Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο προσκήνιο και πάλι το αγροτικό
  • [02] Στην Τουρκία από αύριο ο Α. Τσοχατζόπουλος
  • [03] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στους δήμους
  • [04] Απεργία στα ΜΜΕ
  • [05] Αφγανιστάν:Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους
  • [06] Αραβική σύνοδος χωρίς Αραφάτ-Μουμπάρακ
  • [07] Αιματηρό επεισόδιο σε δήμο της Γαλλίας
  • [08] Συνάντηση Σημίτη-Χριστοδουλάκη
  • [09] Προκαταρκτική εξέταση για τα έκτροπα
  • [10] Απαγορευτικό για τα ακατάλληλα σφαγεία

    [01] Στο προσκήνιο και πάλι το αγροτικό

    Πηγή: NET 105,8 fm 27/3/2002 8:19:00 πμ

    Στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Κομοτηνής -Ξάνθης προχώρησαν χθες οι βαμβακοπαραγωγοί του νομού Ροδόπης, με αίτημα την αποπληρωμή του συνόλου του βαμβακιού που παρέδωσαν στα εκκοκιστήρια της περιοχής. Σήμερα με πρωτοβουλία των υπουργείων Οικονομίας και Γεωργίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών, με στόχο την εξεύρεση λύσης στο συγκεκριμένο ζήτημα.

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κιλελέρ

    Eν τω μεταξύ, πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 31 Μαρτίου θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες στο Κιλελέρ, με αφορμή τον εορτασμό της εξέγερσης στην περιοχή. Μάλιστα, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στην ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Κιλελέρ.

    [02] Στην Τουρκία από αύριο ο Α. Τσοχατζόπουλος

    27/3/2002 10:37:00 πμ

    Διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Μαρτίου ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος θα έχει σειρά επαφών με αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης στο επίκεντρο των οποίων θα είναι θέματα ενέργειας.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι βασικός στόχος του είναι η υποστήριξη του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, με σκοπό να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση επιπρόσθετων ποσοτήτων από νέες πηγές παραγωγής φυσικού αερίου. Την Παρασκευή, ο υπουργός Ανάπτυξης θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με την Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

    [03] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στους δήμους

    27/3/2002 8:50:00 πμ

    Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν από τις 11 οι εργαζόμενοι στους δήμους της Αττικής. Στις 11.30 έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών. Οι κινητοποιήσεις θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα και θα κλιμακωθούν με πανελλαδική 24ωρη απεργία την Παρασκευή, 29 Μαρτίου, ενώ για τις 3 και 4 Απριλίου έχει προγραμματιστεί 48ωρη απεργία.

    [04] Απεργία στα ΜΜΕ

    27/3/2002 8:47:00 πμ

    Σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιούν από τις 6 το πρωί οι δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ με κύρια αιτήματα να σταματήσουν οι μαζικές απολύσεις και να υπογραφούν οι νέες συλλογικές συμβάσεις.

    Από την απεργία εξαιρούνται η ΕΡΤ, το ALTER και η εφημερίδα ''Μακεδονία -Θεσσαλονίκη''.

    [05] Αφγανιστάν:Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους

    27/3/2002 9:18:00 πμ

    Δραματική η κατάσταση στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό της Δευτέρας. Χθες οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο για 2.000 νεκρούς και πάνω από 4.000 τραυματίες, όμως τις τελευταίες ώρες εκτιμάται ότι τα θύματα είναι πολύ περισσότερα, καθώς οι μετασεισμοί συνεχίζονται, ενώ η πρόσβαση των σωστικών συνεργείων στην επαρχία Μπαγκλάν είναι δυσχερέστατη λόγων των καταστροφών στο οδικό δίκτυο της περιοχής, όπου τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.

    Ανθρωπιστική βοήθεια από τη Ρωσία

    Η προσωρινή κυβέρνηση του Αφγανιστάν ζήτησε τη βοήθεια των διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίες ήδη κινητοποιούνται για τη μεταφορά βοήθειας στην ορεινή αυτή περιοχή, κάπου 200 χλμ, βορείως της Καμπούλ.

    Σύμφωνα με πηγές του ΟΗΕ, η πόλη Ναχρίν καταστράφηκε κατά 90%.

