Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χέρι φιλίας Παπανδρέου στους μετανάστες
  • [02] Συνάντηση Καραμανλή-Παπουτσή
  • [03] Στην Ξάνθη ο κ. Παπανντωνίου
  • [04] Διεκόπη η λειτουργία του ''Γραφείου Επιρροής''
  • [05] Μαρκαριάν:''Βήμα πρόκρισης το παιχνίδι αύριο''
  • [06] ΑΕΚ: Αύριο κληρώνει για τον Ντέμη
  • [07] Μετράει ημέρες για την επιστροφή ο Χούτος
  • [08] Γλυκειά ήττα για τον Πανιώνιο στη Τουρκία
  • [09] Ο Μυτιληναίος στην θέση του Κόκαλη στην ΕΠΑΕ
  • [10] Ερευνα για την μεταβίβαση των μετοχών του ΑΡΗ
  • [11] Εργα Ολλανδών ζωγράφων στην Εθνική Πινακοθήκη
  • [12] Αμάρτησα....για τα φρουτάκια
  • [13] Φόρος τιμής Μακ Κάρτνεϊ στον Τζορτζ Χάρισον

    [01] Χέρι φιλίας Παπανδρέου στους μετανάστες

    26/2/2002 9:35:00 μμ

    Πρόταση συνεργασίας απηύθυνε ο ΥΠΕΞ προς τους Συλλόγους των μεταναστών εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης το 2003, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν σημαντικά θέματα, όπως η λαθρομετανάστευση και το πολιτικό άσυλο. Αφορμή η συνάντηση που διοργάνωσε η επιτροπή για τις Μη κυβερνητικές οργανώσεις ( ΜΚΟ ) του ΥΠΕΞ με τους εκπροσώπους 40 οργανώσεων από 35 χώρες.

    Παπανδρέου:''Είστε ήδη μέλη αυτής της κοινωνίας μας''

    Ο υπουργός Εξωτερικών αφού ευχαρίστησε τους μετανάστες για την παρουσία τους εκεί θυμήθηκε μαζί τους τα χρόνια που έζησε και ο ίδιος σαν μετανάστης και πρόσφυγας σε διάφορες χώρες.

    Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, να μπορέσουμε να σας δώσουμε ένα μέλλον. Είστε ήδη μέλη αυτής της κοινωνίαςμας με τον πολιτισμό σας. Και η εγκατάσταση, η εργασία, τα δικαιώματα του εργαζομένου της υγείας και της παιδείας είναι θέματα που μας απασχολούν όπως οι αρχές της Δημοκρατίας και της ανθρώπινης υπόστασης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε στις κοινότητες των μεταναστών να γίνουν γέφυρες ανάμεσα στις χώρες τους και τη δική μας, να γίνουν πρεσβευτές μεταξύ των δύο πολιτισμών και χωρών και να συζητηθεί αυτή η ιδέα με στενή συνεργασία ανάμεσα στις διάφορες πρεσβείες μας.

    Την επίλυση των προβλημάτων τους ζήτησαν οι μετανάστες

    Η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου χαιρετίστηκε με ικανοποίηση από τους εκπροσώπους πολλών μεταναστευτικών ομάδων οι οποίοι ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να εξηγήσουν στον υπουργό και τα προβλήματά τους ζητώντας την βοήθειά του για την επίλυσή τους.

    Προβλήματα όπως αυτό της νομιμοποίησης, η οποία είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, το θέμα της βίζας , το θέμα της ανανέωσης της άδειας παραμονής, το θέμα του επιδόματος ανεργίας όπως και το θέμα της υπηκοότητας, καθώς επίσης και το μεγάλο πρόβλημα συνένωσης οικογενειών, της ανάγκης αυτοοργάνωσης του μεταναστευτικού κινήματος και τις δυσκολίες στην εφαρμογή της νομιμοποίησης.

    Ο κ. Παπανδρέου αφού άκουσε τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις των μεταναστών τους ευχαρίστησε για την ειλικρίνειά τους κατέγραψε τα προβλήματά τους και εξήγησε ότι γίνονται πολλά βήματα για την βελτίωση της κατάστασης.

