Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κανονικά οι εξετάσεις στα ΤΕΙ
  • [02] Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου
  • [03] Συνεδρίαση ευρωβουλευτών της ΝΔ
  • [04] Κριτική Καραμανλή προς την κυβέρνηση
  • [05] Επίθεση σε υπουργούς μέσω τηλεοπτικής εκπομπής
  • [06] Νέα αιματηρά επεισόδια στη Μέση Ανατολή
  • [07] Αποθήκευση πυρηνικών αποβλήτων στη Νεβάδα

    [01] Κανονικά οι εξετάσεις στα ΤΕΙ

    16/2/2002 11:50:00 πμ

    Επιστρέφουν από τη Δευτέρα στα μαθήματά τους οι σπουδαστές των ΤΕΙ, μετά την απόφαση των καθηγητών να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους. Το πρόγραμμα των εξετάσεων στις σχολές της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και της Λάρισας, που παρέμεναν κλειστές για ένα μήνα, αναμένεται να ανακοινωθεί την ίδια ημέρα.

    Κίνητρα από το Υπουργείο Παιδείας

    Η λύση στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί δρομολογήθηκε στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου με τους εκπροσώπους των καθηγητών, στους οποίους ανακοίνωσε ότι οι εργασιακές θέσεις του διδακτικού προσωπικού είναι πλήρως διασφαλισμένες. Πρόσθεσε ακόμη, ότι δίνονται όλα τα κίνητρα για τη μεταβατική περίοδο, ώστε να αποκτηθούν από τους καθηγητές τα προσόντα που απαιτεί ο νόμος.

    [02] Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου

    16/2/2002 11:35:00 πμ

    Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την προσεχή εβδομάδα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλωντ Ζουνκέρ προσκεκλημένος του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με τον οποίο θα έχει συνομιλίες για τις διμερείς σχέσεις και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

    Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο κ.Ζουνκέρ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, θα μιλήσει στην Παλαιά Βουλή με θέμα "Η Ευρώπη -φυσικός μας χώρος", θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και με τον Πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη και τον Υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη.

    [03] Συνεδρίαση ευρωβουλευτών της ΝΔ

    16/2/2002 11:32:00 πμ

    Συνεδριάζει από το πρωί, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, η ομάδα ευρωβουλευτών του κόμματος, υπό τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Δημήτρη Σιούφα.

    Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι θέματα γεωργικής πολιτικής, η κατάσταση του αγροτικού τομέα στη χώρα, καθώς και ζητήματα που αφορούν το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

    [04] Κριτική Καραμανλή προς την κυβέρνηση

    16/2/2002 11:13:00 πμ

    Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε χθες ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ.

    Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για αυξημένα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής στο δημόσιο βίο του τόπου και κατηγόρησε την κυβέρνηση για κομματισμό στη δημόσια διοίκηση και καθεστωτική νοοτροπία. Επίσης, άσκησε κριτική σε όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση ότι είχε να δώσει το έδωσε.

    Παράλληλα, επισήμανε ότι η ΝΔ θα ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές την κατάλληλη στιγμή.

    [05] Επίθεση σε υπουργούς μέσω τηλεοπτικής εκπομπής

    16/2/2002 11:23:00 πμ

    Αήθη επίθεση εναντίον του υπουργού Μακεδονίας -Θράκης Γιώργου Πασχαλίδη και του υφυπουργού Εσωτερικών Σταύρου Μπένου, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα όσα παρουσιάστηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου επιχείρησε ο δημοσιογράφος να εμφανίσει ότι έχουν σχέση με άτομα που προωθούν τον παράνομο τζόγο.

    Για "πόλεμο λάσπης" εναντίον του, έκανε λόγο ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, τον οποίο οργάνωσαν πολιτικοί παράγοντες της Θεσσαλονίκης, του νομού Πέλλας και των Aθηνών σε συνεργασία με διατεταγμένους δημοσιογράφους, με στόχο την πολιτική τιμή και αξιοπρέπειά του.

    [06] Νέα αιματηρά επεισόδια στη Μέση Ανατολή

    16/2/2002 11:51:00 πμ

    Νέα έκρηξη βίας από τα ξημερώματα στη Μέση Ανατολή. Οι ισραηλινοί εξαπολύουν από τις πρώτες πρωινές ώρες επιθέσεις αντιποίνων με μαχητικά αεροσκάφη, άρματα μάχης και ρουκέτες εναντίον παλαιστινιακών στόχων στα ανεξάρτητα εδάφη και σε καταυλισμούς προσφύγων. Από τις επιθέσεις ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλοι 30 τραυματίστηκαν. Οι Παλαιστίνιοι απάντησαν βάλλοντας με ρουκέτες εναντίον ισραηλινής κοινότητας στα σύνορα με τη Γάζα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Ισραηλινός.

    Τη Δευτέρα πιθανότατα να ανακοινωθεί ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τη Μέση Ανατολή, ενώ Γαλλία και Ρωσία ζητούν την απελευθέρωση του Αραφάτ.

    [07] Αποθήκευση πυρηνικών αποβλήτων στη Νεβάδα

    16/2/2002 11:39:00 πμ

    Φωτό Αρχείου

    Πρόταση του Αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας, για την κατασκευή κτιρίου στο όρος Γιούκα της Νεβάδα, με στόχο την αποθήκευση 70.000 τόνων πυρηνικών αποβλήτων για 10 χρόνια, επικύρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους. Η πρόταση έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις πολιτικών της Νεβάδα, οι οποίοι δηλώνουν ότι τα ραδιενεργά υλικά υπάρχει κίνδυνος να διαρρεύσουν στο έδαφος, δημιουργώντας κινδύνους για τους κατοίκους.

    Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής της Νεβάδα, Χάρι Ρέιντ, προειδοποίησε ότι το σχέδιο απαιτεί περίπου 100.000 φορτηγά ή 20.000 βαγόνια που θα διασχίσουν 43 πολιτείες, μεταφέροντας πυρηνικά απόβλητα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 16 February 2002 - 9:53:49 UTC