Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός
  • [02] Διπλή γιορτή για τον απανταχού Ελληνισμό
  • [03] Κρίσιμες συζητήσεις για την Ο.Α
  • [04] Eπιχείρηση διάσωσης δύο ορειβατών
  • [05] Αραβικά Εμιράτα: σύγκρουση πετρελαιοφόρων
  • [06] Ανανέωση ή όχι της θητείας του διοικητή της Εθνικής
  • [07] Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια του ντέμπι
  • [08] Εκπλήξεις στην 74η απονομή των Οσκαρ

    [01] Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός

    25/3/2002 11:01:00 πμ

    Υφεση παρουσιάζει η κακοκαιρία μετά τα έντονα χθεσινά καιρικά φαινόμενα και τις χιονοπτώσεις οι οποίες σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας και στην Πελοπόννησο. Τα αυτοκίνητα σε αρκετές από αυτές τις περιοχές εξακολουθούν να κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Παραμένει όμως το τσουχτερό κρύο, ενώ ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές έχει πέσει κάτω από το μηδέν. Από το πρωί επετράπη ο απόπλους όλων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

    Aρχισε η επιστροφή των λιγοστών εκδρομέων

    Στο μεταξύ, σε επιφυλακή έχει τεθεί η τροχαία προκειμένου να διευκολύνει την ομαλή επάνοδο των εκδρομέων από το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Αν χρειαστεί θα λάβει τα καθιερωμένα έκτακτα μέτρα και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα.

    Πάντως, λόγω της κακοκαιρίας η έξοδος των εκδρομέων ήταν μειωμένη και κινήθηκε σε φυσιολογικά επίπεδα.

    [02] Διπλή γιορτή για τον απανταχού Ελληνισμό

    25/3/2002 10:16:00 πμ

    Ο Ελληνισμός με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμά σήμερα τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Δοξολογία γίνεται αυτή την ώρα στη Μητρόπολη Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Στη συνέχεια, ο κ. Κωστής Στεφανόπουλος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και στις 11.00 θα ξεκινήσει η καθιερωμένη παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού. Μηνύματα εγρήγορσης και ενότητας για την εθνική επέτειο απηύθυναν η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

    Μηνύματα

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, σημειώνει στο μήνυμα του, ότι οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η πορεία διαβουλεύσεων με την Τουρκία, η προσπάθεια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, απαιτούν προσοχή, σύνεση ώστε να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων ως έθνος, ως κράτος και ως κοινωνία.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, καλεί σε ουσιαστική κινητοποίηση και συστράτευση όλες τις δημιουργικές δυνάμεις, τόσο της ελληνικής κοινωνίας όσο και του απανταχού ελληνισμού, γιατί, όπως αναφέρει, στην Ελλάδα του μέλλοντος φαίνεται και δοκιμάζεται σήμερα ο αληθινός πατριωτισμός.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, στο μήνυμά του τονίζει ότι είναι καθήκον μας η ρήξη με τη μιζέρια και την παρακμή και προσθέτει πως έχουμε αποδείξει ότι όταν παραμερίζουμε προσωπικές μας έριδες, μπορούμε να επιτύχουμε τους εθνικούς μας στόχους.

    Το ΚΚΕ αναφέρει ότι η λαϊκή ενότητα και πάλη κατά των σύγχρονων εκμεταλλευτών και καταπιεστών έχει πολλά να αντλήσει από την αγωνιστική ανάταση του χθες.

    Ο Συνασπισμός σημειώνει ότι η χώρα μας και ο λαός έχουν όλες τις δυνατότητες να ανοίξουν νέους δρόμους προόδου, με τη ριζική αλλαγή των ασκούμενων πολιτικών, του σημερινού πολιτικού σκηνικού και του συστήματος διακυβέρνησης.

    [03] Κρίσιμες συζητήσεις για την Ο.Α

    25/3/2002 10:57:00 πμ

    Κρίσιμη για το μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας θεωρείται η συνάντηση που θα έχουν σήμερα Δευτέρα στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Βερελής, με την αρμόδια κοινοτική επίτροπο για τις Μεταφορές και την Ενέργεια Λογιόλα ντε Παλάθιο. Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν θέματα για τις μεταφορές, ενόψει της ανάληψης απο τη χώρα μας της προεδρίας της ΕΕ το 2003. Ο κ. Βερελής θα ενημερώσει την αρμόδια επίτροπο για τις εξελίξεις στην Ολυμπιακή Αεροπορία και τη νέα προσπάθεια ιδιωτικοποίησης.

