Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελληνικές κινήσεις για εκτόνωση σε Μ.Ανατολή
  • [02] Απεργούν αύριο οι ναυτεργάτες Ρίου-Αντιρρίου
  • [03] Αγροτικές κινητοποιήσεις εκ νέου
  • [04] Επίσκεψη Σημίτη στα Παιδιατρικά νοσοκομεία
  • [05] Επίσκεψη Παπαντωνίου στις ΗΠΑ
  • [06] Εκρηξη σε αντιπροσωπεία Ι.Χ στη Βουλιαγμένη
  • [07] Στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μ.Ανατολή
  • [08] Επίθεση σε τέμενος στο Πακιστάν
  • [09] ''Παγώνει'' η βοήθεια των ΗΠΑ στη Γιουγκοσλαβία
  • [10] Σύγκρουση τρένων στη Ρωσία
  • [11] Ο Εγκέλαδος χτύπησε Χιλή και Ν. Ζηλανδία
  • [12] Αποτελέσματα εκλογών στην Ουκρανία
  • [13] Καλκούτα:Αστυνομικός δάγκωσε οδηγό Ι.Χ
  • [14] Αύξηση των δανειακών υποχρεώσεων
  • [15] Διϋπουργική για Ολυμπιακά έργα
  • [16] Σήμερα η απόφαση της ΕΠΑΕ για το ντέρμπυ
  • [17] Ο Χάουγκε στον αγώνα ΠΑΟ-Μπαρτσελόνα

    [01] Ελληνικές κινήσεις για εκτόνωση σε Μ.Ανατολή

    Πηγή: NET 105,8 fm 2/4/2002 11:27:00 πμ

    Ελληνική διακομματική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία και διπλωμάτες από τις 15 χώρες της ΕΕ θα επιχειρήσουν να επισκεφθούν τον Γιάσερ Αραφάτ, που παραμένει για πέμπτη μέρα αποκλεισμένος, στο αρχηγείο του στη Ραμάλα χωρίς νερό και ηλεκτρικό. Ο Παλαιστίνιος ηγέτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για το μήνυμα συμπαράστασης της Ελλάδος στον αγώνα των Παλαιστινίων.

    Έκκληση για κατάπαυση των αιματηρών εχθροπραξιών και για την επανέναρξη του διαλόγου ως μόνης λύσης στο αδιέξοδο της βίας στους Αγιους Τόπους, απηύθυνε με γραπτή δήλωση του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος.

    "Προκαλεί εντύπωση ο δισταγμός και η αποχή του αραβικού κόσμου από την κρίση στη Μέση Ανατολή" τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βαρβιτσιώτης, σημειώνοντας ότι "υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του προέδρου Μπους και των επιτελών του για τους χειρισμούς στο Μεσανατολικό".

    "Ο Αραφάτ αποτελεί το μόνο κεφάλαιο πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχθεί η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή" υποστήριξε επίσης στη ΝΕΤ 105,8 ο πρώην υπουργός εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας προσθέτοντας ότι "τα δυο μέρη πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι των συνομιλιών επί ίσοις όροις".

    [02] Απεργούν αύριο οι ναυτεργάτες Ρίου-Αντιρρίου

    2/4/2002 12:32:00 μμ

    Ναυτεργάτες της γραμμής Ρίου-Αντιρρίου, καθώς επίσης και Αιγίου-Αγίου Νικολάου Δωρίδας, θα συμμετάσχουν στην αυριανή 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και του Σωματείου ''Στέφενσον'' για το ασφαλιστικό. Όπως ανακοίνωσε το κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας, κατά τη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα περιστατικά από τα πλοία που έχουν τεθεί στην υπηρεσία ασφαλείας.

    [03] Αγροτικές κινητοποιήσεις εκ νέου

    Πηγή: NET 105,8 fm 2/4/2002 12:15:00 μμ

    Τα τρακτέρ τους στο δρόμο ξαναβγάζουν οι αγρότες, ύστερα από τη χθεσινή απόφαση που έλαβαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΑΣ Λάρισας. Έτσι από αύριο τα τρακτέρ θα παραταχθούν σε διάφορα κομβικά σημεία σε πολλές περιοχές της χώρας, απειλώντας έτσι με ένα γενικό μπλακ-άουτ. Παράλληλα, οι αγρότες ζητούν άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη ή το γραμματέα της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτη, αφού θεωρούν την ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας ως αναξιόπιστη.

