Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοίγουν από αύριο τα ΤΕΙ
  • [02] Αιματηρό επεισόδιο στη Χαντέρα
  • [03] Αιφνίδιος θάνατος 19χρονης αθλήτριας
  • [04] Συνάντηση για τους πολιτισμούς της Μεσογείου

    [01] Ανοίγουν από αύριο τα ΤΕΙ

    17/2/2002 9:02:00 μμ

    Επιστρέφουν από αύριο στα μαθήματά τους οι σπουδαστές των ΤΕΙ, μετά την απόφαση των καθηγητών την περασμένη Παρασκευή να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

    Το πρόγραμμα των εξετάσεων στις σχολές της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και της Λάρισας, που παρέμεναν κλειστές για ένα μήνα, αναμένεται να ανακοινωθεί την ίδια ημέρα. Ωστόσο, οι διδασκοντες στα ΤΕΙ, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να επαναλάβουν την αποχή, μόλις ολοκληρωθεί η τρέχουσα εξεταστική περίοδος.

    [02] Αιματηρό επεισόδιο στη Χαντέρα

    17/2/2002 7:29:00 μμ

    Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς σρατιώτες έξω από ισραηλινή βάση στην πόλη Χαντέρα. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ισραηλινή αστυνομία, ο ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών έξω από τη στρατιωτική βάση, ενώ ο συνεργός του προσπάθησε να διαφύγει με το αυτοκίνητο που οδηγούσε, το οποίο ανατινάχτηκε λίγα λεπτά αργότερα.

    Απόπειρα επίθεσης ''καμικάζι'';

    Ο διοικητής της αστυνομίας του βόρειου τμήματος του Ισραήλ, Γιάακοβ Μπορόφσκι δήλωσε ότι δεν ήταν βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, όπως αρχικά είχαν αναφέρει τα ισραηλινά ΜΜΕ, αλλά μια προφανής προσπάθεια για μακελειό με πυρά, που στη συνέχεια θα εξελισσόταν σε επίθεση καμικάζι στη στρατιωτική βάση κοντά στην πόλη Χαντέρα.

    Ο Μπορόφσκι είπε ότι η τροχαία σταμάτησε ένα αυτοκίνητο με την υποψία ότι ήταν κλεμμένο. Ενας επιβάτης βγήκε από αυτό και άρχισε να πυροβολεί κατα των αστυνομικών έξω από τη βάση. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν και σκότωσαν τον Παλαιστίνιο, ο οποίος ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά. Κατά την ανταλλαγή των πυρών ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέπτυξε ταχύτητα και καθώς τον καταδίωκε η αστυνομία το όχημα ανατινάχτηκε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

    Σκληρή απάντηση του Ισραήλ

    Εν τω μεταξύ, το πρωί Ισραηλινά F16 και ελικόπτερα έπληξαν παλαιστινιακούς στόχους στη Ναμπλούς, απαντώντας στη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστινίου καμικάζι σε εμπορικό κέντρο εβραϊκού οικισμού της Δυτικής Όχθης. Από την επίθεση αυτοκτονίας σκοτώθηκαν δύο ανήλικα παιδιά και τραυματίστηκαν περισσότερα από 20 άτομα.

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν, με μήνυμά του προειδοποίησε ότι η χώρα του δεν έχει χάσει ποτέ πόλεμο και θα κερδίσει και αυτόν που κήρυξαν οι Παλαιστίνιοι. Επίσης, ζήτησε την ενότητα του ισραηλινού λαού και απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση ότι θα ενισχυθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας.

    Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Σιμόν Πέρες θα επισκεφθεί την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα την ερχόμενη Πέμπτη, και θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Χοσέ Μαρία Αθνάρ και τον ομόλογό του Τζουζέπ Πίκε.

    Δημιουργία ζώνης αποκλεισμού στη Λωρίδα της Γάζας

    Από την άλλη, ο Παλαιστίνιος συνταγματάρχης Χαλέντ Αμπού Ούλα δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει αρχίσει να δημιουργεί μία ζώνη αποκλεισμού στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τις διεισδύσεις ισραηλινών αρμάτων μάχης σε αυτόνομες παλαιστινιακές περιοχές.

    Η ιδέα μιας ζώνης αποκλεισμού για την προστασία του ισραηλινού εδάφους άρχισε να προωθείται την περασμένη εβδομάδα από τους Ισραηλινούς, μετά την εκτόξευση ρουκετών "Κάσαμ 2" από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

    Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Μπένιαμιν Ελιέζερ διαβεβαίωσε πάντως ότι οι ζώνες αυτές δεν θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

    [03] Αιφνίδιος θάνατος 19χρονης αθλήτριας

    17/2/2002 9:16:00 μμ

    Σοκ έχει προκαλέσει ο αιφνίδιος θάνατος της 19χρονης αθλήτριας της Εθνικής ομάδας τεχνικής κολύμβησης Κατερίνας Μύταλη. Η αθλήτρια βρέθηκε χθες τα ξημερώματα σε κωματώδη κατάσταση μέσα στους κοιτώνες της Κρητικής Εστίας Παγκρατίου όπου διέμενε. Η συγκάτοικός της, φοιτήτρια της νοσηλευτικής, προσπάθησε να της δώσει τις πρώτες βοήθειες και εν συνεχεία τη μετέφερε στο νοσοκομείο "Ελπίς". Ωστόσο, η άτυχη αθλήτρια δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, παρά τις προσπάθειες των γιατρών. Αύριο θα ανακοινωθεί το πόρισμα των ιατροδικαστών για τα αίτια του θανάτου της.

    [04] Συνάντηση για τους πολιτισμούς της Μεσογείου

    17/2/2002 8:12:00 μμ

    Ο διάλογος των πολιτισμών αποτελεί την απάντηση σε κάθε μορφή τρομοκρατίας και κάθε απόπειρα βίαιης επιβολής του ισχυροτέρου, αλλά και μοναδική εναλλακτική πρόταση απέναντι στη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης και τη στείρα πολιτισμική ισοπέδωση.

    Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης κηρύσσοντας απόψε την έναρξη των εργασιών της τετραμερούς συνάντησης των προέδρων των κοινοβουλίων των αρχαίων πολιτισμών της Μεσογείου. Οι πολιτισμοί αυτοί είναι ο ελληνικός, αιγυπτιακός, περσικός και ρωμαϊκός.

    Αύριο το πρωί σε ειδική τελετή θα υπογραφεί η τελική διακήρυξη της συνάντησης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 17 February 2002 - 21:54:00 UTC