Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης
  • [02] Με επιτυχία στέφθηκε άσκηση στο ''Ελ. Βενιζέλος''
  • [03] Συνάντηση Μπακογιάννη με βουλευτές της ΝΔ
  • [04] Κλειστά τα ΑΕΙ όλη την εβδομάδα
  • [05] Πρόγραμμα συναντήσεων του πρωθυπουργού
  • [06] Επίτιμος δημότης της Ζακύνθου ο Κ. Σημίτης
  • [07] Επίσκεψη Καραμανλή στο Ειρηνοδικείο
  • [08] Κατάθεση ν/σ για μετοχική σύνθεση των ΜΜΕ
  • [09] Ληστεία σε Αγροτική και Εθνική
  • [10] Ληστεία σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ
  • [11] Κρίσιμες οι ώρες στη Μέση Ανατολή
  • [12] Καταστροφικός σεισμός στην Ταϊβάν
  • [13] Στόχος του Μπιν Λάντεν ο Μπιλ Κλίντον
  • [14] Δραπέτευσαν λαθρομετανάστες στην Αυστραλία
  • [15] Κονγκό:Παραχωρείται εξουσία στους αντάρτες
  • [16] Θερινό ωράριο στα καταστήματα
  • [17] Παπανδρέου-Αγγελοπούλου σε Ολυμπιακά έργα
  • [18] Ισοπαλία στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού
  • [19] Το εγκεφαλικό χτυπά και τους 30άρηδες

    [01] Πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης

    Πηγή: NET 105,8 fm 1/4/2002 9:04:00 πμ

    Ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για τις δραματικές εξελίξεις ζητά από το Ισραήλ να εγγυηθεί την ασφάλεια του Παλαιστίνιου ηγέτη και να σεβαστεί την απόφαση του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ για αποχώρηση των στρατευμάτων του από τα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη. Στο Κάιρο εν τω μεταξύ, μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, καθώς δεν έγινε δυνατή η επίσκεψή του στα παλαιστινιακά εδάφη, λόγω της άρνησης του Ισραήλ να εγγυηθεί την ασφάλεια της αποστολής. Εκτακτη συνέντευξη Τύπου θα δώσει στις 12 ο Ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα, Νταβίντ Σασόν.

    Την ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης για τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Εξωτερικών και απηύθυνε έκκληση να αρχίσουν αμέσως οι ειρηνευτικές συνομιλίες Ισραηλινών Παλαιστινίων. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ανοιχτή τηλεφωνική επικοινωνία με όλους τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8 από έγκυρες διπλωματικές πηγές, γίνονται προσπάθειες να αποσταλεί αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης-συμμετέχοντος του ιδίου-στη φλεγόμενη περιοχή ,ενδεχομένως και αύριο ή μεθαύριο.

    [02] Με επιτυχία στέφθηκε άσκηση στο ''Ελ. Βενιζέλος''

    1/4/2002 12:39:00 μμ

    Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα άσκηση αναγκαστικής προσγείωσης στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας όλα τα αεροδρόμια διοργανώνουν σε ετήσια βάση ασκήσεις αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να δοκιμαστούν και να βελτιωθούν οι αντιδράσεις όσων συμμετέχουν.

    [03] Συνάντηση Μπακογιάννη με βουλευτές της ΝΔ

    1/4/2002 10:49:00 πμ

    Συνάντηση με τους συνυποψηφίους της για το δήμο Αθηναίων ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη, με επιστολές που τους έστειλε. Η κ. Μπακογιάννη ζητά να συζητηθούν και να συμφωνηθούν ένα πλαίσιο δεοντολογίας εντός του οποίου θα δεσμευτούν ότι θα κινηθούν οι εκστρατείες των συνδυασμών τους και θα καλύπτει θέματα όπως το μέγιστο ύψος δαπανών, την αποφυγή της αισθητικής και ηχητικής ρύπανσης, της παράνομης και αυθαίρετης αφισοκόλησης, της αυθαίρετης κατάληψης χώρων, καθώς και την παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας της πόλης.

    Σήμερα, στη μία το μεσημέρι, η υποψήφια δήμαρχος θα έχει συνάντηση με τους βουλευτές της Α' Περιφέρειας Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας.

