Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Δώρο'' στις εργαζόμενες μητέρες
  • [02] Περί ''πολιτικής εκτροπής'' στη Βουλή
  • [03] ΚΥΣΕΑ: Εξοπλιστικά προγράμματα
  • [04] ΕΛΑΣ: Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων
  • [05] Επίσκεψη Σημίτη στην Ιαπωνία
  • [06] Νέος αρχηγός στο Λιμενικό Σώμα
  • [07] Συνάντηση Καραμανλή με γγ του ΕΛΚ
  • [08] Ανακοίνωση της Ιντρακόμ για έρευνες ΣΔΟΕ
  • [09] Σκανδαλίδης:Συνέντευξη για δημοτικές εκλογές
  • [10] ΝΑΤΟ: αποτύχαμε να συλλάβουμε τον Κάρατζιτς
  • [11] Γερμανία: Υπέρ νομοσχεδίου για τους μετανάστες
  • [12] Με τρεις ομάδες η Ελλάδα στο Champion Leauge
  • [13] Διαγωνισμός επισιτισμού για το Ολυμπιακό Χωριό
  • [14] Οι Ελληνικές συμμετοχές για το Σάββατο
  • [15] Στα ημιτελικά των 200μ η Βασαρμίδου
  • [16] Ρεκόρ Κύπρου ο Στέφανος Ιωάννου
  • [17] Απόσυρση παρτίδας AEROLIN
  • [18] Ληξουριώτικο Καρναβάλι 15-17 Μαρτίου
  • [19] Η ποιήτρια Κ. Δημουλά ακαδημαϊκός από χθες
  • [20] Σε τροχιά ο ENVISAT
  • [21] Online μικρές αγγελίες για την Ευρώπη
  • [22] Στο μουσείο της Μαντάμ Τισό Μπέκαμ-Ερικσον

    [01] ''Δώρο'' στις εργαζόμενες μητέρες

    Πηγή: NET 105,8 fm 1/3/2002 2:26:00 μμ

    Δύο συντάξιμα χρόνια για κάθε παιδί, μελετά η κυβέρνηση να προσφέρει, στην εργαζόμενη μητέρα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα". Το "δώρο", αν τελικά επιτευχθεί, θα συμπεριλαμβάνεται στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που ήδη δρομολογείται. Η χορήγηση των πλασματικών συντάξιμων ετών σημαίνει πρακτικά, ότι μια γυναίκα με τρία παιδιά θα πάρει ως πριμ έξι συντάξιμα χρόνια.

    Ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης

    Η πρόταση θα αφορά όσες μητέρες συνταξιοδοτηθούν ή θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μετά την 1-1-2008. Στην ουσία θα αφορά μητέρες, που εισήλθαν στην αγορά εργασίας μετά το 1980 έως το 1993, αφού από εκεί και μετά ισχύει το 65ο συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες. Το σχέδιο για το ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης των μητέρων επεξεργάζονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και θα παρουσιαστεί στους κοινωνικούς εταίρους περί το τέλος Μαρτίου μαζί με το συνολικό πακέτο των κυβερνητικών προτάσεων για το ασφαλιστικό.

    Ισότητα ευκαιριών

    Είναι η πρώτη φορά, που αναγνωρίζονται ο ιδιαίτερος ρόλος και τα βάρη της μητέρας, με ειδικές ρυθμίσεις, όπως τόνισε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κατά τη διάρκεια ημερίδας για την ισότητα ευκαιριών των δύο φύλων στο Γ΄ΚΠΣ. Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε εξάλλου και για τη διασφάλιση ίσης συμμετοχής ανδρών και γυναικών στον επαγγελματικό τομέα.

    [02] Περί ''πολιτικής εκτροπής'' στη Βουλή

    Πηγή: NET 105,8 fm 1/3/2002 1:01:00 μμ

    "Το δημοκρατικό μας πολίτευμα δεν κινδυνεύει", διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας σήμερα, στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του πρώην προέδρου της Ν.Δ. Μιλτιάδη Εβερτ σχετικά με τις αναφορές του περί πολιτικής εκτροπής. Ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι σήμερα, με μεθοδευμένη λασπολογία και προσπάθεια δημιουργίας φασιστικού κλίματος που ορισμένοι καλλιεργούν, στήνουν την παγίδα για τους ίδιους. Κατά τη συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, αντηλλάγησαν βαρύτατοι χαρακτηρισμοί.

    Εβερτ: βαριές κατηγορίες για τον Πρωθυπουργό

    Ο κ.Εβερτ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει ποιοι και με ποια μέσα απειλούν το πολίτευμα και να αναλάβει πρωτοβουλία για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Σημίτη για έλλειψη θάρρους και ανδρισμού αφού-όπως είπε-δεν ζήτησε συγγνώμη σχετικά με τις αναφορές του περί πολιτικής εκτροπής. Παράλληλα, τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το λαό από τα προβλήματα του τόπου και ότι αποδεικνύεται αδύναμος να κυβερνήσει και να διαχειριστεί τα κοινά.

    "Η κυβέρνηση προστατεύει το δημόσιο συμφέρον και θα προχωρήσει στο δρόμο της ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης και όχι των ύβρεων", απάντησε ο κ. Σημίτης.

