περνούσε από την πόλη η αυτοκινητοπομπή του Ουρίμπε.

    Από την έκρηξη τραυματίσθηκαν τουλάχιστον δύο αστυνομικοί και άγνωστος αριθμός πολιτών.

    Τα εκρηκτικά βρίσκονταν σε σταθμευμένο λεωφορείο και πυροδοτήθηκαν όταν περνούσαν από το σημείο τα τελευταία οχήματα της αυτοκινητοπομπής που συνόδευε τον Ουρίμπε προς το αεροδρόμιο της πόλης.

    "Γνωρίζω ότι έχουν τραυματισθεί κάποιοι συνάδελφοι και κάποιοι πολίτες, αλλά δεν μπορώ να πω πόσοι ακριβώς. Μόλις τώρα συγκεντρώνουμε τις πληροφορίες", δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας, που αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα το όνομά του.

    "Ελπίζουμε ότι οι τραυματίες δεν έχουν χτυπήσει σοβαρά", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υποψήφιος για την κολομβιανή προεδρία.

    Ο 49χρονος Ουρίμπε προηγείται στις δημοσκοπήσεις, έχοντας δώσει υποσχέσεις ότι θα εξαρθρώσει το κίνημα των αριστερών ανταρτών που δρουν εδώ και 38 χρόνια στην Κολομβία.

    [09] Σχέδια των ΗΠΑ για νέες επιδρομές κατά Αλ Κάιντα

    15/4/2002 9:18:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Οι ΗΠΑ αναμένουν την θετική απάντηση του Ισλαμαμπάντ για να ξεκινήσουν νέα αεροπορική επιδρομή στους ορεινούς όγκους στη μεθόριο του Πακιστάν με το Αφγανιστάν, όπου κατά την Ουάσιγκτον κρύβεται ο ηγέτης του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Time.

    Επιφυλακτικό το Πακιστάν

    Η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, υπεύθυνη για την νοτιοανατολική Ασία, Κριστίνα Ρόκα, μετέβη στο Ισλαμαμπάντ πριν από μερικές εβδομάδες προκειμένου να ζητήσει από τον Πακιστανό πρόεδρο Περβέζ Μουσάραφ να συναινέσει για να πραγματοποιηθεί η επιδρομή.

    Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό, ο Μουσάραφ διστάζει μέχρι στιγμής να συμφωνήσει στην επιδρομή, καθώς οι πανίσχυρες τοπικές φυλές, που είναι εξοπλισμένες, διάκεινται φιλικά προς το ανατραπέν καθεστώς των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

    Το Time τονίζει πως οι αμερικανικές αρχές είναι βέβαιες ότι ο Μπιν Λάντεν, που μέχρι σήμερα έχει ξεφύγει από όλες τις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψή του, βρίσκεται πλέον στους ορεινούς όγκους που εκτείνονται ανάμεσα στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν.

    Τη βεβαιότητά τους στηρίζουν κατά τα φαινόμενα στα στοιχεία που αρύσθηκαν από τα έγγραφα και τις ανακρίσεις των αιχμαλώτων μελών της Αλ Κάιντα.

    Χθες και ο υπουργός Εξωτερικών της προσωρινής κυβέρνησης του Αφγανιστάν, Αμπντάλα Αμπντάλα, δήλωσε πως κι εκείνος πιστεύει ότι ο Μπιν Λάντεν κρύβεται στους ορεινούς όγκους της μεθορίου της χώρας με το Πακιστάν.

    [10] Μικρασιατική Καταστροφή: έναυσμα εκδηλώσεων

    15/4/2002 9:35:00 πμ

    Τα 80 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή θα αποτελέσουν αφορμή για πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική έρευνα καθώς το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να οργανώσει σειρά εκδηλώσεων, προκειμένου, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Ευάγγελος Βενιζέλος "να εορτάσει το μεγαλύτερο έπος που πραγματοποίησε ποτέ το Ελληνικό Κράτος, αυτό της αποκατάστασης των προσφύγων". Με αφορμή την κυκλοφορία δυο μουσικών εκδόσεων του Μουσικού Λαογραφικού Αρχείου του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε, στο Μουσικό Λαογραφικό Αρχείο Μέλπως Μερλιέ, την οργάνωση διπλής έκθεσης λαογραφικού περιεχόμενου, στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

    Οι δυο εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν στους χώρους της Μονής Λαζαριστών, στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, στο Ιστορικό Λαϊκό Μουσείο.

    Μέσα στο 2002, προβλέπεται, ακόμη, η διοργάνωση ενός μεγάλου Συνεδρίου, καθώς και ο μουσικός εορτασμός του γεγονότος, με δυο εβδομάδες συναυλιών, σε πόλεις της Ελλάδος.

    Το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών θα πάρει μέρος σε αυτές τις εκδηλώσεις, ενώ και η παρουσίαση των δυο πρόσφατων μουσικών εκδόσεων εντάσσεται σ' αυτές.