    Η μορφή των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ θα αποφασίζεται από τις κατά τόπους συντονιστικές επιτροπές, αλλά όπως δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο συνδικαλιστής Θ. Νασίκας "δεν θα κατεβούμε στους δρόμους για να κουνάμε μαντήλια".

    [04] Επίσκεψη Σημίτη στα Παιδιατρικά νοσοκομεία

    2/4/2002 12:13:00 μμ

    Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησαν το πρωί στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία "Αγία Σοφία" και "Αγλαϊα Κυριακού", ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο Υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος. Χωρίς παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, οι κύριοι Σημίτης και Παπαδόπουλος επισκέφθηκαν θαλάμους νοσηλείας και χειρουργικά τμήματα και συνομίλησαν με γονείς και εργαζόμενους. Τόσο οι γονείς, όσο και οι εργαζόμενοι επεσήμαναν τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό οι οποίες δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα, κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες, οπότε σε ημέρα εφημερίας τα νοσοκομεία δέχονται 1300 παιδιά ημερησίως στα Εξωτερικά Ιατρεία. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υγείας έχουν σύσκεψη αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου για θέματα Υγείας.

    [05] Επίσκεψη Παπαντωνίου στις ΗΠΑ

    2/4/2002 11:13:00 πμ

    Τις Ηνωμένες Πολιτείες επισκέπτεται απο το Σάββατο ο υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, προσκεκλημένος του Aμερικανού ομολόγου του Ντόναλντ Ράmσφελντ. Για την προετοιμασία της ατζέντας των συζητήσεων ο κ. Παπαντωνίου θα δεχθεί σε συνεργασία τον Aμερικανό πρέσβη Τόμας Μίλερ, στο υπουργείο Αμυνας.

    [06] Εκρηξη σε αντιπροσωπεία Ι.Χ στη Βουλιαγμένη

    2/4/2002 9:05:00 πμ

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε 27 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που ανήκει στους Θεοχαράκη -Μπογδάνη, υπό την επωνυμία "Πράξις Α.Ε." Από την έκρηξη δεκατέσσερα αυτοκίνητα καταστράφηκαν. Η αστυνομία απέκλεισε την τρομοκρατική ενέργεια και σχετίζει την έκρηξη με κύκλους εκβιαστών.

    [07] Στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μ.Ανατολή

    2/4/2002 8:16:00 πμ

    Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στη Μέση Ανατολή, καθώς ο ισραηλινός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στις παλαιστινιακές περιοχές και παρατηρητές εκφράζουν φόβους για νέα μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση, ως αντίποινα στις πολύνεκρες επιθέσεις καμικάζι. Τα ισραηλινά άρματα μάχης βρίσκονται τις τελευταίες ώρες στο εσωτερικό της Βηθλεέμ, ενώ πάνω από την πόλη πετούσαν όλη τη νύχτα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη. Σφοδρές ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν και στη Ραμάλα.

    Διπλωματική αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Ραμάλα

    Ο Γιασέρ Αραφάτ παραμένει σε ομηρία στο στρατηγείο του στη Ραμάλα, ωστόσο διαμηνύει ότι δεν θα παραδοθεί. Στο κτίριο, όπως ανέφερε ο ίδιος έχουν βρει καταφύγιο 400 Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και εργαζόμενες γυναίκες. Ο ισραηλινός στρατός ωστόσο υποστηρίζει πως ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος έχει παραχωρήσει άσυλο σε περίπου 50 καταζητούμενους στρατιωτικούς.

    Φιλειρηνιστές που έχουν σπεύσει στη Ραμάλα σχηματίζουν ανθρώπινη αλυσίδα στο Αρχηγείο του Παλαιστίνιου ηγέτη, ενώ οι ισραηλινές αρχές συνέλαβαν άλλους έντεκα ακτιβιστές.

    Σήμερα, διπλωμάτες από τις 15 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα προσπαθήσουν να επισκεφθούν τον Παλαιστίνιο πρόεδρο.

    Παράλληλα, συνέρχεται σήμερα έκτακτη σύνοδο των μονίμων αντιπροσώπων των 22 χωρών μελών του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης Αμρ Μούσα.