    Ηδη το υπουργείο Εξωτερικών προετοιμάζει, επί παραδείγματι, ένα νομοσχέδιο για την υπηκοότητα που θα βοηθήσει την κατάσταση ενώ παράλληλα επιχειρούνται διμερείς συμφωνίες με χώρες από όπου προέρχονται πολυπληθείς ομάδες μεταναστών.

    [02] Συνάντηση Καραμανλή-Παπουτσή

    26/2/2002 9:27:00 μμ

    Τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων κ. Χρήστο Παπουτσή δέχθηκε σήμερα στα Κεντρικά Γραφεία του κόμματος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμανλής. Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε την ανάγκη της επίλυσης των προβλημάτων της Αθήνας, εν όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από ήθος και μέτρο, ώστε οι Αθηναίοι με νηφαλιότητα να κρίνουν και να επιλέξουν, όπως αρμόζει στους πολίτες που πρώτοι αυτοί δίδαξαν Δημοκρατία και Πολιτισμό στον κόσμο.

    Δηλώσεις Παπουτσή

    Ο κ. Παπουτσής από την πλευρά του τόνισε ότι αποτελούσε θεσμική υποχρέωσή του να επισκεφθεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζοντας ότι όποιος και να είναι υποψήφιος από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας θα ζητήσει να γίνει ένας προεκλογικός αγώνας επιπέδου, ουσίας και με βάση προγράμματα και θέσεις.

    Στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφια η κ. Μπακογιάνη ο κ. Παπουτσής είπε ότι η πρώην υπουργός είναι εξαιρετική συνάδελφός του και θα χαρεί πολύ να είναι η υποψήφια που θα υποστηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία.

    [03] Στην Ξάνθη ο κ. Παπανντωνίου

    Πηγή: ΑΠΕ 26/2/2002 7:59:00 μμ

    Διήμερη επίσκεψη στη Θράκη πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, συνοδευόμενος από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Παναγιώτη Χαρβαλά και ΓΕΣ Γιώργο Αντωνακόπουλο. Ο κ. Παπαντωνίου, μετέβη στο στρατόπεδο "Τριανταφυλλίδη" που βρίσκεται στο Πετροχώρι Ξάνθης και παρακολούθησε ασκήσεις βολών ενώ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της 25ης Ταξιαρχίας Ξάνθης, όπου λειτουργούν κέντρο ψυχαγωγίας οπλιτών, ιντερνετ καφέ, γυμναστήριο, αίθουσα συγκέντρωσης, κλπ..

    Στη συνέχεια ο υπουργός Αμυνας επισκέφθηκε το χωριό Εχίνος της Ξάνθης όπου εγκαινίασε τμήμα πληροφορικής στο τοπικό γυμνάσιο όπου σε δηλώσεις του τόνισε ότι πολιτεία και στρατός έχουν δρομολογήσει κοινές προσπάθειες για βελτίωση των συνθηκών ζωής όλων των κατοίκων, που ζουν και δραστηριοποιούνται στην ορεινή περιοχή της Θράκης.

    Αναφερόμενος στα εξοπλιστικά συστήματα των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ. Παπαντωνίου σημείωσε πως είναι από τα πλέον σύγχρονα και με τον άρτιο χειρισμό τους από ειδικευμένο προσωπικό, που διαθέτουν ο Στρατός, το Ναυτικό και η Αεροπορία μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά οποιαδήποτε απειλή.

    Αύριο, ο κ. Παπαντωνίου, θα επισκεφθεί το στρατόπεδο "Δελαγραμμάτικα" στον Προβατώνα Εβρου και θα μιλήσει σε συγκέντρωση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο φυλάκιο των Καστανιών και αργότερα στο Διδυμότειχο.

    [04] Διεκόπη η λειτουργία του ''Γραφείου Επιρροής''

    26/2/2002 10:36:00 μμ

    Την αναστολή της λειτουργίας του "Γραφείου Στρατηγικής Επιρροής" μία υπηρεσία του Πεντάγωνου με αποστολή την παραπληροφόρηση και αποδέκτες τα ξένα ΜΜΕ αποφάσισε ο υπουργός Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Ράμσφελντ. Σχολιάζοντας την απόφασή του αυτή, ο Ντόναλντ Ράμσφελντ επισήμανε οτι ύστερα από τη σωρεία των δημοσιευμάτων, αμερικανικών και ξένων, για την παραπάνω υπηρεσία, πολλά από τα οποία δημοσιεύματα χαρακτήρισε αναληθή, κατά την προσωπική του εκτίμηση η συγκεκριμένη υπηρεσία είχε καταστεί τόσο αναποτελεσματική, που έπρεπε να διακοπεί η λειτουργία της.