    [04] Eπιχείρηση διάσωσης δύο ορειβατών

    Πηγή: ΑΠΕ 25/3/2002 11:03:00 πμ

    Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό των δύο αδελφών, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί από χθες σε χαράδρα, κάτω από τη Μονή Κλειστών στη Φυλή, στην Πάρνηθα. Πρόκειται για τους Ανθιμο και Σμαραγδή Σακιτζόγλου, 26 και 27 ετών αντίστοιχα, που είναι καλά στην υγεία τους και επικοινωνούν μέσω κινητών τηλεφώνων με τους οικείους τους. Στις προσπάθειες εντοπισμού μετέχει από το πρωί και ελικόπτερο ''Σούπερ Πούμα''. Σημειώνεται ότι τα δύο αδέλφια έχουν αποκλειστεί σε δύσβατη περιοχή, ενώ έκαναν πεζοπορία μαζί με δύο φίλους τους, όταν ξαφνικά παρασύρθηκαν από τα νερά του φαραγγιού.

    Aίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 13 προσκόπων

    Στο μεταξύ, χθες, άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ομάδα 13 προσκόπων που είχε αποκλειστεί λόγω της έντονης χιονόπτωσης σε κατασκήνωση στη θέση Πυργάκι Αιγίου.

    [05] Αραβικά Εμιράτα: σύγκρουση πετρελαιοφόρων

    25/3/2002 11:25:00 πμ

    Δύο πετρελαιοφόρα συγκρούστηκαν σήμερα στη θαλάσσια περιοχή του βόρειου εμιράτου Φουτζάιρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χωρίς όμως να δημιουργηθεί πετρελαιοκηλίδα. Σύμφωνα με αξιωματούχο στο λιμάνι του Φουτζάιρα πρόκειται για ένα "ασήμαντο ατύχημα". Ο ίδιος επισήμανε πως δεν δημιουργήθηκε πετρελαιοκηλίδα, αλλά δεν θέλησε να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Τα δύο τάνκερ έχουν μήκος περίπου 300 μέτρα, πρόσθεσε ο ίδιος.

    [06] Ανανέωση ή όχι της θητείας του διοικητή της Εθνικής

    Πηγή: ΑΠΕ 25/3/2002 11:05:00 πμ

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας συνέρχεται μεθαύριο Τετάρτη, για να αποφασίσει σχετικά με την ανανέωση ή όχι της θητείας του διοικητή Θεόδωρου Καρατζά. Η απόφαση του ΔΣ θα πρέπει στη συνέχεια να επικυρωθεί από τη Γενική Συνέλευση της εταιρίας, η οποία θα γίνει εντός του Απριλίου. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανανεωθεί η θητεία του κ. Καρατζά ως διοικητή της Τράπεζας.

    Στο μεταξύ, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η απόφαση-μάλλον τον Απρίλιο-για τη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για την οποία ισχυρότατη είναι η υποψηφιότητα του Λουκά Παπαδήμου, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

    [07] Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια του ντέμπι

    25/3/2002 11:22:00 πμ

    Πρωτοφανή επεισόδια λόγω της αμφισβήτησης των αποφάσεων της διαιτησίας από τους φιλάθλους και τους παράγοντες του ΠΑΟ, αμαύρωσαν την εικόνα του ποδοσφαίρου χθες το βράδυ, όταν μετά τη λήξη του ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, που έληξε 1-1, άτομα επιτέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο και ξυλοκόπησαν τον διαιτητή Μάκη Ευθυμιάδη. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτήρης Μπάγιας, ζητά να μελετηθεί το βίντεο του αγώνα, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη οι δράστες των βιαιοπραγιών.

    Καζάνι που έβραζε η Λεωφόρος

    Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που προηγήθηκε με τον Εμμανουέλ Ολιζαντέμπε, για να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός με πέναλτι του Τζόρτζεβιτς στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

    Ο αγώνας άργησε να ξεκινήσει 20 περίπου λεπτά λόγω επεισοδίων που άρχισαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού από τις κερκίδες.

    [08] Εκπλήξεις στην 74η απονομή των Οσκαρ

    25/3/2002 11:41:00 πμ

    Η μαγεία του "Αρχοντα των Δαχτυλιδιών" μαγνήτισε τέσσερις φορές την Ακαδημία της 74ης απονομής των βραβείων Οσκαρ. Το χαρισματικό μυαλό όμως του Τζον Νας την επανέφερε άλλες τόσες στην τάξη, κερδίζοντας τελικά την μάχη στα σημεία. Οσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου, δεύτερου γυναικείου ρόλου στην Τζένιφερ Κόνελυ, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας. Ο Ράσελ Κρόου "μονομάχησε" σκληρά με τον Ντένζελ Ουάσιγκτον. Στην αρένα όμως του Χόλιγουντ, υπερίσχυσαν τα "ανήθικα" χτυπήματα του μαύρου αστυνομικού.

