Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΕΡΤ βραβεύει τα νιάτα
  • [02] Συνεχίζεται η απεργία στους ΟΤΑ
  • [03] Διαμαρτυρία Πυροσβεστών σήμερα
  • [04] Αθληση και μάθηση για μαθητές Γ΄Γυμνασίου
  • [05] Φρενο στα μέτρα εναντίον των αμβλώσεων
  • [06] Μπάσκετ: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 75-69
  • [07] Νίκη του Παναθηναϊκού επί της Λιουμπλιάνα
  • [08] Απαραίτητο το χιούμορ στην δουλειά μας
  • [09] Το Ευρώ περιόρισε τις εξόδους των Γερμανών

    [01] Η ΕΡΤ βραβεύει τα νιάτα

    7/3/2002 9:22:00 μμ

    Εκατόν τριάντα παιδιά υπαλλήλων της ΕΡΤ, που εισήχθησαν φέτος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, βραβεύθηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στο STUDIO E της Ραδιοφωνίας του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής. Η απονομή έγινε από τον Πρόεδρο Δ.Σ.-Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε. Παναγιώτη Παναγιώτου, τον Πρόεδρο της Εστίας Υπαλλήλων της ΕΡΤ Θωμά Χασάπη και από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Γεώργιο Μπουγά. Στους φοιτητές απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις, που συνοδεύονταν από χρηματικά ποσά.

    [02] Συνεχίζεται η απεργία στους ΟΤΑ

    7/3/2002 8:01:00 μμ

    Συνεχίζεται η απεργία των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην προχωρήσει σε καμιά ενέργεια σε βάρος των εργαζομένων αν και η απεργία τους έχει κηρυχθεί παράνομη από τη Δικαιοσύνη.

    Επίσης αποφασίστηκε αντιπροσωπεία του Δήμου και εκπρόσωποι των εργαζομένων να πραγματοποιήσουν αύριο παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών και να επιδιώξουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία για εξεύρεση λύσης.

    [03] Διαμαρτυρία Πυροσβεστών σήμερα

    7/3/2002 8:18:00 μμ

    Αντιπροσωπεία της Ενωσης Πυροσβεστών και Πυρονόμων Αττικής μετά από συγκέντρωση και πορεία προς τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του κόμματος με επικεφαλής τον Νίκο Αθανασάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι πυροσβέστες ζήτησαν την παρέμβαση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Κώστα Λαλιώτη, αλλά και του υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους, όπως η μισθολογική εξίσωση με τις Ενοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό, η ένταξη του επαγγέλματός τους στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά και η καθιέρωση 35 ωρών εργασίας.

    [04] Αθληση και μάθηση για μαθητές Γ΄Γυμνασίου

    Πηγή: ΑΠΕ 7/3/2002 8:12:00 μμ

    "Τάξεις του χειμώνα": Ετσι ονομάζεται το πρόγραμμα, που παρακολούθησε σήμερα στην Αράχωβα ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου και σύμφωνα με αυτό, μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου για μια εβδομάδα, αθλούνται το πρωί στα σπορ του βουνού (σκι, ορειβασία κλπ) και το απόγευμα παρακολουθούν τα μαθήματα του σχολείου τους.

    Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα αναπτύσσεται με επιτυχία στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και το υπουργείο το εφαρμόζει σε συνεργασία με την εταιρεία ''Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα'' η οποία αξιοποιεί και εκμεταλλεύεται την περιουσία του ΕΟΤ.

    Ανταλλαγές μαθητών με την Ε.Ε

    Ηδη στο πρόγραμμα έχουν μετάσχει συνολικά 200 μαθητές. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αράχοβα ο κ. Ευθυμίου συναντήθηκε με όλους τους συντελεστές του προγράμματος και παρακολούθησε τους μαθητές τόσο κατά την ενασχόλησή τους με τα αθλήματα όσο και στη διάρκεια των μαθημάτων στο γυμνάσιο της Αράχοβας. Ο κ. Ευθυμίου μάλιστα ανακοίνωσε τη συνέχιση του πιλοτικού προγράμματος και μέσα στον Μάρτιο, καθώς και την επέκταση του για το σχολικό έτος 2002-2003 σε 3000 μαθητές, προερχόμενους κυρίως από υποβαθμισμένες και απομακρυσμένες περιοχές.

    Ακόμη ανακοίνωσε ότι υπάρχουν σκέψεις το πρόγραμμα να επεκταθεί εκτός του Παρνασσού και σε άλλες περιοχές που έχουν χιονοδρομικά κέντρα. Εξετάζεται επίσης η δυνατότητα πραγματοποίησης ανταλλαγών με μαθητές άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη βάση αυτού του προγράμματος

    [05] Φρενο στα μέτρα εναντίον των αμβλώσεων

    Πηγή: ΑΠΕ 7/3/2002 8:30:00 μμ

    Οι Ιρλανδοί απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης για σκλήρυνση της νομοθεσίας κατά των αμβλώσεων στη χώρα, σύμφωνα με τα επίσημα τελικά αποτελέσματα του σχετικού δημοψηφίσματος, τα οποία δόθηκαν σήμερα Πέμπτη στη δημοσιότητα. Το 50,42% των Ιρλανδών ψήφισε κατά της σκλήρυνσης της νομοθεσίας αυτής έναντι ποσοστού 49,58% που ψήφισε υπέρ στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες Τετάρτη, και στο οποίο έλαβε μέρος το 42,89% των ιρλανδών ψηφοφόρων.