    [04] Κλειστά τα ΑΕΙ όλη την εβδομάδα

    1/4/2002 9:53:00 πμ

    Κλειστά θα παραμείνουν για όλη την εβδομάδα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, εξαιτίας της αποχής από τα καθήκοντά τους, που έχουν εξαγγείλει τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού. Οι πανεπιστημιακοί προχωρούν σε αποχή από τα καθήκοντα τους, ζητώντας την επίλυση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων τους. Αύριο στις 4 το απόγευμα εκπρόσωποι των πανεπιστημιακών θα συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας.

    Υπενθυμίζεται ότι 24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για τις 11 Απριλίου οι πρόεδροι των Τοπικών Ενώσεων των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, διεκδικώντας ρυθμίσεις για βελτίωση της συνταξιοδότησής τους, καθώς και αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές τους.

    [05] Πρόγραμμα συναντήσεων του πρωθυπουργού

    1/4/2002 9:11:00 πμ

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα συναντηθεί στις 12.15 το μεσημέρι με τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Κατηφόρη, ενώ στη 1.30 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που εκλέγονται στην περιφέρεια των Ιονίων νήσων. Στις 7 το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένεται να ενημερώσει τον κ. Σημίτη για την πορεία του κόμματος προς τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, καθώς εντός της εβδομάδας ο κ. Λαλιώτης θα ανακοινώσει τους υποψηφίους που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ σε διάφορους δήμους και νομαρχίες της χώρας.

    [06] Επίτιμος δημότης της Ζακύνθου ο Κ. Σημίτης

    1/4/2002 12:36:00 μμ

    Να ανακηρύξει επίτιμο δημότη του τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη αποφάσισε ομόφωνα ο Δήμος Ζακυνθίων στην έκτακτη συνεδρίασή του το βράδυ της Παρασκευής, παρουσία του βουλευτή Διονύση Γκούσκου. Ο πρωθυπουργός θα αναγορευθεί επίτιμος δημότης στις 5 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί. Ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού βρίσκεται στη Ζάκυνθο η γενική γραμματέας της ΠΙΝ Αναστασία Κανελοπούλου.

    [07] Επίσκεψη Καραμανλή στο Ειρηνοδικείο

    1/4/2002 11:42:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Tο Ειρηνοδικείο Αθηνών στην Ομόνοια επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους, διαπίστωσε ''απαράδεκτες συνθήκες και εικόνες ντροπής'', ενώ όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, δικαστές, εισαγγελείς και υπάλληλοι, το κτίριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τους σεισμούς, κυρίως στις οροφές του, όπου όπως είπαν περιέχεται αμίαντος που είναι επικίνδυνος για την υγεία τους.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η δικαιοσύνη αποτελεί θεμελιώδη θεσμό για τη λειτουργία της Δημοκρατίας, ενώ ανέφερε ότι η εικόνα στο Ειρηνοδικείο είναι απαράδεκτη αφού το κτίριο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, οι χώροι παρουσιάζουν τραγική εικόνα με αποτέλεσμα οι δικαστές, οι δικηγόροι να μην μπορούν να κάνουν καλά τη δουλειά τους και οι διάδικοι να βρίσκονται μπροστά σε εικόνες ντροπής.

    Ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε πως όταν μια υπόθεση για να προσδιοριστεί από την Εισαγγελία Αθηνών φθάνει μέχρι το 2006 και για να υπάρξει αμετάκλητη απόφαση στα Πολιτικά Δικαστήρια χρειάζονται έξι με δέκα χρόνια, αυτό ισοδυναμεί επί της ουσίας με αρνησιδικία.

    Τον πρόεδρο της ΝΔ συνόδευαν στην επίσκεψή του ο κ. Βύρων Πολύδωρας, ο κ. Νίκος Κατσαρός και η κυρία Αννα Ψαρούδα- Μπενάκη.

    [08] Κατάθεση ν/σ για μετοχική σύνθεση των ΜΜΕ

    1/4/2002 11:23:00 πμ

    Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο το οποίο ρυθμίζει το ποσοστό του βασικού μετόχου Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και προμηθευτή του Δημοσίου. Η ομιχλώδης κατάσταση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο έχει ημερομηνία λήξεως, τόνισε ο υπουργός Τύπου, Χρήστος Πρωτόπαπας.

    [09] Ληστεία σε Αγροτική και Εθνική

    1/4/2002 11:15:00 πμ

    Οπλοφόρος στις 8.30 το πρωί ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στη συμβολή των οδών Κερασούντος και Καραϊσκάκη, στο Χαϊδάρι και αφού απέσπασε 10.000 ευρώ τράπηκε σε φυγή. Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη, ενώ ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην αξιοποίηση βιντεοταινίας, στην οποία μέσω κλειστού κυκλώματος έχουν καταγραφεί οι σκηνές της ληστείας.