    Το πρώτο cd που κυκλοφόρησε έχει τίτλο "Τραγούδια της Καππαδοκίας" και περιλαμβάνει 15 ηχογραφήσεις του 1930 με αυθεντικούς Καππαδόκες τραγουδιστές που έγιναν με τη φροντίδα της Μέλπως Μερλιέ, καθώς και 12 σύγχρονες ηχογραφήσεις, οι εκτελέσεις των οποίων βασίστηκαν στις ηχογραφήσεις του 30. Στις σύγχρονες ηχογραφήσεις τραγουδούν η Δόμνα Σαμίου, η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου, η Κατερίνα Παπαδοπούλου και η Ροδή Τομουρτζιούκ-γκιούλ.

    Το δεύτερο c.d. με τίτλο "Τραγούδια της Σίφνου" περιλαμβάνει ηχογραφήσεις του 30 που πραγματοποίησε η Μέλπω Μεριλιέ, του 1961, που έκανε ο Μάρκος Δραγούμης, του 1971 που έκανε η Δέσποινα Μαζαράκη και του 1988 που έκανε στη Σίφνο, ο Θανάσης Μωραΐτης.

    Τέλος, ο Υπουργός Πολιτισμού εξήρε το έργο του αρχείου Μέλπως Μερλιέ, λέγοντας χαρακτηριστικά "προοδεύει και έχουν ξεπεραστεί τα οικονομικά, διαχειριστικά προβλήματα".

    [11] Πανελλήνιο Συνέδριο τεχνητής νοημοσύνης

    15/4/2002 11:37:00 πμ

    "Εξυπνες" οικιακές συσκευές, "έξυπνα" αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα που όλα θα βασίζονται στους "έξυπνους" ηλεκτρονικούς υπολογιστές είναι ήδη έτοιμα και περιμένουν αυτούς που θα θέλουν να τα αποκτήσουν και να τα εντάξουν στην καθημερινότητά τους καθιστώντας την πιο εύκολη ή πιο δύσκολη. Μάλιστα η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης των υπολογιστών στην χώρα μας φτάνει το 80%, ενώ έχουν ήδη δημιουργηθεί και προγράμματα επεξεργασίας της φυσικής γλώσσας από τα ερευνητικά κέντρα του Δημόκριτου, του Πανεπιστημίου Πατρών και του τμήματος πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημιου Θεσσαλονίκης και ήδη εφαρμόζονται σε ένα τμήμα της ελληνικής αγοράς κυρίως σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες. Τα παραπάνω τονίστηκαν, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Tεχνητής Nοημοσύνης, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

    Νέος τρόπος για ''έξυπνη'' αναζήτηση πληροφοριών στο Ιντερνετ

    Tο συνέδριο συνδιοργάνωσαν η Eλληνική Eταιρεία Tεχνητής Nοημοσύνης και το Tμήμα Πληροφορικής του Aριστοτελείου Πανεπιστημίου.

    Οπως τόνισε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Ιωάννης Βλαχάβας οι έξυπνοι υπολογιστές έχουν ήδη δημιουργηθεί και στην Ελλάδα, καθώς πολλές από τις εταιρίες χρησιμοποιούν ήδη προχωρημένα λογισμικά τεχνητής νοημοσύνης.

    Στο μεταξύ στο χώρο του διαδικτύου και με σκοπό την ευκολότερη ανεύρεση πληροφοριών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί μια νέα μέθοδος "έξυπνης" αναζήτησης.

    Πρόκειται για τα εργαλεία, τα οποία συγκεκριμενοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερο και με βάση τα στοιχεία που έχει ορίσει ο χρήστης, τις πληροφορίες που αναζητά και που περιέχονται στο διαδίκτυο.

    Σύμφωνα με τον κ. Βλαχάβα στην Ελλάδα οι χρήστες έχουν φτάσει το 1,5 εκατ. ενώ οι ιστοσελίδες στο Ιντερνετ ανέρχονται σε 1,2 δισεκατομμύρια. Έτσι η αναζήτηση μέσα σ' αυτόν τον τεράστιο όγκο πληροφοριών γίνεται δύσκολη και η χρήση της "έξυπνης" αναζήτησης θα διευκολύνει την κατάσταση.

    Στη συνέχεια ο Χρίστος Παπαδημητρίου καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ των ΗΠΑ, αναφέρθηκε στο Κέντρο Ερευνας Πληροφορικής Τεχνολογίας που αναμένεται να δημιουργηθεί στις ΗΠΑ και το οποίο θα τεθεί στην Υπηρεσία της Κοινωνίας.

    Το εν λόγω πρόγραμμα είναι ύψους 400 εκατ. δολαρίων και θα αποτελείται από μεγάλα δίκτυα παρακολούθησης της ρύπανσης του περιβάλλοντος, των φυσικών καταστροφών, αλλά και της κατάστασης της υγείας των αμερικανών πολιτών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 15 April 2002 - 9:06:45 UTC