    Το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος κρίθηκε από μόλις 10.556 ψήφους. Ο ιρλανδός πρωθυπουργός Μπέρτι Αχερν παραδέχθηκε αργά σήμερα το απόγευμα την αποτυχία της πρότασής του για σκλήρυνση του νόμου κατά των αμβλώσεων. ''Βάσει των στοιχείων που υπάρχουν φαίνεται πως η πρόταση απορρίφθηκε με οριακή διαφορά'', είχε δηλώσει πριν από την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων ο ιρλανδός πρωθυπουργός.

    Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός παραδέχθηκε την ήττα

    Το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος κρίθηκε από μόλις 10.556 ψήφους. Ο ιρλανδός πρωθυπουργός Μπέρτι Αχερν παραδέχθηκε αργά σήμερα το απόγευμα την αποτυχία της πρότασής του για σκλήρυνση του νόμου κατά των αμβλώσεων. ''Βάσει των στοιχείων που υπάρχουν φαίνεται πως η πρόταση απορρίφθηκε με οριακή διαφορά'', είχε δηλώσει πριν από την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων ο ιρλανδός πρωθυπουργός

    Πρώτο βήμα για το δικαίωμα στην άμβλωση

    Το δημοψήφισμα αυτό αποσκοπούσε κυρίως στην επέκταση της απαγόρευσης της εκούσιας διακοπής της εγκυμοσύνης, η οποία ισχύει από το 1861, και στις γυναίκες που παρουσιάζουν τάσεις αυτοκτονίας. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιρλανδίας είχε αποφανθεί το 1992 ότι οι γυναίκες που παρουσιάζουν τάσεις αυτοκτονίας μπορούν να ενταχθούν στην κατηγορία των γυναικών που διατρέχουν κίνδυνο θανάτου. Βάσει της ιρλανδικής νομοθεσίας κατά των αμβλώσεων, μόνον οι γυναίκες που διατρέχουν κίνδυνο να πεθάνουν μπορούν να πραγματοποιήσουν άμβλωση και εξαιρούνται της νομοθεσίας που απαγορεύει την εκούσια διακοπή της εγκυμοσύνη

    [06] Μπάσκετ: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 75-69

    7/3/2002 11:15:00 μμ

    Έστω και στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Ολυμπιακός κατάφερε να προστατεύσει την έδρα του, από τη μαχητική ΑΕΚ και να κερδίσει και τον δεύτερο ελληνικό εμφύλιο, στην Ευρωλίγκα, με το τελικό 75-69. Ηρωας της τελευταίας στιγμής ήταν αναμφισβήτητα ο Νικαγκμπάτζε, ο οποίος αποδείχθηκε σωτήρια αλλαγή, καθώς με προσωπικά του σουτ έδωσε την πρωτοπορία στον Ολυμπιακό, που αργότερα μεταφράστηκε σε νίκη.

    Ετσι, οι ''ερυθρόλευκοι'' με δύο στις δύο νίκες ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς στην φάση των ''16'' της Ευρωλίγκα.

    Τα δεκάλεπτα: 31-15, 40-41, 59-55, 75-69.

    [07] Νίκη του Παναθηναϊκού επί της Λιουμπλιάνα

    7/3/2002 10:57:00 μμ

    Την πρώτη του νίκη στη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκα πέτυχε απόψε ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" επικράτησαν στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων 85-67 της Ολίμπια Λιουμπλιάνα σε παιχνίδι της δεύτερης μέρας του έβδομου ομίλου. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Ιμπραήμ Κουτλουάι που πέτυχε 22 πόντους και δείχνει να βρίσκει μετά από αρκετό καιρό τη φόρμα του. Τα δεκάλεπτα: 29-13, 49-30, 67-44, 85-67

    [08] Απαραίτητο το χιούμορ στην δουλειά μας

    Πηγή: ΑΠΕ 7/3/2002 6:17:00 μμ

    Το χιούμορ αποτελεί το αλατοπίπερο και της επαγγελματικής ζωής σύμφωνα με τις τελευταίες διαπιστώσεις ειδικών. Δημοσίευμα στο τεύχος της μηνιαίας επιθεώρησης '' Handelsblatt Junge Kerriere'', αναφέρει ότι πολλές εταιρίες προσπαθούν να καλλιεργήσουν την αίσθηση του χιούμορ των υπαλλήλων τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι η μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία Daimler-Crysler είναι η πρώτη εταιρία στη Γερμανία που προσφέρει στο προσωπικό της ειδικά σεμινάρια χιούμορ. Η ιδέα προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Η Τράπεζα της Αμερικής (Bank of America) διοργάνωσε εκστρατεία με τον τίτλο ''Ούτε μια μέρα χωρίς χαμόγελο''.

    Επίσης, εργαζόμενοι στην αεροπορική εταιρία Southwest Airlines αποκάλυψαν οτι αντιμετώπισαν επιτυχώς δυσάρεστες καταστάσεις χρησιμοποιώντας το χιούμορ.

    [09] Το Ευρώ περιόρισε τις εξόδους των Γερμανών

    7/3/2002 7:19:00 μμ

    Μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των Γερμανών που βγαίνουν έξω για φαγητό ή ποτό μετά την εφαρμογή του Ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική ένωση ξενοδοχείων και εστιατορίων που εδρεύει στο Βερολίνο. Ένας στους τρεις Γερμανούς δεν έχουν βγει για φαγητό έξω από την ημέρα που εφαρμόσθηκε το Ευρώ έως τα μέσα Φεβρουαρίου και δεν προβλέπεται να αλλάξουν στάση και εως τα μέσα Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το ινστιτούτο ερευνών Enmid.

    Οι σερβιτόροι υφίστανται τις συνέπειες της εφαρμογής του νέου νομίσματος.

    Μόλις το 13,7% των πελατών αφήνουν φιλοδώρημα τουλάχιστον ενός ευρώ ενώ το 17,2% αφήνουν πολύ λιγότερα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 7 March 2002 - 21:54:43 UTC