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αναν απέρριψε την ερμηνεία της απόφασης 1402 του Συμβουλίου που έγινε απο την ισραηλινή κυβέρνηση, και σύμφωνα με την οποία πρέπει να εφαρμοστεί εκεχειρία πριν διατάξει την αποχώρηση των στρατευμάτων του απο τη Δυτική Οχθη.

    Κινήσεις του ισραηλινού στρατού

    Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται τώρα για εισβολή στο αρχηγείο του Τζιμπρίλ Ρατζούμπ, του ανωτάτου παλαιστινίου αξιωματούχου ασφαλείας στην πόλη Μπεϊτούνια της Δυτικής Οχθης, όπως ανέφερε ο ίδιος τηλεφωνικά, τονίζοντας πως μέσα έχουν καταφύγει 400 Παλαιστίνιοι.

    Ισραηλινές στρατιωτικές πηγές υποστηρίζουν ωστόσο πως ο Ρατζούμπ προσέφερε άσυλο σε κάπου 50 από αυτούς που καταζητούνται για την οργάνωση επιθέσεων αυτοκτονίας και άλλων ενεργειών κατά του Ισραήλ. Ο Ρατζούμπ προειδοποιεί πως κανείς τους δεν πρόκειται "να παραδοθεί" και πως εάν οι Ισραηλινές δυνάμεις τολμήσουν να εισβάλουν στο κτίριο "θα γίνει σφαγή".

    Οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσα, που πρόσκεινται στην οργάνωση Φατάχ του Γιάσερ Αραφάτ, ανέλαβαν με ανώνυμο τηλεφώνημα την ευθύνη για τη νέα επίθεση αυτοκτονίας το βράδυ στη δυτική Ιερουσαλήμ, που στοίχισε τη ζωή του δράστη και τον τραυματισμό τριών ακόμα ατόμων.

    [08] Επίθεση σε τέμενος στο Πακιστάν

    2/4/2002 10:22:00 πμ

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 35 τραυματίσθηκαν από επίθεση με χειροβομβίδες σε τέμενος της πόλης Τσαμάν του Πακιστάν, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Δύο άνδρες έριξαν χειροβομβίδες χθες το βράδυ εναντίον των πιστών που έβγαιναν από το τέμενος, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Τσαμάν. Οι δράστες διέφυγαν μετά την επίθεση. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση, τα καταστήματα στην πόλη Τσαμάν παραμένουν σήμερα κλειστά. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, που έγινε ένα 24ωρο μετά την έκρηξη βόμβας στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, από την οποία έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και 12 τραυματίσθηκαν.

    [09] ''Παγώνει'' η βοήθεια των ΗΠΑ στη Γιουγκοσλαβία

    2/4/2002 9:44:00 πμ

    Ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ αποφάσισε να αναβάλει επ' αόριστον την απόφαση για την εκταμίευση οικονομικής βοήθειας από τις ΗΠΑ στη Γιουγκοσλαβία. Η βοήθεια που ανέρχεται σε δεκάδες εκατ. δολάρια έχει παγώσει από την Κυριακή, καθώς το Κογκρέσο θέτει ως αυστηρή προϋπόθεση τη συνεργασία του Βελιγραδίου με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τα εγκλήματα πολέμου στην άλλοτε ενιαία Γιουγκοσλαβία.

    [10] Σύγκρουση τρένων στη Ρωσία

    2/4/2002 9:39:00 πμ

    Σαράντα επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν από σύγκρουση τρένων που έγινε χθες το βράδυ στη Μόσχα, όπως μεταδίδει το Ιταρ Τας. Η κατάσταση εικοσιπέντε τραυματιών κρίνεται σοβαρή.

    Το ατύχημα έγινε όταν ένα επιβατηγό τρένο που κατευθυνόταν προς το Χαμπαρόβσκ της Σιβηρίας συγκρούσθηκε με μηχανή αμαξοστοιχίας λίγο μετά την αναχώρησή του από τη Μόσχα. Πιστεύεται ότι το ατύχημα συνέβη διότι ο οδηγός της μηχανής παραβίασε προειδοποιητικό σήμα. Μετά το ατύχημα για πολλές ώρες δεν γίνονταν δρομολόγια αμαξοστοιχιών στη Μόσχα, καθώς συνεργεία προσπαθούσαν να καθαρίσουν τις γραμμές.