    Κωνσταντόπουλος: όλα είναι σάπια στην πράξη

    Στη συνεχεία, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου για τη διαφάνεια και τον έλεγχο στο δημόσιο χρήμα ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε για την ανεξαρτησία της επιτροπής ανταγωνισμού και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να γίνεται η διαφάνεια πρόσχημα για να σταματήσει το έργο της κυβέρνησης.

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος εξέφρασε τη λύπη του υποστηρίζοντας ότι όλα είναι θωρακισμένα στη θεωρία, αλλά θολά και σάπια στην πράξη.

    Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΝ για δημαγωγία και συκοφαντία.

    [03] ΚΥΣΕΑ: Εξοπλιστικά προγράμματα

    1/3/2002 4:30:00 μμ

    Αποφάσεις για τρία μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα πήρε το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Πρόκειται για το άρμα μάχης του στρατού ξηράς για το μέσο μεταγωγικό αεροσκάφος και για το σύστημα αυτοπροστασίας των F-16. Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου και στις τρεις περιπτώσεις επελέγησαν οι αρτιότερες λύσεις από πλευράς τεχνικής αξιολόγησης, κόστους και χρόνου παράδοσης.

    Τα τρια προγράμματα

    Συγκεκριμένα, το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε τα προγράμματα που αφορούν στο νέο άρμα μάχης, στα συστήματα αυτοπροστασίας των F-16 και στο μέσο μεταφορικό αεροσκάφος.

    Ειδικότερα, η χώρα μας θα προμηθευτεί 170 άρματα μάχης τύπου "Λέοπαρντ", δύο Α5 γερμανικής κατασκευής.

    Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν η προμήθεια 246 αρμάτων μάχης αλλά μειώθηκε σε υλοποίηση παλαιότερης απόφασης του ΚΥΣΕΑ για μετακύληση ποσού 1.000 δισ.δρχ. για μετά το 2005.

    Το σύστημα αυτοπροαστασίας για τα F-16 θα είναι το "Ασπίς" της αμερικανικής εταιρίας Ράιφεον.

    Το μέσο μεταφορικό αεροσκάφος θα είναι το C27G το οποίο κατασκευάζει η ιταλική εταιρία "Αλένια" σε συνεργασία με την "Λόξιντ Μάρτιν". Ειδικότερα, η χώρα μας θα προμηθευτεί 12 μέσα μεταφορικά αεροσκάφη με δυνατότητα αγοράς άλλων τριών, ενώ θα παραλάβει στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας και δυο μεταχειρισμένα C-130.

    Το συνολικό κόστος των προγραμμάτων ανέρχεται περίπου στα 700 δισ. δρχ.

    Επίσης, ο κ. Παπαντωνίου διευκρίνισε τα κριτήρια για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων ήταν: Η τεχνική επάρκεια των συγκεκριμένων συστημάτων, η εξοικονόμηση πόρων καθώς και ο χρόνος παράδοσης των συγκεκριμένων συστημάτων.

    Σημειώνεται ότι τα συστήματα αυτοπροστασίας θα παραληφθούν το 2003 καλύπτοντας ένα σημαντικό ποσοστό των νέων αεροσκαφών F-16 που θα παραλαμβάνονται από τον ίδιο χρόνο.

    Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με δημοσιεύματα περί προβλημάτων του με τον αρχηγό ΓΕΝ, με αφορμή τις σημερινές κρίσεις των αντιναυάρχων και υποναυάρχων στο Πολεμικό Ναυτικό, ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και τόνισε ότι δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε με αναπαραγωγή φημών σε διαδικασίες κρίσεων που προσδιορίζονται επακριβώς από το Σύνταγμα και τους νόμους.

    Αλλαγές και ρυθμίσεις για τους ανυπότακτους

    Επίσης, ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους 14.630 ανυπότακτους, εξήγγειλε ο Υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, με στόχο να περιορίσει το πρόβλημα της ανυποταξίας.

    Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις:

    ως ανώτατο όριο στράτευσης καθορίζεται το 45ο έτος από το 50ο που είναι σήμερα, γεγονός που σημαίνει πως όσοι ανυπότακτοι συμπλήρωσαν τα 45 έτη απαλλάσσονται από την υποχρέωση να εκπληρώσουν τη θητεία τους και θα μπορούν αν το επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Οι ανυπότακτοι θα μπορούν να έχουν ελληνικό διαβατήριο, ακόμη και αν δεν αποφασίσουν να υπηρετήσουν.

    Εξωτερική πολιτική και άμυνα της Ε.Ε

    Επίσης, το θέμα του ευρωστρατού και οι τελικές ελληνικές θέσεις στο ζήτημα αυτό απασχόλησαν τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, των υπουργών Εξωτερικών Αμυνας.

    Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε ότι θα προωθήσουμε συμφωνία μεταξύ ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις ελληνικές θέσεις χωρίς να μεταφέρουμε προβλήματα της Συμμαχίας στην Ε.Ε, αλλά και χωρίς ο ευρωστρατός να εξελιχθεί σε παράρτημα της Ατλαντικής Συμμαχίας.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως τη σύσκεψη απασχόλησε το θέμα της κοινής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας της Ε.Ε και η συνεργασία της Ένωσης με τις 6 νατοϊκές χώρες που βρίσκονται εκτός της Ένωσης.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    [04] ΕΛΑΣ: Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων

    1/3/2002 7:07:00 μμ

    Οι πέντε από τους 18 στρατηγούς της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) κρίθηκαν αποστρατευτέοι και οι 13, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού και των υπαρχηγών, παραμένουν στις θέσεις τους. Οι κρίσεις για το έτος 2002 στην Ελληνική Αστυνομία άρχισαν σήμερα με συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου στο οποίο προεδρεύει ο αρχηγός, αντιστράτηγος κ. Νασιάκος και συμμετείχαν οι αντιστράτηγοι του στρατού κ. Υφαντής και κ. Λιγουδιστιάνος.