    Εξάλλου, άγνωστοι δράστες έσπασαν τη τζαμαρία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην οδό Βασιλέως Αλεξάνδρου 79 στο Περιστέρι και μπήκαν σ' αυτό με σκοπό να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο. Χτύπησε όμως ο συναγερμός και αφού εγκατέλειψαν τα διαρρηκτικά εργαλεία εξαφανίστηκαν.

    [10] Ληστεία σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ

    1/4/2002 9:55:00 πμ

    Δύο άγνωστοι ακινητοποίησαν στις 8 το πρωί λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θηβών που πήγαινε στην Δόμβραινα και προσποιούμενοι τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους, πήραν σάκους που περιείχαν 40.000 ευρώ βάζοντας στην θέση τους άλλους με σκουπίδια.

    [11] Κρίσιμες οι ώρες στη Μέση Ανατολή

    1/4/2002 8:29:00 πμ

    Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ο Γιάσερ Αραφάτ έχει εγκλωβιστεί από τις ισραηλινές δυνάμεις στο γραφείο του, στη Ραμάλα, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται σε ένδειξη συμπαράστασης μέλη διεθνών οργανώσεων. Ο Παλαιστίνιος ηγέτης επιμένει πως δεν πρόκειται να παραδοθεί. Το Ισραήλ δηλώνει πως στόχος του είναι η στρατιωτική εξουδετέρωσή του και όχι η σωματική του ακεραιότητα. Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός κλιμακώνει τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη.

    Συνεχίζονται οι συγκρούσεις

    Ο στρατός κατέλαβε σήμερα την αυτόνομη παλαιστινιακή πόλη Καλκίλια της Δυτικής Οχθης. Λίγο πριν καταληφθεί η πόλη από τους Ισραηλινούς, δύο Παλαιστίνιοι που κατηγορήθηκαν για ''συνεργασία'' με το Ισραήλ εκτελέστηκαν και τα πτώματά τους εγκαταλείφθηκαν σε κεντρικό δρόμο της πόλης, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Πρόκειται για δύο εικοσάχρονους που κατά τα φαινόμενα είχαν συλληφθεί από τις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας. Οι εκτελέσεις Παλαιστινίων ''συνεργατών'' του Ισραήλ έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα. Μόνο τον περασμένο μήνα έχουν εκτελεστεί έξι παλαιστίνιοι''συνεργάτες" του Ισραήλ.

    Χθες βράδυ, σύμφωνα με ηγετικό στέλεχος της παλαιστινιακής δύναμης ασφαλείας, 30 αστυνομικοί σκοτώθηκαν από τους Iσραηλινούς σε κτίριο της Ραμάλα, η οποία έχει κηρυχθεί "κλειστή στρατιωτική ζώνη".

    Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε χθεσινές βομβιστικές επιθέσεις Παλαιστίνιων καμικάζι σε Χάιφα και Χεβρώνα.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα τόνισε ότι το Ισραήλ έχει εμπλακεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο με την τρομοκρατία, ενώ χαρακτήρισε τον Αραφάτ κίνδυνο για τη Μέση Ανατολή και εχθρό του ελεύθερου κόσμου.

    Στόχος του Σαρόν είναι η εξόντωση του Γιάσερ Αραφάτ και η κατάρρευση της Παλαιστινιακής Αρχής, σχολίασε ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής, Σαέμπ Ερεκάτ.

    [12] Καταστροφικός σεισμός στην Ταϊβάν

    1/4/2002 10:10:00 πμ

    Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 272 τραυματίσθηκαν από τον ισχυρό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ που συγκλόνισε χθες την Ταϊβάν. Από το σεισμό κατέρρευσαν αρκετά κτίρια κυρίως στην πρωτεύουσα Tαϊπέι. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους έχουν σημειωθεί περίπου 300 μετασεισμοί, ενώ οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους ότι για δυο ακόμα εβδομάδες θα σημειώνονται μετασεισμοί το μέγεθος των οποίων μπορεί να φτάσει τους 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

    Από τον ισχυρό σεισμό έπεσε γερανός από 56ο όροφο ενός υπό ανέγερση ουρανοξύστη 101 ορόφων στην Ταϊπέι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε εργάτες και να τραυματιστούν 20. Ο γερανός έπεσε σε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός καθώς επίσης και ένας πεζός που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο.