    Η Ρωσία απέστειλε ήδη 21 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ από τις ΗΠΑ η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Βικτόρια Κλαρκ δήλωσε ότι ''ένας από τους στρατιωτικούς στόχους'' των Αμερικανών στο Αφγανιστάν ήταν ''να προσφέρουν συνθήκες ασφαλείας για να προωθούνται μεγάλες ποσότητες ανθρωπιστικής βοήθειας''.

    [06] Αραβική σύνοδος χωρίς Αραφάτ-Μουμπάρακ

    27/3/2002 8:54:00 πμ

    Χωρίς τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ, αλλά και χωρίς τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ αρχίζουν σήμερα στη Βηρυτό οι εργασίες της αραβικής συνόδου, όπου θα τεθούν επί τάπητος οι προοπτικές ειρήνευσης με το Ισραήλ. Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ώρες σημειώθηκε νέα εισβολή ισραηλινών αρμάτων στα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη κοντά στη Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών.

    Αγεφύρωτες οι διαφορές

    Χθες το βράδυ, δύο μέλη μιας διεθνούς οργάνωσης παρατητηρών σκοτώθηκαν, ενώ κινούνταν με αυτοκίνητο σε δρόμο της Δυτικής Οχθης. Ισραηλινοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι την επίθεση εναντίον των παρατηρητών εξαπέλυσαν Παλαιστίνιοι ένοπλοι. Ωστόσο ο Παλαιστίνιος δήμαρχος της κοντινής πόλης Χαλχούλ διέψευσε κάθε παλαιστινιακή ανάμιξη στο επεισόδιο, το οποίο απέδωσε σε Ισραηλινούς στρατιώτες, υποστηρίζοντας ότι μόνο αυτοί χρησιμοποιούν τέτοιες σφαίρες.

    Πρόκειται για τους πρώτους ξένους παρατηρητές που σκοτώνεται από την έναρξη της παλαιστινιακής Ιντιφάντα, τον Σεπτέμβριο του 2000.

    Νωρίς σήμερα το πρωί, ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή Αντονι Ζίνι δήλωσε πως οι διαφορές ανάμεσα σε Παλαιστινίους και Ισραηλινούς για να καταλήξουν σε μία εκεχειρία είναι τόσο πολύ μεγάλες και ανακοίνωσε πως θα συναντηθεί ξεχωριστά με τις δύο πλευρές.

    [07] Αιματηρό επεισόδιο σε δήμο της Γαλλίας

    27/3/2002 10:28:00 πμ

    Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν τη νύχτα στη δημαρχία του παρισινού προαστίου Ναντέρ, στη διάρκεια ένοπλου επεισοδίου που σημειώθηκε ενώ συνεδρίαζε ακόμα το δημοτικό συμβούλιο. Σύμφωνα με την αστυνομία της Ναντέρ, γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα ένας νεαρός άρχισε να πυροβολεί με πολυβόλο. Ωστόσο όπως ανακοινώθηκε δεν χτυπήθηκε η βουλευτής και δήμαρχος της Ναντέρ, Ζακλίν Φρες, που πρόσκειται στο Κομμουνιστικό Κόμμα. Για παρανοϊκή αγριότητα, έκανε λόγο ο Γάλλος πρωθυπουργός.

    [08] Συνάντηση Σημίτη-Χριστοδουλάκη

    27/3/2002 11:24:00 πμ

    Θέματα οικονομικής επικαιρότητας, αλλά και η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού είναι το αντικείμενο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη. Χθες, ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ απέρριψαν την πρόταση διαλόγου του υπουργού για το εν λόγω θέμα. Τόσο η ΓΣΕΕ όσο και η ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάσουν προκειμένου να καθορίσουν εκ νέου τη στάση τους. Συγκεκριμένα, η Συνομοσπονδία θα συνεδριάσει στις 4 Απριλίου και η ΑΔΕΔΥ στις 29 Μαρτίου.