    Το ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας υπό την προεδρία του αρχηγού του Σώματος και με τη συμμετοχή δύο αντιστράτηγων του στρατού ξηράς, έκρινε τους τρεις αντιστράτηγους της ελληνικής αστυνομίας ως διατηρητέους.

    Πρόκειται για τους Σπύρο Τσάκο υπαρχηγό της ΕΛΑΣ, Χαράλαμπο Χριστοφαρίζη, γενικό επιθεωρητή και Ιωάννη Πανηγυράκη, επιτελάρχη. Αργότερα, σε συνεδρίαση του ιδίου συμβουλίου, θα κριθούν οι 14 υποστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Στη συνέχεια, το ίδιο συμβούλιο με συμμετοχή αυτή τη φορά των κ. κ. Νασιάκου, Τσάκου και Πανηγυράκη έκρινε τους υποστρατήγους και τους ταξίαρχους της ΕΛΑΣ.

    Από τους υποστρατήγους αποστρατεύονται με το βαθμό του αντιστρατήγου οι κ.κ. Τασσιόπουλος, Βασ. Κουφογιάννης, Κολιάκης, Δελλής και Κρινής. Παραμένουν στο βαθμό τους οι υποστράτηγοι κ.κ. Παπαβασιλείου, Τασσιόπουλος, Ν. Τσατσάκης, Κωνσταντινίδης, Βιολιτζής, Παυλίδης, Λιάνος, Αγγελάκος και Κανέλλος.

    [05] Επίσκεψη Σημίτη στην Ιαπωνία

    1/3/2002 6:30:00 μμ

    Εξαήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί από αύριο ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στην Ιαπωνία. Θα συνοδεύεται από τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Τάσο Γιαννίτση και Έλληνες επιχειρηματίες. Επίσης, ο κ. Σημίτης θα έχει στο Τόκιο, επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας ενώ θα επισκεφθεί και το Κιότο και την Οζάκα.

    Η Ελληνική κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επίσκεψη αυτή, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας.

    [06] Νέος αρχηγός στο Λιμενικό Σώμα

    1/3/2002 7:13:00 μμ

    Ο υποναύαρχος και Α' υπαρχηγός Χρήστος Δελημιχάλης είναι από σήμερα ο νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος με απόφαση του ΚΥΣΕΑ προήχθη στο βαθμό του αντιναυάρχου και αντικατέστησε τον επίσης αντιναύαρχο Ανδρέα Συρίγο που με την ίδια απόφαση αποστρατεύθηκε.

    O νέος αρχηγός που υπηρετεί στο Λιμενικό 32 χρόνια και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας τις επόμενες ημέρες θα προεδρεύσει στο Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων προκειμένου να κρίνει τους 14 αρχιπλοιάρχους, δυο υποναυάρχους και 52 πλοιάρχους.

    Ο ΥΕΝ Γιώργος Ανωμερίτης και το ΚΥΣΕΑ ευχαρίστησαν τον απερχόμενο αρχηγό, και του απένειμαν τον τίτλο του επίτιμου αρχηγού του Λιμενικού Σώματος.

    [07] Συνάντηση Καραμανλή με γγ του ΕΛΚ

    Πηγή: NET 105,8 fm 1/3/2002 7:12:00 μμ

    Το θέμα της κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Αμυνας κυριάρχησε κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, με το Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Αλεσάντρο Αγάγ. Επίσης, συζητήθηκε η συμβολή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην αναμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και η συνεισφορά του στην εξομάλυνση της κατάστασης στα Βαλκάνια.

    Μετά τη συνάντηση ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη λήψη αποφάσεων και τόνισε πως δεν είναι δυνατόν κράτη που δεν είναι μέλη της Ενωσης να έχουν περισσότερα δικαιώματα από τα κράτη-μέλη.

    [08] Ανακοίνωση της Ιντρακόμ για έρευνες ΣΔΟΕ

    1/3/2002 7:06:00 μμ

    Την άμεση δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΔΟΕ για τους ελέγχους που διενήργησε από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2001 στις εταιρίες ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΙΝΤΡΑΣΟΦΤ, και ΙΝΤΡΑΛΟΤ ζητά ο όμιλος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ με ανακοίνωσή του. Ο όμιλος ισχυρίζεται ότι σε ότι αφορά την τελευταία δίωξη που ασκήθηκε δεν υφίσταται καμία παράβαση και τα αντληθέντα κεφάλαια από το χρηματιστήριο έχουν τοποθετηθεί σε ενδεδειγμένες επενδύσεις, σύμφωνα με το δηλωθέντα προς τους επενδυτές προορισμό τους. Οσον αφορά την πρώτη δίωξη σε βάρος του κυρίου Κόκκαλη που περιλαμβάνει και την κατηγορία της κατασκοπίας ο όμιλος επισημαίνει ότι προκαλεί ερωτηματικά η ευκολία, με την οποία ασκήθηκε, αφού -όπως ισχυρίζεται- στηρίζεται σε φαλκιδευμένα στοιχεία ξένων μυστικών υπηρεσιών.

