Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ:Υποψηφιότητες Δημοτικών-Νομαρχιακών
  • [02] Υπουργικό Συμβούλιο για ενεργειακή πολιτική
  • [03] 24ωρη πανελλαδική απεργία στο δημόσιο
  • [04] Νέος αποκλεισμός βαμβακοπαραγωγών
  • [05] Κλειστή η αερογέφυρα του Νέου Φαλήρου
  • [06] Στην Ιερουσαλήμ ο Χριστόδουλος
  • [07] Εντείνονται οι συγκρούσεις στην Μ.Ανατολή
  • [08] Δολοφονία Αφγανού εργαζόμενου του ΟΗΕ
  • [09] Πυρκαγιά σε πλοίο στις Φιλιππίνες
  • [10] Προτάσεις φορολογικής μεταρρύθμισης
  • [11] Champions League: Στους ''4'' Ρεάλ-Μάντσεστερ
  • [12] Ο κλώνος του ανθρώπου πυροδοτεί αντιδράσεις
  • [13] Εχετε κινητό; Εχετε κι ενδιαφέροντα δάκτυλα

    [01] ΠΑΣΟΚ:Υποψηφιότητες Δημοτικών-Νομαρχιακών

    11/4/2002 9:58:00 πμ

    Ονόματα υποψηφίων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, θα δώσει στη δημοσιότητα στη 1 το μεσημέρι, στη Χαριλάου Τρικούπη, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Κώστας Λαλιώτης. Επίσης, με πρόταση του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο πρώην Υπουργός Γιάννης Χαραλάμπους θα είναι υποψήφιος στον Δήμο Νέας Ιωνίας.

    [02] Υπουργικό Συμβούλιο για ενεργειακή πολιτική

    11/4/2002 9:55:00 πμ

    Η Ενεργειακή Πολιτική εξετάζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει αυτή την ώρα υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Θωμαδάκη.

    [03] 24ωρη πανελλαδική απεργία στο δημόσιο

    11/4/2002 8:34:00 πμ

    Εικοσιτετράωρη απεργία στο δημόσιο και συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Κοραή, πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ. Δεν θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ τα κρατικά νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Προβλήματα στις πτήσεις όλων των αεροπορικών εταιρειών αναμένεται να παρουσιαστούν αύριο λόγω της συμμετοχής στην απεργία των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Συγκεκριμένα, δεν θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις τσάρτερς, ενώ από τις τακτικές πτήσεις θα γίνεται μόνο μία πτήση ανά προορισμό εσωτερικού και ανά χώρα εξωτερικού. Κλειστά θα είναι επίσης τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, καθώς στην απεργία συμμετέχουν και οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

    Τα σημεία διαφωνίας

    Οι συνδικαλιστές των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων σημείωσαν ότι αναγνωρίζουν διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις προτάσεις Ρέππα και στις προτάσεις Γιαννίτση, αλλά υπογράμμισαν ότι θεωρούν ότι και η σημερινή κυβερνητική πρόταση υπονομεύει το σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων.

    Τα πιο σημαντικά σημεία διαφωνίας που έθεσαν οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ απέναντι στην κυβερνητική πρόταση είναι τα εξής:

    Θεωρούν ανεπαρκή τη χρηματοδότηση χωρίς το σαφή ορισμό της υποχρέωσης των 3/9. Δεν δέχονται τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης που ισχύει για το δημόσιο από το 80% στο 70% Δεν δέχονται την αλλαγή βάσης υπολογισμού της σύνταξης από τον τελευταίο μισθό στην τελευταία πενταετία. Θεωρούν ότι το πρόσθετο επίδομα των 60.000 δρχ στον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών αποσυνδέει τις συντάξεις από τους μισθούς και κατά συνέπεια υπονομεύει τη σχέση ανάμεσα στα δύο κρίσιμα μεγέθη.

    Η ΑΔΕΔΥ κάνει επίσης λόγο για φαλκίδευση των επικουρικών συντάξεων που ανοίγει το δρόμο προς τον τρίτο πυλώνα ασφάλισης κάτι που οδηγεί στο να "φορτωθούν" οι εργαζόμενοι το βάρος για αξιοπρεπείς παροχές. Επίσης, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί κατώτατο βασικό μισθό τις 280.000 δρχ μηνιαίως.