    Η Ταϊβάν βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή στη λεκάνη του Ειρηνικού και συχνά σημειώνονται σεισμοί. Στις 21 Σεπτεμβρίου του 1999 σημειώθηκε σεισμός 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατά τον οποίο σκοτώθηκαν 2.400 άνθρωποι και 100.000 έμειναν άστεγοι.

    [13] Στόχος του Μπιν Λάντεν ο Μπιλ Κλίντον

    1/4/2002 10:42:00 πμ

    Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, υποστηρίζει ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σχεδίαζε να τον σκοτώσει και πως είχε εκπαιδεύσει ειδικά τους άνδρες του. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο εβδομαδιαίο περιοδικό Νιουζγουίκ, που κυκλοφορεί από σήμερα, ο Κλίντον τονίζει πως το 2000 οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν εντοπίσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Αφγανιστάν. Μολαταύτα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αντιταχθεί σε μία αεροπορική επίθεση εναντίον του επικεφαλής του δικτύου της Αλ Κάιντα φοβούμενος απώλειες μεταξύ του αμάχου πληθυσμού στο Αφγανιστάν.

    [14] Δραπέτευσαν λαθρομετανάστες στην Αυστραλία

    1/4/2002 10:34:00 πμ

    Ασύλληπτοι παραμένουν 14 από τους 47 πρόσφυγες που δραπέτευσαν την περασμένη Παρασκευή από το κέντρο κράτησης προσφύγων στη Γούμερα της Νότιας Αυστραλίας ,όταν διαδηλωτές γκρέμισαν το τμήμα του σιδερένιου περιφράγματος του κέντρου. Σύμφωνα με την αστυνομία οι διαδηλωτές, οι οποίοι αιφνιδίασαν τις αρχές, κρατούσαν όπλα. Τόσο ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τζον Χάουαρντ, όσο και ο αρχηγός τη αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σάϊμον Κριν επέκριναν την ''απαράδεκτα βίαιη'' συμπεριφορά των διαδηλωτών ενώ ο υπουργός Μετανάστευσης, Φίλιπ Ράντοκ, προειδοποίησε ότι η απόδραση είναι ποινικό αδίκημα και οι δραπέτες, όταν συλληφθούν, τα τιμωρηθούν όπως προβλέπει ο νόμος.

    [15] Κονγκό:Παραχωρείται εξουσία στους αντάρτες

    1/4/2002 12:29:00 μμ

    Την παραχώρηση τμήματος της εξουσίας στους αντάρτες με αντάλλαγμα την επανένωση του Κονγκό υποσχέθηκε η κυβέρνηση της χώρας, στο πλαίσιο του διαλόγου για την μετάβαση στη δημοκρατία. Από το Σαν Σίτι όπου οι συνεδριάσεις για το μέλλον της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό συνεχίζονται για έκτη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος της κυβερνητικής αντιπροσωπείας τόνισε ότι "απομένει να κάνουμε έναν καθολικό συμβιβασμό και επιμέρους συμφωνίες", προκειμένου να ρυθμισθούν οι θεσμικές ρήτρες.

    Ζητείται ενότητα...

    Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για τον διάλογο στο Κονγκό, Βιτάλ Καμέρε σε συνέντευξή του δήλωσε ότι ''θα παραχωρήσουμε ένα τμήμα της εξουσίας μας στους αντάρτες και ως αντιστάθμισμα θα επανενώσουμε τη χώρα και θα ανακτήσουμε τους στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων του Κονγκό που κρατούνται όμηροι από τους στρατούς της Ρουάντα και της Ουγκάντα''.

    ''Θα συμπεριλάβουμε αντάρτες στους θεσμούς και θα τους βοηθήσουμε να εγκαταλείψουν τον κλοιό στον οποίο βρίσκονται'' από την Ουγκάντα και τη Ρουάντα, τόνισε ο Καμερέρε, αναφερόμενος στη στρατιωτική βοήθεια που λαμβάνουν από τις δύο τούτες χώρες τα δύο ανταρτικά κινήματα του Κονγκό, το Κίνημα για την Απελευθέρωση του Κονγκό (MLC) και την Κονγκολέζικη Ενωση για τη Δημοκρατία (RDC).