    [09] Σκανδαλίδης:Συνέντευξη για δημοτικές εκλογές

    1/3/2002 7:01:00 μμ

    Ενας νέος αναλογικότερος νόμος θα είναι η βάση του διαλόγου, μετά τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, τόνισε σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ 105,8, ο Υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης. Μάλιστα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα θετικός στις κυβερνήσεις συνεργασίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις δεν είναι πάντα το φάρμακο.

    Παράλληλα, ο κ. Σκανδαλίδης ανακοίνωσε ότι σε 3 με 4 εβδομάδες θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα προβλέπει αλλαγές στο ΑΣΕΠ.

    Ωστόσο, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι το Ανώτατο Συμβούλιο δεν καταργείται, αλλά αποκεντρώνεται και εκσυγχρονίζεται.

    Ο υπουργός επανέλαβε ότι στα επόμενα 2 χρόνια θα δημιουργηθούν 1000 κέντρα εξυπηρέτησης των πολιτών.

    Ο τομεάρχης της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, πρότεινε την επανίδρυση της Δημόσιας Διοίκησης.

    Στον εκδημοκρατισμό της Δημόσιας Διοίκησης σε όλα τα επίπεδα, εντόπισε το πρόβλημα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος.

    Είμαστε μακριά από τη Δημόσια Διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επεσήμανε ο Ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Μιχάλης Παπαγιαννάκης.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου, τόνισε ότι όλοι είναι ώριμοι να προχωρήσουν και να καταλήξουν σε λύσεις για τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης με ευρύτερη πολιτική συναίνεση.

    [10] ΝΑΤΟ: αποτύχαμε να συλλάβουμε τον Κάρατζιτς

    1/3/2002 3:20:00 μμ

    Λίγο πριν το μεσημέρι, το ΝΑΤΟ παραδέχτηκε ότι απέτυχε και πάλι να συλλάβει τον καταζητούμενο για εγκλήματα πολέμου πρώην ηγέτη των Σερβοβόσνιων Ράντοβαν Κάρατζιτς καθώς η νέα στρατιωτική του επιχείρηση κοντά στην κωμόπολη Τσελεμπίτσι δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Από νωρίς το πρωί, στρατιώτες υποστηριζόμενοι από θωρακισμένα και ελικόπτερα της πολυεθνικής δύναμης είχαν αποκλείσει την περιοχή νότια του Τσελεμπίτσι ψάχνοντας για τον Κάρατζιτς, μετά από πληροφορίες ότι ο καταζητούμενος κρυβόταν εκεί. Πάντως, στην ανακοίνωσή του, το ΝΑΤΟ τονίζει ότι η καταδίωξη του Κάρατζιτς θα συνεχιστεί μέχρι την σύλληψή του.

    Το ΝΑΤΟ καλεί τον Κάρατζιτς να παραδοθεί

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζορτζ Ρόμπερτσον δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις της συμμαχίας στη Βοσνία θα συλλάβουν τελικά τον Ράντοβαν Κάρατζιτς και τους άλλους ύποπτους για εγκλήματα πολέμου και κάλεσε τους φυγάδες να παραδοθούν.

    "Μπορείτε να περιμένετε και άλλες επιχειρήσεις, φανερές και μη, μέχρι να φτάσει η μέρα που εκείνοι οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου θα εμφανιστούν ενώπιον της δικαιοσύνης στη Χάγη", δήλωσε ο Ρόμπερτσον προς δημοσιογράφους στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. "Εκείνοι που κρύβουν αυτούς τους ανθρώπους και που τους προσφέρουν υποστήριξη πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι θα έρθει και γι' αυτούς η μέρα που θα λογοδοτήσουν", πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας.

    "Έχω ένα επίσημο μήνυμα για τον Κάρατζιτς και για τους άλλους που έχουν κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου: οι μέρες σας είναι μετρημένες μια μέρα, είτε αυτή θα είναι αύριο είτε τον επόμενο μήνα, η SFOR θα έρθει για σας. Παραδοθείτε τώρα με κάποια αξιοπρέπεια ή θα σας προφτάσει η δικαιοσύνη", τόνισε ο Ρόμπερτσον.

    Στο Σαράγεβο, ο εκπρόσωπος της Σταθεροποιητικής Δύναμης (SFOR) λοχαγός Ντάριλ Μορέλ δήλωσε πως είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός και η σύλληψη του Κάρατζιτς.

    Η SFOR ολοκλήρωσε σήμερα μια διήμερη στρατιωτική επιχείρηση στην ελεγχόμενη από τους Σέρβους ανατολική Βοσνία που είχε στόχο τη σύλληψη του Κάρατζιτς.

    "Αυτή η φάση της επιχείρησης τελείωσε. Εξακολουθούμε να έχουμε επιχειρήσεις σε εξέλιξη για τη σύλληψη του Ράντοβαν Κάρατζιτς. Η σύλληψή του είναι θέμα χρόνου", τόνισε ο εκπρόσωπος της SFOR.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    [11] Γερμανία: Υπέρ νομοσχεδίου για τους μετανάστες

    1/3/2002 5:15:00 μμ

    Τα μέλη της Γερμανικής κάτω βουλής ψήφισαν σήμερα, έπειτα από έντονη αντιπαράθεση, υπέρ ενός νομοσχεδίου που επιτρέπει την είσοδο στη χώρα ειδικευμένων εργατικών χεριών από άλλες χώρες και επιταχύνει τη διαδικασία για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Το νομοσχέδιο πέρασε με 321 ψήφους υπέρ, 225 κατά και 41 αποχές σε σύνολο 587 παρόντων βουλευτών.