    Χρυσό αγαλματίδιο σε αφροαμερικανή για 1η φορά

    Ολα τα προγνωστικά διαψεύστηκαν για το Οσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου. Εκλεκτή της Ακαδημίας για την ερμηνεία της στο Χορό των Τεράτων, η Χάλι Μπέρι, προς έκπληξη πολλών αλλά και της ίδιας.

    Η Μπέρι είναι η πρώτη αφροαμερικανή στην ιστορία του θεσμού που κερδίζει το χρυσό αγαλματίδιο που αναμφίβολα ήταν το Οσκαρ της βραδιάς!

    Αναλυτικά όλα τα βραβεία

    Οι νικητές των φετινών κινηματογραφικών βραβείων Οσκαρ ανά κατηγορία είναι οι εξής:

    Καλύτερη Ταινία: "Ενας Υπέροχος Ανθρωπος" του Ρον Χάουαρντ

    Πρώτος Ανδρικός Ρόλος: Ντένζελ Ουάσινγκτον για την ''Ημέρα Εκπαίδευσης''

    Πρώτος Γυναικείος Ρόλος: Χάλι Μπέρι για την ταινία ''Ο Χορός των Τεράτων''

    Δεύτερος Ανδρικός Ρόλος: Τζιμ Μπρόουντμπεντ για την ταινία ''Αϊρις''

    Δεύτερος Γυναικείος Ρόλος: Τζένιφερ Κόνελι για την ταινία ''Ενας Υπέροχος Ανθρωπος''

    Σκηνοθεσία: Ρον Χάουαρντ για την ταινία "Ενας Υπέροχος Ανθρωπος"

    Ξενόγλωσση Ταινία: ''No Man s Land'' (Βοσνία) του Ντάνις Τάνοβιτς

    Κινουμένα Σχέδια: Σρεκ

    Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Κάθριν Μάρτιν και Μπριγκιτε Μπροχ για το ''Μουλέν Ρουζ''

    Φωτογραφία: Αντριου Λέσνι για τον ''Αρχοντα των Δαχτυλιδιών''

    Διασκευασμένο σενάριο: Ακίβα Γκόλντσμαν για το ''Ενας Υπέροχος Ανθρωπος''

    Πρωτότυπο σενάριο: Τζούλιαν Φέλοους για το ''Εγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ''

    Κοστούμια: Κάθριν Μάρτιν και Ανγκους Στράθι για το ''Μουλέν Ρουζ''

    Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους: Ζαν Ξαβιέ ντε Λεστράντ και Ντενίς Πονσέ για το ''Un coupable ideal'' (''Ενας Ιδανικός Ενοχος'')

    Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους: Σάρα Κέρνοχαν και Λιν Απέλ για το ''Thoth''

    Μοντάζ: Πιέτρο Σκάλια για την ταινία ''Μαύρο Γεράκι: Η Κατάρριψη''

    Μακιγιάζ: Πίτερ Οουεν και Ρίτσαρντ Τέιλορ για τον ''Αρχοντα των Δαχτυλιδιών''

    Μουσική: Χάουαρντ Σορ για τον ''Αρχοντα των Δαχτυλιδιών''

    Τραγούδι: Ράντι Νιούμαν για το ''If I Didn't Have You'' του ''Μπαμπούλας ΑΕ''

    Μικρού μήκους κινούμενα σχέδια: Ραλφ Εγκλεστον για την ταινία ''For the Birds''

    Μικρού μήκους ταινία: Ρέι Μακ Κίνον και Λίζα Μπλάουντ για το ''The Accountant''

    Ηχος: Μάικλ Μίνκλερ, Μάιρον Νετίνγκα και Κρις Μανρό για το ''Μαύρο Γεράκι: Η Κατάρριψη''

    Μοντάζ Ηχητικών Εφέ: Τζορτζ Γουότερς και Κρίστοφερ Μπόις για το ''Περλ Χάρμπορ''

    Οπτικά Εφέ: Τζιμ Ρίγκιελ, Ράνταλ Ουίλιαμ Κουκ, Ρίτσαρντ Τέιλορ και Μαρκ Στέτσον για τον ''Αρχοντα των Δαχτυλιδιών''

    Οσκαρ συνολικής προσφοράς: Σίντνεϊ Πουατιέ Ρόμπερτ Ρέντφορντ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 25 March 2002 - 9:54:18 UTC