Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κριτική στην κυβέρνηση από τον Θ. Πάγκαλο
  • [02] Συγκέντρωση υποστήριξης του Σ.Μιλόσεβιτς
  • [03] ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-1

    [01] Κριτική στην κυβέρνηση από τον Θ. Πάγκαλο

    Πηγή: NET 105,8 fm 9/2/2002 7:51:00 μμ

    Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί με συνέντευξη του που δημοσιεύεται στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κάνει λόγο για ακυβερνησία και εκφράζει την αντίθεση του στον τρόπο αντιμετώπισης της διαφθοράς. Κάνει επίσης λόγο για ζούγκλα των μέσων επικοινωνίας και ζητά την άμεση εφαρμογή του σχετικού νόμου. Εκφράζει, ακόμα, την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές υπό την προϋπόθεση ότι " θα βγούμε από τα τείχη στα οποία είμαστε οχυρωμένοι" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

    Συνέντευξη για όλους κι όλα

    Ο κ. Πάγκαλος εξαπολύει επίσης, επίθεση εναντίον του Νίκου Κωνσταντόπουλου σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΝ επιδιώκει το χάος μεταξύ του ΠΑΣΟΚ, ώστε να είναι ο ίδιος ηγέτης.

    Προβλέπει ότι ο διάλογος στα ελληνοτουρκικά θα καταλήξει σε αδιέξοδα, σημειώνει ότι δύσκολα θα βγουν συμπεράσματα από τις δημοτικές εκλογές υποστηρίζοντας, όμως, ότι αν τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα, ώστε να προκύπτει πολιτικό πρόβλημα, τότε θα υπάρξει η ανάγκη εσωκομματικής συζήτησης.

    [02] Συγκέντρωση υποστήριξης του Σ.Μιλόσεβιτς

    Πηγή: ΑΠΕ 9/2/2002 8:20:00 μμ

    Χιλιάδες Σέρβοι, πολλοί από τους οποίους ανέμιζαν την κόκκινη, μπλε και άσπρη εθνική σημαία και φωτογραφίες του πρώην προέδρου, έλαβαν μέρος σε συγκέντρωση υποστήριξης του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, τρεις μέρες πριν από την έναρξη της δίκης του για εγκλήματα πολέμου. Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως "Να ζήσει πολλά χρόνια ο Σλόμπο μας" και "Σλόμπο σε αγαπάμε", οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Δημοκρατίας του Βελιγραδίου, θέατρο πολλών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τα χρόνια που ο Μιλόσεβιτς βρισκόταν στην εξουσία.

    Η συγκέντρωση, που οργανώθηκε από το Σερβικό Σοσιαλιστικό Κόμμα του Μιλόσεβιτς, κατέδειξε ότι ο πρώην πρόεδρος της Σερβίας και της Γιουγκοσλαβίας έχει ακόμη έναν ισχυρό πυρήνα υποστηρικτών, ωστόσο η προσέλευση απέχει πολύ από τις εκατοντάδες χιλιάδες που συγκέντρωνε στο απόγειο της δόξας του.

    Περίπου 8.000 οι διαδηλωτές

    Οι περισσότεροι άνθρωποι που βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης ενδιαφέρονταν περισσότερο για τις αγορές τους. Πολλοί στην πλατεία ήταν περαστικοί που απολάμβαναν την ηλιόλουστη μέρα και όχι ενεργοί συμμετέχοντες.

    Ο αριθμός των διαδηλωτών έφθασε περίπου τις 8.000, σε μια πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία προς το Γιουγκοσλαβικό Κοινοβούλιο, επίκεντρο της μαζικής εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του Μιλόσεβιτς τον Οκτώβριο του 2000.

    Ο Μιλόσεβιτς εμφανίζεται ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για εγκλήματα πολέμου την Τρίτη, κατηγορούμενος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, για τις Σερβικές ακρότητες στους πολέμους του Κοσόβου και της Κροατίας, ενώ αντιμετωπίζει κατηγορία για γενοκτονία στον πόλεμο της Βοσνίας (1992-95).

    [03] ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-1

    Πηγή: ΑΠΕ 9/2/2002 8:13:00 μμ

    Στην πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα έφτασε σήμερα ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Το "χρυσό" γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχε ο Καραγκούνης στο 79ο λεπτό. Με αυτήν την νίκη ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 30 βαθμούς και έπιασε την ΑΕΚ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα που όμως έχει ένα αγώνα λιγότερο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 9 February 2002 - 21:54:57 UTC