    Επίσης, το νομοσχέδιο αυτό θα πρέπει να ψηφιστεί στις 22 Μαρτίου και από την άνω βουλή (Μπούντεσρατ), κάτι που φαίνεται δύσκολο αφού ο κυβερνητικός συνασπισμός των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων, δεν έχει την πλειοψηφία στο σώμα αυτό.

    Σε μια απρογραμμάτιστη παρέμβασή του στην Κάτω Βουλή, ο γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ κάλεσε την αντιπολίτευση, η οποία θεωρεί πως πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος σε μετανάστες στη χώρα εξαιτίας του υψηλού ποσοστού ανεργίας, να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, το οποίο είπε πως "είναι μια προσεκτική ισορροπία ανάμεσα σε αυτό χρειάζεται η χώρα στον τομέα της οικονομίας και σε αυτό που είναι ανθρωπιστικά σωστό".

    Ο Σρέντερ ζήτησε από τους Χριστιανοδημοκράτες να μην μετατρέψουν την ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού σε "μονομαχία ενόψει των εκλογών" τις 22ης Σεπτεμβρίου.

    [12] Με τρεις ομάδες η Ελλάδα στο Champion Leauge

    Πηγή: ΑΠΕ 1/3/2002 12:43:00 μμ

    Η ΑΕΚ μπορεί να αποκλείστηκε από τη συνέχεια του κυπέλλου UEFA, αλλά ο βαθμός της ισοπαλίας από την Ιντερ, μαζί βέβαια με τη νίκη του Παναθηναϊκού, μπορεί να αποτελέσουν πραγματικό "χρυσάφι" στην προσπάθεια της χώρας μας να εξασφαλίσει την έκτη θέση της ειδικής βαθμολογίας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για τα ευρωπαϊκά κύπελλα.

    Η έκτη θέση θα δώσει στην Ελλάδα το δικαίωμα να συμμετάσχει με τρεις ομάδες στο Champion Leauge από την περίοδο 2003-2004.

    Οι βαθμοί που πήραν ΠΑΟ και ΑΕΚ κράτησαν την διαφορά από τους Ολλανδούς σε επίπεδα που είναι απίθανο να καλυφθούν μέχρι το τέλος της περιόδου.

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Iσπανία 64.895

    2. Ιταλία 56.810

    3. Αγγλία 53.030

    4. Γερμανία 49.557

    5. Γαλλία 42.352

    6. ΕΛΛΑΔΑ 35.116

    7. Ολλανδία 32.332

    8. Τουρκία 28.475

    9. Πορτογαλία 27.499

    10.Ρωσία 27.291

    [13] Διαγωνισμός επισιτισμού για το Ολυμπιακό Χωριό

    1/3/2002 7:03:00 μμ

    Εντός του Μαρτίου θα προκηρυχθεί από την Οργανωτική Επιτροπή "Αθήνα 2004" ο διαγωνισμός για την επιλογή της εταιρίας παροχής διατροφής στο Ολυμπιακό Χωριό, που αποτελεί το μεγαλύτερο έργο στον τομέα του επισιτισμού το οποίο θα αναπτυχθεί στη χώρα μας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Βασικός στόχος του "Αθήνα 2004" είναι η προώθηση της ελληνικής διατροφής, αλλά και η απόκτηση σύγχρονης τεχνογνωσίας catering (υπηρεσιών διατροφής).

    Επίσης, στο Ολυμπιακό Χωριό θα φιλοξενηθούν συνολικά 24.000 αθλητές και συνοδοί (17.000 για τους Ολυμπιακούς και 7.000 για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες), ενώ σημαντικός θα είναι ο αριθμός των εργαζόμενων και των εθελοντών οι οποίοι καθημερινά θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους φιλοξενούμενους.

    Για την εξυπηρέτηση του επισιτιστικού προγράμματος στο Ολυμπιακό Χωριό:

    Θα δημιουργηθούν 3 εστιατόρια Θα παρασκευάζονται 6.000 γεύματα την ώρα στο βασικό εστιατόριο Θα προσφέρονται 50.000 γεύματα ημερησίως (περίπου 2 εκατ. γεύματα στο σύνολο) Θα καταναλώνονται 100 τόνοι φαγητού την ημέρα.

    Τη Δευτέρα, στη Βίλα Καζούλη, στην Κηφισιά, θα διεξαχθεί συζήτηση για το επισιτιστικό και διατροφικό πρόγραμμα της Οργανωτικής Επιτροπής, στην οποία θα μιλήσει, μεταξύ άλλων και ο αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Α.Σκούρας.