    Εν τω μεταξύ, σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Ρέππα, με τις ηγεσίες των Ομοσπονδιών των εργαζομένων σε ΟΤΕ, ΟΣΕ και ΕΛΤΑ, δηλαδή των ασφαλισμένων στο ΤΑΠ-ΟΤΕ.

    Το θέμα της συνάντησης ήταν η προοπτική ένταξης του ΤΑΠ-ΟΤΕ στο Ενιαίο Ταμείο Μισθωτών (ΕΤΑΜ). Διαπιστώθηκε η συμφωνία και των δύο πλευρών και ο κ. Ρέππας ανέλαβε τη δέσμευση μέχρι να ολοκληρωθεί η ένταξη να καλύπτει η κυβέρνηση τα ελλείμματα του ΤΑΠ-ΟΤΕ και τις συντάξεις των ασφαλισμένων.

    Παραμένει ανοικτή προς συζήτηση η μορφή διασφάλισης της επικουρικής σύνταξης των ασφαλισμένων στο μεγάλο αυτό ταμείο.

    [04] Νέος αποκλεισμός βαμβακοπαραγωγών

    11/4/2002 11:22:00 πμ

    Την αποχώρησή τους από το μπλόκο που βρίσκεται στο Κλειδί Ημαθίας αποφάσισαν οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ οι βαμβακοπαραγωγοί που είναι συγκεντρωμένοι στη γέφυρα του ποταμού Αξιού, παραμένουν από τις 10.30 το πρωί σε νέο αποκλεισμό της παλαιάς Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας και του δρόμου Θεσσαλονίκης-Έδεσσας.

    Σε περίπου μία ώρα οι βαμβακοπαραγωγοί του μπλόκου Αξιού, που είναι πλέον το μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα, θα συνεδριάσουν για να εξετάσουν τη μέχρι τώρα πορεία των κινητοποιήσεων τους και για να αποφασίσουν τη στάση που θα τηρήσουν στη συνάντηση που ζήτησαν να έχουν με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης Γιώργο Πασχαλίδη και τον Υφυπουργό Γεωργίας Βαγγέλη Αργύρη.

    Η συνάντηση, ήταν αρχικά να πραγματοποιηθεί χθες, αλλά τελικά οι αγρότες πληροφορήθηκαν ότι θα γίνει σήμερα το απόγευμα.

    [05] Κλειστή η αερογέφυρα του Νέου Φαλήρου

    Πηγή: NET 105,8 fm 11/4/2002 8:29:00 πμ

    Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην αερογέφυρα του Νέου Φαλήρου από το Στάδιο Καραϊσκάκη προς την Παραλιακή, λόγω έργων. Για τον ίδιο λόγο, περιορίζονται μέχρι την προσεχή Δευτέρα οι λωρίδες κυκλοφορίας στο ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του Μεγάρου του ΟΤΕ.

    [06] Στην Ιερουσαλήμ ο Χριστόδουλος

    Πηγή: NET 105,8 fm 11/4/2002 10:53:00 πμ

    Επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ πραγματοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, σε μια έκφραση συμπαράστασης στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Επίσης, εστάλει επιστολή προς τον αρχιεπίσκοπο του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, που τον ενημερώνει για τις δυσκολίες επιβίωσης του παλαιστινιακού λαού, ενώ υπογραμμίζει την επιθυμία του, αφενός για ειρήνευση στην περιοχή, αφετέρου για ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.

    [07] Εντείνονται οι συγκρούσεις στην Μ.Ανατολή

    11/4/2002 10:13:00 πμ

    Τρεις ένοπλοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το βράδυ σε συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας. Λίγες ώρες πριν την άφιξη στην Ιερουσαλήμ του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, το Ισραήλ διευρύνει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στις αυτόνομες παλαιστινιακές περιοχές, εισβάλλοντας σε δύο πόλεις και έναν προσφυγικό καταυλισμό.