    [05] Μαρκαριάν:''Βήμα πρόκρισης το παιχνίδι αύριο''

    26/2/2002 9:51:00 μμ

    Χωρίς τον Τάκη Φύσσα θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στον αγώνα με την Σπάρτα Πράγας που θα γίνει αύριο στο "Απόστολος Νικολαίδης" για την β' φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αριστερός μπακ χαφ, ταλαιπωρείται από ίωση και έτσι θα απουσιάσει από την 18άδα, ενώ τη θέση του στη βασική ενδεκάδα θα πάρει ο Μηνάς Πίτσος, αφού ο Σέρτζιο Μαρκαριάν δεν σκοπεύει να κάνει αρκετές αλλαγές σε σχέση και με το πρώτο ματς κόντρα στους Τσέχους. Ο Ουρουγουανός τεχνικός αναφερόμενος στον αυριανό αγώνα είπε ότι η ομάδα του έχει ευκαιρία για να κάνει βήμα πρόκρισης στους οκτώ του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι η Σπάρτα Πράγας θα εμφανιστεί τελείως διαφοροποιημένη σε σχέση με το πρώτο ματς.

    Ετοιμος σε δέκα ημέρες ο Ολισαντέμπε

    Ο κ. Μαρκαριάν υπεραμύνθηκε των αλλαγών που έκανε στο πρόσφατο ματς με την Παναχαϊκή στην Πάτρα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν μέρος της στρατηγικής που ακολούθησε από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού καθώς και στον προσωρινό... παραγκωνισμό Ολισαντέμπε.

    "Και ο ίδιος καταλαβαίνει την κατάσταση στην οποία βρισκόταν γι' αυτό και δέχθηκε χωρίς αντίρρηση να ακολουθήσει το αγωνιστικό πρόγραμμα που του συστήσαμε. Πιστεύω ότι σε 10 ημέρες θα είναι και πάλι στη διάθεσή μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν χρειαστεί ενδιάμεσα να προσφέρει τις υπηρεσίες του δεν θα τον υπολογίσω. Το ίδιο σύστημα εφαρμόσαμε και στον Κωνσταντίνου, με απόλυτη επιτυχία" τόνισε ο κ. Μαρκαριάν.

    Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού καταλήγοντας αναφέρθηκε και στην Σπάρτα, η οποία όπως είπε είναι ιδιαίτερα γρήγορη σαν ομάδα, δουλεύει με πολλές αντεπιθέσεις και μεγάλες μπαλιές μέσα στο γήπεδο.

    Με αντεπιθέσεις αύριο η Σπάρτα Πράγας

    Με... αμυντικοεπιθετικούς προσανατολισμούς θα κατέβει να αγωνιστεί η Σπάρτα Πράγας στο αυριανό ματς με τον Παναθηναϊκό για τον β' γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως διπλωματικά απάντησε ο τεχνικός των Τσέχων Γιάροσλαβ Χρέμπικ κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

    Οσον αφορά τον Παναθηναϊκό, ο κ. Χρέμπικ τόνισε ότι σέβεται την ελληνική ομάδα αλλά δεν την φοβάται, ενώ αναφορικά με την έδρα είπε ότι στόχος της Σπάρτα θα είναι να... παγώσει τους φίλους των "πρασίνων".

    Ο κ. Χρέμπικ κλήθηκε να απαντήσει και για την κίνηση της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ενδέχεται να κατέβει με αρκετούς αναπληρωματικούς στο αυριανό ματς με την Πόρτο. "Θεωρώ ότι στη Ρεάλ δεν υπάρχουν αναπληρωματικοί παίκτες. Φαντάζομαι πως όταν η Σπάρτα ή ο Παναθηναϊκός φτάσει στο επίπεδο αυτό, τότε θα λειτουργούμε με το ίδιο σκεπτικό" τόνισε ο κ. Χρέμπικ.