    [14] Οι Ελληνικές συμμετοχές για το Σάββατο

    1/3/2002 6:11:00 μμ

    Οκτώ αθλητές μας θα αγωνιστούν αύριο για τη 2η ημέρα των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου, που διεξάγεται στη Βιέννη. Στα 60μ των ανδρών, ο Αγγελος Παυλακάκης αγωνίζεται στην 1η προκριματική σειρά στον 1ο διάδρομο και με 6.65 έχει την 2η καλύτερη επίδοση από τους συμμετέχοντες. Κυριότεροι αντίπαλοί του θα είναι ο Βρετανός Τζέισον Γκάρντενερ με 6.52, ο Αυστριακός Μάρτιν Λάχοβιτς με 6.65, ο Βέλγος Μπουγκελέμπα Μπονγκέλο με 6.68 και ο Σλοβένος Μάτιτς Σούστεροτς με 6.69.

    Στην 4η προκριματική σειρά, στον 7ο διάδρομο θα τρέξει ο Αρης Γκαβέλας, έχοντας την καλύτερη επίδοση μαζί με τον Σουηδό Πάτρικ Λόβγκριν με 6.62. Κυριότεροι αντίπαλοί του θα είναι ακόμη ο Ολλανδός Τρόι Ντάγκλας με 6-72, ο Γάλλος Ισα Ντέμπε με 6.67 και ο Ιταλός Αντρέα Ραμπίνο με 6.72.

    Στο ύψος όπου μετέχουν 28 αθλητές, θ αγωνιστεί ο Δημήτρης Κοκότης έχοντας στόχο να περάσει στον τελικό και να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Στο τριπλούν ο Κώστας Ζαλαγκίτητς θα αντιμετωπίσει 17 αντιπάλους για μια θέση στην 8άδα του τελικού.

    Η μεγαλύτερη ελληνική ελπίδα στα 60μ, η Γεωργία Κοκλώνη τρέχει στη 2η προκριματική σειρά έχοντας μαζί με την Βελγίδα Κιμ Γκεβαερτ την καλύτερη επίδοση (7.18). Μαζί τους τρέχουν ακόμη, η Ρωσίδα Λαρίσα Κρούγκλοβα (7.20), η Γερμανίδα Μάριον Βάγκνερ (7.36) και η Εσθονή Κάτριν Κάαρτ (7.32).

    Στην 1η σειρά θα αγωνιστεί η Γιαννούλα Καφετζή που έχει την 4η επίδοση με 7.37 και στην 4η σειρά η Βούλα Πατουλίδου.

    Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης έχει επίσης την 4η επίδοση στη σειρά της με 7.36.

    Στα 60μ εμπόδια η Φλώρα Ρεντούμη θα τρέξει στην 1η διαδρομή της 2ης ημιτελικής σειράς και με 8.10 έχει την 4η καλύτερη επίδοση.

    Απέναντί της θα βρει τη Γαλλίδα Ζιράρ (7.94, τη Ρωσίδα Λαούκοβα (7.99) και τη Γερμανίδα Χέντσκε (8.06).

    [15] Στα ημιτελικά των 200μ η Βασαρμίδου

    1/3/2002 3:34:00 μμ

    Η Μαρίνα Βασαρμίδου ήταν η μοναδική από τους αθλητές μας που αγωνίστηκαν σήμερα το πρωί και κατάφερε να πετύχει τον στόχο της, να προκριθεί δηλαδή στα ημιτελικά των 200μ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου της Βιέννης. Με επίδοση 23.74 ήταν η 12η ανάμεσα στις 15 που πέρασαν και αμέσως μετά την κούρσα της.

    Η Βασαρμίδου ήταν 2η στη σειρά της, με πρώτη την αυστριακή Κάριν Μάιρ η οποία με 22.82, σημείωσε την 2η καλύτερη επίδοση των προκριματικών. Την κορυφαία επίδοση σημείωσε η Γαλλίδα Μίριελ Χέρτις με 22.74, που έτρεχε στην 4η σειρά.

    Στα 200μ των ανδρών, ο Τάσος Γκούσης έχασε για δύο θέσεις την πρόκρισή του στον ημιτελικό. Με επίδοση 21.15 κατετάγη 17ος, ενώ για τον ημιτελικό προκρίθηκαν 15.

    Ο Γκούσης ήταν 2ος στη σειρά του πίσω από τον Πολωνό Μάρτσιν Ούρμπας (20.79). Στο τριπλούν γυναικών, οι πρωταθλήτριές μας έμεναν μακριά από τον καλό τους εαυτό.

    Η Γιαννούλα Καφετζή πήρε την 14η θέση με 13.31μ (13.13μ, 13.24μ, 13.13μ) και η Χρυσοπηγή Δεβετζή την 16η με 13.24μ στην πρώτη προσπάθεια, ενώ οι άλλες δύο ήταν άκυρες.

    Η Βουλγάρα Τερέζε Μαρίνοβα κατετάγη πρώτη με 14.42μ, ενώ η Βρετανίδα Ασια Χάνσεν έκανε την δεύτερη καλύτερη επίδοση με 14.30μ και η Ρωσίδα Γέλενα Ολεϊνίκοβα την τρίτη με 14.27μ..

    [16] Ρεκόρ Κύπρου ο Στέφανος Ιωάννου

    1/3/2002 3:23:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Νέο ρεκόρ Κύπρου σημείωσε ο Στέφανος Ιωάννου στα 60μ εμπόδια με επίδοση 7.83μ. Ο Κύπριος αθλητής των υψηλών εμποδίων, στα προκριματικά του αγωνίσματος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Βιέννης, τερμάτισε 4ος στη σειρά του (3η) με 7.83, ενώ πρώτος τερμάτισε ο Γερμανός Μάικ Φενερ με 7.69. Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών σημείωσε ο Βρετανός Κόλιν Τζάκσον (4η σειρά) με 7.55.