    Mήνυμα αυτοσυγκράτησης στέλνει ο Λευκός Οίκος

    Νέο μήνυμα αυτοσυγκράτησης στέλνει ο Λευκός Οίκος. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Αρι Φλέισερ κάλεσε την Παλαιστινιακή Αρχή και τα αραβικά κράτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους καταδικάζοντας αλλά και εμποδίζοντας την τρομοκρατία.

    "Η αποχώρηση (των Ισραηλινών δυνάμεων) την οποία ζήτησε ο πρόεδρος Μπους συνεχίζεται. Τώρα, η ευθύνη δεν βαρύνει μόνο το Ισραήλ. Όλες οι πλευρές έχουν ευθύνες στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας", δήλωσε.

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την κοινή διακήρυξη που εξέδωσαν ΗΠΑ, ΟΗΕ, Ρωσία και ΕΕ, με την οποία καλούν το Ισραήλ να αποχωρήσει.

    Στη διακήρυξη της Μαδρίτης υπογραμμίζεται η μεγάλη ανησυχία όσον αφορά την κατάσταση του άμαχου πληθυσμού και εκφράζεται η πλήρης υποστήριξη στην αποστολή του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος φθάνει σήμερα στο Τελ Αβίβ.

    Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Μπεν Ελιέζερ διαβεβαίωσε ότι δεν θα εμποδιστεί η συνάντηση Πάουελ-Αραφάτ, στην οποία πάντως η χώρα του έχει εκφράσει κατηγορηματική αντίθεση.

    Νέες πιέσεις από τις ΗΠΑ για τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στα παλαιστινιακά εδάφη ζήτησε ο Αριέλ Σαρόν, μετά τον θάνατο 8 ισραηλινών κατά τη χθεσινή επίθεση βομβιστή-καμικάζι της Χαμάς, στη Χάιφα.

    Τέλος, ο παλαιστίνιος ηγέτης που παραμένει αποκλεισμένος από τις 29 Μαρτίου στη Ραμάλα, δέχθηκε επίσκεψη ανώτατων παλαιστίνιων αξιωματούχων, καθώς και ο ιρακινός πρόεδρος Σαντάμ Χουσείν έδωσε εντολή για χορήγηση οικονομικής βοήθειας ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ στους Παλαιστινίους με στόχο την υποστήριξη της αντίστασής τους.

    Έντονες είναι οι αντιδράσεις του Ισραήλ, για την χθεσινή απόφαση της Ευρωβουλής για αναστολή οικονομικής συμφωνίας της ΕΕ με το Ισραήλ- όπως τονίζουν, ευελπιστούν η αρνητική απόφαση να μην υιοθετηθεί από την Κομισιόν.

    Τα ξημερώματα οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν σε κοινότητα κοντά στη Ραμάλα και κατέλαβαν κτίρια της παλαιστινιακής ασφάλειας, ενώ εισέβαλαν και σε κοινότητα κοντά στη Χεβρώνα και συνέλαβαν πολλούς, μεταξύ αυτών και το δήμαρχο.

    Ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι έχει σκοτώσει 500 Παλαιστινίους στη διάρκεια της ευρείας στρατιωτικής επιχείρησης, ενώ ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλαχ πρότεινε ανταλλαγή ισραηλινού στρατιωτικού αιχμάλωτου με τους Παλαιστίνιους μαχητές που έχουν αποκλειστεί σε καταυλισμό της Τζενίν.

    [08] Δολοφονία Αφγανού εργαζόμενου του ΟΗΕ

    11/4/2002 11:13:00 πμ

    Ένας Αφγανός που εργαζόταν για την Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), του ΟΗΕ, δολοφονήθηκε χθες στην κατοικία του στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, στο βόρειο Αφγανιστάν, έγινε γνωστό σήμερα από τα Ηνωμένα Εθνη στην Καμπούλ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΗΕ στην αφγανική πρωτεύουσα, άγνωστοι εισέβαλαν στην κατοικία του Σαχ Σαγέντ στην Μαζάρ-ι-Σαρίφ και τον πυροβόλησαν θανάσιμα. Τα κίνητρα των δραστών είναι άγνωστα προς το παρόν.