    [06] ΑΕΚ: Αύριο κληρώνει για τον Ντέμη

    Πηγή: ΑΠΕ 26/2/2002 9:10:00 μμ

    Ο Ντέμης Νικολαϊδης έχει βαλθεί να "τρελάνει τους γιατρούς". Ο διεθνής επιθετικός της ΑΕΚ ακολούθησε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα και έκανε ασκήσεις με μπάλα, γεγονός που ενισχύει τις όποιες ελπίδες να παίξει κόντρα στην Ιντερ. Βέβαια, ο Φερνάντο Σάντος φοβάται ενδεχόμενη υποτροπή και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να διακινδυνεύσει. Ετσι, ο Πορτογάλος θα περιμένει και την αυριανή προπόνηση και μετά θα συζητήσει με τον Νικολαϊδη και το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, προκειμένου να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι.

    Ετοιμος ο Τσάρτας

    Πιθανότερη εξέλιξη είναι να συμπεριληφθεί ο Νικολαίδης στην αποστολή και ανάλογα με το πως θα είναι την ημέρα του αγώνα να αποφασισθεί η συμμετοχή του. Αν πάντως ο διεθνής στράικερ μπει στον αγωνιστικό χώρο, θα κάνει πρώτα ένεση προκειμένου να μην αισθάνεται τους πόνους και παράλληλα θα υπάρξει ειδική επίδεση στο σημείο που εχει τραυματισθεί.

    Αντίθετα, ο Βασίλης Τσάρτας ξεπέρασε το πρόβλημα στους προσαγωγούς και θα είναι για μία ακόμη φορά ο "ιθύνων νους" της ΑΕΚ στον επαναληπτικό της Πέμπτης.

    Οσον αφορά στον Ιλια Ιβιτς, ο Σέρβος άσος έκανε τροχάδην και οι προσπάθειες του ιατρικού επιτελείου στρέφονται έτσι ώστε να είναι έτοιμος για το Κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αν και κάτι τέτοιο θεωρείται δύσκολο.

    Ο Μιχάλης Κασάπης και ο Ακης Ζήκος ακολούθησαν και σήμερα θεραπευτική αγωγή και αναμένεται να είναι έτοιμοι στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Τον αγώνα με την Ιντερ θα διευθύνει ο Σουηδός Καρλ Ερικ Νίλσον, ενώ αύριο ο Φερνάντο Σάντος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου (16.30) και μιάμιση ώρα αργότερα θα ακολουθήσει ο Εκτορ Κούπερ.

    Χωρίς τον Βιέρι η Ιντερ

    Μπορεί βέβαια οι απουσίες βασικών παικτών να έχουν φέρει την ΑΕΚ σε δυσχερή θέση ενόψει της ρεβάνς με την Ιντερ, όμως και οι Ιταλοί δεν πάνε πίσω. Ο Κριστιάν Βιέρι δεν επιβιβάσθηκε στο αεροπλάνο που ταξίδευσε για την Αθήνα, καθώς ο προπονητής της ομάδας, Εκτορ Ραούλ Κούπερ, έκρινε ότι χρειαζόταν ξεκούραση.

    Το επιθετικό δίδυμο των "νερατζούρι" θα αποτελείται από τους Καλόν και Βέντολα, εκτός κι αν ο Κούπερ αφήσει στον πάγκο κάποιον από τους δύο και ως δεύτερο φορ χρησιμοποιήσει τον Αλβάρο Ρεκόμπα.

    Ο τελευταίος σε δηλώσεις του κατά την αναχώρηση της Ιντερ απότ ο Μιλάνο, τόνισε: "Ελπίζω να βρίσκομαι στην ενδεκάδα για να συνεισφέρω στην προσπάθεια της ομάδας. Σίγουρα το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα μας δίνει ένα πλεονέκτημα, καθώς δεν είναι ένα ματς στο οποίο πρέπει να νικήσουμε, πάση θυσία".