    [11] Ο Εγκέλαδος χτύπησε Χιλή και Ν. Ζηλανδία

    2/4/2002 9:34:00 πμ

    Σφοδρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε χθες αισθητός στη βόρεια και κεντρική Χιλή χωρίς να προκαλέσει θύματα. Σύμφωνα με τη σεισμολογική υπηρεσία του Πανεπιστημίου της Χιλής που έδωσε και το μέγεθος του σεισμού, το επίκεντρο εντοπίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό. Σεισμός μεγέθους 5,6 της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε και την απομακρυσμένη περιοχή στη Νότια Νήσο της Νέας Ζηλανδίας, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

    [12] Αποτελέσματα εκλογών στην Ουκρανία

    2/4/2002 9:46:00 πμ

    O συνασπισμός της αντιπολίτευσης του πρώην πρωθυπουργού Βίκτορ Γιουστσένκο αναδείχθηκε ο νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Ουκρανία. Ο συνασμπισμός κατέλαβε 111 έδρες σε σύνολο 450, ενώ ο -υποστηριζόμενος από τον πρόεδρο Λεονίντ Κούτσμα- συνασπιμός, καταλαμβάνει 104. Οι κομμουνιστές εξασφαλίζουν μόλις 67 έδρες έναντι των 113 που κατείχαν.

    [13] Καλκούτα:Αστυνομικός δάγκωσε οδηγό Ι.Χ

    2/4/2002 8:48:00 πμ

    Ενας αστυνομικός στην Καλκούτα τέθηκε σε διαθεσιμότητα επειδή δάγκωσε έναν οδηγό ΙΧ, ο οποίος δεν δέχθηκε να τον δωροδοκήσει, ανακοινώθηκε σήμερα από την τοπική αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες. Ο Νιρμάλ Τσάντρα Σεάλ έχωσε τις σιαγόνες του στο χέρι του οδηγού, ο οποίος αρνήθηκε να πληρώσει επί τόπου ένα "πρόστιμο" 750 ρουπιών, που ο ίδιος έκρινε πως ήταν αδικαιολόγητο. Το αρχηγείο διεξάγει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο Σεάλ προσπαθούσε να αποσπάσει παράνομα χρήματα". Να σημειωθεί ότι οι προσπάθειες των αστυνομικών να αποσπάσουν με παράνομο τρόπο χρήματα από τους πολίτες είναι τρέχουσα πρακτική στην περιοχή αυτή των Ινδιών.

    [14] Αύξηση των δανειακών υποχρεώσεων

    2/4/2002 9:11:00 πμ

    Διευρύνονται σημαντικά οι δανειακές υποχρεώσεις των ελληνικών νοικοκυριών στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας. Η αξιοσημείωτη όμως αύξηση των δανειακών υποχρεώσεων δεν περιορίζει τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης της καταναλωτικής και στεγαστικής πίστης στη χώρα μας ιδιαίτερα εάν το ύψος των δανειακών υποχρεώσεων ως ποσοστό του ΑΕΠ συγκριθεί με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις ΗΠΑ.

    Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι δανειακές υποχρεώσεις των νοικοκυριών στην χώρα μας από 5% και 6% του ΑΕΠ, που ήταν το 1996, έχουν διαμορφωθεί στο 18% σήμερα με ανοδικές τάσεις.

    Η σημαντική αυτή αύξηση των δανειακών υποχρεώσεων στην Ελλάδα συνδέεται με την απελευθέρωση της καταναλωτικής και στεγαστικής πίστης, τον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των τραπεζών, ιδίως στον τομέα της καταναλωτικής πίστης, και τη δραστική πτώση των επιτοκίων των τραπεζικών χορηγήσεων τόσο σε ονομαστικούς όσο και σε πραγματικούς όρους.

    Ειδικότερα, το σύνολο των καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων αυξήθηκε 40% (6.720 εκατ.ευρώ), έναντι αύξησης 34,8% (1.745 εκατ.ευρώ) το 2000, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο τους στο τέλος του 2001 να αντιπροσωπεύει το 31,9% του συνόλου των τραπεζικών δανείων προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, έναντι 29% στο τέλος του 2000.

    Τη μεγαλύτερη αύξηση κατά 62,7% μεταξύ όλων των δανείων προς τα νοικοκυριά σημείωσε το 2001 ο δανεισμός μέσω πιστωτικών καρτών.