    Ανησυχητικές επιθέσεις εναντίον πολιτών

    Επίσης, ο ΟΗΕ απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για ένοπλη ληστεία. Ο αντιπρόσωπος του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν Λαχντάρ Μπραχίμι, χαρακτήρισε ''τραγωδία'' τη δολοφονία και διατύπωσε την άποψη ότι η δολοφονία αυτή εντάσσεται ''σε μια σειρά ανησυχητικών επιθέσεων εναντίον πολιτών, μεταξύ των οποίων είναι και εργαζόμενοι ανθρωπιστικών οργανώσεων στο βόρειο Αφγανιστάν τους τελευταίους μήνες''.

    Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Καμπούλ Μανοέλ ντε Αλμέιντα ε Σίλβα διευκρίνισε ότι ο Μπραχίμι αναφερόταν σε επεισόδια που σημειώθηκαν τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο.

    Όλα τα θύματα ήταν Αφγανοί που εργάζονταν για τις υπηρεσίες του ΟΗΕ ή για μη κυβερνητικές οργανώσεις στo βόρειo τμήμα της χώρας. Τον Ιανουάριο, τρεις άνθρωποι πυροβολήθηκαν θανάσιμα ύστερα από διανομή ανθρωπιστικού υλικού.

    Τον Φεβρουάριο, ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι ενός υπαλλήλου ανθρωπιστικής οργάνωσης, βίασαν τις γυναίκες που βρίσκονταν εκεί και το λεηλάτησαν.

    Τον ίδιο μήνα απήχθη μια γυναίκα, η οποία δεν έχει εντοπιστεί ακόμα. Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, τα Ηνωμένα Εθνη θα διαμαρτυρηθούν στις αφγανικές αρχές για τις επιθέσεις εναντίον υπαλλήλων τους στο βόρειο Αφγανιστάν.

    [09] Πυρκαγιά σε πλοίο στις Φιλιππίνες

    11/4/2002 8:24:00 πμ

    Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι πνίγηκαν όταν πήδηξαν στη θάλασσα από ένα φλεγόμενο πλοίο που μετέφερε περισσότερους από 240 επιβάτες στις κεντρικές Φιλιππίνες, όπως ανακοίνωσε η ακτοφυλακή. ''Πνίγηκαν αφού πήδηξαν από το πλοίο'', ανέφερε ένας αξιωματικός του λιμενικού μιλώντας στο ραδιοσταθμό DZRH της Μανίλα. Νωρίτερα ο ίδιος σταθμός είχε μεταδώσει οτι περισυνελέγησαν σώοι τουλάχιστον 169 από τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος.

    Το πλοίο ''MV Carmela'' πραγματοποιούσε δρομολόγιο μεταξύ δύο νησιών όταν ξέσπασε η πυρκαγιά και ενώ βρισκόταν σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από το κοντινότερο λιμάνι, τη Λουσένα Σίτι της επαρχίας Κεζόν.

    Στην επιχείρηση διάσωσης των ναυαγών συμμετέχουν σκάφη του λιμενικού, άλλα εμπορικά πλοία που βρίσκονταν στην περιοχή και αλιευτικά.

    Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για την αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά.

    [10] Προτάσεις φορολογικής μεταρρύθμισης

    11/4/2002 10:20:00 πμ

    Αύξηση του αφορολογήτου ορίου για τα φυσικά πρόσωπα στα 9.500 ευρώ, κατάργηση των εκπτώσεων των δαπανών από το εισόδημα, αλλά και περίπου 100 φόρων υπέρ τρίτων, καθώς και μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων περιλαμβάνονται στις προτάσεις του Υπουργείου Οικονομικών για τη φορολογική μεταρρύθμιση. Επίσης, προτείνεται η επιβολή ενιαίου φόρου κατοχής στα ακίνητα, αλλά και αύξηση της έμμεσης φορολογίας σε τσιγάρα, ποτά και καύσιμα.

    Οι διατάξεις θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2003

    Ο Υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης δήλωσε χθες ότι θα προηγηθεί ένας ευρύτατος διάλογος με κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς ούτως ώστε το φθινόπωρο οι αλλαγές να λάβουν τη μορφή σχεδίου νόμου, οι διατάξεις του οποίου θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2003.