    Επίσης, ο Μάρκο Ματεράτσι, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2001 από την Περούτζια, δεν δείχνει να... αγχώνεται και ιδιαίτερα σχετικά με την "καυτή" ατμόσφαιρα που αναμένεται να δημιουργήσουν οι οπαδοί της ΑΕΚ. "Πηγαίνουμε στην έδρα της ελληνικής ομάδας για να νικήσουμε. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε εχθρικό κλίμα, όμως δεν είναι η πρώτη δύσκολη μάχη που δίνουμε φέτος και δε νομίζω ότι θα είναι η τελευταία. Είμαστε 100 % προετοιμασμένοι γι΄αυτόν τον αγώνα" τόνισε ο Ιταλός μέσος.

    Εκτός από τον Κριστιάν Βιέρι, εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού τέθηκαν ο Γρηγόρης Γεωργάτος, ο Γάλλος Στεφάν Νταλμά, ο Τούρκος Εμρέ, ο Αργεντίνος Νέλσον Βίβας και φυσικά ο Ρονάλντο.

    Καμία λύση για τα εισιτήρια του ντέρμπυ

    Τελικά ούτε σήμερα βρέθηκε η "χρυσή τομή" στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την διαφωνία Παναθηναϊκού-ΑΕΚ, για τα εισιτήρια του μεταξύ τους αγώνα, που θα γίνει την. Ετσι, την λύση αναμένεται να δώσει η ΕΠΑΕ.

    Το ... σκηνικό στην δεύτερη σύσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων των δύο ΠΑΕ και της Αστυνομίας, που έγινε σήμερα στα Γραφεία της ΕΠΑΕ ήταν το ίδιο με το χθεσινό!

    Καμία από τις δύο ΠΑΕ δεν έκανε πίσω, με τον Γιάννη Ζαβραδινό του Παναθηναϊκού να υποστηρίζει πάλι, ότι η ΑΕΚ θα έπρεπε να έχει υποβάλλει εγκαίρως αίτημα για να πάρει το 30% των εισιτηρίων, δηλαδή 4.800 και να τονίζει, πως θα πρέπει να της δοθούν μόνο 3.00 στην θύρα 7. Παράλληλα, ο Γιάννης Ζαβραδινός επεσήμανε, ότι έχουν ήδη πουληθεί τα εισιτήρια στις θύρες 5 και 8 και έτσι δεν γίνεται να παραμείνουν κλειστές για λόγους ασφαλείας, όπως επιθυμεί η Αστυνομία.

    Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Χαρίλαος Ψωμιάδης, ήταν και πάλι ανυποχώρητος για τα 4.800 εισιτήρια που πρέπει να δοθούν στην ομάδα του.

    [07] Μετράει ημέρες για την επιστροφή ο Χούτος

    26/2/2002 8:53:00 μμ

    Στον Ολυμπιακό, τα καλά νέα έρχονται από τον Λάμπρο Χούτο ο οποίος κάθε μέρα νιώθει και καλύτερα και όπως λέει στο στενό του περιβάλλον, αλλά και στους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό, θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση το ίδιο δυνατός, όπως και πριν. Σήμερα μάλιστα που η υπόλοιπη ομάδα είχε ρεπό, ο Χούτος ήταν στο Ρέντη και συνέχισε το πρόγραμμα αποθεραπείας του, θέλοντας να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στις κανονικές προπονήσεις της ομάδας.

    Στο μεταξύ ο προπονητής του Ολυμπιακού επανέλαβε τη δυσκολία του επόμενου αγώνα με το Αιγάλεω, που μετά τη νίκη του επί του Ηρακλή είναι πολύ ανεβασμένο.

    "Ο αγώνας με τον Ιωνικό τελείωσε και τώρα έχουμε μπροστά μας άλλο ένα δύσκολο ματς, με το Αιγάλεω. Στον Ιωνικό στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε με γρήγορες πάσες και ήμασταν πολύ καλοί. Το ίδιο θέλω και στον αγώνα με το Αιγάλεω" τόνισε ο Τάκης Λεμονής.

    Στο παιχνίδι αυτό ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν θα έχει στη διάθεσή του εκτός του τραυματία Ζε Ελίας, και τους Χρήστο Πατσατζόγλου και Γιώργο Ανατολάκη, που συμπλήρωσαν τρεις κίτρινες κάρτες.