    [17] Απόσυρση παρτίδας AEROLIN

    1/3/2002 5:07:00 μμ

    Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι ορισμένα τεμάχια της παρτίδας 1803 του εισπνεόμενου φαρμακευτικού σκευάσματος AEROLIN, περιέχουν δραστική ποσότητα διαφορετική της αναγραφόμενης. Ο ΕΟΦ σημειώνει, ότι η χορήγηση των σκευασμάτων αυτών ενδέχεται να επιφέρει διαφορετικά αποτελέσματα από τα αναμενόμενα και καλεί τους φαρμακοποιούς να μην διαθέτουν τεμάχια της παρτίδας 1803 και όσοι τα έχουν προμηθευτεί να μην τα χρησιμοποιήσουν.

    [18] Ληξουριώτικο Καρναβάλι 15-17 Μαρτίου

    1/3/2002 3:32:00 μμ

    Μέσα στα πολλά ιδιόρρυθμα και παραδοσιακά καρναβάλια του ελλαδικού χώρου ξεχωρίζει για τη ζωντάνια του το Ληξουριώτικο Καρναβάλι. Στο Ληξούρι τη γενέτειρα του μεγάλου σατυρικού Ανδρέα Λασκαράτου διατηρείται μια έντονη καρναβαλική κίνηση που είναι ζυμωμένη με παραδοσιακά στοιχεία φερμένα από τον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο αλλά μια σατιρική πειραχτική διάθεση που δίκαια χαρακτηρίζει το λαό της περιοχής στην πολιτιστική του πορεία. Χορηγός επικοινωνίας στις εκδηλώσεις του Ληξουριώτικου Καρναβαλιού το οποίο διοργανώνεται από 15 ως 17 Μαρτίου, είναι η ΕΡΤ.

    Ιδιαίτερα μετά το σεισμό μια πλειάδα σπουδαίων σατιρικών πέρα από τα άρματα και τις μασκαράτες διακωμωδούσε σατίριζε με διάφορες σκηνές και σκετς θέματα επικαιρότητας και μη που άφησαν ανεξίτηλη τη μνήμη σε όλο το νησί.

    Σήμερα στη συνέχεια αυτών μικροί και μεγάλοι νέοι γέροντες γριές πλούσιοι φτωχοί μασκαρεύονται και ξεφαντώνουν με τέτοια ορμή και διονυσιακή έκσταση συνεχίζοντας επάξια την παλιά παράδοση.

    Είναι γεγονός ότι σε αυτόν τον τόπο του Ληξουριού το Καρναβάλι κοχλάζει με κέφι και μπρίο με συμμετοχή ανθρώπων από όλα τα μέρη του νησιού με χαρακτήρα Παγκεφαλληνιακό.

    Κατά την καρναβαλική περίοδο η διασκέδαση παίρνει ατομικό και ομαδικό χαρακτήρα, η συνάθροιση των μασκαρεμένων στα διάφορα στέκια κρατά το γλέντι μέχρι το πρωί και τα πειράγματα στους δρόμους σε προκαλούν να συμμετέχεις με ότι μπορείς.

    [19] Η ποιήτρια Κ. Δημουλά ακαδημαϊκός από χθες

    Πηγή: NET 105,8 fm 1/3/2002 2:40:00 μμ

    Η ποιήτρια Κική Δημουλά είναι από χθες η νέα ακαδημαϊκή γυναικεία προσωπικότητα που σπάει το φράγμα της κατεξοχήν ανδροκρατούμενης Ακαδημίας Αθηνών. Η ποιήτρια του "Χαίρε ποτέ", της "Εφηβείας της λήθης", του "Ήχου απομακρύνσεων" και άλλων πολλών συλλογών, είναι η νέα Ακαδημαϊκός στην έδρα της λογοτεχνίας και η τρίτη γυναικεία προσωπικότητα, μετά τη Γαλάτεια Σαράντη και την Αγγελική Λαΐου, στους κόλπους της Ακαδημίας. Πέρυσι, η Κική Δημουλά είχε επιλεγεί από την Ακαδημία Αθηνών για το αριστείο των Γραμμάτων. Προφανώς αυτό ήταν το πρώτο βήμα πριν την ένταξη της ως τακτικό μέλος.

    Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου

    Αναφερόμενος στην εκλογή της Κικής Δημουλά στην Ακαδημία Αθηνών ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:"Η εκλογή της κυρίας Κικής Δημουλά στην Ακαδημία Αθηνών είναι μια αναγνώριση και μια νίκη του γνήσιου ποιητικού λόγου. Η Κική Δημουλά έχει τη μοναδική ικανότητα να μετασχηματίζει την βαθύτερη απόγνωση του ανθρώπου σε κάτι εξαιρετικά όμορφο. Ο ποιητικός της τρόπος που εγώ θα τον ονόμαζα "αγαπητική ειρωνεία" είναι μοναδικός. Θερμά συγχαρητήρια και ευχές για αυτό που της αξίζει".