    Οσον αφορά τη χθεσινή ίδρυση στην Κινσάσα του Λαϊκού Κόμματος για την Ανοικοδόμηση και τη Δημοκρατία (PPRD), υποστηρίζει τις πολιτικές επιλογές του προέδρου Ζοζέφ Καμπίλα, ο εκπρόσωπος δήλωσε πως ένας από τους στόχους του είναι "να κινητοποιήσει το λαό για ένα σχέδιο για την κοινωνία, και για να πάμε στις εκλογές".

    [16] Θερινό ωράριο στα καταστήματα

    1/4/2002 10:00:00 πμ

    Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το θερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Ετσι τα εμπορικά καταστήματα από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή θα ανοίγουν στις 9 το πρωί και θα κλείνουν στις 9 το βράδυ, ενώ τα Σάββατα θα κλείνουν στις 6 το απόγευμα.

    [17] Παπανδρέου-Αγγελοπούλου σε Ολυμπιακά έργα

    1/4/2002 12:29:00 μμ

    Τα Ολυμπιακά έργα στον Αγιο Κοσμά και στην περιοχή του Φαλήρου επισκέφθηκαν σήμερα η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου και η πρόεδρος του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου. Η κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τα έργα της παραλιακής πολύ σημαντικά για τους αγώνες και τους πολίτες. Τα χρονοδιαγράμματα, τόνισε η υπουργός, είναι ασφυκτικά όμως το 2004 τα έργα θα είναι έτοιμα και η Αθήνα θα γίνει μια όμορφη πόλη.

    Η πρόεδρος του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελόπουλου τόνισε πως τα συγκεκριμένα έργα είναι έργα ζωής για την Αθήνα σε συνδυασμό μάλιστα με τα έργα του Ελληνικού και τη διαμόρφωση της παραλιακής ζώνης σημαίνουν πολλά για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

    Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ σε λίγη ώρα θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το Εθνικό Κτηματολόγιο.

    [18] Ισοπαλία στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού

    1/4/2002 10:04:00 πμ

    Ισόπαλο ήταν το αποτέλεσμα στον αγώνα ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκού χθες. Για περίπου 60 λεπτά αγώνα ο ΠΑΟΚ κρατούσε απόλυτα τον έλεγχο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και κατάφερε να προηγηθεί 2-0 χάρη σε γκολ των Σπάσιτς (23'), Φρούσου (51'). Ομως, στη συνέχεια οι "πράσινοι" κατάφεραν να ισοφαρίσουν με σκόρερ τους Καραγκούνη (67'), Κωνσταντίνου (72').

    Πάντως, η ισοπαλία στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' Εθνικής, είναι ένα αποτέλεσμα που δεν χαροποίησε κανέναν από τους δύο αντιπάλους, αφού ο Παναθηναϊκός έμεινε 6 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και 5 από τον Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ 7 και 6 αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιηθούν οι ελπίδες και των δύο για συμμετοχή στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

    [19] Το εγκεφαλικό χτυπά και τους 30άρηδες

    1/4/2002 10:38:00 πμ

    Ατομα μόλις 30 ετών και άνω θα πρέπει να υποβάλλονται τακτικά σε εξετάσεις για να βεβαιώνονται ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, αναφέρεται σε άρθρο της Αυστραλιανής Ιατρικής Επιθεώρησης. Σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνών Εγκεφαλικών Επεισοδίων, το οποίο μελέτησε την υγεία 16.000 ασθενών άνω των 30 ετών, το 70% αυτών είχαν πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό και μάλιστα θανατηφόρο.

    ''Ξαφνιαστήκαμε από το γεγονός ότι η έρευνά μας έδειξε πως το 40% των ατόμων ηλικίας 30 έως 40 ετών διέτρεχε τον κίνδυνο να υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο'', δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Στίφεν Ντέϊβις. Ο ίδιος είπε ότι κάθε χρόνο 40.000 άτομα στην Αυστραλία υποφέρουν από εγκεφαλικά επεισόδια και τουλάχιστον 10.000 πεθαίνουν.

    ''Η υψηλή πίεση, η υψηλή χοληστερίνη, το ζάχαρο και το κάπνισμα είναι μερικές από τις αιτίες που προκαλούν τα εγκεφαλικά, αλλά όλα αυτά αντιμετωπίζονται αν γίνει η διάγνωση έγκαιρα και οι παθόντες ακολουθήσουν τις οδηγίες των γιατρών τους'' είπε ο δρ. Ντέϊβις.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 1 April 2002 - 9:59:31 UTC