    [08] Γλυκειά ήττα για τον Πανιώνιο στη Τουρκία

    26/2/2002 9:55:00 μμ

    Ο Πανιώνιος ηττήθηκε στη γειτονική Τουρκία και στο κατάμεστο από 4.000 φιλαθλους "Ατατούρκ Σπορ Σαλονού", από την ΡΤΤ, με 80-74, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των 16 του κυπέλλου Σαπόρτα. Ετσι, τώρα οι "κυανέρυθροι" θα προσπαθήσουν να καλύψουν τη διαφορά των 6 πόντων στον επαναληπτικό αγώνα της 5ης Μαρτίου στο Νέα Σμύρνη.

    [09] Ο Μυτιληναίος στην θέση του Κόκαλη στην ΕΠΑΕ

    Πηγή: ΑΠΕ 26/2/2002 8:51:00 μμ

    Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Ευάγγελος Μυτιληναίος, εξελέγη Α΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ, σε ψηφοφορία που έγινε στο σημερινό συμβούλιο της Ενωσης, στη θέση του Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος, ως γνωστόν, έχει αποχωρήσει. Ακόμη, τη θέση του Β΄ αντιπροέδρου, την οποία κατείχε ο κ. Μυτιληναίος, πήρε ο Λάμπρος Μάρης του Αγίου Νικολάου.

    [10] Ερευνα για την μεταβίβαση των μετοχών του ΑΡΗ

    Πηγή: ΑΠΕ 26/2/2002 8:44:00 μμ

    Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού διατάχθηκε να διενεργηθεί έρευνα στον τρόπο και την διαδικασία μεταβίβασης του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Αρης, από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της Δημήτρη Κοντομηνά στον σημερινό Γιάννη Ζαχουδάνη, το περασμένο καλοκαίρι. Ο έλεγχος προσδιορίζεται να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στο μεταξύ η διοίκηση της ΠΑΕ αποφάσισε να κατεβάσει τα κιγκλιδώματα των κερκίδων 5, 6 και της θύρας επισήμων στο γήπεδο Χαριλάου ώστε να δοκιμάσει την αποδοτικότητα του μέτρου και να προχωρήσει σε παρόμοια διαδικασία σε όλο το γήπεδο. Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ εκτιμούν πως το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΟ στο γήπεδο Χαριλάου, μπορεί να γίνει με διαμορφωμένη την κατάσταση αυτή στα κιγκλιδώματα του γηπέδου.

    [11] Εργα Ολλανδών ζωγράφων στην Εθνική Πινακοθήκη

    26/2/2002 8:15:00 μμ

    Μετά την επιτυχία της έκθεσης "Θεοί και ήρωες στον καιρό του Ρούμπενς και του Ρέμπραντ", η Εθνική Πινακοθήκη φιλοξενεί και πάλι έργα Ολλανδών ζωγράφων σε μια έκθεση με τίτλο "Ο Χρυσός Αιώνας της Ολλανδικής ζωγραφικής-συλλογή του Μουσείου της Ντόρντρεχτ". Τα 80 έργα που θα εκτίθονται από τις 27 Φεβρουαρίου και έως τις 19 Μαίου, προέρχονται από το φημισμένο μουσείο της αρχαιότερης ολλανδικής πόλης όπου φυλάσσονται πίνακες υψηλής ποιότητας, μάρτυρες της μεγάλης άνθισης των τεχνών.

    Το μουσείο αυτή την περίοδο παραμένει κλειστό λόγω ανακαίνισης, γεγονός που επέτρεψε τη μεγαλύτερη παρουσίαση των συλλογών του στην Αθήνα.

    Η έκθεση χωρίζεται σε έξι θεματικές ενότητες που καθρεφτίζουν την ιεραρχία και την εξειδίκευση των ολλανδών ζωγράφων του 17ου (χρυσού) αιώνα. Η ζωγραφική της Ιστορίας, Προσωπογραφία, Τοπιογραφία, Θαλασσογραφία, Ηθογραφία, Νεκρή Φύση.

    Ξεχωρίζουν οι πίνακες πολλών άξιων μαθητών του Ρέμπραντ όπως οι Φερντινάντ Μπόλ, Αρεντ ντε Χέλντερ, Σαμιουέλ βαν Χοχστράτεν, οι τοπιογράφοι Γιαν βαν Χόγεν, Αλμπερ Κάϊπ κ.α., που στόλισαν με τη ζωγραφική τους δημόσια κτίρια, δημαρχεία, κατοικίες απλών πολιτών του 17ου αιώνα.