    Θετικά ήταν τα σχόλια από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών.

    Αναλυτικά οι προτάσεις φορολογικής μεταρρύθμισεις:

    αύξηση του αφορολογήτου ορίου για τα φυσικά πρόσωπα από 7.400 ευρώ σε 9.500 ευρώ (3.230.000 δραχμές) μη υποβολή δηλώσεων για όσους είναι κάτω από το αφορολόγητο όριο κατάργηση των δαπανών διαβίωσης κατάργηση του εξολογιστικού και ειδικού τρόπου φορολόγησης των επιχειρήσεων αναθεώρηση της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος κατάργηση όλων των τελών χαρτοσήμου κατάργηση περίπου 100 φόρων υπέρ τρίτων που έχουν μικρή απόδοση αύξηση συντελεστών ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη, τα ποτά και τα τσιγάρα επέκταση Φ.Π.Α στην παράδοση καινούργιων ακινήτων κατάργηση του φόρου μεταβίβασης στα ακίνητα που θα υπαχθούν στο Φ.Π.Α. μείωση φορολογικής επιβάρυνσης του πετρελαίου για τη βιομηχανία ενσωμάτωση όλων των φόρων που επιβάλλονται στα ακίνητα σε έναν μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των αυτοκινήτων και με μεταφορά της στα τέλη κυκλοφορίας

    [11] Champions League: Στους ''4'' Ρεάλ-Μάντσεστερ

    11/4/2002 8:44:00 πμ

    Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκρίθηκαν στους "4" του Champions League. Εντυπωσιακή ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης που κατάφερε να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα 2-1 και να επιβληθεί της Μπάγερν με 2-0. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άξια νίκησε την Λα Κορούνια με 3-2.

    Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν

    Οι συνθέσεις:

    ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Σέζαρ, Σαλγκάδο, Ιέρο, Ελγκέρα, Ρομπέρτο Κάρλος, Φίγκο (88΄ Γκέρεμι), Μακελελέ, Ζιντάν, Σολάρι, Ραούλ, Μοριέντες (81΄ Γκούτι)

    ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Καν, Κουφούρ (74΄ Πιζάρο), Λίνκε, Ρόμπερτ Κόβατς, Λιζαραζού, Χάργκριβς, Εφενμπεργκ, Γέρεμις (84΄ Φινκ), Σαλιχάμιζιτς, Ελμπερ, Σάντα Κρούζ

    Διαιτητής: Στέφανο Μπράσκι (Ιταλία)

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ -Λα Κορούνια

    Οι συνθέσεις των ομάδων:

    ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Μπαρτέζ, Γκάρι Νέβιλ, Γιόνσεν (37΄ Μπράουν), Μπλαν, Σιλβέστρ, Μπέκαμ (21΄ Σόλσκιερ), Μπατ, Βερόν (74΄ Φιλ Νέβιλ), Φόρτσουν, Γκιγκς, Φαν Νίστελροϊ

    ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Μολίνα, Ρομέρο, Ναϊμπέτ, Εκτορ, Σκαλόνι, Τζαλμίνια, Φραν (63΄ Καπντεβίλα), Βαλερόν, Βίκτορ (51΄ Μακάι), Ντούσερ, Τριστάν (72΄ Παντιάνι)

    Διαιτητής: Μάρκους Μερκ (Γερμανία)

    ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

    Α' αγώνες

    Μπάγερν-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1 Λα Κορούνια-Μάντσεστερ Γ. 0-2 Λίβερπουλ-Λεβερκούζεν 1-0 Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 1-0

    Β' αγώνες

    Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν 2-0 Μάντσεστερ Γ.-Λα Κορούνια 3-2 Λεβερκούζεν-Λίβερπουλ 4-2 Μπαρτσελόνα-Παναθηναικός 3-1

    ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

    Α' αγώνες: 23 και 24/4

    Επαναληπτικοί 30/4 και 1/5

    Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης (Α) Μάντσεστερ Γ. - Λεβερκούζεν (Β)

