Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η επίσκεψη Μαγκριώτη στη Μ.Βρετανία
  • [02] Και ιδιωτικά ΚΤΕΟ
  • [03] Ατέρμονος ο κύκλος αίματος στη Μ.Ανατολή
  • [04] ΕΕ:Στην Ελλάδα ανθεί η παραοικονομία
  • [05] 27ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου
  • [06] Αυριο η εκτόξευση του ENVISAT
  • [07] Το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο από την ΕΒΟ

    [01] Συνεχίζεται η επίσκεψη Μαγκριώτη στη Μ.Βρετανία

    28/2/2002 9:53:00 μμ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η διήμερη επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Μαγκριώτη στο Λονδίνο με στόχο την κινητοποίηση της ελληνικής ομογένειας και ιδιαίτερα της απόδημης νεολαίας για την προβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και για τη δημιουργία του εθελοντικού σώματος των Ελλήνων ομογενών.

    Σημερινές επαφές και αυριανό πρόγραμμα

    Ο κ. Μαγκριώτης παρακάθισε το μεσημέρι σε γεύμα που παρέθεσε ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Βρετανία κ. Α.Σάνδης, όπου παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι των ομογενειακών φορέων, της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας. Στη συνέχεια, ο υφυπουργός είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Γρηγόριο καθώς και με Προέδρους ομογενειακών συλλόγων.

    Επίσης, ο κ. Μαγκριώτης ήταν ο κύριος ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώθηκε απόψε στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου με θέμα "Ολυμπισμός και νεανικός Εθελοντισμός".

    Αύριο ο υφυπουργός θα συναντηθεί με τη Βρετανική Επιτροπή για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα και θα επισκεφθεί τα ελληνικά σχολεία. Επίσης, θα έχει συνάντηση με την Ένωση Ελλήνων φοιτητών, με τον Αντιπρόεδρο του ΣΑΕ κ. Χ. Σοφοκλείδη καθώς και με το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας.

    [02] Και ιδιωτικά ΚΤΕΟ

    Πηγή: ΝΕΤ 28/2/2002 6:59:00 μμ

    Οι ιδιοκτήτες Ι.Χ θα μπορούν σε λίγους μήνες να επιλέξουν μεταξύ ιδιωτικών και δημοσίων ΚΤΕΟ. Με τη λειτουργία των ιδιωτικών ΚΤΕΟ οι υπεύθυνοι πιστεύουν, ότι ο έλεγχος των αυτοκινήτων θα γίνεται τακτικότερα. Και τακτικότεροι έλεγχοι σημαίνουν λιγότερα ατυχήματα και καθαρότερο περιβάλλον. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα υπάρχουν αυτοκίνητα, που έχουν να περάσουν από ΚΤΕΟ έξι χρόνια.

    [03] Ατέρμονος ο κύκλος αίματος στη Μ.Ανατολή

    28/2/2002 9:08:00 μμ

    Κατά τη διάρκεια του νέου κύκλου ισραηλινών επιδρομών σε καταυλισμούς, που πυροδότησε η επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστίνιας φοιτήτριας το βράδυ στη Δυτική Όχθη, τουλάχιστον 7 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους. Στο μεταξύ, με νέα μέτωπα εντός και εκτός Παλαιστίνης και με επίθεση εναντίον του εβραϊκού οικισμού Γκίλο απειλούν οι "Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του αλ Ακσά", αν ο ισραηλινός στρατός δεν σταματήσει την επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα.

    Ένοπλοι Παλαιστίνιοι ισχυρίζονται ότι κρατούν 14 Ισραηλινούς στρατιώτες παγιδευμένους σε σχολείο στον καταυλισμό και αρνούνται τις εκκλήσεις της Παλαιστινιακής Αρχής να τους απελευθερώσουν, γεγονός που διαψεύδει ο ισραηλινός στρατός.

    Έκκληση ΕΕ και χωρών του Κόλπου για παύση του πυρός

    Την ίδια ώρα, σε σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στη Γρανάδα της Ισπανίας, ανάμεσα στην ΕΕ και τις χώρες του Κόλπου, οι "15" ενημερώθηκαν για τις ειρηνευτικές προτάσεις που διατύπωσε ο πρίγκηπας Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας, τις οποίες η ΕΕ υποδέχθηκε ευνοϊκά. Σε κοινή ανακοίνωσή τους η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου, κάλεσαν το Ισραήλ να αποσύρει τα στρατεύματά του από τα κατεχόμενα και τους Παλαιστινίους να σταματήσουν τις βομβιστικές επιθέσεις.

    Στο μεταξύ, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Χαβιέρ Σολάνα, τη Δευτέρα μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες, σχετικά με τη σαουδαραβική ειρηνευτική πρωτοβουλία για το Μεσανατολικό.