    [12] Αμάρτησα....για τα φρουτάκια

    26/2/2002 11:04:00 μμ

    Συνέβη σε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων,στην Πάντοβα στη Βόρεια Ιταλία. Η σύζυγος, νοικοκυρά γύρω στα 60 είχε πάθος με το τζόγο και ήταν γνωστή σ' όλα τα στέκια που παίζονται τυχερά παιχνίδια από λόττο, λαχεία, στοιχήματα, ιππόδρομο, αλλά με αδυναμία στα "φρουτάκια". Ηταν τόσο μεγάλο το πάθος της που μέσα σε 6 μήνες ξόδεψε στα τυχερά παιχνίδια σχεδόν όλες τις καταθέσεις απ' τον κοινό λογαριασμό που έφθαναν τις 500.000 ευρώ. Φοβούμενη ότι ο σύζυγός της θα ανακάλυπτε το κενό που υπήρχε στον λογαριασμό αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή ένα σατανικό σχέδιο για να τον σκοτώσει.

    Ετσι έβαζε μέσα στα ποτά, χυμούς και τροφές διάφορα φάρμακα μεταξύ των οποίων ένα ισχυρό αντιεπιληπτικό. Μετά από λίγες ημέρες ο σύζυγός παρουσίασε προβλήματα με την υγεία, αδυναμία, ζαλάδες και πήγε στο νοσοκομείο όπου μετά από εξετάσεις του έδωσαν μια θεραπεία.

    Τα συμπτώματα όμως συνεχίστηκαν και ο άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο όπου οι αναλύσεις έδωσαν εκπληκτικά αποτελέσματα. Οι νέες εξετάσεις απέδειξαν την παρουσία ενός αντιεπιληπτικού φαρμάκου που σε ισχυρές δόσεις θα μπορούσε να καταστρέψει το νευρικό σύστημα.

    Οι γιατροί ειδοποίησαν την αστυνομία και έτσι δύο καραμπινιέροι "μεταμφιέστηκαν" σε ασθενείς στο ίδιο δωμάτιο με τον σύζυγο και άρχισαν να παρακολουθούν τις επισκέψεις της κυρίας. Ανακάλυψαν ότι μέσα στους διάφορους χυμούς και τις σούπες του έβαζε και το φάρμακο.

    Η σύζυγος συνελήφθη και κρατείται και πιθανότατα θα κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

    [13] Φόρος τιμής Μακ Κάρτνεϊ στον Τζορτζ Χάρισον

    26/2/2002 10:09:00 μμ

    Στη γενέτειρά του, το Λίβερπουλ, ταξίδεψε ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ για τη συναυλία που δόθηκε χθες βράδυ στη μνήμη του Τζορτζ Χάρισον, του φίλου και "Ηρεμου Σκαθαριού" όπως τον αποκαλούσαν, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν για τον αντικαρκινικό αγώνα. "Νόμιζα πως απλώς θα άρχιζα και θα έλεγα πόσο πολύ θα άρεσε αυτό στον Τζορτζ", είπε ο Μακ Κάρτνεϊ στο κοινό που τον επευφημούσε μετά την έκπληξη που τους επεφύλαξε με την αναπάντεχη αυτή εμφάνισή του πάνω στη σκηνή.

    Με τους θαυμαστές του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος να τραγουδούν μαζί του, ο Μακ Κάρτνεϊ άρχισε να τραγουδά αυτοσχεδιάζοντας μια παραλλαγή του "Yesterday" που αφιέρωσε στον πρώην κιθαρίστα των Μπιτλς που πέθανε πέρυσι, από καρκίνο, σε ηλικία 58 χρονών.

    "Ηταν μια πολύ συγκινητική βραδιά. Υπήρξε ένας αξιαγάπητος φίλος. Εδωσε πολλά σε αυτόν εδώ τον κόσμο, με τη μουσική του και την πνευματικότητά του. Ηταν πάντα ένας πολύ δυνατός άνθρωπος", είπε ο Μακ Κάρτνεϊ στους δημοσιογράφους αναπολώντας πάντα τις ωραίες στιγμές που πέρασε μαζί με τον Χάρισον.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 26 February 2002 - 21:55:12 UTC