    ΤΕΛΙΚΟΣ: 15 Μαϊου στο "Χάμπντεν Παρκ" της Γλασκώβης

    [12] Ο κλώνος του ανθρώπου πυροδοτεί αντιδράσεις

    11/4/2002 11:05:00 πμ

    Η είδηση της κλωνοποίησης ανθρώπου από τον Ιταλό γενετιστή Σεβερίνο Αντινόρι-αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως-πυροδότησε πλήθος αντιδράσεων σ όλον τον κόσμο. Βρετανοί ερευνητές επισημαίνουν ότι η γυναίκα που θα φέρει στον κόσμο τον πρώτο κλώνο άνθρωπο, διατρέχει υψηλό κίνδυνο να αναπτύξει ένα σπάνιο επιθετικό καρκίνο στα γεννητικά όργανα. Πατέρας του κλωνοποιημένου εμβρύου φέρεται ο ζάπλουτος Σαουδάραβας που στηρίζει οικονομικά το.. επιστημονικό έργο του Αντινόρι.

    Προβληματισμοί, ερωτήματα, κίνδυνοι και ποινές

    Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην έγκυρη βρετανική επιθεώρηση "Νιου Σάιντιστ", αναφέρεται ότι η μητέρα κλωνοποιημένου παιδιού ενδέχεται να εκδηλώσει μορφή επιθετικού καρκίνου στα γεννητικά όργανα, το καλοήθες συγκυτίωμα. Νεοπλασίες αλλά και δεκάδες άλλες ασθένειες απειλούν και τους κλώνους. Ακόμα και η διάσημη Ντόλυ αν και φαίνεται υγιής, πάσχει από βαριά αρθρίτιδα σε πολύ νεαρή ηλικία.

    Ο Ιατρικός Σύλλογος της Ρώμης έχει απειλήσει τον Αντινόρι με βαριά πειθαρχική ποινή αν πράγματι επιχειρήσει να κλωνοποιήσει άνθρωπο. Αυτός όμως δεν φαίνεται να ανησυχεί και συνεχίζει να μελετά πως θα κλωνοποιήσει τον άνθρωπο, ακόμα και το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας υποστηρίζει ότι οι δήθεν επιτυχίες ανακοινώνονται για λόγους οικονομικών συμφερόντων.

    Οι περισσότερες χώρες, απαγορεύουν την κλωνοποίηση ανθρώπων, απαγόρευση που ετοιμάζεται να επιβάλλει το Κονγκρέσσο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    [13] Εχετε κινητό; Εχετε κι ενδιαφέροντα δάκτυλα

    Τζένη Χαραλαμπίδου 11/4/2002 12:34:00 πμ

    Η χρήση των κινητών τηλεφώνων, των συσκευών ασύρματων μηνυμάτων και των παιχνιδομηχανών έχει αλλοιώσει τη λειτουργία των χεριών των νέων ανθρώπων. Μια νέα έρευνα που διεξήχθη σε εννέα πρωτεύουσες του κόσμου δείχνει ότι οι αντίχειρες των ανθρώπων κάτω των 25 ετών έχουν καταστεί τα πιο επιδέξια δάκτυλά τους. "Η ανακάλυψη ότι η νεότερη γενιά χρησιμοποιεί τους αντίχειρες με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο, και ότι ενστικτωδώς τους χρησιμοποιεί εκεί που οι υπόλοιποι χρησιμοποιούν τους δείκτες τους, είναι πολύ ενδιαφέρουσα" δήλωσε η Σάντι Πλαντ, της Μονάδας Έρευνας Κυβερνητικής Κουλτούρας του βρετανικού πανεπιστημίου Γουόργουικ.

    Πόσα δάκτυλα χρησιμοποιείτε στα γραπτά μηνύματα;

    Στην έρευνά της, η κ. Πλαντ παρατήρησε ότι όσοι είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν ένα ή περισσότερα δάκτυλα για την πληκτρολόγηση, ενώ οι νεότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν αμφότερους τους αντίχειρές τους, χωρίς μάλιστα να κοιτούν τα πλήκτρα, καθώς εισάγουν το κείμενό τους.

    Πηγές: El Mundo/CNN/Reuters


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 11 April 2002 - 9:02:18 UTC