    [04] ΕΕ:Στην Ελλάδα ανθεί η παραοικονομία

    28/2/2002 10:16:00 μμ

    Το υψηλότερο επίπεδο παραοικονομίας μεταξύ των 21 χωρών του ΟΟΣΑ κατέχει η Ελλάδα, όπως προκύπτει από σχετική μελέτη που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως αναφέρεται, το μέγεθος της παραοικονομίας στην Ελλάδα το 2000, έφτασε στο 28,7% του ΑΕΠ, ποσοστό που είναι και το υψηλότερο μεταξύ 21 χωρών του ΟΟΣΑ. Ακολουθούν Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Βέλγιο, ενώ σχετικά χαμηλά ποσοστά καταγράφουν Ιαπωνία και Αυστρία.

    Σε αποψινή, γραπτή δήλωσή της, η επίτροπος Αννα Διαμαντοπούλου αναφέρει ότι αν καταφέρουμε να εκτιμήσουμε το μέγεθος της μη δηλωμένης εργασίας τότε θα καταφέρουμε και να την ελέγξουμε.

    [05] 27ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

    28/2/2002 8:00:00 μμ

    Με τη συμμετοχή 11 αθλητών και αθλητριών ξεκινά η χώρα μας την παρουσία της στο 27ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, που αρχίζει αύριο στη Βιέννη. Η κλήρωση... χαμογέλασε στους Έλληνες αθλητές και αν πλησιάσουν τις ατομικές επιδόσεις τους, τότε θα προκριθούν εύκολα.

    Οι ελληνικές συμμετοχές

    Πρώτες ρίχνονται στη μάχη η Χρυσοπηγή Δεβεντζή και η Γιαννούλα Καφετζή στους προκριματικούς του τριπλούν (10:30), όπου μετέχουν συνολικά 13 αθλήτριες.

    Στον προκριματικό των 200μ. η Μαρίνα Βασαρμίδου θα τρέξει στην 5η σειρά στον 5ο διάδρομο, ενώ ο Τάσος Γκούσης τρέχει στην 4η σειρά, επίσης στον 5ο διαδρομή.

    Στις 13.55 η Φλώρα Ρεντούμη αγωνίζεται στον προκριματικό των 60μ. Μετ' εμποδίων, ενώ στις 16:30 η Γωγώ Τσιλιγκίρη ξεκινάει την προσπάθειά της στο επί κοντώ. Ο Κώστας Κουκοδήμος και ο Τάσος Μακρυνικόλας στοχεύουν στον τελικό του μήκους και στις 18:00 μετέχουν στον προκριματικό.

    Τριανταπέντε λεπτά αργότερα, ο Στέλιος Δημότσιος και ο Τάσος Γκούσης αγωνίζονται στα 400μ. Ο Παναγιώτης Στρουμπάκος τρέχει στον 1ο γύρο των 1500μ. στις 20:20. Κατά τη διάρκεια του απογευματινού προγράμματος θα διεξαχθούν και οι ημιτελικοί των 200μ. στις 18:15 για τις γυναίκες και στις 19:40 για τους άνδρες.

    [06] Αυριο η εκτόξευση του ENVISAT

    Πηγή: ΝΕΤ 28/2/2002 8:56:00 μμ

    Στα πρόθυρα της "εκτόξευσης" το πλέον μεγαλόπνοο σχέδιο: να δοθεί ακριβής διάγνωση για τις κλιματολογικές αλλαγές και την μόλυνση του περιβάλλοντος. Ο ENVISAT, ο μεγαλύτερος δορυφόρος που δημιουργήθηκε ποτέ στην Ευρώπη, εκτοξεύεται αύριο και για τα επόμενα πέντε χρόνια θα κάνει 14 πλήρης περιστροφές κάθε μέρα γύρω από τη γη. Προς το παρόν δίνει καθησυχαστικές υποσχέσεις. Ο ευρωπαϊκός δορυφόρος ίσως να εξελιχθεί σε ιδανικό βοήθημα για να υπάρξει τελικά μοντέλο πρόγνωσης καταστροφών, ειδικά για τους σεισμούς.

    [07] Το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο από την ΕΒΟ

    Πηγή: ΝΕΤ 28/2/2002 11:42:00 μμ

    Θετικά βλέπει το υπουργείο Μεταφορών την κατασκευή του πρώτου ελληνικού αυτοκινήτου, από την ελληνογερμανική εταιρεία Τι Βι Τι. Ψυχή της εταιρείας, ο Ελληνας Δημήτρης Βαρτζιώτης, κατασκευαστής του "Αλήτη", ενός τετραθέσιου Πόλο. Αν όλα πάνε καλά, το αυτοκίνητο θα βγει στην παραγωγή από την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ως τους Ολυμπιακούς του 2004.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 28 February 2002 - 21:54:34 UTC