    Το ερώτημα που τίθεται και απασχολεί τόσο την ΤτΕ όσο και τις ίδιες τις εμπορικές τράπεζες είναι κατά πόσο οι σημαντικοί αυτοί ρυθμοί ανάπτυξης έχουν οδηγήσει τα νοικοκυριά σε υπερχρέωση με κίνδυνο δημιουργίας προβλημάτων στην εξυπηρέτηση των δανείων.

    Οπως επισημαίνουν οι τραπεζίτες, η πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα υπερχρέωσης και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.

    Τα δάνεια, στεγαστικά και καταναλωτικά, επισημαίνουν, χορηγούνται μετά από πολύ προσεκτική και σε βάθος εξέταση της πιστοληπτικής θέσης του πελάτη, με την συμβολή και των συστημάτων διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου. Ετσι προστατεύεται η τράπεζα, αλλά και κατ' επέκταση ο πελάτης. Οι τραπεζίτες πάντως επισημαίνουν ότι ορισμένος αριθμός νοικοκυριών βρίσκεται στο ''κόκκινο'', όσον αφορά την ικανοποίηση των δανειακών του υποχρεώσεων, ο αριθμός τους όμως ως ποσοστό του συνόλου, είναι πολύ μικρός και ανάλογος των χωρών της ευρωζώνης. Η προσφυγή πάντως στο δανεισμό θα πρέπει να γίνεται μόνον όταν είναι απολύτως αναγκαία και μετά από την κατάρτιση οικογενειακού προϋπολογισμού. Επίσης η χρήση των πιστωτικών καρτών θα πρέπει να γίνεται με σύνεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι σημαντικός αριθμός καταναλωτών διαθέτουν σήμερα δύο και τρεις πιστωτικές κάρτες από διαφορετικές τράπεζες που τις χρησιμοποιούν χωρίς να υπολογίζουν τις δόσεις και τις επιβαρύνσεις που θα έχουν στο μέλλον.

    [15] Διϋπουργική για Ολυμπιακά έργα

    2/4/2002 8:53:00 πμ

    Φωτό Αρχείου

    Η Διϋπουργική επιτροπή συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, η οποία θα ασχοληθεί με την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αύριο αναμένεται στην Αθήνα το κλιμάκιο της ΔΟΕ υπό τον Ντένις Οσβαλντ, που θα πραγματοποιήσει έλεγχο σε όλα σχεδόν τα εργοστάσια για να εξεταστεί η πρόοδος των εργασιών. Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με συναρμόδιους υπουργούς σχετικά με τα έργα της Θεσσαλονίκης, ενώ το απόγευμα θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Ο κ. Σημίτης στις 10.30 το πρωί θα συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας Αλέκο Παπαδόπουλο.

    [16] Σήμερα η απόφαση της ΕΠΑΕ για το ντέρμπυ

    2/4/2002 9:48:00 πμ

    Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΠΑΕ για τις ποινές σχετικά με τα επεισόδια στο ντέρμπυ της Λεωφόρου. Εν τω μεταξύ, ποινικές διώξεις άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον του προέδρου του ΠΑΟ Αγγελου Φιλιππίδη, του προπονητή της ομάδας Σέρτζιο Μαρκαριάν, του συνεργάτη του Γκαμπριέλ Μόλναρ καθώς και του φυσιοθεραπευτή Χρήστου Καρβουνίδη.

    [17] Ο Χάουγκε στον αγώνα ΠΑΟ-Μπαρτσελόνα

    2/4/2002 9:36:00 πμ

    Ο Νορβηγός Τέρε Χάουγκε θα διευθύνει τον πρώτο προημιτελικό του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μπαρτσελόνα, που θα γίνει αύριο στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαΐδης". Βοηθοί του Χάουγκε θα είναι ο συμπατριώτης του Ολε Χέρμαν Μπόργκαν καθώς και ο Λευκορώσος Γιούρι Ντουμπάνοφ. Ο Χάουγκε, έχει "σφυρίξει" δυο ακόμη αγώνες ελληνικών ομάδων και συγκεκριμένα του Παναθηναϊκού με τη "Λα Κορούνια" στο Ριαθόρ για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ όπου οι Ισπανοί είχαν επικρατήσει με 4-2, καθώς και αυτόν της ΑΕΚ με τη Λεβερκούζεν (ΟΥΕΦΑ, φάση "32") στη Μπάι Αρίνα, όπου η Ενωση είχε αποσπάσει ισοπαλία 4-4.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 2 April 2002 - 9:56:46 UTC