    [20] Σε τροχιά ο ENVISAT

    1/3/2002 4:48:00 μμ

    "Εκτοξεύτηκε" το πλέον μεγαλόπνοο σχέδιο της Ευρώπης: να δοθεί ακριβής διάγνωση για τις κλιματολογικές αλλαγές και την μόλυνση του περιβάλλοντος του πλανήτη μας. Ο ENVISAT, ο μεγαλύτερος και ακριβότερος ευρωπαϊκός δορυφόρος, στοίχησε 2,2 δις δολλάρια, ξεκίνησε το ταξίδι του για το διάστημα, ύστερα από την επιτυχημένη εκτόξευση του πυραύλου "Ariane 5" στις 3.07΄τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί.

    Μοντέλο πρόγνωσης καταστροφών

    Ο ENVISAT φέρει εξοπλισμό, που πραγματοποιεί ταυτόχρονα 10 διαφορετικές παρατηρήσεις και παρέχει πληροφορίες για φαινόμενα όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, η συρρίκνωση της ζώνης του όζοντος και οι αλλαγές στην πανίδα, καθώς και φυσικές καταστροφές όπως οι σεισμοί και οι πλημμύρες.

    Η κυριότερη επιστημονική σημασία του προγράμματος έγκειται στη δυνατότητα του να εντοπίζει τις σχέσεις ανάμεσα σ΄αυτά τα φαινόμενα, κάτι που δεν μπορούσαν να κάνουν οι προηγούμενοι ευρωπαϊκοί δορυφόροι.

    Ο στόχος είναι να υπάρξουν περισσότερες αποδείξεις, ώστε να αποφεύγονται επιστημονικές αβεβαιότητες, όπως αυτές που επικαλείται η αμερικανική κυβέρνηση για να αμφισβητήσει τη σχέση ανάμεσα στην υπερθέρμανση του πλανήτη και στις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

    Απόλυτα επιτυχής η εκτόξευση

    Η εκτόξευση αυτή είναι η πρώτη που πραγματοποιείται μετά την δαπανηρή αποτυχία της προηγούμενης, τον περασμένο Ιούλιο, και θεωρείται εξαιρετικά σημαντική τόσο για τη διατήρηση της ανεξάρτητης πρόσβασης της Ευρώπης στο Διάστημα όσο και για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της Arianspace, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαστήματος.

    Η εκτόξευση του "Ariane 5" έγινε από το Κουρού της Γαλλικής Γουϊάνα, όπου βρίσκεται το ευρωπαϊκό διαστημοδρόμιο. Εικοσιέξι λεπτά μετά την εκτόξευση αποσπάσθηκε από τον "Ariane 5" ο ENVISAT, που έχει βάρος οκτώ τόνους και θα πραγματοποιεί 14 περιστροφές γύρω από τη γη καθημερινά.

    [21] Online μικρές αγγελίες για την Ευρώπη

    1/3/2002 1:45:00 μμ

    Ένα online δίκτυο καταχωρίσεων μικρών αγγελιών βρίσκεται στα σχέδια εφημερίδων επτά ευρωπαϊκών χωρών. Το δίκτυο Adexalliance θα περιλαμβάνει καταχωρίσεις από 900 εφημερίδες σε όλη τη δυτική Ευρώπη και θα απευθύνεται σε 70 εκατομμύρια αναγνώστες. Αρχικά, θα δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης μικρών αγγελιών στις κατηγορίες «εργασία» «κτηματαγορά» και «αυτοκίνητο». Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται ο βελγικός όμιλος Regionale Uitgeversgroep, ο φιλανδικός Oikotie, ο γερμανικός Versum, ο ολλανδικός Wegener eMedia, ο νορβηγικός FINN, ο ελβετικός Swissclick και οι βρετανικοί Associated New Media και Fish4

    [22] Στο μουσείο της Μαντάμ Τισό Μπέκαμ-Ερικσον

    1/3/2002 2:06:00 μμ

    Οι επισκέπτες του μουσείου της Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο, θα μπορούν να θαυμάσουν το κέρινο ομοίωμα του άσσου του βρετανικού ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ πριν από το Πάσχα, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του μουσείου. Επίσης, κέρινο ομοίωμα ετοιμάζει το καλλιτεχνικό επιτελείο του μουσείου και για το σουηδό προπονητή της Εθνικής Αγγλίας Στεβ Γκόραν Ερικσον.

    Συνεργάζονται άψογα και οι δύο...

    Επί δύο συνεχείς εβδομάδες, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ντέιβιντ Μπέκαμ πόζαρε για αρκετές ώρες υπομονετικά στους γλύπτες, οι οποίοι πήραν διαστάσεις και μέτρα τουλάχιστον 200 φορές, για να πετύχουν το σωστό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και για να ταιριάξουν προσεκτικά το χρώμα των ματιών και των μαλλιών.

    Ένας γλύπτης ανακοίνωσε ότι κάνουμε προσπάθειες για να έχουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε. Και οι δυο τους συνεργάζονται άψογα μαζί μας.

    Οι δύο κέρινες μορφές θα τοποθετηθούν σε κεντρικό σημείο νέου χώρου του μουσείου που θα ονομαστεί "Γκολ", προς τιμήν της νίκης της Εθνικής Αγγλίας επί της Εθνικής Ελλάδας και της πρόκρισής της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

    Στο χώρο αυτό θα προβάλλονται σε βίντεο σημαντικές στιγμές του αγώνα, θα ακούγεται μουσική, ενώ θα υπάρχουν και άλλες κέρινες μορφές για την αναπαράσταση του ιστορικού για τους Βρετανούς φάουλ του Μπέκαμ, στο 93ο λεπτό του αγώνα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 1 March 2002 - 17:53:58 UTC