    [09] Προκαταρκτική εξέταση για τα έκτροπα

    27/3/2002 9:10:00 πμ

    Τη διενέργεια νέας προκαταρκτικής εξέτασης για τα έκτροπα στο ντέρμπυ της Λεωφόρου διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ώστε να συλληφθούν όλοι οι υπαίτιοι των βιαιοπραγιών εναντίον του διαιτητή Μάκη Ευθυμιάδη. Στο Αυτόφωρο δικάζεται το μεσημέρι ο μοναδικός συλληφθείς για τον ξυλοδαρμό του Μάκη Ευθυμιάδη, Νικόλαος Σπανός.

    Σήμερα η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ

    Τη διερεύνηση σε βάθος της υπόθεσης από τα θεσμοθετημένα όργανα του ποδοσφαίρου και την απόδοση ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση ζήτησε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Κουράκης. Σήμερα αναμένεται η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ.

    Θα αποδοθούν ευθύνες τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και έκανε λόγο ''για ολιγωρία των αστυνομικών''.

    Για ''μαύρη σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο'' μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επέρριψε ευθύνες στον πρόεδρο του ΠΑΟ, Αγγελο Φιλιππίδη.

    "&lt;Η πολιτεία απαιτεί από τα θεσμοθετημένα όργανα του ποδοσφαίρου να διευρευνήσουν σε βάθος την υπόθεση και να αποδώσουν ευθύνες παντού", δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννη Κουράκης. Ο κ. Κουράκης, τόνισε επίσης ότι ήδη επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Φίλιππο Πετσάλνικο για να αποδοθούν ευθύνες και από την Δικαιοσύνη. "Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η αυστηρή εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών χωρίς εκπτώσεις και κατά τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση", δήλωσε στην ΝΕΤ 105,8 ο Υφυπουργός Οικονομίας Γιώργος Φλωρίδης. Ο υπεύθυνος τομέα Δημοσίας Τάξης της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι η ελληνική αστυνομία δεν έχει δυστυχώς τη δυνατότητα να προστατεύσει ούτε τον ίδιο τον εαυτό της, ενώ ο κ.Σουφλιάς μίλησε για εικόνες που προσβάλουν το δημόσιο συμφέρον τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν το ποδόσφαιρο από άθλημα ψυχαγωγίας να αναστατώνει την κοινωνία και ζήτησε να ληφθούν μέτρα. Τα προχθεσινά επεισόδια θα απασχολήσουν πάντως και τη Βουλή, καθώς κατατέθηκαν σχετικές ερωτήσεις από βουλευτές. Σε ανακοίνωσή του, εν τω μεταξύ, ο Συνασπισμός επισημαίνει ότι η βία στα γήπεδα και η δράση των παρασκηνίων, εξουδετερώνουν κάθε κοινωνικό, παιδευτικό και πολιτισμικό ρόλο ενός μαζικού, λαϊκού αθλήματος, όπως το ποδόσφαιρο. "Θα συνεχίσουμε τα μέτρα και θα επιτελέσουμε στο ακέραιο το καθήκον μας", τόνισε ο Προεδρος της ΕΠΑΕ Θανάσης Κανελλόπουλος. Τέλος πλήρη στήριξη στον διαιτητή Ευθυμιάδη παρέχει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, που συνεδρίασε εκτάκτως. Η επιτροπή κάνει λόγο για ανθρώπινα λάθη του διαιτητή και για ελλιπή αστυνομικά μέτρα προστασίας του.

    [10] Απαγορευτικό για τα ακατάλληλα σφαγεία

    27/3/2002 10:32:00 πμ

    Το κλείσιμο όλων των σφαγείων που δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές, μέχρι το τέλος του 2002 προανήγγειλαν ο υπουργός Ανάπτυξης Aκης Τσοχατζόπουλος και ο υφυπουργός Γεωργίας Φώτης Χατζημιχάλης, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για το θέμα της κρεαταγοράς Αθηνών.

    Ο κ. Χατζημιχάλης διευκρίνισε επίσης ότι σε όσα σφαγεία μπορούν να ανταποκριθούν θα τους δοθεί η δυνατότητα εκσυγχρονισμού τους μέσω των προγραμμάτων του Γ' ΚΠΣ.

    Για το θέμα της κρεαταγοράς Αθηνών, ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα άμεσης παρέμβασης, ύψους 500 εκατ. δραχμών, έτσι ώστε μέσα σε τρεις μήνες να έχουν αποκατασταθεί όλα τα προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 27 March 2002 - 10:00:21 UTC